Päivä 310: ”Mineraalimeikki”

Olen nyt esitellyt teille muutamia mineraalimeikkipohjia, mutta nyt tahtoisin vaihteeksi esitellä teille myös ”mineraalimeikkipohjan”.
Tuote on Diorin Diorskin Nude Natural glow fresh powder makeups SPF 10 sävyssä 020.

Diorhan ei ole edes pyrkinyt tekemään tästä ”oikeaa” mineraalimeikkiä, eli pohja sisältää paljon muutakin kun vain mineraaleja. Tuote sisältää jauhemaisesta koostumuksestaan huolimatta mineralisoitua lähdevettä. INCI näyttää kuitenkin hyvin samanlaiselta, kuin minkä tahansa meikkivoiteen INCI:

Tällaista jälkeä pohjalla sai aikaan:

Vasemmalla ennen ja oikealla jälkeen Nuden jauhepohjan.

Jostain syystä tämä Diorin versio on jäänyt hieman vähemmälle käytölle. Syy on ehkä siinä, ettei tämä itseasiassa eroa tavallisesta meikkipuuterista sisältönsä puolesta pahemmin, eli samantien voin käyttää nopeaa ja näppärää kiinteää meikkipuuteria, jolla itseasiassa saa vielä peittävemmän lopputuloksen.

Pinta jää kuitenkin tuotteen nimen mukaisesti kivan heleäksi ja kuulaaksi. Tämä tasoittaa ihon sävyä hyvin, mutta ei ole mikään erityisen peittävä. Silmänalusilla peittävyys oli (bareMineralsin peiteainesiveltimen avulla käytettynä) melko hyvä, mutta näppyjä tällä ei kovin hyvin saanut peitettyä. Pohja kyllä pysyi iholla varsin hyvin läpi päivän ilman mitään pohjustuksia tai erillisiä puutereita.

Pakkaus ei ole ihan näppärimmästä päästä ja kannen sijaan olenkin koputellut tätä kevyesti aina pienelle teelautaselle. Vähäinen peittävyys myös tarkoittaa, että tätä kuluu pohjaa tehdessä reilusti enemmän kuin ”oikeita” mineraalimeikkejäni bareMineralsia ja Youngbloodia.

Yhteenvetona sanoisin, että rasia on kyllä kaunis, mutta itse tuote jätti minut kuitenkin vähän kylmäksi. Jos iho kuitenkin on hyvässä kunnossa jo valmiiksi ja kaipaa lähinnä vain kevyttä tasoitusta, saa tällä kauniin heleän pinnan iholle.

Onko joku muu kokeillut tätä? Oletteko tykänneet vai pettyneet?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Käytin tuota purkillisen viime kesänä sävyssä 022 ja tykkäsin kyllä lopputuloksesta iholla. Ei kuivattanut, toisin kuin nestemäinen Nude-meikkivoide, mutta kului loppuun parissa-kolmessa kuukaudessa. Talvella pidän enemmän peittävämmästä bareMineralsin Fair-pohjasta.

  Kaisa

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  ostin tuon 'meikkipohjan' syksyllä ihan puuterikäyttöön, ja siinä hommassa toimii kyllä ihan hyvin :). mutta meikkipohjana ei ihan onnistunut tekele, mielestäni – tai sitten vaatisi täydellisen ihon…

  /nanna

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  kokeilin tänään ennen lakan poistoa matta-nail envyä 'my private jet' :in päälle, ja se mattasi jonkin verran. pinta jäi kuitenkin semikiiltäväksi, joten varsinaiseksi mattalakaksi tästä ei kyllä ole.

  seuraava lakkakokeilu olikin sitten 'suzi skis in the pyrenees' ja ensimmäisen kerroksen levityksen jälkeen olin valmis nimeämään lakan uudelleen 'suzi is a mean bitch and an a**hole':ksi. lakka ei millään meinannut levittyä ilman raitoja ja koostumus tuntui oudon liirulta… onneksi toinen kerros pelasti tilanteen, ja nyt sävyn uusi nimi on 'suzi is ok, but still not that nice i didn't hope her to broke her leg while skiing in the pyrenees' ;). ehkä meistä vielä tulee ystävät… sävy on kyllä kiva. ja täytyy sanoa, että lakkaaminen on hieman haastavaa kun sitä on viimeksi kokeillut (salaa) lapsena, varsinkin tummalla lakalla jota saa sitten poistella sormenpäistä ihan urakalla 😀

  seuraava ostos on kyllä pikakuivattaja, tämä lakka oli toista paaaaljon hitaampaa kuivumaan! tosin sain uuden tekosyyn olla avuton, ja laitoin mieheni 'kokkaamaan' (eli laittamaan pakastepizzan uuniin) puolestani koska lakka ei ollut vielä kuivunut. tätähän voisi soveltaa vaikka mihin ;D!!

  toivottavasti opin edes sitä pikakuivattajaa käyttämään …

  /nanna

 4. 5

  sanoo

  Kaisa: Nopeasti siis tosiaankin kului! :/

  nanna: Peittävempänä kiinnittäjänä on kyllä ihan jees. 🙂

  sonja: Tällaista kohteliaisuutta en olekaan ennen saanut, joten kiitos. 🙂

  nanna: Kjih, kikatin kippurassa uudelleennimeämällesi lakalle. 😉 Kiva, että kokeilit tuon Nail envyn mattaversion päälle, sain mielenrauhan. 🙂
  Pikakuivattajaa suosittelen ehdottomasti, ilman sitä en itse edes harkitsisi kynsien lakkausta.

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Moi
  Olisi kiva tietää mitä mieltä olet Artdeco meikkisarjasta ja niiden mineraalipuutereista?
  Kiitos jo etukäteen.
  -Typy-

 6. 7

  sanoo

  Typy: Valitettavasti en ole tutustunut sarjan mineraalipuuteriin. :/ Luomivärit ovat kuitenkin oman kokemukseni mukaan todella laadukkaita. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *