Päivä 65: Pyykkipäivä

Tänään päätin pestä vähän pyykkiä. En mitä tahansa pyykkiä, vaan nimenomaan sivellinpyykkiä. (Vaikka tosin minkä tahansa pyykin pesemiselle olisi tarvetta tässä taloudessa.)

Hankin lauantaina suihkutettavan siveltimienpuhdistusaineen (/desinfiointiaineen), sillä sille oli tosiaankin tarvetta. Tällä hetkellä minulta nimittäin löytyi vaan geelimäinen desinfiointiaine sekä Marseille-saippua. (En siis rikkonut lakkoa, sillä tätä tarvitsen oikeasti.)

Suihkutettava siveltimienpuhdistaja on todella käytännöllinen jos on yhtä laiska kuin minä, eikä jaksa vesipestä siveltimiään turhan usein. Itse olen myös ratkaissut laiskuuteni hankkimalla ihan vaan ison läjän (tai oikeastaan pari isoa läjää) siveltimiä:

Pikaputsaava suihke on kuitenkin aivan mainio keksintö, sillä se paitsi putsaa, se myös desinfioi. Jatkuvaan käyttöön en näitä äkkiä kyllä kuivuvia, mutta lähes pelkkää alholia sisältäviä suihkeita suosittelisi. Aina silloin tällöin käytettäväksi nämä kyllä sopivat, kun hyvä sivellin on pian saatava puhtaaksi ja kuivaksi uutta sävyä varten. Itselläni on kyllä yleensä useita viikkoja käytössä samat siveltimet ilman pesua. Violeteille omansa, kultaisille omansa, turkooseille omansa, ruskeille…

Parin viikon välein sitten pesua Marseille-saippualla (saatavilla tavarataloista parilla eurolla) ja kuivattaminen vaakatasossa ja siveltimet pysyvät hyvinä. Toki pieni desinfiointi silloin tällöin kyllä tekee siveltimille hyvää.

(Siveltimet voi myös pestä hellävaraisella shampoolla. Jos kelpuutat shampoon tukallesi, kelpaa se myös siveltimillesi.)

Tässä vaiheessa voisin pitää puheen hyvien siveltimien tarpeellisuudesta, mutta en jaksa paasata. Sanon vain sen verran, että hyvälaatuisilla, pehmeillä meikkisiveltimillä (ja tietyissä tilanteissa hyvälaatuisilla napakammilla siveltimillä) on huomattavasti helpompaa tehdä hyvä meikki kuin karkeilla ja huonosti leikatuilla, huonon mallisilla siveltimillä. On esimerkiksi ihan naurettavaa sutia poskipunaa pakkauksen mukana tulleella siveltimen nysällä, kun kunnollisella ja pehmeällä siveltimellä saa paljon parempaa jälkeä.

Itseltäni löytyy siveltimiä aika lailla laidasta laitaan ja olen törmännyt hyviin halpoihin siveltimiin, hyviin kalliisiin siveltimiin sekä huonoihin halpoihin ja huonoihin kalliisiin siveltimiin. Ja myös omistanut kaikkia näistä. Pari loistavaa sivellintä, vinkkiä ja mielipidettä tahtoisin teille kuitenkin tarjota:

Mielestäni meikkisienillä pitäisi viskata vesilintuja tai ainakin Johanna Tukiaista. Ne ovat paitsi epähygieenisiä (suurin osa pyörittelee niitä kuitenkin likaisissa meikkipusseissaan eikä vaihda tarpeeksi usein) ja ne imevät itseensä turhaan meikkivoidetta suuret määrät. Lisäksi ne ovat turhaa tuhlausta, luonnonvarojen haaskausta ja ylimääräistä jätettä.

Tässä asiassa levitän siis Diorin sanaa, eli ainoa oikea tapa on käyttää sormia tai meikkivoidesivellintä. Sormilla saa tarkan levityksen, eikä ainetta mene hukkaan. Itse käytin aina ennen sormia, kunnes sitten löysin hyvän meikkivoidesiveltimen. Edellisessä lauseessa painopiste tosiaan on sanalla hyvä.

Nämä kolme meikkivoidesivellintä omistan. Vasemmalla puolella on Duroyn sivellin, jonka hankin ensimmäisenä ja joka sai minut vihaamaan meikkivoidesiveltimiä huonon laatunsa vuoksi. Meikkivoide ei millään levittynyt tasaisesti ja sain aina viimeistellä jäljen sormilla. Tai oikeastaan viimeistellä on huono ilmaisu. Sain siis tehdä levityksen kokonaan uudestaan sormilla.
Keskellä on toinen kokeiluni, eli Sokoksilta saatavan GOSH-sarjan meikkivoidesivellin. Ihan kiva sivellin, joka ei raidoittanut ihan niin pahasti kuin Duroyn sivellin, mutta tämän ongelmana on siveltimen paksuus. Tämähän imee itseensä lähes yhtä paljon meikkivoidetta kuin sieni! Hyhhyh.
Tässä vaiheessa näiden kahden hukkakokeilun jälkeen olin varma, ettei hyvää ja halpaa meikkivoidesivellintä vaan ole tehty. Minulle tuli hirveä himo saada paljon hehkutettu Lancomen meikkivoidesivellin, joka ei ole mikä tahansa meikkivoidesivellin: onhan se sentään kuulemma laser-leikattua näädänkarvaa! Himoani kuitenkin hillitsi hinta, joka on 40 euron paikkeilla. Mitäs, jos tämä ei sitten olisikaan kahta edellistä parempi?
Tässä vaiheessa kuulin monilta työkavereiltani kehuja KICKS-liikkeistä saatavasta meikkivoidesiveltimestä, joka maksaa vain n. 12 euroa. En uskaltanut ostaa tätä ilman kokeilua, mutta kun sain kokeilla tätä kerran, olin täysin vakuuttunut: En todellakaan tarvitsisi laser-leikattua näädänkarvaa, tämä sivellin nimittäin on aivan loistava! Samantien lähti sivellin ostoon.

Eräs työkaverini oli muuten kuulemma saanut käydä ostamassa näitä suuret läjät ja postitella siskoilleen, näiden ystäville ja muillekin sukulaisille ympäri Suomea, sillä heidän lähellään ei ollut KICKSiä. Itse sain äitini innostumaan tästä, kun laitoin hänet kokeilemaan omaa sivellintäni. Hän on yli 40-vuotta levittänyt meikkivoiteen sormin ja suostui nyt kokeilemaan sivellintäni kun häntä hieman taivuttelin. Ja hänkin oli aivan innoissaan ja hankki heti seuraavana päivänä oman siveltimensä. Äitini innostui samasta asiasta kuin minäkin: Kumpikaan ei ollut koskaan ajatellut, että sormilla tulee helpommin venyteltyä ihoa hieman meikkivoidetta levittäessä, mutta meikkivoidesiveltimen kanssa meikkivoiteen levitys oli niin hellävaraista, ettei edes meinaa uskoa sitä todeksi.

Sivellintä voi käyttää aina muutamia päiviä ja sitten se on kannattavaa pestä hellävaraisella saippualla (esimerkiksi Marsei-saippualla) ja antaa kuivua vaakatasossa. Suosittelen!

Nyt joku tulee sanomaan, että käyttää Joe Blascon kiinteää meikkivoidetta ja tarvitsee ehdottomasti meikkisientä. Kokeilepas skunkkisivellintä:

Tässä kuvassa on GOSHin skunkki, mutta vastaava löytyy niin Duroylta, Make Up Storelta kuin MACiltakin (GOSH on näistä edullisin ja aivan loistava n. 15 euron hintaansa nähden). Tällä saa paksusta kakkumeikkipohjasta todella kauniin näköisen, huomattavasti vielä meikkivoidesiveltimellä levitettyä kauniimman mielestäni. Suosittelen kokeilemaan tätä!
Tällä muuten levittyvät hyvin myös voidemaiset ja vaahtomaiset purkkiposkarit.

Siveltimen ideana ovat siis tyvestä tiiviimmät ja päästä harvemmassa olevat harjakset. Sivellintä käytetään pyörittelevin liikkein.

Sitten minulla on vielä ehdottaa aivan loistavaa sivellintä niille, jotka eivät uskalla käyttää poskipunaa tai aurinkopuuteria liian voimakkaan ja raskaan lopputuloksen pelossa.

Viuhkasivellin! Tämä on siis nimensä mukaisesti viukan mallinen, eli leveä, mutta litteä. Tähän siveltimeen ei vaan voisaada kerralla liikaa tuotetta, joten tämä on ehdoton epävarmojen sutijoiden valinta. Lisäksi tämä on aivan loistava hohdetuotteiden levittämiseen sekä meikatessa varisseiden luomivärien poispyyhkäisyyn.

Sitten vielä yksi hyvin aliarvostettu, mutta myös väärinkäytetty juttu. Nimittäin vaahtomuovinen applikaattori:

Näitä käytetään hyvin väärin ja siksi nämä ovat varmasti menettäneet suosionsa ja muuttuneet aliarvostetuiksi. Luomiväripakkauksen mukana tulevilla vaahtomuovisilla applikaattoreilla EI siis kannatakaan pyrkiä tekemään koko silmämeikkiä, sillä luomivärin kaunis häivytys on näillä ihan äärettömän hankalaa. Nämä ovat kuitenkin loistavia vaaleiden luomivärien levityksessä tai ihan minkä tahansa luomivärin, joka laitetaan koko liikkuvalle luomelle. Näihin nimittäin tarttuu luomiväri todella hyvin ja variseminen on yleensä minimaalista siveltimeen verrattuna. Itse varjostus ja häivyttely sitten hoidetaan niillä siveltimillä.

Tykkään itse kovasti niin L’orealin triojen kuin Diorin viisikkojen mukana tulevista applikaattoreista. Tykkään myös Duroyn pitkävartisesta applikaattorista, johon ostetaan erikseen vaihtopäitä. Eli kun pää alkaa olla huonossa kunnossa, ei vartta tarvitse turhaan laittaa kaatopaikalle.

Vielä yksi loistava amatöörivinkki:

Nämä H&M:n pulleat siveltimet ovat aivan loistavia sellaisille, joilla ei varjostusten teko ole kovin vahvasti hallussa. Ja näitä pullukoita minulta löytyykin useita, sillä hintaa ei tosiaan taida olla kuin noin 2 euroa/kpl.
Helppo meikki syntyy, kun koko liikkuvalle luomelle levittää vaahtomuovisella applikaattorilla ensin vaaleampaa väriä ja sitten tälläisella pullukalla ulkonurkkaan ja luomivakoon tummempaa. Tällä siveltimellä on nimittäin erittäin helppo laittaa väriä kevyesti ja samalla häivytellä sitä ulospäin. Kannattaa kuitenkin lähteä todella kevyellä määrällä, sillä lisääminen on aina helpompaa kuin poistaminen.

Sanottakoon kuitenkin vielä, että meikkaaminen on mielestäni tavallaan taidetta, eikä siinä ole loppujen lopuksi oikeita tai vääriä tapoja. Nämä ovat vain minun mielipiteitäni ja vinkkejäni ja kukin olkoot omaa mieltään ja käyttäkööt omaa tekniikkaansa. Olen nimittäin huomannut, että riippuu hyvinkin paljon käyttäjästä ja käyttötavoista, että mitkä ovat niitä oikeita siveltimiä.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Taidanpa heti huomenissa hakea meikkivoidesiveltimen kicksistä. Siveltimiä löytyy joka lähtöön, mutta hyvää meikkivoidesivellintä en ole vielä koskaan tavannut. Kiitos vinkistä! =)

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Mulla on kokemusta noista HM siveltimistä sen verran, että ne ei kestä ainakaan mun käytössä kovin hyvin:D

 3. 3

  sanoo

  Kiitos tuosta meikkisivellin vinkistä. Olen koettanut ikuisuuksia etsiä hyvää, mutta olen törmännyt vain tuhanteen huonoon.

  Musta meikkaus on taiteen lisäksi välineurheilua, mitä paremmat välineet, sitä parempi tulos.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Itse olen kanssa harkinnut sienten sijasta meikkivoidesivellintä, mutta budjettini ei tällä hetkellä anna myötä esim. 20€ Duroylle. Kicksin sivellin kuulostaa aika unelmalta, mutta eipä täällä tietenkään mitään Kicksejä ole…paitsi Torniossa jonne on matkaa joku 100km.

 5. 5

  sanoo

  Mä tykkään MAC siveltimistä jos joku ei tiennyt. Maksoivat v*tusti suoraan sanottuna mutta kyllä ne kestävätkin monta vuotta. Tykkään myös Make up storen poskipunasiveltimestä.
  Diorin palettien aplikaattorit on parhaita! Ostin noita H&M aplikaattoreita mutta minusta ne oli vähän pyllystä. Heheh 🙂

 6. 6

  sanoo

  Tuli noista siveltimistä ja meikkivoiteista mieleen, että osaisitko suositella jtn tuotteita tummiensilmänalusten peittoon ? 🙂

 7. 7

  sanoo

  Veit jalat suustani!

  Tuo kicks:n meikkivoidesivellin on aivan loistava! Tosin en ole omistanut muita. Nappasin tuon mukaan -20%-kupongilla. 🙂

  Samoin noista H&M:n siveltimistä ei ole vielä mitään valittamista. Jostain syystä en pidä ollenkaan Duroyn siveltimistä.

 8. 8

  sanoo

  Kiva postaus! Mulla oli suunnitelmissa ostaa meikkivoidesivellin,sillä inhoan niitä sieniä yli kaiken. Nyt aion ostaa Iberon lyhyen siveltimen,mutta voisin ehdottomasti ottaa ton Kicksin huomioon kun sellainen avautuu pian lähistölle 😉

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Kun en käytä kuin vähän vain puuteria (olen 25+) ja ihoni on ihan normaali niin en ennen ole käyttänyt puhdistusmaitoa/ym., mutta kasvovettä kylläkin niin tarvitseekon silloin välttämättä käyttää kuin kasvovettä. Minusta se on toiminut oikein hyvin. Ensiksi pyyhin kerran hellävaraisella kasvovedellä jolloin puuteri lähtee ja toisen kerran, kun kasvot ovat täysin puhtaat. En oikein tykkää läträtä muitten putsareitten kanssa. Eli riittääkö kasvovesi pelkästään?

 10. 10

  anonyymi:) sanoo

  pakko kommentoida että se kirjoitetaan marseilles (siis se saippua), kylläkin ranskalaisittain lausutaan suunnilleen marsei mutta joo 🙂

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Minulla on juurikin tuo Kicksin meikkivoidesivellin mutta saan sillä aikaan pelkkää raitaa.:/ En tiedä johtuuko siitä etten osaa käyttää sitä, olisiko antaa mitään vinkkejä? Ja tuosta meikkisienestä vielä: itekkään en tykkää sillä koko naamaa tuputella mutta se on äärimmäisen kätevä ainakin minulla kun meikkivoidetta tuppaa sotkeutua kulmakarvoihin ja niiden ympäristöön niin tuolla kun pyyhkäisee ja tasoittaa niin hyvä tulee:)

 12. 12

  sanoo

  RagDoll: Eipä kestä, toivottavasti tykkäät tuosta. 🙂

  Anonyymi: Muista H&M siveltimistä itselläni ei ole kokemusta, mutta nämä ovat jo palvelleet useita vuosia hyvinä minulla. 🙂

  Shandi: Hyvin sanottu!

  tinkerbell: Hyviä tuotteita ovat esimerkiksi Estee Lauderin Double wear -peiteaine sekä Cliniquen All about eyes concealer, kummallakin hintaa n. 20 euroa.

  Moppi: Kivaa, että joku muukin on tykännyt. 🙂

  Josse: Käy ihmeessä hakemassa jahka Kicks aukeaa sinne.

  Anonyymi: Jos ihosi tosiaan tulee puhtaaksi pelkällä kasvovedellä niin antaa mennä vaan. Tärkeintä tosiaan vaan on, että iho oikeasti tulee puhtaaksi.

  Anonyymi: Meikkivoidesiveltimellä levittäminen vaatii usein moniakin siveltimen vetoja hieman joka suuntaan tasaisen tuloksen saamiseksi. Yhdensuuntaiset vedot saattavat jättää raitaa joskus. Sivellin kannattaa myös puhdustaa tarpeeksi usein, sillä likaisen siveltimen karvat ovat niin sumpussa, että raitaa tulee väkisinkin.

 13. 13

  sanoo

  Voi että kuinka monta meikkisivellintä sulta löytyy. :O Hmm, tämän postauksen jälkeen aion harkita muutaman hyvän siveltimen ostoa. Tähän asti olen käyttänyt meikkien mukana olevia siveltimiä tai sormia..

 14. 14

  sanoo

  Mun on pakko kommentoida tota Goshin skunkkia sen verran, että mä en tykännyt siitä itse oikeastaan lainkaan. Ostin sen nimenomaan tarkoituksena säästää rahaa, mutta niin siinä sitten kävi, että ostin kuitenkin MACin 187 siveltimen ja tykkään siitä todella paljon enemmän.

  Mun kokemuksen mukaan Goshin skunkki oli hieman MACiä isompi eikä läheskään yhtä napakka. Ostin skunkin nimenomaan nestemäisen meikkivoiteen levittämistä varten ja siinä puuhassa MAC vaan toimii Goshia paremmin, mutta varmasti jos puuterimaisia tuotteita tuolla levittää ei ero ole yhtä suuri.

  Isoimmat miinukset Gosh kuitenkin sai siitä, että vielä yli viiden pesukerran jälkeen siitä vuosi todella pahasti mustaa väriä (jota sain kasvoilleniki muutaman kerran meikkivoiteeseen sekoittuneena vaikka pesin skunkin ennen käyttöä) ja se, että ainakin mun skunkista lähti ihan tuhottomasti karvaa. Oli erittäin epämiellyttävää poimia aina meikkivoiteen levittämisen jälkeen naamasta mustia karvoja.

  Tuota skunkkia lukuunottamatta oon kyllä tykännyt kaikista muista testaamistani Goshin siveltimistä todella paljon.

 15. 15

  sanoo

  Jamila: Kannattaa tosiaan miettiä edes pariin siveltimeen investoimista. 🙂

  Heidi: Kiva kuulla, en olekaan itse edes kokeillut kuin kakkumaisen meikin kanssa. MAC on kyllä varmasti vielä laadukkaampi, samoin MUS:in sivellin vaikutti vielä GOSHia laadukkaammalta kun tarkemmin noita vertailin.

 16. 16

  Anonyymi sanoo

  Itse tilasin tuon lancomen meikkivoide siveltimen ebaystä hintaan 18e.. Olisin varmasti testannut muuten tuon kicksin siveltimen, mutta kun sitä ei täällä(kään) ole:)

 17. 17

  Anonyymi sanoo

  Pakko oli vielä tulla kommentoimaan tänne ja kehumaan tuota lancomen sivellintä, sain sen toissapäivänä postissa, ja on kyllä joka penninsä arvoinen! Ikinä en ole aiemmin saanut noin tasaisesti levitettyä meikkipohjaa kuin tällä siveltimellä.

 18. 18

  sanoo

  Ostin myös tuon Lancomen siveltimen, ja sitte mun exä meni ja istui isen päälle, katkesi varresta 5cm. Siis vikahan ei ole mussa, kun levittelen tavaroitai ympärilleni, vaan hänessä. Mutta pointti oli, että rakastan sitä!!! Siis sivellintä, en exää.

 19. 19

  Anonyymi sanoo

  äh ärsyttää, kun tuollaisia ihan samanlaisia siveltimiä ei h&m:stä enää löydy. Ostin sieltä samaa asiaa ajamaan kokeeksi sellaisen jossa oli kultainen varsi. Mutta yllättäen siitä lähtee ihan järkyttävän paljon karvoja vaikka muuten hyvä onkin.

 20. 20

  Anonyymi sanoo

  Kiitos vinkistä! Kokeilin skunkkia Joe Blascon meikkivoidenapin kanssa ja jälki on paljon parempi kuin sienellä! Tämmöiset niksipostaukset on niin parhautta.

  ManaMana

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *