Päivä 39: Jotain, minkä en toivo kuluvan loppuun

Tahtoisin esitellä teille oman syvällisemmän puoleni. Olen nimittäin hyvin kiinnostnut lukemisesta ja kirjallisuudesta.

Hah! Tiedän, ettei teistä kukaan mennyt tuohon lankaan ja uskonut, edes hetken vertaa, että alkaisin esittelemään teille venäläisen kirjallisuuden klassikoita ja analysoimaan Decameronea tai olettanut oikeasti, että olisin jotain muuta kun pinnallinen bimbo. Jatketaan siis vanhalla, tutulla linjalla.

Listaan tänne jatkuvasti tuotteita, jotka olen saanut kulutettua loppuun tai jotka ainakin toivoisin saavani kulutettua loppuun. Tämä postaus kuitenkin käsittelee jotakin sellaista, jonka poikkeuksellisesti toivon säilyvän minulla elämäni loppuun saakka. Kyseessä on nimittäin kauneudenhoitoon liittyvä kirjakokoelmani:

Kolme ensimmäistä kuvaa on ihonhoito- ja meikkauskirjoja, viimeinen sitten tyyli- ja pukeutumiskirjoja (joita minun ilmeisesti olisi syytä päntätä yhtä suurella antaumuksella kuin kolmen ensimmäisen kuvan kirjoja…).

Kirjojen joukosta löytyy monta loistavaa kirjaa vinkkeineen ja faktoineen, mutta jos minun olisi poimittava joukosta sellaiset kirjat, jotka kaikilla kosmetiikasta kiinnostuneilla olisi syytä olla, olisivat ne Paula Begoun opukset. Minulta löytyy kaksi eri versiota kirjasta Don’t go to the cosmetics counter without me sekä Don’t go shopping for haircare products without me.
Paula on aivan loistava täti! Hän on alan ammattilainen, joka todella paitsi tietää tuotteista, ymmärtää hän myös INCI- listojen päälle ja tietää, mitä tuote on syönyt. Kirjoissa on arvosteltuna useita tuhansia kosmetiikkatuotteita sarjoittain ja kommentoitu, suositteleeko Paula niitä vai ei. Parasta tosiaan on se, ettei Paula ole kenenkään kosmetiikkajätin lahjoma, vaan perustaa mielipiteensä ihan vaan faktoille fysiikasta, kemiasta ja muusta kosmetiikkatietämyksestään. Toki INCI ei kerro kaikkea tuotteesta, mutta melko paljon se jo kyllä kertoo. Ehdottomasti hankkimisen arvoisia teoksia!

Omat kirjani olen lähes poikkeuksetta tilannut AdLibriksesta, josta on todella kohtuulliset postikulut. Tilauksen suuruudesta riippumatta postikulut ovat kiinteät 2,90 €. Kirjatarjonta on todella laaja ja hinnatkin ovat olleet ainakin minun tilaamissani kirjoissa kirjakauppoja edullisemmat.

Vaikka muuten tahdonkin lainata lukemani kirjat kirjastosta, ovat nämä kirjat sellaisia, joita tulee jatkuvasti luettua ja näin ollen niiden olemassa olo asunnossani on perusteltua. Seuraavaksi aion hankkia Paula Begounin uuden kirjan The Original Beauty Bible: Skin Care Facts for Ageles Beauty jahka se vaan ilmestyy. Muutenkin tuo sivusto on aivan paratiisi ja sieltä löytyy vaikka mitä ihania kosmetiikka-aiheisia kirjoja, jotka tahtoisin itselleni.
Minua toisaalta kuitenkin ahdistaa ajatus sotkuisista kirjahyllyistä. En voi vaan sietää niitä! Kaikki kirjat ovat eri näköisiä ja kokoisia ja yleisilme on sotkuinen…yyh! Omat kirjani majailevat rivissa Walk-in Cosmetic closettini ylähyllyllä, jonne en onneksi näe ellen tarkoituksella kallista päätä ja nosta katsetta.

Kirjoja, joita tuolta myös himoitsen:

-Eye Candy: 55 Easy Makeup Looks for Glam Lids and Luscious Lashes (Aivan ihania kuvia upeista silmämeikeistä ja ohjeet niiden tekoon.)

-Sephora: The Ultimate Guide to Makeup, Skin, and Hair from the Beauty Authority (Sephora on jo itsessään niin kiinnostava brändi, että tahdon tämän!)

-The Green Beauty Guide: Your Essential Resource to Organic and Natural Skin Care, Hair Care, Makeup, and Fragrances (Minua aina jostain kumman syystä kiinnostaa tietää, mitä näillä luonnonmukaisemmilla kirjoilla on tarjota.)

-Plastic Surgery Without the Surgery: The Miracle of Makeup Techniques (Kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta kirjalta sen perusteella, mitä googlettelin.)

-How I Wore My Makeup Today: Up-Close Inspiration and Tips from the Online Fashion Community (Kuulostaa todella mielenkiintoiselta kirjalta jo siksi, että sen idea on hieman tavallisuudesta poikkeava.)

Sovin itseni kanssa, että sitten kun olen kuluttanut kaikki vartalovoiteeni loppuun, saan tilata tuolta taas. Ehkä olen jo siihen mennessä unohtanut haluni…

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mahtava blogi sulla!
  Mä itse kamppailen vähän samanlaisten asioiden kanssa kuin sä, tekee mieli ostaa kaikenlaista, vaikka edelliset on käyttämättä. Tosin mun tavaramääräni on huomattavasti pienempi kuin sun 🙂 Nytkin mulla on kolme eri muotovaahtoa käyttettävissä, mutta silti sorruin ostamaan lisää. Yritän kovasti olla hamstraamatta tavaraa, mutta lipsun siitä jokapäivä.

  Mun tavaramäärää on vähentänyt kaksi muuttoa alle kahden vuoden sisään, joten olen myös surutta heittänyt vanhaa pois.

  Vaatteiden kohdalla opettelen joskus noudattamaan seuraavaa sääntöä: Jos ostan jotain uutta vaatetta, laitan vastaavan määrän vanhoja vaatteita kierrätykseen tms. Mutta niin, että vaatekaapissa olevien vaatteiden määrä on vakio.

  Mulla on myös saattohoitopussi. Eli laitan sinne jokut vaatteet, joita en raaskisi heittää pois, mutta joita en pysty heittämään pois, koska luulen, että joskus vielä voisin niitä käyttää. Saattohoitopussin sisällön tarkistan 3-4kk:n välein ja jos en sinä aikana ole ko. vaatteita/tavaroita kaivannut, en niitä tule kaipaamaan, joten surutta kierrätykseen. En siis heitä roskiin mitään vaateita, se olisi tuhlausta!

 2. 2

  sanoo

  Kiva, kun kävit kommentoimassa blogissani! Löysin sinun blogisi sattumalta Blogilistalta ja ryhdyin saman tien tilaajaksi. Minulla on samantyyppinen kosmetiikkaongelma kuin sinulla, tosin toistaiseksi pienemmässä mittakaavassa. Suurin osa kosmetiikastani mahtuu vielä kovapintaiseen beauty boxiin, joka seuraakin minua uskollisesti jokaisella yön yli kestävällä matkallani.

  Minulla on paha (ja kallis) tapa ostaa liian usein uusia tuotteita, vaikka entisiä olisi vielä hyvin jäljellä. Eilen sorruin Diorin uuteen meikkivoiteeseen, kun Stockan ystävällinen ja vakuuttava esittelijä sitä kehui. Se osoittautuikin loistohankinnaksi, mutta kauneuslaatikostani löytyi jo ennalta kolme meikkivoidetta… ja aina uuden tuotteen hankittuani käytän pääasiallisesti sitä, ja entiset unohtuvat helposti. Taidanpa ottaa sinusta mallia ja ryhtyä itsekin kosmetiikanostolakkoon.

  Tuo Sephora-kirja kuulostaa julmetun kiinnostavalta! Itse ostan Ranskassa ollessani lähes kaiken kosmetiikkani Sephoralta. Liikekonsepti on todella kätevä, koska saman katon alta saa sekä Sephoran omia tuotteita että kalliimpia merkkejä.

 3. 3

  sanoo

  Eksyin lukemaan blogiasi ja huomasin sen olevan kiinnostava, onnea taisteluusi noiden tuotteidesi kulutuksessa! Sellainen idea, että lukijat voisivat ilostua jos järjestäisit arvonnan muutamasta avaamattomasta tuotteesta esim. kommentointia vastaan (saisit muutaman tuotteen pois, vaikka sellaisia mitkä eivät omaan makuusi ole).

 4. 4

  sanoo

  Caitia: Aivan mahtava idea tuo saattohoitopussi! Otan ehdottomasti itsekin käyttöön! Itsekään en heitä vanhoja vaatteita koskaan pois vaan laitan ne kierrätykseen. En edes jaksa alkaa niitä myymään ja kuittaan kierrätykseen laittamalla sen, etten kuitenkaan muuten koskaan lahjoita rahaa mihinkään keräyksiin tai muuhun hyväntekeväisyyteen. Teenpähän edes jonkun hyvän työn.

  Fifi: Olen muuten kuullut huhun, että Sephora olisi kenties syksyllä rantautumassa Suomeen. Saa nähdä, pitääkö huhu paikkansa. Minä kyllä toivon sitä, mutta lompakkoni ei… 😉

  Sinttu: Pistetään idea korvan taakse. 🙂

 5. 5

  sanoo

  Hassua, miten joku voi odottaa innolla tuotteen loppumista. =D Inhoan tuotteiden loppumista, koska se useimmiten tarkoittaa sitä, että rahat jotka voisi käyttää paremminkin, pitää käyttää johonkin kasvorasvaan,meikkivoiteeseen,kulmaväriin,kynsilakkaan jne. Olen itsekin kosmetiikkaa ja meikkejä rakastava ihminen, johtunee aiemmin opiskelemastani alasta. Saatan ostella jotain uutta kivaa ja erilaista tuotetta, mutta inhoan aina edellisen loppumista. 😀

 6. 6

  sanoo

  RagDoll: Minusta taas vanhan loppuminen on ihanaa, sillä normaalisti se tarkoittaa sitä, että pian SAAN ostaa kokeiluun jotain uutta ja ihanaa. 🙂

 7. 7

  Vixen sanoo

  Sain tästä postauksesta hyviä kirjavinkkejä! Arvaas lähtikö tilaus Adlibrikselle…. 😉

  Eikö ole muuten hauska yksityiskohta tuossa Ebban tyylikirjassa kun hän sanoo että violetti on sellainen väri jota ei koskaan kannata käyttää silmämeikissä kun se ei vaan voi näyttää kellään hyvältä…. *silmien pyörittelyä* Ebba ei nyt ihan kaikissa neuvoissaan osu oikeaan..! ^__^

 8. 9

  Mirka sanoo

  Inspiroiduinpa sitten tämän merkinnän ansiosta minäkin tilaaman kaksi kirjaa Adlibriksestä 😀 Ostoskoriin päätyivät nuo Kevyn Aucoinin kirjat, toivottavasti osottautuvat sitten hyödyllisiksi tälläiselle kosmetologin/meikkaaja-maskeeraajan urasta haaveilevalle :>

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Minulla on nuo kaksi Kevyn Aucoinin kirjaa. Ovat tosi hyviä ja kivasti kirjoitettuja. Harmi, ettei häneltä enää voi ilmestyä uusia kirjoja. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *