Päivä 41: Aivojen uudelleenohjelmointi suoritettu

Tämä on ostolakkoni 41. päivä ja olen vihdoin löytänyt uuden tuntemuksen. Tuntemus on ostoksen jälkeinen katumus. Tämä ostomorkkikseksikin kutsuttu tunne ilmaantui eilen, kun olin ostanut erään asusteen.

Asuste ei ollut mikä tahansa jokapäiväiseen käyttöön tuleva asuste. Aikomuksenani oli nimittäin mennä viikonloppuna ystäväni järjestämiin naamiaisiin ja pukeutua Johanna Tukiaiseksi. Vaikka oman tukkani kunto saattaakin lähennellä kyseisen neidin tukkaa, eivät pituus ja väri kuitenkaan täytä kriteereitä. Niinpä minun oli siis ostettava peruukki:

Perfect!

Nyt en vaan sitten enää ole varma, olenko edes menossa juhliin ja omaatuntoani kiusaa ajatus, että käytin 20 € noinkin turhaan asiaan. No, tuon investoinnin vuoksi aion aina tilaisuuden tullen pukeutua Johanna Tukiaiseksi. Älkää siis koskaan kutsuko minua naamiaisiinne!

Tämän pienen pohdinnan ideana oli siis se, että ostolakko on oikeasti saanut minut miettimään turhan ostamista. Olen muutenkin yrittänyt kyllä olla ostamatta mitään tarpeetonta jo pidemmän aikaa, mutta nyt huomasin, että ”turhan” ostaminen oikeasti painaa mieltäni. Tiedänpähän ainakin, etten todellakaan osta mitään himoitsemaani kosmetiikkaa, sillä sen tarpeettomuuden vuoksi kokisin vieläkin suurempaa ostomorkkista. (Mainitsen taas kerran kyllä, että ihanat Diorin viiden luomivärin paletit ovat sitten ihan eri asia eivätkä liity tähän lakkoiluun mitenkään…)

Sitten vielä päivän pakollinen raportointiosuus:
Tigin Strawberry Lemonade body wash kului loppuun vihdoin. Sain tämän ystävältäni (joka oli saanut tämän töistä, muttei tykännyt tästä) marraskuussa ja siitä lähtien tämä on olut käytössä. Tämä on hieman normaalia suihkugeeliä isompi, sillä pakkauksessa oli 250 ml sijaan 350 ml, joten kaikki muut suihkueelini kuluvat loppuun toivottavasti hieman nopeammin (himoitsen edelleen sitä Kings & Queensin Mango suihkugeeliä). Tämä oli ihan kiva tuote, mutta en kyllä maksaisi tästä niin kovaa hintaa, kun siitä pyydetään Suomessa. Tuoksu ei ehkä ollut ihan niin herkullinen, joten senkään puolesta en itse hankkisi. Koostumus oli kuitenkin kivan paksua, jos nyt jotain erityistä positiivista on mainittava.

Kommentit
 1. 1

  krissta sanoo

  Ensinnäkin pakko sanoa, että melko mahtavan ja omaperäisen blogi-idean olet keksinyt! Katsellessani blogisi kuvia ensimmäistä kertaa, ei auttanut kuin hieraista silmiä ja ihmetellä, voiko joku todellakin omistaa kosmetiikkaliikkeen verran tavaraa? 😀

  Mutta sitten siihen viralliseen asiaan. Minulla on tummat silmänaluset, jotka eivät johdu enää liian vähäisestä nukkumisesta. Ilmeisesti silmänalusiho on jotenkin vaurioitunut yms. (Jossakin lehdessä luki näin). Osaisitko siis suositella mitään tököttiä, jolla tummat silmänaluset saisi pois? Olen kuullut, että a-vitamiinia sisältävät voiteet auttavat parhaiten, mutta opiskelijana budjettini ei riitä monen purkin ostamiseen ihan vain kokeilumielessä. Jos siis osaisit suositella jotakin hyväksi kokemaasi tuotetta, mieluiten inhimillisissä hinnoissa olevaa? 🙂

  Entä osaisitko sanoa, mikä meikki toimii parhaiten ihan tummien silmänalusten peittämisessä? Itse olen havainnut MaxFactorin peitekynän ihan hyväksi, mutta ei sekään kaikkea peitä. Olisiko sinulla kokemusta asiasta tai hyvää tuotetta korvan takana? 🙂

  Kiitos jo etukäteen ja onnistunutta ostoslakkoa sinulle! 🙂

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Tuli tässä mieleen, että huuhteletko sinä suihkugeeli- ja shampoopullot vielä ennen kuin heität roskiin vai et? Kun leikkaat ne voidepurkitkin. Minä harrastan sitä myös 🙂

 3. 3

  sanoo

  Krissta: Jos silmänalusesi ovat aina tummat, johtuu tämä yksinkertiaesti vaan siitä, että silmänympärysihosi vaan on niin ohut, että verisuonet kuultavat sen läpi. Tämä voi olla esimerkiksi perinnöllistä, meillä on ainakin suvussa sama riesa. Mitään pysyvää ratkaisua tähän ei voi hoituotteilla saada, sillä mikään ei saa silmänympärysihoasi paksuuntumaan. A-vitamiinipitoiset voiteet voivat varmasti toki kirkastaa jonkun verran, mutta rakenteelliseen vikaan en usko niiden voivat totaalisesti auttaa.
  Nuorempana paklasin itse silmänaluseni ensin meikkivoiteella, sitten peiteaineella ja lopuksi vielä meikkipuuterilla, mutta tätä yhdistelmää en kyllä suosittele kellekään. Liian raskas meikki silmänympärysiholla vaan korostaa tummia silmänalusia helposti sen aikaansaaman tunkkaisen vaikutelman vuoksi.
  Olen itse kokeillut monia peiteaineita ja tämän hetkinen suosikkini on ollut Estee Lauderin Double Wear peiteaine (hinta muistaakseni n. 24e). Peittää hyvin, mutta ei ole liian tuhtia omille kuiville silmänalusilleni. Tuon päälle laitan vielä kevyesti valokynää. Kannattaa myös katsoa Cliniquen All About eyes concealer, se on monien työkavereideni suosikki (itselleni ei vaan löydy siitä sopivaa sävyä). Jos tahdot paksumpaa peiteainetta, on Make Up Storen Cover All blue erinomainen (hintaa n. 18€). Jos haluat kokeilla jotain edullisempaa, on Maybellinen nestemäinen peiteaine ehdottomasti kokeilemisen arvoinen (hintaa alle kympin). Max Factor on kyllä hyvä, mutta tämä Maybelline on vastaavanlainen koostumukseltaan ja hieman peittävämpi.

  Anonyymi: Suihkugeelipullot huuhtelen vikalla käyttökerralla ja käytän sen veden peseytymiseen. Shamppoolle en tätä tee, sillä laimentuneella shampoolla en jaksa pelata.

 4. 4

  sanoo

  Ei jumankekka mikä määrä sinulla on kosmetiikkaa!!!! Olen omistanut koko elämäni aikana varmaan yhden sadasosan tuosta määrästä. 🙂 Tsemppiä niiden kuluttamiseen!Aiotko siis olla koko vuoden ostolakossa? (Varmaan kerrot tämän jossain mutta en jaksa kahlata kaikkia postauksiasi läpi…)

 5. 5

  sanoo

  NinaV: En itseasiassa olekaan edes määritellyt kauanko lakkoni tulee kestämään, mutta toistaiseksi lähtökotana on ollut, että uutta tuotetta ei osteta ennen kuin kaikki vanhat vastaavat on käytetty pois. Eli tällä varastolla lakkoilu jatkuu varsin pitkään. 🙂 Ehkä jossakin vaiheessa kuitenkin saatan sallia itselleni jonkun ennalta sovitun lipsahduksen palkinnoksi, mutta en kyllä vielä hetkeen usko moisen tapahtuvan.

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Suuri kiitos tästä blogistasi. Piristät nokkellalle tekstilläsi päiviäni. Toivottavasti itseltänikin löytyisi rohkeutta lakkoon, hius- ja ihonhoitotuotteita löytyy minultakin enemmän kuin omaan tarpeeseen…
  Tsemppiä lakkoosi ja tämän blogin kirjoittamiseen!

  *Stressaantunut ope, joka rentoutuu nettishoppailulla*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *