Päivä 280: Yllättävää

Tiedättekö ne sellaiset ihanat rasioissaan olevat puuterimaiset kosmetiikkatuotteet, jotka näyttävät aivan ihana shimmerisiltä tai hohtavilta tai jopa glitterisiltä ja jotka on aivan pakko saada ihan vaan juuri tuon kauniin hohteen takia? Sitten kun hankit tuotteen ja näytät sille meikkisivellintä pari kertaa, on kaikki hohde tiessään ja sinulle paljastuu, että hohde oli vain ripoteltu tuotteen pinnalle ja että tuote onkin muuten koostumukseltaan ihan tavallinen? Varmasti tiedät.
Mutta oletteko kuulleet tästä ilmiöstä käänteisenä? En minäkään. Mutta katsokaapas tätä:

Paletti on Diorin elokuussa ilmestynyt Night Buttefly viisikko, joka oli jostain syystä jäänyt minulla vähemmälle käytölle. Nyt kuitenkin ihastuin tähän taas ja otin vaavin aktiivikäyttöön. Paletin keskimmäinen musta sävy on ollut mukava pehmeiden rajausten tekoon, mutta mitä enemmän sävyä käytän, sitä enemmän pinnan alta paljastuu hilettä! Huomaatte varmaan CD-kirjainten yllä ja alla selkeät hilerykelmät? Niiden kohdalta sävyä on käytetty, mualta sitä tuskin on edes hipaistu. Apua, uskaltaako tätä käyttääkään enempää, jos hileet kokoajan vain lisääntyvät?! Ei vaan, onneksi mattamustia löytyy sitten muualta, joten tämän glitterisyys ei haittaa. (Toim. huom.: Ei muuten löydy. GG ei omista yhtään mattamustaa, mutta älkää kertoko sitä hänelle, ettei hän keksi tarvitsevansa sellaista.)

Sitten taas blogini varsinaiseen ideaan, eli yhden loppuneen tuotteen pariin:

Minulla oli tämä OPI:n Avoplex Moisture Replenishing Lotion jo aiemmin vartalovoiteena, mutta sen kosteutustehot eivät oikein tuntuneet riittävän. Tämän vuoksi en uskaltanut odottaa, että tulisin pitämään tästä minikokoisesta versiosta käsivoiteenakaan. Yllätyksekseni joudun kuitenkin toteamaan, että kyllähän tämä itseasiassa käsivoiteena meni ihan hyvin. Ei tämä tietysti vetänyt vertoja TBS:n Hamppu käsivoiteelle, jota kovasti rakastan, mutta ei tämä huonokaan ollut. Tuoksu ei vaan ollut oikein mieleeni ja koska halvemmalla saa parempia, en ostaisi tätä enää.

Olen ihan innoissani, että minulla on enää Mavalan 30 ml käsivoide käytettävänäni ja sen loputtua saan vihdoin ostaa uuden käsivoiteen. Ihanaa, pääsen kokeilemaan jotain uutta ja kiinnostavaa! Kävin nimittäin pari päivää sitten muilla asioilla paikallisessa halpahallissa ja juoksin tietysti kurkistamaan kauneudenhoitohyllyt. Olenko ainoa, joka innostuu halpahallien tarjonnasta? Hirveät rivit halpoja ja kiinnostavia tuotteita, joita en ole koskaan missään muualla nähnytkään! Pakko päästä kokeilemaan vaikka mitä erilaisia purkkeja, tuubeja ja purnukoita! En siis tosiaan malttaisi odottaa, että käsivoide (tai jalkavoide tai vartalovoide) kuluu loppuun ja pääsen halpahallishoppailemaan.
Muita hulluja?

Otsikon mukaisesti on vielä pakko kertoa yksi yllättävä juttu lisää, tai ainakin minut itseni yllättänyt juttu.

Olen jo parin kuukauden ajan valitellut teille uudelleen puhjennutta murrosikääni ja viimeisen reilun viikon aikana tilanne oikeasti on pahentunut ja neljä finniä on muuttunut useammaksi ikäväksi tulehdukseksi. Tämän vuoksi päätin tässä eräänä iltapäivänä, että nyt on kyllä päästävä ihotautilääkärille tai muuten minulla menee totaalisesti hermot ihoni kanssa. (Se lievää aknea manannut terveydenhoitaja aiheutti minulle selkeästi pahan kirouksen, sillä siitä lähtien suunta on ollut vain alaspäin.)

Täytyy kyllä sanoa, että jo on maailman meno ja lääkärissa käynti helpottunut! Kun teininä olisin tahtonut saada ihoni kertaheitolla kuntoon (apteekin Brevoxylit yms. kokeiltuani), sain ensin kolmeksi kuukaudeksi antibiottikuurin ja Skinoren-voidetta. Kun ensin odottelin kaksi kuukautta näppyjen vähentymistä ja nautin sitten pari viikkoa vähemmän kukkivasta ihosta, palasivat näpyt heti kuurin jälkeen takaisin ja Skinorenin kutina, kuumotus ja punoitus häiritsivät liikaa ihon rasvoittumisen ja meikkien mössääntymisen ohella. Sain sitten saman antibiottikuurin kuudeksi kuukaudeksi ja Avitcid-voidetta (joka oli liian tujua minulle ja päätyi äidilleni ryppyvoiteeksi). Kun näpyt taas palasivat, sain vihdoin sentään e-pillerit. Lähes vuosi piti siis taistella, ennen kuin sain ihoni kuntoon. Nyt marssin parin näppyläni kanssa ihotautilääkärille (samana päivänä, kun olin sen muuten varannutkin) ja lähdin sieltä kymmenen minuutin kuluttua mukanani Roaccutan-kuurin resepti (tai tarkemmin sanottuna Isotretinoin Actavis -kuurin resepti) ja lähete ensin tehtäviin laboratoriotesteihin. Ehkä tähän tosin voi vaikuttaa se, että teini-ikäisellä näppyjä pidetään ihan normaalina ikään kuuluvana juttuna, mutta aikuisiällä ne ymmärretään jo ehdottomasti ylimääräisiksi ja kasvoihin kuulumattomiksi.

Hei ihan tosi, oliko hieman helpompaa, kun lähes 10-vuotta sitten! En nyt tiedä, onko ihoni ihan Roaccutanin tarpeessa, mutta enpä kyllä keksi, että minkä muunkaan. Pillerit eivät ole ottaneet toimiakseen, antibiotit ovat minulla hyödyttömiä ja aiheuttavat pahoinvointia ja niitä kamalia voiteita en enää iholleni tahdo. Vaihtoehdot olivat ilmeisen vähissä siis. Eli Roaccutan kuuri alkakoot! Saankohan nyt ihan luvan kanssa läträtä vihdoin niillä kosteusvoiteillani?

Kertokaahan omia Roaccutan/Isotretinoin Actavis kokemuksianne, jos niitä on teille siunaantunut!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Teininä tuli syötyä Roacutan kuuri jos toinenkin. Toimihan se, hetkellisesti. Mies myös syönyt Roacutania tupla-annoksella monenmonta kuuria peräjälkeen aika lailla turhaan. Aika on miehen ihoon tehnyt tehtävänsä, selkä ei enää ole tulehtunut, mutta kyllä edelleen kolmeakymppiä lähestyvän mieheni kasvojen iho näyttää teini-ikäisen pojanklopin kynnöspellolta, joskaan ei enää niin pahalta kuin ennen. En suostuisi käyttämään enää kyseistä ainetta. Sairauksia on vakavampiakin kuin akne.

 2. 2

  sanoo

  Halpahallishoppailu on just parasta. 🙂 Sieltä löysin jopa ainoana Oulussa sitä L'oreal nutri-gloss naamiota. Ai niin tänään näin sitä kyllä myös Turun sokoksella eli ei tarvi ainakaan ihan vielä alkaa hamstraamaan. Teki nimittäin jo yhden käyttökerran jälkeen niin ihanan kiiltävät ja pehmeät kutrit, että en kestä jos en saa tuota lisää sitten kun loppuu..

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  toivottavasti antibiootti toimii, ja saat ihosi kuntoon ( sekä mielenrauhan ) :)!

  omaan ihooni ei mikään muu aine koskaan tehonnut, roaccutania en taas päässyt kokeilemaankaan kun se *yllätysyllätys* sisältää pähkinäöljyä ja kuinka ollakaan olen pähkinälle erittäin allerginen :-/ . kuuluu kyllä olevan tehokasta – toisilla on vienyt aknen kertaheitolla mennessään, toisilla pitänyt ihon loistokunnossa kuurin ajan. jälkimmäisissä tapauksissa akne vaan on palannut heti, kun kuuri on loppunut 🙁

  /nanna

 4. 4

  sanoo

  Oireesi alkoivat kuulostaa niin tutulta, että on pakko kommentoida. Jos syöt minipillereitä (erit. Cerazette), ongelma on luultavasti niissä. Itse kärsin noiden pillereiden aikaan kipeistä ihonalaisista finnipaiseista, joita tuli sitä mukaa lisää kun edelliset paranivat. Hiuksiakin lähti. Onneksi vihdoin tajusin vaihtaa takaisin yhdistelmäpillereihin; nyt kolme kuukautta niitä syötyäni iho on taas normaali ja ihana.

  Ja jos ongelmasi ei liity yllämainittuun, toivon, että Roaccutan auttaa. Kipeät finnit ovat kamalia! 🙁

 5. 5

  sanoo

  Itse sain myös antibioottikuurin teininä ihon kukkimisen takia. Toimihan se melko hyvin – kunnes kurkkua alkoi sattua nieleminen niin ettei juuri kärsinyt syödä. Eikun lääkäriin joka totes miun saaneen jonkun sortin ärsytyksen niistä pillereistä ja jos se ei ois parantunu itekseen ni leikkaukseen olisin joutunut. Eipä paljon painanu näpyt nassussa sen kokemuksen jälkeen, vaikka ne tulikin lääkkeiden syönnin äkkiloputtua kahta kauheampana takaisin :/

 6. 6

  K sanoo

  Suosittelen, että kokeilet jotakin muuta ennen vielä. Oletko kokeillut tea treetä ja laventeliöljyä yksittäisiin näppyihin? Sinkkipikolinaattia? Kuvissa näytät siltä, ettet kaipaa noin raskasta hoitoa.

  Oma kokemus useammasta kuurista keskivaikeaan akneen: vähensi selvästi rasvoittumista ja näppylöitä, mutta aiheutti silmänympärysten, suunympäryksen ja huulien erittäin pahaa kuivumista ja ihottumaa. Pysyvät jäljet näkyvissä huulien ympärillä edelleen. Voi toki olla, että sinulle on määrätty pienempi ja siedettävämpi annos lääkettä.

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Hei!
  Täällä kirjoittelee Vakilukija, joka on täysin blogiisi ihastunut :).

  Muutamia juttuja mietin (en mitenkään tässä vastaa kyllä esittämääsi kysymykseen…):
  1. Ootko kokeillut Jane Iredale mineraalimeikkejä? Kosmetologini suositteli niitä, mutta oli aika suolainen hinta…
  2. Oon myös monta kertaa miettinyt seuraavaa. Kosmetologilla käydessä ne aina sanoo, että ihoni ei voi tulla ja pysyä hyvänä, jos en käytä saman tuote merkin tuotteita pitkää aikaa eli ts. esim. dermalogicaa. Mitä mieltä oot ko. väitteestä? Siis varsinkin nyt, kun kokeilet kaikenlaista.
  3. Ja sitä tärkein kysymys 😉 – Mitä teet kaikella sillä rahalla, joka säästyy ostolakkosi aikana :)?
  Nimimerkki kosmetiikan suurkuluttaja Emppu

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Hei kuins paljon maksaa käyä ihotautilääkärillä?
  Mun kiusana on ollut ehkä jonkinmoinen akne selässä, ja äiti (:D) pitää turhana käyä ihotautilääkärillä, sanoo sen lähtevän joskus pois. Nyt parikymppisenä, kun asustelee jo yksin, niin vois ehkä kuvitella sitten käyvänsä siellä vaikka salaa, koska on kiusallista olla paljasselkäinen esimerkiksi erilaisissa juhlissa.

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Akne ei pahemmin murrosiän jälkeen ole vaivannut, mitä nyt silloin tällöin pari finniä tulee, mutta aika harvoin.
  Oletko koskaan testannut bodyshopin hamppu jalkavoidetta? Jos et niin kannattaa kokeilla, saatat hyvinkin ihastua ;). En tiedä mitään parempaa jalkavoidetta tai käsivoidettakaan kuin bodyshopin hamppu. Aih, hamppu jalka- ja käsivoide on niin ihania. Tai jos joskus olet rohkealla ostos mielellä niin mikäpä ettet kokeilisi myös aivan ihanaa bodyshopin Hamppu vartalovoita. ''HAMPPU VARTALOVOI
  Lämmitä voidetta käsissäsi ja levitä sitten koko vartalolle – tehokosteutat ihosi hampunsiemenöljyllä, yhteisökaupan kautta tuotetuilla kaakao- ja voipuunvoilla ja babassuöljyllä. Kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. 16,50€ (82,50/l)''

  Olen aivan ihastunut bodyshopin hamppu tuotteisiin (ja dior vauvoihin ;)).

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Mun sukulaisilla toi Roaccutan on toiminut, mutta onhan se aika tujua kamaa. Itse olisin sitä tarvinnut kipeästi 18-vuotiaana, kun iho oli erittäin huonossa kunnossa. Söin lääkettä kuukauden ajan, mutta se piti lopettaa maksa-arvojen nousun takia. Harmitti tosi paljon! Toisaalta se lääkkeen syönti aiheutti mulle ainakin tosi paljon kuivuutta ja esim. suuhun tuli haavoja tosi herkästi. Mulla tää iho paranikin sitten pillereillä ja mineraaliöljyttömillä ja silikonittomilla ihonhoito- ja meikkituotteilla. (oon nyt 23 v.)
  Toivottavasti Roaccutan auttaa sulla!

  ps. Rakastan sun blogia ja oon ihan koukussa!

  t. Minnaliini

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Itse jätin Roacutan-kuurin suosiolla väliin. Kärsin atooppisesta ihottumasta ja en voisi kuvitellakaan mitään ihoa kuivattavaa kuuria jo luonnostaan kuivan ihoni riesaksi. Minulla puhkesi tosi paha aikuisiän akne noin vuosi sitten, naamaan tuli isoja märkiviä finnejä, jotka tulehtuivat ja olivat kipeitä. Pahinta oli että kun poskissa pullotti märkäisiä finnejä, niin silmänympärysiho oli hilseilevän kuivaa – Roacuttan olis varmaan pudottanut silmäluometkin päästä. Käytin hoitona Skinoren-voidetta ja Dalacin-emulsiota, lisäksi kävin kosmetologilla aluksi kerran kuussa ja nyt harvemmin. Alkaa iho oleen taas ihan ok kunnossa. Ja täytyy nyt vielä hehkuttaa että mineraalimeikkipohjaan siirtyminen on parantanut ihon kuntoa entisestään. Ei haluta enää sotkea naamaan kaupan meikkivoidemömmöjä, tällaisella sekaiholla kun ei voidemaiset meinaa pysyä.

  Jos ihoni ei olisi atooppinen, niin ehkä olisinkin kokeilut Roacutania, mutta minun kohdallani samaan hoitotulokseen pääsi miedommillakin konsteilla.

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Olihan se todella voimakas lääke, kun sitä kuurin söin aikuisiällä. Varsinkin huulet ja huulia ympäröivä iho meni uskomattoman pahaan kuntoon, talvella varsinkin. Lisäksi hiuksia lähti sen verran, että nyt vasta alkaa kuurin loputtua tilalle kasvaneet hiukset olla tarpeeksi pitkiä ollakseen leijumatta aina joka suuntaan. Kuitenkin pidän lopputuloksesta kasvoillani, eikä vielä useammankaan vuoden kuluttua kuurin loppumisesta ole tapahtunut täyttä palautumista kuuria edeltävään tilanteeseen. Tuntuu, että ihoni muuttui jonkun verran pysyvästi parempaan suuntaan. Olen voinut tiivistää kasvojenhoitotuotteeni yhteen peruspuhdistustuotteeseen (lisäksi tietysti meikinpoitoaine), kahteen kosteusvoiteeseen sekä kuorinta-aineeseen. Se on mukavaa 🙂

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Tuo lääkärijuttu kuulostaa niin tutulta! Kun minä 16-vuotiaana marssin lääkäriin aknen takia, sain ensin 6 kuukauden antibioottikuurin. Söin kiltisti antibioottia, vaikka sillä ei näyttänyt olevan minkäänlaisia vaikutuksia ihooni. Lopulta menin uudestaan lääkäriin ja sain toisen antibiootin, vaikka yritin kovasti ehdotella, että jos vaikka niitä e-pillereitä tai Roaccuttania.. Söin sitten tämän antibioottikuurin, eikä vieläkään mitään vaikutuksia! Tämän jälkeen menin taas lääkäriin, josta seurasi, että ravasin seuraavat 6 kuukautta erilaisiassa verikokeissa ym. testeissä ja lopulta sitten sain ne e-pillerit. E-pillerit ovat onneksi auttaneet, mutta valitettavasti sain oikean lääkkeen niin myöhään, että ehdin saadan pahoja arpia, jotka näkyvät vieläkin. Kyllä nyt potuttaa, kun vielä parin vuoden päästäkin iho näyttää rumalta, vaikka finnejä ei enää tulekaan!

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei!
  Kysymykseni ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta haluaisin kysyä Sheercover-mineraalimeikeistä(joita siis ostosruutu myy). Ovatko nämä istään kotoisin? Jos et ole tutunstunut niihin voin vaikka laittaa INCIT. Mukana nimittäin tulee meikin alle levitettävä voide, jonka INCIstä pisti silmään noin 7-8 tuote, joka oliSILICA. Sinä kun olet niin tietoinen hyödyistä ja haitoista niin ajattelin että sinä osaat kertoa onko tuotteessa mitään järkeä vai kannattaako minun jatkaa käyttämistä.
  Kiitos tuhannesti jos viitsit vastata!
  Luen blogia päivittäin, se on IHANA!!!
  t. Oppimassa vasta;)

 15. 15

  Sissi sanoo

  Halpisshoppailu on hauskaa! Itse hamstrasin muutamankin Rimmelin luomivärin tässä taannoin, kun kauppa lopetti niiden myynnin. En yleensä käytä luomivärejä, joten halpiskamalla on kiva opetella. Jos käyttö jää päälle, voi hankkia kalliimpaakin tavaraa.

  Mites on, onko halpismerkeissä kovat erot "laatumerkkeihin" nähden?

 16. 16

  sanoo

  Mulla oli 17-vuotiaana Roaccutan-kuuri ja se kesti mulla 3kk.Sillon ei vielä joutunu labratesteihin eikä ne tarkkaillu maksa-arvoja.Puol vuotta sen jälkeen käytäntö muuttu nykyseen.
  Sen kuurin jälkeen mulla pysy iho hyvänä nippa nappa puol vuotta mut sit räjähti taas.Kuurin aikana oli tosi hyvä iho eikä yhtäkään mustapäätä naamassa ollu.
  Uutta kuuria en hakenu hinnan takia ku kuulemma hinta nous niiden labrajuttujen yms.takia.
  Selästä kylläkin lähti kaikki finnit pois eli paranti se sentään jotain.
  Ne sivuvaikutukset oli mulla aika lieviä.Pirun kuiva iho siitä tuli.Suihkun jälkeen piti juosta rasvapurkille ennen ku ihoa alkaa kiristää.Ja mulla tuli käsiin semmosia punasia länttejä.Nii ja korvat kuivu tosi pahasti ni jouduin laittamaan niihin bebanthenia topspuikolla ku olivat nii verillä.
  Kaverilla oireena oli nenäverenvuodot,mulla ei onneks niitä tullu.Mut se lääkeen mukana tuleva sivuvaikutuslista oli aika pitkä..ja siinä oli ihan hurjia juttuja.

 17. 17

  Anonyymi sanoo

  Tuli vaan mieleen, että ethän tuki ihohuokosiasi käsirasvoilla? Jos rasvaat kädet kovin runsaasti ennen nukkumaan menoa ja satut nukkumaan käsi posken ja tyynyn välissä, niin siitä voi tulla finnejä. Itse olen saanut mokomia myös toimistossa kun olen tujummilla käsirasvoilla käsiäni hoitanut ja sitten nojaillut poski kämmentä vasten…

  Toinen kikkakakkonen omalle iholleni on ollut rasvaiselle iholle tarkoitetun kuivattavamman tuotteen vaihtaminen kunnolla kosteuttavaan. Vuosia sitten kärsin ihan kauheista ihonalaisista kipeistä finneistä (ja stressistä, syy vai seuraus?) ja silloin kosmetologini antoi kunnolla hoitavan ja kosteuttavan rasvan ja aika pian myös finnitkin hävisivät.

 18. 18

  Anonyymi sanoo

  Söin joskus teininä hankalaan akneen pitkän (yli vuoden) roaccutan kuurin – auttoi moneksi vuodeksi.

  Nyt kaksvitosena roaccutania uudestaan, muutaman kuukauden syönyt. Huulet rohtuu, saa olla jatkuvasti rasvaamassa, nenästä tulee helposti verta, silmätipat tulee tietokonetyöskentelyn yhteydessä tarpeen. Väsyttää, lihaskipuilua rankemman liikunnan jälkeen. Mutta on alkanut auttamaan! Tällä hetkellä naamassa vain yksi iso näppy, muuten iho näyttää puhtaalta (toki punoittavankirjava useiden näppyjen jäljiltä..)

  Kuitenkin kannattaa sivuvaikutuksista huolimatta! Näpyt ovat kipeitä ja aiheuttavat helposti arpia, joten hoito kannattaa olla tehokasta mahdollisimman alusta alkaen.

 19. 19

  finninaama sanoo

  olen syönyt muistaakseni kolme isotretoin kuuria muutama vuosi sitten. pahenemis vaiheessa meinasi itku parahtaa useammankin kerran mutta onneksi se ei kestänyt kauaa! ihoni parani huomattavasti ja vaikka lääke aiheuttikin sivuvaikutuksia (ihon ja silmien kuivuutta) haluaisin kuurin taas. noiden kolmen kuurin jälkeen äitini ei suostunut ottamaan minulle neljättä kuuria ja sain e-pillerit. olen syönyt niitä n. 2vuotta ja nyt tuntuu että iho on taas surkeassa kunnossa. äiti ei kuitenkaan suostu vahvempaan kuuriin eli saan kärsiä finneistäni. 🙁

 20. 20

  Anonyymi sanoo

  Itse söin kuurin ja kyllä kannatti! Ei sen naaman pidäkään/ tarvitsekaan miltään pizzalta näyttää kuuria aloittaessa, mun mielestä finnit ei kuulu aikuisikään. Ehkä asenteeseeni vaikutti, että selvisin todella pienillä sivuvaikutuksilla. Ja hiukset sai pestä noin kerran viikossa! Siinä mielessä sitä aikaa on jo ikävä!

 21. 21

  Anonyymi sanoo

  Kuulostaa aika hullunkuriselta että lääkäri on määrännyt Roacuttania muutaman finnin takia. Katsoin edellisen postauksen kuviasi, ja siinä ainakaan ei näy kun ihan pari isompaa näppyä. Roacuttan on todella kova myrkky elimistölle joka tulisi ottaa käyttöön vaan ääritapauksissa.

  Itsellänikin on ollut ongelmia ihon kanssa koko aikuisikäni. Olen nyt 28-vuotias ja tappelen edelleen (lievän tai ajoittain keskivaikean) aknen kanssa.
  Söin parikymppisenä useamman antibioottikuurin ja joka ikinen kerta näpyt palasivat kuurin loputtua.
  Lopullisia tuloksia tuskin niillä siis voi saada.

  Itse olen todennut että paras apu olisi täydellinen meikittömyys, mutta miten välttää kiusausta peittää näppynsä? Minun itseluottamus ei taida kestää aknen ylpeästi kantamista päivätyössäni vaan käytän meikkivoidetta päivittäin.

  Voisin vielä mainita että testasin itsekin mineraalimeikkipohjaa kun kuulin sen olevan sopiva akneihoiselle mutta omallakohdallani se vain pahensi tilannetta. En tiedä tarkalleen miksi mutta ero oli huomattava.

  Tsemppiä finnejä vastaan taisteluun ja kerrothan jatkossa tilanteessa että me samasta ongelmasta kärsivät voidaan lukea kokemuksiasi ja saada ehkä vinkkejä siinä samalla 🙂

  /Maria

 22. 22

  Anonyymi sanoo

  Eräs ystäväni on syönyt roaa jo melko pitkään. Alkuun ihoon tuli kamalasti finnejä ja siihenhän kuurin teho perustuukin – se nostaa kaikki epäpuhtaudet ihon pinnalle.
  Nyt kun hän on syönyt kuuria jo monta kuukautta olen huomannut että hänen ihonsa hilseilee pahasti ja samat finnin jäljet eivät tunnu paranevan. Ja koska finnejä tupsahti kuurin myötä myös käsiin ja niskaan, myös ne kohdat "hilseilevät" pahasti. |
  Oletko koskaan kokeillut tetrasykliiniä sisältäviä kuureja?
  Itselläni todettiin suunympärysihottuma johon minulle määrättiin Oricyclin kuuri. Söin kuukauden ja auttoi! Ja koska lääkettä käytetään myös aknen hoitoon, siinä sivussa myös ihoni kunto parantui. En saanut lääkkeestä mitään sivuvaikutuksia.
  Suosittelisinkin lämpimästi kokeilemaan esimerkiksi tetrasykliini valmisteita ennen Roacuttania, koska haittavaikutuksia on aivan hirveästi!

 23. 23

  Anonyymi sanoo

  Hei! Kävisin ennen kuurin aloittamista katsomassa mitä vaihtoehtoja luontaiskaupasta löytyisi.. Olen kuullut hyviä kokemuksia Bactosan Clear Complexion kapseleista…Aikamoista myrkkyä tuo Roaccutan.

 24. 24

  sanoo

  Itselle määrättiin aikoinaan tosi pahaan akneen tuo samainen lääke kuin sinulle. Valitettavasti se laukaisi minulla niin pahat migreenioireet, etten voinut syödä kuuria loppuun. Kuukautta myöhemmin sain Diane Nova -pillerit ja iho oli 3kk päästä jo todella hyvässä kunnossa.

 25. 25

  Anonyymi sanoo

  Roa on syöty, tai siis jollain muulla nimellä, mut samaa tavaraa. Huulet kuivui pirusti ja selkä sattui tosi paljon ja ihoa sai olla koko ajan rasvaamassa, koska se oikeesti kuoriutu pois.
  Silti kuuri oli parasta mitä mulle on koskaan tapahtunut. Mun naama oli kamala ja olin syönyt siihen vaikka mitä antibioottia eikä MIKÄÄN auttanut. No alussa tulehdukset vaan lisääntyi ja olin itkun partaalla monta kertaa. Mut sit yhtäkkiä kaikki näpyt hävis, yhtäkään mustapäätä ei ollut ja hiukset oli tyyliin viikon puhtaat, kun normaalisti saan pestä niitä joka päivä.
  Nyt pari vuotta kuurin jälkeen mulla on vielä haaleita arpia, mutta kamalia tulehduksia ei ole ollut, mitä nyt normaalia epäpuhtautta on tullut taas vähäsen takasin.
  Tiivistettynä olen ikinonnellinen, että söin silloin tämän kuurin, ties kuinka pahalta ihoni näyttäisi nyt. Sivuvaikutukset voi kuulostaa pahoilta, mutta niihin tottuu ja oppii elämään niiden kanssa.

 26. 26

  Anonyymi sanoo

  Jos jätit pillerit pois ja jatkoit myöhemmin syömistä, voi kestää monta kuukautta, ennen kun ns. ihoteho palaa ja näppylät häviävät.
  Ainakin kun itse aloin syömään pillereitä, kesti n. 6 kk, ennen kuin iho parani, en tiedä sitten onko sama myös kun pillereitä jatkaa tauon jälkeen.

 27. 27

  Anonyymi sanoo

  Toivottavasti saat ihosi kuntoon :). Miten on helosan jalkavoiteena toiminut?

 28. 28

  Anonyymi sanoo

  hei! Oletko koskaan kokeillut Lily Lolon mineraalimeikkejä? 🙂 olisi kiva tietää mitä mieltä olet niistä, koska ne ovat suhteellisen halpoja 🙂

 29. 29

  Anonyymi sanoo

  Omien kokemuksieni perusteella täällä ihotautilääkärit määräävät todella nihkeästi Roacuttania. Itselläni oli akne alle kaksikymppisenä ja sain silloin vain lyhyitä antibioottikuureja. E-pillereistä Diane Nova auttoi ja käytin sitä n. 6-7 vuotta. Kun lopetin sen, ongelma alkoivat taas.

  Pillerien jälkeen söin pari pitkää noin puolen vuoden kuuria antibiootteja, mutta nekään eivät auttaneet pidemmällä aikavälillä. Olin siis tässä vaiheessa jo lähes 30v. Ja vasta viime vuonna eli 31-vuotiaana sain Roacuttania vastaavan isotretioniini kuurin ihotautilääkäriltä (siis siltä samalta, joka oli ensin halunnut kokeilla antibiootteja vielä aikuisiällä). Tuosta lääkkeestä käytin pientä annosta, sillä näin aikuisiällä tarkoitus oli saada finnien tulo loppumaan. Mitään varsinaista aknea ei siis enää ollut, mutta iho rasvoittui nopeasti ja tulehtuneita näppyjä tuli toisinaan.

  Kaikenlaista on siis kokeiltu 😉 Lääkekuurini loppui keväällä ja sen aikana ja sen jälkeen iho oli todella siisti – mutta erittäin kuiva. Nyt vähän leuka jo rasvoittuu, mutta mitää isompaa "finniongelmaa" ei ole. Mutta isotretioniini siis kuivattaa aivan kamalasti ihoa ja limakalvoja, kuten moni on todennut. Talvella se on tuntuu todella pahalta. Ja onhan siinä muitakin sivuvaikutuksia.

  Itselleni lääkärien määräämistä voiteista ei ole ollut juuri apua, mutta ihotautilääkärin (tai yleislääkärin) määräämä Dalacin niminen linimentti toimii edelleenkin satunnaisiin finneihin. Se on siis nestemäistä ja siinä on mukana antibiootti. Sitä on voiteenakin mutta voide ei minusta tepsi niin hyvin. Suosittelen kokeilemaan, toimii hyvin ihan akuutteihinkin tapauksiin – minusta kosmetiikkafirmojen vastaavat "täsmätuotteet" ovat paljon huonompia ja useat vain kuivattavat eivätkä paranna näppyjä (ainakaan sellaisia, jotka ovat pintaa syvemmällä).

 30. 30

  sanoo

  Oletko miettinyt, johtuisiko ihosi reagoiminen ehkä siitäkin, että kokeilet/vaihdat jatkuvasti kasvojenhoitotuotteita? Ihohan pyrkii itse aina tasapainottamaan tilannetta, jos sen pinnalla tapahtuu jatkuvia kemiallisia muutoksia eri tuotteiden koostumuksen vuoksi. Iho on ikäänkuin jatkuvassa ärsytystilassa.

  Itselläni on takana nuoruudessa sairastettu kystinen akne ja siihen onneksi tepsi puolen vuoden antibioottikuuri ja säännölliset ihonpuhdistukset.
  Nyt ihoni reagoi herkästi uusiin tuotteisiin, enkä voi kerralla vaihtaa koko repertuaaria, vaan yksi tuote kerrallaan on iho totuteltava—varsinkin jos ne ovat tyypiltään hyvin erilaisia, kuin aiemmin käyttämäni.

  Joku lukija kirjoitti aiemmin tuolla, että kuvien perusteella Roaccutan olisi aika tuhti hoito. Sama tuli minullekin mieleen.

  Toivottavasti ongelmasi ratkeaa joka tapauksessa hyvin!

 31. 31

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Kommentoin nyt ekaa kertaa kun aihe liippasi niin läheltä ja halusin kertoa oman kokemukseni 🙂

  Itse siis söin jokunen vuosi sitten suht pahaan akneen Roaccutan kuurin ja sen jälkeen en ole finneistä kärsinyt ja iho on lähes virheetön. Sitä ennen olin kokeillut kaikki normihoidot, antibioottikuurit ja voiteet. Vaikka olen atoopikko, en kärsinyt kuin kuivista huulista.

  Suosittelen ehdottomasti Roaccutania _jos_ lääkäri katsoo sen tarpeelliseksi. On ihan turha kärsiä finneistä, tuhlata rahaa kaikenlaisiin rasvoihin ja hoitoihin kun Roaccutanilla asian saa hoidettua yleensä kertarykäisyllä kuntoon.

  Toivottavasti kuuri toimii sinullakin hyvin! 🙂

 32. 32

  Saana sanoo

  Teininä juu olen isotretinoin-kuurin syönyt. Voin kertoa, että Bepanthenia kuluu! Huulet, nenän limakalvot ja kädet olivat aivan riekaleilla ja helvetilliset alaselkäkivut. Silmätkin kuivuivat aika pahasti jä välillä ei voinut meikata ollenkaan.

 33. 33

  Anonyymi sanoo

  Moi! oon seurannut sun blogia ja tää on tosi mielenkiintoinen 🙂
  Itseasiassa iho-ongelmiisi voisi löytyä apua samaiselta maahantuojalta, joka tuo Youngblood-sarjaa Suomeen: Murad-akneihon hoitolinja!
  Nettisivuilla kerrotaan näin:
  Muradin tuotesarja akneihon hoitoon on ainutlaatuinen, sillä se sisältää patentoitua yhdistettä, joka kuljettaa hydrogenperoksidia ihon alempiin kerroksiin. Tieteellisissä tutkimuksissa on osoitettu aknen ja epäpuhtauksien huomattavaa vähenemistä jo neljän viikon käytön jälkeen. Tehokkaassa sarjassa myös täsmäaseet aikuisiän aknelle ja selän ja dekolteen hoitoon. http://www.carpelancosmetics.fi/Murad/Default.aspx?id=432970

 34. 34

  Anonyymi sanoo

  Moro!!

  Kaveri on tän blogin himolukija ja sitä kautta kuulin et alotat Roaccutan-kuurin. Itte söin sen abauttiarallaa 9 vuotta sitten, kun Apocyclin ja Tetralysal ei auttanu. Toivottavasti sulle ei tuu niitä harvinaisempia sivuvaikutuksia kovin herkästi, meinaa mulla lähti lähes puolet tukasta sen kuurin myötä.. Mutta niin lähti kyllä näpytki!!

  Iho oli rutikuiva koko kuurin ajan. Päänahka ei rasvotu juuri ollenkaan, joten se plussana. Mikäli päätät alkaa syödä sitä mömmöä, niin osta varastoon rasvasta Bepanthenia, koska huulet on muuten aivan sökönä. Siihen alle voi laittaa apteekista saatavaa Mentholatum-huulirasvaa, autto ainaki mulla. Kaverin kuuri loppu puolisen vuotta sitten ja se sai kuurin aikana huuliin hillittömän kipeitä rakkuloita (esmes pussailu ei onnistunu) eikä tilanne oo hirveesti parantunu.

  Heti alusta asti kannattaa käyttää tehokosteuttavaa seerumia, esmes Biothermin superserum toimi kaverilla ku unelma. En muista et mulla ois silmänympärysiho järin paljoo kuivanu, mut kyllähän sinneki kannattaa rasvaa lätkiä.

  Näppylät tosiaan katos moneks vuodeks, vasta nyt on tullu taas sen verran et hain Avitcid-voidetta. Siihenkin muuten tottuu, kun käyttää pari ekaa viikkoo joka 3. ilta ja sen jälkeen seuraavat 2 viikkoo joka 2. ilta ja sit joka ilta. Alkuun laitoin rasvaa siihen päälle kuten lekuri oli sanonu, mut jätin lopulta senkin pois ja nyt ei iho kuiva ollenkaan, kun eka ihon uudistumiskiekka on menny. Ja niin on pehmee että!

  Näitten pelottelujen jälkeen lycka till bara, hyvin se menee!! 🙂

 35. 36

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Itse taistelen myös ihon kanssa. Teini-ikäisenä tutuksi tuli myös mainitsemasi Skinoren, sekä Dalacin ja tetrasykliinikapselit. Ne auttoivat ja ihoni parani lopulta.

  Tänä syksynä ihoni kuitenkin alkoi taas oireilemaan. Mulla on alkanut tulla taas kipeitä paiseita iholle ja niistä jää näkyvät arvet (26-vuotiaana!).

  Käväisin pari viikkoa sitten ihotautilääkärilla joka määräsi mulle taas Skinorenia ja noita kapseleita. Tällä hetkellä tuntuu ettei teho ole kummoinen! Lääkäri puhui kyllä Roacuttanista, mutta ei vielä sitä määrännyt. Epäili että aknen uudelleenpuhkeamisen syynä voisi olla joku munasarjojen monirakkulatauti?! E-pillerit kuulemma voisivat auttaa asiaan, mutta pelkään mm. painonnousua pillereistä johtuen… Onko kellään tälläisestä kokemusta?!

 36. 37

  Anonyymi sanoo

  Hei,

  tää on nyt vähän asian vierestä… Mutta mulla oli pillereinä Femoden, mikä sai mun naaman ihanan finnittömäksi ja hiuksetkaan eivät rasvottuneet yhtään. Nyt kun lopetin pillerit niin naama on taas räjähtänyt ja tukka myös. Jes!

  Että jos meinaat pillereitä syödä niin kokeile ihmeessä. En oo kuulemma ainut, jolla ovat toimineet 🙂

  -Noora

 37. 38

  Anonyymi sanoo

  Luin tuosta Bare Escentual -meikkisarjasta ja itsekin sen tilasin. Nyt sitten googlailin ja tuli vastaan yksi ainesosa siitä, joka voisi aiheuttaa finnejä ja aknea. Bismutti tai jotain sinne päin. Voisiko se olla syynä sinun akneesi?

 38. 39

  sanoo

  Täällä kans yksi joka tutkii innoissaan halpahallien tarjonnat 🙂

  Roaccuttania taitaa täti täälläkin tarvita ekaa kertaa elämässään, edes teininä ei ole ollut iho tällaisessa kunnossa kuin nyt, ja ottaa päähän oikein kunnolla kun tottunut silkoiseen ihoon ilman näppyjä, satunnaisia lukuunottamatta. pitäisi kai varata lääkäriin aika mutta en tiedä mitä sille pitäisi sanoa.. :/ pillereitä mulle ei ainakaan voida edes ehdottaa nassun takia kun käytän toista hormonaalista ehkäisyä. Saapa nähdä.

  Niin joo, ole onnellinen että sulla on edes joku musta! Mulla pitäisi olla kaikki värit maan ja taivaan välillä – muuten onkin, mutta se kunnon musta uupuu.. yksi huono harmaalta näyttävä versio on mutta sillähän ei meikäläisen meikeillä pärjää kun senverran erikoisia ja tummempia tulee aina tehtyä. Joutuu sitten kikkailemaan kajalilla ja sillä huonolla mustalla jos meinaa saada jotain aikaiseksi 😀

 39. 40

  sanoo

  Anonyymi: On varmasti vakavampiakin, mutta omaa työtäni kukkiva iho haittaa ja pahasti. 🙂

  mirella: Selvitin L'orealilta ja NG:n naamio kuuluu kyllä edelleen vakkarivalikoimaan, eli ei ole jäämässä pois. 🙂

  nanna: Toivottavasti tosiaan toimii antibiootteja tehokkaammin, muttei ihan liiankaan tehokkaasti. 🙂

  .Nekku.: Omat Diane Novani ovat tulleet juuri aknen hoitoon minulle, mutta nyt kahdeksan vuotta niitä syötyäni (lähes kaksi kuukautta tukoa välissä ja nyt neljäs kuukausi menossa tauon jälkeen) kipeää näppyä vaan yhtäkkiä pukkaa. :/

  Mai Korpi: Hui, ei varmasti pari näppyä enää tuntuntunut pahalta vaihtoehdolta. :S

  K: Täsmähoitoja täsmähoitojen perään ja kyllähän ne tehoavat, mutta en vaan jaksa, että joka päivä pitäisi olla uusia finnejä hoitelemassa. :/
  Kuvissa ei tosiaan näy, että tilanne on parina viimeviikkona pahentunut.

  Emppu: Itse en ole Iredalea kokeillut, mutta ysätäväni on kyllä kovasti tykästynyt kyseiseen meikkipohjaan. En ole sen enempää tutustunut, että osaisin mitään sanoa.
  Pitkä aika on aika suhteellista. Koska kosmetiikka saa lain mukaankin vaikuttaa vain ihon pintakerroksiin on sama, kuinka kauan niitä pintakerroksia hoitaa. Kun hoidon lakkaa, loppuu teho silti. Itse olen huomannut, että ihan jatkuvasta vaihtelusta ihoni ei tykkää, joten käytän yleensä ainakin sen yhden satsin loppuun ja sitten katson, investoinko uudelleen. Jos tuona aikana ei iholleni ole tapahtunut mitään merkittävää, ei sitä myös tule tapahtumaankaan.
  Ja kyllä niitä rahareikiä on aina keksitty. 😉

  Anonyymi: Itse maksoin n. 60 euroa tarkastuksesta ja n. 50 euroa laboratoriakokeista, joissa tämän kuurin vuoksi oli käytävä. Käy ihmeessä ihotautilääkärillä, ei kenenkään tarvitse ihonsa takia tuskailla. Toki pieni rahanmeno kirpaisee, mutta on se sen arvoista. 🙂

  Anonyymi: Pitää varmaan testata Hamppu jalkavoide. Käsivoide on ollut ihana, mutta jalkavoiteesta olen kuullut niin aljon negatiivista, etten ole uskaltanut kokeilla. 🙂

  Minnaliini: Kiitos, kun kerroit omista kokemuksistasi, niitä on mielenkiintoista lukea. 🙂

  Anonyymi: Itseänikin kyllä jännittää, kuivuuko iho liikaa. :/

  Anonyymi: Kiitos, kun kerroit kokemuksistasi. Toivottavasti vältyn hiustenlähdöltä… :/

  Anonyymi: Todella keljua, että vaan odotellaan ja odotellaan ja pahat jäljet ehtivät sillä aikaa syntyä. :/

  Oppimassa vasta: Incistä heti ensimmäisenä löytyvä Boron Nitride on synteettinen aine, joka on talkin tapainen. Bisabol on puolestaan kamomillasta peräisin (rauhoittaa ihoa) tai sitten sekin voi olla synteettisesti valmistettua. En kyllä lämpene tuolle "mineraalimeikille" ihan. Hauskaa on, että tuote sisältää siis raaka-aineina kaikkea muuta ja vihdoin väri sävyn mukaan sitten mineraalejakin. 😉 Mutta ei tuossa mitään pahaakaan ole, eli jos tuntuu hyvältä niin käytä ihmeessä.
  Silica on piimaa, eli siis hiekkaa käytännössä. Ihan normaalia mineraalimeikeissä, ei siis silikonin kanssa mitään tekemistä. 🙂

  Sissi: Välillä halpikset yllättävät, mutta hyvin usein hinnalla saa myös laatua. Suoraan ei kuitenkaan voi sanoa, että kallis on aina hyvää tai halpa huonoa. 🙂

 40. 41

  Anonyymi sanoo

  Kiitos paljon asiantuntevasta vastauksesta! Ja onneksi sait selvän mun hieman hätäisesti kirjoitetusta viestistä, nolotti jälkikäteen miten paljo kirjotusvirheitä se sisälsi 😀
  Ja nolottaa tyhmyys myös kun luulin että SILICa on automatic SILIKOOONI. Eh… Mut mihin tarvittais sinun kaltaisia ihmisiä jos ei minun kaltaisia olisi:D

  Nimim. Oppimassa vasta

 41. 42

  sanoo

  Oppimassa vasta: Lohdutukseksi voin kertoa, että et ollut ensimmäinen silicaa silikoniksi luullut ja tuskin viimeinenkään. 😉

 42. 43

  Anonyymi sanoo

  Eiiiii, älä aloita kuuria!

  Monet kosmetologit sanovat, että se jättää pysyvät jäljet ihoon. Eli vaikka iho olisikin "kunnossa" kuurin jälkeen, siitä näkee vuosienkin jälkeen, että kyseinen kuuri on syöty. Eikä välttämättä siis positiivisessa mielessä! Roaccutan-kuuri on oikeasti tosi rankka lääkekuuri.

  Oletko käynyt kuurin sijaan kosmetologilla puhdistuttamassa ihoasi ja hoidatko sitä sen tarvitsemilla tuotteilla? Suosittelen Dermalogicaa tähän lämpimästi. Se oli ainoa keino saada ihoni kuntoon. Pitkä roaccutan-kuuri sai ihoni näyttämään hyvältä vain vuoden pari ja sitten ongelmat palasivat. Vaihdoin silloin ihonhoitotuotteeni Dermalogicaan ja meikkini puhtaisiin mineraaleihin ja kävin säännöllisesti puhdistuttamassa ihoni ja nyt ihoni kunto on parempi kuin koskaan ennen.

  Ja outoa on, että vaikka mineraaliöljyjen ja normaalien meikkien ei pitäisi aiheuttaa iho-ongelmia, omat ongelmani katosivat niiden poisjättämisen myötä. Ja outoa on myös se, että akneni on hyvin luultavasti hormoniperäistä, mutta kyseiset hoitokeinot tepsivät siihen siitä huolimatta, ilman e-pillereitä.

  – I <3 Dermalogica & BareMinerals

 43. 44

  Kaisu sanoo

  Et sitten ole ajatellut kokeilla karppausta uudemman kerran? Mulla pysyy näpyt kurissa ainoastaan hiilareiden välttelyllä, antibiootteja tai Roaccuttania en halua itseeni tunkea.

 44. 45

  Anonyymi sanoo

  Voisitko suositella kaupasta ostettavaa kynsien vahvistajaa? =)Hinta mielellään 15 eurosta alaspäin, mutta saa ehdottaa kalliimpiakin.

 45. 46

  sanoo

  I <3 Dermalogica & BareMinerals: Itsellänikin kosmetolgin opinnot takana, joten en osaa vaan arvostaa hoidossa käyntiä samalla lailla, kun taidot on omassa taskussa. Samalla lailla komedoraudalla käyn kotona ihoa läpi ja samalla lailla hoidan. Koulussa opin, etteivät yksittäiset hoitokerrat niin ihmeitä tee, aktiivinen kotihoito on avainsana. Ja halvemmaksi tulee lääkitseminen. 🙂
  Kiitos kuitenkin Dermatologica-vinkistä, pidän sen mielessä. 🙂

  Kaisu: Tykkään niin paljon hedelmistä ja muustakin hiilariruuasta, etten tahdo enää karpata. Toki voisin aloittaa pahimpia hiilarimoskia välttelemällä ja pitää hedelmät ja vihannekset ruokavaliossani. Tylkään kuitenkin ruuasta, joten siksi tuo karppaus on jäänyt. Wantsu on perheemme kokki ja kyllästyi väsäämään minulle omia ruokia ja hankaluuteeni ja minä kyllästyin kokkaamaan, joten homma jäi. Täytyykin kyllä miettiä asiaa taas. 🙂

  Anonyymi: Trindin vahvistajia ovat monet kehuneet. 🙂

 46. 47

  sanoo

  Harvinaista kyllä piti alkaa kommentoimaan kun aihe on niin ajankohtainen myös mulle. Itsekin olen sairastanut aknea teiniajoista asti ja silloin sain kaiken maailman antibiootteja joilla ei ollut mitään merkitystä. 17-vuotiaana mulle määrättiin Diane Nova-pillerit joita popsinkin menestyksekkäästi 15 vuotta. Välillä yritin pitää taukoa kun jatkuva pillereiden käyttö hirvitti, mutta aina kuukauden päästä finnit palasivat.

  Tänä kesänä kävi niin kehnosti, että tulin yliherkäksi ilmeisestikin keltarauhashormonille (vai mikä lie) ja aloin saada kauheita migreenikohtauksia joten Diane Novat piti lopettaa ja sen sijasta lääkäri määräsi Cerasettea: ei mitään apua ja finnit palas takaisin kuin teinivuosina konsanaan!

  Tuntui ihan hullulta alkaa näin aikuisiällä tappelemaan saman vanhan vaivan kanssa joten painelin suoraan ihotautilääkärille ja selitin koko ihohistoriani. Lääkäri kysyi suoraan, että haluanko hoitaa oireita vai haluanko parantua. No parantua tietysti!! Niinpä hän määräsi Roaccutania ja nyt toinen tai kolmas viikko hoidosta menossa. Iho on kuivanut aika lailla ja huuletkin vähän, mutta oireista viis: kyllä sitä voi 3 kk:tta kärsiä jos voi parantua aknesta kokonaan!

  Mielestäni siis hyvä valinta sultakin ottaa se kuuri vastaan, sillä vaikka moni aiheesta pelottelikin tuossa edellä, niin mielestäni mitä järkeä on oikeasti hoitaa niitä oireita kun ongelmasta on mahdollista päästä kokonaan eroon. Tosin voi olla että Roaccutan vaikuttaa vaan muutamaksi vuodeksi eteenpäin, tai ainakin niin yhdelle ystävälleni on käynyt, mutta onpahan ainakin sama määrä helpotusta elämään 🙂 Sitäpaitsi serkkuni parani yhdellä kuurilla loppuiäkseen.

  Lycka till ja raportoihan Roaccutan-kokemuksiasi 🙂

 47. 48

  sanoo

  Verona: Kiitos kommentistasi. En itsekään näe ponttia, miksi pitäisi vaan hoitaa oireita jatkuvasta eri täsmähoidoilla ja voiteilla, kun koko hommasta voi päästä kokonaan eroonkin. 🙂

 48. 49

  Pharmacist sanoo

  Muistathan että Roaccutan resepti on haettava viikon sisällä sen kirjoittamispäivästä, kun kyseessä on hedelmällisessä iässä oleva nainen. 🙂

 49. 50

  sanoo

  Pharmacist: Juu, juoksen heti hakemaan reseptini, kun lääkärini vaan huomenna soittaa labratestien tulokset. 🙂

 50. 51

  Anonyymi sanoo

  Heippa!

  Kiitos ensinnäkin mahtavasta blogista!

  Olen itse syönyt Roaccutania teininä ja kyllähän se toimi, akne hävisi kokonaan, mutta ne sivuvaikutukset on aika kamalat:( Itse kuurin aikana iho kuivui aivan kamalasti, etenkin huulet, eikä edes bepanthenista ollut apua. Sitten kuurin loputtua lähes puolet hiuksistani lähti (vähitellen, mutta nopeasti). Positiivista oli, että herkästi rasvoittuva päänahkani rauhoittui kuurin ajaksi, ei tarvinnut joka aamu pestä!:)

  Tällä hetkellä ihoni elää samanlaista uutta teini-ikää kuin sinullakin, mutta vaikka varmasti saisin Roaccutan reseptin jos sitä pyytäisin niin en kyllä sitä enää huolisi..

  Roaccutan voi myös aiheuttaa masennusta, itse en tiedä aiheuttiko se sitä minulle vai oliko kyse vain teini-iän mielenalavaihdoksista.. Ai niin, Roaccutan voi vaikuttaa myös silmiin (en enää muista millä tavalla), mutta itse sain tuolloin silmälasit jotka olivat turhat muutaman kuukauden päästä kuurin loputtua.

  Jos päätät aloittaa kuurin niin tsemppiä! Mutta kannattaa lukea huolellisesti pakkausseloste ja aina jos jokin vaiva iskee niin tarkistaa voiko se johtua Roaccutanista.

  terv. Ania

  ps. Olen itse ihastunut Joe Blascon meikkeihin ja olisi mielenkiintoista lukea mitä mieltä sinä olet niistä;)

 51. 52

  Anonyymi sanoo

  Ensimmäiseksi kiitos upeasta blogistasi! Se on toiminut itselleni suurena innoituksen lähteenä kosmetiikan ihmeellisessä maailmassa, jonne nyt monien lähes meikittömien vuosien jälkeen olen taas tehnyt paluuta.

  Sitten itse aiheeseen. Kehoitan monien muiden tavoin miettimään todella tarkoin, ennen kuin aloitat Roaccutan-kuurin. Itselläni akne puhkesi 12-vuotiaana. Neljän seuraavan vuoden ajan ravasin ihotautilääkärillä kokeillen kaiken mahdollisen antibiooteista ja voiteista luontaistuotekapseleihin ja -öljyihin. Yksikään näistä ei tehonnut millään tavalla.

  16-vuotiaana sain sitten ensimmäisen Roaccutan kuurini. Lääkäri tosiaan kehui, että lääke poistaisi tehokkaassti finnit loppuiäkseni. Muutaman viikon lääkettä syötyäni ihoni todella parantuikin ihanan näpyttömäksi. Tilalle tosin tulivat jo muidenkin mainitsemat suunpielten halkeilu ja ihon hilseily (koko kropassa). Kuurin loputtua iho pysyi hyvänä muutaman kuukauden, mutta sen jälkeen finnit palasivat taas aivan kuten ennen. Lääkärin vastaus oli uusi kuuri. Söin siis vielä uuden kuurin ja kärsin sivuvaikutukset toistamiseen. Tällä kertaa finnit pysyivät poissa pidempään.

  Ongelmat eivätkuitenkaan loppuneet siihen. Muutaman kuukauden jälkeen kuurin lopettamisesta koin kevään ensiauringossa karvaan yllätyksen, kun ihoni paloi ja turposi oleiltuani ulkona muutaman minuutin. Pitkään kestäneissä tutkimuksissa minulla lopulta todettiin valoallergia UVA- ja UVB-säteille. Tuomiona oli siis ehdoton suojautuminen auringonvalolta vaatteilla, suojavoiteilla ja sisätiloissa pysyen. Jopa verhot oli aurinkoisena päivänä pidettävä kiinni, sillä sain tuskallisen allergiareaktion ikkunalasin läpi suodattuvasta auringonvalostakin.

  Loppu hyvin, kaikki hyvin sinänsä, että parin (hyvin hankalan) vuoden kuluttua allergia parani itsestään. Uskon kuitenkin, että juuri rajut Roaccutan kuurit vaikuttivat allergian puhkeamiseen, sillä lääke altistaa valoherkkyydelle. Näin hurjat seuraukset ovat varmasti hyvin harvinaisia, mutta kertovat mielestäni kuitenkin siitä että kyseinen lääke on todella vahva, ja että sen kanssa kannattaa olla hyvin varovainen.

  Joku kommentoija suositteli hiilihydraattien vähentämistä. Oma ihoni puhkesi jälleen näin aikuisiällä kukkimaan näppylöitä, ja olen tosiaan huomannut, että ruokavaliolla voi vaikuttaa ihon kuntoon huomattavasti. Vähennettyäni sokerin syömistä (ts. karkkeja) reippaasti, ihoni voi selvästi paremmin, kun taas repsahdukset makeispussin suuntaan näkyvät nassussa välittömästi. Ei ole aina kiva kieltäytyä herkuista, mutta uskon tämän olevan kuitenkin terveellinen ja turvallinen tapa pitää finnit kurissa.

  Joka tapauksessa, sympatiani näppyjä vastaan taistelussa.

  – Teininassu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *