Päivä 316: Onnenpäivä!

Tänään on onnenpäiväni! Ai kuinka tuotenarkkarille kosmetiikkaholistille saadaan aikaiseksi onnenpäivä? Lutraamalla siltä jättikokoisen tuotteen loppuun!
Vihdoin (siis vihdoin!) sain Nanoelin 400 ml jättipönikän Soft Sensation kasvovettä loppumaan. Halleluja!

Älkää käsittäkö väärin, tämä oli ihan hyvä tuote, mutta en vain kestä näitä jättikokoja, jotka eivät lopu koskaan. En enää koskaan tee sitä virhettä, että hankin muutenkin hitaasti kuluvasta tuotteesta jättikoon (tosin tätä en ollut itse ostanut), sillä tuskastun ja turhaudun niiden kanssa niin kovasti, kun eivät millään ota loppuakseen.

Tämä oli ihan hyvä peruskasvovesi, mutta ei millään lailla erityinen. Puhdisti, muttei ollut liian tuju ja tuntui muutenkin ihan miellyttävältä. Ei kuitenkaan jäänyt millään lailla harmittamaan, että tämänkin (kuten muidenkin Nanoelin tuotteiden) valmistus on pari vuotta sitten lopetettu. (Ja juu, oli jo aikakin saada tämä loppumaan.)

Seuraavaksi käytän pois Lumenen Lift Touch kasvovedet, joiden jälkeen tahdon ehdottomasti kokeilla jotain geelimäisempää kasvovettä kuten Lancomen Tonique Confortia. Myös Guerlainin Super Aqua Lotionista olen kuullut paljon hyvää ja kiinnostaisi kovasti kokeilla, vaikkei se kovin geelimäinen olekaan. Edullisemmalta puolelta voisin mielelläni kokeilla L’orealin Hydro Confortia.

Suosituksia hyvästä, kosteuttavasta kasvovedestä otetaan vastaan!

Kosteutuksesta tuli vielä mieleeni pieni hankinta, jonka tein vähän aikaa sitten. Olen jo pitkään haaveillut Weledan Manteli kasvoöljystä ja nyt kun iho tosiaankin kuivuu, oli se pakko saada pelastamaan tilannetta. Pienillä kytköksilläni ja tempuillani sain pelkän kasvoöljyn hinnalla kuitenkin koko tämän setin:

Setti sisälsi puhdistusmaidon, itse kasvoöljyn sekä kasvovoiteen täyteläisemmän version. Mahtavaa päästä kokeilemaan nämäkin! Tähänastiset kokeilut ovat ainakin vaikuttaneet todella lupaavilta.

Onko joku käyttänyt näitä? Mitä olette tykänneet?

PS. Kannattaisikohan minun lotota tai ostaa edes ässäarpa? Olen nimittäin aika onnekas näköjään: Rottakuurini pakkausselosteessa kerrotaan, että korkeintaan yhdellä käyttäjällä kymmenestätuhannesta ilmenee kasvojen ihon punoitusta tai lisääntynyttä hikoilua (= erittäin harvinainen oire). Kuinka onnekas sattuma onkaan, että tämä onnenmyyrä on saanut kummatkin oireet!
Ja ei, oireita ei ole aiheuttanut oirelistoja lukiessa ilmentyvä luulosairaus, vaan bongasin ne listalta vasta oireiden ilmestyttyä. Ja ei, en kuvittele. Minun nassulleni ei todellakaan ole normaalia, että poskeni punoittavat ja kuumottavat jatkuvasti sen näköisinä, kuin olisin juuri tullut pikapanolta tai muuten vaan kävellyt poolopaita päällä päiväntasaajalla pari viikkoa ilman aurinkosuojaa. Hikeni ei myöskään koskaan haise yhtään millekään eikä sitä yleensä edes pahemmin ole. Vaan nytpä on ja haiseekin kuin itä-saksalaisella kuulantyöntäjänaisella… Great.

Voittomahdollisuus 1:10 000 ja minä kerään potin kotiin. Kahdesti. Mahtavaa… Onneksi lisääntynyt hikoilu taisi kuitenkin olla vain ohimenevää. Hyvä, rauhoittava tehotuote kasvoille on kuitenkin vielä haussa. Sellaistakin saa suositella!

Kommentit
 1. 1

  nenny sanoo

  Roaccutanista kyselen, luin jostain että kuuria varten pitää käydä gynellä enkä oikein tajunnut että miksi. Onko se siis totta? Itse haluaisin rottakuurin, mutta en halua syödä e-pillereitä ensin.

  On tosi kiva lukea sun kokemuksia kuurista kun sitä itsekin harkitsen 🙂 Lisää vaan juttua tulemaan!

 2. 2

  sanoo

  Weledan mantelijutut on ihan mahtavia! Se putsari on loistavin! Putsaa pintakuivan ihon mahtavasti mutta ei tuki eika tee lisaa finneja.ihana.
  Myos se kasvooljy on loistava, ja toimii muuten myos silmameikin putsarina. ^^

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Itselläni oli myös hillitön kasvojen punoitus ja kuumotus, sekä jonkinasteinen hikoilu kiusana myös kasvoissa. Kulmakarvojen (!) alle nousi jatkuvasti hikipisarat. Kainaloihin normaalin sijasta vahvempaa kamaa, jalkoihin kerran viikossa absolut torria.

  Usein kommenteissa unohdetaan, että akne on ihosairaus ja kyllä se sairaus kannatti hoitaa pois. Kyllä nyt kelpaa, arpia enää mutta ne vaalenevat kovaa vauhtia. 🙂

  T: Lilli

 4. 5

  Mirkku sanoo

  Itsellä on käytössä Simplen geelimäinen kasvovesi, joka ei ärsytä ihoa ollenkaan ja on myös hajusteeton ja alkoholiton. Eli siis kyseessä on Simple Pore Minimising Toning Cleanser. Muutenkin Simplellä on hyviä tuotteita, jotka ovat toimineet minulla (olen käyttänyt aikaisemmin esim. Soothing Toneria).

 5. 7

  sanoo

  Itse rakastuin täysin Body Shopin kurkkukasvovoiteeseen. Oli osa sitä jotakin kampanjaa, jossa he toivat takaisin suosituimpia tuotteita. Iso pönikkä ja kuutisen euroa taisi olla hinta. Tosin mun mielestä ei haise kurkulle, vaan kieloille. Mutta aivan ihan tuote kuitenkin.

 6. 8

  sanoo

  Minulla on ollut käytössä Body Shop aloe vera kasvovesi ja rakastan sitä ylikaiken. Vaikka puhdistaisin kasvoni kuinka herkälle iholle tarkoitetulla aineella tahansa, ihoa kiristää aina pesun jälkeen. Tuo aloe vera kasvovedellä on ihana pyyhkiä tämän jälkeen kasvonsa, kiristyksen tunne katoaa kuin taikaiskusta..:)

 7. 9

  sanoo

  Hallelujaa, arvaa millä hakusanoilla löydetään sinun blogiisi eniten tästä eteenpäin: "pikapano" ja "saksalainen kuulantyöntäjä"! Uu mama! 😛

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Vaikka pakkausselosteessa noin sanotaankin niin netin keskustelupalstoilta olen lukenut, että tuo punoitus on todella yleinen oire. Itse olen onneksi välttynyt ihon ylenpalttiselta kuivumiselta (ihotautilääkäri suositteli Humektan- kasvovoidetta, eihän se herranjestas riittäisi lainkaan! käytän Nivean erittäin kuivalle iholle tarkoitettuja kasvovoiteita + jojoba- ja manteliöljyä), mutta naama kyllä punottaa ihan kiitettävästi. Meikillä saa alkuun piiloon, mutta loppupäivästä paistaa punoitus jo hyvin läpi..

 9. 11

  sanoo

  Minulla on käytössä L'orealin hydro confort ja se sopii ainakin minun kuivalle, atooppiselle iholleni oikein hyvin. Tuntuu oikeasti kosteuttavan ja koostumus on miellyttävä!

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Intensive Face Cream on kahtena iltana ollut käytössä ja aamulla ei ole tuntunut kosteutetulta eli en osta uudestaan. Tuote sisältää alkoholia, riittääköhän sen määrä valotoksisuuteen?

 11. 14

  Saana sanoo

  Itse pidän siitä Lorealin Hydra-confort -kasvovedestä! Yhdessä ko. sarjan puhdistusmaidon kanssa lopputulos on mun makuun vähän tahmainen, mutta erikseen tykkään!

 12. 15

  sanoo

  nenny: Gynellä käynti liittynee siihen, että roan kanssa on syötävä e-pillereitä, sillä kuurin aikana ei ehdotomastikaan saa tulla raskaaksi. Siinä mielessä pitää siis paikkansa. 🙂

  Ava: Itse en saanut tuota pelittämään kunnolla silmämeikin poistossa, mutta täytyy kokeilla Sensain liinan avulla. Hyvältä on kyllä muuten vaikuttanut. 🙂

  Lilli: Kyllä sen pienen kuivuuden ja kuumotuksen kestää kun tietää, mitä hyvää siitä seuraa. 🙂

  Anonyymi: Rottakuuri lähti kaverin kanssa vitsistä. Hän yritti muistella kerran Roacutanin nimeä ja puhui sen olevan todella tuju lääke, oikeaa myrkkyä. Mietti sitten myrkkyä ja jostain hänelle tuli mieleen rotat ja rottamyrkyt ja kun aikamme tuolla jutulla hassuttelimme, vakiintui termiksi rottakuuri viitaten kuurin vahvuuteen. Edelleenkään kaverini ei muista koskaan kuurin oikeaa nimeä vaan tuntee sen vain rottakuurina. 🙂

  Mirkku: Kiitos vinkistä. 🙂

  .Nekku.: Pitänee siis aloittaa kokeilut siitä. Muistan teininä tykänneeni tuosta. 🙂

  Weezer: Täytyy käydä joskus tutkimassa. 🙂

  Laura: Kiitos vinkistä! 🙂

  BeeDee: Hahaa, täytyykin alkaa seuraamaan noita hakusanoja. 🙂

  Anonyymi: Iltaa kohti tosiaan alkaa enemmän näkymään punoitus. Humektan on kyllä niin kevyt, että varmasti riittää vain harvalle. Siinähän on tosiaan pelkkää kosteutusta, muttei rasvoja.

  Tuuli: Sillä taidan lähteä. 🙂

  Anonyymi: Yksinään kyllä aika kevyt tapaus. :/ Alkoholin määrä lienee melko pieni, sillä se on vain säilöntäaineena.

  ts.: Sitä minäkin koitan aina wannabe-insinöörille sanoa. 🙂

  Saana: Itse en tuosta puhdistusmaidosta niin välitä, mutta kasvovedestä muistelen tykänneeni. 🙂

 13. 16

  Anonyymi sanoo

  Miten sait heti tuon rottakuurin? Mulla on paaljon pahemmassa kunnossa iho ja ensin annettiin yksi kuuri jotain tehoomatonta ainetta, sitten tupla-annos sitä tupla ajaksi, kun ei toiminut ja sen jälkeen suostui vaihtamaan lääkettä, joka sekään ei toiminut. Pitäis taas käydä joku kuuri rankumassa, mutta ei hirveesti innosta, kun ei voi määrätä semmosta ainetta, mikä oikeesti auttaski.

 14. 17

  Anonyymi sanoo

  Hmm. Jos rottakuurin aikana ja sitä ennen ei kovin ''hommaile'', että mahdollisuus olisi tulla raskaaksi niin tarvitseeko silloin gynellä käydä jos rottakuuria todella tarvitsee?

 15. 18

  sanoo

  Kymmenen pistettä Lancômen Tonique Confortille! En enää muuta kokeile. Voidemaista kasvovettä, eli ei parempaa kuivalle iholle voi olla. 🙂

  Ja punoitukseen Biothermin SOS-suihke. On oikeesti hyvää!

 16. 19

  karkkisydän sanoo

  Golden Girl! Olen vihdoin (sinun syysi,heh) päättänyt ostaa itselleni ensimmäisen Dior viisikon!Mutta hetkisen katseltuani tarjontaa, tajusin pienen seikan… väri sävyjä on ihan valtavasti! Olisiko sinulla antaa ehdotuksia jostain kivasta paletista, sellaisesta mitä voisi tavallinen kaduntallaaja käyttää arkimeikissä? Olisi kiva jos paletin kaikki sävyt olisi monikäyttöisiä! Silmäni on vihreät. 🙂

  Miksi muuten joissakin viisikoissa on se keskivärin reuna ympyränmallinen ja osassa sellainen kantikas?

 17. 20

  Anonyymi sanoo

  Etsin juuti maat ja mannut netistä, mistä olisi mahdollista saada niitä kynsilakkatelineitä joita sinulla on? Löydän kyllä Usasta mutta toimituskulut olisivat tähtitieteelliset! Kiitos avusta.

 18. 21

  Anonyymi sanoo

  Onko kasvovesi aivan tarpeellinen? Ennen käytin sitä aina pesun jälkeen mutta nyt kasvoveden käytttö on jäänyt kokonaan pois. Mietin vain, että ostaisinko uuden kveden..

 19. 22

  sanoo

  Anomyymi: Pillerit on hankittava, se on ehdotonta. Oma asia on sitten, syökö niitä vaikka pitäisi.

  kiukkupussi: Olen itse suositellut muiden kokemusten perusteella sos suihketta, mutta en ole itse varma, toimiiko minulla tarpeeksi hyvin. :/

  Karkkisydän: Esimerkiksi Earth Reflection on kiva peruspaletti, mutta ei tosin tee kovin monipuolista meikkiä. Toinen kiva peruspaletti on Petal Shine, kauniit lilan sävyt. Myös Stylish Move voisi olla hyvä. 🙂
  Uusissa viisikoissa keskimmäinen nappi on neliskanttinen, vanhoissa pyöreä.

  Anonyymi: Itse päädyin ostamaan Saksan ebaysta juuri samasta syystä. 🙂

  Anonyymi: Makuasia, mutta minun mielestäni on. Se viimeistelee kasvojen puhdistuksen poistamalla meikin- ja puhdistustuotteen rippeet (joita vanulapussa ei edes saisi enää olla!) ja tasapainottaa ihon pH:n vedellä lotraamisen jälkeen, jolloin iho pysyy paremmin kosteutettunakin. Mutta jos tuntuu, että pärjäät ilman, niin anti mennä vaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *