Päivä 300: Ostolakossa?

Aina välillä joku jaksaa kommentoida, että miksi ihmeessä blogini nimi on Ostolakossa, jos kerran ostan tuotteita. Tähän väliin tahtoisinkin siksi muistuttaa lukijoitani, että tämä on minun ostolakkoni ja sitä, millaiseksi minä ostolakkoni tahdon laittaa. En ole missään vaiheessa sanonut, että pyrkisin totaaliseen ostolakkoon vaan blogini ideana on ollut, että uutta ei osteta, jos vanha vastaava jo löytyy. Oma tavaravuoreni kun on kertynyt lähinnä siksi, että olen aiemmin sanonut piut paut moiselle ajatukselle. Ai miksi ei voisi omistaa kerralla kymmentä käsivoidetta? Ai miksi putsareita pitäisi olla kerralla kotona vain kaksi? Ai onko muka outoa omistaa 100 huulikiiltoa tai 300 kynsilakkaa?

Tämä ”lakko” on herätellyt minua tajuamaan, että kaikkea ei ole pakko saada ja omistaa. Koska olen kuitenkin vain ihminen, myös minä sorrun välillä. Ja välillä on ihan ok sortua! Ei kokoajan tarvitse painaa hampaita kiristellen ihan vaan siksi, että joutuu miettimään, että ”Voi ei, mitäköhän ne mun lukijat nyt tästä ostoksesta sanoo!”Onneksi moni lukijani on myös tajunnut tämän. Itseasiassa suurin osa lukijoistani. Blogiani ei pidetä pelkkänä loppuneiden tuotteiden kanavana, vaan ihan kosmetiikkablogina, jonka sivumausteena on seurata jemmojen kanssa taistelua (niin lisääntymistä kuin pienenemistäkin). Moni lukijani on sanonut ostaneensa blogini vuoksi jonkun tietyn tuotteen, mutta moni on myös sanonut, että on ryhtynyt ajattelemaan enemmän tuotejemmojaan ja monen kätköt ovat jopa pienentyneet!
Ja sanonpahan vaan, että aika harva meistä pystyy olemaan laihdutuskuurillakaan vuoden ympäri ihan ilman repsahduksia. Entäs sitten, jos laihduttaja ratkeaa välillä suklaapatukkaan? Ei se tarkoita sitä, että koko laihdutuskuuri olisi pilalla eikä henkilö voisi enää sanoa laihduttavansa! ”Ok, nyt meni suklaapatukka, mutta huomennapa ei varmasti mene!”

Trendikkään ilmiön sijaan halusin lanseerata ostolakosta ajattelutavan, en pelkkää konkreettista päivästä x päivään y kestävää ihQtettavaa ilmiötä. Ja voin kertoa, että kun kyllästyn ostolakkooni, en silti aio vaihtaa blogini nimeä ja osoitetta. Ostolakko kuvaa nimittän enemmän juuri ideaa eikä konkreettista absoluuttista lakkoilua. Vaikka lopettaisin virallisen lakkoni, jää ostolakon idea silti takaraivooni enkä todellakaan aio luopua siitä enää koskaan täysin. Pyrin jatkossa lakkoni loputtuakin käyttämään vanhan tuotteen loppuun ennen uuden ostoa ja pitämään tuotemäärän kohtuullisena. En voisi enää kuvitellakaan, että hankkisin jemmoihini 10 shampoota tai 20 muotoilutuotetta! Toki välillä saattaa lipsahtaa mopo pahastikin käsistä, mutta idea ostosten vähentämisestä on se, mitä korostan.

Ei, en ole lopettamassa varsinaista lakkoiluani vielä, mutta halusin vain valottaa ajatuksiani teille hieman.

Tiedän, että olen yllyttänyt teitä tuoteostoksiin, mutta käsi ylös: Kuinka moni on myös alkanut miettimään omaa purkkimääräänsä ja tehnyt tai ainakin suunnitellut tekevänsä sen vähenemiseksi jotakin?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  En ole niinkään ruvennut vähentämään kosmetiikkaostoksia, sillä minulla ei ole kauheita määriä kosmetiikkaa. Sen sijaan olen luopunut tuotteista, joita en tule ikinä käyttäneeksi. Käytän tuotteita, joista tykkään enkä odota kauhulla niiden loppumista, koska sittenhän saan ostaa uuden tilalle! Muutenkin olen ruvennut etsimään minulle sopivia ja hyviä tuotteita ja olen oppinut paljon lukemalla tätä blogia. Tyhjensin jopa vaatekaappini epämieluisista tai -sopivista vaatteista sinun inspiroimanasi!
  Eli ajattelutapaani olet vaikuttanut suuresti, kuin myös monien tuotteiden hankintaan. Kehujesi johdosta olen hankkinut Tigin tukkatuotteita, kuivashampoon (tai siis sen muotoilujutun, jota kehuit), bareMineralsin aloituspaketin ja paljon muuta.

 2. 2

  sanoo

  Mun täytyy tunnustaa että oon tän blogin myötä suunnitellu vaan kasvattavani kosmetiikkavarastojani! 😀

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  hep _O/! minä ainakin olen omaksunut blogisi myötä uuden ajattelutavan shoppailun suhteen :)! ja kiitokset vaan, kosmetiikkavarastot ovat todellakin pienentyneet VAIKKA blogisi myötä olen myös shoppaillut luvattoman paljon ;).

  ainakin seuraavat tuotteet olen ostanut innoittamanasi : tigin kuivashampoo, kaikki omistamani mineraalimeikit, lash queen-ripsari, cliniquen ihonhoitotuotteet vaihtuivat ole henrikseniin, natural code-rajaustussi, luvattoman monta viisikkoa ja diorin clutchin ;)… ja varmasti monta muuta mitkä eivät nyt tule mieleen, mutta samalla olen lahjoittanut tuotteita eteenpäin ja käyttänyt vanhoja loppuun sekä huomannut, ettei uusien ostosten joukosta enää löydykään niitä huteja, mitkä jäävät kaappiin pölyttymään :).

  /nanna

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Oon kai mä ajatellut ostotottumuksiani, mutta ajatuksen tasolle se on tupannut aina ennenkin jäämään. (Vaikkakin ennen olin järkevä tyttö…vai olinko sittenkään..hmm. Onko normaalia omistaa 20 barbieta ja 10 levikset, hah! Taisi mussa olla pientä keräilijänvikaa jo lapsena ja teininä.)

  Joitain tuotteita olen innostunut hankkimaan blogisi myötä. Enemmän siis ehkä innostaa ostamaan, mutta mun kohdalla se e taida kovin suuri ihme olla ;D Kateellinen olen, että pystyt moiseen.

  Mua on muuten välillä ärsyttänyt se, että oot joidenkin mielestä tilivelvollinen ja teet suurta pahaa ostamalla muutaman Diorin vuodessa. Voi, kun itse pääsisi samaan, huoh. Kirpaisi muuten toi 10 sampoota ja 20 muotoilutuotetta, heh. Mä kun vasta jokin aika sitten innostui aivan todella muotoilutuotteista (taisit muuten sä vaikuttaa tigi-innostukseeni, kun alkoi tigittää :D). Toinen innostus on litraset sampoot ja hoidot sekä tweenit..

  Mitä muuten kuuluu liikuntasysteemille? Kestikö se vain hetken erään Christianin takia vai jäikö pysyväksi elintavaksi?

  -sh-

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Blogisi on juuri täydellinen sellaisena, kuin itse valitset. Näitä toisten asiat paremmin tietäviä riittää maailman tappiin. Maailmanlopun jälkeen viimeiset löytyvät koirapuistoista. Väittäisin jopa, että toisten ihmisten tuomitseminen ajatuksen tasolla on niin arkipäiväistä, että sitä ei edes tajua. Mitä me tiedämme kenenkään tuntemattoman elämästä millään perusteella (paitsin koiran omistajan luonteesta koirapuistojen kulutuksen perusteella), kun emme välttämättä edes tunne läheisiämme? Nätisti sinä jaksat oikoa näitä tuleen huutajia.

 6. 6

  sanoo

  Just eilen postasin omaan blogiini jutun jossa mainitsin sinutkin – mä olin alkanut käyttää huulikiiltojemmojani loppuun ja yks puteli pääsikin tiensä päähän, muut olivat pilaantuneet ihan kamalan hajuisiksi 🙁 Mutta siis juu, tämä sun blogisi on kaikin puolin inspiroiva juttu, täältä saa sekä perspektiiviä omiin varastoihinsa (jotka ei paini sinun kanssa kyllä ollenkaan samassa sarjassa 😀 ) ja toisaalta saa tietoa tuotteista, mitä kannattais ehkä ostaa, mitä ei missään nimessä.
  Ja kaikkia juttujasi höystää toi sun ihana itseironinen huumori. Jatka samalla linjalla!

 7. 7

  sanoo

  Minä olen ollut aina kamalan hyvä ostamaan kaikkea ja jättämään ne ostokset sitten käyttämättä, oli se sitten vaate, koru tai vaikka hiuslakka. Juuri tänä aamunakin mietin vessassa että mitä hittoa teen kahdella hiusvahaspraylla, kun minulla on pitkät hiukset.Blogisi on kieltämättä inspannut minua ostamaan enemmän mutta myös käyttämään enemmän. Ja eniten tykkään siitä että oikeasti tiedät, siitä mitä tuotteet on syöneet.

 8. 9

  sanoo

  Mulla on vähän samaa "ongelmaa" kuin sulla, että kosmetiikkavarastot on "suurehkot" tavalliseen talliaiseen verrattuna. Mullakin se johtuu työstä kosmetiikan parissa 🙂

  Mutta mä teen aika paljon sellaista, että tsekkailen säännöllisin väliajoin mun varastot ja laitan sivuun sellaiset jutut, joita en käytä tai edes halua käyttää itse ja näin joulun alla saattaa osa niistä löytää tiensä johonkin joululahjaan pikku lisukkeeksi ja sitten loput säilytän jossain paperikassissa ja kun kavereita tulee kylään niin jätän "saa ottaa"-pussin heidän kynsiinsä 😀

  Tällä tavalla pääsen helposti eroon sellaisista tavaroista, jotka vievät vain turhaa tilaa. Toki mulla on noiden operaatioiden jälkeenkin ihan älyttömästi kamaa, kun en vaan HALUA heittää menemään jotain juttuja, vaan haluan ehdottomasti käyttää tuon ja tuon ja tuon jutun sit kunhan oon ensin käyttänyt tuon ja tuon ja tuon jutun 😀 Ja uutta tulee säännöllisin väliajoin varastoon.

  Mutta eipä tosiaan kauhean usein tarvitse ostaa mitään itse… Ja jos tarvitseekin niin tarvitsemani saan puolella hinnalla. (Se höllää lompakkoa vähän liikaakin!)

 9. 10

  sanoo

  Kyllä, olen hankkinut useita tuotteita blogisi innoittamana ja kyllä, olen alkanut katsella kätköjäni uusin silmin. Yritän muistaa sen neuvon että mieluinen tuote kannattaa ottaa käyttöön heti eikä säästellä, koski se sitten lempikynsilakkaa, tuoksua tai vaatetta. Hyvä neuvo jota olen miettinyt aiemminkin mutta nyt vasta alkanut toimia sen mukaan.

  Blogi on siis aiheuttanut enemmän rahanmenoa minulle, mutta olen sen ansiosta löytänyt monia hyviä tuotteita mitä en olisi ehkä muuten koskaan keksinyt. Ja olen varmasti myös säästynyt muutamilta hutiostoksilta postaustesi ansiosta.

  Arvostan kovasti ammattimaista asennettasi johon kuuluvat perustellut mielipiteet ja laaja tietämys mikä mahdollistaa tuotteiden vertailun. Kiitos 🙂

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Sun blogi on vaikuttanut paljonkin mun kosmetiikan kulutukseen ja ostamiseen. Sun innoittamana listasin kaikki kosmetiikkatuotteeni ym., mitä kaapeista löytyi ja aloin järjestelmällisesti käyttää vain niitä, enkä aina niitä uusia, jotka tarttuu "sattumalta" mukaan kaupasta. Sitten, kun tuote loppuu saan ruksata sen yli listalta, se on paras osuus! 😀

  Sun innoittama olen tosin myös ostanut jotain: Bare Mineralsin aloituspaketin! Ja olen hurjan tyytyväinen siihen, jo ajatuksenakin on mukavampi, että laittaa iholleen vain "puhtaita mineraaleja". 🙂

  Ai niin ja yksi hutiostos! Ostin sinkkipastan apteekista, mutta se ei tuntunut auttavan mitenkään vanhoihin, eikä uusiinkaan näpyistä jääneisiin jälkiin. Teenköhän jotain väärin? Olen mielestäni käyttänyt sitä ohjeidesi mukaan, oon antanut olla iholla tunteja kohdissa, joissa apua tarvittaisiin… 🙁

  Mutta summa summarum: Kiitos mahtavasta blogista! 🙂

 11. 12

  sanoo

  Mullakaan ei ole ollut vastaavaa kosmetiikkapaljoutta, niin ei ole tarvinnut karsia. Olen itse asiassa löytänyt hyviä tuotteita blogisi kautta.

  Mutta ajattelumallisi on saanut mut muuten karsimaan roinaa ympäriltäni – lähinnä vaatekaapista. Ja mä en osaa enää oikein shoppailla vain huvikseni. Siitä tule ehuono omatunto.

  Ja eihän sun tarvitse ajatella tuota ostolakkoasi projektina vaan pysyvänä elämäntapana. Kyllähän elämäntapamuutosta nykyään suositellaan laihdutuskuurienkin sijaan (vertasit itsekin moiseen). Eli toi voisi olla vähän niinkuin kosmetiikkakarppausta satunnaisilla "hiilaritankkauksilla". 🙂

 12. 13

  Tintti sanoo

  Olen blogisi innoittamana yrittänyt vähän rauhoittaa osteluani sekä ostaa lähinnä vain tuotteita, joita tarvitsen. Mutta kääntöpuolena on kyllä se, että olen myös paremmin hyväksynyt tämän oman kiinnostukseni kosmetiikkaan, koska onkin olemassa muita samanlaisia kosmetiikkahulluja 🙂 Eli minulla on myös älyttömät kasat kosmetiikkaa, ja olen häpeillyt tätä kamani määrää ts. kaverini eivät todellakaan tiedä, että tällä tytöllä on runsaat 30 Diorin viisikkoa, vähintään 60 erilaista hiustuotetta jne. ja että luen suurella kiinnostuksella kaikki kauneusjutut lehdistä. Nyt uskallan rohkeammin ostaa, jos jotain haluan, olkoon vaikka sitten se 35. viisikko…

  Blogisi perusteella olen hankkinut kasan tuotteita mm. Tweezermanit, UDPP:n, BareMinerals aloituspakkauksen, Aussie-sarjaa sekä innostunut yhä enemmän viisikoista: minulla oli niitä aikaisemmin vain pari, mutta nyt olen seonnut niihin täydellisesti 🙂

  Eli kiitos vielä blogistasi, tunnen ymmärtäväni täysin ajatusmaailmasi tämän blogin suhteen 🙂

 13. 14

  Annika sanoo

  Olen käyttänyt tänä vuonna enemmän rahaa kosmetiikkaan kuin koskaan aikaisemmin, kun olet suositellut kaikkia hyviä tuotteita blogissasi. En ole kuitenkaan ostanut mitään turhaa, mitä olisin jälkikäteen katunut. En olisi ikinä uskonut maksavani lähes 70 euroa luomiväripaletista, saati sitten ostavani sen hintaisia saman vuoden aikana kaksi (Diorin viisikot). 🙂 Olen myös heittänyt vanhentuneita tuotteita pois oikein urakalla kaappeja täyttämästä. Olen ostanut kaikki (kalliit) ostokseni harkiten ja olen pyrkinyt käyttämään vanhoja tuotteita pois ennen kuin olen ostanut uusia tilalle. Olen alkanut panostaa itseni hoitamiseen ja meikkaamiseen enemmän. Kiitos mahtavasta blogista! Jatkahan samaa rataa! 🙂

 14. 15

  sanoo

  Minä vakaasti uskon siihen että lukijat eivät välttämättä edes seuraisi tätä blogia mikäli ideana olisi ainoastaan kirjoittelu siitä, mitä olet saanut loppumaan. Blogi on minusta mainio keino lukea ammattitaitoisen ihmisen kokemuksista arvosteluineen tuotteista joita ei itse muuten tulisi ehkä kokeiltua ja luulen että juuri siksi blogi on niin suosittu. Ja lukijalla on aina valinta olla lukematta mikäli teksti ei miellytä.

  Minuun tämä blogi on vaikuttanut suuresti yhteen asiaan ja ihan merkittävään sellaiseen. Minulla oli nimittäin vuosia sellainen ajatus kosmetiikasta ettei mitään hyvää voi saada kohtuulliseen hintaan. Loin päähäni mielikuvan jossa ajattelin että mitä kalliimpi voide, sen paremmin se tuloksia antaa.

  Blogin myötä olen kokeillut useita "kohtuuhintaisia" tuotteita jotka olen todennut hyväksi itselleni joten sitä voi ainakin minun osaltani sanoa jopa taloudelliseksi hyödyksi ja mikä voisikaan olla mukavempaa tämmöisinä aikoina joina elämme.

 15. 16

  sanoo

  Blogisi on vaikuttanut kylpyhuoneen shampoo- ja hoitoainepurnukoiden määrään vähentävästi (mutta edelleen ihmettelen, että miksi ihmeessä minulla on toistakymmentä hoitoainetta ja useita shampoita ja hiusnaamioita, joiden käyttämiseen kuluu varmasti useita vuosia…) 😀 Olen myös ottanut omaksi tavoitteekseni sen, että kulutan käsi- ja jalkavoiteet pois ennen kuin ostan uuden tuotteen tilalle. Ja yritän tehokkaasti(!) saada käytettyä muutamaa tuotetta pois, jotta pääsen ostamaan vastaavat uusilla tuoksuilla tilalle!

  Kosmetiikkahamstraukseni olen perinyt äidiltäni ja meidän kaapeista edelleenkin löytyy ainakin 40 kynsilakkaa, 100 huulipunaa… En uskalla ajatella kuinka hurjat ripset minulla olisi joka päivä oltava, jotta saisin omien meikkikätköjen kahdeksan ripsiväriä käytettyä? 😀

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Mulle tästä blogista on ollut tavattoman paljon hyötyä kosmetiikkaostoksilla! Hyvänä esimerkkinä FLE, bareMinerals-meikit, Lumenen NaturalCode sarjan täsmähoito. Kaikki ovat toimineet moitteetomasti, et ole turhia kehunut. Nämäkin tuotteet olisivat jääneet hyllyyn ja olisin jatkanut vanhojen kanssa, jos en olisi blogiasi seurannut 🙂
  Sulla sattuu olemaan niin samantyyppinen ja näkönen iho ku itellä, et vois sanoa että mulla kävi tosi hyvä tuuri 🙂
  /L

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  olen sekä ostanut että alkanut kuluttaa purkin jämät pois ja ne valtaisat kosmetiikkavarastot pois. itse olen ollut pari vuotta eri alalla, mutta aina vaan työaikaista kosmetiikkaa riittää. huh!

 18. 20

  sanoo

  Tässä pätee sama asia kuin laihduttamisessa, ei herkuista tarvitse todellakaan luopua kokonaan vaan niitä herkkupäiviä voi pitää ihan hyvin esimerkiksi kerran viikossa. Pieni hemmottelu auttaa jaksamaan taas "laihistelun" parissa :)!

  Olen saanut paljon hyviä tuotevinkkejä blogistasi, kiitos niistä! Ostin eilen Kicksistä testaukseen kehumasi suklaamutanaamion ;). Myymälästä oli Estee Lauderin myynti lopetettu!!

 19. 21

  sanoo

  Olen aika tykännyt katsella ja "hypistellä" kosmetiikkaa, se on omalla tavallaan työviikon jälkeinen rentoutumismuoto. Olin jo tietoisesti ennen blogisi aloittamista siirtynyt selektiivisen kosmetiikan puoleen meikkivalinnoissa ja olen sillä tiellä pysynyt. Enää en osta halpoja meikkinappeja jotka jäävät käyttämälttä vaan laatukosmetiikkaa jonka hinta jo vaatii vähän miettimään 🙂

  En ole ostolakossa, mutta puhdistuaine, mascara, shampoo ja hoitoaine sekä kosteusvoidejemmat ovat pienentyneet huomattavasti. Tosin samalla on löynyt uusia päivittäiseen käyttöön tulleita tuotteita joita en ole aikaisemmin käyttänyt.

  Mene ja tiedä…Järkeistäminen on ehkä päivän sana 😀

 20. 22

  sanoo

  Opri: No, eikai sekään paha asia ole, jos kohtuuksissa pysytään. 😉

  nanna: Kiva kuulla, että vaikutusta on ollut useampaan suuntaan. 🙂

  Pööpö: Kivaa, että jotain vaikutusta on ollut. 🙂

  Jenny: Kiitos muistutuksesta! 🙂

  L: On aina kiva löytää joku, jolle toimivat samantyyppiset tuotteet, jolloin itselleen voi helposti poimia vinkkejä. 🙂

  Terhen: Tuo "Saa ottaa" pussi on ollut täälläkin käytössä ja ihan hyvällä menestyksellä. 🙂

  mertsa: Ehei, vielä on hyyyyvin paljon sanottavaa ja kerrottavaa. 🙂

  Anonyymi: Itse lopetin eräällä kosmetiikkafirmalla vuosi sitten ja hemmetti vie, että sarjan purkkeja vaan riittää iäisyyksiin asti. 😉

  Satu: Tuo oli yksi parhaista neuvoista, joita itse olen lukenut. Mitä sitä turhaan säilömään ja jemmaamaan, jos kerran on mieluisa. 🙂

  Tintti: Oih, toinen viisikkofriikki! 🙂

  Anonyymi: Harmi, jos sinkkipasta ei ole toiminut sinulla. Ihan oikein olet sitä kuitenkin käyttänyt. Voimakkaampien punoittavien läikkien hoito saattaa kyllä viedä monia monia tunteja (sanoisin, että viikossa alkavat vaalentua, jos joka ilta pitää useita tunteja). Kaikilla ei vaan silti kaikki toimi. :/
  Mutta listailu on ihanaa! 🙂

  juárez: Kiva kuulla, että tästä on ollut taloudellista hyötyä. 😉

  Minttu: Elämäntapamuutokseen on tosiaan tähdätty kuurin sijaan. 🙂

  Annika: Mutta jos olet tehnyt hyviä ja itseäsi miellyttäviä ja oloasi parantavia ostoksia, niin ei niitä summia kannata miettiä. 😉

  Elina: Hah, hurjat! 🙂

  Skirty: Täytyykin käydä lukemassa. 🙂

  sh: Nolo tunnustaa, mutta inmostus lakkasi samantien, kun paletti oli käsissäni… 🙂

  Anonyymi: Kiitos kivasta kommentista. 🙂

  Perliitti: Minäkin olin ennen hyvä juuri tuossa. 🙂

  Panda: Karkkipäivä kyllä täytyy pitää aina välillä. 😉

 21. 23

  Anonyymi sanoo

  On kyllä tullut ajateltua vähän enemmän ja varastot ovat hiustuotteiden osalta vähentyneet kun käytän säännöllisesti niitä pois enkä hamstraa ja säästä:D
  Ja kynsilakkoihin hurahdin, kiitos sun! O.P.I:t veivät sydämeni:D ja monia hyviä neuvoja tuli, kuten silmänympärysvoide ja rasvaaminen yleensäkin (olen siinä laiska). Ja kiva että Bareminerals on suosikki muullekin, itse löysin sen vahingossa ja en vaihtaisi pois!:)

 22. 24

  Anonyymi sanoo

  Eikö tää postaus tullu ihan samanlaisena ihan vähän aikaa sitten… Jos muita anonyymejä niin ärsyttää niin eikö voi vaan linkittää vanhoihin juttuihin joissa sanot samat asiat 😀

  Voisit myös miettiä että pitäiskö sun liukua pois 1 postaus/päivä-rytmistä johonkin 2 postausta jokatoinen/kolmas päivä-systeemiin, itseäni ehkä harmittaa että tässä oli kaikki tälle päivälle!

  Itselle on tullut kauhea ostosvimma osittain sun blogin inspiroimana. En myöskään pyri kuluttamaan mitään loppuun vaan käytän just sitä tuotetta mikä sinä hetkenä huvittaa. Käänteispsykologiaa?

 23. 25

  Anonyymi sanoo

  Kosmetiikka purnukoideni määrä on vähentynyt 3 osalla, eli aika paljon; Olen laittanut kiertoon, ja ruvennut jotain tuotteita käyttämään ahkerammin.
  Pari tuotetta olen ostanut sinun, Goldengirlin suosittelemana, kiitos vinkeistä!:)

 24. 26

  AsaTor sanoo

  Kyllä blogisi idea tulee hyvin selville muutamankin postauksen lukemalla. (Mun mielestä saa olla aika hidas jos ei tajua…) Itse olen aivan koukuttunut 🙂
  Olen aikaisemmin ollut aika pihalla kosmetiikasta ja siitä mihin mitäkin tuotetta käytetään. Moni asia on selkiytynyt blogiasi lukiessa ja aika monta tuotetta tullut ostettua. Esim ensimmäinen Dior viisikko 🙂
  Mutta myös asenteeni kuluttamiseen ja omistamiseen on muuttunut blogisi myötä. Yritän karsia jo omistamiani tavaroita (kuluttaa loppuun, antaa eteenpäin,…) ja ostaa vain sellaista jota tarvitsen. Eli pelkästään mielihalusta ostaminen on vähentynyt huomattavasti! Kiitokset kaikesta ja jatkoa odotellen 🙂 Mihinköhän saat mut seuraavaksi hurahtamaan.

 25. 27

  Anonyymi sanoo

  Hih, minulla on myöskin tapahtunut lähinnä päinvastainen ilmiö. Olen alkanut nyt ostella enemmän kosmetiikkaa, kun aiemmin en juuri aiheesta perustanut 😉

 26. 28

  Anonyymi sanoo

  Kyllähän tästä sun blogista saa hirveesti kaikkia ihania ideoita ja koko ajan hirveä halu ostaa uusia tuotteita. Mutta olen kyllä ymmärtänyt sen, ettei ole järkeä ostella uusia tuotteita jos vanhat on vielä käyttämättä. 😀

  Joten nyt minäkin odotan kuin kuuta nousevaa niitä päiviä kun tuotteita kuluu loppuun ! ;D

 27. 29

  Siny sanoo

  Mulle ei ole missään vaiheessa ollut epäselvää mitä tämä ostoslakko tarkoittaa, niin jotenkin kummastuttaa kuinka sitten kaikille ei oo menny se asia jakeluun..
  Kyllä mä pidän sun blogia kosmetiikkablogina, minkä kautta pääsee itsekin tutustumaan eri tuotteisiin sun arvioiden kautta 🙂 Eli en seuraa vaan sitä tuotteiden loppuunkulumista vaan kaikkea mistä kerrot blogissa 🙂

 28. 30

  Katjuska sanoo

  Musta on kiva lukea sun vinkkejä ja mielipiteitä tuotteista. Aion ostaa ripsimissikisan voittajaripsarin kunhan vanha loppuu. Mutta mutta…kyllä välillä ihmettelen tuota purkkimäärää. Itse omistan varmaan viisi prosenttia sun tuotemäärästä. En missään nimessä halua ketään arvostella, mutta tuntui vaan hassulta, kun kysyit kuinka moni on alkanut miettimään omaa purkkimäärää? Joo, ehkä mietin, mutta juuri niin päin, että olenpa minä näköjään vähällä pärjäävä.
  Juuri loppui silmänympärysvoide, mutta aion sinnitellä vuoden vaihteeseen, joilloin voi ostaa tuon purnukan edullisemmin tax freestä lentokentältä.

 29. 31

  toisaa sanoo

  Onnea krooniselle ostolakolle!

  Blogisi vaikutuksista omaan kulutukseeni: no, minä en ole hetkeäkään ajatellut pienentää kosmetiikkavarastoani, kun se olisi aika mahdotonta. Sen sijaan kasvatin sitä: ostin sellaista mattakynsilakkaa! (Make Up Storen) En tarkemmin jaksa analysoida, mutta pidän tätä enemmän positiivisena kuin negatiivisena juttuna 🙂 Lisäksi oli jännä nähdä ripsimissikisassa, että erilaisiksi mainostetuissa ripsiväreissä tosiaan on eroja. Jos en omistaisi sitä yhtä kakkumaskaraa, jonka on tarkoitus kestää elämäni loppuun, tiedän nyt mitä ripsaria ostaisin 😀

 30. 32

  sanoo

  Itse olen sellainen ihminen etten kestä jemmoja, pienestä pitäen olen pitänyt inventaarioita yms. ja heittänyt pois kaikkea vanhentunutta tai ottanut käyttöön äidin jemmoista (ihan jääkaapista vessan laatikoihin asti).

  Mutta sun blogista tykkään kun löydän uusia tuotteitam joita en itse ehkä uskaltaisi kokeilla /löytäisi ilman vinkkejä.

  juliet xxx

 31. 33

  Anonyymi sanoo

  Ihana blogi, joka päivä pakko käydä tsekkaamassa mitä uutta. Mulla on ostokset lisääntyneet, kirjaan ylös hyviä vinkkejä. Minun ostopäätöksiin vaikuttaa käyttäjän arvostelut ja monia tuotteita onkin tullut jo ostettua. Lisäksi plussana mainio kirjoitustyyli. Ja ne Dior-vauvat, niitä kuolaan ja haaveilen ekasta omasta. Täältä päin niitä ei saa mistään, joten nettikaupan kimppuun….

 32. 34

  sanoo

  Jokainen, joka meinaa kommentoida tuota lakkoasiaa, voisi ensin lukea koko blogisi alusta asti…

  Blogisi on yksi parhaista, joita luen ja olen saanut täältä paljon inspiraatiota ja vinkkejä, joita ei välttämättä muualla tulisi vastaan.

  Eli kiitos näistä postauksista 🙂

 33. 35

  sanoo

  Itellä ei oo yhtä suuret valikoimat kuin sulla, mutta kosmetiikkaa tulee kyllä shoppailtua turhan helposti.. Ja uusia on aina kiva kokeilla. Sen oon huomannu, että sun blogisi myötä alan aina kyttäillä purkkeja, koska ne oikein loppuvatkaan xD Se tuo jotain tyydytystä, kun saa jonkun tuotteen oikeesti käytettyä loppuun 😀

  Ja pidä blogisi sellaisena kuin se on. Ihanan informatiivinen, mutta persoonallinen sävy ja annat vähän itsestäsikin. Ei se muille kuulu, miten ostolakkoilet! 🙂

 34. 36

  Anonyymi sanoo

  Et osaisi ehdottaa jotain edullista ja hyvin kosteuttavaa kasvorasvaa, näin talvisin kun iho tulee todella kuivaksi 🙂

 35. 37

  sanoo

  Pakko kommentoida tohon sun Tunnustuksia postaukseen. Meitsi on kans kovan luokan kiukuttelija kotona, onneksi työpaikalla osaa käyttäytyä. Kotona mua kutsutaan välillä Pikku Myyksi, välillä natsiksi. =)

  Viihdyn kans todella hyvin, liian hyvin, yksin. Olen melkein erakko välillä. Jotenkin unohtui ilmoittautua työpaikan pikkujouluihinkin kun ei jaksa koko aikaa ihmisiä.

  Ja juttua tulee välillä niin ettei tahtois lopettaa ollenkaan ja tekis mieli kirjoittaa sivutolkulla putkeen. Joskus taas hakee, hakee, hakee.

  Opiskeleeko sun boyfriend insinööriksi vai yrittääkö vaan olla sellainen? Mulla on ihan oikea insinööri kotona. Välillä sellaisen kanssa kanssa on vaikea tulla toimeen. =)

 36. 38

  Anonyymi sanoo

  Näitä kommentteja lukiessa tajuaa kunnolla, että miten suuri vaikutus sinulla onkaan tosi monien ihmisten elämään 😮

  Mutta minuunkin tämä blogi vaikuttaa, sillä harkittujen ostosten määrä on kasvanut. Nyt mietin, että tarvitsenko todella jotain tuotetta ja mikä olisi itselleni sopivin.

 37. 39

  sanoo

  Eiko: Järkeistäminen on tosiaan hyvä sana. 🙂

  Anonyymi: Kiva kuulla, että on ollut jotain vaikutusta. 🙂

  Anonyymi: Naputtelin tekstejä valmiiksi laivareissua varten ja ajastelin niitä, mutta välillä bloggeri tekee tepposensa ja julkaiseekin niitä vähän miten sattuu. Teksti on siis voinut epähuomiossa vilahtaa jo aiemmin. Taidan kuitenkin jatkossakin pysyä postaus per päivä rytmissä. 🙂
  Käänteispsykologiaa ehdottomasti. 😉

  juliet: Tuohon jemmaamattomuuteen ehdottomasti pyrin itsekin. 🙂

  toisaa: No, vaikutusta johinkin suuntaan kuitenkin ja silti hyvässä mielessä. 🙂

  Anonyymi: Nettikauppaan vaan ja äkkiä. 😉

  Katjuska: Kysymykseni johtui ehkä siitä, että ns. "kosmetiikkapiireissä elävänä" tiedän, että minun varastoni eivät ole mitkään ihan mielettömät edes. 😉

  Anonyymi: jei, loppuneet rules! 🙂

  Anonyymi: No, ei se ole pahasta sekään. 😉

  AsaTor: Ihana kuulla! Ja pysy kuulolla, kyllä minä vielä sinut johonkin uuteen villitsen. 😉

  Anonyymi: Oi, mahtavaa! 🙂

  Siny: Ihanaa, että suurin osa tosiaan on sisäistänyt homman oikein. 🙂

  aNNiKa: Kiitos, että jaksat aina lukemisen lisäksi kommentoida. 🙂

  Anonyymi: Lumenen Arctic Aqua on mukava kosteuttaja, joka sopii samalla kuitenkin meikinalle. Tehokkaampaan kosteutukseen apteekin perusvoiteista voisi löytyä apua. 🙂

  Missy E: Sekä että. 😉 Kotona leikkii insinööriä ja käy tuolla koululla hakemassa vahvistusta asiaan. Virallisesti tuosta kai on diplomi-insinööri tulossa. 🙂

  norppa: Kiitos kivasta kommentista. 🙂

  Anonyymi: Pelottavan paljon tosiaan voi vaikuttaa. Toisaalta tämän vuoksi muistan taas, miksi on tärkeää pitää kiinni siitä, että suosittelee vain tuotteita, joita oikeasti pitää hyvinä eikä vaan tuotteita, jotka on saanut testattaviksi ja kehuu niitä vain siksi. 🙂

 38. 40

  Anonyymi sanoo

  Pidä ihan minkälaista lakkoa kun haluat, kunhan vaan jatkat blogin pitämistä ja tuotteiden arviointia;) Olen saanut täältä niin paljon hyviä vinkkejä ja vanhoja varastojakin on tullut käytettyä ja siivottua. En malta odottaa, että jatkat Ole H:n testailua, toivottavasti pian jotain kuuluu (samoin kommenttilootasta olis kiva lukea kommentoijien omia kokemuksia).
  Terv. nimim. Firm action mask-naamassa kirjoitan tätä kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *