Päivä 61: Let’s pamper the princess

Minulla oli eilen illalla koko ilta aikaa hemmotella itseäni, joten päätin heti teidän iloksenne (tai no, erityisesti omaksi ilokseni) toteuttaa voittajan postausehdotuksen ja viettää hemmotteluillan kameran todistaessa illan kulkua. (Tämän illan pullomäärän perusteella muuten viimein varmistui epäilykseni siitä, että tulen kuolemaan kosmetiikan yliannostukseen.)

Aloitin illan hoitamalla jalkani kuntoon. Aseiksi taistoon otin ensin kuvista puuttuvat kynsisakset sekä kuvasta löytyvät kynsiviilan, jalkaraspin, kuorintahanskan, appelsiinipuutikun, kynsinauhaveden sekä kynsilakanpoistoaineen ja vanua.

Varpaissani oli hentoa vaaleanpunaista kynsilakkaa, joten puolikas vanulappu riitti poistamaan prinsessalakkaukset. Kynsilakanpoistoaineena toimi Dependin punainen oikeasti tekokynsille tarkoitettu lakanpoistoaine, jonka ostin alunperin kynsikiekoilleni, mutta jonka käytän nyt pois varpaissani.
Tässä muuten kätevät kynsikiekkoni, joissa on mallattuna kaikki kynsilakkani:

Kiekot ovat peräisin ebaysta (avainsanana ”Nail wheel”). Jokainen kiekko on numeroitu, samoin jokainen kynsi ja jokaisen numeron kohdalla olevan lakan nimi ja merkki löytyy kynsivihostani. Todella kätevää, sillä kynsilakan esiinkaivaessa ei aina täysin muista, kuinka peittävä se on ja noilla on muutenkin kiva mallailla sopivaa lakkaa esim. vaatteisiin mätsäämään.

Mutta palataan hemmotteluun. Jalkahoitoni jatkui kynsien leikkaamisella ja viilaamisella sekä kynsinauhojen siistimisellä. Käytin Trindin (vanhaa, ei vielä uudessa pakkauksessa olevaa) kynsinauhavettä varpaisiin kiinni kasvaneisiin kynsinauhoihin. Annoin sen vaikuttaa pari minuuttia ja rapsuttelin sitten kuolleet ihosolukot irti kynsien tyvistä appelsiinipuutikkua apuna käyttäen. (Huomaa muuten, että varpaissa on lähiaikoina ollut kunnon punainen lakka vähemmän kunnollisen aluslakan kanssa, sillä kynnet ovat hieman kellertävät.)

Sitten otin käsittelyyni jalkojen ihon. Tyypillisenä ulkonäkökeskeisenä naisena olen tietysti usein asettanut ulkonäön mukavuuden edelle ja käyttänyt esimerkiksi töissä ei-niin-kovin-hyviä työkenkiä, jotka ovat sitten tietysti aiheuttaneet kovettumaa. Siispä raspailin kantapäitä ja jalkapohjia ihan reilulla kädellä. (Haluttaessa ennen raspausta olisi voinut tehdä pehmittävän ja mahdollisesti virkistävän jalkakylvyn, mutta en nyt kokenut sitä tarpeelliseksi.)

Nyt muuten seuraa hyvä vinkki: Varpaiden alueella olevia kovettumia on kömpelö raspailla pois isolla raspilla, joten tähän on kätevää käyttää erittäin karkeaa kynsiviilaa:

Tähän malliin näin! Kovettumat lähtevät hyvin ja tarkasti. Kannattaa muuten välttää sitten raspailemasta liian usein, kerran (tai maksimissaan pari kertaa) kuussa on jo ihan tarpeeksi, sillä aivan kuten jalkojen iho reaoi kenkien aiheuttamaan mekaaniseen hankaukseen paksuuntumalla (=aiheuttamalla kovettumaa) reagoi se myös jatkuvaan raspin hankaukseen. Iho raasu tietää, että nyt sitä hangataan ja kunnolla ja paksuuntuu suojatakseen alempia ihokerroksia. Eli raspaus tekee hyvää esimerkiksi kerran kuussa, mutta ei välttämättä kerran viikossa.

Seuraavaksi kuorin vielä jalkani ja jalkateräni kostealla kuorintahanskalla. Tämän voisi tietysti tehdä myös ihan kuorinta-aineella, mutta käytän itse kaikkeen kropan kuorimiseen hanskaa ihan vaan säästösyistä ja ekologisuuden vuoksi.

Nyt vielä jalkojen pesu, kuivaus sekä kynsien lakkaus. Aluslakaksi otin ikivanhan L’orealin Vitamin Pastel -lakan ja värilakaksi pirtsakan oranssin vanhan Anytimen kynsilakan.

Eikö tulleetkin pirteät varpaat?

(Illalla vielä viimeiseksi ennen valojen sammuttamista ja nukahtamista laitoin jalkoihini ehdottomasti parasta koskaan kokeilemaani jalkavoidetta, nimittäin Schollin Deep Moisturising Creamia. Tätä voideta pitäisi olla tuubi jokaisen yöpöydällä! Tämä pitää jalkojen ihon pehmeänä ja pehmittää pahojakin kovettumia. Suosittelen ehdottomasti käyttämään tätä iltaisin juuri ennen nukkumaan menoa.)

Seuraavaksi siirryin kasvojeni hoitoon.
Schollin jalkavoiteen lisäksi kaikilla naisilla tulisi olla vanulappuja ja suihkumyssy.

Kyllä, suihkumyssy. Eikö olekin suloinen myssykkä? En jaksa itse pelata ponnareiden, pinnien ja pantojen kanssa, sillä ne vääntävät kuitenkin tukan väärään suuntaan ja jättävät painaumia ja ovat muuten vaan hankalia. Ja suihkumyssyä tarvitsee monessa tilanteessa (jotka tulen teille kyllä tässä postauksessa esittelemään). Eli lisääthän ostoslistallesi myös söpön suihkumyssyn.

Aloitan kasvojen hemmottelun putsaamalla meikit. Minua voi ehkä syyttää kosmetiikan tuhlailusta, mutta vanulappujen kanssa olen hyvin säästäväinen (panittehan merkille, että lakanpoistoon varpaiden kynsistä meni vain puolikas lappu). Näin säästäväinen ihminen säästää vanulappuja sekä silmämeikinpoistoainetta:

Aloita puolittamalla vanulappu. (Huomaathan, että vanulappu puolittuu helposti vain tiettyyn suuntaan repimällä. Voit myös halutessasi käyttää saksia.) Silmämeikin poistoon käytetään vain toinen puolikas.

Kastele vanulappu vesihanan alla kummaltakin puolelta. Suosittelen käyttämään vain kevyttä veden virtausta. Puristele vanulappua käsien välissä niin, että ylimääräinen vesi valuu pois ja jäljelle jää vain erittäin litteä, vedellä kyllästetty vanulappu.

Kastele vanulappu kummaltakin puolelta silmämeikinpoistoaineella. Vanulapun sisään ei mene ylimääristä ainetta turhaan, sillä se on jo kyllästetty vedellä. Tässä kuvassa minulla on käytössä Lumenen vesiliukoiselle silmämeikille tarkoitettu poistoaine, mutta normaalisti käytän aina saman merkin vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettua ainetta, joka on ehdottomasti parempi kuin yksikään kalliimmista kokeilemistani (YSL, Lancome, Rubinstein…) ja saan sillä kaiken silmämeikin helposti pois, niin vesiliukoisen kuin vedenkestävänkin. (Tosin tekniikkakin saattaa hieman vaikuttaa.) Vanulappu saa olla tässä vaiheessa muuten reilusti kostea, mutta sen ei tarvitse uida aineessa niin, että kun sitä vähänkin painaa, valuu silmämeikinpoistoainetta ympäriinsä.

Puolita lappu niin, että sinulla on käsissäsi nyt kaksi puolikuun muotoista, todella ohutta vanulappua. Paina laput hetkeksi luomiesi ja ripsiesi päälle liuottamaan silmämeikkiä irti. Suosittelen käyttämään lappuja niin, että nukkaisempi sisäpuoli ei ole silmään päin. Ihan vaan mukavuusjuttu.

Sitten vain hieman hellävaraista pyyhintää kummankin silmän päältä (älä venyttele silmänympärysihoa) ja silmämeikki on poissa.

Tämän jälkeen puhdistan kasvojen ihon ja silmänympäryksen ihon vielä puhdistusaineella, sillä öljyä/öljymäisiä aineosia sisältänyt vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettu poistoaine saattaa tuntua ikävältä. Muutenkin kyllä itse tykkään, että puhdistuksen jälkeen tosiaan on puhdasta. Itse tykkään tehdä niin kutsutun kaksoispuhdistuksen, eli ensin putsaan meikit pois joko puhdistusmaidolla tai öljyllä. Tällä kertaa käytän ensin yhtä suosikeistani, eli Lumenen Elvyttävää puhdistusöljyä. Tuote kuuluu liftaavaan linjaan, mutta sopii kyllä nuorellekin iholle. Tässä ei ole liftaavia aineita ja vaikka olisikin, niin ne kyllä peseytyisivät pois. Koostumus vaan on aikuiselle iholle tehty ja erittäin kosteuttava ja juuri tuon kosteuttavan vaikutuksen vuoksi tämä sopii myös nuoremmalle, kuivalle iholle.

Hierottuani öljyn kuivalle iholleni (kasvot, silmänympärykset, kaula), huuhtelen sen vedellä pois. Jos käytät puhdistusmaitoa, suosittelen, että pyyhit sen ensin kasvopaperilla tai ihan vaan vessapaperilla pois. Maidoissa on usein aineita, jotka eivät liukene veteen ja kun meikit ja maidon pyyhkii ensin paperiin, eivät ne jää vaan pyörimään iholle.

Seuraavaksi pesen iholtani vielä mahdolliset meikinrippeet ja putsarin jämät geelimäisellä, vaahtomaisella tai voidemaisella, tujummalla putsarilla (tästä termi kaksoispuhdistus). Tätä ei enää kannata laittaa herkemmälle ja ohuemmalle silmänympärysiholle eikä edes kaulankaan iholle, sillä se on jo puhdistettu tarpeeksi hyvin. Itse käytän tällä kertaa Anytimen puhdistusvaahtoa, mutta tätähän ei enää edes valmisteta eikä tämä muutenkaan ole todellakaan mikään lempparituotteni, kunhan vain tahdon saada tämän kulumaan loppuun.

Kun iho on puhdas, voidaan aloittaa kuorinta. Tänään putsataan ja hoidetaan kunnolla, joten teen kaksoispuhdistuksen lisäksi vielä tavallista tehokkaamman kaksoiskuorinnan.

Aloitan kuorinnan käyttämällä Neutrogenan näppäriä Pure Glow ”kuorinta tyynyjä”:

Nämä ovat ihan hauskoja, mutta eivät mitään lemppareita. Pakkauksessa on 22 tyynyä, joiden toisella puolella on ihoa kuoriva pinta ja toisella puolella ihoa ”hoitava” pinta. Ideana on, että sormet työnnetään tyynyn sisään, tyyny kostutetaan ja kasvot käydään pyörivin ja kevyesti hierovin liikkein läpi ensin kuorivalla puolella ja sitten hoitopuolella. Lopuksi kasvot huuhdellaan vedellä puhtaiksi. Nämä ovat periaatteessa mukamas tarpeeksi hellävaraisia päivittäiseen käyttöön, mutta itse en missään tapauksessa suosittelisi ketään kuorimaan ihoaan päivittäin. Seka- rasvaisella iholla mahdollisesti kaksi kertaa viikossa, normaalilla kerran viikossa ja kuivemmalla vieläkin harvemmin, ehkäpä kerran kaksi kuukaudessa on ihan sopiva tahti.

Seuraavaksi laitoin kasvoilleni vielä hellävaraisen, Lumenen rakeettoman kuorintavoiteen.

Tässä ei tosiaan ole rakeita ja tämä sopii siksi herkällekin iholle, jota tavallisten kuorintojen rakeet helposti ärsyttävät. Suosittelen tätä myös couperoottiselle iholle. Itse aion siirtyä luultavasti jatkossa vain rakeettomiin kuorintoihin etupäässä kunhan vaan saan muut kulumaan loppuun. Rakeettomien kuorintojen teho perustuu niiden kuollutta ihosolukkoa irti liotttaviin aineosiin. Niitä levitetään iholle ohut kerros ja niiden annetaan vaikuttaa tuotteesta riippuen minuutista pariin minuuttiin. Tämän jälkeen kostutetuilla sormenpäillä pyöritellään kasvojen iho läpi, jolloin kuolleet ihosolut irtoavat. Lopuksi ne huuhdellaan vedellä iholta pois.

Ah, kuinka pehmeä iho! Seuraavaksi levitän kasvojeni rasvaisemmalle alueelle eli t-alueelle (otsa, nenä, leuka) syväpuhdistavan naamion.

Tällä kertaa käytin Lumenen Syväpuhdistavaa Turvenaamiota, joka on yksi suosikeistani. Olen kokeillut myös hinnakkaampia vaihtoehtoja (esimerkiksi Clinique, Estee Lauder…), mutta en nähnyt niissä mitään mullistavaa eroa. Hinnakkaammat ovat tosin olleet mutanaamioita, mutta samaan näillä turpeella ja mudalla pyritään.
Jahka tämä Lumene loppuu (kerran jo iloitsin muuten blogissani viimeisen kappaleen loppumisesta, mutta sitten löysinkin tämän vielä) aion täysin siirtyä käyttämään oikeanpuoleisessa kuvassa olevaa suklaa-muta naamiota, joita saa Suomesta Kickseistä. Tuo turvenaamio nimittäin tuntuu pintakuivalle iholleni hieman liian kuivattavalta, mutta tuo suklaa-muta naamio ei kuivata samalla lailla. Se sopii siis hyvin pintakuivalle, rasvoittuvalle iholle. Koostumus on ihanan suklainen, samoin tuoksu. Suorastaan paloin halusta nuolla sormeni puhtaaksi tuon käytön jälkeen, mutta tyydyin sitten juoksemaan herkkukätkölle ja kaivamaan esiin suklaata. (Tiedän kyllä pari ihmistä, jotka eivät malttaneet olla maistamatta tuota. Ei kuulemma ollut hyvää, joten jättäkäähän väliin. Mutta muistakaa ostaa suklaapatukka tuon kaveriksi varmuuden vuoksi.) Käyttökään ei tule liian kalliiksi, sillä yhdestä 2,2 euroa maksavasta pussukasta riittää kolmeen käyttökertaan.

Tämä on tietysti se wannabe-insinöörin lempinäky. Mies parka kuulee kylpyhuoneesta ääniä ja ryntää innoissaan tirkistelemään ja mikäs siellä häntä odottaakaan: pieni, vaaleanpunamyssyinen, ruskeanaamainen mörkö. Aluksi hän suorastaan kammoksui tuota näkyä, mutta nykyään se on kuulemma söpöä. Hyvä, sillä tuosta myssystä ja puhdistavista naamioista en luovu.

Naamiota pidin kasvoilla 10 minuuttia ja sitten huuhdoin kasvoni haalealla vedellä puhtaaksi. Älkää muuten käyttäkö kasvojen pesuun liian kuumaa vettä, haalea vesi riittää hyvin. Lämmin vesi nimittäin kuivattaa ihoa enemmän.

Tämän jälkeen värjäsin kulmani. Käytössä on Dependin superihana pikavärjäyssetti, jollainen pitäisi olla kaikilla. Tätäkin muuten saa Kicksistä (huomaa, että siellä on ahkerasti vierailtu ja pyöritty…). Mitä tässä on sitten eroa normaalin värjäyssettiin? Kaikki! Itse en yleensä jaksa värjäillä kulmiani siksi, että se tuntuu niin aikaa vievältä. Vaan ei ole enää!

Tällä setillä värjäys lähtee siitä, että iho suojataan vaseliinilla tai muulla rasvaisella aineella kulmien ympärillä:

Itse käytin NUXEn aivan ihanaa Family Balmia, joka myös SOS-voiteena tunnetaan. Miksi SOS? Siksi, että tämä auttaa lähes kaikkiin hätätilanteisiin, hieman kuin Elizabeth Ardenin 8 hour cream. Sain vinkin tähän voiteeseen atooppisen ihon omistavalta entiseltä työkaveriltani kerran kun valitin, että silmäluomellani ollut kuiva läikkä ei lähde millään pois, vaikka olen sitä kuukauden haudutellut päivittäin vaikka millä tehokosteuttajilla ja Bepanthenilla. Otin tästä pienen näytteen, käytin kolmena päivänä ja kuiva läikkäni oli poissa! Oli pakko hankkia itselleni oma pelastaja, joka onkin ollut kovassa käytössä jat ällä kertaa tosiaan suojaamassa ylimenevältä väriltä.

Yleensä en vaivaudu ihoani suojailemaan ja pyrin vain olemaan tarkka värin levityksen kanssa, mutta tämän värjäyssetin kanssa on vain oltava tarkkana.

Syy erityiseen tarkkuuteen on se, että värjäystä valmistelevaa hapetetta ei levitettäessä näe, joten tarkkuus on hankalaa. Kulmille nimittäin levitetään ripeästi tops-tikulla läpinäkyvää, nestemäistä aktivaattoria, jonka annetaan vaikuttaa 15 sekunnista miinuuttiin. Kyllä, ei sen kauempaa! Tämä vaihe on niin nopea, että tästä ei edes ahdi ottaa kuvaa. Tämä vaikutusaika nimittäin ratkaisee, kuinka tumma lopputuloksesta tulee.

Tämän jälkeen kulmiin harjataan läpinäkyvää geeliä ripsiharjan näköisellä harjalla ja samantien kun värin levittää, tummuvat kulmat. Siis ihan samantien! Koko prosessi siis vie aikaa vain pari minuuttia, joten tämä on maailman helpoin tapa värjätä kulmiaan.
Ja miettikääpä, miten helppoa omien ripsien värjäys on! Ei enää varttia toinen silmä kiinni nyhjöttelyä ja värjäyksen hankaluutta: topsilla vain aktivaattoria ripsiin (silmiä voi jopa pitää auki tässä vaiheessa!), annetaan vaikuttaa minuutin pari (silmät voi edelleen pitää normaalisti auki) ja sitten harjataan geeli ripsivärin tapaan ripsiin. Mieletön keksintö! Kiitos keksijälle! Moni muukin sarja on ottanut vastaavat pikavärit valikoimiinsa.

(Pieni jälkikäteen tehty lisäys: Huomaathan, että aine pestään lopuksi pois vedellä.)

Tässä lopputulos. Vaikutusaika olisi voinut olla hieman pidempi, mutta koska prosessi on niin nopea, voi värjäyksen toistaa ja saada lisää tummuutta. Värjäsin tällä kertaa siis pelkät kulmat.

Seuraavaksi pyyhin kasvot vielä kasvovedellä. Tähän kului nyt se toinen vanulapun puolikas, jonka kummallakin puolella pyyhin kasvoni ja silmänympärysihoni. Jos kasvovedellä tahtoo pyyhkiä silmänympärysihonsa kannattaa tarkistaa, ette INCI-listassa lue alcohol denat, sillä tämä kuivattaa ja saattaa ärsyttää silmiä Kuivaihoisen kannattaa muutenkin välttää kyseistä aineosaa. Ja aina joku kysyy, pitääkö kasvovettä käyttää. Pitää! Paitsi että se viimeistelee ihonpuhdistuksen ja ottaa mahdolliset meikinrippeet pois, tasapainottaa se myös ihon pH:n pesujäljiltä, mikä on hyvin tärkeää. Ja jos vanulappuun jää aina meikinrippeitä, niin et putsaa kasvojesi ihoa hyvin. Tähän kun ei enää kuuluisi pahemmin mitään jäädä.

Itse käytin Lumenen Radiant Touch Kosteuttavaa kasvovettä, joka ei kyllä tosiaankaan tunnu miltään kosteuttavalta: kirvelee kuivia kohtia ja pistää ihoni punoittamaan. En todellakaan suosittele kuivemmalle tai herkemmälle iholle. Ei kuulu suosikkeihini, odotan innolla loppumista.

Lopuksi laitoin vielä kasvojeni iholle Lumenen Sensitive Touch Rauhoittavan kosteusnaamion, joka on yksi lempparituotteistani. Edes kalliimmista sarjoista (Dior, Clinique, Estee Lauder…) en ole löytänyt yhtä hyvää tuotetta. Kosteuttaa tehokkaasti ja vie hyvin pintakuivuutta,rauhoittaa iho eikä ihon pinta jää tahmaiseksi .Parasta tässä on ennen kaikkea se, että tämän voi jättää yöksi iholle. Jos minulla on ihollani kuivuutta enemmänkin, käytän tätä parina kolmena yönä tehokuurina ihollani ja kuivuus on taatusti poissa.
Mikäli muuten kosteuttava naamio hieman nipistelee iholla, johtuu tämä yleensä vain ihon kuivuudesta. Silloin naamio kannattaa levittää kasvoille vähän kerrallaan (ensin otsa, sitten toinen poski, sitten leuka…), jolloin tunne ei ole kerralla koko kasvoilla.

Naamion imeydyttyä 10 minuuttia levitin vielä kasvoilleni yöksi kosteusvoiteet:


-Kasvoille edesmennyt todella täyteläinen Lumenen Energy Cocktail -kosteusvoide, silmänympäryksille Cliniquen All About Eyes Rich (suosikkini on muuten ehdottomasti Louise Widmerin silmänympärysvoide, jota ostan heti, kun vaan pääsen lakossani sellaiseen tilanteeseen, että saan tuon hankkia) ja kaulalle Lumenen Sensitive Touch Rauhoittava kosteusvoide (liian kevyt kasvoilleni, joten käytän kaulalleni). Lopuksi vielä toipumassa oleville näppylöille pisarat Bepanthenin sinistä emulsiota, joka nopeuttaa ihon paranemista.

Sitten vielä tukka ja kroppa.
Tukan pesin pitkästä aikaa VO5 syväpuhdistavalla shampoolla ja hoidin Tigin Oatmeal & Honey -hoitoaineella.

Mielestäni syväpuhdistava shampoo on sellainen tuote, jonka hinnasta voi tinkiä helposti. VO5:lta löytyy loistava syväpuhdistava ja hintaa on vain pari euroa. Syväpuhdistavaa shampoota olisi hyvä käyttää hiuksilla kerran pari kuussa riippuen siitä, kuinka paljon käyttää muotoilutuotteita. Muotoilutuotteiden jämät on nimimittäin aika ajoin syytä poistaa hiuksista, jolloin hiukset näyttävät terveemmiltä ja hoitavat aineetkin pääsevät vaikuttamaan paremmin. Pesen muuten tukan aina pää alaspäin, jolloin tyven saa yleensä kaikkein parhaiten puhtaaksi joka puolelta.

Oatmeal & Honey on hyvä hoitoaine, jos tahtoo tukkaansa oikeasti hoitavia aineosia. Tässä ei ole silikoneja, eli tukkaa ei vaan ”meikata” hyvännäköiseksi, vaan tämä oikeasti hoitaa tukkaa. Hyvä edullinen vaihtoehto on myös Elvitalin vaaleanpunapurkkinen Nutri Gloss naamio (n. 7€), joka on markettituotteeksi erittäin poikkeuksellinen. Sekään ei nimittäin sisällä silikoneja vaan oikeasti hoitavia aineosia. Tämä on itseasiassa vielä tätä Tigin hoitoainetta selvittävempi. Nutri Glossin pakkauksessa lukee vaikutusaikana minuutti, mutta itse pidän usein puolikin tuntia tai jopa kauemmin.

Hoitovaiheessa kuvan astuu taas suihkumyssy. Tämä hoitoaine ei nimittäin silikonittomuutensa vuoksi toimi minulla lyhyellä vaikutusajalla (silikonit selvittävät tukan nopeasti ja helposti), vaan vaatii enemmän aikaa vaikuttaa. Olisipas tylsää hengata suihkussa värjötellen puolituntia tai pahimmassa tapauksessa tunti! Hyvällä kuminauhalla varustettu myssy on tässä tapauksessa oikea pelastaja: hoitoaine pyyhekuivaan tukkaan ja sitten vain omiin puuhiin. Itse menen tässä vaiheessa usein koneelle tai telkkaria katsomaan ja palaan sitten myöhemmin huuhtomaan hiukset. Tällä kertaa käytin vaikutusajan kuitenkin hyväksi muulla tavalla, otin nimittäin käsittelyyni vartaloni. (Yök, ei siinä irstaassa mielessä!) Ja jos tukkani ei nyt olisikaan ollut pesuvuorossa, suojaisi suihkumyssy sitä kastumiselta hyvin näppärästi.

Aloitin kuorimalla kroppani suihkugeelin ja kuorintahanskan avulla.

Tämän jälkeen pehmitettyä ihoa käytettiin hyväksi ja tarpeelliseksi katsotuista paikoista ajettiin pois sinne mielestäni kuulumattomat karvat.

Sitten vielä rasvasin kroppani. Vatsan alueelle käytin Clarinsin Super Restorative Redefining Body Care For Abdomen and Waist -voidetta (taas näitä Clarinsin sanahirviöitä), jonka pitäisi erityisesti kiinteyttää vyötäröä. Eihän näillä voiteilla yksinään mitään ihmeitä tehdä, rinnalla pitäisi kuitenkin olla liikuntaa ja hyvä ruokavalio, mutta ihanan sileän ja napakan tuntuiseksi iho kyllä tulee.Harmi vaan, että tunne lähtee kun tuotteen käytön lopettaa. Ei siis ole sellainen tuote, että sitä kellekään suosittelisin. Hintaakin taitaa olla hirvittävät 70 euroa. Itse olen aikoinaan saanut tämän töistä ja käyttelen nyt vaan pois sen suurempia odotuksia asettamatta.

Vartalovoiteena toimi Saucy Girlin Body Shimmer Moisturising Cream, jota en muuten suosittele kellekään. Tuotteessa lukee shimmering body lotion ja kaikkihan tietävät, mitä sana ”shimmering” merkitsee, eikö? Odotin siis kuulasta, kevyttä hehkua. No, ilmeisesti kaikki muut tietävät sanan shimmering merkityksen paitsi kyseisen tuotteen suunnittelijat ja pakkauksen teksteistä vastaavat.
Sain nimittäin glitteriä. Siis ihan selkeitä isoja glitterihippusia. Näitä ei huomaa voidemassaa katsellessa, mutta kun aloin levittämään voidetta tuntui, kun olisin jättänyt iholleni kuorinta-aineen rakeita. Mutta hetkinen, enhän minä käyttänyt mitään kuorinta-ainetta, pelkkää kuorintahanskaa! Lähempi tarkastelu osoitti, että kimallan, sädehdin ja välkyn kuin 70-luvun discopallo. Nice. Tahdoin kuitenkin käyttää tuotetta, sillä tämä oli (onneksi) sen viimeinen käyttökerta ja sain liittää sen loppuun kulutettujen tuotteiden listalle.
Katsokaa nyt oikeasti tätä glitteriä!

Lopuksi sitten vielä huuhdoin tukkani ja suihkumyssyni. Hiusten hieman kuivuttua pyyheturbaanin sisällä laitoin niihin vielä muutamia tököttejä:

Aluksi suihkin tukkaani hoitavaa ja lämpösuojan omaavaa Freemanin Papaya leave-in conditioneria ja sitten levitin nokareen hoitavaa Nivean korjaavaa Intense Repair -jätettävää hoitonetta. Vielä pieni tippa Tigin Small Talkia joka paitsi hoitaa, myös muotoilee ja tuuheuttaa tukkaa niin föönin kanssa kuin ilmankin sekä lopuksi vielä kaksi pumppaustta Tigin Girls Toys kiiltoseerumia.

Suonette anteeksi, etten enää jaksanut laittaa kynsiäni uusiksi. Tässäkin oli jo melkoisesti hemmottelua uskoakseni. Kynteni kun olivat kuitenkin jo toissapäivänä laitetut ja lakat olivat vielä hyvässä kunnossa. Nyt kun sain tämän postauksen vihdoin tehtyä (uskotteko, että aikaa meni hieman?) niin taidan tehdä pienen siivouksen kotonani ja sitten lysähtää sohvalle telkkaria katsomaan ja manikyyriä tekemään. Lupaan kyllä, että esittelen teille vielä joskus manikyyrinikin

Millaisia hemmottelurutiineita teillä on? Saitteko postauksestani jotain uusia vinkkejä, joita aiotte toteuttaa?

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Sain vinkkejä, en tiennyt noista pikavärjäysseteistä. Voisinpa siis vierailla Kicksissä tässä joskus… 😉

  Samantyylisiä rutiineja minullakin on hemmottelussa. Kivaa saada näitä tuotevinkkejä täältä blogistasi 🙂

 2. 3

  sanoo

  WOW! Onnistuit hienosti ja postaus oli tosi hauska lukea!!! Taidanpa inspiroitua minäkin pitämään kauneusillan- tai ehkäpä koko viikonlopun 😉

  Paula/Cinnamon

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Haluaisin käyttää mielelläni eri kynsilakkoja, mutta kerrostalossa on yksi ongelma. Kylppäristä kestää kauan haihtua kynsilakanpoistoaineen haju, sekä kynsilakan.

 4. 5

  sanoo

  WAU mikä hoito! Itse en osaa läträtä siististi, joten en ihan hoksaa, miten voit ensin laittaa jo kaikki kasvorasvat ym. ja sitten vasta pestä hiukset. Taitaa vaatia taitoa ja harjoittelua! =o) Itselläni ei taitaisi hermot jaksaa noin perusteelliseen pamperoimiseen, mutta todella hyviä vinkkejä sain mm. varpaiden raspaamiseen (tämän kanssa olen tuskaillut nyt puoli vuotta putkeen!) sekä silmämeikin hellävaraiseen poistamiseen ja tuohon vanulapun vesikyllästämiseen.
  Olen huomannut että taidan hangata liian innokkaasti eestaas kun poistelen silmämeikkiä, ei hyvä. Mutta näillä vinkeillä saan uutta puhtia parempaan ihonhoitoon! Täytyy kyllä varmaan lukea tämä uudemmankin kerran läpi, jotta jäisi enemmänkin muistiin.

  PS. Kiitos Fiberwig vinkistä. Ehdottomasti kokeilen! =o) Ripsiväriin liittyen, mitäs mieltä olet sellaisesta että laittaa useampaa ripsiväriä päällekäin? Esim. alle pidentävää ja päälle vielä tuuheuttavaa? Itse teen usein tuota, kun en löydä yhtä ainoaa kaikkeen sopivaa tuotetta.

 5. 6

  kaneli sanoo

  Huh, aika paljon tuotteita… Kauanko meni aikaa hemmotteluihin? 🙂

  Me käytetään näköjään samoja tuotteita silmämeikin puhdistukseen. Ja mäkin käytän vain puolikasta lappua. Kiitti hyvästä puhdistusaineen säästövinkistä! Noi Dailyn vanulaput on muuten parhaita kokeilemiani, ja taitavat lisäksi olla vielä halvimpia mahdollisia.

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Tästä oli tosi paljon apua, sillä omaan maailman huonoimmat ihonhoitotottumukset varmaan ikinä :D. Varoitan, saatat järkyttyä pahasti luettuasi tämän: Pesen naaman vedellä yleensä päivittäin illalla. Aina en tee edes tätä :D. Pesen silmämeikit hankaamalla pois ja illaksi heitän vielä jonkun rasvan naamaan ja hyvillä mielin nukkumaan. Puhdistusgeeliä käytän ehkä kerran kahdessa kuussa ja kasvovedestä ei ole tietoakaan…puhumattakaan kuorinnoista ja naamioista… Eli käyttöön menee postaus, kiitos :>.

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Oli tosi kiva postaus.Sain paljon uusia vinkkejä joita voisin toteuttaa itsellenikin jossain vaiheessa 🙂

 8. 10

  sanoo

  Ehkä ensimmäinen kerta ikinä, kun minun mielessä on edes vilahtanut ajatus ”pitää saada suihkumyssy”. En uskonut näkeväni tätä päivää 😀

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Pakko ostaa tuota ainetta jolla värjäsit kulmasi! Eikö sitä ainetta tarvi siis pestä ollenkaan pois kulmista vaan sutaista vain sitä geeliä? Omat kulmani ovat niin vaaleat ja kulmakynällä vedetyt rajaukset alkavat näyttää mielestäni liian feikeiltä 🙁

 10. 12

  sanoo

  Sitten vaan kaikki viikonloppuna hemmottelemaan itseään.

  Anonyymi: Asun itsekin kerrostalossa enkä kyllä ole koskaan ede ajatellut asiaa. Mitäs jos ottaisitkin lakat pois jossakin sellaisessa huoneessa, jossa ilmanvaihto on parempi ja esimerkiksi tuuletus onnistuisi ikkunan avaamalla?

  Jana: Itse tykkään myös kerrostella eri ripsivärejä jos yhdellä ei tule täydellistä lopputulosta. 🙂

  Kaneli: Veikkaisin, että pari tuntia kului. 🙂

  Anonyymi: Nyt äkkiä kunnon rutiinit käyttöön! Vielä laiminlyönti ei näy ihollasi, mutta vanhemmalla iällä se kostautuu kyllä.

  Elina: Suihkumyssy on MUST! 😉

  Anonyymi: Lopuksi tosiaan pitää huuhdella pois, unohdin sen mainita postauksessani. Lisäsin sen nyt vielä jälkikäteen. 🙂

 11. 13

  sanoo

  Hyvä postaus, sain vinkkejä! Minulla on kaksi kauneuteen liittyvää suurempaa ongelmaa, jotkä häiritsevät minua suunnattomasti. Osaisitko sinä antaa vinkkejä hampaiden keltaisuuden poistoon (en juo juurikaan kahvia, en tupakoi, syön makeisia vain kohtalaisesti…) ja itsepäisten mustapäiden poistoon (nenän alueella)? Olen myös opiskelija, joten satojen eurojen hampaiden valkaisuun minulla ei ole varaa 🙂 Kiitos jo etukäteen, mikäli osaat vinkata jotain toimivaa!

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Oho miten pitkä postaus! Mutta siis vau, kiitos, sain vaikka mitä vinkkejä mitkä pitääkin ottaa heti käyttöön!:) Kun vaan muistais ne vielä huomennakin kun tuntu olevan aika paljon..:D

  Ootko muuten tekemässä semmosta postausta missä sulta saa kysellä kauneudenhoitoon liittyvistä asiosta? Kun haluisin tietää että voiko noita vanhemmille suunnattuja tuotteita (rasvat,meikkivoiteet jne..) käyttää nuoret vai onko niistä jotain haittaa?:O Tai kenties hyötyä?:)

  Ja mistä noita dependin värjäyssettejä saa ja paljonko maksaa? Onko toi kestoväriä ja oletko värjännyt tuolla ripsiä, miten pysyy?:)

  ..Mistä tota Scholl Foot Carea ja Nuxen Family Balmia saa ja hintaluokka..?

  Huh,tulipa monta kysymystä mutta kyllähän näin pitkä postaus jo kysymksiä herättääkin;) Tällä sun blogilla tuppaa olemaan muuten vähän semmonen vaikutus että saat ihmiset himoitsemaan uusia tuotteita vaikka itse oletkin ostolakossa..:D

 13. 15

  sanoo

  K: Apteekista (ja ihan isoista tavarataloistakin) saa nykyään kohtuu hinnalla erilaisia kotikäyttöisiä hampaiden vaalennukseen tarkoitettuja tuotteita (kyniä, liuskoja, tahnoja…). Näistä tulee kuitenkin muistaa, että ne vaalentavat vain VÄRJÄYTYMIÄ, eli jos hammasluu on luonnostaan keltaisempi (joka muuten on kuulemma vahvempi kuin kuin valkoinen) ei sitä vaan voi vaalentaa noilla. Mutta aina voi yrittää. Itselläni on hieman kellertävä hammasluu luonnostaan, joten ihmeisiin en ole vaalentavilla tuotteilla pystynyt.

  Anonyymi: Vanhemmalle iholle tarkoitettujen tuotteiden ideana on, että ne aktivoivat ihon iänmyötä hidastuneita toimintoja. Nuoremmalla iholla tämä aktivointa saattaa vaan sitten tapahtua väärällä tavalla, eli iholle saattaakin tulla esim. näppylöitä. Mitään erityistä haittaa noista vanhemmalle iholle tarkoitetuista tuotteista ei nuorella iholla ole, jos oma iho ei reagoi mitenkään, mutta eipä niistä juuri hyötyäkään ole, jos iholla ei ole niiden käytön edellyttäviä ongelmia. Vanhemmalle iholle suunniteltuja meikkejä voi huoletta käyttää yleensä, sillä niissä on tehoaineita yleensä varsin minimaalisesti.
  Dependin tuotteita saa Kickseistä ja yhden setin hinta on 10€. Setistä riittää useaan värjäyskertaan.
  Schollin jalkatuotteita saa esimerkiksi Sokokselta ja Stockalta ja mahdollisesti jopa Tarjoustaloista/Vapaa Valinnoista. Hintaa on noin 5€. Nuxea saa Sokokselta ja Stockalta ja tuubilla taitaa olla hintaa n. 30€. Omani hankin tarjouksesta kympillä, joten tarkkaa oikeaa hintaa en muista.
  Kiva, että tuli noin paljon kysymyksiä. 🙂

 14. 16

  Anonyymi sanoo

  Mulle jäi vähän epäselväksi, että missä järjestyksessä sä teit tuon kaiken. Ensin pesit ja rasvasit kasvot ja sitten suihkuun kroppa ja hiustenpesu…

 15. 17

  Anne sanoo

  Ihanan pitkä postaus. On välillä mukava lukea pitkiä postauksiakin, mutta on lyhyetkin kyllä yhtä mukavia ja aina niin jännitän niitä suurella mielenkiinnolla lukea. 🙂
  Meni varmaan kauan kirjoittaa tämä. Oli pakko jatkaa nyt lukemista taas. Melkeinpä aamulla töistä myöhästyin, kun oli pakko saada lukea blogiasi. Olen aivan riippuvainen blogistasi. Illalla ei tule uni ennen kuin olen katsonut blogisi, eikä aamulla päivä vastaavasti lähde käyntiin ilman blogisi ”tarkistusta”. Päätin tässä samalla aloittaa itsekkin pienen ostolakon. Siivosin kylppärin kaapin ja hups yli puolet tavaroista lensi pois ja käyttämättömiä ystäville joissa päivämäärää riitti. Tavaraa riittää vieläkin rajattomasti käytettäväksi. Hemmottelu iltoja on aina silloin tällöin mukava pitää. Itse en ole ikinä tullut ajatelleeksi suihkumyssyä. Se on ensimmäisenä nyt ostoslistallani. Minä kuuluun vastaavasti vanulappujen suurtuhlaajiin. Eikun säästölinjalle. Itse olen todennut tavallisen vanun kynsilakan poistossa toimivan, toimii ainakin mielestäni hieman paremmin. Sain tosi paljon vinkkejä tästä postauksestasi. Mistä tuota Schollin Deep Moisturising Cream jalkavoidetta saa? Itse olen vain tottunut käyttämään apteekin Helosan jalkavoidetta, joka on tarkoitettu erityisesti jaloille.
  Paljonko olet ennen lakkoasi ostanut kosmetiikka tuotteita apteekista?
  Laitetaanko silmänympärys voidetta vain iltaisin? Ja vielä viimeinen asia. Tässä siis SHEER COVERIN Inci-lista. Toivottavasti osaisit kertoa jotain lisää tästä kyseisestä ostosteeveen ”tökötistä/tököteistä”. Paljon Onnea vain ostolakollesi. 🙂
  Taisi kyllä tulla nyt minulla vähän liian paljon kirjotettua.

  Inci lista:

  Ingredients

  Mineral Foundation
  Active Ingredients: Boron Nitride, Bisabolol, Aspalathus Linearis Leaf Extract, May Contain (+/-): Zinc Oxide (CI 77947), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Titanium Dioxide (CI 77891), Mica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

  Duo Concealer
  Caprylic/Capric Triglyceride, Octyldodecanol, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Jojoba Esters, Polyethylene, Ethylhexylglycerin, Stearalkonium-90 Bentonite, Dimethicone, Allentoin, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Propoylene Carbonate, Phenoxyethanol. May contain (+/-): Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

  Extra-Length Mascara
  Water (Aqua), Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Beeswax, Hydrogenated Polyisobutene, Glyceryl Stearate, Propylene Glycol, Polyvinyl Alcohol, PVP, Cetyl Alcohol, Silica, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Niacinamide, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Iron Oxides (CI 77499)

  Conditioning Cleanser
  Water (Aqua), Coco-Glucoside, Butylene Glycol, Glycerin, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Cetyl Alcohol, Laureth-4, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Extract, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Carbomer, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Sodium Hydroxide, Polyquaternium-10, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum), Limonene, Linalool

  Nourishing Moisturiser
  Active Ingredients: Water (Aqua), Ethylhexyl, Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, Octyldodecyl Neopentanoate, Benzophenone-3, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Dimethicone, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Carbomer, Disodium EDTA, Triethanolamine, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Methylparaben, Benzoic Acid

 16. 18

  Helene sanoo

  Mitä mieltä olet hiusnaamioista? Käytätkö koskaan itse hiusnaamioita? Itse käyttelen Elvital Nutri-gloss Hiusnaamiota.

 17. 19

  sanoo

  Hyvä juttu, varmasti hyödyllistä tietoa kaikille. Mulle uutta oli että tuon Lumenen rakeettoman kuorinnan pitää antaa vaikuttaa 😀

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Ajattelin kysästä hiusväreistä. Itselläni on no melko vaaleat, muttei mitkään blondit hiukset luonnostaan oikeastaan ne on melkein tummat kullankeltaiset. En ole koskaan värjännys kovin 1 astetta tummemmaksi mitä aito hiusvärini on. Haluaisinkin nyt kokeilla tummanruskeaa. Se sopisi kyllä minulle, mutta tiedettävästikkin ei varmaankaan ole hyväksi että suoraa menee laittamaan sen väriset. Pitäisikö siis vain alkaa tummentamaan vähitellen 2-3 pigmentti sävyä kerrallaan, ennen kuin pääsisi tuohon loppulliseen päämäärään.

 19. 21

  sanoo

  Menin metsästämään suihkumyssyä tän inspiroimana ja löysinkin Seppälän alesta alle eurolla suloisen myssyn. Vinkkinä siis muillekin 😉

 20. 22

  Erja sanoo

  Ajattelin tällaista asiaa, kun käytän suurimmaksi osaksi yhtä perusvoidetta vähän joka tarkoitukseen, nimittäin apteekista ostettua Humektania. Käytän sitä aina käsirasvana, vartalovoiteena, meikin alla kosteusvoiteena, yövoiteena. Mutta minulta löytyy päivävoiteena Nivean Nourishing Day Care suojakertoimella 8. Tarvitsenko oikean yövoiteen, käsirasvan. Minusta se on sopinut oikein hyvin moneen tarkoitukseen.
  Tarvitseeko käyttää kynsinauhavoidetta, jos kynsinauhat on erinomaisessa kunnossa ilman sitäkin?

 21. 23

  Pom pom sanoo

  Osaisitko antaa sellaisen vinkin, että esim. Mitä kasvoille pitäisi joka päivä tehdä, kerran viikossa, ja kenties kerran kuukaudessa, kuten näin sanottu esimerkki siivoamisesta:

  Päivittäin
  – Petaa sänky
  – Tiskaa päivän tiskit
  – Pyyhi keittiön pinnat ja liesi aina käytön jälkeen
  – Järjestele tavarat paikoilleen
  – Kerää roskat
  – Pyyhi tahrat

  Viikoittain
  – Imuroi matot, lattiat & sohvat
  – Pese lattiat
  – Pyyhi pölyt
  – Vie lehdet roskikseen ja pullot kauppaan
  – Pese wc-pönttö ja -pesuallas
  – Imuroi/pyyhi kylpyhuoneen lattia

  No tämä taisi olla todella ''lapsellinen'' esimerkki mitä kasvoille pitäisi tehdä siivouksen sijasta.

 22. 24

  Anonyymi sanoo

  Tosi mielenkiintoinen postaus! Tuli heti kauhea mieliteko pitää itselleenkin pieni hemmotteluilta. 🙂 Sellainen kysymys heräsi syväpuhdistavasta shampoosta (siis ihan ylipäänsä, ei välttämättä juuri tuosta sinun käyttämästäsi shampoosta), että voiko sitä käyttää, jos hiukset on värjätyt? Itselläni on siis blondatut hiukset enkä haluaisi sävyn kärsivän, mutta toisaalta olisi kyllä kiva joskus syväpuhdistaa hiuksia, kun kuitenkin tulee päivittäin käytettyä muotoilutuotteita.

 23. 25

  sanoo

  Tuosta kaksoispuhdistuksesta on nyt ollu juttua kaikkialla, mut voisitko vielä tarkemmin kertoa siitä. Esim. mitä tuotteita siihen voisi käyttää (nuori iho) ja muutenkin vinkkejä ja miksi se on niin hyödyllinen.

  Muuten oli aivan ihana postaus. Kyllä itsekin tekisi mieli pitää hemmotteluilta 😀

 24. 26

  Anonyymi sanoo

  Ohhoh, olipa pitkä ja mielenkiintoinen postaus.
  Minua jäi ihmetyttävään, että jätitkö tuon viimeisen kasvonaamion kaikkien voiteiden alle?
  Js kiinnostaisi myös, että miten pitkään koko projektiin kului aikaa?

 25. 27

  Anonyymi sanoo

  No kerron hemmotteluhetkeni. (Saatttaa kestää useita tunteja, ei pidä säikähtää)Aloitan puolen tunnin kylvyllä, saunalla ja vartalonkuorinnalla. Seuraavaksi värjään hiukset ja hoidan net. Karvojen poisto käsivarsista ja jaloista vahaamalla. Viimeistelyksi vartalovoide. Tosin hemmotteluiltoja/hetkiä pidän 2kk välein. Sen jälkeen hoidan jalat ja lakkaan varpaankynnet. Sen jälkeen vuorossa onkin jo kasvot. Putsaan kasvot kuorin ihon, naamiot. Kulmakarvojen värjäys joskus, mutta harvemmin. Käsien hoito. Kuorinta käsille. Vanhojen lakkojen poisto. Ranskalainen manikyyri. Sen jälkeen kynsinauha voidetta ja hoitavaa käsirasvaa. Lopuksi lämpimät villasukat jalkaan ja kosteuttapitävät käsineet käsiin ja ihan lämmin pyjama päälle ja pujahdetaan untenmaille pehmoiseen sänkyyn. Ja aamulla olo on mitä prinsessamaisin. Joku saattaakin pitää minua hulluna, mutta hemmotteluhetkene saattaa viedä aikaa, JOPA
  kolmisen tuntia tai jopa YLIKIN. Käytössäni on paljon tarvittavaa kosmetiikkaa. Päivittäin en paljon käytä yleensä kosmetiikkaa. No hemmotteluiltojen takia varmaan sitten saankin kosmetiikkamyrktyksen. Mitään ylimääräistä ei oikeastaan ole. Menee melkein samalla kaavalla, kuin sinulla oli tuossa postauksessa, mutta aluksi on sauna ja kylpy + hiustenvärjäys.

 26. 28

  sanoo

  Anonyymi: Tein kaiken juuri tuossa postauksessa kirjoitetussa järjestyksessä (paitsi jalkavoiteen laitoin vasta illalla, kuten jo kerroinkin).

  Anne: Kivaa kuulla, että olet löytänyt blogini. 🙂 Suihkumyssyn osto tosiaan kannattaa, helpottaa monissa asioissa. Schollin jalkavoidetta saa esimerkiksi Sokokselta ja Stockalta n. 5 euron hintaan.
  En ole oikeastaan koskaan ostellut apteekista tuotteita, sillä minua jotenkin ärsyttää se, kuinka apteekkituotteita pidetään niin paljon muuta kosmetiikkaa parempana ihan vaan siksi, että ne myydään apteekissa. Apteekin ihonhoito/meikit kun ei välttämättä ole yhtään sen kummoisempaa moneen muuhun sarjaan verrattuna. Louis Widmerin silmänympärysvoidetta kyllä hankin apteekista ja joskus jotain heräteostoksia.
  Silmänympärysvoidetta kannattaa käyttää aamuin illoin. Itse käytän yöllä täyteläisempää ja päivällä kevyempää.
  Sheer coverit kuulostavat INCIensä puolesta kyllä hyviltä. Esim. meikkipohja on varmasti hyvin toimiva ja voide kuulostaa hyvältä suojavoiteelta varsinkin päiväkäyttöön. Muistakaan ei pahaa sanottavaa, mutta ihan guru en toki ole. 😉

  Helene: Käytän hiusnaamioita ja monia silikonittomia/vähäsilikonisia hoitoaineitakin hiusnaamioiden tapaan pidemmällä vaikutusajalla.

  Charming Nails: Kaikki rakeettomat kuorinnat vaativat sen, että niiden antaa vaikuttaa iholla. Niiden teho kun nimenomaan perustuu kuolleita ihosoluja liuottaviin aineosiin. 🙂

  Anonyymi: Jos todella vaalennetut hiukset vetäisee kerralla tummiksi ilman mitään taittoa mihinkään suuntaan, saattaa lopputulos vihertää. Jos tukkasi ei kuitenkaan ole mikään supervaalea ja on kuitenkin jo valmiiksi lämpimän sävyinen niin ihan huoletta voit kerralla reilustikin tummentaa. Voithan kokeilla ensin vaikkapa jotain vitosen tummuusastetta, joka on jo ruskea, muttei ihan tumma. Nelonen on nimittäin jo melko tumma ja kolmonen näyttää helposti jo lähes mustalta kun on niin tumma ruskea.

  Norppa: Tekisi mieli ihan itsekin käydä kurkkimassa, hoitoaineiden hautominen myssyn alla kun pikkuhiljaa haurastuttaa kuminauhaa ja alan kohta tarvitsemaan uutta. :/

  Erja: Nuorelle iholle pelkkä Humektan riittää varmasti hyvinkin aamuin illoin, mutta 25+ iholle harkitsisin kyllä jotain hoitavempaa yövoidetta tuon rinnalle. Jos tuntuu, että tuo riittää kosteutusteholtaan käsillesi niin mikäs siinä sitten. Humektanissahan on nimenomaan kosteuttavia aineosia mutta ei niinkään rasvaisia aineosia, joita kuivat kädet kyllä tarvitsisivat. Humektan sopii siis hyvin kosteusköyhälle iholle (vain pinnalta kuiva), mutta ei kuivalle.
  Jos kynsinauhasi ovat kunnossa ilman voidettakin niin älä turhaan hanki itsellesi niihin erityistä voidetta.

  Pom pom: Loistava tuo konkreettinen listauksesi. Kasvojen listaus on vain hieman lyhyempi:

  Päivittäin:
  Puhdistus puhdistusaineella ja kasvovedellä sekä kasvojen, kaulan ja silmänympäryksien kosteutus aamuin illoin.

  Viikottain: Kuorinta ja kosteuttava/puhdistava naamio.
  Kulmien nyppiminen (tämän voi toki tehdä myös lähes päivittäin niin välttyy suuremmilta hommilta).

  Kerran (tai pari) kuussa: Kulmien värjäys.

  Anonyymi: Vaalennettu hius saa paljon irti syväpuhdistuksesta, sillä se kirkastaa hiusta. Vaalennus kun ei ole värjäämistä vaan tavallaan värin poistoa, joten vaaleus ei voi lähteä. Eri asia on sitten, jos tukkaa on sävytetty taittamaan johonkin suuntaan. Tähän värjäykseen syväpuhdistus voi toki vaikuttaa, mutta kun se tehdään vain kerran pari kuussa niin haittaa ei kyllä pääse tulemaan yhtään.

  Mmie.: Kaksoispuhsituksen ideana on, että ensimmäisellä tuotteella otetaan kasvoilta pois meikki ja toisella puhdistetaan itse iho. Näin iho tulee varmasti puhtaaksi ja esimerkiksi epäpuhtauksia ei synny yhtä helposti. Itse tykkään ottaa ensin meikin pois maitomaisella/öljymäisellä tuotteella ja lopuksi putsata ihon geelimäisellä, voidemaisella tai vaahtomaisella tuotteella. Tähän käyvät oikeastaan minkä tahansa sarjan tuotteet.

  Anonyymi: Lumenen kosteuttava naamio on siksi lempparini, että sen voi tosiaan jättää yöksi iholle ja se ihan kannattaakin jättää. Aamulla iho on ihanan pehmeä!
  Parisen tuntia taisi kulua.

  Anonyymi: Ihanalta kuulostaa hemmotteluhetkesi. Pitäisi useammin itsekin muistaa tuota saunaa hyödyntää. 🙂

 27. 29

  Anonyymi sanoo

  Olet ilmeisesti sita mielta, etta kasvovesi on must. Itse olen monesta paikasta lukenut, ettei se ole lainkaan valttamaton etenkaan, jos iho ei ole rasvainen. Nykyaan kun meikinpoistoaineen jamat saa pois ilmankin ja kasvovoiteissa on ihan samat ”ihohuokosia pienentavat” ainesosat kuin milla kasvovesia mainostetaan.

  Eli mita mielta olet tasta?

 28. 30

  sanoo

  Anonyymi: Kasvoveden tarkoitus on tasapainottaa ihon pH kasvojenpesun jälkeen. Puhdistus tulisi olla tehtynä jo ennen kasvovettä ja kasvovedellä ei voida supistaa huokosia kuin väliaikaisesti hieman (tätäkin väittävät tekevän vain seka- ja rasvaisen ihon kasvovedet). Terveen ja normaalin kasvojen ihon pH on n. 5,5 ja vesijohtoveden 7,5-8,2. Normaalin, n. 5,5 pH:n muodostama happovaippa suojaa ihoa esimerkiksi kosteuden haihtumiselta. Eli kasvovesi on mielestäni ehdoton puhdistuksen viimeistelijä niin kuivalla kuin rasvaisemmallakin iholla.

 29. 31

  Axamit sanoo

  Ihanaa, onneksi tuli luettua tätä blogia! Mulla nimittäin on ollut ikuinen ongelma kulmien värjäyksen kanssa, kun tavalliset väripaketit ovat tuntuneet liian hankalilta tällaiselle tumpelolle 😀 ja kosmetologilla värjääminen on vähän turhan kallista (niin usein tehtäväksi), mutta toi mainitsemasi paketti kuulostaa tosi hyvältä!
  Tykkään kestovärjätä kulmat, koska naama näyttää (hiusvärin takia) _todella valjulta_ jos ne ovat luonnolliset, ja vaikka muuten voinkin toisinaan olla ilman meikkiä, kulmissa on pakko olla väriä (koska naama näyttää niin pöljältä muuten :P).

  Muutenkin tuli hyvään saumaan tämä postaus, kun olen kaavaillut lähitulevaisuuteen vastaavanlaisen päivän viettoa 🙂

 30. 32

  Anonyymi sanoo

  Kauanko sinulla on mennyt, että kosmetiikka ”varastosi” on tullut noin kivan iso? 🙂

 31. 33

  Rosa sanoo

  Minulla oisi kasvoille tarkoittu kuorintavoide rakeilla, ja se menee umpeen tässä kuussa. Se on 150ml pullo ja samanlainen toinen on nyt käytössäni juuri. Hiljattain vartalonkuorinta voiteeni loppui, joten voiko kasvoille tarkoitettua kasvojenkuorintavoidetta käyttää vartalonkuorintaan. Ystäväni käyttää ainakin, mutta itse epäilen asiaa.

 32. 34

  sanoo

  Axamit: Suosittelen tosiaan tuota näppärää settiä. Myös Refectocililtä taitaa nykyään löytyä vastaava.

  Anonyymi: Kosmetiikkaa olen haalinut ympärilleni varmaan 10-vuotiaasta asti, mutta nykyisen varastoni vanhimmat tuotteet (jotkut luomivärit) ovat olleet minulla kolmisen vuotta. Pari satunnaista vanhempaa tuotetta voi löytyä.

  Rosa: Kasvojen iho on kropan ihoa ohuempi ja herkempi, eli kasvoille tarkoitettuja tuotteita voit käyttää kropalle, mutta kropalle tarkoitettuja ei kasvoille. Eli voit tosiaan käyttää kasvokuorinnan kropallesi.

 33. 35

  carita sanoo

  Paljonko tuolla ”Dependin superihana pikavärjäyssetti” mahtaa olla hintaa? 🙂

 34. 37

  Anonyymi sanoo

  Sain todella, todella paljon hyödyllisiä vinkkejä, kiitos niistä! Aion ensimmöistä kertaa elämässäni ostaa suihkumyssyn (kun vain tietäisin, että mistä kunnollisia saa…?) ja ostaa tuollaisen pikavärjäyssetin! Mahtavia keksintöjä!! 😀

 35. 38

  sanoo

  Uiih, kiitos näistä. Sitten kun vielä yhdistän nämä yhden toisen blogin jalkojen-hoitoon.. Niin ihanaa.. Myydäänkös tollaisia kivoja myssyjä ihan jossain s-marketissa, anttilassa, sokoksella??!! Jossain.. Nimittäin kyllä tollainen kannattaa hankkia, ei vain koskaan ole tullut mieleen että voisi hankkia. Maanantaina ostamaan sitten muitakin juttuja niin sitten seuraavana viikonloppuna pystyy pitämään maailman mahtavimman hoidon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *