Päivä 52: Kuka pelkää tahmatassuja?

Otsikon mukaisesti päivän kysymys on ”Kuka pelkää tahmatassuja?”

No minä ainakin! En voi sietää sitä, että kun rasvaan käteni, minusta tulee täysin töihin kykenemätön ja avuton (lähes yhtä avuton kuin flunssaa sairastava mies) enkä saa purkkeja ja putiloita töissä auki. En myöskään kykene kirjoittamaan mitään, sillä kynä ei pysy kädessä ja vasenkätisenä sotken muutenkin kirjoittaessani jo helposti ja pahasti, mutta rasvaisella tahmatassulla kirjoittaessani sotkua syntyy enemmän kuin mudassa peuhaavalta koiralaumalta. Myös ihmisten meikkaaminen tahmaisilla tassuilla on ikävää: siveltimestä ei saa kunnolla otetta ja asiakkaan poskella tuntuu tietysti ikävä, tahmainen tassu.

Mutta kun käsiä pitää rasvata! Minun ainakin pitää, sillä töissä käteni ovat jatkuvasti meikkien sotkemat ja jatkuva puhdistaminen ja ihon hankaaminen kuivattaa käsiä.

No mitäs sitten keksitään ratkaisuksi? Osarasvaus!
Kun alat miettimään asiaa, ovat ne itseasiassa kädenselkämyksesi, jotka kuivuvat, eivät niinkään kämmenesi. (Niin, paitsi tiestysti juuri sinulla, jotta saisit olla eri mieltä kanssani. Tiedän, jätä vaan se eriävä mielipiteesi Kommentti-osioon.) Älä siis suotta ala rasvaamaan koko käsiäsi päivisin, jos vain kädenselkämyksesi tarvitsevat kosteutusta. Normaalisti puristaisit käsivoidetuubistasi nokareen voidetta kämmenellesi ja alkaisit hieromaan käsiäsi yhteen. Seis, lue ennen kuin toimit!

Laita nokare käsivoidetta kädenselkämyksellesi.

Hiero vain kädenselkämyksiäsi yhteen, jolloin käsivoide pysyy vain käsien tällä puolella.

Älä siis lähde edes levittämään käsivoidetta kämmeniisi (ja jos kirjoitat, vältä myös kirjoituskätesi ulkosyrjää), vaan pidä se vain käsiesi selkämyksillä. Kuivat rystyset kosteutuvat, mutta näpit pysyvät tahmaamattomina. Ja taas on huijattu vuosia ikää pois pitämällä kädet pehmeinä ja sileinä!

Niin yksinkertainen, mutta ei vaan niin kovin helposti mieleen juolahtava niksi.

Kommentit
 1. 1

  kimble sanoo

  Oli pakko tulla ”pätemään” tähän väliin, että itselläni on päinvastainen juttu käsien kuivumisen kannalta. Kämmenissäni on ekseemaa, joka ärsyyntyy ja kuivuu herkästi ja joudunkin rasvaamaan käsiä jatkuvasti.

  Hauskaa kevättä ! 🙂

 2. 2

  lille sanoo

  Hahaaa =D Mä oon jopa keksinyt ton ! ja teen noin aina =) ei oo kyllä kivaa tahmatassuilla vaikka näppistäkään läämiä.

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Nerokasta.

  Mulla kuivuu myös sormien välien iho. Sen saa rasvattua ilman tahmiksia, kun laittaa keski-, nimettömän ja pikkusormen rystysten kohdalle pienet pisteet kosteusvoidetta ja liu’uttaa sormet lomittain kämmenselkää päin. Kutitus loppuu, eikä mene näppis lähmään.

  Kiitos tosi hauskasta blogista!

  Taika

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  itse kun olen sairaanhoitajaksi opiskellut ja nyt niitä töitäkin tehnyt jo vuosia, niin meille opetettiin juuri tuo kämmenselkärasvaus koulussa, koska desinfiointiaineet kuivattavat niin kauheasti käsiä, että niitä on pakko rasvata. Ja juuri noin kuin olet laittanut 😉
  Ja teho on taattu!

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Mäkin keksin tän jutun tänä talvena. Tosin kädenselkämyksen ja rystysten lisäksi mulla kuivuvat sormien välit, joten niihin on pakko laittaa rasvaa yhden sormen päällä. (Ja toisen käden sormien väleihin toisen käden yhdellä sormella). Eli lopputulos on se, että mulla on kuitenkin kaksi tahmaista sormenpäätä. Mikä auttaisi?

 6. 7

  wildcard sanoo

  Olen lueskellut blogiasi monen monta kertaa, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kommentoidakin 🙂 Blogin idea on kyllä niin hauska, ja jotenkin kiehtova, että tänne tulee palattua miltei päivittäin! Kirjoitat kivan ’aidolla’ tavalla, ihana että ihanasta kosmetiikasta voi puhua muuhunkin sävyyn kuin tavarapaljouden keskellä bimboillen.

  Taannoisen kirja-postauksesi innoittamana tilasin sen mainitsemasi Sephora-kirjan ja olen aivan rakastunut! Voin todella suositella mikäli et sitä vielä ehtinyt hankkia.

 7. 9

  sanoo

  Minulla ainakin kuivuu talviaikaan kädet kämmenien(kin) puolelta. Sormenpäät erityisesti. Yhtenään saa olla käsiään rasvaamassa töissä.

 8. 10

  sanoo

  Hyvä niksi, kämmenseläthän ne on itseasiassa aina kuivat ja mulla punaiset jos iho raapiutuu rikki…pitäis muistaa harrastaa useammin tota käsien rasvausta 🙂

 9. 11

  sanoo

  Hyvä, että moni oli jo hoksannut tämän aiemminkin ja että loputkin saivat tästä itselleen nyt hyvän niksin. 🙂

  wildcard: Tekee kovasti kyllä mieli hankkia tuo kirja. 🙂

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Mulla eniten kuivuu sormissa noi kynsinauhat ja sormenpäät muutenkin sekä sitten toi väli peukalon ja etusormen välissä, ja kämmenetkin ehkä vähän enemmän kuin kämmenselät. Silti toi kikka vois kyllä joskus olla ihan kätevä. Sitten kun vielä osaisi levittää kynsinauhoille voidetta sotkematta toista puolta sormenpäästä niin hyvin menis, on nimittäin aika rasittavaa kirjoittaa tietokoneella tai laittaa ruokaa rasvasormilla.

 11. 13

  Ines sanoo

  Tätä teen itsekin 🙂
  Jos rasvaan näpit kokonaan, rutistelen sen jälkeen talouspaperia nyrkissä niin kämmenet eivät enää tahmaa.

 12. 15

  Anonyymi sanoo

  Mä teen aina noin, mutta kuitenkin laitan sitä voidetta myös kämmeniin, sillä KYLLÄ minulla kuivuvat kämmenetkin. Syy siihen on ikävä käsien desifiointi jota harrastan sairaalamaailmassani tuhansia kertoja päivässä! Eli EI en ala kinaamaan sun kanssa 😀 Hehh! Mutta juuri tuolla tavalla saan sitten suurimman osan voiteesta jäämään kämmenselkään, ja vain hitusen tuotua kämmeniin…

 13. 16

  Anonyymi sanoo

  nii, mullaki on toi kikka toiminu.. :3 että aina rasvaan vaa osan käsistä, nii kaikki ei tahmaannu. 8——D ja anteeks nyt en oo aiksemmin muistanu/jaksanu/kerenny kommentoida, mutta ihana tää sun blogi! 8)) jotenki sellane hauska ja sellane, ja se on saanu mutki iha erilailla ajattelemaan kaikkee kosmetiikkaa.. x3 kiitos, jatka vaan blogis päitittelemistä! 8D

  kaisa n______n

 14. 17

  sanoo

  Mulla kuivuu eniten sormet, etenkin kynsien ympäriltä ja sormeinpäistä. Tämä johtuu ihan puhtaasti siitä että käsittelen päivät pitkät kankaita ja teen pikkutarkkaa työtä sormenpäillä ommellessani. Kankaat kuivattaa erityisesti juuri noi sormenpäät. Kämmenselät ja kämmenet eivät niinkään kuivu. Itse teen usein osarasvausta niin että rasvaan vain sormet niiden tyvistä päihin ja jätän kämmenet rasvaamatta. Tahmatassuihin tää ei tietenkään kamalasti auta, mutta oikeanlaisella rasvalla pystyy vaikuttamaan imeytymisaikoihin.

 15. 18

  sanoo

  Mulla taas kuivuu ihan vain sormet tuosta nivelten kohdalta 😮 Taitaa kyllä johtua ihottumasta, jota tulee aina talvisin.. Eli voisin kinata aiheesta, ei saa yleistää että KAIKILLA kuivuu sieltä ja sieltä :DD

 16. 19

  n sanoo

  Oon aina tehnyt noin ja poikaystävän mielestä oon ihan vajaa kun teen noin ;D laitan kuulemman väärin mut toi on oikeesti kätevä tapa !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *