Päivä 309: Pohja paistaa!

Katsokaapas tätä!

Tämä on jo toinen Diorin viisikko, jonka yhdestä sävystä olen saanut pohjan paistamaan! Paletti on Diorin Iridescent Leather, jonka otin itse itseasiassa käyttöön vasta kesäkuussa. Tämä on siis tainnut olla ahkerimmassa käytössä suhteutettuna paletin ikään.

Seuraavia potentiaalisia pohjanvilauttelijoita näyttäisivät olevan nämä kaksi palettia:

Pink Idolin keskimmäinen pinkki sävy on jo hyvin selkeällä kuopalla. Tämä on aivan loistava pinkin sävy ja laatukin on huippua. Toinen paljon käytetty sävy tässä paletissa on vasemman alanurkan kultainen sävy (pinkillä shiftauksella), mutta siitä ei ole hetkeen luvassa pannun pohjaa vilauttelevia kuvia. Paletin valkoista sävyä olen käyttänyt kaikkein vähiten.

Tropical Light -paletin oikean alakulman mintunvihreää olen käyttänyt tästä paletista kaikkein eniten. Toiseksi eniten käytössä on ollut vasemman alanurkan vihreä. Keskimmäistä harmaata nappia puolestaan on vain sipaistu ihan satunnaisesti.

Kulutetuimman paletin virkaa pitää edelleen hallussaan Petal Shine ja varsinkin sen vasemman ylänurkan sävy on ollut hyvin ahkerassa käytössä. Tämä paletti on ollut ensimmäinen viisikkoni Pink Idolin ohella (ostettu 4.3.2008) ja minulle siksikin hyvin rakas tapaus. Muistan, että nämä olivat maaliskuun -08 S-etutarjouksena Sokoksella ja koska työskentelin silloin Sokoksessa, sain alehinnasta vielä -15%. Friikahdin paletteihin täysin ja ostin niitä samantien useita (viisi vai kuusi viikon sisään?). En kehdannut kertoa työkavereilleni, että kaikki paletit tulevat minulle ja selittelinkin kaikille ihmettelijöille, että ostan niitä myös ystävilleni, kun nyt ovat kerran niin edullisesti…

Vain kaksi viisikkoani on ollut sellaisia, että olen ollut niihin niin tyytymätön, että olen myynyt ne eteenpäin. Nämä kaksi viisikkoa olivat Tender Chic ja Flower Blossom.

Tender Chicin värit olivat melko tylsät ja mitäänsanomattomat eikä laatukaan ollut paras mahdollinen.

Flower Blossomissa puolestaan oli todella huonosti pigmenttiä ja sen vasemman alanurkan nappi oli todella hileinen ja rakeinen koostumukseltaan ja varisi siksi ikävästi levittäessä. Muutenkin aika vaisu tapaus.

Muutamista viisikoistani tykkään ihan hirveästi, kun katselen niitä, mutta jostain syystä niitä ei vaan ole tullut käytettyä.

Graphic Lights on aivan ihana paletti, mutta en vain oikein tiedä, mitä tekisin sen sävyillä ja kuinka niitä yhdistelisin, jotta ne sopisivat minulle.

Electric Lightsin kanssa puolestaan tuntuu, etteivät sävyt jotenkin vaan levity niin kauniisti ja tasaisesti kuin iridescent-palettien sävyillä yleensä on tapana. Sävyt ovat kuitenkin ihania, joten täytynee ottaa projektiksi saada tämä pelittämään.

Tässä Sweet Illusionissa ei ole yhtään mitään vikaa. Sävyt ovat hyvät ja toimivat ja tykkään tästä kovasti. Jostain syystä tätä ei vaan silti ole tullut pahemmin käytettyä.

Earth Tones on myös ihana paletti, mutta samalla jotenkin outo. Sävyt ovat jotenkin niin sameat ja syksyiset, että tätä ei aina oikein huvita käyttää. Sävyt näyttävät paletissa jopa hieman oudoilta, mutta ovat luomilla kyllä kauniita. Pitäisi vaan ottaa tämäkin käyttöön.

Myriad on varmasti kaunein näkemäni sininen paletti, mutta koska sinisen sävyt ovat minulle hieman vieraita, totuttelen vasta varovasti niiden käyttöön. Siksi tätäkään palettia ei ole suuremmin käytetty.

Sitten on vielä pari palettia, joiden kanssa olen hyvin epävarma.

Pink Attitudessa on nätit sävyt, mutta yhteinen taipaleemme on jäänyt vain kertakokeiluun. Jostain syystä tämä ei edes houkuttele minua puoleensa eikä minua edes huvita kokeilla tätä uudelleen. (Jos joku on kiinnostunut ostamaan tämän pois, niin tämä irtoaisi 27 eurolla postikuluineen).

Blue Croisette on myös jäänyt vähemmälle käytölle ja olen hieman vieroksunut sitä. Ostin tämän, kun bongasin tämän alesta reilulla 17 eurolla. Olen kuitenkin viimeaikoina ihastunut kovasti paletin keskimmäiseen sävyyn, joten eiköhän tätäkin palettia tule jatkossa käytettyä.

Ja hei, esitellään nyt taas niitä muitakin viisikkoja, kun kerran ollaan näin hyvään vauhtiin päästy. Esittelin palettini viimeksi kesäkuussa, mutta koska uusia paletteja on sen jälkeen ilmestynyt kiitettävästi kuten uusia lukijoitakin, ei uusintakierros ole ollenkaan pahasta.

Aina välillä joku sanoo, että mitä sinä noita paletteja jemmailet, kun niissä on niin samanlaisia sävyjä. Moni on esimerkiksi sanonut, että Spring Bouquet ja Silk Satin olisivat samanlaisia paletteja:

Kun näitä katso tarkasti voi kuitenkin todeta, että nämä ovat kaksi aivan erilaista palettia.

Ensinnäkin Spring Bouquet on laadultaan ”tavallista” Dioria.

Silk Satin puolestaan on iridescent. Sävytkin ovat itseasiassa tarkemmin katsottuina hyvin erilaisia. Jälkimmäistä olen käyttänyt näistä enemmän (vaikka siltikin melko vähän) ja tykännytkin kovasti.

Moni on myös sanonut Sky Glowta ja Silver Goddessia samankaltaisiksi paleteiksi:

Luomilla nämä kaksi ovat kuitenkin täysin erilaisia.

Sky Glow on iridescent ja sen sävyt erottuvat luomella voimakkaammin kuin Silver Goddessin.

Silver Goddessin sininen sävy ei itseasiassa näytä luomella siniseltä, vaan sen hyvin voimakas vaaleanpunainen shiftaus tulee hyvin selkeästi esiin eikä siinä näy enää kuin häivähdys sinistä. Muutkin sävyt näyttävät luomilla hyvin erilaisilta kuin Sky Glown sävyt, vaikka sävymaailma onkin kovasti toisiaan muistuttava.

Twilight on todella kaunis paletti tummempaan sinisävyiseen meikkiin, vaikken olekaan käyttänyt sitä hirveästi. Tykkään siitä kuitenkin todella paljon iltameikkiä tehdessäni.

Earth Reflection on puolestaan kaunis nude-paletti, jossa on iridescent-paleteille ominainen ihana shimmeri. Paletti ei ole kovin lämmin sävyiltään, muttei silti kovin viileäkään. Käy siis hyvin monille. Jännää tässä on paletin keskimmäinen vaaleanpunainen sävy, joka ei itseasiassa näytä iholla kovin vaaleanpunaiselta, sillä sen viileähkö kullanhohtoisuus tulee luomilla hyvin esiin. En osaa sanoa, miksi tämä on jäänyt minulla niin vähälle käytöllle. Ehkä siksi, että tämä on kuitenkin melko vaisu.

Goldfever on edellisen kaltainen hieman vaisuhko paletti, mutta lukeutuu silti suosikkeihini ja on ollut Earth Reflectionia suuremmalla kulutuksella. Earth Reflectionin lisäksi tämä muistuttaa paljon Iridescent Leatheria, mutta silti nämä kaikki kolme ovat hyvin erilaisia käytössä ja minulla riittää rakautta jaettavaksi näille kaikille kolmelle.

Moonlight on aika veikeä paletti. Siinä on neljä melko nudea sävyä, mutta ne kaikki taittavat lilaan tai vaaleanpunertavaan. Tehosteena keskellä on tumma, pehmeän siniharmaa sävy. Tästä tykkään kovasti!

Incognito on iällisesti vanhin palettini, sillä se on valmistettu vuonna 2005. Käytän palettia silti edelleen hyvällä menestyksellä, mutta suosikkejani tämä ei ole. Tämä on todella nude paletti ja ehkä vähän turhan viileä minun silmissäni, joten käytän tätä harvemmin yksinään. Yleensä poimin täältä yhden tai kaksi sävyä avuksi muuhun meikkiin. Eniten käytän kahta ylimmäistä sävyä kulmaluulla tuomassa valoa ilman vahvempaa shimmeriä.

Elegante on puolestaan edellistä selkeästi lämpimämpi paletti, mutta jotenkin myös niin tylsä kaikessa mattaisuudessaan. Tahtoisin tykätä tästä, mutta en ole ihan varma tykkäänkö.

Golds on kauneimpia näkemiäni lämpimän kullansävyisiä paletteja. Kaksi kultaista yhdistettynä oliivinvihreään ja pronssiseen sekä lämpimään, pehmeänvalkoiseen sävyyn ovat aivan täydelliset. Jos tahdon tehdä kultaista meikkiä, teen sen ehdottomasti tällä. (Mutta kuten kuvasta näkyy, teen tuota kultaista meikkiä hieman harvemmin.)

Haluaisin kovasti pitää tästä Amber Treasuresta, sillä näin suuren vaivan jahdatessani sitä, mutta silti tämä on jäänyt minulle jotenkin vieraaksi. Sävyt näyttävät yhdessä oudoilta (ylänurkan kylmä harmaa ja alanurkan lämmin kullanruskea), mutta oikean ylänurkan kultaan shiftaava pinkki sitoo ne luomilla kauniisti yhteen ja kaikkia voi käyttää yhtäaikaa. Miinusta tulee siitä, että sävyt ovat hieman hailakat, minkä vuoksi tällä ei saa aikaan muuta kuin hailakkaa päivämeikkiä. Tätä pitäisi käyttää ahkerammin.

Sunset Cafeta puolestaan voisi mielestäni sanoa onnistuneemmaksi versioksi siitä, mihin edellisellä on pyritty. Varsinkin vasemman yläkulman kultapinki ja oikean alakulman kultainen ovat todella herkullisia sävyjä ja tällä saa tehtyä myös hieman tummempaa meikkiä. Tätäkin palettia on tullut käytettyä ihan liian vähän.

Parisian Lightsissakin on mielestäni hieman jotain samaa fiilistä kuin Amber Treasuressa. Tämä tuntuu silti hieman rikkovan Diorin kaavaa siitä, että kaikki paletin sävyt sopivat hyvin yhteen, sillä en vain osaa kuvitella oikean ylänurkan kultaista ja vasemman alanurkan harmaata samassa meikissä, vaikka olenkin sitä jo useasti kokeillut. Lopputulos on minun silmääni aina jotenkin outo, sillä sävyt eivät vaan sulaudu toisiinsa yhtä hyvin kuin Amber Treasuressa. Laadullisesti tämän paletin sävyt ovat mielestäni kuitenkin Amber Treasurea parempia.

Tämän Smoky Crystalin sävyt ovat ihania, mutta en vain ole keksinyt, kuinka saan keskimmäisen sävyn toimimaan muiden kanssa yhdessä. Jotenkin se vain tuntuu liian kirkkaalta ja samalla hempeältä omissa silmissäni näiden neljän muun kanssa käytettynä.

Smoky light on mielestäni ihana tapaus smoky-meikkiin. Juuri sopivan smoky minulle. Harmi, ettei tästä ole tehty kuin miniversio.

Night Dustin kaksi oikean reunan sävyä ovat todella ihania, mutta muille en ihan lämpene. Keskimmäinen on ihan tavallinen valkoinen, vasemmassa alakulmassa on outo lämmin ruskea ja oikean ylänurkan musta on turhan hileinen. Noiden kolmen sävyn vuoksi en tahdo hankkia tätä täysikokoisena.
(Mustan sävyn tarina kiinnostaisi minua muuten kovasti, sillä omassa minissäni ja kollegani täysikokoisessa sävy on hileinen, mutta nykyisessä myyntiversiossa sävy on ihan hileetön. Missä vaiheessa ja miksi moinen muutos on tullut?)

Beige Massai on ehdottomasti lempparinudeni ja sitä pitäisikin kyllä käyttää enemmän. Kuten näette, on se jäänyt varsin vähäiselle käytölle.

Kaikessa outoudessaan ja eriskummallisuudessaan Mystic Jade vaan on niin jännän outo ja erikoisen kaunis paletti, ettei sitä voi olla rakastamatta. Ensivilkaisulla se saattaa näyttää hassulta, mutta kun sävyjä alkaa miettimään huomaa, kuinka hyvin ne ovat yhdistettävissä. Miinusta tässä on se, että sävyt täytyy pohjustaa hyvin esimerkiksi samansävyisellä silmämeikkikynällä, jotta niiden pigmentti tulee kunnolla esiin. Viimeisin rakkauteni on paletin keskimmäinen sävy, jota olen käyttänyt Essien Mint Candy Applen kanssa.

Stylish Move on paletti, joka jokaisella vihreäsilmäisellä neidolla pitäisi olla kätköissään. Tämän kauniimpaa vihreiden silmien korostajaa ei vaan voi olla, sillä tämä on aivan täydellinen. Olen käyttänyt tätä ihan liian vähän.

Sitten on Night Butterfly, jonka kanssa olemme vasta vähän aikaa sitten lyöttäytyneet tiiviimmin yhteen. Ihana paletti, mutta tykkään enemmän yhdistella tätä Petal Shinen ja Purple Crystalin kanssa kevyemmän lopputuloksen toivossa.

Ja tässä on tämänhetkinen suosikkini, eli äsken mainittu Purple Crystal. Tämä on aivan ihana paletti, sillä meikistä tulee juuri sopivan pehmeän lila, mutta keskimmäinen sävy antaa meikkiin kuitenkin tarpeeksi intensiivisyyttä. Vaikka tämä ei olekaan vielä pahemmin kuopalla uskon, että tähän saadaan kyllä kuoppaa nopeasti aikaiseksi…

Viimeisenä vielä ihana hempeä Pink May, jolla taion kevyet ja suloiset keijukaismeikit tai tarvittaessa yhdistän voimakkaampiin paletteihin. Tämä on ehdottomasti yksi lemppareistani, vaikka sävyt ovatkin todella kevyitä.

Tiedän fiisikkofanaatikkoja, joille pohjan paistaminen on kriisi ja kauhistuksen aihe ja jotka hamstraavat uuden samanlaisen viisiko varastoon jo pienen kuopan synnyttyä, jotta sävyä varmasti löytyy jatkossakin. Itse en aio hamstrata uusia paletteja vanhojen tilalle tai käytellä kausipalettejakaan säästeliäästi. Olen ostanut nämä käytettäviksi ja jokainen kuoppa ja vilkkuva pannunpohja kertoo vain siitä, että olen tehnyt ihan pirun hyvän ja minulle mieleisen ostoksen. Enemmän siis harmittelen sitä, ettei joissakin paleteissa ole kulumaa, sillä se tarkoittaa ihan vaan sitä, etteivät ne ehkä olekaan olleet loistavia hankintoja.

Lopuksi vielä kaaos, jonka palettien kuvaaminen prinsessahuoneen sängylle aiheutti:

(Huolestuttavaa on muuten ehkäpä se, että kaikki viisikkoni ovat tosiaan kertyneet minulle vuoden ja yhdeksän kuukauden sisään…)

Mitkä ovat teidän suosikkipalettinne Diorin viisikoista?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ostaisin mielelläni Pink Attituden! Itse tykkään sen pinkistä sävystä…

  Toivottavasti olin ensimmäinen, joka sen halusi/haluaa ostaa!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Voi,olipa siinä viisikoita kerrakseen.Oma suosikkini on ehdottomasti Goldfever.Sävyt tuttuja ja turvallisia.Terkuin rouva47.

 3. 6

  sanoo

  N: Olit ensimmäinen, laita sähköpostia tulemaa ostolakossa@hotmail.com
  Kiva, että löytyi uusi omistaja! 🙂

  rouva47: Se on kyllä kaunis paletti, juuri sellaiset helpot sävyt. 🙂

  Sirpale: Todella kaunis vihreissä silmissä. 🙂

  Verililjapuu: Voi voi voi, harmi kun ehto jo mennä. :/

 4. 7

  sanoo

  Voi ei 🙁 Saanhan pitää edes varasijan lohdutuspalkintona? 🙂 Millaiset sävyt sopisivat sitten sinisen harmaille (viileän sävyisille) silmille? Entä mikä viisikko mahtaisi olla passeli?

 5. 9

  keijukainen sanoo

  Eikö sullakaan ole Charming Fantasya? :O Sen jos joskus saan vielä käsiini, niin vien paletin mukanani hautaan asti! 😀

  Sain tällä viikolla itsekin vihdoin Purple Crystalin ja se on todellakin ihana! Vaatii tosin pohjustajan, että ne alakulmien violetit erottuvat kunnolla, mutta itse käytän aina joka tapauksessa pohjustajaa.

  Graphic Lights on yksi mun suosikeista ja monikäyttöinen kylmiin ja lämminsävyisiin meikkeihin. Usein tulee käytettyä jokaista paletin sävyä meikkiin (paitsi hopeaa), mutta esim. oikean yläkulman pinkkiä on myös kiva yhdistellä violetteihin. Sain muuten hyvän vinkin yhdistää Parisian lightsin persikkaisia sävyjä GL:n pinkkeihin, toimii! 🙂

 6. 10

  sanoo

  Verililjapuu: Varasijalla olet lohdutukseksi. 😉
  Monikäyttöinen paletti sinun silmillesi voisi olla Ingocnito, mikäli haluat jotain hieman neutraalimpaa. Astetta näyttävämpi voisi olla Earth Reflection ja jos oikein repäiset, niin sitten Twilight. 🙂
  Silmiisi sopivat esimerkiksi viileät ruskean sävyt. Myös kaikki hopeanharmaat ja sinertävät sävyt ovat varmasti kauniita. Sävyjen sopivuus riippuu tietysti myös siitä, onko ihosävysi lämmin vai kylmä. 🙂

  Anonyymi: Veikkaisin, että tällaista bufferia tarkoitetaan: http://www.seaspastore.com/assets/images/nailbuffer_thumbnail.jpg

  keijukainen: Ei ole. :/
  Pitääkin kokeilla tuota ehdottamaasi komboa, kiitos vinkistä! 🙂

 7. 11

  Anonyymi sanoo

  omat lempparini ovat ehdottomasti moonlight, smoky crystal sekä smoky light 🙂

  /nanna

 8. 12

  Alísa sanoo

  Suosikkini on myös Purple Crystal. Ihana paletti niin. 🙂

  Mukavan näköinen kokoelma.

  Hyvää Itsenäisyyspäivää. 🙂

 9. 13

  jenen sanoo

  Tee itsellesi jokin haaste noista viisikoista! Vaikka että valitset jonkin verran paletteja, joita et ole ennen ahkerasti käyttänyt, ja käytät vain niitä viikon tai parin ajan. Näin ollen et voisi turvautua sitten niihin ikisuosikkeihin, vaan sinun olisi ns. pakko yrittää saada värejä toimimaan ja ehkä sillä tavalla löytyisi jopa uusi suosikki. 🙂

  Näitä viisikkopostauksia on muuten aivan ihana lukea!

 10. 14

  Anonyymi sanoo

  Mikä viisikko sopisi semmosille mustan-ruskeille silmille?? 🙂

  ♥:Nannu

 11. 15

  Anonyymi sanoo

  Minä ostin Smoky Crystalin hiljattain ja en pitänyt sitä keskimmäistä sävyä mitenkään hankalana. Minä sipaisen sitä esim. hieman luomivaon yläpuolelle – tavallaan tekemäni tumman varjostuksen päälle ja siitä hieman häivyttäen ylöspäin. Mutta tosiaan "sipaisen" eli otan väriä paksuhkoon (siis silmämeikkinäkökulmsta katsottuna paksuhkoon) siveltimeen ja levitän. Tekee sellaisen efektin, että se varjostusväri rupeaa siftaamaan violetihtavalle/pinkihtävälle. Syntyvä sävy riippuu tietty siitä, että onko varjostusvärinä se tummempi kullansävyinen vai kenties sipaus sitä mustaa.

 12. 16

  sanoo

  En nyt tiedä kannattaako tätä juuri sinulta kysellä kun selkäesti noita viisikoita fanitat, mutta yritän tässä taistella itseni kanssa siitä kannattaisiko tuollaista edes haluta itselleen 😀 Kysymys kuuluukin siis että ovatko nuo todella niin loistavia laadultaan, että kannattaisi investoida?

  Minulla on aina ollut hieman ongelmia luomivärin pysymisen kanssa, mutta esim. lorealin color appealit löydettyäni olen ollut melko tyytyväinen. Toinen ongelma on kyllästyminen, pitäisi löytää sellainen viisikko jolle VARMASTI löytyis käyttöä ettei jäisi nurkkiin pyörimään nopean kyllästymisen takia..

 13. 17

  sanoo

  Tender chic-paletin vaaleanpunainen hilenappi näyttää juuri samalle kuin oman Dior-kuusikkoni vaaleanpunaiset sävyt. Tuossa Detective Chic eye paletissani on kaksi vaaleanpunaista hileistä luomiväriä (sävyjen nimiä en enää löytänyt) joita en vaan pysty käyttämään koska niiden pigmentti on aika huono ja varisevat sitä hilettä jokapuolelle niin että kasvot on kuorrutettu hileellä. Haluaisin kovasti niitä käyttää mutta ei vaan toimi. Muut sävyt ovat kyllä olleet kovassa käytössä.

  Sait minut ihan parilla lauseella vakuuttuneeksi että Stylish Move on pakko hankkia =) paletti on ihanan värinen ja koska silmäni ovat vihreät niin ehkäpä kohtalo sattaa meidät vielä yhteen. Käytän kyllä muiden valmistajien luumun ja tumman pinkin sävyjä korostamaan vihreitä silmiäni.

  Kiitos taas tästä ihanan syväluotaavasta postauksesta Diorin sävy-maailmaan =)

 14. 18

  Anonyymi sanoo

  Mulla on vain kolme viisikkoa, Incognito, Stylish Move ja Electric Lights. Ehdoton suosikki on Electric Lights, koska sillä saa näyttävintä jälkeä aikaan, kuitenkin niin että sopii arkikäyttöön. Incognitolla on kuitenkin nopeampi tehdä meikki kiireaamuina… 😉

  Alkoi kyllä taas himottaa useampikin noista paleteista, mun ei pitäisi ollenkaan lukea tätä blogia. Voisin toivoa vaikka Goldsin joululahjaksi, tuonkaltaisia sävyjä multa ei löydy lainkaan… Ei kai se vaan satu olemaan joku kausituote jota ei enää saa?

 15. 19

  sanoo

  Itse pidän kovastikin graphic lightsista, taasen electric lights on tainnut jäädä lähes kokonaan käyttämättä. Oma luottopalettini on tropical light, aina onnistuu! Himotuslistalla olisi ehdottomasti Golds ja harmittaa vietävästi kun en sitä kerran ebaystä ostanut. Oon kyllä kateellinen sun varastolle. Ollaanko ystäviä ja leikitään niillä joskus yhdessä?

 16. 20

  Anonyymi sanoo

  Että tuo Earth reflections näyttää hyvältä! Seuraavaksi listalla siis. Vai sopiiko mielestäsi iridescent-sävyt jo hieman ryppyisemmälle kolmevitoselle? Huomasin myös, että sinun Incogniton kaksi alanurkan väriä ovat selvästi tummemmat kuin minun vastaavat (paletti ostettu nyt syksyllä). On erittäin nude paletti, mikään väreistä ei pahemmin erotu, mikä arkimeikkiin kyllä sopiikin ihan jees.

 17. 21

  sanoo

  Oma lempparini on Pink Idol vaikka aluksi en pitänyt siitä lainkaan koska sävyt on aika vaaleita. Tender Chicillä saa hyvän arkimeikin. Earth Reflection oli ensimmäinen viisikkoni ja jonkinmoinen pettymys koska värit näytti paletissa paljon paremmilta kuin silmissä, kadotinkin sen sitten jonnekin. Iridescent Leatheria olen yrittänyt metsästää itselleni.

 18. 22

  sanoo

  nanna: Ihanaa iridescent-laatua kaikki. 🙂

  Alísa: Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle! 🙂

  jenen: Taidan viritellä tuollaisen haasteen jossakin vaiheessa, kiitos ideasta! 🙂

  Nannu: Mustanruskeille silmille sopivat melkeinpä mitkä värit vaan, eli enemmän ratkaisee nyt muu värityksesi (viileä/kylmä sävy iholla). 🙂

  Anonyymi: Kiitos vinkistä, taidan tänään heti kokeilla. Olenkin tähänasti tyytynyt juuri sävyttämään tuolla muita sävyjä sipaisemalla sitä niiden päälle kevyesti. 🙂

  Jenna K.: Sanoisin, että jos paletissa saa olla kevyt, kaunis hohto, niin iridescent-paletit ovat ehdottomasti sellaisia, jotka ovat kaikki ihan hintansa väärtejä. Tavallisen laadun paleteissa voi välillä mennä harhaan. 🙂
  Onhan sinulla kunnon pohjustaja? Esimerkiksi Urban Decayn luomivärinpohjustajan kanssa mikä tahansa luomiväri pysyy hyvänä.

  Rhia: Stylish move ON ihana. 😉

  Anonyymi: Voih, Goldsia tuskin enää löydät kovin helpolla (paitsi ehkä eBaysta), sillä se oli kausipalettina puolitoista vuotta sitten. :/

  Anonyymi: Iridescentit sopivat, sillä niistä tulee hohdetta, ei mitään glitteriä. Tuollainen tasainen hohde lähinnä tasoittaa kauniisti. Oman 60+ äitini luomille ainakin käyvät myös kauniisti, joten eiköhän toimi myös puolta nuoremmalle. 😉
  Itse olen meikannut niillä kaiken ikäisiä ja hyviltä on aina näyttänyt (myös meikatun silmään). 🙂
  Täytyykin ottaa oma Incognito joskus töihin mukaan ja vertailla testeriin.

  Herbina: Jos löydät Iridescent Leatherin, niin se on ehdottomasti ollut kaiken metsästämisen arvoinen. 🙂

 19. 23

  pörrökäs sanoo

  Huomasin että joku oli jo ehdottanut samantyyppistä haastetta, joka mulla tuli mieleen postausta lukiessa. Mielessäni oli kuitenkin vähän erityyppinen tapaus,eli ns. dior-kuukausi. Joka päivä eri paletti käyttöön, mielellään semmoisia joita on tullut käytettyä vähän. Eikä samaa palettia kahdesti tässä kuussa. Näin voit löytää uuden lempparin, ja toisin kuin tuossa aiemmassa ehdotuksessa, jos et pidä tästä paletista, niin ei sitä tarvitse irvistellen käyttää loppuviikkoa. Vaikkei tämä kulutakkaan noita loppuun mitenkään, nii onhan se sen arvoista jos joku paletti ryhtyy miellyttämänn silmää niin paljon, että se siirtyy jatkuvaan käyttöön. Ja jos toteutat tämän, olisi kiva saada kuvia meikeistä, jotta näkisimme sävyt "in action" 🙂

 20. 25

  sanoo

  Mun suosikki viisikoita on ihan ehdottomasti Night Butterfly, Night Dust ja Smoky Light. Etenkin Night Butterflystä olen löytänyt ne täydelliset violetit sävyt itselleni, sitä täydellistä nudepalettia vielä Diorilta etsin, mutta toisaalta mulla on jo MACilta niin hyvä combo siihen, että se haastaminen on hankalaa 😉

 21. 27

  Anonyymi sanoo

  Tuo Pink May on oma suosikkini. Sävyt näyttävät ihanan hempeiltä 🙂 Tiedätkö mistä sitä voisi ostaa? – Elina

 22. 28

  sanoo

  pörrökäs: Hyvä idea! Katsotaan, mitä siitä kehittyy… 🙂

  BeeDee: On. 🙂

  HeidiB: Night Butterfly on kyllä aivan ihana. 🙂

  annaemilia: Juuri sopivasti. 🙂

  Elina: Garden.co.uk näyttäisi vielä myyvän. 🙂

 23. 29

  Chaos sanoo

  Mä en osaa sanoa suosikkiani viisikoista, koska rakastan niitä kaikkia, jotka omistan XD Hullua joo…viime viikolla sain pitkän odottamisen jälkeen Smoky Crystalin ja voi miten kaunis se on! Saan sen avata tosin vasta jouluaattona 😉 Ei tule ongelmaa yhdistää sitä lilaa muihin sävyihin, se tuo kivan väripilkun muihin sävyihin. Night Dustista tykkään paljon, vaikka mulla oli erimielisyyksiä sen lämpimän ruskean kanssa pitkään, mutta keksin levittää sitä viileää beigeä sen päälle banskuvarjostukseen ja johan pelittää! Ja aina kun mulla on sillä tehty meikki, niin saan kehuja. Mullakin se hileinen musta on huonolaatuinen, harmi vain. Mä oon ihan samaa mieltä siitä, että Sky Glow ja Silver Goddess on aivan erilaiset paletit. Aikaisemmin luovuin Sky Glowsta, mutta hankin sen takaisin 😀 Toinen hohtelee ja toinen ei, niin tulee selkeästi erilainen tulos ja sävytkin eroaa paljon. Sky Glow on parempilaatuinen.Purple Crystal himottaisi, ehkä. En vain tiedä onko liian hempeä makuuni. Jäänyt harmittamaan Moonlight aikoinaan, mutta toisaalta uusia ihania viisikoita tulee koko aika markkinoille! Siksi oon samaa mieltä, ettei haittaa, vaikka pohja alkais paistaa, kun uutuuksia tulee koko aika! Nää viisikko-postaukset on aina yhtä ihania!

  Tulipa tekstiä…

 24. 31

  sanoo

  Hohtoa ei saa, vaan pitää olla 😀 Pitänee siis laittaa harkintaan moisen hankkiminen..pohjustajana toimii tuubin tyhjenemiseen asti lumenen tökötti, ei mikään paras mahdollinen varmaan, mutta ero entiseen (ei minkäänlaista pohjustajaa) on kyllä silti huima. 🙂

 25. 32

  sanoo

  Ei jessus sä jaksat kuvata..! ^_^ Piti ihan miehellekin näyttää että katsos nyt, postaus omistettu palettien käyttökuopille… loistavaa friikkiyttä!

  Mun lemppari on Mystic Jade, ja sen jälkeen eniten tulee käytettyä Sunset Caféta ja The Mauvesia.

 26. 34

  Annika sanoo

  Goldfever ja Golds vaikuttavat upeilta. Itselläni on Earth Reflection, mutta jokin siinä tökkii pahasti. Paletissa värit näyttävät kauniilta, mutta kun niitä laittaa silmiin, niin värit muuttuvat täysin, eivätkä jotenkin sovi minulle yhtään. Toinen viisikkoni on Nude Pink Design ja siitä kyllä tykkään kovasti. Amber Designista haaveilen ja aion sen jossain vaiheessa kyllä ostaa.

 27. 35

  Tiina sanoo

  Ihana postaus! Itsellänikin on aika kasa viisikoita ja fakta on, etten koskaan saa niitä käytettyä. Oon myös riemuissani, kun saan niitä kulutettua (suurin osa vaan hankittu viimeisen puolen vuoden aikana, joten suurta kulumaa ei voi ollakaan) enkä aio ostaa uusia samanlaisia tilalle. Yksi syy millä saan tämän hamstraamisen itselleni perusteltua on just se, että nämähän ovat käyttötavaraa! 😉

  Lemppareitani ovat Silk Satin, Smoky Crystal ja Sky Glow. Sen sijaan sinertävien palettien (mm. Myriad, Blue Croisette, Electric Lights, Seascape) käyttö on (liian) vähäistä. Pitäisi vaan uskaltaa iltameikkeihin vedellä sinistä, yleensä turvaudun violettiin.

 28. 36

  Colin sanoo

  Mitä se tarkoittaa, että paletti on iridescent? Jotain erikoislaatua varmaan joo, mutta minulle tuo sana ei sano mitään 😀

 29. 37

  sanoo

  chaos: Viisikkoanalysointia on aina ihana lukea! 🙂
  Night Dustin kanssa täytynee ottaa pienet harjoitukset vuoroon. 🙂

  milipili: Itsekin olen juuri rakastunut siihen. 🙂

  Inkivääri: Hullu mikä hullu. 😉

  Anonyymi: On saatavilla. 🙂

  Annika: Minäkin saan pian ensimmäiset designerini, saa nähdä, rakastunko niihin sitten kuitenkin. Vielä en ole täysillä lämmennyt, mutta ehkä sitten, kun ne ovat omina… 🙂

  Tiina: Sinisemmät tosiaan ovat täälläkin jääneet vähemmälle käytölle Twilightia lukuunottamatta. :/

  Colin: Nimensa mukaisesti sellaista shimmeristä, oikein hohtavaa, muttei glitteristä laatua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *