Päivä 63: Parahin Omatunto

Parahin Omatunto,

Tämä on kirje Sinulle. Olet nyt piinannut minua jo toista vuorokautta. Et sillälailla suoraan jatkuvasti napautellen, vaan kierosti aina välillä huomautellen. Tiedäthän, että tuo on vieläkin piinaavempaa? Tietysti tiedät, ethän sinä muuten noin toimisi.

Olen kuitenkin päätänyt saada sinut leppymään ja lopettamaan soimaamiseni, eihän yhden hajuveden ostaminen mikään rikos kuitenkaan ole…eihän? Päätin lepyttää sinut kertomalla, kuinka olen tällä viikolla pienentänyt kosmetiikkavarastoani. Parahin Omatunto, olen ollut tässä asiassa hyvin ahkera ja tehnyt niin pyyteetöntä toimintaa kuin jopa suuren uhrauksenkin.

Ensinnäkin olen käyttänyt loppuun yhden silmämeikkikynän.

Tämän Anytimen silmämeikkikynän sävyn nimeä en enää tiedä, sillä se on teroittunut pois. Kynä on käytetty niin lyhyeksi, että sen teroittaminen alkoi olla liian hankalaa. Kaunis violettiin vivahtava ruskean sävy kuitenkin miellytti minua, samoin kynän laatu. Näitä kyniä (kuten Anytimeakaan) ei enää valmisteta, mutta ei tämä nyt niin ylivoimainen ollut, että jäisin ikävöimään. Aika aikansa kutakin.

Toisekseen olen käyttänyt loppuun yhden niistä ainoista kosmetiikkatuotteista, joiden loppumista en koskaan toivo tapahtuvan, nimittäin IsaDoran kynsilakanpoistoaineen:

Tämä on aivan loistava, sanat eivät riitä kertomaan. Vaihdan sormieni kynsiin lakat useamman kerran viikossa, joten lakanpoistoaineeni on oltava hellävarainen. Hellävaraisissa kynsilakanpoistoainessa ei ole asetonia, mutta lähes poikkeuksetta niistä löytyy kuitenkin denaturoitua alkoholia tai isopropyl alkoholia, jotka eivät tee jatkuvassa käytössä kynsille hyvää, vaan päinvastoin kuivattavat niitä. Tämä tuote on siitä harvinainen, että tässä ei ole mitään noista. Näiden aineiden poissaolo ei kuitenkaan heikennä tuotteen tehoa, vaan tämä poistaa lakat ihan ongelmitta ilman sen suurempaa hankailua.

Minulla on vielä puolikas pullo Lumenen Quic & Chic -lakanpoistoainetta, jonka aion sormiini käyttää (varpaisiin käy tujumpi halpis), mutta uteliaisuuttani aion kokeilla paljon kehuttua, mutta hellävaraista Dependin vihreäkorkkista lakanpoistoainetta (saatavilla Kickseistä). Tätä on kehuttu minulle paljon, joten otan pikkupullon kokeiluun sen sisältämästä alkoholista huolimatta. Uskon kyllä, että palaan sen jälkeen kuitenkin IsaDoraan.

Lisäksi minulta loppui yksi pieni pullo Mavalan kynsilakan pikakuivattajaa:

Tämä on yksi parhaista pikakuivattajista ja paras Suomesta saatavilla olevista. Kuivattaa kynsilakan nopeasti eikä lakkauksen jälkeen tarvitse odottaa kuin pari minuuttia kun kynnet ovat taas kosketuksen kestävät ja parin lisäminutin jälkeen kaiken puuhailun kestävät. Ilman pikakuivattajia en todellakaan jaksaisi lakkailla kynsiäni näin usein.

(Ja kun nyt kerran Omantunnon kanssa keskustellaan, niin tunnustettakoon vielä, että kuvassa oleva pullo ei ole se tyhjä pullo vaan uusi korkattu kappale. Heitin tyhjän pullon jo jätepussiini enkä yksinkertaisesti vaan jaksanut kaivaa sitä sieltä kuvattavaksi. Anteeksi tästäkin.)

Parahin omatunto, eikö ole vakuuttavaa? Jotta vakuuttuisit vielä enemmän, niin kerron sinulle, kuinka annoin ison läjän kosmetiikkaa eteenpäin maksua pyytämättä. Tämä läjä ja yksi kuvassa näkymätön lisätuote saivat kaikki uuden omistajan:

Ja Parahin Omatunto, tiedätkö mitä muuta tein? Viimeistään tässä vaiheessa sinun on annettava minulle anteeksi ja unohdettava se himskatin (ihana) tuoksu! Minä olen nimittäin myynyt yhden Dior-keskoseni eteenpäin! Kyllä, kuulit oikein, minä olen luopunut yhdestä pienokaisistani. Myin nimittäin Earth Reflection paletista tehdyn miniviisikon, jota olin vain kerran sipaissut. Paletin täysikasvuinen versio minulta nimittäin jo löytyy, joten tuo keskonen sai luvan lähteä eteenpäin.

Mielestäni olen siis tehnyt suuria uhrauksia ja ansaitsen ehdottomasti anteeksiannon pienestä, harkitusta lipsahduksesta? Eikö niin, lukijani?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  sulhan ei oo ongelmaa tuoksujen kaa, vaan kaiken muun joten mä ainaki antaisin nteeks

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Hei !
  Oon lukenu sun blogias alusta asti ja aina mietin samaa- miks on niin hirveetä että on paljon kosmetiikkaa ja ”riippuvainen” ? ei se oo vakavaa 😀 se on musta ihanaa ! jos se ei aiheuta vakavia ongelmia kuten että tuhlais kaikki rahansa meikkeihin eikä jäis edes ruokaan niin sit se ois eri juttu. mutta jos siitä ei aiheudu mitään sen isompia vahinkoja niin musta on OK, ostaa paljon kosmetiikkaa, omistaa sitä paljon ja rakastaa sitä. ei oo MITÄÄN syytä sulla olla huonooo omatuntoa ! Ehkä aattelen jotenkin erilailla kun oon tottunut näkemään jenkeissä tytöillä niin suuria meikkikokoelmia että… Mun mielestä kosmetiikka on ilonen asia. Ja jos siitä tykkää niin antaa palaa vaan ! Mutta tietenkin jotenkin oon senkin kuvan saanu että sen määrä rupeaa jo liiottelemaan sun mielestä ja ahdistut siitä niin kai se on sitten parempi olla siinä ostolakossa 😀

 3. 3

  Salla sanoo

  Miksi on niin, ettei vaain meikki sovi paljon minulle. Ammattilaisen meikkaamana ei sovi kajaali, luomiväreistä vain vaaleanruskea, ei huulipunat ym. Jos nyt saa kehua itseäni, jota kovin kyllä välttelen, mutta olen melko luonnokaunis ilman meikkiäkin.

 4. 4

  sanoo

  Anonyymi: Tuo on kyllä totta.

  Anonyymi: Minua vain jotenkin harmittaa, että minulla on kosmetiikkaan, jota en koskaan ehdi käyttää pois. Olisi ihanaa, jos tuotteita loppuisi joskus ja voisin oikeasti käyttää ihan mitä haluan ilman, että ajattelen vanhempien tuotteiden menevan pahaksi. Minulla on niin kauan ollut kosmetiikkaa suuret läjät, että olisi ihanaa, jos tavaraa vain ei yksinkertaisesti olisi näin paljon. Tykkään hirveästi siististä ja pelkistetystä kodista ja pullomero sotkee paljon yleisilmettä. Muutenkin minua houkuttelee ajatus siitä, että oikeasti omistaisin vain ne tavarat, joita tarvitsen, enkä mitään turhaa (millään saralla).
  Mutta eihän tämä oikeasti mikään vakava juttu ole kun ei häiritse muuta elämääni pahemmin. 🙂

 5. 5

  sanoo

  Salla: Tiedän monia ihmisiä, jotka ovat kauniimpia ilman meikkiä kuin meikin kanssa ja kyllä minä ainakin olen heille hieman kateellinen. Olisihan se ihanaa näyttää todella hyvältä jo ennen meikkaamista, mutta nautin kyllä meikkaamisesta niin paljon, että en vaihtaisi sitä iloa mihinkään. 🙂

 6. 6

  sanoo

  OT:
  Jos menen ostamaan meikkiä tai erityisesti kasvovoiteita tai puhdistusaineita tai vastaavaa kasvot meikattuina, pitäisikö ammattilaisten (kempparimyyjien) osata katsoa silti kasvojeni ihoa ja arvioida ihotyyppini? Itse kun olen saanut nyt kuulla että olen arvioinut ihotyyppini vallan väärin, mutta eipä ole kukaan myyjäkään aikaisemmin osannut minulle tietämättömälle osannut myydä oikeanlaisia aineita. Olen aina pohtinut, että pitäisikö kosmetiikkaostoksille mennä au naturel? Itse kuitenkin sijoitan kosmetiikkaostokseni joko työpäivän tai muiden shoppailureissujen yhteyteen eikä silloin huvittaisi mennä aivan luonnon tilassa. Vai onko minulle vain sattunut huonoa onnea liikkeiden/myyjien suhteen? (Esim. suosittelit Kicksiä aikaisemmin; Olen kerran käynyt kääntymässä Itikisen Kicksissä mutta eipä huvittanut sinne jäädä kun myyjiä näytti kiinnostavan vain keskenään juoruilu (olin ainoa asiakas ja näkivät kyllä minut) enkä itse osannut valita sopivia tuotteita.)

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  jos vaan joskus haluat mistä vain tuotteista päästä eroon ni mulle voit aina lahjottaa 🙂

 8. 9

  sonja sanoo

  olen täysin koukuttunut kynsilakkoihin, saatan lakata kynnet seitsemän kertaa viikon aikana. nyt olen sitten aloittanut kuukauden ilman kynsilakkaan. kynteni ovat todella liuskottuneet ja huono kuntoiset, mitenhän saisin ne kuntoon?

  haluaisin niin kovasti sinun kaltaisesi ystävän ! ystäväsi saavat aina lmaisia meikkejä:D

 9. 10

  Brittany sanoo

  Voisitko kertoa jotain lisää tuosta Mavalan pikakuivattajasta? En ikinä jaksa odottaa kynsilakan kuivumista ja alankin puuhailemaan ennen aikojaan ja hups vain, lakkaus onkin kohta pilalla, ei muuta kuin taas lakanpoisto ja uudelleen lakkaus ”pilalle menneisiin” kynsiin.

 10. 11

  Brittany sanoo

  Ja niin vielä. Miten saisi tehtyä siististi ranskalaisen manikyyrin. Itse en osaa hyödyntää oikein kynsitarroja.
  Ja toinen asiani vielä. En saa millään nypittyä kulmakarvojani tasaisiksi.

  Ja lopuksi. Saat pienen ’ostomokasi’ anteeksi.

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Mitä sanot Herbinan tuotteista ja oletko koskaan

  käyttänyt niitä? Nythän Herbinalla on tämmöinen

  tuote, kuin Spa Care päivä- ja yövoide samassa, eri

  pumppu kuitenkin kaikille. Voikohan sitä käyttää

  25+ ikäinen? Tähän asti olen käyttänyt vain

  Herbinan Spa Care tasapainottava kosteusvoidetta,

  ennen kuin markkinoille tuli tämä tuote.

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Miksi profiilinkatselukertasi ei päivity? Ei ole päivittynyt pitkään aikaan. Tuntuu hieman harmilliselle. Muiden blogeissa kyllä päivittyi.

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Itsekin kyllä antaisin tuon lipsahduksen anteeksi – varsinkin kun Diorin paletinkin myit pois!
  Tykkään kovasti lukea projektistasi, ainoa huono puoli vain on se, että ”joudun” nyt varmaan itse menemään kosmetiikkaostoksille, kun en tiennyt esimerkiksi kynsinauhaöljyn tapaista tuotetta olevankaan…:D
  Olisi kiva nähdä jonkinlaista väliraporttia, että missä mennään ja sitä rataa. (:

 14. 15

  Aliisa sanoo

  Ostin viimeviikolla Nivean naamion jossa oli hunajaa ja laitoin sen kasvoille nyt ja ei mennyt kauan, kun iho oli ihan punainen ja melkein rakkuloilla. Kerran kävi samoin kerran, kun laitoin suoraa hunajaa kasvoille, mutta en nyt ajatellu sen enempää ja kävi samoin. Ikävälle näyttää. Olen ilmeisesti allerginen sitten hunajalle.

 15. 16

  pom pom sanoo

  Anonyymit taitavat olla innokkaampia kommentoijia, kuin blogilliset. 🙂

 16. 17

  sanoo

  Jana: Kunnon ammattilainen näkee melko hyvin ihosi tilan katselemalla sitä ja osaa esittää sinnulle oikeat kysymykset, joilla varsinainen kunto ja ihotyyppi selviää. Harmi vaan, että kosmetiikkaosastolle tuntuu pääsevän nykyään töihin lähes kuka tahansa, joten on ihan tuurista kiinni, että sattuuko kohdalle asiantunteva myyjä. :/
  Kosmetiikkaosastolle ei tarvitse mennä meikittä ellei sitten halua päästä ihan kunnolla kokeilemaan tuotteita kasvoille.

  Sonja: Jos et halua käyttää kynsilakkaa suojaamassa kynsiäsi niin suosittelen ehdottomasti LCN:n kynsiöljyä Storing & Care käytettäväksi pari kertaa päivässä. Tällä on pelastettu liuskottuvia, lakkaamattomia kynsiä monet.
  Ystävät ovat jo kyllästyneet. 😀

  Brittany: Mavalan pikakuivattajaa laitetaan kerros vastalakattujen kynsien päälle (odotetaan mielellään n. 2 minuuttia ennen pikakuivattajan levitystä) ja odotetaan kuivumista. Noin minuutissa tulee kevyen kosketuksen kestävät ja parissa minuutissa täysin kuivat.
  Itse käytän ranskiksen tekoon tällaista tekniikkaa, sillä en ole itsekään tarrafani: http://www.youtube.com/watch?v=ZeQ5DYdfmO4
  Ensin siis vedetään kärjet valkoisella vähän sinnepäin, sitten muotoillaan siveltimellä ja lakanpoistoaineella ja sitten vaalea lakka päälle. Aluslakkaa ei tässä tekniikassa käytetä ensin, itse laitan sen vasta kärjet tehtyäni.
  Kannattaa varmaan antaa kulmien kasvaa hetki, käydä nypityttämässäni ne ammattilaisella ja sitten vaan pitää muotoa yllä nyppimällä ylimääräiset parin päivän välein pois.

  Anonyymi: Minulla ei pahemmin ole kokemusta Herbinan kasvojenhoitotuotteista, joten en osaa sanoa noista yhtään mitään. Varsinkaan INCIä näkemättä.

  Anonyymi: En tiedä, mistä johtuu. Täytyykin tarkkailla asiaa.

  Anonyymi: Minulla oli alunperin ajatuksena, että aina kuun vaihteessa päivittäisin ylös, mitä edellisen kuun aikana on tullut lisää ja mitä on kulunut loppuun. Helmi-maaliskuun vaihteessa tämän teinkin, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi tehdä tuota maaliskuun tuotteiden osalta. Yritän vaikka tänään sunnuntaina tehdä tuollaisen päivityksen. 🙂

  Aliisa: Hunaja on ilmeisesti melko yleisestikin allergisoiva aine, koska olen kuullut useita vastaavia reaktioita. Se on kyllä hyvä kosteuttaja, mutta hunajaa sisältävien tuotteiden kanssa suosittelen aina kaikille kokeilemaan ensin varovasti kyynärtaipeeseen, miten oma iho ragoi.

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Mukavaa kun jaksoit tehdä tuon aihelistauksen oikeaan laitaan. Muistin, että olet kehunut jotain kynsilakanpoistajaa ja näin löysin tuon Isadoran tuotteen helposti!

  Sitä kysyisin kuitenkin vielä, että mistä tuota kyseistä tuotetta saa ostaa? Eli myydäänkö sitä esim. jossain Sokoksissa/Prismoissa tms.?

  Kiitos! Ja edelleen kiitos myös kivasta blogista, tätä on aina ilo lukea!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *