Päivä 51: Etsä viitsisitsä koskettaa mua sä?

Tällä kertaa laskin kaikki käyttökerrat. ACO:n omenaa ja vaniljaa sisältänyt Golden Delicious vartaloemulsio riittii reiluun kahdeksaan käyttökertaan (200ml). Reiluun kahdeksaan siksi, että rasvasin sillä kahdeksasti koko kropan ja kerran pelkät sääret. (Ja 155,5 cm pitkä kroppanihan on tunnetusti pelkkää säärtä. Kaksi säärtä ja pää ja muuta pituuteeni ei sitten mahdukaan…)

Tämä kroppavoide osoittautui varsin hyväksi. Tykkään kovasti kirpeästä omenan tuoksusta, joten äitini antoi tämän minulle lahjaksi. Tämä voide ei kuitenkaan tuoksunut kovin omenaiselle, ehkä enemmän vaan vaniljasokerille ja pienelle ripaukselle omenaa. Tuoksu oli kuitenkin varsin miellyttävä, ei liian makea. Voide kosteutti hyvin ja imeytyi myös hyvin. Lisäksi tuoksu jäi mukavan kevyenä iholle ilman, että se alkoi ottamaan nenään missään vaiheessa (mitä monet tuoksut minulle tekevät). Wannannabe-insinööri myös mainitsi, että tuoksu jäi ilmaan leijumaan rasvauksen jälkeen. (Tuoksui kuulemma lapsena saadulle yskänlääkkeelle. Yhtään vanhempia kyseenalaistamatta jäin vaan miettimään, että millähän ihmeellä hänen yskäänsä on hoidettu…)

Tästä päästäänkin sitten hyvin päivän aiheeseen, eli vartalon ihon hoitoon. Kuinka moni kuorii kroppansa ihoa säännöllisesti tai rasvaa itsensä päivittäin? Kuulostaa monen korvaan aikaa vievältä ja turhalta, mutta kokeilkaapa joskus vaikka edes viikon ajan sitä, että kuoritte vartalonne kerran tai kaksi viikossa ja rasvaatte koko kroppanne joka päivä. Kuorintaa varten ei tarvitse investoida käytössä kuluvaan kuorinta-aineeseen, parilla eurolla saa kuorintahanskat, joilla voi kroppaa joko kuivaharjata (hieroa kuivaa ihoa) tai sitten suihkun yhteydessä laittaa suihkugeelin hanskaan ja kuoria ihon kosteana. Eivätkä kulu käytössä! Näitä voi vaikka pestä aina välillä koneessa jos siltä tuntuu, mutta suihkun yhteydessä käytettynä ne pysyvät kyllä melko hyvin puhtaina. Muistakaa kuitenkin, että liiallinen kuorinta ei ole hyväksi ja oikeastaan vain ärsyttää ihoa. Kun itse aikoinaan opiskelin alaa ja harjoittelimme vartalolle kohdistuvia kuorintoja eri yhteyksissä, olivat minun sääreni ainakin parin viikon lähes päivittäin toistuneen kuivaharjauksen tai kuorinnan jälkeen arat, hilseilevät ja rasvaaminen kirveli ihoani. Eli vaikkase kuinka tekee ihon ihanan tuntuiseksi niin ei liian kovakouraisesti ja ei välttämättä päivittäin!

Kroppavoiteeksi sitten puolestaan kelpaa lähes mikä vaan, hinnalla ei ole väliä, kunhan tuote on tarkoitettu kropan kosteuttamiseen (tämä tarkennus siksi, että en ota vastuuta moottoriöljyn tai lukkorasvan käytöstä tässä tarkoituksessa). Tärkeintä on, että voide tuntuu tarpeeksi kosteuttavalta. Itse en raaski tuhlata kroppavoiteeseen muutamaa euroa enempää, sillä kulutustahti on kuitenkin kova.

Kokeilkaapa siis edes viikko, että kuoritte kroppanne pari kertaa viikossa ja rasvaatte joka ikinen päivä. Takaan, että ihastutte ihonne pehmeyteen viikon loputtua. Iho tuntuu taatusti sileämmältä, pehmeämmältä ja kimmoisammalta. Erityisesti suosittelen tätä, mikäli joku sattuu olemaan raskaana. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta ja paitsi että se välittömästi pehmentää ihoa, parantaa se myös voiteiden imeytymistä. Tehokas kosteutus pitää ihon kimmoisana ja kun iho kestää venymistä paremmin, ei raskauden aikana synny yhtä pahoja raskausarpia kuin ilman kosteutusta saattaisi syntyä.

Ja kun tähän vielä yhdistää sheivaamisen/muuhun karvanpoiston niin olo on kyllä takuuvarmasti seksikäs! Suorastaan palatte halusta päästä vilauttelemaan itseänne jollekulle ja pyydätte, että joku koskettaa ihoanne. (Minä en sitten ota vastuuta julkisella paikalla tapahtuneista tilanteista, joissa joku on mennyt pyytämään ventovierasta ihmistä koskettamaan itseään…)

Kommentit
 1. 1

  Anna sanoo

  Itselleni ainakin tuottaa mieletöntä ongelmaa se rasvauksen jälkeinen tahmaisuus tai.. noh.. rasvaisuus. Ei sen päälle tee mieli laittaa vaatteita, ei sen kanssa tee mieli mennä nukkumaan lakanoita sotkemaan jne. Sama ongelma koskee käsien rasvaamista. Joskus näkee, kuinka ihmiset lyhyilläkin bussimatkoilla tai luennoilla rasvaavat käsiään, mutta itse en ainakaan voi, koska rasvaamisen jälkeen menee ainakin tunti siten, etten halua koskea yhtään mihinkään. Lienee turha sanoa, että rasvaan ihoani aivan liian vähän… En vain oikeasti ymmärrä, miten sen kanssa pitäisi toimia. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Itselläni on lievästi atooppinen iho, ja kantapään kautta olen vasta pari vuotta sitten oppinut todella rasvaamisen/kosteuttamisen tärkeyden. Jälkikäteen ajatellen ei yhtään kummallista että joitakin vuosia takaperin atopiani oli pahimmillaan ja erityisesti talvet olivat tuskaisia kutinan kanssa. Mieskään ei oikein saanut mua koskea, kun aina alkoi kutittamaan tai sitten sattui ja kirveli verille raavitulla iholla… Nyt rasvaan koko kroppani öpaut joka toinen päivä, välillä päivittäin. Rasvaan siis aina suihkun jälkeen, ja kyllä on todellakin helpompi olla! Atopiani on nyt siis täysin hallinnassa ja aivan perusvoiteilla sekä kaupan kosteuslotioneilla. Kyllä nyt kelpaa! =o)

  Kuorin myös ihoani hellävaraisesti suihkussa noin kerran viikossa, ja epäilyistäni huolimatta se tosiaan ei tee pahaa iholleni vaan vain hyvää. Rasvauksesta ja muusta hoidosta huolimatta en tosin ole itselläni mitään ihon kimmoisuudessa huomannut, höh.

 3. 3

  viivu sanoo

  Kuulostaa herkulliselta tuo Acon vartalovoide. Ihanaa lukea blogiasi, aina saa hyviä vinkkejä ja muistutuksia ihonhoidosta. Mahtavaa muuten, että olet jo näin pitkään pitänyt lakkosi. Itsellä ainakin näin keväällä valon lisääntyessä kasvaa himo uusiin kosmetiikkatuotteisiin.

  Oletko muuten koskaan kokeillut kuoria ihoasi käytetyillä kahvinpuruilla? Olen monesta lehdestä lukenut että sillä saa aikaan erittäin pehmeän ihon. Myös merisuola toimii käsittääkseni ihon kuorintaan. Itse olen monesti saunassa pehmittänyt kovia kantapäitä hunaja-sokerikuorinnalla, sama mömmö käy myös naamaan ja olen saanut ihanan pehmeän ihon niiden jäljiltä. Olisikin kiva kuulla ”ammattilaisen” mielipide näistä keittiön antimista, sinulla kun on tietämystä ja kokemusta monista tuotteista.

 4. 4

  sanoo

  ”(Minä en sitten ota vastuuta julkisella paikalla tapahtuneista tilanteista, joissa joku on mennyt pyytämään ventovierasta ihmistä koskettamaan itseään…)”

  HAHA!:D Mahtavaa! Mutta olet kyllä oikeassa tuossa rasvaamisessa. Itse olen addiktoitunut siihen touhuun. *nolo*

 5. 5

  sanoo

  Edelliseen lisäten; Ja luennoilla ei kynäkään pysy kädessä jne kun on tahmeet kädet!

  Olen joskus käsittänyt että tälläinen kehon rasvaaminen (päivittäin) vähentäisi ihon omaa kosteustasapainoa ja kuivattaisi lisää..?

 6. 6

  sanoo

  Anna, eikös kannattaisi kokeilla jotain vähän kevyempää kosteusemulstiota joka imeytyy nopeammin. Mulla on ainakin työni vuoksi kädet niin kuivat että voin vedellä tuhdimpaakin käsirasvaa ja noin vartissa on kädet jo taas ihan kuivat.

  Täytyy tunnustaa että kropan rasvaaminen jää turhan vähälle. Hyvä jos kerran kuussa koko kroppani voitelen. Jalkoja tulee rasvattua useammin kun ovat niin kuivat että on pakko.

 7. 7

  sanoo

  Itse käyn kroppani päivittäin läpi tuollaisella kuorintahanskan tapaisella ”kintaalla”, en nyt muista mikä materiaali kyseessä (ruskeanharmaata hieman karkeaa) päivittäin ja sen jälkeen levitän iholle vauvaöljyä. Iho on mahtavan pehmeä ja sileä, vaikka olen tosi kuivaihoinen ei tämä ole rasittanut ihoani! Ihon värikin on paljon terveempi.

 8. 8

  sanoo

  Huoh,ite oon niin laiska rasvaaja et ei mitään rajaa 😀 Rasvaan vaan suihkun jälkeen (ennen vain sääret),mut nyt ostin 3+1 päiviltä jalkavoidetta niin sillä hoidan jalat ja varsinaisella voiteella pyrin rasvaamaan kaiken muun.

  Kysyn vaan,että käytätkö suuren määrän kerrallaan aina kaikkia mömmöjäsi kun noita muutamia postauksia selaten sulta loppui montakin purkkia samana päivänä? 😮 mulla oli ainakin niin et jos halusin kovasti kokeilla uutta tuotetta käytin vanhan kiireellä ja ”tuhlaten” loppuun,ei kovinkaan viisasta 😀

  Ja täytyy vielä kysyä että mikä on ammattisi ja mitä/missä opiskelit,olisin tosi kiinnostunut kauneusalasta ja sain sellasen käsityksen et oot alalla? 😀

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  oioi jotenkin niin ajankohtainen juttu omalle kohdalleni, kun olen juuri pyrkimässä päivittäiseen rasvaukseen.. mitenkäs sitten toi kuorinta homma on jos on ruskettunut? katoaako se rusketus? (hieman oon myönnän tyhmä, mutta en oikeasti tiedä.)

 10. 11

  sanoo

  Anna: Seuraavaan postaukseeni laitan vinkin sinulle ja muille tahmatassuja inhoaville, jotka eivät sen vuoksi tykkää päivisin rasvailla käsiään. 🙂

  viivu: Keittiön kaapeista saa kyllä vaikka mitä kivaa irti ihonhoitoon ja aineet ovat taatusti puhtaita, joten mikäpäs siinä. Meillä ei kahvinpapuja koskaan käytetä, joten itse en ole tätä kokeillut. Sokeria ja suolaa olen kyllä kuorinnassa suihkugeelin seassa käyttänyt ja hyvin toimii. Hunaja on myös hyvä kotinaamio sekä sokerin kanssa kuorinta-aine.

  Lyyrinne: Näin olen minäkin joskus kuullut väitettävän, mutta minun ihoni ei ainakaan ”totu” rasvaamattomuuteen ja ala itsestään kosteuttamaan itseään. Rasvaamattomana se vain hilseilee irti. :/

  Kile: Niinpä, eron kyllä varmasti huomaa!

  Josse: En tuhlaile aineita käytössä, mutta välillä viimeisellä käyttökerralla saattaa kyllä mennä vähän reilummin ainetta (mutta ei koskaan kuitenkaan edes kahden käyttökerran edestä). Eli ihan normaaleilla määrillä mennään. Ihmettelen kyllä itsekin, että miten näitä tyhjentyneitä purkkeja satelee…
  Alunperin lädin opiskelemaan alaa Suomen Kosmetoloien Yhdistyksen opistolle ja sen jälkeen olen oppinut alaa työssä.

 11. 12

  sanoo

  On muuten aivan totta koko teksti. 😀 Kuorin ihoa kyllä säännöllisesti, mutta tuo rasvaus kun on mukamas niin aikaa vievää. 😀 Käsiä ja kasvoja kyllä tulee rasvattua, mutta muu kroppa sitten yleensä jää.

 12. 13

  sanoo

  Anonyymi: Rusketus on syvemmällä kuin vain ihon pinnassa, joten myös ruskettunut iho kannattaa silloin tällöin kuoria. Tällöi kuorinta vielä ikäänkuin kirkastaa rusketusta. Ja ruskettuneena ihon rasvaus on eteenkin tärkeää, sillä kuiva, kesivät iho vie rusketuksen helposti mennessään lopulta.

  Anonyymi: Löydyn myös blogilistalta.

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Miten sitten käyttäydytään kun on käyttänyt itseruskettavaa? Kuorinnan jälkeen vaan lisää tököttiä?

 14. 15

  sanoo

  Anonyymi: Kun käytän itseruskettavaa, kuorin ihan yhtälailla. Näin rusketus pysyy tasaisena. Ei välttämättä kyllä kannata ihan jokapäivä kuoria itseruskettavia käyttäessä, sillä tämä rusketus on kuitenkin vain pinnalla ja lähtee liialla kuorinnalla.

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Voin ihan täysin allekirjoittaa tuon kuorinnan ja rasvauksen tärkeyden! Rupesin viime syksynä jonkun blgin kehotuksesta kuivaharjaamaan ihoani lähes joka päivä, tepsii! Nykyään kuivaharjaan muutaman kerran viikossa, mutta se todellakin tekee ihmeitä iholleni. Poikaystävä tykkää 🙂 Kroppaa en jaksa rasvata ihan joka päivä, yleensä vain suihkun jälkeen tai kun muuten on iho kastunut. Sillon on ihan pakko päästä rasvaamaan, ei mikään auta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *