Päivä 298: Tunnustuksia

Todella moni on haastanut minut paljastamaan itsestäni muutamia faktoja, mutta olen ollut hyvin laiska näiden haasteiden kanssa enkä ole saanut hommaa oikein toteutettua. En tiedä mitä kirjoittaisin tai kenet edes haastaisin (enkä muista, keiltä kaikilta olen tämän haasteen edes saanut), sillä kaikki seuraamani bloggaajat ovat jo saaneet blogiinsa tämän haasteen. Tyydyn siis itse vaan toteuttamaan haasteen jälkijunassa ja toteamaan, että kaikki aktiivisesti seuraamani bloggaajat ovatkin jo toteuttaneet haasteen.
Tässä kuitenkin omat tunnustukseni:

1. Tykkään Jari Sillanpäästä. Ihan tosi, Jartsa on ihan mielettömän symppis ja laulaa ihanasti! Ja ne lantiomuuvit! Eipä kyllä Antti Tuiskun lisäksi moni suomalainen artisti moisia liikkeitä vetele… Olen jopa käynyt Jartsankeikallakin. Tosin sydämessäni on aina paikka myös ikuiselle rakkaudelleni Hansoneille, eli minut tuntevat eivät kuulemma hämmästy, kun kuulevat minun pitävän Jartsastakin. Lukeutuvat kuulemma samaan, outoon kategoriaan. Eivät minusta vaan. Lisäksi olen viimeaikoina tykästynyt kovasti The Baseballsin musiikkiin. Toisaalta nautin myös älyttömästi Bob Marleyn kuuntelusta… Melko laaja maku, ilmeisesti? Jazzia en kuitenkaan voi sietää enkä suurinta osaa klassisesta musiikista, sillä musiikissa on ehdottomasti oltava selkeä rytmi.

2. Välillä minulla on teille niin hirvittävät määrät kerrottavaa täällä blogissa, että saatan näpytellä jopa viikon postaukset etukäteen valmiiksi. Sitten aina välillä tarkistelen ja hion niitä tehden joskus myös pieniä lisäyksiä niihin ennen niiden julkaisua. Ja välillä lykkään niiden julkaisua pitkäänkin, kun keksin jotain, mitä tahdonkin julkaista ennen niitä. Hyvin harvoin koittaa päiviä, joina en tietäisi etukäteen, mistä aion blogata. Ja hyvin harvoin nykyisin koittaa päiviä, joina julkaisen vasta samana päivänä näppäillyn postauksen.

3. Postausteni menneet ja tulleet tuotteet eivät ole aina ihan reaaliajassa. Tämä johtuu juuri siitä, että olen niin innoissani kirjoitellut postauksia valmiiksi etukäteen, että yllättäen loppuneet tai minulle ilmestynee tuotteet eivät vaan pääse heti esiin. Saman kuun trafiikin pyrin kuitenkin laittamaan saman kuun postauksiin.

4. Olen kotona aika kova kiukuttelija. Omasta mielestäni tietenkin hyvin suloinen kiukuttelija. Töissä osaan joustaa, mutta kotona on parasta totella minun tahtoani, tai puhkun ja puhisen wannabe-insinöörin nurin. Ja sitä paitsi minun ideani ovat kuitenkin paljon parempia kuin hänen ideansa! (t. Pirttihirmu)
Totuus on kuitenkin, että olen hyvin onnekas, että olen löytänyt niin kiltin ja ihanan miehen, että hän jaksaa pitää kiulutteluani vain yhtenä söpönä piirteenäni. Ainakin yleensä.

5. Nautin ihan suunnattomasti yksinolemisesta. Tulen todella kiukkuiseksi, jos en saa aina välillä olla ihan hiljaa ja rauhassa ja puuhailla omia pieniä puuhiani. Voisin siis sanoa, etten ole mikään kovin sosiaalinen luonne. Tämän vuoksi rakkaan wannabe-insinöörin kanssa yhteiselo tuottaa minulle välillä hankaluuksia, sillä minun tekisi usein mieli kiljua vaan täyttä kurkkua hänen suunsa tukkoon ihan vaan silloinkin, kun hän kesken hiljaisen hetkeni kysyy minulta, laittaisiko hän minulle ruokaa. Välillä vaan on ihanaa, että kaikki ympärilläni ovat hiljaa ja saan puuhata ihan rauhassa.

6. Tulen hyvin kiukkuiseksi myös, jos en saa päivittäin hedelmiä. Banaanit ja omenat ovat ehdottomia (joskin vihreille omenoille olen allerginen), mutta myös tuore ananas, luumut, viinirypäleet tai esimerkiksi nektariinit ovat herkkujani.

7. Minua ärsyttää, jos tuotteita ei hetkeen lopu. Kääntelen ja vääntelen purkkeja ja pakkauksia ja yritän epätoivoisesti löytää jonkun, josta voisin päästä eroon. Tai ainakin jonkun, jonka voisin heittää vanhentuneena pois. Tai edes jonkun, jonka voisin antaa jollekin ystävälleni. Ahdistun, jos tuotteita ei ole loppunut moneen päivään.

Lähes kaikki seuraamani bloggaajat ovatkin totuutensa kertoneet, mutta enemmän minua kiinnostavatkin tällä hetkellä lukijoideni totuudet. Kertokaahan jokainen itsestänne yksi totuus meille, niin ollaan ainakin asteen verran tuttavallisempia!

PS. Harmikseni joudun keskeyttämään ensimmäisen tytöharjoittelujaksoni jo sen puolessa välissä neljän työpäivän jälkeen Silja Europan ikävä hajoamisen vuoksi. Itse en kyseisellä laivalla ole ollut harjoittelemassa, mutta tilanne vaikuttaa selkeästi myös muuhun laivaliikenteeseen. Ymmärrän tilanteen kyllä täysin ja palkallisista työntekijöistä huolehtiminen on tietysti aina ensisijalla meihin ”ylimääräisiin” verrattuna. Koti siis kutsuu myös minua jo torstaina! Saa nähdä, kuinka loput harjoittelujaksot järjestyvät…

No, en valita, sain nimittäin yhtäkkiä kuusi ylimääräistä vapaapäivää. Harmi vaan, että ne ovat palkattomia (olin siis ottanut omasta työstäni palkatonta vapaata), mihin tällä hetkellä köyhällä opiskelijalla ei tietysti olisi varaa. No, ei se ylimääräinen lomailu tietysti pahaakaan tee! Kyllähän sieltä kotoa aina jotain siivottavaa esimerkiksi löytyy..

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Nykyään omistan niin vähän tavaroita kuin vain olla voi, ei mtn. turhaa enää löydy koko asunnostani. Kesti aikansa päästä tavoitteeseen, mutta se on palkinnut. Kiitos tälle blogille josta sain idean. 🙂

 2. 2

  justiinako? sanoo

  Kohta 4 on identtinen myös eloon täällä. Kiukkupussi kun olen ja insinöörini on tyyneyden perikuva.

 3. 3

  Sanna :) sanoo

  Hei! Lanzan hiuspuuteri saapui BeautyBayn paketissa vihdoin ja viimein!!!! Ensimmäisen kokeilukerran jälkeen tuote vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja ennenkaikkea toimivalta omaan litteään, liukkaaseen ja sähköiseen tukkaani. Etuhiukset suorastaan "putkahtivat" esille mukavan tuuheasti, jos tämä kuvaus nyt mitään sanoo. 😀 Suurin yllätys oli purkin aivan minimaalinen koko :O sillä olin jotenkin kuvitellut sen vähintään deodorantin kokoiseksi ellei jopa isommaksi, noin matkakokoisen muotovaahdon tapaiseksi tai jotain. Koko kuitenkin muistuttaa lähinnä pientä suolasirotinta. 🙂 Puuteri itsessään on hieman kosteata ja jotenkin kaukana kasvopuuterista ja se katoaa tummemmissakin hiuksissa pian näkyvistä. Kiva tuote ja tosiaan ensimmäisen päivän jälkeen tuntuisi siltä, että saatan hyvin ostaa puuteria toisenkin kerran, kunhan tuo purkki nyt sitten aikanaan loppuu.

  Pieni totuus itsestäni: Tilasin _saman tien_ uuden paketin BeautyBaystä, jossa on mukana Essien mattalakka ja kuusi (!!!) erilaista kynsilakkaa pinkistä tummaan violettiin ja tummaan vihreän/turkoosin sekoitukseen. Tämä on yllättävää siksi, että en TO-DEL-LA-KAAN tähän saakka ole juuri ikinä lakannut saati edes kunnolla hoitanut kynsiäni. Blogisi ihanien kynsilakkaesittelyjen innoittamana olen nyt kuitenkin päättänyt panostaa omiin kynsiini edes hiukan. Mutta en uskalla kertoa esim. äidille tai miehelle, että tilasin sitten lähes 90 punnalla kosmetiikkaa, josta noin 50 puntaa meni kynsilakkoihin. *nolostus* Että se niistä veronpalautuksista sitten! 🙂

  Kiitos siis taas kerran blogistasi! Tykkään kovasti lukea juttujasi ja olenpa tosiaan minäkin löytänyt täältä monta uutta ja ihanaa tuotevinkkiä, kuten moni muukin lukijasi. 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Harmi, että työharjoittelusi keskeytyi. Toivottavasti saat pian jonkun toisen paikan!

  Tuosta kiukuttelusta muuten: ikävä todeta, mutta se on harvemmin kenenkään miehen mielestä suloista kovin pitkään. Kannattaa opetella joustavuutta myös kotioloissa. Voin kokemuksesta kertoa, että oman persoonan kehittäminen tuossa asiassa kannattaa! 🙂

  t: Hanna

 5. 5

  Irina sanoo

  Kiitos taannoisesta Earth Reflections -vinkistäsi! Nappasin paletin eilen mukaan lentokentältä ja oikeassa olit, se on tosi monipuolinen ja kaunis. Taipuu niin töihin sopivaan nudemeikkiin kuin voimakkaampaan iltameikkiinkin. Kesäksi haluan ehkä jotain punaruskeampaa, tyyliin Beige Masai iridiscent-versiona, mutta onneksi tässä on vielä aikaa tehdä taustoittavaa tutkimusta 🙂

  Aiotko muuten laajentaa kokoelmaasi jossakin vaiheessa myös 5-Couleurs mattaversioihin? Viimeistään siinä vaiheessa kun 40 iskee mittariin alkavat helmiäisvärit näyttää monella jotenkin vähän halvoilta… Mutta siihenhän sulla taitaa onneksi olla vielä paljon aikaa!

  Mukavia lomapäiviä!

 6. 7

  Kiija sanoo

  Voin paljastaa sen että minulla on paljon erilaisia fobioita. Näitä on tietysti monilla muillakin ihmisillä mutta omani ovat kuulema hyvinkin outoja ja ansaitsevat täysin oman kategoriansa tuttavieni mielestä. Mainitakseni muutaman pelkään mielettömästi tien ylittämistä, lämpimiä mandariineja(kylmät on ihan normaaleja) sekä mansikoita. Mansikoiden kanssa ei voi olla edes samassa huonessa. Kesäisin toreilla ja kaupoissa käynti on sietämätöntä tämän takia.

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  oikein arvasin, että olet laivalla harjoittelussa ;)! harmillista että työharjoittelusi keskeytyi… mutta nauti nyt sitten vapaista, vaikka ovatkin palkattomia. välillä ylimääräinen vapaa-aika vaan on niiiin ihanaa :)!

  vai että tunnustuksia. minä ainakin tunnustaudun kiukuttelijaksi myös ;). onnekseni olen myös löytänyt miehen, joka ymmärtää sen… tai no, sanotaan paremminkin että ainakin yrittää sietää sitä XD

  /nanna

 8. 9

  sanoo

  Ihanat paljastukset 😀 Jotenkin tosi söpöt ja suloiset 😀 Mä oon kans samanlainen pikku prinsessa joka kiukuttelee joka käänteessä, mutta tietenkin vain kotona 😀

 9. 10

  Nicole sanoo

  Selailen aina H&M:n lastenvaatesivut ja usein myös huuto.netin lastenvaatteita. Ikäni puolesta moisten ei pitäisi vielä kiinnostaa, mutta kun ne on NIIN söpöjä 😀

 10. 11

  Sissi sanoo

  Ai laivalla olit! Minä yritin miettiä ja miettiä mutta enpäs keksinyt… Harmillista että joudut tulemaan kesken kaiken takaisin.

  Mitään maata mullistavia totuuksia itsestäni en osaa kertoa, mutta tän voin: Pelkään oikeasti että koiranruokasäkissä majailee jonakin iltana rotta, joka puree mua sormesta. Tän takia komeroon (missä säkkiä säilytetään) on aina pakko laittaa valot, ja säkkiin kurkattava, ennen kuin sieltä uskaltaa ruokaa sesselle annostella.

 11. 12

  sanoo

  Siis vain YKSI tunnustus?! Minulla on monta luurankoa kaapissa. Tässä muutamia…

  1. Olen hillitön Celine Dion fanaatikko eikä ystäväpiirissäni tiedetä asiasta edelleenkään.
  Kuuntelen Celineä salaa ja pidän hänen kaikki omistamani levyt (joita minulla siis on arviolta 30 kpl) piilossa. “Vaativassa musiikki-ystäväpiirissäni” tämä asia on liian arka paljastettavaksi etenkin jos he tietäisivät että olen Celinen nähnyt livenä 3 kertaa.

  2. Olen äärimmäisen perfektionistinen ihminen. Minun elämässäni kaiken pitää olla järjestyksessä ja suorassa linjassa. Minulla on vaatehuone missä on pinkat viikattu millilleen saman levyisiksi pinoiksi sekä vaatehuoneessani on värimaailmat. Kaikki on laitettu vaaleasta tummempaan ja henkareiden välit ovat tasaisesti sentin välein. Näitä fanaattisia piirteitä ilmenee lähes kaikessa elämässäni. Kotonani ei ole koskaan taulut tai matot vinossa ja kaiken pitää olla järjestyksessä.

  3. Pelkään pimeässä olemista sekä omaan valtaisan mielikuvituksen jota ruokin kaikilla niillä ohjelmilla joissa käsitellään paranormaaleita ilmiöitä. Iltaisin minut valtaa hulluus jossa jokainen rasahdus on merkki jostain pimeän voimista. Tästä haluaisin kovasti eroon mutta minkäs teet…

  4. Olen todella itsepäinen ihminen ja teen lopulta aina kaiken sen mukaan miten sen itse haluan tehdä. Olen äärimmäisen huono tekemään kompromisseja ja en suostu uskomaan että voisin olla koskaan väärässä minkään asian suhteen. Tämän piirteen yhdistäminen parisuhde-elämään ja työpaikalle on jokapäiväinen haaste.

  5. Olen toivotan raha-asioissa. Voin tuhlata satoja euroja päivässä kosmetiikkaan, vaatteisiin ja sisustukseen joihin minulla todellisuudessa ei olisi varaa. Omistan 4 luottokorttia joita vingutan mielentilojen mukaan. Minulle materia tuo valtavan tyydytyksen ja haen ostovimmalla lohtua arkiseen elämään.

  6. Olen mainosten uhri. Olen ostanut GoldenGirlin sivuja seuraamalla lukuisia tuotteita. Muutamia mainitakseni ostoskoriini, vain tätä kyseistä sivustoa seuraamalla, on tipahtanut mm. lumenen naamiot, brandin suklaanaamio, ole henriksenit, body shopin käsivoide, diorin tuotteita jnejne. Sekä ostan hyvin usein uutuustuotteita joita mainostetaan alan uusimmissa lehdissä.

  Noin. Kyllähän näitä olisi vaikka ja kuinka mutta eiköhän tässä ollut tarpeeksi. 😀

 12. 13

  sanoo

  Heips!

  Anteeksi kun tämä ei liity aiheeseen, mutta oon tilaamassa ekaa kertaa mineraalimeikkejä kokeiltavaksi. Ihoni on kait sekaiho, ainakin se rasvoittuu hurjasti loppupäivää kohti ja ajattelin, jos mineraalit pysyisi naamalla siistinä pitkänkin päivän (?) 🙂

  Nyt mietinkin, että onko bareminerals mielestäsi rasvoittuvalle iholle paras vaihtoehto, vai ehkä jokin toinen merkki (mineraaleista)? Luotan sanaasi, kiitos jos ehdit auttaa! 🙂 Tosi vaikea löytää sellaista meikkipohjaa, mikä ei ala kiiltämään iltaa kohti. Tietty on puuteripaperit, jos mikään muu ei auta…

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Kivoja paljastuksia! 😀

  Itsestä tulee mieleen vaikka kuinka monia jänniä paljastuksia, mutta sen voin kertoa, että ajattelen usein saksaksi. Äidinkieleni on suomi, mutta olen monia vuosia opiskellut saksaa. Minusta on hyvin luontevaa mietiskellä arkisia asioita ja syntyjä syviä saksaksi (joskus ajatukseni ovat tosin aivan turhanpäiväisyyksiä). Ja mikä olisi parempaa harjoitusta kuin kielen käyttäminen! 😀

  -Auf Deutsch, bitte-

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Meikäläisellä taitaa olla aika erikoinen riippuvuus.Nimittäin ilman askelmittaria en suostu aamuani käynnistämään.Kävelenkin päivittäin säästä riippumatta 7-10km,oli sitten joulu tai juhannus.Koira on ainakin tyytyväinen.Kaatosadeterkuin rouva47.

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Minäkin kuulun siihen outoon ryhmään joka tykkäsi Hansoneista, minulla vain ikuisen rakkauden kohteeksi Hansoneiden ohi tuli outoakin oudompi The Kelly Family. Miten niin minä tykkään perhekeskeisistä pitkätukista?;)

 16. 17

  sanoo

  rouva47: Askelten seuraaminen on kyllä hyvin addiktoivaa. Oikein terveellinen paljastus! 🙂

  Anonyymi: Hih, The Kelly Family, olinkin jo unhotanut koko köörin. 🙂

  Nicole: Ne kyllä ovat ihan älyttömän söpöjä! 🙂

  Juárez: Voisit tulla tännekin vähän järjestelemään, en panisi pahakseni. 😉
  Toivottavasti on tullut ainaki pääsääntöisesti tehtyä hyviä hankintoja vinkkieni perusteella. 🙂

  miuku1: Mielestäni bareMinerals sopii kaikille ihotyypeille, mutta todella helposti rasvoittuva iho voi toki haluta jotain mattapintaisempaa tai ainakin alle hyvän pohjustajan. Työkaverillani oli todella rasvoittuva iho ja bareMinerals on ainakin hänellä hillinnyt rasvoittumista. 🙂

  Sissi: Onneksi pääsen parin viikon kuluttua takaisin. 🙂
  Pitäisiköhän sinun hankkia koiranruualle iso, läpinäkyvä saavi? 😉

  Auf Deutsch, bitte: Täällä on yksi, joka höpöttelee itsekseen englantia ja ruotsia yksinollessaan. 😉

  valeria: Jei, juuri tällaisia kotilellikkejä. 😉

  Kiija: Täytyy sanoa, että mansikkafobia on ehkäpä yksi mielenkiintoisimmista kuulemistani. 🙂

  Irina: Ihana kuulla, että paletti on osoittautunut hyväksi ostokseksi. 🙂
  Minulla on myös nuo tämän hetkisissa valikoimissa olevat tavalliset, ei iridescent paletit. Sitä mukaa kun uusia tulee, niin niitä myös hankin. 🙂

  kiukkupussi: Kyllä se vähän kuuluu naisten oikeuksiin olla kiukkupusseja. 😉

  nanna: No, onneksi pääsen kahden viikon kuluttua takaisin jatkamaan harjoittelua. Eikä tosiaan ylimääräinen vapaaviikko pahaa toki tee. 😉

  justiinako?: Rauhallinen insinööri on kiukkupussille sopiva vastakappale. 🙂

  Sanna:): Kiva kuulla kokemuksiasi tuosta Lanzasta! Täytyy ehdottomasti kokeilla itsekin.
  Hih, pahoittelen yllyttämistä, mutta kyllä ne kivat kynnet niin vaan piristävät itseäänkin. 🙂

  Hanna: Ei tosiaan onneksi kokonaan keskeytynyt, vain tämä ensimmäinen kahdeksan päivän jakso jäi puoleenväliin ja jatkan taas parin viikon päästä normaalisti. 🙂
  No joo, täytyy myöntää, että joustavuuttakin on toki harjoiteltu. Kolme vuotta pelkkää kiukuttelua olisi varmasti jo ajanut miehen tiehensä. Ja riippuu tietysti ihan täysin, kuinka tosissaan ja mistä kiukuttelee. 😉

  Anonyymi: Oi, ihana kuulla! 🙂

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Tässä joitain paljastuksia minusta.

  1. Olen asunut kohta lähes 2 vuotta nykyisessä rivitaloasunnossani, mutta en ole ikinä puhunut naapureitteni kanssa.

  2. En ole ikinä ollut Facebookissa tai irc-galleriassa, "meseä" opin käyttämään 25-vuotiaana.

  3. Olen todella ailahtelevainen ja temperamenttinen ihminen, vaikka monet pitävät minua hiljaisena hissukkana. Olen myös kova kiukuttelemaan.

  4. Olen ollut humalassa viimeksi 9 vuotta sitten. Teini-ikäisenä käytin alkoholia useammin. En paheksu juomista, mutta minua inhottaa ihmiset jotka ovat kovassa humalassa.

  5. Olen käynyt terapiassa viikoittain noin 7 vuoden ajan. Vain pari läheistäni tietää asiasta.

  6. Vihaan tämänhetkistä opiskelupaikkaani, mutta minun ei tässä vaiheessa kannata enää vaihtaa alaa.

  7. Olen todella eläinrakas. Puhun eläimille ja kuvittelen tietäväni niiden ajatukset. Ne ovat minulle kuin perheenjäseniä.

  P.S. Golden Girl, sulla on tosi kiva blogi :)! Blogisi innostamana olen itsekin vähän ostolakkoillut, nykyään mietin tarvitsenko jotain tavaraa todella vai haluanko sen vain hetken mielijohteesta. Jatka samaa rataa! 🙂

 18. 19

  sanoo

  rakastun aina palavasti johonkin asiaan, sanontaan, bändiin ym ja kulutan sen loppuun ! Esim sanontoja joita kaverit ei enää JAKSA kuunnella on "harmisinänsä" "kerrankos sitä" ja muutamat muutkin…… :—-D esim jotku safkat saa kanssa rakastumaan ;D

 19. 20

  toisaa sanoo

  Totuuksia riittäisi, mutta miten olisi vaikka tämä: olen ateistiperheen kasvatti enkä millään tavoin uskova, enkä osaa laulaa, mutta tykkään laulaa virsiä! Ensimmäisenä adventtina pitää ehdottomasti kailottaa Hoosiannaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *