Päivä 286: Alima Pure

Tilasin viimekuussa Alima Purelta sampleja kokeiluun ja vihdoinkin sain kyhättyä teille pienen tiivistelmän omista kokemuksistani.

Ensinnäkin siis huhhuh sitä määrää, joka Alimalla on sävyvaihtoehtoja: Pohjaa on vain yhtä laatua, mutta tuosta laadusta on saatavilla 60 valmista eri sävyvaihtoehtoa (sekä kolmen haluamansa sävyn miksattu pohja)! Itse tilasin sampleja lähes kaikkien sävymaailmojen sävyistä 0 ja 1 ja kaikkein parhaaksi sävyksi iholleni osoittautui lopulta sävy Beige 0. Hyvän sävyn löytäminen tosin edellytti, että kuljin välillä liian keltaisena, välillä liian punakkana, välillä liian kalpeana ja välillä mukavien meikkirajojen kanssa…

Ennen suurempia pohdintoja ja analyyseja laitan kuvan ihostani ennen ja jälkeen Aliman:

Heti alkuun täytyy kuitenkin sanoa, että en ole ihan varma vakuutuinko tästä pohjasta.

Peittävyys oli melko hyvä, mutta silmänalusilla sen kanssa oli hieman ongelmia. Jotenkin vaan tuntui, etten saanut pohjalla sinne tarpeeksi peittävyyttä oikeanlaisella siveltimelläkään. Kokeilin erikseen sarjan peiteainetta (Porcelain sävy), joka sitten peittikin jo vähän paremmin. En kuitenkaan lämmennyt tälle tämän vuoksi yhtä paljon kun esimerkiksi bareMineralsille, jolla saan yhdellä tuotteella ihan niin peittävää kun tahdon vain sivellintä vaihtamalla. Näppyjäkään edes peiteaine ei tuntunut peittävän niin tehokkaasti kuin bM tai YB.

Pohja jätti varsin mattaisen pinnan, mikä oli kivaa vaihtelua, mutta silti minun makuuni ehkä vähän liian mattaisen ja kuivan (heleyttä antavaa micaa tässäkin toki on, eli ihan mattaisesta pinnasta ei kuitenkaan nyt puhuta) . Olin kuullut, että Aliman pohja sopisi varsinkin kuivaihoisille, mutta kyllä esimerkiksi bM:n pohja sopii pintakuivalle iholleni paljon paremmin. Tämä Aliman pohja nimittäin tuntui hieman liian kuivakalta ja toi kuivuudesta johtuvia kevyitä juonteita helposti esiin.

Juonteista tuli muuten mieleen tämä ilmiö, jota en edes muistanut olevan olemassa:

Olen tällainen nenännyrpistelijä ja ilveilijä varsinkin kotioloissa ja sen seurauksena paksumpi meikkivoide saattaa välillä kertyä viiruiksi nenänvarteen silmien väliin. Rasvaisemman ja paksumman pakkelin kanssa tätä tapahtui usein, jos meikki oli iholla aamusta iltaan, mutta mineraaleja käyttäessäni en ole koskaan ennen enää törmännyt tähän ilmiöön. En muuten, kuin tämän Aliman pohjan kanssa. Ilmeisesti tämän peittävyys ei ole minulle tarpeeksi ja kasaan tätä siksi kasvoilleni liikaa, minkä vuoksi meikki puolestaan ei pysy iholla siistinä. Näette myös, ettei otsallakaan ole meikki pysynyt ihan parhaalla tavalla, vaikka pohjan päälle olikin käytetty kiinnityspuuteria. Pohjustaja tietysti auttaisi otsalla, mutta se tekee ihosta sitten vieläkin kuivakamman näköisen.

Tämä pohja sopii mielestäni parhaiten melko normaalille iholle. Kuivalle iholle tämä on liian kuiva ja rasvoittuvammalla iholla tämä mössääntyy hieman ilman pohjustajaa. Mitään ihan mieletöntä peittävyyttä tällä ei saanut, mutta melko hyvän peittävyyden kuitenkin. Sanoisin, että paremman kuin Essentia Naturalen pohjilla, mutta huonomman kuin bareMineralsilla tai Youngbloodilla.

Tämä oli siis ihan hyvä mineraalipohja, mutta ei ohittanut bareMineralsia tai Youngbloodin pohjaa omalla ihollani.

Tahtoisin kovasti kokeilla Lily Lolon pohjaa, mutta ilmeisesti sen peittävyys on vielä kevyempi? Täytynee siis ehkäpä unohtaa sen kokeilu tai kokeilla se sitten, kun olen taas saanut ihoni kuntoon. Everydayminerals on varmaankin seuraava sarja, jonka puolelle kurkin, kun uusi kokeilu tulee ajankohtaiseksi.

Ja niin, jos joku innnostuu nyt tilaamaan Alimalta sampleja, niin valitettavasti minun on kerrottava, että olet hieman liian myöhässä liikkeellä. Aliman omilta sivuilta ei enää voi tilata Suomeen, mutta he kehottavat Euroopassa asuvia ottamaan yhteyttä Femishopiin, joka on heidän EU:n toimittajansa. Harmi vaan, että Femishopin kautta tilaaminen on hieman hankalaa. Sampleja ei taida olla tilattavissa ja postikulutkin on kyseltävä erikseen.
Toinen Alimaa myyvä nettikauppa on Nature of beaty, joka toimittaa yhden meikkipohjan Suomeen varsin kohtuullisilla 4,80 dollarin postikuluilla. Sampleja vaan ei taida olla pahemmin saatavilla. Eli hieman hankalaksi menee kyllä, sillä 60 sävyvaihtoehdon joukosta en sentään tilaisi ihan sokkona täysikokoista pohjaa (tosin Nature of Beauty:n sävyvalikoima on huomattavasti suppeampi).

Jos tiedät enemmän tilausmahdollisuuksista kyseisen sarjan kohdalla, niin jaa ihmeessä tietoasi kommenteissa! Itse en jaksanut asiaan enempää perehtyä, sillä en lämmennyt pohjalle tarpeeksi. Alima Pure jääköön siis minun osaltani.

Joku muu on kuitenkin varmasti tykästynyt tähän?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  mielenkiinnolla odotan, että pääset kokeilemaan EDM:n pohjaa, itse tykkään ihan hulluna :)! niissähän peittävyyttä ja mattaisuuttakin pääsee valikoimaan sävyn lisäksi, ja luulen sinulle löytyvän sopivan sävynkin koska itse löysin täydellisen ja kuvien perusteella lienet iholtasi melko saman värinen ( eli väritön ) kuin minäkin 😉

  alima ei kyllä tämän perusteella vakuuta ainakaan minua, kokeilematta jää :-/…

  /nanna

 2. 2

  Juicy sanoo

  Tässä on oma empiirinen huomioni: Lily Lolo peittää paremmin kuin Bare Minerals! Ainakin omalla kohdallani LL jättää mattaisemman pinnan ja peittää paljon tehokkaammin kuin BM. Mutta haluan samaan hengenvetoon kiittää sua mineraalimeikeistä puhumisesta, sillä sen avulla löysin ensin BM:n, sitten LL:n (itselläni on kuiva, mutta couperootinen iho, eli peitto on tervetullutta!) Ja mikä parasta, kaikille löytyy käyttöä! BM:n fairly Light on ainakin kesällä passeli, meni syksylläkin, ja light-sävyä käytän vieläkin silmänalusille, vaikka pohjassa olen siirtynyt Lily Lolon Blondie-pohjaan. Ainakin omakohtaisesti olisi kiva kuulla sun kokemuksia myös Lily Lolosta, koita ees piiiikku samplet? 😀 Sävyistä sopivat voi olla esimerkiksi Porcelain tai Blondie 🙂

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Valituksia tuli niin paljon, että Alima on pidentänyt siirtymäaikaa Skandinaaveille (täältäpäin ilmeisesti tilaillaan eniten), joten vielä voi tilata Alimalta! Joku ale-koodikin oli jos joku tarvitsee..? Minusta pohja sopi muuten todella hyvin pintakuivalle iholle, mutta kestävyydessä tosiaan vähän ongelmia.

  Miltä muuten tällainen INCI kuulostaa: DVB/Isobornyl Methacrylate/Lauryl Methacrylate Copolmer, Propylene Glycol, PEG-400, Carbomer, Sodium hydroxide, methylparaben, Disodium EDTA.

 4. 4

  sanoo

  Oletko Lauressia kokeillut? Heillä on valikoimissaan kolmea erilaista pohjaa, ja sävyvalikoima on myös melko kattava 🙂 Itse tilasin sieltä sampleja juuri viime viikolla. Lily Lolo kiinnostaisi kanssa, mutta heillä ei näytä olevan mulle sopivaa pohjan sävyä valikoimissaan (vaalea keltaiseen/oliiviin taittava), vaaleimmat sävyt ovat vain neutraaleissa, kylmissä ja persikkaisissa sävyissä.

 5. 5

  sanoo

  Minä käytän LilyLoloa ja tykkään kovasti muuten mutta ihan täydellistä pohjan sävyä ei ole, joudun sekoittelemaan. Peittävyys on mun iholla ok. Jos päädyt kokeilemaan, kokeile pohjan päälle myös puuteria, sillä LilyLolossa se on se taika millä saadaan ihana hohde.

  Kiinnostaisi kyllä kovasti arviosi LL:stä, koska sinulla on kokemusta muistakin. Toki pääasia on se että sopii itselle, mutta asiantuntevat vertailut ovat aina kivoja lukea ja niiden avulla voi löytää uuden suosikin missä on kaikki kohdallaan! Tai inhokin.. Alimaa en aio arviosi jälkeen edes kokeilla jos kerran saatavuuttakin rajoitetaan.

  BM:stäkin pidin, tosin pohja oli makuuni hieman liian hohtava ja fairly light ei ollut riittävän vaalea. Fair näyttää vaaleammalta, mutta en ole uskaltanut hankkia sitä koska olen ymmärtänyt että siinä on kylmä sävy?

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Heippa! Täällä toinen, joka odottaa innolla, että pääset kokeilemaan EDM:n pohjia!! Itse omistan sekä bM:n, että EDM:n pohjat ja niistä kummastakin tykkään paljon! EDM:n intensive on hyvä jos iho sattuu olemaan huonommassa kunnossa, erittäin peittävä siis 🙂 ja täytyy vielä kehua blogiasi, aivan mahtava!

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Meneekö Diorin viisikkosi ns. "pilalle" vuodessa tai 1½ vuodessa? Kun minulla on luomiväri jossa on että on ihan käyttöikäinen 12 kk pakkauksen avauksesta, ja se on ollut jo varmaan kaksi uvotta käytössäni, niin onko silmilläni suurta vaaraa?:D

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Minäkään en löytänyt Lololta sopivaa sävyä, blondie liian punainen ja tumma, warm peach liian oranssi. LaurEssiltakaan en kyllä löytänyt – ivory liian punainen, tan-sävyt liian ruskeita ja kellertävät liian keltaisia.

  Sori höpinä, piti kysyä onko Beige 0 paljon vaaleampi kuin Beige 1?

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Olen myös miettinyt EveryDaymineralsilta tilaamista, mutta sitten tuli pieni este. Olen ennenkin tilannut netistä tuotteita (isäni kanssa/hänen luottokortillaan), mutta tällä kertaa isäni ei suostunut tilaamaan koska sivuilla ei näkynyt yrityksen osoitetta ja puhelinnumeroa ym. toisin kuin esim. beautybay:ssa. Eli hän ei pidä sitä luotettavana. Miten saisin isän vakuutettua? Voiko yritys olla täysin luotettava vaikkei näy mitään yhteystietoja…?

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Tuli tuosta Lily Lolosta mieleeni, että jostain syystä mä aikoinani tykästyin enemmän Signature Mineralsin tuotteisiin. Joku siinä koostumuksessa ja väreissä kolahti enemmän.

 11. 12

  sanoo

  nanna: Voi, tahtoisin jo pian saada kokeilla! 🙂

  Juicy: Nyt tekee kyllä mieli kovasti kokeilla itse, sillä monelta olen kuullut juuri päinvastaista. 🙂

  Anonyymi: Kiitos infosta!
  Incin ensimmäinen aine on rasvaisuutta imevä "muovi", Propylene Glycol voi kosteuttaa ja olla samalla liottimena, sitten tulee koostumukseen ja säilyvyyteen vaikuttavia aineita. Jännä koostumus, kerro ihmeessä, mikä tuote on kyseessä! Joku pohjustaja tai siloittaja…?

  Sagu: Lauress kiinnostaisi kyllä myös kokeilla jossakin vaiheessa. 🙂

  Satu: Kai se Lolokin pitää pian kokeilla. 😉
  BM:n Fair on taulukoiden mukaan viileä, mutta ei ole mielestäni kyllä punertava millään lailla, melko neutraali.

  Anonyymi: Juuri tuota peittävää pohjaa olisi mukava testata. 🙂

  Anonyymi: Omalla ihollani Youngbloodin kanssa aika tasoissa. Riippuu ihan siitä, kuinka heleää pintaa haluan. Usein kallistun yhä kyllä bM:n superheleään pintaan. 🙂

  Anonyymi: Ei mene niin nopeasti vanhaksi, jos on puuterimainen. Säilyvät yleensä hyvinä omassa käytössä ainakin kolme vuotta ja sitten voi alkaa tarkkailemaan ja miettimään, onko enkäää hygieeninen. 🙂

  Anonyymi: Hitsi, en ole kotona enkä voi juuri tarkistaa tarkkaa eroa. Beige 1 oli jonkun verran tummempi ja omalla ihollani sen huomasi kyllä melko selkeästi. Beige 0 oli kyllä selkeästi beigempi. 🙂

  Anonyymi: Täällä vilahtavat seassa osoitetiedot: http://www.everydayminerals.com/policies/return-policy
  Hyvässä maineessa putiikki ainakin on, mutta toki näitä juttuja seuraamattomia miehiä saattaa tietysti helposti epäilyttää. 🙂

 12. 13

  sanoo

  Minä täällä, hei, suosittelen myös Lauressia. Olen kokeillut myös EDM:ia aiemmin, enkä pitänyt siitä niin paljon. Lauress peittää hyvin mutta kuitenkin näyttää täysin luonnolliselta. Olisi kiva kuulla sinunkin kommenttisi Lauressista, tilaahan näytteitä!

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  En tiedä onko varsinaisesti pohjustaja vai kosteusvoide, mutta kyseessä on OC Eight Mattifying Gel, jonka pitäisi auttaa ihon rasvoittumiseen
  http://www.oc8.co.uk/index.htm

  Mietin vain, onko tuollainen "muovi" ihan terveellistä iholle… hinta £9.75 ei ole kovin paha sinänsä.

 14. 15

  sanoo

  Itse tilasin juuri pohjan MAD Mineralsilta ja olen tosi tyytyväinen, ennestään kokemusta löytyy Meowsta. Aika mukavan peittävä ja värikin osui heti nappiin. Ihosta tuli mukavan photoshopatun näköinen.

 15. 16

  sanoo

  Anonyymi: En olekaan koskaan ennen kuullut Signature Mineralsista, kiitos vinkistä! 🙂

  Sari: Ei saa yllyttää… 😉 Ei vaan, eivätköhän nekin jossain vaiheessa luukustani lopulta kolahda. 🙂

  Anonyymi: Mattapintaa kyllä tekee tehokkaasti, aika tyypillinen tuollaisen mattaajan koostumus. Ei ainakaan paha hinta, tosiaan. 🙂

 16. 17

  Toinen ano sanoo

  Signature mineralsilla on parhaillaan muuten 20% ale

  Pohja ei kylläkään ole peittävä, jos peittoa kaipaat, mutta nätti pinta

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Mulla oli jonkin aikaa käytössä Lily Lolon pohjat ja silloin tykkäsin niistä tosi paljon. Kun siirryin niistä pois huomasin , että näppyjen tuleminen iholla vähentyi jonkin verran. Tosin samaan aikaan vaihdoin myös putsari merkkiä, joten syy ihon parempaan kuntoon voi löytyä myös sieltä. Kokeilujen perusteella omalla iholla on jotenkin tuntuneet miellyttävämmiltä Everyday Minerals ja Youngblood, kuin Lily Lolo. Nyt on käytössä Youngblood, koska tykkän enemmän sen peittävyydestä ja hohteesta joka iholle jää. Seuraavaksi haluaisin kokeilla Tromborgin mineraalit. Onko sulla niistä kokemusta. Entä onko sulla kokemusta Ole Henriksenin kosteusvoiteista?

  – Kiitos ihanasta blogista!

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  OPI Nail Envy Soft & Thin

  Voisitko sanoa mielipiteesi tuotteesta, jos olet sattumoisin testannut. =)

 19. 20

  Ex-kynnetön sanoo

  Täältä ääni Lily Lololle. Blondie on minulle lähes täydellinen sävy. En tarvitse paljoa peittävyyttä, sillä ihoni on ihan normaali. Lauressin pohjista pidin myös, mutta oikea sävy oli pakko sekoittaa kahdesta sävystä.

  Everyday mineralsin semi matte -pohja ei toiminut minulla yhtään. Näytti siltä kuin olisin levittnyt kasvoilleni outoja hileitä! EDM:n multi tasking concealer jäi tosin vakkarikäyttöön silmänalusille.

  Lily lolota käytän myös joskus mattapuuteria ja aika usein viimeistelypuuteria. Tekisi mieli kokeilla vielä Aromaleighin pohjia ja aitoa silkkipuuteria silloin kun kaipaa mattapintaa tai erityistä kestävyyttä. Eri firmoja on kyllä valtavasti ja tuntuu, että pää menee pyörälle täydellistä pohjaa metsästäessä. Itse aion pitäytyä edullisempien firmojen tuotteissa kuitenkin.

 20. 21

  sanoo

  Herbina: Voi, MAD Minerals alkoi myös kiinnostaa. 🙂

  Toinen ano: Kiitos vinkistä! 🙂

  Anonyymi: Tromborgin tuotteet ovat minulle ihan vieras juttu, samoin Ole Henriksenin kosteusvoiteet. Toivottavasti pääsen testaamaan niitäkin vielä jossain vaiheessa. 🙂

  Anonyymi: En ole testannut. Yhtä paljon en ole kuullut tuosta kehuja kuin Sensitive & peelingistä tai Originalista, mutta enpä ole kyllä pahaakaan kuullut. 🙂

  Ex-kynnetön: Kiitos, kun kertoilit kokemuksiasi! 🙂

 21. 23

  Anonyymi sanoo

  Itse käytin aiemmin baremineralsia, mutta vaihdoin LL:ään, koska se on halvempi ja kabukit ja muut siveltimet eivät ole aitoa karvaa. Olen ollut tyytyväinen vaihtoon, sillä parin päivän sisällä kaikki finnit katosivat ja LL oli mun mielestä vielä peittävämpi. LL toimittaa nopeasti ja sieltä voi tilata myös testikokoja suht halvalla. Lisäksi ihoni vähän ärsyyntyi bm:n kabukista, tai sitten jostain pohjan ainesosasta? Et kannattaa kyllä kokeilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *