Päivä 54: Aurinko, aurinko näytä sarves, olenko huomenna etana?

Ihana aurinkoinen päivä, jonka ansiosta pääsemme tänään lempiaiheeseeni, nimittäin ryppyjen ennaltaehkäisyyn.

Tyypillisenä työpäivänäni vähintään kerran tunnissa tulee asiakas, joka on huomannu ryppyjä silmien ympärillä, suun ympärillä, otsalla tai jossakin muualla ja tahtoo nyt ostaa jotain, millä niistä pääsee eroon. Tässä vaiheessa minun tekisi mieli pyöräyttää silmiäni, huokaista kuuluvasti, ottaa tätiä osaanottavasti kädestä ja todeta lääkärimäisesti, että ”Rouva hyvä, teemme kyllä kaikkemme, mutta emme usko, että paljoakaan on enää tehtävissä.”

En siis usko ryppyjä poistavien tuotteiden tehoon täysin. Pieniä juonteita ja ryppyjä voidaan kyllä väliaikaisesti häivyttää, mutta pysyvään katoamiseen en täysin usko. Toki on muutamia aineita, joiden tehokkuus tässä on ihan lääkärien oikeasti todistettua (A-vitamiinituotteet ym.), mutta juttuni ei nyt keskity niihin. Mielestäni avainsana on ennaltaehkäisy, eikä ennaltaehkäisyyn voi koskaan olla liian nuori.

Tiesittekö, että vain reilut 10% kasvojen ihon rypyistä on välttämättömiä ja kaikki loput ovat itse aiheutettuja? Ryppyjä aiheuttaa suurimmaksi osaksi auringon UV-säteily (tarkemmin sanottuna UVA-säteily lähinnä ja joidenkin tutkimusten mukaan jopa 85% rypyistä olisikin peräisin UV-säteilystä), tupakointi, runsas alhoholin käyttö ja muut epäterveelliset elämäntavat sekä ihan vaan omat ilmeet. Nauramisesta ja hymyilystä ei ole toki syytä luopua, sillä silmäkulmien naururypyt kertovat mielestäni vain ilolla eletystä elämästä, mutta petaamatta jätetystä sängystä miehelle tai lapsille kiukutessa kannattaa seuraavalla kerralla miettiä, miltä naama taas näyttääkään…
Ja yön villeille kissoille ja aamuyön pikkutunneilla kotiin raahautuville tiedoksi, että jokainen meikit kasvoilla nukuttu yö vanhentaa ihoa viikolla!

Asia, jonka puolesta itse eniten liputan on hyvä UV-suojallinen päivävoide sekä auringon konkreettinen välttely (sekä huolellinen ihonpuhdistus joka ikinen ilta, kyllä!), mutta koska me suomalaiset saamme aurinkoa niin harvoin, on mahdotonta estää Kanariansaarten aurinkoon matkustavaa mammaa grillaamasta itseään pavuksi. Tai kieltää ystäväänsä imemästä itseensä jokaikistä taivaalta tulevaa auringonsädettä. Tiedän, mistä puhun. Toki auringon saaminen pieninä määrinä on iholle hyväksi D-vitamiinin saannin vuoksi, mutta kohtuus kaikessa.

Tiesittekö, että haitallista UVA-säteilyä on aina saman verran huolimatta siitä, mikä vuodenaika on meneillään? Polttavaa UVB-säteilyä ei ehkä ole talvella yhtä paljon ilmassa kuin kesällä, mutta rypistävää UVA-säteilyä on. Lähes aina, kun yritän tarjota asiakkaalle suojakertoimellista päivävoidetta, kuuluu vastaus ”Sittenhän minä en rusketu yhtään!” tai ”Eihän täällä edes paista talvella aurinko!”. Ei se UV-suoja ruskettumista estä ja kyllä sitä UVA-säteilyä on ilmassa, vaikkei aurinko suoraan paistaisikaan. No, omatpahan ovat ryppysi, mamma.

Tiesittekö muuten myös, että vaikka ihoa ruskettava UVB-säteily suodattuukin lähes täysin ikkunalasin läpi, niin ihoa vanhentava UVA-säteily tulee myös ikkunalasin läpi? Saako tämäkään tieto teitä miettimään UV-suojallisen päivävoiteen käyttöönottoa? Lähes kaikki firmat nimittäin tarjoavat nykyään tavallisia päivävoiteita, jotka imeytyvät hyvin ja joissa on UV-suoja. Katalinta tässä UV-säteilyssä on kuitenkin se, että sen vaikutukset eivät aina näy iholla heti. Toki iho voi palaa, mutta ne vanhentavat vaikutukset ovat kumuloituvia ja saattavat paljastaa itsensä vasta kymmenien vuosien kuluttua. Monesti tapahtuu äkkirupsahtaminen siinä neljän- tai viidenkympin paikkeilla. (Toki aina joku tuntee jonkun, joka tuntee jonkun, joka on koko elämänsä ollut auringossa ilman suojakerrointa ja näyttää seitsemänkymppisenä edelleen parikymppiseltä, mutta ei mennä siihen nyt.) Joko tunnette huonon omantunnon hiipivän korvanne taakse kuiskuttelemaan?

Jos tämä sai teidät harkitsemaan UV-suojan käyttöönottoa, niin ottakaa sitten kerralla kunnollinen suojakerroin käyttöön. Aurinkosuojan tehokkuus testataan esimerkiksi kroppatuotteissa siten, että kropan iholle levitetään muistaakseni n. 50 ml aurinkovoidetta, joka on siis neljäsosa tavallisesta aurinkovoidepurkista. (Jälkikäteen tehty lisäys: Todellinen määrä on n. 30-40 ml.) Aikamoinen kerros ja suojaa kyllä varmasti, mutta koska en usko, että käytät vastaavaa kerrosta aurinkosuojaa kasvoillasi normaalissa arkikäytössä, niin ota suosiolla korkeampi suojakerroin käyttöösi. Äläkä unohda dekolte-aluetta (se kaulan ja rintojen välissä oleva alue siis suomeksi), tiedätte kyllä ne paahtuneet vanhat rouvat ryppyisine kaula-aukkoineen ja rinnustoineen! Huomioittehan vielä, että tietyntyyppiset aurinkosuojat saattavat jatkuvassa ympärivuorokautisessa käytössä ärsyttää joidenkin ihoa, joten käytä varmuuden vuoksi aurinkosuojaa vain päivällä ja yöllä sitten aurinkosuojakertoimetonta tuotetta.

Itse käytän silmänypäryksillä päivisin voidetta, jonka suojakerroin vaihtelee 20-30 välillä. Tällä hetkellä käytössä on Clarinsin Sun Wrinkle Control Eye Contour Care Very High Protection SPF 30 (ihania nämä Clarinsin nimihirviöt, joista kyllä tuotteen merkitys ja käyttötapa selviää varsin helposti) sekä näyte Diorin Hydraction Visible Defence Hydra-protection Eye Creme SPF 20:sta (jota aion ehdottomasti hankkia heti kun vaan saan lakkoni sääntöjen mukaan luvan).

Päivävoiteet vaihtelevat, mutta tällä hetkellä kaapeista löytyy kaikkea 15-30 suojakerrointen välillä. Mielelläni kyllä ottaisin jonkun vielä korkeamman suojakertoimen sisältävän voiteen. SPF 15 on käytössä niinä päivinä, joina tiedän, etten aio palloilla ulkona sen enempää kuin että kävelen valoisaan aikaan bussipysäkille ja siltä töihin ja mahdollisesti piipahdan jossakin vaihessa ulkona ohimennen. Suojakerroin 25-30 on käytössä muuna aikana.
”Mut hei sillä on vaan jotain Lumenee ja yks joku Clinique, vähänx se on köyhä!” nauraa joku nyt, mutta minä en usko, että ennaltaehkäisevä ihonhoito on hinnasta kiinni. Kun voide kosteuttaa ja siinä on suojakerroin, riittää se jo pitkälle. Toki minä himoitsisin sitä Diorin Hydraction Visible Defensen kasvovoidetta suojakertoimella 20, mutta välillä on priorisoitava asioita…

Myös meikkivoiteissani on aina suojakerroin, nykyisissä se vaihtelee 10-25 välillä. Koska myös meikkivoiteet yleensä levitetään iholle ohuesti, en itse usko niiden suojakertoimen pitävän käytännössä täysin paikkansa. Suurempi on tässäkin siksi parempi.

En kehota ketään alkamaan neuroottiseksi suojakertoimien suhteen ja ryhtymään aurinkoa vältteleväksi, öisin eläväksi menninkäiseksi, mutta minusta olisi hyvä, jos jokainen kuitenkin tiedostaisi asian, päätti sitten kiinnostua siitä enemmän tai ei.

Mielelläni kuulisin taas lukijoitteni näkemyksiä asiasta.

Pieni myöhemmin tehty lisäys:
Älkää käyttäkö vanhentuneita suojakertoimellisia voiteita! Viime kesän aurinkovoiteet voitte jo heittää menemään (eikä niitä enää pitäisi olla jäljelläkään, jos olette ahkerasti ihoanne viime kesänä niillä rasvanneet).
Tässä konkreettinen (jo hieman ehkä ironinen) esimerkki vanhentuneen aurinkosuojan käytöstä:
Olen viikon verran ihmetellyt, miksi silmänympärysihoni on yhtäkkiä niin kuiva ja helposti ärtyvä. Epäilin jopa sitä loppuunkulutettua Diorin puhdistusemulsiota. Taisin kuitenkin äsken selvittää ikävien tuntemusten aiheuttajan.
Ostin tuon Clarinsin silmänympärysvoiteen muistaakseni lokakuussa, eli se on ollut avattuna vasta 5kk ja pakkauksessa on merkintä siitä, että se säilyisi avattuna 12kk. Tämä sattui olemaan alennuksessa -70%, joten hintaa ei enää jäänyt paljoa ja nappasin tämän itselleni. Virhe!

Näin halvalla myytävässä tuotteessa on pakko olla jotain epäilyttävää ja niinhän tässä olikin. Harmi vaan, että huomasin sen vasta nyt. Clarins ei harrasta parasta ennen -päiväyksiä, mutta sen sijaan he ovat kätkeneet tuotteeseensa sen valmistusvuoden. Harmi vaan, että vielä ostohetkellä en ollut tietoinen tästä merkitsemistavasta.
Clarinsin tuotteisiin ja pakkauksiin on nimittäin painettu eränumero, jonka ensimmäinen numero kertoo tuotteen valmistusvuoden. Tämän mukaan omani olisi valmistettu vuonna 2005, jonka jälkeen se on seissyt parhaassa tapauksessa pari-kolme vuotta tavaratalon hyllyllä kuumissa valoissa. Tästä johtuen se on myös mennyt pahaksi tavallista nopeammin avaamisen jälkeen.
Kehotan siis tarkistamaan eränumeron ensimmäisen numeron ennen kuin ostatte yhtäkään Clarinsin tuotetta. Eränumero lukee yleensä pakkauksessa joko mustin painokirjaimin tai pakkaukseen muotilla painettuna, vähän niinkuin kaiverrettunam jolloin se on hankalemmin havaittavissa. Eränumero on myös monesti itse tuotteessa.

Mutta enkö keksinytkin hyvän syyn päästä lähemmän uuden, suojakertoimellisen silmänympärysvoiteen hankkimista? 😉

Otan mielelläni vastaan vinkkejä hyvistä suojakertoimellisista silmänympärysvoiteista. Erityisen innoissani olisin vinkeistä luonnonmukaisempien sarjojen tuotteista.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  ajattelinkin justiinsa hankkia SPF 50 -aurinkovoiteen kasvoille. aasiassahan kaikkialla on aurinkosuoja ja sitten sitä ihmetellään, miksi heillä on niin kaunis iho…
  rakastan tätä NW15 kalpeuttani 😀
  hyvä ja tosi tärkeä postaus.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Moi!

  Kiva postaus sulla! 🙂 Aion ottaa käyttöön Vichyn suojakertoimellisen päivävoiteen, mutta en edes tiennyt että on olemmassa suojakertoimellisia voiteita silmänympäryksille! (tyhmä minä) Osaisitko suositella jotain halpaa-kohtuuhintaista suojakertoimellista voidetta silmänypäryksille? Olen 15v eli en tarvitse mitään ”ryppyvoiteita” ihan vielä 😀

  – Piia

 3. 3

  sanoo

  Löysin blogisi tänään, ja luin samantien kaikki postauksesi läpi. Aika mahtava idea tämä blogisi 😀 lisäsin suosikiksi ja mielenkiinnolla seuraan mitä tuleva tuo tullessaan!

  Oletko muuten tutustunut the Body Shopin tuotteisiin? t. ihminen, joka hamstraa aivan liikaa kyseisen liikkeen tuotteita..

 4. 4

  sanoo

  Kiitos ja kumarrus erinomaisen tärkeästä postauksesta!

  Minä olen viettänyt jo kuusi kesää Etelä-Ranskassa, missä auringolle altistuu heti, kun lähtee ovesta ulos. En ole koskaan ymmärtänyt rusketusintoilijoita, minusta ruskeaksi paahtunut iho on yksinkertaisesti ruman näköinen puhumattakaan punaiseksi palaneesta nahasta! Inhoan rannalla loikomista ja kulkisin mieluusti kesäisin aurinkovarjon alla, jos vain kehtaisin.

  Viime kesänä käytin Shiseidon suojakertoimellista (välillä 20-30, tarkkaan en enää muista) silmänympärysvoidetta, johon olin todella tyytyväinen. Voide oli riittävän ohut käytettäväksi meikin alla ja suojasi silti hyvin. Myös Shiseidon suojakertoimella varustettu värillinen päivävoide oli huipputuote, käytin sitä meikkivoiteen sijasta koko kesän. Sephoran sk-15 värillinen päivävoide osoittautui myös hyväksi ja edulliseksi tuotteeksi nopeaan arkimeikkiin.

  Luulenpa, että postauksesi innoittamana hankin seuraavaksi suojakertoimellisen päivävoiteen. Parhaillaan käytän ranskalaista, siellä apteekeissa myytävää Uriage-sarjan couperosa-iholle tarkoitettua päivävoidetta (samantyyppistä kuin Vichyn tai Avènen tuotteet), mutta en usko siinä olevan uv-suojaa. Heti kun tuubi tyhjenee, vaihdan uv-suojaavaan voiteeseen.

 5. 5

  sanoo

  anna: Minusta kalpeus on kaunista, itsekin olen hyvin kalpea. Toisinaan kuitenkin tykkään pitää yllä kevyttä päivetystä itseruskettavilla, mutta kyllä kalpeus on silti kaunista. 🙂

  Piia: Nyn minun on kyllä sanottava, että en osaa suositella sinulle mitään, sillä kunnollisen suojakertoimen omaavia silmänympärysvoiteita on todella harvassa, edullisemmalla puolella mieleeni tulee vain Lumenen Vitamin C+ sarjan silmänympärysvoide (SPF tosin vain 6). Tuo on periaatteessa kyllä jo juonteita ennaltaehkäisevää 25+ sarjaa, mutta ei tuossa paljoa muuta ennaltaehkäisevää ole kuin SPF, eli kyllä nuorempikin voi käyttää.

  Tanja: TBS:n tuotteista en jostain syystä ole oikein innostunut. Jotenkin se heidän ratsastamisensa luonnonmukaisuuden maineella vaan on ollut luotaantyöntävää. Mutta ehkä minun tosiaan olisi syytä perehtyä näihin enemmän. Parempi vaan olla ennakkoluuloinen eikä tutustua mihinkään uuteen, sillä olen niin helposti vietävissä kosmetiikan suhteen ja ties vaikka hurahtaisin täysin. 😉

 6. 6

  sanoo

  mie en oo ikinä tykänny olla auringossa, mutta haluisin silti jotain tuontyyppisiä tuotteita:) mitkä olisit halvimmat ja parhaimmat näin opiskelijan budjetille? siis sekä kosteusvoide että silmänympärysvoide.
  ja toiseksi kysyisin sellaista että olisiko sinulla hyviä vinkkejä couperosa-ihon hoitoon? sain apteekista joitakin näytepakkauksia mutta en ole näin 3viikon käytön jälkeen huomannut mitään vaikutusta niillä.

 7. 7

  sanoo

  Vähän OT tähän aiheeseen, mutta voisitko joskus tehdä postauksen silmänympärysvoiteista ja niiden käyttötavoista? Nimimerkillä olen sellaisia kaksikin ostanut mutta käyttämättä jää… Lisäksi sain mielestäni hyvin kummalliset ohjeet, kuinka niitä tulisi käyttää (enkä aio juuri sen takia niitä tähän edes toistaa). Tai jos et kokonaista postausta aiheesta saa, niin jos vaikka vaan kommentilla selittäisit tälle blondille toimintatavat. =o)

 8. 8

  sanoo

  Girzi: Edullinen kunnollisen aurinkosuojan sisältävä silmänympärysvoide on minullakin haussa ja kerron kyllä, jos sen joskus löydän. Monilta edullisemmiltakin sarjoilta löytyy kyllä suojakertoimellisia kasvoille tarkoitettuja kosteusvoiteita, kannattaa katsoa esim. Neutrogenan tai ihan vaan Nivean tuotteet. Myös apteekista löytyy monia suojakertoimellisia päivävoiteita. Harvalla edullisella sarjalla on kuitenkaan ihan vaan peruskosteuttavaa voidetta, jossa olisi suojakerroin mukana, sillä yleensä SPF liitetään anti-age tuotteisiin.

  Couperosan kannalta on hyvä käyttää suojakerrointa, sillä voimakas UV-säteily ei ole sille hyväksi. Myös c-vitamiini kosteusvoiteissa saattaa ärsyttää couperosaa, eli kannattaa välttää mm. Lumenen Vitamin C+ linjan päivävoidetta, vaikka sieltä löytyykin suojakertoimellinen päivävoide.
  Jo syntyneestä couperosasta ei voi päästä eroon pelkillä hoitotuotteilla. Kuumottavaa ihoa voi toki rauhottaa, mutta muuten tärkeintä on ehkäistä, ettei couperosaa synny lisää. Kannattaa mm. välttää kovakouroista ihonkäsittelyä, suosia rakeettomia kuorintoja ja vältellä suuria lämpötilaeroja.

 9. 9

  tumpeli sanoo

  Hui nyt rupes pelottamaan :D. Olen tosin vasta 15, mutta siltikin. Aurinko tarttuu muhun ainakin ruskettavassa vaikutuksessa ihan älyttömän nopeesti, vartti auringossa kesällä ja olen ihan grillipapu…toivottavasti UVA:n kanssa ei ole käynyt samoin. En nimittäin rasvaa koskaan kesällä ihoani ellen ulkomaille lähde, saatika sitten talvella ”Enhän mä kuitenkaan pala…”. No, toivottavasti auringon kanssa ei ole liian myöhäistä alkaa suojaamaan ennen niitä ryppyvuosia.

 10. 10

  sanoo

  Jaana: Voin toki tehdä postauksenkin aiheesta joskus, mutta tässä ensiapua:
  Silmänympärysvoidetta riittää periaatteessa ihan nuppineulanpään kokoinen määrä per silmänympärys. Ota voidetta pieni pisara sormenpäähäsi, taputtele se silmän alle (muista huomioida eteenkin ulkonurkat, joihin ”harakanvarpaat” helposti iän myötä syntyvät) ja kevyesti kulmaluulle. Vältä liikkuvaa luomea, sillä varsinkin yöaikaan silmänympärysvoide saattaa turvottaa sillä alueella (silmä ei tee samaa pumppaavaa liikettä kuin päivällä räpsyessään). Käytä aamuin illoin.
  Tämä on se virallinen ohje, jota voi sitten omien tarpeiden mukaan soveltaa. Itse olen kova lotraaja, sillä silmänympärykseni ovat kuivat ja liikkuva luomikin kuivuu helposti, joten sudin sinnekin voidetta ilman turvotusta. Mutta tämä on varsin yksilöllistä.

  Kiinnostaisi kovasti tietää, millaiset nämä saamasi ohjeet olivat. 🙂

 11. 11

  sanoo

  tumpeli: Olet juuri sopivassa iässä aloittamaan ennaltaehkäisyn. Jos aurinko tarttuu sinuun nopeasti niin ainakaan sinun ei tarvitse grillata itseäsi auringossa kauaa. Suosittelen silti suojakertoimien käyttöä, eteenkin aurinkoa ottaessa.

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Voi itku, ostin itsekin tuon clarinsin silmänympärysvoiteen -70 % alesta. Kannaattako siis heittää menemään?

 13. 13

  sanoo

  Anonyymi: Älä suotta heti pois heitä. Katso tuubin saumakohdasta eränumerosta valmistusvuosi ja käytä harkiten. Jos jotain oiretta ilmaantuu, niin tiedät varmasti mistä voi johtua. Ei tuo minullakaan mitään aiheuttanut ennen kuin nyt yhtäkkiä kuukausien jälkeen. Eli no panic! 🙂

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei, Lushilla on ainakin yksi päivävoide jossa on aurinkosuoja, muistaakseni Ultralight. Mutta niiden silmänympärysvoiteesta en ole varma, että onko siinä suojaa…

 15. 15

  sanoo

  Mulla on silmänympärysvoiteena Lancomen Primordiale. Yritin googlettaa mikä siinä on aurinkosuojakerroin, mutta varsinaista lukua en löytänyt, mutta tuotteesta mainittiin ”This smooth eye cream provides an effective defence against UVA”. Purkissa saattaa lukea, joten pitää kotona tarkastella tarkemmiin. Päivävoiteena on tällä hetkellä Lancomen Aqua Fusion, mutta voisin kyllä kesäksi ottaa käyttöön kaapissa odottavat Primordialen päivä- ja yövoiteen, kun ovat vähän tuhdimpaa tavaraa. Olen alkanut tässä 30 täytettyäni huomata ensimmäisiä juonteita silmien nurkissa ja olen aivan järkyttynyt, varsinkin nyt kun olen täältä lukenut ettei ryppyjä saa kovinkaan helposti pois, vaan pitää ennaltaehkäistä. 🙁

  En ole juurikaan käyttänyt aurinkolaseja ja sen kyllä huomaa noista silmäkulmista, kun joutuu kesällä siristämään silmiä. Pitää hankkia kunnon aurinkolasit ettei tarvi siristellä.

 16. 16

  Anonyymi sanoo

  No, osaisitko sitten suositella jotain niistä kalliimmista tuotteista, joissa olisi mahd. suuri aurinkosuoja. (puhun nyt siis sy-voiteista):-)

  – Piia

 17. 17

  sanoo

  Piia: Esimerkiksi Biothermin Sun Sensitivestä löytyy silmänympäryksille tarkoitettu SPF 30 voide (n. 30€), sitten on tämä mainitsemani Clarins SPF 30, joka on kyllä hyvä jos vaan tarkistaa valmistusajankohdan (n. 30€). Ja sitten on vielä tuo jo mainitsemani ihana Dior (n. 55€). Muita 20+ suojakertoimella olevia en oikein itsekään keksi. Todella harmi, sillä näitä saisi kyllä olla enemmän.

 18. 18

  sanoo

  Noista halvemmista UV-suojan sisältävistä silmänympärysvoiteista tuli mieleen Nivean Q10 voide. SPF 15 ja vaikka mukamas anti-age tuote olikin en itse huomannut mitään muuta vaikutusta kuin ihan peruskosteutuksen. Monissa apteekin tuotesarjoista löytyy myös UV-suoja eikä ole hinnallakaan pilattu.

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  Ostin nivean puhdistusemulsion alennetulla hinnalla olisikohan ollut -30% ja sitten kotona vasta tajusin katsoa päivämäärää niin 2006 jotain oli. Ihmettelinkin vähän kaupassa, että onkohan siinä jotain hämärää ja niin sitten oli. Ikävä vaan oli, että vanhentunutta. Koostumus oli aivan erilainen ku aiemmin ostamassa Nivean puhdistusemulsiossa ja hieman mennyt kellertäväksikin. Heitin menemään en viitsinyt käyttää sitä ollenkaan. Harmillista tuo, kun nuin myydään alennetulla pois ja päivämäärä ties mikä. Tuskin kovin hyväksikään käyttää vanhoja tuotteita. Katson aina päivämäärät tarkkkaan ja noudatan sitä että esim säilyy 6kk, 12kk, 24kk, 36kk jne..

 20. 21

  sanoo

  Tiedätkö onko tuo Biothermin Sun Sensitive SPF 30 Suomessa myytävä tuote? Sokoksen kosmetiikkatätit eivät tienneet sen olemassaolosta.
  Vaikka eipä tuo harmita, sain nimittäin toisesta liikkeestä näytteen Diorin sy-voiteesta, enkä taida kyetä olla tilaamatta sitä ulkomailta xD

 21. 22

  sanoo

  Prettyplush: Kyllä minä tuota ainakin olen Sokoksella viime kesänä katsellut ja viimeksi tällä viikolla katselin Kicksissä. Kuuluu siis Biothermin aurinkotuote linjaan ja virallinen nimi on lienee EYE CONTOUR SUN SENSITIVE SPF 30: ANTI-WRINKLE EYE CARE MULTI-PROTECTION UVB/UVA. Huomasin kuitenkin itse vasta sitä tarkemmin tutkiessani, että INCIssä oli denaturoitua alkoholia, joten putosi kyllä samantien pois suosituslistaltani.

 22. 23

  sanoo

  No ohhoh, kaikkialle sitä alcohol denatia tungetaankin. Hyvä kun huomasit & kerroit, niin tiedän jättää etsimisen sikseen 🙂

 23. 24

  Anonyymi sanoo

  Kiitos aivan mahtavasta postauksesta, heti piti tutkiskella löytyykö tuotteistani aurinkosuojaa 🙂 Silmänympärysvoiteen osto olisi minullakin edessä, sillä tuntuu että tuo lumenen sensitive -sarjan voide on vähän yhtä tyhjän kanssa. Eikä siinä tosiaan taida olla edes sitä aurinkosuojaa. Kovasti olet hehkuttanut noita dior:in tuotteita, pakko varmastikin kokeilla joku kerta 😉

  Kevät Terkuin: Seitti

 24. 25

  sanoo

  Menee hieman ohi aiheen, mutta osaisitkohan suositella uv-suojallista päivävoidetta erittäin kuivalle (jopa hilseilevälle) ja couperosa iholle? 🙂 Monta apteekin sarjaa ja edullisimpia sarjoja (Lumene, Yves Rocher yms) kokeilleena alan olla jo hieman epätoivonen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *