Päivä 283: Palkitse itsesi

Tein itseni kanssa diilin, että palkitsen itseni aineettomasti (hemmotteluhoidolla tai muulla vastaavalla), kun saan 10 hiustuotetta loppumaan. Alkuspurtti on nyt otettu ja pari päivää päätöksen jälkeen kulutinkin sitten yhden päivän aikana sattumalta loppuun kolme hiustuotetta. Ihan hyvä tahti, vaikka itse sanonkin!

Ensinnäkin iki-ihanan Björn Axénin Styling Powderin reilu kuukausi sitten ostettu 80 ml kuivahsampoon tyyppinen tuote loppui:

Käytin tätä kolmisen kertaa viikossa ja noin kuukaudeksi sain tästä iloa irti, eli ihan hyvä diili kyllä. Tämä on aivan loistava ja ehdoton suosikkini tämäntyyppisissä tuotteissa. Paljon parempi kuin yksikään kokeilemani kuivashampoo, sillä kohotus ja ilmavuus tosiaan pysyy tukassa loistavasti jopa vuorokautta myöhemminkin!

Kehuin tämän tuotteen aiemmin jo kertaalleen, joten tyydyn tällä kertaa laittamaan vain linkin edellisiin kehuihin. Käy kurkkaamassa, jos kiinnostuit! (Ja suosittelen muuten kiinnostumaan, sen verran hyvä tuote on kyseessä!)

Hankkiko joku muuten tämän tuotteen jo itselleen? Mitä olette tykänneet, oliko kehujensa arvoinen?

Toinen loppunut tukkatuote on minussa ristiriitaisia ajatuksia herättänyt Aussien Real Volume hoitoaine:

Olin tottunut käyttämään hiuksissani mahdollisimman hoitavia aineita, mutta tämän tuotteen myötä keksin, ettei hoitoaineen ole pakko olla superhoitava. Hyväkuntoiselle tukalle riittää kevyempikin hoitoteho, jolloin tukka kyllä siloittuu, mutta ei lätsähdä.

Tykkäsin tästä niin kovasti, että voisin ihan hyvin ostaa myöhemmin uuden kappaleen. Tämän tuotteen myötä tahdon itseasiassa antaa uuden tilaisuuden aiemmin testaamilleni Aussien Miracle Moist shampoolle ja hoitoaineelle sekä 3 Minute Miracle Reconstructorille. Täältä löytyvät muuten aiemmat kehut tästä kyseisestä Real Volume hoitoaineesta.

Kolmas loppuunkulunut tuote oli käsilaukkukokoinen versio L’oreal Professineilsin Infinium finition xf -hiuslakasta (ai miten niin pakkauksesta näkee sen reissaanneen käsilaukussani…):

Kaikki kokeilemani Infinium -sarjan lakat ovat olleet aivan ihania. Tiukkaa pitoa, kuivaa ja hienojakoista suihketta sekä luonnollista lopputulosta. Voiko hiuslakalta parempaa toivoakaan! Tujun pidon vuksi tämä sopi parhaiten otsatukan kiinnitykseen sekä kampausten viimeistelyyn, ei niinkään aukikammattujen hiusten kiinnittämiseen. Tätä voisin ehdottomasti käyttää jatkossakin! Harmi vaan, että hiuslakkoja on vielä niin kamala määrä, ettei uuden hankkiminen ole ajankohtaista ihan hetkeen… Onneksi on vielä yksi jäljellä.

Vielä seitsemän tukkatuotetta käytettävänä ja siten saan palkita itseni. Onneksi muutama tuote on jo hyvin lähellä loppua…

Ehkä siis pääsen jo tammikuussa hemmottelemaan itseäni! Millaisesta aineettomasta itsenne hemmoittelusta te tykkäätte?

PS. Rottakuurini (Roaccutan tai siis Isotretinoin Actavis) alkoi eilen ja odotan suurella jännityksellä seurauksia. Raporttia tulossa sitä mukaa, kun raportoitavaa kertyy!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Palkitsen itseni kunnollisella talon suursiivouksella ;D. Se vasta tuntuu hemmottelulle kun hikihatussa siivoaa.

 2. 3

  sanoo

  Minulla on hankintalistalla alimmassa kuvassa oleva TIGI Fashionista Big & Bigger. Tuotetta on pitänyt päästä testaamaan jo ajat sitten, mutta aina se on jäänyt jostakin syystä tilaamatta.

  "Onneksi" yksi kohottava hiustuote vetelee viimeisiään, sitten on taas *kröhöm* hyvä syy hankkia jokin uusi vastaava tuote tilalle ^^'. Jonkinlaista itsensä huijaamista? Ei toki!

 3. 4

  sanoo

  Koska en pärjää ilman kuivashampoota, olen kokeillut eri merkkejä löytämättä lempparia. Vielä on Tigi testaamatta, mutta hinnan ja suuttimen "vuoto-ongelmien" vuoksi en ole siihen vielä kajonnut… Mieluiten en kajoaisikaan, jos vain löytäisin joltakin toiselta merkiltä HG-kuivashampoon 😛

  Ostin suosittelujesi perusteella tuon Björn Axénin, joka on muuten ihan kelpo tuote, mutta se tuntuu menevän henkeeni erittäin pahasti 🙁 Yskin keuhkoni vereslihalle joka kerta kun sitä käytän, enkä pysty menemään kylppäriin noin kymmeneen minuuttiin aineen levityksen jälkeen. Olisi kiva tietää jos muilla on samanlaisia ongelmia, tuon on nimittäin erittäin raivostuttavaa, enkä vieläkään voi uskoa miten jokin hiustuote voi aiheuttaa minulle näin pahaa hengenahdistusta, olen kuitenkin käyttänyt useita vuosia erilaisia suihkutettavia lakkoja yms. Ja tämä toistuu joka kerta kun BA-hiuspuuteria käytän.

 4. 5

  sanoo

  Heippa!

  Kysymys kuivashampoosta. Itse en ole ikinä käyttänyt, enkä oikein ymmärtänyt ideaa. Milloin sitä siis käytetään?

  Eli minä ainakin pesen hiukset ihan normaalisti vedellä ja tavallisella shampoolla, kun ne ovat latistuneet ja likaiset. Yleensä pesen joka ilta, koska en voi mennä nukkumaan, jos hiuksissa on muotoilutuotteita; vahaa, lakkaa jne. Vähän sama juttu, kun en voi mennä nukkumaan, jos en ole pessyt meikkejä pois tai pessyt hampaita. Enkä voi käyttää suoristusrautaa tai muutakaan, jos hiuksissa on jotain vanhoja muotoilutuotteiden jämiä. Siitä ei tykkää rauta eikä hiukset.

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Minä söin teini-ikäisenä tuon Roacuttan-kuurin, ja aknen se vei mennessään mutta aiheutti mm. runsasta nenäverenvuotoa (verta alkoi pulppuamaan nenästä täysin arvaamatta milloin missäkin ja sitä kesti pahimmillaan tunnin kerrallaan :/ ) ja masennusta. Hyvä tuote akneen sivuvaikutuksista huolimatta, 6 vuotta kuurin syömisen jälkeen ihoon tulee kyllä finnejä mutta ne ovat hallittavissa. Toivottavasti auttaa sinullakin! 🙂

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Itse ostin heti edellisen kehu Björn Axén -postauksen jälkeen. Ostin silloin kokeiluksi sen matkakoon (oli kyseessä ensimmäinen kokeilu kuivashampoon kanssa) ja eilen kävin sitten ostamassakin sen isomman version. Minähän en yhtään tietenkään usko kehuisi tuotteista (joiden ostosta sitten haaveilen tai ostan) :DD

  Ja näin ollen kysyisinkin, että osaisistko suositella jotakin edullista kasvorasvaa sellaiselle suht kuivalle iholle. Ja olenko tehnyt väärin kun minä itse käytän aamuin illoin samaa rasvaa (Nivean Soft rasvaa, joka on kasvoille sekä vartalolle)? Vai pitäisikö erikseen käyttää päivä- ja yövoidetta tai ensinäkin käyttää ainoastaan kasvoille tarkoitettua tuotetta?

 7. 9

  sanoo

  Mä olisin sun suosittelujen perusteella hankkinut Björn Axénia mutta meidän Kicksin täti ei tiennyt koko tuotteesta mitään!

  Onkin tehnyt mieli kysyä täällä kuinka moni Ostolakossa-lukija odotti mun lailla kieli pitkällä ensimmäistä Etelä-Savolaista Kicksiä? 😀 Minä siis odotin viikkotolkulla ja viikonloppuna ryntäsin sinne ostoslistan kanssa. Suklaa-mutanaamion sain, samoin ostin muitakin pussinaamioita kokeiltavaksi. Tuota kuivashampoota siellä ei ollut ja petyin niiden OPI-valikoimaan..

 8. 10

  maritus sanoo

  Itse ostin kans tuon Björn Axénin ja olen niin rakastanut. Pitää ostaa isompi pullo sitä seuraavalla kerralla kun Kicksiin pääsee. 🙂 Itsellä ainakin se tuuheutti ihanasti hiuksia.

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Hemmottelen itseäni kunnon yöunilla ja ihanien ystävien seuralla! 🙂 Silloin sielu ja ennen kaikkea AIVOT lepää :D:D

  Hei tiedätkö mitä eroa on Bare Escentuals SPF 15 Foundation Lockable Sifter-meikkipohjalla ja normaalilla Bare Escentuals SPF 15 FOundationilla? 🙂 Katselin niitä http://www.feelunique.com sivuilla ja mietin onko niillä suurempiakin eroja 🙂 Kiitos!

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Kuivashampoon käytöstä: miten shampoo kannattaa poistaa hiuksista? Käykö kampa? Minulla ei ole harjaa, vaikka olen pitkähiuksinen.. Minut kuivashampoo voisi pelastaa useina aamuina, kun ei ole aikaa hiusten pesu-ja kuivausoperaatioille.

 11. 13

  sanoo

  Ostin tuota Björn Axénin kuivashampoota joskus korvaamaan edellisen, loppuunkuluneen kuivashampoon toiselta merkiltä. Halusin nimittäin kokeilla muitakin merkkejä ja tästä olin kuullut pientä juttua.

  Muutaman kerran olen sitä nyt käyttänyt, mutta ei ole ollenkaan niin hyvä, kuin se edellinen kokeilemani merkki – joka oli Toni&Guy. BA ei tunnu tekevän mitään, jos vertaan sitä T&G:n tuotteeseen.

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Ostin ko. kuivashamppoon, ja on se vain aivan ihanaa! Samanlaista pehmeyttä ja puhtaiden hiuksien tuntua hiuksiin ei tule, mikä siis normaalisti tulee suihkun jäljiltä. Mutta eihän näin voi olettaa kun hiuksiin laittaa jotain kemikaaleja.. 😀 Mutta poistaa rasvaisuuden tunnun ja tekee muotoilusta huimasti helpompaa! 🙂 Mainio tuote!!

 13. 16

  sanoo

  Minun pitäisi löytää myös hyvä kuivashampoo. Tigin vastaava on muuten hyvä, mutta alkaa mennä jo usko niihin suuttimiin. Ensimmäisen pullon kanssa ei ollut mitään ongelmia, toinen tyhjeni taas viikossa parin käyttökerran jälkeen. Harmittaa, tykkään siitä kovasti mutta turha se on jatkuvasti viallisia tuotteita ostaa.

  Caitian kysymykseen voisin vastata tässä samalla pikaisesti. Kesällä käytin kuivashampoota yleensä matkoilla, se on erittäin kätevä jos ei ole oikein järkevää peseytymismahdollisuutta (esim telttaitu metikössä – jota en tosin itse harrasta :D) tai jos yksinkertaisesti ei vaan jaksa pestä hiuksia normaalisti. Kuivashampoota kun suihkuttaa hiuksiin niin niistä häviää se ikävä öljykiilto, mahdollinen haju ja hiukset ovat puhtaat ja tuuhean tuntuiset.

  Muulloin minä käytän sitä esimerkiksi kiireisinä ja laiskoina aamuina kun en jaksa raahautua suihkuun hiuspesulle tai jos en ole illalla jaksanut pestä hiuksia. Joskus käytän sitä pelkästään rasvoittuvaan otsatukkaan mikäli hiukset ovat muuten puhtaat.

 14. 17

  sanoo

  Kerroit jossain postauksessa harkitsevasi uuden käsivoiteen ostoa. Suosittelen todella lämpimästi (muutkin täällä ovat suositelleet) ACO:n Rich Care canola oil Q10-voidetta apteekista. Ihanan tuoksuinen, nopeasti imeytyvä ja tietysti kosteuttava, ja vieläpä edullinenkin! Haastan sinut kokeilemaan 😉 Ostin sen joskus kiireessä ja akuutissa käsirasvapulassa ja 2 v olen nyt käyttänyt sitä. Muutkin sarjan tuotteet ovat laadukkaita!

  Aineeton hemmottelu voisi olla vaikkapa kylpyläpäivä tai teatteri-ilta.

  Terv Eve

 15. 18

  emppu sanoo

  En tykännyt tuosta BA kuivashampoosta, teki hiukset liiankin lennokkaaksi ja haju tms kävi nessuun. Tänään tuli juuri Tigin kuivashampoo, innolla odotan että pääsen kokeilemaan..

 16. 19

  Anonyymi sanoo

  Mulla olisi vähän samanlainen kysymys kuin Caitialla.

  Käytetäänkö kuivashampoota siis periaatteessa pesun sijasta? Esim. minulla on otsis, joka jatkuvan asettelun takia likaantuu päivässä, ja sitten koko tukka on pestävä vaikka se olisikin muuten puhdas. Eli voinko käyttää kuivashampoota etutukkaan niin että siitä poistuu rasvaisuus ja sitä ei tarvi pestä joka päivä?

 17. 20

  Anonyymi sanoo

  apua saako ton kuurin noin helposti? eikös se oo aika tujua lääkettä? Ei kuvien perusteella ainakaan vaikuttanut niin huonossa kunnossa ihon todellakaan olevan.

 18. 21

  sanoo

  Anonyymi: Itse koen hemmotteluksi enemmän sen lopputuloksen. 😉
  Ei vaan, kyllä se siivoaminenkin rentouttaa!

  Aimo: Tuo on erittäin kiva tuote tarkoitukseensa, eli sähköisen tukan taltuttamiseen. Mikään varsinainen hyvän pidon antava hiuslakka tuo ei ole, mutta hyvä lenteleville hiuksille. 🙂

  Panda: B&B on kyllä todella tehokas tuuheuttaja. 🙂

  Sallamaari: Voi, harmi ettei ole sopinut sinulle. En ole ennen tuollaisista oireista keltään tämän kohdalla kuullut, mutta eihän kaikki kaikille sovikaan. :/

  Caitia: Kuivashampoota laitetaan tukkaan antamaan ryhtiä ja kohotusta ja tämä Björn Axenin vastaava antaa noita vielä kuivashampoota tehokkaammin.
  Kuivashampoota voi käyttää likaisen tukan pikafreesaukseen jos ei muuten ole aikaa tai ihan vastapestyn tukan liftaamiseen. Oma tukkani saattaa roikkua lättänänä, mutta olla ihan puhdas, jolloimn tästä on apua. 🙂

  Anonyymi: Kiitos, kun kerroit omia kokemuksiasi. 🙂

  Kyselijä: Koska muu ei ole kipeisiin ihonalaisiin finneihini auttanut.

  Anonyymi: Aamuin illoin voi ihan hyvin käyttää samaa voidetta. Moni käyttää päivä ja yövoidetta erikseen, sillä toivoo niiltä eri ominaisuuksia. Yöllä moni tahtoo ravitsevaa ja tehokkaasti kosteuttavaa voidetta, päivällä taas kevyempää, meikin alle sopivaa voidetta.
  Yksi mukava edullinen voide on ainakin Lumenen Arctic Aqua voide. 🙂

  Satu: No voi voi. :/ Aika hassua, sillä pitäisi käsittääkseni kuulua ihan vakkarivalikoimiin. No, onneksi teit muita löytöjä. 😉

  maritus: Minulla myös! 🙂

  Anonyymi: Samaa tuotetta, mutta ei mekanismi. Normaalissa on tavallinen kansi ja reikiä tökitään itse neulalla haluttu määrä ja tuossa uudemmassa on valmiiksi sellainen pyöritettävä annostelija, eli aineen tuloa voi nyt sitten muka kontrolloida helpommin. Vanhassa on 9g ja uudessa 8g. 🙂

  Anonyymi: Itse suihkin niin kevyesti, että hieron vaan sormillani ja kuivashampoo katoaa, mutta kammalla voi hyvin kyllä harjata pois. 🙂

  Taru: Tämä antaa ehkä enemmän juuri sitä muotoilua ja ryhtiä mielestäni, T&G puhtautta. 🙂

  Anonyymi: Tämä ei tosiaan olekaan ihan perus kuivashampoo vaan muotoilutuote, joten siitä johtuu ei-ihan-niin-puhdas tunne. 🙂

  Anonyymi: Juuri tänään luin tuosta jostain naistenlehdestä…ei saa yllyttää! 😉

  Panda: Toni & Guyn kuivashampoo on mielestäni ollut samantyyppinen. 🙂

  Eve: Voisin kokeilla vanhan loputtua, kiitos vinkistä! 🙂

  emppu: Voi harmi. :/ Itse taas olen tykännyt, kun tässä on enemmän pitoa kuin kuivashampossa, jolloin tukkani ei ole lentelevä. Toisaalta olenkin käyttänyt tätä ihan vaan tyveen, en ollenkaan latvoihin, joten lentelevyyttä ei ole tietysti syntynyt. 🙂

  Anonyymi: Juuri tuossa kuivshampoo on pelastava tuote. Otsatukan kanssa en valitsisi tätä Björn Axenia vaan esimerkiksi Lee Staffordin tai Toni & Guyn, jotka antavat enemmän ilmavuutta pidon sijaan. 🙂

  Anonyymi: Tuotteen käyttötarkoitus on aknen hoitoon, johon muut hoidot eivät ole tehonneet. Omalla ihollani ihonalaiset tulehdukset vaan lisääntyvät ja pahenevat, enkä aio jäädä odottelemaan, että kunto vielä huononisi.

 19. 23

  sanoo

  Sallamaari: Kicks on Suomessa ainoa jakelija, pitäisi löytyä sieltä T&G:n shampoiden ja hoitoaineiden vierestä (jos siis koko sarjaa lähimmässä liikkeessäsi on). 🙂

 20. 24

  Anonyymi sanoo

  Ainakin Oulussa Toni&Guyn tuotteita (myös kuivashampoota) on myynnissä Stockmannilla. 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *