Päivä 305: Shoppapoppa

Selvisin ensimmäiseltä ja varsin lyhyeksi jääneeltä työharjoittelureissultani hyvin vähillä ostoksilla. Vain kaksi ostosta oli pakko tehdä.

Yritin pakata mukaani Tigin kuivashampoon, mutta vaikka tämä pirulainen ei sentään vuoda jatkuvasti edellisen tapaan, ei tätäkään voi säilyttää kuin ylösalaisin, tai muuten pullo tyhjenee itsekseen. Ja reissussa kuivashampoota on kyllä ehdottomasti oltava! (En hemmetti vie hanki tällaista Tigin kuraa enää koskaan! On se vaan kumma, ettei firma osaa hankkia toimivia pulloja tuotteelleen kun muut brändit siihen kerran kykenevät…) Näin ollen luottotuotteeksi muodostunutta Björn Axenin Styling Powderia oli pakko ostaa matkakoko:

Olen ostanut jemmoihini läjän ihania tuoksuvia vartalovoiteita ja mukaani lähtikin niistä yksi.

Harmikseni saatoin kuitenkin huomata, että voimakkaasti tuoksuva vartalovoide yhdistettynä keinuvaan laivaan eivät ole paras yhdistelmä yön pieninä tunteina, kun haluaisin saada unta. (Ja älkää vaan kysykö, kuinka voin työskennellä laivalla parfymien parissa ilman samaa pahoinvointia, sillä en osaa vastata teille. Hajuvesiin kun nenä vaan turtuu helpommin.) Tämän vuoksi ensiavuksi oli Tukholman päästä pakko ostaa heti hajusteeton ACO:n vartaloemulsio:

Fiksua tietysti ostaa reissusta puoli kiloa painava pönikkä, mutta kun tämä oli vain viitisen euroa ja vaikutti juuri passelilta tuotteelta.

Yhteen ylimääräiseen ostokseen sorruin laivalla. Diorin meikkipuuterissani paistaa pohja ja olen jo pitkään havitellut sille seuraajaa Cliniquen ihanasta Almost Powder Makeupista. Suomen lähes 40 euron hinta on tuntunut vähän liian kovalta, mutta laivalta sain tuon hyvin halvalla. Niin halvalla, että Lumenen meikkipuuterikin tuntuu jo kalliilta ostokseni rinnalla. Ymmärtänette siis varmasti, miksi tilaisuus teki varkaan ja tämä ylimääräinen ostos sujahti laukkuuni. (Ja kyllä, käytän mineraalipohjan ohella välillä myös tavallista meikkipuuteria. Esimerkiksi laivan unisina aamuina meikkipuuterin sipaisee kasvoille huomattavasti mineraalipohjaa nopeammin, vaikka sekin toki on iholle näppärä pyöritellä ripeästi.)

Onko joku muu ihastunut tähän Cliniquen meikkipuuteriin? Itse en niinkään välitä sen omasta siveltimestä vaan tykkään enemmän käyttää levittämiseen sientä.

Muuta ylimääräistä en ostanut, vaikka mieli olisi toki kovasti tehnyt. Sallittujen tavaroiden joukkoon mahtui Sensain (ent. Kanebo) puhdistusliina, jollaisen perään olen jo pidemmän aikaa haikaillut:

Kenellä tämä liina on vakiokäytössä? Kauanko liina on säilynyt teillä käyttökelpoisena? Ilmeisesti suositeltava vaihtoväli on kolme kuukautta, jotta liinan antibakteerisuus säilyy?

Mieleni olisi ihan hirveästi tehnyt ostaa vielä pari Diorin 5 coulers designeria, mutta hillitsin itseni. Jos en ole vakuuttunut laadusta, ei minun todellakaan kannata hankkia niitä ihan vaan pakonomaisen keräilytarpeen vuoksi. Ja jos keksin joku päivä tarvitsevani niitä, saan ne sitten kyllä. Tämän erinomaisen ajattelutavan sisäistin eräänä iltana katsoessani Frasierin jaksoa, jossa Fasier meinasi kehittää itselleen pahan pakkomielteen omistaa jokaisesta showstaan nauhoitettu kasetti ihan vaan omistamisen vuoksi.

Ja kun kerran tavaraa on muutama tullut, on myös edes jotain loppunutkin:

Lancomen aivan ihanan tuoksuinen Miracle forever suihkugeeli kului loppiin ja voi että, kuinka ikävä minulle tätä tuotetta tuleekaan! Tämä on tuoksultaan huomattavasti Lancomen Miraclea makeampi ja pehmeäpi ja olen aivan rakastunut tämän tuoksuun. Itse hajuvettä en ole tainnut koskaan tuoksuttaakaan, mutta tämä suihkugeeli on todella herkullinen. Tätä voisin ostaa lisää koska vaan, jos vain törmäisin kohtuullisella hinnalla.

Ja ei, enempää tuotteita ei vaan ole loppunut. Kuten joku aika sitten mainitsinkin, on meneillään tosiaan kuiva kausi loppumisen suhteen. No, pikkuhiljaa sitten taas…

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  voitko kertoa lisää tuosta liinasta (milloin ja miten usein sitä käytetään ja miksi..)? ja sitten haaste 🙂 kertoisitko joku päivä mitä tuotteita käyttäisit mikäli saisit ostaa meikkisi, ihonhoitotuotteesi, hiustuotteesi ym. tavallisesta supermarketista! -piupau

 2. 2

  sanoo

  Tuo Cliniquen Almost Powder oli myös mun lemppareitani. Itselleni kävi tosin niin että sitä kerran sutiessani (myös toisella siveltimellä, ei noista omista ole mihinkään) rasia lipsahti vessanpönttöön (kansi oli auki) ja pari päivää sitten ostettu rasia hukkui sinne jonnekin viemäreiden uumeniin. En ostanut toista koska ketutti niin paljon. Ennen youngbloodia olin viikkoja ilman minkäänlaisia meikkituotteita. Anyway, minulla on ollut myös käytössä tuo sensain "pyyhe" ja oli ihan mielettömän kiva mutta senkin hukkasin aikanaan jonnekin ja en ole sitä enää uudestaan ostellut. Voi että on naama taas hyvässä kuosissa pure perfektin ja truth seerumin myötä, voimaton kaksikko! 🙂 hyvää huomenta vaan.

 3. 3

  sanoo

  Sensain puhdistusliina on kätevä! Itsehän moisen omistan, mutta käytän ehkä liian harvoin, lähinnä jossain mökkireissuilla se on ollut mukana, jos juoksevaa vettä ei oikein ole. Oon enemmän vesipesun ystävä.

  Kuivaihoiselle se kyllä on tositosi hyvä, vesihuuhtelu kun kuivattaa entisestään niin tuolla ainakin välttyy siltä yltiöpäiseltä veden lotraamiselta 🙂

  Liina suositellaan pestäväksi jokaisen käytön jälkeen ihan tavallisella saippualla (mikä tahansa käsisaippua käy) ja jätetään kuivumaan. Silloin tällöin sen voi heittää pyykinpesukoneeseen vaatteiden sekaan 30-40 asteeseen.

  Käyttöikä varmaan vähän riippuu käyttäjästä (ja liinan huoltamisesta), mutta kyllä tiedän tapauksia, jotka on käyttäneet samaa liinaa (päivittäisessä käytössä) puolikin vuotta ja yli. Mä vaihtaisin liinan siinä vaiheessa, kun se ei enää näytä siltä, että tahtoisin sillä naamani pyyhkiä.

 4. 4

  sanoo

  Minulla on käytössä tuo ihan sama Cliniquen meikkipuuteri. Hyvää tavaraa, mutta todella pahoina bad skin-aamuina tarttee käyttää jotain tymäkämpää. Pidän tuosta kovasti, se tekee mielestäni kivaa jälkeä, ei liian peittävää vaan jättää varsin luonnollisen näköisen ihon. Ja se on niin HELPPO. Tällainen aamukatastrofi kuin minä arvostan aamuisin helppoutta ja nopeutta. Sientä käytän muuten minäkin, jotenkin tuon siveltimen kanssa ei tahdo tulla oikein mistään mitään.

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  "Ymmärtänette siis varmasti, miksi tilaisuus teki varkaan ja tämä ylimääräinen ostos sujahti laukkuuni." kuulostaa ihan ku sanoisit varastaneesi sen vaikka asiat tuskin on näin ;D

 6. 6

  sanoo

  Minä luovuin myös Tigin Rockaholicista, vaikka pidin siitä oikein kovasti. Eka pullo tyhjeni hitaasti mutta varmasti ja toinen tyhjeni parin suihkuttelun jälkeen (sain siitä rahat takaisin).

  Minulla on ollut myös tuo kyseinen kuivashampoo käytössä jo jonkin aikaa :). Se tuntuu aina yhtä painavalta vaikka sitä suihkisi miten paljon tahansa.

 7. 7

  Jenny sanoo

  Ostin tuon Björn Axénin kuivashampoon, mutta en tiedä osaanko käyttää sitä oikein… Omia hiuksiani se ei nimittäin "raikasta", vaan saa ne tuntumaan aika likaisilta ja siltä, että niissä olisi kilo hiustuotteita. Suihkautan sitä muutamaan kohtaan päänahkaa ja harjaan pois. Teenkö jotain väärin, laitanko sitä ehkä liikaa?

 8. 8

  sanoo

  piupau: Liinasta on tulossa oma postauksensa pian. 🙂
  Pikaisesti kerrottuna tuo kostutetaan ja tuolla pyyhitään kasvoille hierottu puhdistustuote pois, jolloin meikki lähtee tehokkaasti ja hellävaraisesti pois liinaan.
  Kiva haaste, postaus suunnitteilla! 🙂

  juárez: Tykkään tuossa Cliniquessa juuri siitä kevyestä ja luonnollisesta jäljestä, jonka se tekee.
  Ja eeiih, ei saa nyt hehkuttaa niitä Oleja. 😉

  Terhen: Tuo pesukonevinkki oli hyvä saada, kiitos siitä. 🙂

  Sirpale: Katastrofipäivinä olen sutinut päälle bM:n meikkipohjaa lisäksi. 🙂

  Anonyymi: No juu, ehkä hieman. 😉 Kassan kautta kuitenkin menin. 🙂

  Panda: Näinpä, ei tunnu kovin helpolla tyhjenevän. 🙂

  Jenny: Björn Axen on enemmän muotoilutuote kuin kuivashampoo, eli toimii kohottajana, mutta ei puhtaan tunteen tuojana. Proffs, Tony&Guy, Tigi ja Lee Stafford ovat esimerkiksi varsinaisia kuivashampoita, eli tuovat puhtautta, kun taas BA tuo enemmän kohotusta. 🙂

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Acoa myydään suomessa apteekeissa… oikeasti suosittelen sarjan ihonhoitotuotteita kaikille!

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Katselin aikaisempiakin postauksiasi Diorin meikkipuuterista, mutta heitäpä tähän väliin vielä hyvä myyntipuhe sen puolesta?

  Itselläni on ollut monta vuotta käytössä Sensain meikkipuuteri, mutta en ole todennut sitä loppujen lopuksi kovin peittäväksi, joten nyt olisi uusi etsinnässä 🙂

 11. 11

  sanoo

  Mä ostin normi koon tuosta Björn Axenin Styling Powderista ja olin muuten ihan tyytyväinen, mutta pullosta vuosi ponnekaasut ekan käytön jälkeen. Palautus ja uusi pullo tilalle -> Sama homma. Sit otin tilalle Tony&Guyn ja oon ollu tyytyväinen.

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  hehh, jouduin myös lukemaan kahteen kertaan kohdan missä puuteri 'sujahti laukkuun', kieltämättä nopeasti ajateltuna kuulostaa varastamiselta ;).

  eilisiin dr brandt kuorintapohdintoihin sen verra, että kuorinnan jälkeenkin ihon kuivuminen meikin alla toki jatkui, mutta hilseily oli paljon maltillisempaa verrattuna aikaisempiin, grönlannin kokoisiin iholaattoihin mitä hoitoalueilta irtosi :). nyt hilseily oli lähes huomaamatonta! taidan epiduo-hoidon aikana kuoria tuolla ihoani hieman useammin, niin asiaankulumatonta kuollutta ihosolukkoa jää pintaan vain välttämätön määrä…

  /nanna

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Heippa! Ostin eilen itselleni tuon Tigin kuivashampoon ja nyt tämän luettuani harmittaa kyllä kovasti:( Miten tuota putelia tulisi käsitellä jotta se ei pääsisi tyhjentymään itsekseen? Vai onko siihen edes mitään keinoa..?

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Heij!

  Olisin kysynyt, että minkälaiset sivetimet soveltuvat kynsilakalla tehtäviin koristeluihin? Eli siis ne pitäisivät olla todella ohuita, joten olen miettinyt että pitäiskö ostaa jostain tyyliin akateemisesta kirjakaupasta jotain ohuita maalaussiveltimiä vai jotain Duroyn tai muun merkin ohuita siveltimiä? 😀

 15. 15

  Kaneli sanoo

  Tosi kiva, että liinapostaus on tulossa! Itseltänihän liina löytyy kaapin uumenista, en vain ole rohkaistunut sitä kokeilemaan.

 16. 16

  Anonyymi sanoo

  ostin viikonloppuna loppuneiden kosmetiikkatuotteiden tilalle uusia ja huomasin automaattisesti noukkivani täällä blogissasi suosittelemiasi tuotteita. jos olisit ollut kassalla, olisit varmasti arvannut minun lukenenn blogiasi ;D

 17. 17

  Anonyymi sanoo

  Hirmuisen shoppailu vimman saa itselleen aikaiseksi tänne eksyessään…Kiitos ihanasta blogista! 🙂
  Pakko kysyä vähän asian vierestä, tiedätkö paikkaa joka toimittaisi tigin hiuslakkoja yms aerosoleja kohtuu hintaan suomeen? Intoilin jo cheapsmells:n valikoimista, mutta huomasin etteivät (kuten monet muutkaan) toimita painepakkauksia Suomeen.

 18. 18

  Anonyymi sanoo

  Huomasinkin heti kommentin lähetyksen jälkeen, että olit linkittänyt Päivän 274 -postauksen.. Sieltä sainkin jo yhden vastauksen. Mietinkin missä olin asiasta lukenut..sinun blogissasi tietenkin. Otan mielelläni vastaan myös muita nettikauppavinkkejä noiden aerosolien toimittamisesta 🙂

 19. 19

  sanoo

  Anonyymi: Ruotsissakin apteekkimyynnissä. 🙂

  Anonyymi: Diorin meikkipuuteri peittää todella hyvin, mutta ei näytä iholla raskaalta ja pinnasta tulee todella kauniin kuulas ja heleä, ei ollenkaan tunkkainen. Lisäksi pysyvyys on todella hyvä ja mielestäni mattapinta kestää. Ehdoton suosikkini Cliniquen ohella! Lisäksi aurinkosuoja on 20. Kallis, mutta kyllä tuota käyttäessäni mielestäni huomaa, mistä maksaa. Tuohonhan on myös myynnissä täyttöjä, eli jatkossa käyttö tulee edullisemmaksi. 🙂

  Pupla: Minulla vuosi eka paljon ja vaihdoin uuteen. Kahden seuraavan kanssa ei ole ollut ongelmia. Tarkistan kyllä aina, ettei mitään jaa vuotamaan ja pienellä suuttimen pyörittelyllä on aina nämä kaksi muuta hiljentynyt. 🙂

  nanna: En ole uskaltanut käyttää omaani nyt rottakuurin aikana, mutta täytyy ehdottomasti kaivaa se taas esiin, jos kerran noin auttoi hilseilevään ihoon. 🙂

  Anonyymi: Jos pullo on tyhjenevää erää, kannattaa se käydä vaihtamassa uuteen. Varmuuden vuoksi pulloa voi säilyttää ylösalaisin ja ottaa suuttimen irti. 🙂

  Anonyymi: Maalaussiveltimet ovat parempia kuin meikkisiveltimet. Halvimmalla pääsee, jos voi shoppailla eBayssa, sillä sieltä irtoaa kohtuuhyviä settejä parilla eurolla, esim. http://cgi.ebay.com/15x-Nail-Art-Design-Pen-Painting-Brush-Dotting-Set-Pink_W0QQitemZ280431122949QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item414aff5a05. Tuolta saakin hyvää kuvaa, minkänäköisillä siveltimillä voi hyvin askarrella. 🙂

  Kaneli: Toivottavasti postaus innostaa sinutkin kaivamaan liinan esiin. 🙂

  Anonyymi: Hih, välillä aina hymyilen asiakkaille, joilla on ostoskorissa sattumalta läjä juuri minun kehumiani tuotteita. Sattumaa, vai? 😉

  Anonyymi: Vitsi, en keksi muuta paikkaa kuin eBayn. Nyt saa joku lukina vinkata, jos keksii! Laitan infoa tänne tuleviin postauksiin näkyviin, jos keksin jonkun paikan. 🙂

 20. 20

  Anonyymi sanoo

  Miten peittävää toi meikkipuuteri on? Ja paljon se maksaa laivalla? Ja sitten vielä sitä, että millaselle iholle tuollaiset sopii, ja sattuisiko maista löytymään jotain hyviä, halvempia versioita? 🙂

  Tulipas pitkä kysymyslista. ÄÄ. Ostin muuten tuon Axénin kuivashampoon, ja olen tykännyt, tai pidän sitä ihan ookoona. En ymmärrä sitä, miten aina meinaan tukehtua niihin suihkuihin, vaikka yritän pidätellä henkeäni!! 😀

 21. 21

  sanoo

  Anonyymi: Melko hyvä peittävyys mielestäni, mutta ihanan ohut iholla. Laivalla hintaa on noin 22 euroa, maissa 39. Puuterimaiset meikkipuuterit sopivat normaalista rasvaisemmalle iholle, kuivalla saattavat tuoda kuivuutta esille.
  Edullista ja ja näin hyvää meikkipuuteria ei ole olemassa, sillä esim. Lumene ja Max Factor näyttävät iholla paljon raskaammilta, vaikka muuten ihan hyviä ovatkin. Meikkipuuteri on muutenkin sellainen tuote, jossa eron selektiivisen ja semiselektiivisen tuotteen välillä huomaa selkeästi. 🙂

 22. 22

  Anonyymi sanoo

  kaiva ihmeessä brandtin kuorinta esiin :)! tuskinpa tuokaan tosiaan hilseilyä _vähentää_, mutta kuorii sen verran tehokkaasti ihon pintaan jääneen hilseen pois, että uusi hilseily ainakin minulla vaikutti huomaamattomammalta :).

  mietin itsekin, uskaltaako käyttää aknehoidon kanssa mutta koska itse hoito kuorii ihoa, niin ajattelin että jollainhan se irtonahka täytyy myös saada iti – enkä ole huomannut hilseilevillä alueilla ärsytystä, päinvastoin esim. kutina väheni kuorinnan myötä. luultavastihan noista hilseilleistä ja sitten kuorituista alueista tulee hetkellisesti hieman UV-herkempiä kuin mitä itse hoito aiheuttaa, mutta onneksi nyt ei ole kovin otollinen ajankohta UV-altistukselle 😀

  /nanna

 23. 23

  Anonyymi sanoo

  Minulla käytössä tuo Kanebon taikaliina. Minulle kosmetologi sanoi, että kunhan liinan pesee hyvin saippualla käytön välein ja pistää pyykinpesukoneeseen n. kuukauden välein voi liina kestää hyvänä (ilman että muuttuu bakteeripesäksi) jopa vuoden =)

 24. 24

  sanoo

  Anonyymi: Minä pesen huolella joka käyttökerran jälkeen ja käytän pesukoneessa pari kertaa kuussa, mutta kolmen kuukauden jälkeen liina on aina ollut sen näköinen, että laitan mielelläni vaihtoon. Tai no, liina ei näytä mitenkään pahalta, mutta kun vertaa uuteen, on ero hurja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *