Päivä 293: Omatunto soimaa?

Pyysin teiltä joku aika sitten vinkkejä, kuinka selvitä hammaslääkärikäynnistä hengissä ja te lähetitte minulle läjäpäin vinkkejä ja neuvoja, joista kahlasin läpi ihan joka ikisen ja joiden avulla tsemppasin itseäni. Kiitos vielä kaikille vinkkinsä antaneille ja muutenkin kammoa kommentoineille!

No, kävin sitten siellä hammaslääkärissä ja ai että kun ottaa kaaliin! Hammaslääkäri oli nimittäin niin ihana ja mukava ja homma sujui paikkauksineen niin kivutta ja sukkelaan, että voisin mennä vaikka heti uudestaan!
Voin todella pahoin koko bussimatkan, jonka paikalle köröttelin ja meinasin alkaa itkemään jo odotushuoneessa (puhumattakaan siitä, kuinka tosissani olin edellisenä iltana aikaani perumassa), mutta nyt voin kyllä sanoa, että enää en pelkää hammaslääkäriä (tai ainakaan tuota setää) yhtään!

Ai että miksikö sitten ottaa kaaliin? No kun olin ehtinyt hankkimaan itselleni (teidän ohjeidenne mukaisesti) palkinnoksi NYX:in Taupe -sävyn varjostuksiin ja Essien ihanan mintun värisen Mint Candy Apple kynsilakan sekä sen kaipaamani vedenkestävän mascaran. Nyt kun homma kuitenkin sujui niin helposti ja kivutta, aiheuttaa palkitsemisen ajattelukin jo huonoa omaatuntoa…. En kai minä nyt voi palkita itseäni, jos minulla ei edes ole kerrottavanani mitään kummoista selviytymistarinaa enkä ole selvitynyt hengissä mistään äärettömästä kivustakaan!

Pintapuudutetta ei muuten laitettu ja selvisin ilman musiikkia. Eikä muuten puuduttaminenkaan sattunut, kun oli hommansa osaava hammaslääkäri! Itseasiassa mikään ei sattunut yhtään. Pahin tuntemukseni oli poraamisen äänen aiheuttamat kylmät väreet, eli pääsin todella helpolla. Enää ei siis tosiaankaan reiät pelota (vaikka niitä aion jatkossakin vältellä), nyt nimittäin uskallan mennä sinne hammaslääkäriin ihan koska vaan (tai ainakin tuon sedän käsittelyyn).
Täytyy muuten mainita, että hampaista oli kuitenkin pidetty hyvää huolta, sillä seitsemän vuoden hammaslääkäritauon jälkeen ainoa ongelma oli hammaskiven lisäksi yksi reikä, joka sekin oli tullut edellisen ala-asteella laitetun paikan alle, josta en sitä pahemmin olisi voinut harjaillakaan. Ehkäpä voisinkin siis ajatella tuotteet palkinnoksi noista seitsemästä hyvin hampaita hoitamastani vuodesta? Tosiasiassa ajattelen nuo ennemminkin kyllä palkinnoksi siitä, että pääsin tämän käynnin myötä totaalisesti eroon hammaslääkäripelostani. (Oikeastaan se kalju nelikymppinen hammaslääkärisetä pitäisi palkita, eikä minua. Tykkäisiköhän hän mintunvärisestä kynsilakasta tai loistavasta varjostusväristä? Mascaran tietysti korkkasin itse ennen hänen luokseen menoa.)
No, se siitä analysoinnista. Tahdotte kuitenkin nähdä itse tuotteet, eikö?Olen näistä kaikista aivan innoissani!Ensinnäkin se vedenkestävä mascara:Kokeiluun lähti Maybellinen The Colossal Volum’ Express Waterproof, jonka tietysti laitoin ripsiini ennen hammaslääkärille menoa. Kunnon testiin tämä ei siinä vaiheessa päässyt, sillä odotettua itkua ei tullutkaan tihrustettua. Jälkikäteen tämä on kuitenkin todettu hyvin kestäväksi, mutta melko helposti vedenkestävälle silmämeikille tarkoitetulla poistoaineella poistettavaksi. Ihan eri luokkaa, kuin eilen haukkumani Make Up Storet!
Tämä erottelee ripset todella kauniisti ja ennen kaikkea pitää taivutukset hyvin:
Tuuheutta ei tullut kovin paljoa, mutta tätä saa kyllä kerrostettua melko hyvin. Kokeilin myös laittaa tätä taivutettuihin ripsiin ensin alle ja päälle sitten FLE:tä ja hyvin pelitti: tämä taivutti ja erotteli ja FLE teki tuuheutta päälle ja taivutukset pysyivät yhä. Tämä yhdistelmä ei vaan tosin toimi silloin, kun tahdon vedenkestävän lopputuloksen, mutta muulloin kyllä.
Tätä mascaraa voin kyllä ehdottomasti suositella! Kiukuttaa vaan, että minulla in nyt kaksi hyvää mascaraa, yksi ihan ok mascara ja yksi täysi susi…
Sitten on tämä NYX:in Taupe poskipuna, joka on varjostustuotteiden kategoriassa jo suorastaan kulttisävy. Kuvassa sävy on hieman liian vaalea, mutta tämä on siis kylmä vaaleanruskea. Aurinkopuuteri näyttää vaalealla suomalaisella iholla usein hassulta varjostuksissa lämpimän sävynsä vuoksi, joten tällainen kylmemmän sävyinen tuote on aivan loistava valinta. Itse en ole koskaan omistanut yhtään kunnollista varjostustuotetta, joten tämä oli hyvin tervetullut tapaus.(Kerrottakoon muuten, että NYX:in tuotteita myydään esimerkiksi Nonpareilboutiquessa, mutta tilasin omani eBaysta, sillä Nonpareilboutiquen kiinteät postikulut olisivat taatusti koituneet kohtalokseni enkä itseni varsin hyvin tuntien olisi todellakaan kyennyt pitäytymään vaan yhden poskipunan tilaamisessa…)
Sitten on tämä ihanuus. Olin kuolla (tai ainakin haukoin kovasti henkeäni), kun näin tästä ihanasta Essien Mint Candy Apple lakasta ensimmäisen kerran kuvan netissä. U-PE-A! Olen todella pitkään toivonut löytäväni oikeasti mintun värisen lakan ja tässä se on. Ihan täydellinen! Kiljun ja vingun vieläkin kuin kissan hiirilelu, kun katselen tätä. Jahka vain saan tämän kynsiini, en taatusti ota tätä koskaan pois! (Tai no, en ainakaan pariin päivään. )Siis ah, voi luoja! Suussa maistui jo After Eight suklaa tätä kynsille levitellessäni. Tätä katsellessa voin jostain syystä ihan haistaa kyseisen suklaan ihanan minttutäytteen!
Tällaisia palkintoja kammonsa voittanut siis sai. Omia käyttökokemuksianne tai muuten vaan kommenttejanne tuotteista otetaan ilolla vastaan!Hammaslääkärimaksut ovatkin kyllä sitten pistäneet tilini tässä kuussa miinukselle, mutta onneksi se tarkoittaa samalla sitä, etten voi senkään vuoksi keksiä syitä uusille hankinnoille. Nyt on taas tuhlailut hetkeksi aikaa tuhlailtu.
Rahatilannettani ei myöskään helpota yhtään se, etten voi loppuvuodesta pariin viikkon käydä normaalissa palkkatyössäni. Noina parina viikkona tulen myös joutumaan hyvin suurien houkutusten keskelle, joten saa nähdä, kuinka selviän. Ei, en ole lähdössä lomamatkalle. Ja ei, en paljasta vielä, mistä on kyse. Tulkaa itse kurkkimaan!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Olitpa urhea! Minusta olet aivan oikeutettua saamaan palkinnon siitä hyvästä, että hampaasi tosiaan olivat noin hyvässä kunnossa ja hampilääkäriin ylipäänsä uskaltauduit. Laitathan sitten kuvia Taupe-sävystä käytössä, olen jo kauan aikonut ostaa sen, mutta vielä olen kituutellut vähän epäsopivilla tuotteilla.

 2. 2

  sanoo

  Kyllä mielestäni se hammaslääkärikäynnin odottaminen ja kauheuksia uhmaten sinne meneminen on jo palkitsemisen arvoista, ei kannata potea huonoa omaatuntoa kun ei sattunutkaan. Hieno suoritus! 🙂

  Ja voi hyvä tavaton miten upealta näyttää tuo Essien lakka, pakko kyllä pitää näpit irti luottokortista kun vasta näpyttelin tilaukset sekä Head2Toelle että Nonpareiliin. Tilasin Taupen sijasta NYXin Latte-mosaiikkipunan varjostuksia varten, vähän jännittää miten käy. 🙂

 3. 3

  sanoo

  Oman pelkonsa kohtaaminen on sen verran karu kokemus, että ansaitset todellakin siitä hyvästä pientä hemmottelua. Ja hei, hienoa että uskalsit! Muistan hyvin mikä kuolemankammo itsellä oli ennen hammaslääkärikäyntejä – mutta onneks löytyi pelkopotilaita hyvin ymmärtävä lääkäri, jonka hoito ei sattunut yhtään 🙂

 4. 4

  sofiee sanoo

  Aivan ihana kynsilakan väri! <3 Voisitko kertoa mistä liikkeistä noita Essien lakkoja löytyy, vai myydäänkö niitä Suomessa..?
  P.S. Itsekin käytän tällä hetkellä tuota samaa ripsiväriä, ihan huippua (:

 5. 5

  sanoo

  Minäkin olen sitä mieltä, että olet ehdottomasti ansainnut palkintosi jo ihan sen vuoksi, että selätit pelkosi ja menit sinne. o/

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Mun lemppari ripsiväri on juuri tuo colossal volum express, tosin ei vedenkestävänä. Itellä toimii jopa paremmnin kun FLE !

 7. 8

  sanoo

  Ihana lukea positiivisia hammaslääkärikokemuksia! Minä en silti vielä uskalla..

  Laitoin myös hetki sitten tuon Essien lakan tilaukseen. 🙂 Tosin valkkasin sen neljän minilakan setin, koska kaikessa ihanuudessaan tuo sävy vähän pelotti mua.

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  PALJASTATHAN!D8< EI VAAN. Kunhan JOSKUS paljastat, minne oot menossa, sillä mä olen kyl laatuani tosi utelias;D

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  voisitko ottaa kuvan tuosta mintun värisestä lakasta mattapintaisena ? 🙂 näyttää niin herkulliselta !!

 10. 11

  unohtanut sanoo

  Pakko tulla kysymään ku oon etiskelly sun postauksista kun jossain mainitsit kerran jonkun hajuvesisivun missä sai kattoa esim. lempituoksujen perusteella mitkä muut tuoksut vois miellyttää? Mikä hitsi se sivusto oli?

 11. 12

  loreal sanoo

  Pitäisiköhän itsekin vähän palkita monia 5-6 vuoden kestäneestä oikomishoidosta (TUSKAA!). Äläkä muuten nyt saa uutta hammaslääkäripelkoa 😀 En ole koskaan pelännyt hammaslääkäriä, mutta senkin edestä kärsinyt. Minulla on ollut kaikenlaisia rautoja: kitalakirauadat (pois otattaessa jäi kitalakeen siitä "kuopat"), yöraudat (sellainen iso härpäke http://personal4.iddeo.es/mmoreira/images/braces/lisa_simpsons.jpg ), perusneppariraudat (eli ne mitkä ovat hampaiden päällä) ja vielä viimeiseksi sellainen ällö juttu joka tungettiin suuhun, mutta piti sitten aina ottaa ruoan ajaksi pois (limainen! yöh). Se, että nuo kaikki olivat ärsyttäviä, niin myös ne sattuivat todella paljon 🙁 myöskin olen näitä ihmisiä joille tulee hirveästi hammaskiveä, vaikka mitä tekisi, niin sen ottaminen sattuu ihan hirveästi! +yksi reikä ollut (paikattu), viisauden hampaat kasvamassa (KIPEÄT) ja mitäköhän vielä :DDD tämä ei siis ollut mikään itsesääli viesti, olen kumminkin iloinen suorista YLÄhampaista (alahampaat eivät ole) ja kaikki tuska oli kumminkin hyödyksi.

  Mutta onnea että pääsit yli hammaslääkäripelostasi 🙂

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Kannatatko sellaista, että meikkejä käytetään muihinkin tarkoituksiin kuin siihen mihin se ne ovat luodut? Kuulostaapa hassulta. Meinaan sitä, että olisiko ihan ok käyttää esim. luomiväriä poskipunana (tämä on vain yksi esimerkki, joka tuli mieleen postauksesta), vai pitääkö kaikkeen olla oma tuote? 😀

 13. 14

  sanoo

  Pööpö: Juu, yritän laittaa. 🙂

  Eireene: Muista tulla kertomaan, miten mosaiikkipuna käytännössä toimii. 🙂

  Mai Korpi: Totta kyllä puhut. 🙂

  sofiee: Täältä löytyy jälleenyyjiä: http://www.carpelancosmetics.fi/essie/Default.aspx?id=399466

  Jenny: Jo alkaa omatunto puhdistua. 😉

  Anonyymi: Jälleenmyyjiä löytyy täältä: http://www.carpelancosmetics.fi/essie/Default.aspx?id=399466

  Anonyymi: Itseäni normiversio ei täysin vakuuttanut, mutta ihan hyvä se kyllä oli. 🙂

  kiukkupussi: Nuo muutkin sävyt näyttävät kyllä ihanilta. 🙂

  Anonyymi: Paljastelua on kyllä luvassa. 😉

  Anonyymi: Juu, otan ennen poistoa. En ole itse lämmennyt näille cremelakoille matattuina, shimmeriset näyttävät mielestäni paremmilta mattoina. 🙂

  unohtanut: Kyseessä taisi olla tämä Sephoran fragrance finder:
  http://www.sephora.com/browse/me/index.jhtml?categoryId=

  loreal: Palkitse ihmeessä moisesta tuskasta. Itselläni on muuten joskus ollut nuo kitalakiraudat, mutta onneksi oli melko kivutonta. 🙂

  Anonyymi: Kun tässä juuri yritän pakkailla tavaroitani kohtuulliseen tilaan toivoisin, että omistaisin enemmän noita moneen käyttötarkoitukseen sopivia tuotteita… Näppäriä ovat, siis! 🙂

 14. 15

  sanoo

  Oi voi, itse olen juuri lähdössä hamppilääkärille ja mietin mitäs itselleni lupaisin jos selviän reissusta kunnialla. Olen meinaan tosi hammaslääkäri-kammoinen 😀

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Kaikille ei kyllä tuo maybellinen ripsari sovi, herkkä silmäisille ei ainakaan. Kokeilin ja silmät vuoti aivan kauheasti, ja kyllä vaihtoi mascara nopeasti omistajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *