Päivä 64: Yhteenvetoa

Pyrin yleensä tekemään kuun loputtua pienen yhteenvedon siitä, mitä kosmetiikkavarastolleni on kuun aikana tapahtunut. Helmikuun yhteenveto löytyy täältä ja nyt olisi vuorossa maaliskuun yhteenveto. Täytyy kyllä hieman ihmetellen todeta, että maaliskuun aikana olen taas tainnut saada kulumaan lähes yhtä paljon kosmetiikkaa kuin missikisojen takahuoneessa konsanaan! (No joo, ei ehkä nykyisten missikisojen, mutta ehkä niiden aikaan, jolloin missit vielä oikesti olivat luonnonkauniita.)

Koska uusia tuotteita on ilmestynyt jonkun verran, on lienee kannattavempaa ja mieltä rauhoittavempaa tehdä ensin yhteenveto loppuunkulutetuista tuotteista.

Ihonhoitopuolelta kului loppuun 15 (!!) tuotetta:
-Lumene Vitamin+ Radiant Dual Serum
-Lumene Quick & Chic kynsinauhavoide
-Tigi Strawberry Lemonade Bodywash
-L’oreal Nutri Soft kuivan ihon vartaloemulsio (jättikoko 400 ml)
-Lumene Vitamin+ Kevyesti päivettävä vartaloemulsio
-Lumene Sensitive Touch puhdistusemulsio
-Lumene Sensitive Touch kasvovesi
-Erisan hoitava käsivoide
-Nanoel Biobalm CC Erikoisvoide
-Lumene Arctic Aqua Virkistävä suihkugeeli
-Lumene Sensitive Touch Rauhoittava hoitoseerumi
-ACO Golden Delicious body lotion Apple & Vanilla
-Lumene Arctic Aqua Deodorantti
-Aqua di Parma Arancia di Capri showergel 20 ml
-Dior Cleansing Gelee 50 ml putsari

Loppuun kului myös näyte Diorin HydrAction voiteesta (jota en laske listattavaksi tuotteeksi) ja roskiin päätyivät Clarinsin silmänympärysvoiteen pilaantuneet jämät.

Meikkipuolelta kului loppuun kolme tuotetta:
-Anytimen violetin ruskea Stay on Line -silmämeikkikynä
-IsaDoran kynsilakanpoistoaine
-Lumene Quick & Chic kynsilakka sävyssä 16

Lisäksi teenpäin lähti onneksi iso läjä meikkituotteita.

Hiustenhoitopuolelta kului loppuun kaksi tuotetta:
-Tigi Oatmeal & Honey shampoo (750 ml)
-Erisan Elastic Hold hiuslakka

Yhteensä maaliskuussa loppuun kului siis 20 tuotetta. Mielestäni todella hyvä saldo! Toivottavasti huhtikuu tulee menemään yhtä hyvin.

Mutta varastoihini taisi tulla myös muutama tuote lisää maaliskuun aikana. En nyt tiedä, pitäisikö minun olla onnellinen vai surullinen siitä, että nämä kaikki ilmestyivät minulle ja kosmetiikkaan kului kuitenkin siitä huolimatta vain n. 75€ (kaksi sallittua Diorin palettia). Tai siis tietysti olen onnellinen, ettei kosmetiikkaan kulunut enempää, mutta en siis tiedä, että onko se nyt sitten niin kivaa, että tuotevarasto vaan kasvaa kokoajan, vaikken siihen tuhlaakaan. Tai siis tottakai on kivaa saada kaikkea uutta, mitä minä hullu tyttö oikein höpötän, mutta kun tämä tavaramäärä vaan ahdistaa jo hieman. (Mutta ei silti niin paljon, että tahtoisin näistä luopua tai jättää ottamatta tavaroita vastaan. 😉 )

Tuotteita tuli siis lisää 10 ja 20 kulutin loppuun. Eli varasto pieneni kymmenellä tuotteella poisannettujen ja myytyjen tuotteiden lisäksi. Jostain syystä en enää olekaan ihan niin ylpeä… Tässä sitä taas huomattiin, että positiivisilla uutisilla on parempi aloittaa. Jos olisin heti postauksen aluksi tajunnut, että erotus on noin pieni, en olisi ollut niin innokas kirjoittamaan tätä postausta.

Pieneksi piristyksesksi itselleni voisin vielä kuitenkin laittaa tänne kuvan ripsistäni Diorin Iconic- mascaralla meikattuina. En ole vielä kertaakaan aiemmin saanut tätä yksinään toimimaan minulle riittävällä tasolla ja olenkin käytellyt tätä lähinnä pohjustajana toisten ripsivärien alla tämän loistavan erottelevuuden ansiosta.

Ihan hyvältä nuo ripset kyllä näyttävät. Tässä ripsivärissä on parasta tosiaan juuri tuo erottelevuus. Aiemmin en ole saanut näinkään tuuheaa jälkeä aikaiseksi, mutta nyt tuuheus alkaa olla kohdillaan arkikäyttöä ajatellen. Pituuttakin tuli hieman lisää. Ripset jäävät tämän mascaran jälkeen hyvin pehmeiksi, eivät lainkaan tönköiksi. Kaiken kaikkiaan siis ihan hyvä mascara, mutta ei missään tapauksessa ohita paljon hehkuttamaani Max Factorin False Lash Effectiä. Tästä postauksesta muuten näette ripseni ilman meikkiä, jolloin voitte vielä paremmin havainnolistaa ripsivärin efektin.

Onko joku lukijoistani kenties löytänyt Iconicin ja mahdollisesti ihastunut tai vihastunut?

Kommentit
 1. 1

  Sanna sanoo

  No on 10 tuotetta miinuksen puolella parempi kuin yhtään. Uskon vahvasti, että saat vielä loppuun kaikki kosmetiikka varastoni.
  Itse en olisi ikinä keksinyt aloittaa ostolakkoa ilman tätä blogiasi.
  Tarvitseeko olla käytynä lukio, jos aikoo kosmentologiksi?

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Luultavasti tämä tuo ”on lienee” tekstin alussa oli sinulta puhdas typo, mutta muita muistuttaisin siitä, että tuo lieneehän on olla-verbin potentiaalimuoto. Kovin monesti näkee käytettävän tuota verbiä ihan väärin, vaikka ”lienee olen saanut flunssan” merkityksessä olen ehkä saanut flunssan. Kivaa palmusunnuntaita!

 3. 3

  sanoo

  Sanna: Ei tarvitse käydä lukiota, mutta itse ainakin kävin lukion.

  Anonyymi: Onneksi olen vain bimbo kosmetiikkaprinsessa. 😉

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Miten voi olla, että hellävarainen kynsilakan poistoaine haisee asetonille vaikka lukee, ettei sisällä alkoholia eikä asetonia.

  Tässä vielä INCI lista käyttämästäni kynsilakanpoiaineesta.

  ingredients, ethyl asetate, alcohol denat, butyl asetate, ricinus communis

  Jotenkin tuntuu ettei tämä kynsilakanpoisto aine sisälläkkään mitään muuta kuin alkoholia tai asetonia. En kyllä tiedä, mutta en ole mikään INCI listan mestarilukija.

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  voitko kertoa tarkemmin tuosta lumenen syväkorjaavasta tuotteesta jonka ostit? 🙂
  kiitos!

 6. 6

  sonja sanoo

  valittelin edelliseen postaukseesi liuskottuneita kynsiäni:D siis onko niin että kynsilakka SUOJAA kynsiä??:D kun mulla tuntuu että kynnet olisi mennyt huonoon kuntoon heti lakkausintoni alettua? ja lakkoa ajattelin vain pelastaakseni kynteni:D

 7. 7

  Mirri sanoo

  Mulla on käytössä Diorin Iconic ripsari ja hyvin toimii, tosin en meikkaa päivittäin, joten vaatimukseni eivät varmaankaan ole yhtä korkeat kuin sinulla… 😉
  Ongelmana on vaan sen kanssa ollut tuo poistaminen, myyjä kehui, että ihan lämpimällä vedellä pitäis lähteä, mut pitkin poskia se vaan menee ilman kunnon puhdistusta…
  Mut siis oon tykänny tuotteesta 🙂

 8. 8

  sanoo

  Anonyymi: Kynsilakanpoistoaineesi sisältää alkoholia (alcohol denat), mutta ei asetonia. Nuo ethyl asetate ja butyl asetate toimivat asetonin korvaaviva liuottimina käsittääkseni. Uskoisin, että alkoholi yhdistettynä noihin kahteen saa aikaan kynsilakanpoistoaineelle tyypillisen hajun.

  Anonyymi: En ole vielä ehtinyt tutustua saamaani Lumenen voiteeseen kovinkaan paljoa. Käsittääkseni tämä kuitenkin on yli 30-vuotiaalle iholle tarkoitettu voide, jonka ideana olisi suojata ihon kantasoluja ja siten auttaa ihon omaa parantumiskykyä ja ehkäistä ikääntymisen merkkejä. Tämä siis tavallaan korjaa ihon pinnan alla olevia vaurioita ennen, kuin ne edes ovat tulleet näkyviin ja samalla ehkäisee ryppyjä. Vähän turhan hoitava tuote ehkä omalle iholleni, joten en ole varma, avaanko purkkiani edes. Pari näytettä olen tästä kyllä jo kokeillut ihan vaan testatakseni, sillä uteliaisuuteni kuitenkin heräsi hieman.

  sonja: Kynsilakka suojaa kyllä kynsiä, sillä lakka ottaa vastaan kolhut, jotka muuten olisivat tuleet kynnelle. Kannattaa kuitenkin käyttää hyvää aluslakkaa.
  Pari kertaa olen kyllä kuullut, kuinka joku on kertonut liuskottumisen alkaneen lakkauksen aloittamisen jälkeen enkä ala kiistelemään tästä. Kynsilakoissa on kyllä aineita, jotka saattavat kuivattaa kynsiä ja siksi edistää liuskoittumista. Tämän vuoksi hyvä aluslakka on myös tarpeen.

  Mirri: Diorin koulutuksessa kuulin juuri, kuinka Diorin silmämeikinpoistoaineen koostumusta oli muutettu sellaiseksi, että se poistaa nyt myös Iconic-mascaran, joka on kuulemma ennen ollut hirvittävän hankalaa saada pois. Moni asiakas on kuulumma valittanut sen hankalasta poistettavuudesta. Itse en ole koskaan huomannut mitään ongelmaa Lumenen vedenkestävälle silmämeikille tarkoitetulla aineella poistellessani (enkä muuten vesiliukoisellekaan tarkoitetulla) eikä muuten äitinikään, joka käyttää samaa poistoainetta samalle mascaralle. Eli suosittelen Lumenea tuon pariksi. 🙂

 9. 9

  Tanja sanoo

  Oon hetken aikaa lueskellut tätä sun blogia, niin tuli vain mieleen että kuinka paljon kosmetiikkaa joudut heittämään pois? Tai meneekö moni purnukka pilalle.

 10. 10

  Epäilevä sanoo

  Luin jostakin taas jälleen kerran, että Sunsilk testauttaa tuotteitaan eläimille. Onko asia näin?

 11. 11

  sanoo

  Tanja: Melko vähän yleensä, mutta aina silloin tällöi tulee vastaan joku tuote, joka ei ole ollut lemppareitani ja on jäänyt vähäisemmälle käytölle ja siksi pilaantunut. Näin ei kuitenkaan ole tainnut varmaankaan koskaan käydä muille ostamilleni tuotteille kuin tuolle Clarinsin silmänympärysvoiteelle (joka oli valmistettu jo neljä vuotta sitten), yleensä tämän kohtalon ovat kokeneet töistä saamani tuotteet, jotka eivät sitten olekaan olleet lemppareita.
  Yhden vähän reilumman roskiinheiton jouduin juuri eilen tekemään, mutta kerron siitä tarkemmin pian.

 12. 12

  sanoo

  Epäilevä: Enpä osaa asiaa sen enempää kommentoida, kuin että nykyinen EU:n lainsaadäntö on tämä: http://www.animalia.fi/Default.aspx?tabid=3408
  Jos omaa mielipidettäni kysytään, niin SunSilkit saisi muutenkin jättää kaupan hyllyyn ja napata edullisimmista tuotteista tilalle esimerkiksi XZ:n tuotteita, joiden raaka-aineet ovat huomattavasti parempia. Mutta jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä enkä lähde tästä asiasta vääntämään kättä kenenkään kanssa, eli jos joku on todennut SunSilkit itselleen sopiviksi niin antaa mennä vaan.

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  len täysin samaa mieltä kanssasi. Enpä olekkaan ennen vielä XL:n tuotteita kokeillut. Kiitos vinkistä. Onhan Sunsilk aika kallis ja ei mikään paraskaan. Näyttää lupaaville kyllä nuo XZ:n tuotteet. Miksen aikaisemmin ole kokeillut tuota merkkiä. Taitaa lentää Herbinat ja SunSilkit sivu suuhun, kun kyseisiä tuotteita kokeilemaan pääsen. Kiitos vain. 🙂

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Seuraan blogiasi päivittäin ja minusta on hienoa seurata lakkoasi. Toivottavasti saat kosmetiikka varastosi loppumaan. Onnea vain. Kiva seurata tätä.

 15. 16

  sanoo

  Minusta ollaan plussan puolella niin kauan kuin kuukauden saldo on miinusta eikä plussaa =) eli niin kauan kuin saat kuussa käytettyä yhdenkin tuotteen enemmän kuin mitä olet hankkinut ollaan voiton puolella. Projekti toki kestää sitä pidempään mitä vähemmän tuotteita kuussa kuluu, mutta kun kyseessä on niinkin kovan luokan kosmetiikka-diggari kuin sinä niin en usko että koskaan pääset tilanteeseen jossa sulla on ns. vain ne pakkolliset tuotteet =) Eli ole ylpeä itsestäsi että sentään jonkinlaista muutosta tapahtuu!

 16. 17

  sanoo

  Ihana blogi =) Tähän jää koukkuun. Aamun istunut lukemassa blogin lopusta alkuun (tietenkin väärinpäin), nyt kädet tärisee liiasta kahvista mut kyl tää tästä

 17. 19

  Epäilevä sanoo

  Kiitos tuosta XL:n vinkistä. Kävin ostamassa tänään kaupasta XL:n tuotteita. Olin enemmän kuin tyytyväinen. Kiitos tosi tosi paljon. 🙂

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Hei.

  Olen lueskellut blogiasi aika ristiriitaisin mielin. Ostolakko on tosi hyvä idea ja ekologinen ajattelu vieläkin parempi mutta en voi olla miettimättä ristiriitaa, että puolitat vanulaputkin ekologisista syistä, mutta silti käytät epäeettisesti tuotettuja ja eläinkokein testattuja tuotteita.
  Tuntuu että esimerkiksi vanulapun puolitus on kummallista ekologisuushehkutusta jos alumperinkin käytetyt tuotteet on niitä mikä on se ”suurempi paha”.

  Mutta kiva huomata että siellä on omatunto joka kolkuttelee ostoksista, se sama piinaa minuakin ajoittain jos ostan mitään tarpeetonta. Onneksi on omatunto valvomassa kulutustottumuksia 🙂

  Tässä nyt vaan ihmettelin ääneen mitä mietiskelin blogistasi, ehkäpä omatunto kolkuttelee tulevaisuudessa myös käytettävien tuotteiden merkistä? Nykyään on niin paljon eko-kosmetiikkaakin.
  Tsemppiä ostolakkoon!

  T. Liina

 19. 21

  sanoo

  Mä tykkään tosta Iconisista. Mutta on se hankala poistaa, mulla on vesipestävä versio. Poistan meikit Aqualan L:llä ja yleensä se poistaa vedenkestävänkin mutta ei tätä! Vaikka luulisi niin.
  Mutta tuo tekee niin hyvät ripset että käytän tuota pari putkeen ja sit kokeilen taas muuta 🙂

 20. 22

  sanoo

  Lyyrine: Kiva kuulla. 🙂

  Anonyymi: Kiva kuulla, että tykkäät seurata. 🙂

  Rhia: Kiitos tsemppaavasta kommentista!

  Piia: Heh, hauska kuulla. 🙂

  Epäilevä: Kivaa, että tykkäät. Oma suosikkini on Vanilja Suklaa shampoo.

  Anonyymi: Olen pohtinut ympäristöystävällisyys- ja kemikaaliasioita tässä nyt useita päiviä oikein kunnolla ja hakenut asioista tietoa.
  Mieleni tekisi kovasti siirtyä luonnonmukaisempiin sarjoihin, mutta käytännössä toteutus on hankalempaa. Puhuin juuri tänään työkaverinikin kanssa siitä, miten kivaa olisi luonnonmukaisia tuotteita siirtyä käyttämään, mutta samalla tuntuisi, että jäisi töissä jostain paitsi kun ei pääsisi kokeilemaan kaikkia uutuuksia, jotka saan. Tällöin niitä on myös hankalampi myydäkin. :/ Eli kosmetiikan parissa on hankala työskennellä tavallisessa liikkeessä, jos ei itse tahdo tuotteita käyttää. Olen kuitenkin päättänyt, että ostan jatkossa itse minimaalisesti "tavallisia" tuotteita ja pyrin kokeilemaan luonnonmukaisempia. Käytettävänä vaan on ensin suuri, alati hieman kasvava varasto "tavallisia" tuotteita, joita töiden kautta jatkuvasti tulee.
  Juuri tänään aamupäivällä muuten vietin yhteensä toista tuntia Ruohonjuuressa ja Punnitse & Säästä liikkeessä tutkimusretkellä ja tutkiskelin kosmetiikkatuotteiden INCI-listoja. 🙂

  Charming Nails: Olet siis ilmeisesti saanut tuolla tarpeeksi näyttävyyttä makuusi? Minun ongelmanani kun on ollut hieman juuri se näyttävyyden puute.

 21. 23

  Anonyymi sanoo

  Hei mukavaa että olet miettinyt luonnonmukaisempien kosmetiikkatuotteiden käyttöä 🙂
  Jos päädet kokeilemaan niitä, kerrothan kokemuksistasi. Etenkin Couleur Caramel sarjaa on kehuttu kamalasti, seuraavaksi ajattelin itse siirtyä siihen. Josta tulikin mieleen että olisi kiva jos kaltaisesti ihminen joka oikeasti tietää kosmetiikasta ja meikkauksesta olisi töissä jossain luonnonkosmetiikkaa myyvässä paikassa (olen aina kyselemässä esim ruohonjuuressa kiperiä kysymyksiä myyjille jotka ei näytä edes meikkaavan..) tai että ”ekomeikkejä” myytäisi myös muissa kosmetiikkaliikkeissä.
  Eiköhän kuitenkin noissa luonnonmukaisissa tuotteissa ole kosmetiikkateollisuuden tulevaisuus, luulen.

  (ps tuli mieleen vielä että eihän niitä näytteitä ole pakko ottaa jos sellaiselle tuulelle sattuu että haluaa boikotoida tiettyjä merkkejä 🙂

  – Liina

 22. 24

  sanoo

  Liina: En nyt vielä kommentoi asiaa enempää, mutta syksyllä tulen mahdollisesti olemaan enemmän tekemisissä myös luonnonkosmetiikan kanssa. 🙂
  Ilmaisia tuotteita on mahdotonta olla ottamatta kun niitä tyrkytetään. Monesti tilanne on jopa saattanut olla sellainen, että minulta on kysytty, että ”Heitänkö roskiin vai haluatko?” Nykyään ei onneksi tule noita tilanteita enää niin usein. Mutta jos jätän ottamatta tuotteen kokeiluun tuntuu, että jään jostakin paitsi ja ammattitaito kärsii, kun en osaa tuotetta niin asiakkaalle sitten kommentoida. On kuitenkin eri asia lukea pakkauksen kyljestä tekstit kuin käyttää tuotetta hetki.

 23. 25

  Anonyymi sanoo

  Itse ostin jokin aikaa sitten tuon Diorin Iconic ripsivärin, ja olen lähinnä vihastunut. Harjasta tulee väriä ihan liikaa ja ripset menevät minulla enemmänkin klönttiin kuin erottuvat kauniisti. Eikä ripsiväri edes pidennä ripsiäni. Olen ollut paljon tyytyväisempi halvempiin merkkeihin, kuten juuri sinunkin hehkuttamaan Max Factorin False Lash Effectiin. Kaiken kukkuraksi Iconic ripsiväriä on vaikeaa saada pois ripsistä, vaikka käytänkin vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettua puhdistusainetta. Suosin Dioria meikkivalinnoissani muuten, mutta tätä en osta kyllä enää ikinä.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *