Päivä 308: Sulloitko sä sinne elefantin vai mitä häh?

Minun oli tarkoitus tehdä postaus siitä, mitä kummaa sain laukkuuni ängettyä ensimmäistä harjoittelujaksoani varten. Kuvien räpsiminen kuitenkin jäi paikanpäällä hieman, mutta koska minulla ei nyt ole mitään muuta kuin aikaa, ehdin hyvin räpsiä kuvat myös laukkua purkaessani. Mitä kaikkea siis pakkasin mukaan?
Tukkaa varten pakkasin mukaan neljä vempelettä, joista jokaista käytin ja joista vain yksi osoittautui turhaksi.

Tattadadaa, vuoden turhimman tuotteen palkinto menee tähän osoitteeseen:

Arvatkaa vaan, kuinka syvästi kaduin, etten ollut testannut tätä pientä kirottua pirulaista etukäteen ennen matkalle mukaan ottamista? Juu, todella kätevän kokoinen, mutta ihan pahuksen hyödytön kapine! Ohueen ja ihan lyhyeen tukkaan tämä ehkä voisi jotenkin kelvata, mutta vähänkään paksummassa tukassa tämä on hyödytön. Föönasin ja föönasin ja lopulta minun oli lopetettava föönaus kesken, sillä pienessä hytissäni alkoi haista hieman palaneenkäry… Sen jälkeen en uskaltanut fööniin enää koskea.

Miksi ihmeessä tällaisia hyödyttömiä laitteita edes valmistetaan? Lähtee kyllä eteenpäin samantien, sillä tästä ei saa iloa irti mitenkään… Ensikerralla pakkaan mukaan normaalikokoisen föönini. Aivan sama, vaikka se viekin tilaa, sillä se on ehdottomasti viemänsä tilan arvoinen kapistus!

Hiushepeneitä tuli ehkä pakattua mukaan hieman liikaa. En vain osannut päättää, mitä kaikkea tarvitsen enkä tiennyt etukäteen, millaiset hiusasusteet sopivat työvaatteeni kanssa ja töissä käytettäviksi. Ensikerralla olen tässä asiassa viisaampi.

Vaatteita tuli mukaan liikaa, vaikka vähensinkin niiden määrää hyvin. Toisaalta olin reissussa vain puolet oletetusta ajasta, mutta paitoja oli silti pari liikaa. Ensikerralla osaan suhteuttaa paremmin vaatteiden määrän ja laadun kun tiedän, minkä verran tulen niissä oleilemaan ja minkälaisissa lämpötiloissa.

Mietin aluksi, kehtaanko ottaa mukaani Crocsin balleriinani ja pakkasin niiden ohella mukaani myös siistimmät, matalalla korolla olevat kengät. Luojan kiitos, että otin balleriinani! Vaikka olenkin tottunut seisomaan työssäni, olivat jalkani silti kovalla koetuksella keinutuksen ja normaalia pidempien työpäivien vuoksi enkä edes vilkaissut korollisempia kenkiäni päin. Ne jätän ensikerralla ehdottomasti kotiin.

Kosmetiikkaa oli ehkä himpun verran liikaa. Toisaalta käytin kyllä lähes kaikkia mukana olleita palettejanikin! Ensikerralla mietin kyllä paletit ehkä hieman tarkemmin, sillä vähemmälläkin voisi toki päästä. Huulimeikkejä oli ehdottomasti liikaa, sillä en ehtinyt edes lisäilemään kiiltoja samaan tahtiin, kuin normaalisti töissä lisäilen. Huulirasva oli kyllä suuressa kulutuksessa, sillä rottakuuri yhdistettynä kuivaan laivailmaan kuivatti huulia kovasti.

Hoitotuotteita oli mukana varsin sopiva määrä. Ensikerralla aion kuitenkin ehdottomasti satsata matkapakkauksiin, sillä nuo putelit vievät todella runsaasti tilaa. Mitään kompromissituotteita en aio ottaa matkalle mukaan, vaan purkitan omia suosikkituotteitani mielummin. Jos tuotteita voi olla mukana vain rajallinen määrä tahdon ehdottomasti, että ne ovat sitten myös laatutuotteita, joihin voin luottaa!

Itseasiassa seuraavaa reissua varten aion hankkia ja täyttää mahdollisimman paljon matkakokoisia purkkeja, sillä kosmetiikka sekä hiusten- ja ihonhoitotuotteet taisivat viedä puolet 17 kiloa painaneesta matkalaukusta…

Alunperin olin pakannut mukaan kolme kirjaa, mutta karsin määrän viimekädessä yhteen. Ja tätä yhtäkään en ehtinyt edes avata! Yksi hätävarakirja voi kuitenkin olla ihan hyvä olla mukana, jos tekemisen puute jossain vaiheessa iskee. Täytyy vaan varmistaa, että kirja on kevyt…

Läppärin ja siihen littyvien tilpehöörien sekä kameran ohella minulla ei sitten oikein muuta ollutkaan mukanani. Mutta silti laukun kiinnisaamisessa oli kova tappelu! Tähän saattoi tosin vaikuttaa se, että halusin mukaani ehdottomasti oman tyynyni…

Syy omaan tyynyyn on ihan puhtaasti se, että niskani menevät helposti jumiin tavallisella tyynyllä nukkuessani ja kun niskani menevät jumiin, saan migreenin. Ja migreeni yhdistettynä keinuvaan laivaan, kirkkaisiin valoihin ja hajuvesiin on todellinen nounou!

Oma tyynyni on tällainen ”anatomisesti muotoiltu”, eli se tukee niskaa nukkuessa ja mukautuu kehon lämmön mukaan. Tyyny on aluksi kova, mutta pehmenee sopivaan asentoon pienen hetken kuluessa. Kukaan ystäväni tai tuttuni ei tahdo ikinä käyttää tyynyäni (ihan kuin edes antaisin!), sillä kaikki inhoavat sen kovuutta. Itse en taas muilla osaa nukkuakaan.

Ei tämä tavaramäärä nyt ihan kohtuuton ole ja turhiksi osoittautuneita juttuja oli vain kaksi (fööni ja kengät) muutamien ylimääräisten vaatekappaleiden lisäksi.

Otan kuvan, seuraavaa reissua varten pakkaamistani tavaroista niin näette, olenko viisastunut yhtään! Uskoisin kyllä, että 17 kiloa kutistuu varsin helposti kymmeneen ja ehkäpä jopa pienempään laukkuunkin. Pakkaaminen on jo aloitettu ja takaan, että tulette yllättymään…

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Minulla on lyhyt sekä ohuenpuoleiset hiukset. Minä omistan myös saman matkaföönin. Eipä toimi nekään yhdessä :/ melkein nopeampaa tuulessa kuivattelen 😀
  -anne-

 2. 2

  sanoo

  Tuo tyyny on ihan ykkonen!
  Itsella on se myos ihan matka kokonakin, mita en kylla kovin suosittele, ellei sitten ole ihan hirveasti tilan puutetta matkustellessa.
  Monella kestaa aika kauan tottua tuohon tyynyyn, mutta on se kylla sitten sen arvoinen 🙂

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Tommonen minifööni ei toimi missään muussa kuin koiran kuivaamisessa :'D

  -Emmy

 4. 7

  Anonyymi sanoo

  Toi fööni on kyl ihan turha kapine. Itse onneksi kokeilin ennen matkalle lähtöä, koska se palaneenkäry oli aikas pelottavaa :S

 5. 8

  sanoo

  anne: Turha kapine, siis. 🙂

  Mims: Tottuminen tosiaan vei aikaa, mutta enää en pärjäisi ilman. 🙂

  Anonyymi: Kuvassa ovat "siistimmät, matalalla korolla olevat kengät". 🙂

  Saila, the Adventurous Purple Koala: Hui, heitän muuten samantien roskiin! 🙂

  Emmy: Ylempien kommenttien perusteella en uskaltaisi siinäkään käyttää kuin lyhytkarvaiseen chihuun. 😉

  Piia: Hih, voi olla aika kalikka. 🙂

  Anonyymi: Olisi tosiaan minunkin kannattanut kokeilla. 🙂

 6. 9

  Anonyymi sanoo

  kuulostaa tyynyltä minun makuuni! mitä maksoit, mistä ostit ja onko se jonkin tietyn merkkinen? entä kuinka kauan se on ollut käytössäsi (mikä siis mahtaa olla odotettava käyttöikä ettei lässähdä ja menetä "kykyjään")? kiitos!

 7. 10

  Anonyymi sanoo

  Minulla on myös tuollainen tyyny ja jostain syystä lähipiirini kutsuu sitä "sementtisäkiksi". Mä tykkään ja se on todellakin kaukana sementtisäkistä. Olen melkein sitä mieltä, että se pehmenee jopa hieman liikaa lämmetessään tai sit minulla saisi olla paksumpi versio ko. tyynystä.

 8. 11

  HEEEELP! sanoo

  Olen nyt täysin epätoivoinen ja päätin vihdoin nöyrtyä ja kysyä asiasta asiantuntijalta !
  minun tuntuu olevan MAHDOTONTA löytää hyvää meikkivoidetta! ihoni on todella vaalea ja poskessa on aknen jättämiä arpia eli peittävyyttä saisi kuitenkin olla edes hieman. tähän kun yhdistetään se että olen köyhä opiskelija niin soppa on valmis!
  tällä hetkellä suosikki meikkivoiteitani ovat Nivean Ideal finnish, joka on kuitenkin hieman liian tumma ja vaaleanpunainen ja alkaa ikävästi kiiltää päivän mittaan. toinen on Revlonin Custom Creations 010. meikkivoide on muuten hyvä paitsi pintakuivaihoni menee pitkäaikaisemmalla käytöllä entistä kuivemmaksi. tuote ei myöskään ole yhtään riittoisa enkä mielelläni maksaisi n. 18euroa tuotteesta joka loppuu parissa viikossa. riittoisuuteen voi vaikuttaa sekin, että käytän ainoastaan vaaleinta mahdollista vaihtoehtoa ja koska purkissa on myös tummempaa väriä (sekoittelua varten) jää tumma kokonaan käyttämättä.
  osaatko siis suositella jotain alle 20e maksavaa meikkivoidetta?

  loppuun tiivistetysti toivomani ominaisuudet:
  – VAALEA sävy
  – peittävyyttä oltava edes jonkun verran
  – hinta alle 20e
  – ei liian kuivattava
  – ei myöskään liian rasvainen

  toivon todella että osaisit auttaa!

 9. 12

  Anonyymi sanoo

  Moi, laitoin sulle sähköpostia 🙂 Toivottavasti kerkeät vastaamaan!

  – Laura

 10. 13

  sanoo

  Sinä ja muut ette ole tyytyväisiä tuohon fööniin, jonka minäkin omistan. Mutta minulla se on kyllä ollut kiva! 😮 Näin ainakin muistaisin.. 😀 Jännää, täytyykin heti kokeilla millainenkos fööni se olikaan, enkö oikeasti muista että se ei olekaan hyvä 😀

 11. 14

  Anonyymi sanoo

  noista hiustenlaittovälineistä yksi näyttää olevan se, jolla tehään hiuksen tyveen kreppimäinen "sykerö". sen pitäisi siis tuuheuttaa yms. onko kuvassa oleva laite siis tämä kyseinen laite? jos on niin millaisia kokemuksia yms. olen harkinnut sen ostoa ja oliki kiva luulla kaikki risut ja ruusut!:)

 12. 15

  sanoo

  Anonyymi: Näitä löytyy esimerkiksi Hemtexistä useita erilaisia hintahaarukalla parista kympistä viiteen kymppiin. Omani taisi olla puoleen hintaan kun tämä ostin, eli normaalisti n. 45 euroa. En taida edes kehdata kertoa, että olen käyttänyt samaa tyynyt nyt ongelmitta kolme vuotta… Sisuksien suojana olevaa, kuvassakin vilkkuvaa vaaleaa "pussia" olen kyllä pessyt, sillä se suojaa itse tyynyä. Tyyny on edelleen moitteettomassa kunnossa, mutta pitäisi varmaan jo vaihtaa. 🙂

  Anonyymi: Minustakin nykyään jo tuntuu välillä, että tuo pehmenee jo ihan liikaakin. 🙂

  HEEEELP!: Edullisissa meikkivoiteissa on varsin vähän todella vaaleita sävyjä, mutta ensimmäisenä mieleeni tulevat nämä:
  -L'oreal Infallible 015: Jättää mattaisen pinnan ja peittää hyvin, mutta saattaa olla pitkällä aikavälillä vähän turhan kuivakka
  -Max Factor Lastin performance 100: Peittää hyvin, jättää hieman puuterisen pinnan. Sävy on muistaakseni aika vaalea.
  -L'oreal True Match N1: melko vaalea, kevyt, mutta tasoittaa ihan hyvin.
  -Natural Code 10: Ei ole ihan hirveän peittävä, mutta vaalea. Ei liian kuiva, mutta ei rasvainenkaan.

  Muita en tähän hätään keksi. :/

  Laura: Jeps. 🙂

  Rosa: Ehkä sinulla on sitten ollut onnistuneempi kappale. 🙂

  Anonyymi: Tykkään tuosta hirveästi! Suunnitteilla on kyllä siitä postaus kunhan vain kerkeän… Antaa todella hyvin volyymia ja ryhtiä tyveen, voin suositella! 🙂

 13. 16

  Anonyymi sanoo

  Mä nukun mahallani enkä millään pysty nukkumaan tuollaisella tyynyllä. 🙁 Kokeillut olen kyllä moneen otteeseen. Enkä pysty nukkumaan muuten kuin mahallaan. En vaan pysty.

  Onneksi ratkaisuksi löytyi Ruskovillan hirssiakanatyyny! Sitä parempaa ei ole eikä tule. Ja menee vähän pienempään tilaan kuin tuollainen ihmevaahtotyyny. 😉

  Tosi mukavaa on ollut lukea työharjoittelukokemuksiasi! Harmi kun ei ole aikeita lähteä nyt laivalle, ei päästä törmäilemään tax freessä. =)

 14. 17

  sanoo

  Mun intohimoni on matkustaa aina mahdollisimman kevyesti. Ja koska reissaan lentokoneella, kevyestä lentolaukusta on iloa. Olen hionut tätä niin pitkälle, että pakkaan esim. yöasuksi pelkät sukat 🙂 Sitten vaan sellaiseen hotelliin, jossa on hyvä sänky ja peitot.

 15. 18

  sanoo

  Hei Golden Girl! Olisi mukava saada sinulta jokin hyvä kirjasuositus kauneuden ja kosmetiikan maailmaan liittyen näin joulun alla 🙂 Suositteletko tuota Bobbin kirjaa jos omistan jo hänen erään toisen kirjansa nimeltä Makeup Manual, joka siis on meikkauksen perusopus.

  T:tiedonjanoinen lukijasi 🙂

 16. 19

  sanoo

  Anonyymi: Itsekin nukuin aina ennen mahallani, mutta pakotin itseni oppimaan nukkumaan kyljelläni tai selälläni ryppyjen pelossa. 😉

  Honey: Otin itsekin nyt tavoitteeksi, että yritän pakata mahdollisimman kevyesti. Saa nähdä, onnistuuko. 🙂

  juni: Minkälaista kirjaa kaipaisit? Konkreettisia tuotevinkkejä sisältävää, perusjuttuja opettavaa, vinkkeihin keskittynyttä…? 🙂

 17. 21

  sanoo

  Kiva saada näin nopeasti vastaus 🙂 Kaipaan juuri enemmän vinkkejä ja erikoisempia juttuja sisältävää kirjaa kokoelmiini…

  Juni

 18. 22

  sanoo

  juni: Nämä tulevat ensimmäisenä mieleen:
  -Mimmit meikkaa -Kaunista ja kivaa vuoden jokaiselle päivälle: Paljon yksittäisiä ideoita ja vinkkejä suomeksi, mutta myös paljon vanhoja ideoita. Kyllä tuo silti aina inspiroi ja muistuttaa erilaisista, unohtuneista jutuista.
  -1001 Little Beauty Miracles: Paljon erilaisia vinkkejä kauneudenhoitoon.
  -The Black Book of Hollywood beauty secrets: Julkkisten "huippuvinkkejä" ja konkreettisia tuotevinkkejä. Edelliset kirjat ovat olleet läpiselailtavia, tätä täytyy ihan alkaa lukemaan.
  -Inseder Beauty -Secrets of the fit & fabulous: Kaikenlaisia kauneudenhoitovinkkejä tähdiltä niin meikkiin, ihonhoitoon kuin ruokavalioonkin. Myös tätä pitää ihan lukea.

  Noissa ainakin on ihan hyviä vinkkejä, Adlibriksestä olen itse kaikki tainnut ostaa. 🙂

 19. 23

  sanoo

  Kiitos vinkeistä, luulen että mulle menee tilaukseen tuo viimeinen ehdotus 🙂 en malta odottaa että pääsen lukemaan sitä!

  Juni

 20. 24

  Anonyymi sanoo

  Hei,

  sanoit, että et enää nuku vatsallasi ryppyjen pelossa. Aiheuttaako vatsallaan nukkuminen tosiaan ryppyjä? Miten se voi olla mahdollista?

 21. 25

  sanoo

  Anonyymi: Nassu menee vähän väkisinkin lyttyyn jostakin kohdasta, kun nukut jatkuvasti vatsallaan. Itse ainakin huomaan aina miehellä aamulla tietyt juonteet, kun on nukkunut mahallaan. Nuorella iällä nuo painaumat vielä lähtevät parissa tunnissa viimeistään pois, mutta ajan myötä eivät enää. Itselläni oli ennen silmien ja poskien välisellä iholla pitkät juonteet, jotka tulivat nimenomaan vatsallaan nukkumisesta, mutta katosivat, kun lopetin, jolloin nassu ei enää öisin ruttaantunut mihinkään suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *