Päivä 66: Ei käy vähiin eikä loppua näy

Te tiedätte, kuinka innoissani olen aina, kun olen saanut jonkun tuotteen kulutettua loppuun. Tiedätte, että rakastan sitä tunnetta, kun kosmetiikkavarastoni vähenee. Jippii!

Katsokaapas, kuinka olen taas ahkeroinut (tai ainakin yrittänyt ahkeroida):

Käytin loppuun Lumenen Sensitive Touch Silmämeikin poistoveden, joka on siis vesiliukoiselle silmämeikille tarkoitettu poistoaine. Ihan hyvä aine (roimasti parempi kuin edellinen versio, joka kirveli monella silmiä), mutta ei voita lemppariani, eli saman sarjan vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettua poistoainetta. Kyllä tällä silmämeikit sai helposti pois, mutta tykkään enemmän tämän öljyisemmästä siskosta.

Käytin myös loppuun 30 ml matkakoon Clarinsin Moisture-Rich Body Lotionista. Tämä kosteutti kyllä hyvin ja tuntui hyvin miellyttävältä, mutta en koskaan itse maksaisi vartalovoiteesta niin paljon, kun täysikokoisesta pyydetään. Eli en ostaisi, mutta hyvä voide tämä kyllä oli.

Kuvassa vasemmalla puolella on jännittävin hetkeen kokeilemani tuote. Muistan kyllä, että olen kokeillut tätä äidiltäni joskus useita vuosia sitten, mutta en muistanut tuotetta näin…ööh…mielenkiintoiseksi. Kyseessä on nimittäin Estee Lauderin Micro-D Deep Thermal Refinisher, eli tarkemmin sanottuna lämpenevä kotikäyttöinen mikrokuorinta. Tuote tosiaan levitetään kostealle, puhtaalle iholle tavallisen kuorinnan tapaan, mutta iholle levitettäessä tämä alkaa lämpenemään. Tämä siis kuorii tehokkaasti ja ideana on, että lämpö muka avaisi ihohuokoset ja kuorinnasta tulisi vielä tehokkaampi. Tämä tuote kuitenkin kauhistuttaa minua enkä edes halunnut käyttää purkin jämiä pois vaan jätin ne käyttämättä.
Miten friikkejä aineosia pitää tuotteessa olla, kun se alkaa iholla kuumenemaan?! Kuorinta sai kasvojeni ihon punaisen läikikkääksi, vaikka jättikin sen kyllä pehmeäksi. Toki ihan pelkkä lämpökin jo tietysti saa ihon punoittamaan, mutta kyllä tämä tuote nyt sai minun kirjollani merkinnän über-freak ja aion jatkossa pysyä tästä tuotteesta kaukana. Ihan tavallinen kuorinta riittänee minulle vallan mainiosti.
(Tämä oli kyllä toisaalta tuotteen vanha vesio ja uusi on juuri ilmestynyt, joten taidan kyllä ottaa joskus uudesta versiota pienen näytteen ja kokeilla ihan vaan verratakseni, onko tuote edelleen yhtä pelottava. Pakko olla mieletön friikki, kun edelleen tahtoo kokeilla uudenkin version.)

Kerroin teille joku aika sitten, että sain Lumenen Excellent future- kasvovoiteen. No, nyt niitä tuli toinen…ei näiltä vaan voi välttyä näköjääm. En kuitenkaan ole vielä raaskinut avata ensimmäistäkään voidetta kokeillakseni sitä, mutta onneksi löysin kotoani voiteesta kolme näytettä, joiden avulla pääsin hyvin kokeilemaan ja mudostamaan voiteesta mielikuvan.

Voide tuntui kosteuttavan hyvin ja jätti hyvän pinnan iholle (ilmankos, kun INCIssä komeilee silikoni jo toisena). Kokeilin tätä niin yökäytössä kuin päiväkäytössäkin ja toimi minulla sekä että. Ihoni on hieman kuiva, joten tämä oli päiväkäytössä minulle hyvin sopiva. Jos iho ei kuitenkaan ole yhtään kuiva, saattaa tämä helposti tuntua liian tuhdilta päiväkäyttöön. Yökäytössä tämä oli melko hyvä, mutta en tiedä sitten, olisiko tämä pidempiaikaisessa käytössä liian kevyt.
Voide on kuitenkin tarkoitettu 30+ iholle, joten tämä saattaa vielä olla minulle hieman turhan ravitseva. Voiteen väitetään perustuvan kantasoluteknoloiaan siten, että se suojaa ihon omia kantasoluja ja parantaa näin ollen ihon omaa parantumiskykyä. Tämä siis korjaa ja viivästyttää ihon pinnan alla olevia, iholla vielä näkymättömiä muutoksia. Uskokoon ken tahtoo, mutta kyllä tämä ihan kivalta tuntui. En usko tätä niin tujuksi, etteikö tätä voisi alle 30-vuotiaskin käyttää purkin tai pari.

Tuotteita siis loppuu, kaikki on kivaa ja prinsessamaassani on kaikki hyvin. Sitten taas tapahtuu jotai, joka sotkee systeemejäni. Minulle tarjotaan taas jotain kivaa. Toki voisin jättää lahjukset ottamatta, mutta sitten tuntuisi, että jäisin jostakin paitsi. Suurin osa työtäni on kuitenkin tuotetuntemus ja on täysin eri asia lukea purkin kyljestä tuotteen raaka-aineista ja väitetyistä vaikutuksista kuin kokeilla tuotetta itse ja saada siitä selkeä kuva. Voi niitä kertoja, kun olen myynyt tuotetta tietyillä argumenteilla, jotka olen paperilla saanut ja todennut sitten myöhemmin kokeiltuani tuotetta, että olen puhunut ihan pehmoisia ihmisille. Siksi omakohtaiset kokemukset tuotteista ovat mielestäni hyvin tärkeitä.

Tällä kertaa kosmetiikkakomerooni päätyi Dermaglown vaahtoputsari. Dermaglow on sarjana minulle melko tuntematon, joten kokeilen kyllä tuotetta innolla. Muutenkin toki kiinnostaisi tähän sarjaan tutustua enemmän. Onko jollain lukijallani omakohtaisia kokemuksia sarjan tuotteista? Mielelläni kuulisin.

Nyt tämä kosmetiikkanarkkari käpertyy sohvan nurkkaan ja alkaa lukemaan tänään postista noudettua Judith Levien Not Buying It -teosta. Toivottavasti motivaationi kasvaa lukiessani!


Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Olen itse kokeillut iholla lämpenevää kasvonaamiota, ja se on aina yhtä jännä tunne kun aine kuumenee iholle levitettäessä.. Mutta hyvin se kyllä toimii 😀

 2. 2

  sanoo

  Tulipa ihan uutta tietoa – että silikonia nassuvoiteissakin! Olisi kiva kuulla asiasta vähän lisää, vaikka näin kommenttiboksissa tai sitten ihan omassa postauksessaan 🙂 Ei oo tullut mulle ikinä mieleen että nassuunkin laitetaan silikonia…. paitsi jossain Lumenen heleyttävässä voiteessa, joka tuntuu ihan kuminaamarilta 😀

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Itse olen käyttänyt Avonin Planet span lämmittävää kasvonaamiota jota ei ilmeisesti kuitenkaan enää saa. Ensimmäinen käyttökerta oli aika pelottava mutta nyt en voi elää ilman tuota ainetta 😀 Puhdistaa kasvoni paremmin kuin mikään muu aine eikä iho edes ala punoittaa 🙂

 4. 4

  sanoo

  Kerro ihmeessä lisää tuosta vaahtoputsarista, olen utelias kuulemaan koska tykkään kovasti vaahtomaisista puhdistusaineista enkä ole vielä löytänyt sopivaa sen jälkeen kun ihana Lorealin Happyderm lopetettiin! 🙂

 5. 5

  sanoo

  Liisa: Nykyään on harvinaisempaa löytää voiteita, joissa ei silikonia olisi. Niillä kun on niin helppoa ”huijata” iho tuntumaan hyvältä. Eli lopputulos ei aina johdukaan hyvistä, hoitavista aineista vaan silikoneista.

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Kirjoitat niin herkullisesti ja houkuttelevasti tuotteista että tulee vastustamaton halu hankkia ihonhoitotuotteita (muitakin kuin käsivoide ja perusvoide) sekä kosmetiikkaa 🙂 nam, minulle joka meikkaan kerran vuodessa ja hoidan ihoani puhtaalla vedellä ja saippualla…

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Ootko tutustunut meikkimerkkiin Laura Mercier ? Entäs Nars ? Itelläni on Laura Mercierin jotain tuotteita ja on hyviä 😛 vaikkakin meelko kalliita. Tilaatko ikinä netistä meikkejä ? tai tilasitko 😀

 8. 8

  sanoo

  Mua kanssa kiinnostaa tuo Dermaglow putsari, kerro ihmeessä käyttäkokemuksia kunha niitä kertyy 🙂
  Mun on taas muuten pakko olla eri mieltä sun kanssa, nimittäin tosta Lumenen wpsilmämeikin puhdistajasta (tulee kauhee vastarannan kiiski olo tässä ihan). Hyvin se toimii ja poistaa kyllä mallikaasti vedeskestävän ripsarin, mutta mulla jokapäiväisessä käytössä se tuntuu ärsyttävän silmänympäryksiä 🙁

 9. 9

  kimble sanoo

  olen jostain lukenut (taisi muuten olla avonin esite), että zeoliitti aiheuttaisi tuota lämpenemistä 🙂

 10. 10

  sanoo

  Sanoit, että INCI:ssä on merkintä, että tuotteessa on silikonia. Voitko kertoa, että mitä siinä silloin lukee? Olen nimittäin törmännyt siihen, että tuotteissa, joissa on silikonia saattaa INCIssä lukea silikoni tms. mutta joskus joku muu nimi, joka tarkoittaa myös silikonia.. Eli siis sekavaan kysymykseeni selvennys: Millä kaikilla eri nimillä silikoni voidaan merkitä.

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Kiitos ihan miljoonasti tästä blogista. Olen saanut täältä paljon hyviä pikkuvinkkejä kauneudenhoitoon, erityisesti tuosta hemmotteluillastasi kertovasta postauksesta. Kuorintahanskat oli ihan pakko hommata, ja ostoslistalla seuraavana onkin sitten suihkumyssy ja tuo suklaanaamio mistä kerroit. 🙂

  Ja minullekin on tämän blogin myötä tullut enemmän innostusta ostella kosmetiikkaa ja panostaa vielä vähän enemmän ihonhoitoon, vaikkei se retuperällä ennen tämänkään lukemista ollut. :p

 12. 12

  sanoo

  Hei!

  Ekaa kertaa eksyin blogiisi! Hieno päätös kuluttaa ensin vanhat tavarat pois (joita sulla tosiaan näyttää olevan 🙂 ennen kuin hankkii uutta! pitäs itsekkin kokeilla! Tsemppaan sua täältä kovasti!

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Voisitko vähän valaista tietämättömälle, että millä nimellä silikonit yleensä esiintyvät INCI:ssä?

  Tiedän, että silikoneja on esim. useissa shampoissa, mutta en ole vaan oikein löytänyt shampoopullojeni kyljistä mitään silikonilta kuulostavaa. Se, ettei joku aine kuulosta silikonilta, ei varmasti tarkoita, etteikö se voisi olla silikonia, joten voisitko pikkuisen valottaa näitä nimityksiä?

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Haluaisin nähdä kuvia ja esittelyjä muistakin kosmetiikkajemmoistasi. Aiemminhan esittelit kaikki suihkugeelisi ja vartalovoiteesi. Toivoisin vastaavaa myös vaikkapa kasvovoiteistasi ja muista ihonhoitotuotteistasi.

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Minä käytän nykyään pelkästään apteekin Aqualan Plussaa. Mahtaakohan näissä tällaisissakin olla haitallisia aineita? En ole kovin hyvä tarkastelemaan ainesosalistaa.. =/ Epäilyttävältä näyttää ainaki cetyl alcohol ja erilaiset parabenit, ovatko nämä haitallisia aineita?

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Hei! Innolla olen seurannut tätä blogiasi jo jonkun aikaa. On mukava lukea mitä mieltä olet ollut mistäkin tuotteesta. Minulla olisi kaksi kysymystä koskien kynsilakkoja. Ensinnäkin olet sanonut ostavasi laadukkaita kynsilakkoja netistä halvalla. Mikä on tämä sivusto, mistä niitä ostat? Entä mitä tarkoitat kynsilakan ohentamisella? Harmittaa kun usein loppupullo kynsilakasta on paksua ja tahmaista ja olisi kiva sitä jollain ohentaa, mutta millä? Kiitos jo etukäteen 🙂

 17. 18

  sanoo

  Anonyymi: Ihanaa, että villitsen muita, niin tunnen itseni pyhimykseksi ostolakkoni kanssa. 😉

  Anonyymi: Paljon olen kuullut kehuja mainitsemistasi merkeistä ja eteenkin NARS minua kiinnostaa, mutta en omista näiltä merkeiltä mitään. Tilaan suurimman osan tuotteista netistä, kuten olen useassa postauksessani maininnutkin.

  Heidi: Kerron heti, kun otan tuon kokeiluun. Ihan kivaa muuten kuulla noita eriäviä mielipiteitä tuotteista, kiva kun kerroit omasi. 🙂

  kimble: Kiitos infosta!

  Caitia: Seuraava postaukseni on sinulle hyödyllinen. 🙂

  Anonyymi: Kiva kuulla!

  Private: Kiitos tsempistä!

  Anonyymi: Sinullekin vinkkejä seuraavassa postauksessani. 🙂

  Anonyymi: Muutakin esittelyä tulossa kyllä. 🙂

  oonå: 2.15£ per tuote.

  Anonyymi: Katsohan sinäkin seuraava postaukseni ja sen linkit. 🙂

  Anonyymi: Katsopas ainakin tämä postaukseni http://ostolakossa.blogspot.com/2009/03/paiva-38-ah-mika-kynsikas.html
  Esimerkiksi Mavalalta löytyy kynsilakanohentaja, pullolla hintaa alle 10€ ja pari tippaa kuluu vain kerralla.

 18. 21

  Anonyymi sanoo

  Kiitos, nyt sekin sitten selvisi. Siis Lumenen meikinpoistoaineen ihmettely. Kun joitain vuosia sitten tulin siihen tulokseen ettei tätä voi käyttää, kun kirvelee niin silmiä. Sitten vahingossa ostin, kun en enää muistanut kumpi se oli joka kirveli (vedenkestävän vain vesiliukoisen ), kun välissä käytin pitempään muita.
  -Helinä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *