Päivä 277: Kohta me varmaan jo seukatan Henkan kaa…

Iiik, pakko hypettää ja hehkuttaa, sillä olen näistä ihan täpinöissäni!

Muistattehan, kuinka kerroin ihastuneeni palavasti Ole Henriksenin Aloe Vera Deep Cleanseriin? No, nyt me päästään Henkan kanssa vähän lähempään kontaktiin kun vaan peti… pesupuuhiin, me nimittäin päästään myö kour…kuorimaan ja puris…kiristelemään! Tämähän alkaa mennä jo vakavaksi!

Sain nimittäin kokeiltavikseni Ole Henriksenin Walnut Complex Scrubin, joka on kirkastava ja syväpuhdistava kuorinta sekä Firm Action Maskin, joka puolestaan on sekä syväpuhdistava että kuulemma hukosia supistava. Kuulemma loistava naamio tärkeisiin hetkiin, sillä ainakin pakkauksessa luvataan välitöntä kiinteytystä.

No, nämähän on siis ehdottomasti testattava pian ja odotukset ovat todella korkealla, sillä niin hyvä fiilis minulle jäi saman sarjan Aloe Vera puhdistusaineesta. Onkohan kellään mahdollisesti kokemuksia näistä kavereista?

Loppukevennyksenä vielä pieni INCI-vitsi. Tai no, ei tätä varmasti ole vitsiksi tehty, mutta aika vitsi tämä kyllä on.

Sokoksilla ja Kickseissä myytävässä John Frieda sarjassa on oma hoitoaineensa pörröiselle, suoristusta kaipaavalle tukalle ja oma hoitoaineensa kiharalle, erottelua ja kiharuuden korostusta kaipaavalle tukalle:

Toinen lupaa suoristusta ja siloitusta ja toinen kiharoiden esiintuomista ja korostusta:

Pakkaustekstit ovat tietysti aivan erilaiset:

Toinen puhuu uniikista hiusten suoruutta korostavasta tuotteesta ja toinen uniikista, kiharoita korostavasta tuotteesta. Aika päinvastaiset tuotteet siis oletettavasti?

Miltäs näiden INCI-luettelot sitten näyttävät?

Niinpä.

Okei, eihän tuo INCI suoraan kerro, että aineiden pitoisuudet olisivat kummassakin tuotteissa ihan samat, mutta minun skeptinen luonteeni ei kuitenkaan jaksa uskoa, että he olisivat koostumustaan suuremmin muokkailleet.

Ja hei, onhan tuolla huima yhden aineen ero! Suorien hiusten tuotteen 11. aineosa on Polyquaternium-7 joka on antistaattinen aine/kalvonmuodostaja ja kiharoiden hiusten vastaava aine on polyquaternium-47, joka on kalvonmuodostaja/hiuksia kiinnittävä aine (ja hoitava, mutta se hoitavahan ei tarkoita mitään, kuten olemme oppineet). Aika pieni ero, siis. Ja kun ottaa huomioon, että ne 5-7 ensimmäistä aineosaa yleensä ratkaisevat pelin, on ero todella mitätön.

Onko jollakin kokemusta näistä tuotteista? Kiharsivatko vai suoristivatko?

Periaatteessa tuollaisen INCI:n ideana on, että kun tukkaa pehmitetään ja kosteutetaan, jaksaa kihara hius kihartua paremmin. Vastaavasti kun pörröiseen tukkaan laitetaan vastaavia aineita, siloittavat ne hiuksen pintaa, jolloin hius laskeutuu paremmin (ellei se sitten ole laadultaan helposti kihartuva, jolloin kiharuus vain korostuu hyvin hoidettuna). Eli periaatteessa sama INCI voi kyllä toimia kumpaankin tukkaan.
Yksi hyvä esimerkki tästä ilmiöstä on aina hehkuttamani Lorealin Nutri-Gloss naamio: oman suoran tukkani se siloittaa tehokkaalla kosteutuksella ja pehmityksellä, ystäväni kiharan tukan se saa kihartumaan paremmin saman tehokkaam kosteutuksen ja pehmityksen vuoksi.
Jännää, eikö?

PS. Huomenna luvassa yhteenveto lokakuun tulleista ja menneistä tuotteista. Plussan vai miinuksen puolella tällä kertaa?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Samanlainen inci-hauskuutus on mm. wellan shampoissa. Muistaakseni tuuheuttavan ja värjätyille hiuksille tarkoitetun shampoon (ja oisko olu hoitoaineenkin) incit olivat _täysin_ samat. Tunsin itseni huijatuksi. :/ Varsinkin kun olin ensin pähkäilly shampoohyllyllä pitkän aikaa että kumman otan.. 😀

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  hepp _0/ !! minulta löytyy myös tuo olen liftaava naamio :)! toimii mielestäni ihan hyvänä pikakiinteyttäjänä, joskin kuivattaa hiukan. tuosta kuorinnasta myös haaveilin, mutta pähkinäallergikkona hankin kuitenkin new beginning-scrubin. ( tuotehan siis sisältää saksanpähkinäjauhetta, ja itse saan jo pelkästä ihokosketuksesta pähkinään anafylaktisia oireita 🙁 ).

  olen voiteista en ole saanut hankittua testereitä, mutta tilasin kokeeksi travel kitin mistä löytyy kuolaamieni voiteiden pikkukoot ( 30 ml ) sekä vastaava koko n.b. -kuorinnasta sekä kosteuttavasta naamiosta minkä myös haluankin kokeilla.

  pakkauksessa tulevat putsari ja kasvovesi päätyvät survival packiin loppuneiden tilalle, eli kaikille löytyy käyttöä :)! hintaa tulee n. 1,5 täysikokoisen voiteen verran.

  ( ai mikä ihmeen survival pack? no se olkalaukussa AINA mukana kulkeva pussukka, missä on hampaiden- ja kasvojenpesuvälineet, minikokoiset kasvovoiteet ja meikit sekä särky- ja allergialääkkeitä ja muutamia siteitä siltä varalta että ei pääsekään yöksi kotiin. on pelastanut monta aamua 🙂 )

  /nanna

 3. 3

  sanoo

  Onkohan tuon L'orealin nutri gloss hoitiksen valmistus lopetettu, kun en oo löytänyt sitä mistään ja ainaki Anttilassa sanoivat, että heiltä se ainakin poistuu valikoimista? 🙁 Ostin sitten tehohoidoksi L'orealin nutrition & shimmerin, joka toivottavasti ois yhtä hyvää…

 4. 4

  sanoo

  Mulla on tuo Friedan kiharashampoo ja -hoitis, ja en mä kyllä niiden kanssa saa mitenkään päin yhtään sen kiharampaa tulosta kuin muutenkaan. 😀 Tukkani on siis luonnonkihartuva, ja välillä tykkään esimerkiksi kuivatessa puristella kiharat esiin. Muuten kyllä tuotteet ovat ihan ok perusshampoo ja -hoitoaine, eivät tee mitään ihmeellistä mitenkään päin mutta pitävät tosiaan pörröisyyden ihan hyvin kurissa.

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Heh ihan nauratti kun aloin lukeen tätä postausta :). ''No, nyt me päästään Henkan kanssa vähän lähempään kontaktiin kun vaan peti… pesupuuhiin, me nimittäin päästään myö kour…kuorimaan ja puris…kiristelemään!''
  Kiitos tuosta Ole Henriksenin puhdistustuote vinkistä muutama postaus sitten.

 6. 6

  Sissi sanoo

  Hmph! Laittaa kyllä miettimään :/ Kiitos blogisi, on INCI-listoja tullut katsottua hieman tarkemmin. Osaan tuotteista pätee kyllä sanonta moni kakku päältä kaunis jne…

  Miten kauan sitä muuten uskaltaa säilyttää meikkejänsä, esim. luomivärejä ja kyniä? Ajattelin vain kun sulla on melkoinen kokoelma Dioreja ja tuskin kerkeet niitä loppuun käyttämään kovin nopeassa ajassa.

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Periaatteessa tuo koko frizz ease-sarja on samaa tuotetaa, ainoastaan niin, että toinen jättäisi hiuksen sellaiseksi, että se olisi helpompi laittaa kiharalle tai jos omat kiharat niin elävöittää ne. Mutta itse tuote ei kiharra, joten suora tukka on edelleen suora, mutta elävöittää luonnonkiharaa. Kaiketi putelissa ei muuta luvattukaan.
  Mutta näitä voi käyttää ristiinkin ihan hyvin, tuotteen pääasiallinen tehtävä ei siis ole suoristaa tai kihartaa, vaan nimensä mukaisesti poistaa pörröä,kuivuutta, sähköisyyttä, ylipäätään kaikkea, mitä kuvaa sana frizz..
  kuulisin mielelläni käyttökokemuksiasi kun olet kokeillut.. Joskus tosin suomalaiselle hiukselle tämä saattaa tuntua vähän latistavalta, koska itselläni ainakaan ei luonnostaankaan ole mitään pörröää, niin tämä vähän liian hoitava.
  Jos tulet kokeilleeksi muita sarjan tuotteita, niin kerro kokemuksia!:)

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  itse kokeilin tuota curl aroundia permanentin aikaan, ja toimi kyllä, mutta olisin toivonut vielä parempaa tulosta. en ostaisi uudestaan.

 9. 9

  sanoo

  Minulla on kokemusta Ole Henriksenin tuotteista n. vuoden ajalta (erilaisista putsareista+kavovesistä), seerumeista, voiteista ja vartalonhoitotuotteista, eli melkein koko repertuaareista.
  Vakiokäyttöön on jäänyt tuo saamasi kuorinta (parhaita kokeilemistani) ja odotan innolla postausta siitä, sekä Truth Serum ja Visul Truth Eye Creme sekä African Red Tea-linjasta vaahtoputsari ja ihana, suihkutettava kasvovesi.

  Ps. Tuo Visual Truth Eye Creme kuuluu juuri tuohon linjaan.

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Oletko kuullut sellaisesta sarjasta kuin Simple (www.simple.co.uk). Itse ostin kys. sarjan silmänympärysvoiteen Kind to Eyes -balm, koska INCI vaikutti ookoolta. Lisäksi käytössä on All About Eyes Rich.
  Sinun innoittamana olen itsekin alkanut tyhjentää purkkeja ja purnukoita ja voi sitä ilon päivää kun joku tuote oikeasti loppuu! Olen sellainen hamstraaja että.
  Nyt on haussa hyvä kosteuttava ja kiinteyttävä ja suojaava päivävoide. Iän ja raskauden myötä (27v.) tuntuu, että kasvojen iho on veltostunut ja otsaankin on ilmestynyt ryppyjä 🙁 Silti leuassa mustapäät jyllää. Tuleeko sulla mieleen mitä suositella?

  Jatka samaan tahtiin blogisi kirjoittamista, olen vakkarilukija 🙂

  Kisma

 11. 11

  sanoo

  apana: Muistan myös, että Lorealin markettituotteiden ja Kerastasen kampaamotutteiden välillä olisi ollut kaksosia. 🙂

  nanna: Ihana idea tuo selviytymispakkaus! 🙂

  mirella: Selvitän asian! 🙂

  Sagu: Melko kevyesti nuo näyttävät kosteuttavan ja pehmittävän, joten siinä on ehkä syy siihen, ettei kiharuus tule helposti esiin. 🙂

  Anonyymi: Olepa hyvä, on aivan huipputuote! 🙂

  Anonyymi: Ei tosiaan luvata suoraa tukkaa kihartaa, korostaa vaan oman tukan kihartumista kiharassa tukassa ja siloittaa pörröisyyttä pörröisessä tukassa. Mutta tosiaan, tuo "anti-frizz" efekti taitaa tosiaan olla se pääpointti. Itse en tuotteita omista, joten käyttökokemuksia ei tänne tulla minulta saamaan. Bonasin ne tosiaan vain kaupassa ja räpsin kuvat salaa todisteiksi. 😉

  Anonyymi: Varmasti joku tehokkaammin kosteuttava toimisi vielä paremmin. 🙂

  Tiina: Tuo kuorinta kyllä vakuutti minut täysin, kun sitä juuri kokeilin. Truth serum kuulostaa todella kiinnostavalta kyllä, siitä kuulinkiin jo toisaaltakin kehuja. 🙂

  Kisma: Simplen tuotteet eivät ole minulle tuttuja, mutta näyttävät kyllä kiinnostavilta. Kiitos, kun niistä vinkkasit!
  Yksi kiva virkistyskuurin iholle antava tuote on Diorin Sculpt 10 Fluidi (tai kosteuttavempana vaihtoehtona creme), mutta mitään erityistä suojaa tuotteessa ei sitten puolestaan ole. Yksi ihana energiapommi iholle on Biothermin Multirecharge-linja, joka kirkastaa ja heleyttää sameaa ja väsynyttä ihoa, mutta ei puolestaan sitten niinkään kiinteytä.
  En nyt oikein millään keksi parempia ehdotuksia, sillä en kuitenkaan lykkäisi ihollesi vielä mitään lähes 50-vuotiaan iholle tarkoitettuja tuotteita ja niissä nuo toivomasi ominaisuudet usein korostuvat. Paras herätyskuuri ihollesi voisi tosiaankin olla tuo Diorin Sculpt 10, jonka jälkeen joku c-vitamiinia sisältävä, ihoa heleyttävä linja voisi tuoda heleyttä ja kuulautta ihollesi jatkuvassa käytössä tai sitten enemmän suojaa antava Cliniquen Suerdefence SPF 25-voide (useita koostumuksia). 🙂

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Hei, mä kysyisin samaa kun sissi, että miten kauan luomivärit säilyy käyttökelpoisina?

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Heips! Osaisitko suositella jotain hoitoainetta tai muuta hiustuotetta hiuksilleni, jotka ovat huonossa kunnossa latvoista JA ne kihartuvat latvoista vielä kaiken lisäksi. Minulla on polkkatukka, joten pörröinen kiharalook ei tule kuuloonkaan :DD

 14. 14

  sanoo

  Sissi (ja Anonyymi): Luomivärit säilyvät hyvinä vähintään kolme vuotta käyttöönotosta, hyvin säilytettyinä ja käytettyinä vielä kauan pidempäänkin.
  Myös esimerkiksi meikkikynät säilyvät yleensä noin pari kolme vuotta vähintän hyvinä, jonka jälkeen ongelmaksi lähinnä tulee koostumuksen kuivahtaminen.
  🙂

  Anonyymi: Kuivat latvat kaipaavat tehokasta kosteutusta, mutta se kosteutus on myö-s juuri se, joka saa luonnonkiharat latvat kihartumaan. Eli yhdellä tuotteella et vaan pärjää oikein. Suosikkini Lorealin Nutri-Gloss naamio auttaa kosteutukseen, mutta siloitukseen kannattaa sitten valita siloittava, silikoninen seerumi. Jos latvat taipuvat paljon, ei niihin oikein auta muu kuin siloittavan lämpösuojan ja suoiristusraudan (tai föönin ja harjan) kanssa siloittelu. 🙂

 15. 15

  sanoo

  Tuo naamio on huippu. Olen 20v., ja tykkään juurikin tuon oikeasti puhdistavan tunteen tekevyydestä ja ihon pikakaunistamisesta.

 16. 16

  sanoo

  Minulle kävi ihan sama kuin mirellalle, paitsi olin Stokkalla. Nutri-Gloss -naamiota ei ollut hyllyssä, ei edes hintalappua. Paikalla ei harmi kyllä ollut ketään joka olisi tiennyt sen kohtalosta, enkä ehtinyt odotella. Päädyin myös ostamaan sen Nutrition & Shimmer -maskin.

 17. 17

  sanoo

  Nooru: Kiva kuulla, että on huipputuote. 🙂

  kiukkupussi: Tarjoustalojen ja muiden samaan konserniin kuuluvien (Vapaa Valinnat yms.) hyllyillä olen NG:tä vielä ainakin nähnyt. 🙂
  Sain juuri vastauksen Lorealilta, että naamio kuuluu yhä valikoimiin. Toivottavasti saan vielä tarkennusta jakelukanavista.

 18. 18

  Anonyymi sanoo

  Näihin kihariin ja suoriin hiuksiin liittyen vielä yksi asia. Millaisia aineita suosittelisit käyttämään jos haluaa suoristaa hiukset päivittäin? Vai saako niin edes tehdä? Pelkään vaurioittavani hiuksiani päivittäisellä suoristelulla, mutta toisaalta en voi (polkkatukalla) elää pörröisten hiuksien kanssa. 😀

 19. 19

  sanoo

  Anonyymi: Edullinen hyvä lämpösuojasuihke löytyy esimerkiksi Tresemmeltä. Suihke voi olla voidemaista kätevämpi tuote, jos suoristusta tehdään päivittäin ja tuote halutaan laittaa kuivaan tukkaan.
  Jos pidät tukkaasi polkkapituisena, niin suoristele ihmeessä päivittäin lämpösuojan kanssa. Siinä vaiheessa, kun latvat voisivat alkaa olla kuivumassa suoristelusta, olet jo kuitenkin käynyt ne tasaamassa. Tärkeintä on, että rauta on tarpeeksi tehokas ja saat sillä vähällä vaivalla tukan suoristumaan ilman, että joudut aina vetelemään useita vetoja. Keraamiset levyt ovat hellävaraisimmat, mutta ne taitaa nykyään olla jo kaikissa raudoissa.

 20. 20

  Anonyymi sanoo

  Kun näistä Ole Henriksenin tuotteista on kyse, niin Three Little Wonders on aivan mahtava tuotepaketti. Se sisältää siis Truth Serumin, Sheer Transformation Cremen ja Invigorating Night Gelin. Jo kuukauden päästä näiden tuotteiden aloituksesta ihoni oli kokenut huomattavan muutoksen. Finnien jättämät punaiset jäljet ovat haalentuneet selvästi ja iho on väriltään tasaisempi ja heleämpi. Suosittelen kokeilemaan! 🙂 Hinta saattaa vähän kirpaista, mutta ainakin saat rahoillesi vastinetta. Itse tosin ostin ulkomailta, joten oli hieman halvempaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *