Päivä 281: Loppuneita tuotteita ja Kärpäsenlennätystarina

No niin, pitkästä aikaa sain yhden antiperspirantin loppumaan!

Tuote oli Lumenen Sensitive Touch Hellävarainen voide antiperspirantti.

Itse tuote oli kyllä hyvä (pito hyvä, hajusteettomuuskin menetteli), mutta pakkauksesta annan paljon miinusta!

Varoituksen sanoina sen verran, että älä vaan osta tätä sille laihialaiselle mummo-parallesi, sillä hän tulee tästä kovin kiukkuiseksi. Tämä ei nimittäin ole mikään roll-on vaan ihan vaan voidemainen, tuubista ulospuristettava tuote ja vaikka tavaraa aluksi tuleekin helposti, saa puolenvälin jälkeen ryhtyä käyttämään jo vähän voimakkaampia otteita tavaran ulossaattamisen edesauttamiseksi.

Itse aloin tuskastua, kun tavaraa oli alle 1/4 jäljellä: pakkausta sai runnoa ja puristella ja sen kanssa sai harjoittaa lopulta ties mitä akrobaattisia performansseja ennen kuin deodoranttia suvaitsi tulla ulos ja sain sen suunnattua kainaloihini.

Jos siis teet virheen ja ostat tämän pihille mummollesi on hyvin todennäköistä, että hän kiukustuu ja turhautuu, kun ei saakaan kaikkea tavaraa millään ulos tai sitten hän yrittää kaikessa piheydessään väkisin saada kaiken ulos ja sinulle tulee huono omatunto, kun kuulet hänen venäyttäneen kätensä ja joutuneen sairaalaan dödötaistelun seurauksena. Itsellesi voit tämän toki ostaa jos olet kärsivällinen ja näppäräsorminen, mutta itse suosin kyllä jatkossa roll-oneja tai vähintäänkin sprayattavia tuotteita.

Onko joku muu testannut tämän tuotteen? Mitäs olette tykänneet?

Itse olen muuten sitä mieltä, että Unilever (Axe, Dove…) on kehittänyt parhaan dödpakkauksen: Purkki seisoo aina ylösalaisin, jolloin tavaraa tulee aina ja helposti. Ottakaa tästä mallia, firmat!

Toinen tuote, jonka sain vihdoin kulutettua loppuun oli Dermaglown Advanced Foaming Cleanser:

Tuote oli kivan vaahtomaisen kevyt ja pesi kyllä tehokkaasti (ehkä vähän liiankin?) ihon puhtaaksi ja meikit pois. Mitään kalvoa ei iholle tämän jäljiltä jäänyt, mutta ehkä hitusenhitusen liian kiristävän tunteen tämä tuntui silti iholleni jättävän, vaikka tämän mainostetaankin jättävän ihon kosteutetun tuntuiseksi. Tuote oli kyllä hyvin riittoisa käytössä, mistä tulee ehdottomasti plussaa. Mutta onpahan syytä kyllä ollakin riittoisa, jos yhdellä putsarilla on hintaa 60 (?) euroa… (Minkä arvoiseksi en tätä muuten by the way ehdottomastikaan sanoisi!)

Onko kellään kokemuksia Dermaglown tuotteista? Oletteko löytäneet sarjalta huipputuotteita?

Tänään minulla ei ole muuta kerrottavaa loppuneista tuotteista, mutta sen sijaan voisin kertoa pienen wannabe-insinööriin liittyvän tarinan, jonka lupasin joskus tylsyyden ja juttujen puutteessa kertoa, mutta jonka unohdin jo kokonaan ja josta eräs lukija vähän aikaa sitten minua muistutti.

Tarina kulkee nimellä Kärpäsenlennätystarina.

Eräänä kesäisenä torstai-iltana asunnossamme oli kärpänen. Nukuimme yön makuuhuoneen ovi kiinni, ettei kärpänen vaan tulisi surisemaan ja häiritsemään yöuniamme. Perjantaiaamuna minä sitten nousin ajoissa ja unohdin vetäistä makuuhuoneen oven kiini perässäni. Kohta makuuhuoneen suunnalta kuului kiukkuista miehen ähinää ja läiskäisy: kärpänen oli päässyt häiriköimään wannabe-insinöörin unta. Vahingoniloni oli suunnaton, sillä itsehän lähdin aikaisin töihin wannabe-insinöörin saadessa jäädä vielä sänkyyn ja oli vähintäänkin oikeutettua, että jokin terrorisoi hänen untaan.

Kun tulin illalla kotiin, oli wannabe-insinööri lähtenyt viikonlopuksi kotikulmillemme eikä kärpästä näkynyt. Ok, saanpahan ainakin itse nukkua rauhassa. (Niin rauhassa kummalta?)

Wannabe-insinööri palasi sunnuntaina kotiin ja kyselin tietysti vahingoniloisella äänellä, oliko kärpänen kenties häirinnyt hänen untaan perjantaina.
”Etkö ole katsonut parvekkeelle?” kysyi wannabe-insinööri. Ööh, en, mitäköhän siellä olisi?

Noh…parvekkeella pyykkikoukussa roikkui naru, jonka päässä tuulessa liehui hirtetyn näköinen kärpänen.

”Hirtitkö sä sen kärpäsen?” kysyin minä ihmeissäni.
”No en tietenkään!” vastasi wannabe-insinööri. ”Mä vaan yritin laittaa sille narua kaulan ympärille, että oisin voinut lennättää sitä!”
”Tehdä sillä mitä?”
”Lennättää sitä! Mulla olis ollut narun toinen pää sormen ympärillä ja kärpänen ois lentänyt narun toisessa päässä ympäriinsä. Se olis niinkun ollut mun lemmikki.”
”Et oo tosissas! No ei ihmekään, että se kuoli, kun yritit laittaa sille narua ympärille!”
”Niin no ei se siihen kuollut…”
”Vaan…?”
”No kun ei se tietysti suostunu rauhottumaan, että oisin voinut solmia sen naruun kiinni, niin mä otin sen ensin kiinni ton siivilän ja lehden väliin ja teippasin sen siivilän paikoilleen, että voin liikuttaa sitä siivilää ja…”
”Siis käytitkö sä meijän ruoanlaittoon tarkoitettua siivilää kärpäsen metsästykseen? Et oo tosissas! Ja ei ihmekään, että se kuoli!”
”Ei se siihenkään vielä kuollu ja mun oli sitäpaitsi pakko…”
”Miten niin oli pakko?!”
”No kun en mä muuten ois saanu sitä kärpästä pakastimeen!”
”?!?!?”
”Niin…”
”Siis laitoitko sä kärpäsen meidän ruoanlaittovälineiden avulla meidän pakastimeen?!”
”No joo, se piti saada tokkuraan!”
”Miks ihmeessä sun piti saada se tokkuraan?”
”No tietysti siksi, että saisin sen narun sen kaulaan!”

Tässä vaiheessa en enää osannut olla vihainen, nauroin vaan lähes pissat housussa.

”Mut mä taisin unohtaa sen sinne pakastimeen liian pitkäks aikaa…” jatkoi wannabe-insinööri.
”Noh?”
”No kun mä menin käymään vessassa ja sitten kun mä tulin sieltä ja otin sen pois, niin se oli kyllä ihan rauhallinen ja anto mun kyllä sitoa sen narun sen ympärille…”
”Mutta?”
”No, sitten se vähän sätkäytti jalkaa ja mä olin ihan innoissani et nyt se lähtee lentoon, mutta…noh, sitten se kuoli.”

Tässä vaiheessa en sitten osannut enää pidätellä yhtään (naurua siis, toki pissankin pidätys tuotti yhä vaikeuksia) tai esittää mitään sympatiaa kuolleen kärpäsen puolesta. Nauraa kikatin vedet silmissä ja ulvoin, että odotahan vaan, kun pääsen kertomaan tästä työkavereilleni, he nauravat tälle kyllä kaksin kerroin!

Wannabe-insinööri katsoi minua hyvin vakavana ja lähes säälivä ilme kasvoillaan:
”Ei ehkä kannata,” sanoi hän.
”Hih…ai…hih…miks…heh…ei? Kika kika kika.”
”No, tiedäthän, ettet vaan nolaa itseäsi.”
”Täh, minä? Ai etten minä nolaa itseäni? Miksi minä nolaisin itseni?”
”Taidat nimittäin olla maailman ainoa ihminen, joka ei ole kuullut kärpäsen pitämisestä lemmikkinä ja lennättämisestä narun päässä,” totesi wannabe-insinööri nyt jo hyvin säälivä ilme kasvoillaan ja poistui paikalta.

Tuon jälkeen olen kysynyt kaikilta tutuiltani, ovatko he kuulleet kärpäsen lennättämisestä narun päässä. Eivät ole. Eivät myöskään ole wannabe-insinöörin ystävät. Kukaan ei ole kuullut. Minulla on hatara mielikuva, että olisin kerran elämässäni nähnyt Bart Simpsonin tekevän niin telkkarissa.

Onko moinen idea pälkähtänyt teistä kovinkin monen päähän, vai olenko vain sivistymätön moukka?

Kommentit
 1. 1

  Heidi sanoo

  On sinulla kyllä aika hupaisa mies! =D Piristi kyllä iltaani, tai no yötä.. heh
  Asiasta toiseen eli voisitko suositella minulle kosteusvoidetta? Olen maanantaina 15-vuotias ja ihoni on paikoin hieman kuiva. Eli jokin kosteuttava olisi kiva. 🙂 Päiväkäyttöön ajattelin ja sitten olisi mukavaa jos sen voisi ostaa kaupasta, sillä en viitsisi netistä tilata. Kiitos jo etukäteen! =)

 2. 3

  sanoo

  Heidi: Miten olisi Lumenen Arctic Aqua kosteusvoide? Kosteuttaa kivasti, mutta ei ole kovin rasvainen koostumulseltaan. Sellainen mukava peruskostuttaja. 🙂

  Ide: 🙂

 3. 5

  sanoo

  Anonyymi: Lumenen dödöä myydään oikeastaan kaikkialla, missä Lumenea myydään ja Lumenea myydään oikeastaan kaikkialla. 😉
  Muualla hintaa on muuten normaalisti lähes kymppi, mutta Kickseissä jostain syystä vähän alle kuusi euroa.

 4. 6

  sanoo

  Nauroin niin paljon, että pelkäsin tukehtuvani näihin suolabretzeleihin mitä vedän tässä samalla =D Hahah ei jessus sentään. Sulla on mahtava wnb-insinööri. Vai että kärpäsen lennättämistä…. :DD

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  aijjaa kiva tietää 🙂 ei oo ennen tullu tämmöstä vastaan mutta kattellaan

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  tätä en kyllä näytä poikaystävälle, se oli hullun vihanen jo siitä, että big brotherissa pojat veti kärpäsiltä siivet pois. laitto valituksiakin sinne ja vissiin oli aika paljon tullu niitä, kun big brother sitten kielsi niitä tekemästä niin.
  ei siinä, etteikö mua olis yhtään huvittanu tuo. 😀
  mutta no jos nyt vähän ajatellaan, niin ei oo kauheen kiva tapa kuolla. me ei kuitenkaan tiietä, mitkä on kärpäsen aistit.

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  tuotetestausuutisia :
  en tiedä katuisinko vai olisinko erittäin onnellinen tilattuani ole henriksenin travel kitin lähinnä voiteiden kokeilukäyttöä varten… enkä suinkaan ehkä-kadu siksi, että tuotteet olisivat huonoja ja rahat menneet hukkaan vaan siksi että ne vaan jälleen kerran ovat täy-del-li-siä !! eli mitäpä sitä katumaan, vai? no kun se tietää jatkossa rahanmenoa ja ISON rahan menoa tietääkin… enkä sitten millään malttanut odottaa dioreiden loppumista ennen kuin kokeilin oh:t. enpä _tietenkään_. millä minä nyt maltan ne käyttää loppuun, vielä olisi ainakin kuukauden voiteet jäljellä :-/ ?!?

  /nanna

 8. 10

  sanoo

  mä laitoin kärpäsen pieneen läpinäkyvään suolasirottimeen nukkekotiin undulaatiksi, mutta en kyllä tajunnut lennättää sitä.

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Inhottava juttu. Mua ei naurata eläimen rääkkäys, ei vaikka kyse on kärpäsestä. Miksei sitä voinut vaan tappaa, miksi piti kiduttaa ja rääkätä?

  Onneksi mulla on mies, joka kantaa ötökät ulos – elävinä.

 10. 12

  sanoo

  ondoyer: Noh, mahtava ja mahtava….viihdyttävä ainakin. 😉

  Anonyymi: Juu, en minäkään moista rääkkäystä kannata ehdottomastikaan. 🙂

  nanna: Oi, tahtoo myös päästä kokeilemaan voiteita enemmän! 🙂

  vzio: Ja tätä en kyllä todellakaan kerro wannabe-insinöörille. 😀

  Anonyymi: Toivoakseni ketään muutakaan ei naurattanut jutussa eläimen rääkkäys. Jutun pointti oli tosiaan jossain ihan muualla.

 11. 14

  Anonyymi sanoo

  Tuo juttu kuulosti niin teekkari-logiikalta 😀

  Olisin kysellyt FLE:sta. Onko ripsiväri vedenkestävä vai vesiliukoinen (molempia luultavasti saa?) Kumpaa itse käytät ja jos molemmat olemassa ovat, kumpi on mielestäsi parempi? Olen käyttänyt vuosikaudet Kanebon 38 pidentävää ja tuuheuttavaa ja pidän siitä (uudistetusta sensaista jopa vanhaa enemmän), mutta välillä olisi mukava kokeilla jotain uuttakin 🙂

  T: Nenniina

 12. 15

  sanoo

  Bompula: Kyllä teekkari aina tempaukset keksii. 😉

  Nenniina: Itselläni oli käytössä vesiliukoinen versio, jolla saa hyvin rakennettua näyttävyyttä. Vedenkestävä versio on todella löysä koostumukseltaan eikä sillä saa läheskään samanlaista jälkeä mielestäni. Omissa ripsissäni vesiliukoinen versio pysyy hyvin, mutta toisaalta minulla kyllä harvoin onkaan ongelmia pysyvyyden kanssa. 🙂

 13. 16

  sanoo

  Siis mitä ihmettä, kaikkihan lennättelee kärpäsiä narussa. 😉 Wantsu ei ole vielä oppinut, että tainnuttamiseen kannattaa käyttää reilut suihkaukset mahdollisimman kallista hiuslakkaa.. Tokkurainen kärpänen kannattaa laittaa nalkkiin viisikon kannen väliin niin, ettei se pääse heiluttelemaan siipiään ja eikun naru kaulaan!

 14. 18

  Anonyymi sanoo

  Joo siis kärpäsenlennätys ei oo mikään uus juttu, veikkaan että suurempiosa ihmisistä sen tietää, kun että ei tietäisi 🙂

 15. 21

  sanoo

  Voi apua. Ihana mies 😀

  Oli mulla ihan kysyttävääkin, mutta unohdin sen heti kun luin tuon kärpäsjutun 😀 Mutta kun suljin ikkunan, tuli se mieleen.

  Oikealla, tuolla sivupalkissa, kun on tuo Luomivärisävyt: 194. Onko siinä laskettu esim. diorin viisikoissa olevan 5 sävyä?

 16. 22

  LiiSa sanoo

  Olen kuullut kärpäsen lennätämisestä!

  Mä laitoin pienenä (krhm. yritin laittaa) sinitarralla narun kukkakärpäsiin kiinni ja lennättää niitä. Valitettavasti ne kärpäset kuoli aina kun painoin sinitarran niihin kiinni. 🙁

 17. 23

  sanoo

  kiukkupussi: Herranjestas, en kyllä kerro tuota vinkkiä! 😉

  Lyyrine: Ei saa. 🙂

  Anonyymi: Niin no, ennen tätä olen kysynyt asiaa arviolta 20 ihmiseltä, joista yksikään ei ole kuullut moisesta. 🙂

  kaisa. 🙂

  MouMou: No, mahtavaa ja mahtavaa… 😉

  35 kiloa kosmetiikkaa: Juu, nuo laskelmat on tehty sävyttäin, eli Diorissa on tosiaan viisi sävyä. Pitäisikin tosin päivittää tuo luku taas. Taidan tänään tehdä laskelmia. 🙂

  LiiSa: Lisää eläinrääkkääjiä, siis. 😉

 18. 24

  Anonyymi sanoo

  Sulla on hieno uusi profiilikuva. 🙂
  Aika outo kärpäsenlennätystarina, empä ole ennen kuullut moista.
  On tullut kyllä kokeiltua muunlaisia voidemaisia deororantteja ja antiperspirantteja ja hermot kyllä on meinannut mennä!

 19. 25

  Anonyymi sanoo

  Niin vielä, mikset leikannut tuota antiperpiranttia? Ite teen niin, että leikkaan pakkauksen yläpäähän pienen reiän ja sitten purista ainetta tulemaan ja sitten kerin sitä vähän rullalle ja päähän laitan pyykkipojan. Sitten aina isonnan sitä reikää ja lopuksi rullaan enemmän ja lopuksi vain pyykkipoika nokkaan ja menoks. 😉

 20. 26

  sanoo

  Anonyymi: Olisi oikeasti mielenkiintoista kuulla, että kuka näistä tuubeista tykkää ja miksi… 🙂

  Anonyymi: Leikkaan kaikki voidemaiset tuotteet normaalisti, mutta tätä en kokenut leikkaamisen arvoiseksi. Leikkaaminen kun olisi tarkoittanut dödön sormilla levittelyä, mistä en oikein innostunut. 🙂

 21. 28

  sanoo

  Voi wantsuraukkaa. 😀

  Viimeksi käytin hiuslakkaa ampiaisen tappamiseen; kuoli se sitten lopulta. Kauhean vihainen se kyllä oli 🙁

 22. 29

  Anonyymi sanoo

  Mikä kärpäsen rääkkäyksessä on hauskaa, voisko joku vääntää rautalangasta? Kaikkien mielestä se on hauskaa ja rääkkäys ei ole siis sun mielestä se pointti. Mä en tajua mikä se pointti on. Voisitko kertoa?

 23. 30

  sanoo

  Anonyymi: 🙂

  Foxie: En ihmettele yhtään vihaisuutta. 🙂

  Anonyymi: Tarinan pointti oli jälleen kerran todeta insinöörin ajatuksenjuoksu ja se, mitä kaikkea pieneen insinöörin päähän voi juolahtaa. Juttu lienee ollut hauska niiden mielestä, jotka eivät ottaneet pääpointiksi eläimen rääkkäystä……..
  (Wantsu totesi, että eipä paljoa häneltäkään kyselty, kun kärpänen rääkkäsi häntä koko aamun pörisemällä ympärillä ja kipittelemässä hänen päällään.)

 24. 32

  Anonyymi sanoo

  Vaikka tarkoituksesi olisikin ollut kertoa hauska tarina, niin silti on alhaista tuolla tavalla ensinnäkin eläintä rääkätä (ihan sama sille oliko kärpänen häirinnyt vai ei) ja vielä kertoa juttu hauskana..

 25. 34

  Anonyymi sanoo

  Oletko kokeillu L'Orealin Pure Zone sarjaa? Mitä mieltäolet siitä? Mietin lähinnä tuota kosteusvoidetta, minkälainen on?

 26. 36

  Anonyymi sanoo

  Mulla on tosi kuivat kasvot varsinkin näin talvisin, osaisitko suositella mitään hyvää rasvaa:)

 27. 37

  Anonyymi sanoo

  Olin kyllä enemmän kuin tosissani.. mulle tuli ihan paha mieli tuosta sun tarinasta ja oli tosi vaikea saada unta yöllä =( Tulin sentään lukemaan juttuja kosmetiikasta, enkä eläinrääkkäyksestä.

 28. 39

  Minna sanoo

  Pakko on minunkin kommentoida ensimmäistä kertaa ja sanoa tähän, että kyllä, olen kuullut ideasta (kaikki lapsethan tuollaista suunnittelee), mutta ei, ei naurattanut juttu. Ei yhtään. Ja vielä vihaisemmaksi tulin siitä, kun runsain hymiöin (!) jatkat kommenteissakin eläinrääkkäyksestä kertomisen puolustamista.

  Kuinkas sitä sanotaankaan: se kertoo ihmisestä paljon miten hän suhtautuu avuttomiin olentoihin.

 29. 40

  sanoo

  Onnea! Olet ottanut puolisoksesi luovan insinöörin. Tylsyyttä ja pitkäpiimäisyyttä ei tule elämästäsi puuttumaan.

  Terv. Satu, 41v, luovan insinöörin vaimo, pitkä kokemus ja onnellinen elämä.

 30. 41

  sanoo

  Anonyymi: En ole valitettavasti kokeillut enkä tutustunut sisältöihin. :/

  Anonyymi: Hui, kuulostaa pelottavalta. 🙂

  Anonyymi: Minkä ikäiselle iholle voide tulee ja kuinka paksulla koostumuksella tahdot? Päivä vai yökäyttöön vai sekä että? Lumenen Arctic Aqua on kevyemmästä päästä ja esimerkiksi Lancomen Nutrix Royalit täyteläisemmästä päästä. Lisää ehdotuksia voin antaa, kun saan tarkempia tietoja. 🙂

  Anonyymi: Olen pahoillani, jos tarinani järkytti herkkää mieltäsi. Lupaan ensikerralla lisätä varoitustekstit, jos tulossa on herkempiä lukijoita mahdollisesti järkyttävää sisältöä. 🙂

  Susanna: En ole itse käyttänyt, mutta varsinkin nuo paletit ovat jo pienessä kulttimaineessa. 🙂

  Minna: No, nyt tuli sekin selväksi, että olen paha ihminen. Kerroin eteenpäin, kuinka kärpästä on kohdeltu ja nyt saisin joutua helvettiin. Toivottavasti helvetissäni ei ole yhtään kosmetiikkatuotetta ja sitä hallitsevat kärpäset.
  (Ja by the way, olen ehkä siitä outo lapsi, ettei minulle itselleni ole ainakaan koskaan tullut mieleeni tehdä moisia juttuja yhdellekään elukalle…)

  Lopuksi tahtoisin osoittaa nöyrimmät anteeksipyyntöni niille, joiden mielen mieheni on pahoittanut tappamalla maailman kärpäskannasta yhden kärpäsen.

  Satu: Kiitos, kikatin kippurassa viestillesi. 🙂

 31. 42

  janita sanoo

  nauroin niiiiiin paljon tuolle kärpäs-tarinalle ! se oli pakko kertoa etenpäin ja tietenkin kaveritki sille nauro 😉

  törkeää syyttelyä eläintenrääkkäyksestä. olen varma että kaikki on elämänsä aikana tappanut ainakin yhden kärpäsen.

 32. 43

  Anonyymi sanoo

  Haha, voi että, tuo kärpäsen lennättäminen on mullekin tuttua! 😀 Sulhasen kaksi veljeä ovat insinöörejä, joten en ole välttynyt siltä. Viime kesänä oli sulhasen kanssa kova yritys pyydystää kärpänen ja sitoa sen jalka narunpäähän, mutta se epäonnistui. Ehkä vielä joku kaunis kesä nään kärpäsen lentelevän narunpäässä… ;D Kerrohan jatkossakin hauskoja wantsun kokeiluja!

  Kiva myös lukea kuinka wnb-insinööri saa sut nauramaan. Itsekin hekotin viikonloppuna kippurassa jollekin sulhasen sanomalle asialle, nauratti niin paljon että "tipahdin" eli menin lattialle istumaan jo valmiiksi ettei mene jalat alta kun nauratti niin kovin. 😀

  Heppa

 33. 44

  sanoo

  Kärpänen parka :S
  Tuo kärpäsen lennättäminen narussa kuulostaa hauskalta ja sai hihityskohtauksen.
  Hautasittehan kärpäsen kunnialla? :DD

 34. 45

  sanoo

  Olen varmaan jo aikaisemmin kysynyt tätä mutta kertaus on opintojen äiti.

  Osaisitko neuvoa minulle tuotteita joilla saisin pidettyä ihoani kunnossa?

  Mun iho on aika erikoinen ja varsinkin kilpirauhasen vajaatoiminnan toteamisen jälkeen se on alkanu kukkia kivasti.

  Eli siis, mun otsan iholle tykkää kertyä mustapäitä, myös aina välillä tulee sellaisia pieni valkoisia näppylöitä, olisikohan sitten ne finnejä? (en osaa sanoa koska ne ei punoita/tule punaisiksi vaan on vaan pelkkiä valkoisia näppylöitä jotka purskahtaa ulos helposti kun niitä puristaa) myös otsa kuivuu keskeltä, kulmakarvojen keskeltä ja vähän niiden yläpuolelta tosi helposti. Posket ovat myös pienesti kuivat varsinkin näin talvisin, posken alueella on myös valkoisia näppylöitä jotka on erilaisia kuin nuo otsan, äidin mukaan nuo näppylät on joitain kuivan ihon ongelmia ja niitä ei saa puristettua pois. Olen saannut niitä pois vain kun olen neulalla tehnyt niihin reijän ja aina silloinkaan ei se möhnä tule ulos, jos saan näppylän pois niin sisältö on kovaa valkoista mömmöä.
  Nenästä löytyy sitten ns mustapäitä jotka eivät kuitenkaan ole mustia eikä niitä näe kuin läheltä katsottuna.
  Leuka on suht ookoossa kunnossa mitä nyt viimeaikoina on alkanut tulemaan pieniä näppylöitä jotka ei vaikuta kyllä mustapäiltä mutta ei kyllä finneiltäkään 😀

  Hirveen sekava selitys mutta toivottavasti sait jotain selvää.
  Hintaluokitusta sen verta et max. 20 euroo per aine 😀

 35. 46

  maritus sanoo

  Aivan loistava juttu! Itsekin insinöörinä osaan samaistua wnb-insinööriin. Tosin en mä kyllä ennen ole ajatellut, että kärpästä voisi lennättää ja tuskin tulevaisuudessakaan aion 😀

  Ja sääli, että tännekin on eksynyt näitä trolleja jotka tulevat eläimen rääkkäyksestä valittamaan. Hyönteiset nyt ei järin eläimiä ole mun mielestä 😀 Ja varsinkaan kun jutun pointti oli ihan muu.

 36. 47

  sanoo

  Voi luoja 😀 Kekseliäs mies sulla! Kiitos tuon jutun jakamisesta, tuli jokseenkin hilpee olo. Tästä on hyvä jatkaa päivää 🙂

 37. 49

  sanoo

  janita: No näinpä… 🙂

  Heppa: Herranjestas, joku insinöörijuttuko tuo on? Mitäköhän kaikkea sitä vielä siunaantuu kestettäväksi… 🙂

  Silja: Nuo kovemmat näppylät ovat luultavasti miiliumeja, joiden epäillään johtuvan nimenomaan ihon kuivuudesta. Monilla tehokas kosteutus auttaa niihin ja kosmetolgit poistavat niitä hellävaraisesti. Niiden kanssa on hieman erilainen tekniikka, kun tavallisten näppyjen kanssa. 🙂
  Ihosi siis kaipaisi puhdistusta, mutta pinnalta ja paikoittain myös kosteutusta. Haastavaa. 🙂
  Hyvä ja edullinen puhdistustuote on esimerkiksi Erisanin Hoitava Puhdistusgeeli, jopa puhdistaa ihon puhtaaksi, muttei kuivata ihoa.
  Päiväkäytössä esimerkiksi apteekista saatava Humektan voisi olla mukava rasvaton voide, joka kosteuttaa, mutta ei ole mitenkään rasvainen ja sopii meikin alle. Yöksi esimerkiksi Lumenen Arctic Aqua (kuivuudesta riippuen 24h voide tai yövoide).
  Hellävaraista kuorintaa kerran tai pari viikossa ja esimerkiksi Kickseistä saatava Mutasuklaanaamio (pussi 2,20 euroa, riittää kolmisen keraa) on ihana, sillä se puhdistaa, mutta ei kuivata. Tuota voisit käyttää niille rasvaisemmille alueille. Jos iho kuivuu talvella pahasti, on Lumenen Sensitive Touch sarjan Rauhoittava kosteusnaamio ihana kosteuttaja. 🙂

  maritus: Ihanaa, että ainakin insinöörit ymmärtävät pointin. 😉

  Mai Korpi: 🙂

 38. 50

  Anonyymi sanoo

  Tarina oli hauska, eikä mitään eläinrääkkäystä. Kukaan ei varmaan kärpäselle nauranut, vaan miehelle.

 39. 51

  Anonyymi sanoo

  Eläin kuin eläin, sairasta tollanen. Tappaminen on hiukan eri asia kuin kiduttaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *