Päivä 270: Hoida mut.

Jos minulta johonkin aiheeseen liittyviä postauksia pyydetään erityisen paljon niin ne ovat kyllä niitä INCI-aiheisia ehdottomasti. Lisäksi minulta on kyselty paljon, että mitä minä nyt siellä koulussa olen sitten oikein oppinut. Tässä tulee siis INCI-aiheesta piiitkä postaus, joka saattaa puuduttaa monia, mutta joka toivottavasti kiinnostaa ihan älyttömästi vähintään yhtä monia.

Ennen kuin aloitin syksyllä opintoni, luulin oikeasti tietäväni INCI-jutuista paljon. No, sain nopeasti oppia, että en itseasiassa tiennytkään… Muistiinpanoja on opiskeluiden aikana tehty paljon ja tähän on nyt koottu pieni tiivistelmä joistakin oppimistani asioista.

Ensinnäkin mitä tarkoittaa, että tuote hoitaa ihoa?

Hoidettu tunne tulee siitä, että iho tai hiukset tuntuvat pehmeiltä ja kosteutetuilta. Tärkeää on siis lähteä hakemaan INCI:stä pehmittäviä ja kosteuttavia aineosia. Kannattaa keskittyä noin viiteen tai kuuteen INCI:n ensimmäiseen aineeseen, sillä ne kertovat INCI:stä ja sitä kautta tuotteesta jo lähes kaiken (pieniä poikkeuksia lukuunottamatta).

Mitkä aineosat sitten tekevät sen pehmentävän, hoidetun tunteen iholle tai hiuksiin?

Pehmentävät aineet kykenevät siis tekemään ihon/hiusten keratiinin pehmeän tuntuiseksi. Kaikkein tehokkaimpia pehmentäjiä ovat triglyceridit, eli aidot rasvat. Näitä ovat kaikki luonnonöljyt ja rasvat (huom. ei mineraaliöljy) eli kaikki kasvi- ja eläinperäiset öljyt ja rasvat.
INCI:stä nämä voi bongata esimerkiksi
-latinankielisen nimen perusteella
-sanasta triglyceride
-nimellä cera alba (mehiläisvaha, bees wax)
-nimellä lanolin (lampaanvillarasva)

Toisiksi tehokkaampia pehmittäjiä ovat (itseni ja varmasti monien muidenkin suureksi hämmästykseksi) SILIKONIT!
Ihan kaikilla silikoneilla ei ole tätä pehmentävää vaikutusta, eli incifunktio kannattaa tarkistaa ennen johtopäätösten vetämistä (kerron myöhemmin, mistä sen voi tarkistaa). Tämä oli minulle ainakin ihan mieletön tieto, sillä olen aina ajatellut silikonit vain pahoiksi silikonikalvon tukan pintaan tekeviksi aineiksi, jotka eivät hoida yhtään ja meikkaavat vaan tukan siistiksi. Nyt kun kuitenkin opin, mitä tuo kuolleen tukan hoito itseasiassa edes on, en enää ajattele silikoneista pahasti.
Silikoneja voi tunnistaa INCI:stä esimerkiksi seuraavista:
…methico…
…siloxane…
…silyl…

Yllätyikö kukaan muu?

Kolmanneksi tehokkaimpia pehmentäjiä ovat hiilivedyt. Hiilivetyjä voit tunnistaa INCI:stä seuraavien nimien perusteella:
Paraffinum liquidum
…paraf…
petrolatum
…dodecanol

Neljänneksi tehokkaimpia pehmittäjiä ovat rasva-alkoholit. Moni INCI-luetteloihin perehtymätön säikähtää niiden nimiosassa tekstiä ”alcohol” ja on valmis jättämään ne siksi kauppaan. Ei, älkää säikkykö, ne ovat hyviä aineita! Rasva-alkoholit ovat veliukoisia ja voivat sekoittaa rasvaa ja vettä, eli ne paitsi pehmentävät, tekevät myös hyvää voidepohjaa itse tuotteeseen samalla. Juuri nämä aineet tekevät tuotteelle sen maitomaisen vaalean koostumuksen.
INCI:stä voit bongailla esimerkiksi näitä:
Cetyl Alcohol
Cetearyl Alcohol,
Stearyl Alcohol
Myristyl Alcohol

Viidenneksi ja pehmittäistä kevyimmin pehmmittäviä ovat rasvahapot. Ne pehmentävät ihoa/hiusta enää hyvin vähän ja ovatkin lähinnä vain emulgaattoreina tuotteissa. Näiden nimistä löytyy INCI:ssä mm.
…stearate
…myristate
…caprylate…

Entäpä mitkä aineosat sitten saavat aikaan sen kosteutetun tunteen?

Kaikkein tehokkain kosteuttaja on glycerin, eli glycerol eli Suomalaisittain glyseroli. Glyserolin tehokas kosteutusteho perustuu siihen, että se kykenee sitomaan itseensä kolme vesimolekyyliä. Vesi, joka ei ole kiinnittynyt molekyyliin haihtuu nopeammin kuin vesi, joka on kiinnittynyt molekyyliin. Ihon lämpö saa veden kuitenkin joka tapauksessa haihtumaan melko nopeasti ja kosteutusteho saattaakin pysyä iholla vain noin tunnin (ellei päälle sitten vedetä kosteuden haihtumista estävää ”kalvoa”). Glyserolia käytetään kosmetiikassa paljon, sillä se on halpa raaka-aine. Glyseroliallergia on kuulemma harvinaista, mutta kyllä minä ainakin olen siihen työssäni törmännyt ja oli aika pirun hankalaa löytää voide, jossa ei tätä olisi ollut.

Toiseksi tehokkain kosteutta sitova aine on Propylene Glycol, joka voi puolestaan sitoa itseensä kaksi vesimolekyyliä. Tämä on myös halpa raaka-aine, mutta kuulemma yleinen allergeeni. Nämä tällaiset vettä sitovat aineosat sitovat tietysti vettä myös itse tuotteessa emulgaattorin apuna, eli ne auttavat sekä iholla että purkissa. Hyödyllisiä aineosia, siis, sillä näin ollen purkkiin tarvitaan entistä vähemmän yksittäisiä aineosia, mikä taas vähentää allergisoinnin riskiä.

Myös Urea sitoo melko hyvin vettä. Kannattaa muistaa, että urea on vain yksi virtsan aineosa (virtsa-aine tarkalleenottaen) eikä yhtä kuin pissa, sillä moni aina hihittelee nähtyään tämän sanan purkissaan. Urea on siitä helppo aine kosmetiikassa, ettei sille herkistytä, sillä se on ihmiselle luonnollinen aineosa.

Myös proteiinien osia olevat aminohapot ovat melko hyviä sitomaan kosteutta itseensä. Nämä vähentävät hyvin hiuksien sähköisyyttä. Aminohapot täytyy bongata INCI:stä pelkällä yleissivistyksellä, sillä niitä sisältävät esim. pähkinät, kasvit ja jauhot. Jos ei INCI:ssä erikseen puhutan nimenomaan aineen öljystä, ovat kosteutustehoa antamassa nimenomaan aineen aminohapot (kun taas öljyt puolestaan pehmittävät tehokkaasti).

Muita kosteuttavia aineosia ovat esimerkiksi Polyethylene Glycol, Butylene Glycol, Hyaluronic Acid, sokeri-alkoholi sorbitoli (jota ei tosin kuulema voida käyttää tuotteissa tarpeeksi, jotta sen hyöty olisi tarpeeksi suuri), maitoproteiini sekä vähän heikommin kosteuttava maitohappo.

Aineosia ja niiden vaikutuksia ei kuitenkaan tarvitse edes yrittää osata ulkoa. Toki muutamien juttujen mieleenpainaminen helpottaa shoppailua, mutta jos vain saat INCI:n käsiisi jo ennen ostopäätöstä, voit availla sen sisältöä tämän sivuston avulla. Tuo sivusto on se virallinen INCI-sivusto, josta voit hakea aineosan ja selvittää sen todistetun vaikutuksen iholla. Tuolla esitetyt vaikutukset ovat nimenomaan niitä, mitkä on testien kautta oikeasti todistettu. Siellä ei ole mitään ympäripyörteitä ja tyhjiä myyntilauseita. (Mitä esimerkiksi ”Antaa hiuksille elinvoimaa” oikeasti edes tarkoittaa? Kuollutta se tukka on kuitenkin.) Pelkkää todistettua faktaa.

Yksi jekku tuolla sivustolla muuten on, jonka kanssa ei kannata mennä lankaan. Kuten olen sanonut, tulee hoidettu tunne pehmityksestä ja kosteutuksesta. Jos aineen kohdalla siis lukee humektantti, sitoo se kosteutta. Jos siinä lukee pehmentävä aine, se puolestaan pehmentää. Mutta jos siinä lukeekin vaan ”Ihoa/hiusta hoitava aine” niin mitäs se silloin tekee? Jos sen olisi virallisesti todistettu sitovan kosteutta, lukisi siinä niin. Ja jos sen olisi todistettu pehmentävän, lukisi siinä myös se. Hoitava aine ei tuolla siis käytännössä tarkoita yhtään mitään. Tuonne päästäkseen aineen ei nimittäin tarvitse tehdä yhtään mitään. Riitää, ettei se ole terveydelle millään lailla vaarallinen. Ja nämä hoitavat aineet ovat juuri tällaisia aineita. Ei mitään todistettua erityistä vaikutusta, mutta ei mitään haittaakaan. Eikö olekin mielenkiintoista? Toki firmalla voi olla jotain omia tutkimustuloksia aineen muista vaikutuksista, mutta jos niitä olisi kunnolla, kannattaisi ne varmasti tuoda muidenkin tietoisuuteen esittämällä komissiolle testituloksensa…

Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei tuote välttämättä ole sitä parempi, mitä enemmän siellä on kosteuttavia tai pehmittäviä aineosia tai miten tehokkaita nuo purkin aineosat ovat tehtävässään. Juttu on nimittäin siinä, että ei ole olemassa huonoja tuotteita, vaan on vain erilaisia tarpeita. Toisen tukka tarvitsee tehokasta pehmenystä, toiselle sama pehmennyts aiheuttaa todella pahan lätsäytyksen tukkaan. Eli kun tietää omat tarpeensa, löytää ne itselleen parhaiten sopivat tuotteet.

Lisää muista mielenkiintoisista oppimistani asioista luvassa myöhemmin! En ymmärrä, miksei koulussa opetettu paljon enemmän kemiaa kosmetiikan näkökulmasta. Kyllä olisi yläasteella ja lukiossa kiinnostanut kemiakin himpun verran enemmän, jos valinnaiskurssina olisi ollut kosmetiikan kemia!

Täältä ja täältä löydät vanhat postaukseni INCI-juttuihin liittyen. Täytyy kyllä sanoa, että silmät ovat auenneet hieman lisää noista postauksista ja esimerkiksi välttelemieni aineiden listan tunnollinen seuraaminen ei olekaan enää ehdotonta ja nyt jopa naureskelen monille aiemmista mielikuvistani. Varsinkin, kun suurin koulussa saamani oppi on ollut, ettei ihoa voi tukkia millään ja höpötys ihon hengittämisestä on kuulemma ihan hölyn pölyä… (mielenkiintoista!). Aika höpöjä (mutta esimerkiksi netissä yleisessä uskossa monien keskuudessa) olevia juttuja sitä on kyllä tullut aiemmin kirjoiteltua. Tai no, en osaa suoraan sanoa, että höpöjä, mutta nyt olen tullut kriittisemmäksi ajattelijaksi ja minulla on tiedossani enemmän faktaa kuin ennen. Lisää INCI-aiheisia postauksia on kyllä tulossa, niin saadaan hieman lisää tietoa jakoon.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Suuret kiitokset tästä postauksesta! Tästä on suuresti hyötyä meille laiskureille, jotka emme viitsi itse perehtyä asiaan.. 😉

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Upea postaus! Blogisi innostamana mulla on kokeilussa bare escentuals mineraalipohja, vaikuttaa hyvältä. Inceistä puheenollen, ihmettelin skin rev-er upperia, kun siinä sanotaan että sisältää mm. salisyylihappoa, miksi? Minusta tuntui että vähän kirveli, vai johtuisiko siitä, että vaatisi alle kosteusvoiteen (liian kevyt ilman)?

 3. 3

  sanoo

  kaislainen: Mukavaa, jos hyödyttää. 🙂

  Anonyymi: Salisyylihappo kuorii ihoa kevyesti, eli liottaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa ja tekee näin ihosta kirkkaamaan ja kuulaamman. Reaktio on kuitenkin niin kevyt, ettet tule koskaan huomaamaan mitään selkeää ihon irtoilua. Toki voi olla, että tuote vaan on sitten liian tujua sinulle tuon salisyylihapon vuoksi. Varsinkin jos iho on vähänkin rikki (finnien yms. kohdalta) saattaa tuo toki tuntuakin hieman jollakin. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Mahtava postaus!!! Kiitos tästä! 🙂 Osaatko sanoa, onko kosmetiikan kemiasta olemassa jotain kirjaa, jonka avulla pystyisi perehtymään näiden incien ihmeelliseen maailmaan?

 5. 6

  Sissi sanoo

  Kiitos postauksesta! Tästä on tosiaan hyötyä tällaiselle peruslaiskalle ja kiireiselle äipälle.

 6. 7

  sanoo

  Magritte: Raija Karan kirjat ovat ainakin hyviä, itse luen tällä hetkellä Vaihtaahan kameleonttikin väriään -teosta. Myös Harri Willamon Kosmetiikan kemia on mielenkiintoinen, jos ymmärtää kemiasta ja tahtoo oikein paneutua. Tämän kirjan ongelma on vaan se, ettei sitä enää paineta ja sitä löytyy vaan e-kirjana. :/

  Seireeni: Pehmityksen se kyllä tekee tehokkaasti. 🙂

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Niin, mitäs nyt voisit sanoa silikonit vs. oikeasti hoitavat ainesosat -vastakkainasettelusta, kun tuon mukaan silikonit ovat itse asiassa hoitavampia kuin hoitavat ainesosat. ;D

 8. 11

  sanoo

  Sissi: Hienoa, että hyödyttää. 🙂

  Anonyymi: Paljastan myöhemmin. Tällä hetkellä opiskelemaani tutkintoa voi opiskella niin harvassa paikassa, että sen paljastaminen paljastaisi jo liikaa minusta. 🙂

  Anonyymi: Näinpä, hyvinhän ne pehmittävät ja siloittavat. Ja nyt ymmärrän itse, miksi joidenkin silikonien voidaan sanoa olevan "hoitavia" aineosia, kun kerran hoitava ei tarkoita yhtään mitään. 🙂

  Rimpsukka: Lisää ehdottomasti tulossa. 🙂

 9. 14

  Annemari sanoo

  Kiitos selventävästä postauksesta! 🙂

  P.S. Vaikka opitkin koulussa paljon uusia asioita, niin älä kuitenkaan hylkää kaikkea vanhaa tietoasi, sillä koulussakin saatetaan opettaa hölynpölyä.

 10. 15

  sanoo

  Lyyrine: Minä puolestani odotan innolla sitä hetkeä, kun inspiroudun siivoamaan ja järjestelemään tuota postausta varten. 😉

  S: Totuus kosmetiikasta on hyvä kirja, mutta lähinnä pieni buffaus luonnonkosmetiikan puolesta. 🙂

  Annemari: Tässä tapauksessa ei ole hölynpölystä pelkoa, sillä asioita opettaa niihin oikeasti paneutunut, kosetiikan kemiasta hyvin perillä oleva (ja kirjoittanut) ja hyvinkin skeptinen tapaus. 😉
  Itseasiassa olen kokenut suuren valaistumisen sen suhteen, mitä minulle on esimerkiksi kosmetologikoulussa opetettu ihan kemiaan perehtymättömättömien opettajien toimesta.
  Toki kaikkea en vaan voi sulattaa, vaikka toinen kuinka todistelisi, että näin se vaan on. Tai no, kaikkea en tahdo sulattaa. 😉

 11. 17

  sanoo

  Inkivääri: Ihanaa, että sai sinunkin siunauksesi. Mietitytti nimittäin kovasti, että tuliko sekaan jotain hölynpölyä tai olenko nukkunut jonkun tärkeän faktan ohi. 😉

 12. 19

  sanoo

  Aivan mahtavaa että teet näitä inci-postauksia. Itseäni alkoivat incit kiinnostaa meikkaus-alaa opiskellessani ja kaikkein eniten kosmetiikka-alassa mua kyrsii se että monista kosmetiikan raaka-aineista liikkuu ihan valheellista ja väärää tietoa etenkin juuri netissä. Käyttämäni virallinen PCPC:n säätelemä INCI-sivusto on näköjään poistettu netistä. Lienee vissiin nykyään pääsy vain käyttäjätunnuksilla. Sinänsä harmi sillä ihmisillä on aivan liikaa virheellistä tietoa kosmetiikan ainesosien vaikutuksesta. Aina silloin tällöin tulee pieniä tiedonmurusia milloin mistäkin aineesta ja varsinainen hysteria valtaa nettifoorumit. Ihan juuri viikko sitten päivittelin asiaa kun jossain blogissa joku kommentoija väitti että Vitalista ei kannata käyttää huulirasvana koska siinä on joku P:llä alkava aine joka on myrkkyä ja se kerääntyy poskionteloihin. Vastasin että se p:llä alkava aine on luultavastikin petrolatum eli yhtä kuin vaseliini ja että se ei ole myrkky eikä keräänny poskionteloihin koska jos se niin tekisi se olisi kosmetiikassa kielletty aine. Uskomattomia ovat nämä ihmisten käsitykset ja harhaluulot.

 13. 20

  Anonyymi sanoo

  Kysyin aikasemmin siitä OPI nail caresta, muttet kuitenkaan kertonu mistä sitä vois hankkia? :<

 14. 21

  Anonyymi sanoo

  heipp,
  tätä kommenttia ei tarvitse julkaista, mutta olen miettinyt opiskeletkohan kenties estenomiksi? se kuulostaa äärimmäisen mielenkiintoiselta, tsemppiä opintoihisi olivatpa ne mitä hyvänsä :).

  /nanna

 15. 22

  sanoo

  kiukkupussi: Ole hyvä. 🙂

  Rhia: Minusta on ihanaa, että olen saanut nyt jotain faktaa käsiini, sillä olen juuri sellainen foorumien massahysteriaan mukaan menevä persoona. Mutta mitä ihmeellisimpiä luuloja ihmisillä tosiaan on kosmetiikan vaikutuksista. Mutta toisaalta onko ihmekään, kun firmat mainostavat tuotteidensa tekevänkin mitä ihmeellisempiä, mahdottomia asioita. 🙂

  Anonyymi: Oi, anteeksi, aina välillä johonkin unohtuu vastata. Hyvä, että kysyit uudelleen!
  Opin tuotteita (ja juurikin tuota Nail Envyä) myyvät Suomessa ainakin Stockat, Emotionit ja Kicksit sekä valikoidut hoitolat. 🙂

 16. 25

  krista sanoo

  hui kamala, rupesin nyt tutkimaan tuon antamasi sivuston avulla mitä kaikkea hoitoaineeni ovat syöneet, ja huhhuh, ihan alkupäässä luetteloa löytyi kalvonmuodostajaa ja viskositeetinsäätäjää ym? onko ihan normaalia hiustenhoitotuotteissa, vai olenko vain valinnut ne kaikista huonoimmat tuotteet? kyseessä siis esim. bonacuren ja cutrinin kampaamotuotteita.

  osaisitko suositella kuivalle blondatulle ohuelle tukalleni jotakin oikeasti kosteuttavaa ja pehmentävää hoitoainetta, mielellään alle 15 e/pullo?

  ja kiitos vielä tästä postauksesta! 🙂

 17. 26

  Anonyymi sanoo

  Kiitos kovasti, hyvä ja mielenkiintoinen postaus. Avasi silmät, kun olen hyväuskoisena hölmönä uskonut "vanhempia ja fiksumpia" näissä asioissa ja käyttänyt hirveästi aikaa alkoholittoman tuotteen etsimiseen. Todellisuudessa kun tietynlaisista alcohol-merkityistä ei siis olekaan haittaa…

 18. 27

  Anonyymi sanoo

  Hei!
  Tämän inci-postauksen innoittamana päätin tiedustella sinulta seuraavaa asiaa:
  Olen jonkin aikaa hypistellyt kaupassa Lumenen SENSITIVE TOUCH Rauhoittavaa Hoitoseerumia ja miettinyt, olisiko siitä jotakin apua punoittaville ja ajoittain kuumottaville poskipäilleni, vai onko se sisältönsä puolesta täyttä huuhaata? Ihoni ei muuten ole kuiva tai herkkä, ajoittain vain pintakuiva. Hinta on melko kova, joten en tahtoisi maksaa turhasta.
  Kiitos, jos voit kertoa jotakin tuotteesta!
  t. tutuli

 19. 28

  S sanoo

  Ei kai sinäkään ihan puolueeton ole 😉 Ja ainahan voi myös googlata ainesosat, silläkin tavalla löytyy tietoa ilman että tarvitsee luottaa vain yhden henkilön/kirjan sanomisiin 🙂 Ja ei kai luonnonkosmetiikassa mitään pahaa ole? Itse ainakin käytän mielummin tuotteita minkä ainesosat ovat lyhyitä ja luonnollisia kuin kemialla kyllästettyjä epämääräisyyksiä ;D

 20. 29

  ann sanoo

  moip,
  taisinkin selvittää mitä&missä opiskelet;), ja on todella harmi ettei kyseistä koulutusta ole saatavilla pk-seudulla!! hirmu mielenkiintoiselta nimittäin vaikuttaa ja osallistuisin samantien jos se täälläkin olisi.

  tätä kommenttia ei tarvitse julkaista, jos muutkin päätyvät etsimään ja haluat koulun pitää salassa. 🙂

  terkuin,
  itsekin alalla työskentelevä ja lisätietoa&oppia hamuava

 21. 31

  sanoo

  Tää oli tosi mielenkiintoinen! Kyllä olis saattanu tätäki tyttöä kiinnostaa koulussa kemia jos se olis esitetty vähän eri valossa…

  Näitä lisää 🙂

 22. 32

  Anonyymi sanoo

  Heips, kirjoittelin sinulle jokunen viikko sitten yllättäen ilmestyvistä finneistä ja epäilin jo bare mineralseja ja bismuttia, mutta sinun neuvomasi tutkimuksen jälkeen( käytä vain toiselle puolelle mineraaleja, toiselle toista meikkipohjaa) vika löytyikin kosteusvoiteestani joka ei sopinut minulle. Onneksi näin nimittäin mineraalimeikit ovat tuntuneet aivan ihanilta, onneksi ei tarvise luopua niistä:)

  Ja kiitos kun jaksoit paneutua asiaani ja vastasit aina aktiivisesti takaisin:)

  t.anna

 23. 34

  Anonyymi sanoo

  Oon nähnyt useita kirjoituksia siitä, etteivät silikonit tai mineraaliöljy tuki ihoa. Voi olla, että näin onkin, mutta mistähän ilmiöstä on sitten kyse, jos silikonit ja mineraaliöljy aiheuttaa ihon pintaan runsaasti näppylöitä siellä, mihin sitä joutuu? Vain siis näppylöityvillä alueilla, ei esim. käsissä, jaloissa jne. Allergiset reaktiotkin ovat ihollani tuttuja, mutta ainakin ne, jotka olen allergisiksi tunnistanut, ovat olleet erilaisia kuin silikonien ja mineraaliöljyn seuraukset.

  En olisi yhtään mineraaliöljy- ja silikonikammoinen jos en olisi huomannut niiden aiheuttavan itselleni poikkeuksetta inhottavia iho-ongelmia. Musta on aika merkityksetöntä, mikä on "aidosti hoitavaa" tai "luo ihon pintaan vain sileännäköisen kalvon". En myöskään pelkää silikonien kertyvän ihooni, hiuksiini tms. Yksinkertaisesti tuotteet, joissa noita ainesosia on, aiheuttavat näppylöitä. Ihohuokosten tukkeutuminen kuulostaa jotenkin järkevältä tulkinnalta, mutta voisiko se olla jotakin muuta?

 24. 35

  sanoo

  krista: Ihan normaaleja aineita ovat. 🙂 Jaksan aina hehkuttaa Lorealin Nutri-Gloss naamion puolesta, jota voi käyttää ihan hoitoaineen tapaan lyhyellä ajalla tai tehohoitona pitkällä vaikutusajalla, hintaa seitsemisen euroa purkki.:)

  Anonyymi: Yleensä tosiaan tarkoitetaan nimenomaan denaturoitua alkoholia kun puhutaan alkoholista. 🙂

  tutuli: Ennen olisin uskonut tuotteen tekevän sitä, mitä pakkaus lupaa, mutta nyt en enää inciä näkemättä sano yhtään mitään. Itse en huomannut ihollani mitään erityistä rauhoittumista tuon kanssa.

  S: Ei ei, ei nimenomaan ole mitään pahaa luonnonkosmetiikassa, en minä sillä. 🙂 Tarkoitin vaan lähinnä, ettei tuossa kirjassa oikeastaan ihan tosissaan kerrota totuutta kosmetiikasta ja eri aineiden tarpeellisuudesta, vaan lähinnä vaan buffataan luonnonkosmetiikkaa (ei siis sekään huono asia). 🙂

  ann: 🙂

  Ansku: Hyvä, että kiinnosti. 🙂

  aNNiKa: Tulossa! 🙂

  anna: Ihanaa, että syyllinen löytyi. 🙂

  Heidi: Suosittelen lukemaan kyllä nuo kaikki, jos kiinostaa. 🙂

  Anonyymi: Voi, minä olen huono sanomaan tähän mitään, sillä olen niin kovin hämmentynyt tästä itsekin, etten tiedä uskoako vaiko eikö. :/
  Fakta on kuulemma, että iholta käy niin kova trafiikki ulospäin, ettei siihen mikään ulkopäin tuleva voi tehdä tulppaa ja tukosta. En itsekään tiedä, tahdonko uskoa tätä vai elää yhä siinä uskossa, että ihoa voisi tukkia. Reaktiot iholla olisivat tässä tapauksessa yksinkertaisesti ärsytysreaktioita, eli huokoset eivät menisi tukkoon, mutta iho ärsyyntyisi aineosista ja siksi siihen ilmestyisi näppyjä. Totta kyllä on, että itse saan tuolloin lähinnä pientä ryhelmää selkeiden finnien sijaan. Tässä voisi siis olla perää.
  Mutta juu, olo on kuin pikkulapsella, joka on kuullut, ettei Joulupukkia olekaan, mutta joka tahtoo silti uskoa Joulupukin olevan olemassa ihan vaan asian loogisuuden ja opittujen seikkojen vuoksi. 😉

 25. 37

  Anonyymi sanoo

  hmph, lähikempparissa ei ollut vieläkään uusia viisikoita – itse asiassa kuulivat minulta, että sellaisia yleensä on ;). onneksi huomenna tulee kuormassa kuulemma dioria, ja soittavat minulle heti jos joululookki sieltä esiin tupsahtaa :)!

  ei siis vieläkään uutta vauvaa… vaikka ei se reissu ihan hukkaan mennyt, lohduksi ostin itselleni diorin huuliseerumin :P. täytyykin tutkia incistä, onko tämä todella HOITOtuote… siltä ainakin tuntuu huulilla, melkein yhtä tehokkaalta kuin biothermin superhuulirasva! tai sitte vaikutus on psykologinen, 39 eurolla on saata-va hyvä tuote 😉

  /nanna

 26. 38

  Anonyymi sanoo

  Jos ihon peittää kokonaan esimerkiksi kunnon maalikerroksella, ihminen tiettävästi kuolee. Iholle ei ole siis aivan samantekevää, onko sen päällä läpäisemätön kalvo vai ei. Se on kuitenkin silkkaa humpuukia, että perusvoiteissa yleisimmin käytetyt mineraaliöljyt olisivat näitä superkalvonmuodostajia.

 27. 39

  sanoo

  Herbina: olepas hyvä. 🙂

  nanna: Itse ainakin tykkäsin tuosta todella paljon (http://ostolakossa.blogspot.com/2009/09/paiva-227-on-kivaa-saada-kivaa.html), mutta inciä en ole uskaltanut katsoa. Huulimeikkien (joihin tämän lasken) kanssa itselläni riittää, että tuntuvat hyviltä. (Hah, nauttisin siis varmasti mineraaliöljyyn sekoitetun luomivärinkin koostumuksesta huulillani.) 🙂

  Anonyymi: Tuon suuntaista olen minäkin kuullut kerrottavan. Perustuisiko se sitten enemmän siihen, että hikoilulla säädellään kehon lämpötilaa ja tuolloin hikoilua ei pääse vapaasti tapahtumaan, jolloin seuraa vaarallinen tila? Vai kenties jotenkin siihen, ettei hikeä ja sen mukana kuona-aineita pääse poistumaan tarpeeksi? Hikoiluun sen on kuitenkin liityttävä. Kosmeettisilla aineilla ei tosiaan ihan yhtä tiivistä ja läpäisemätöntä kalvoa kyetä luomaan eikä sitä pyritäkään koko keholle tekemään. 🙂
  (Jos joku tietää, mihin tuo perustuu, niin kertokaa uteliaalle!)
  PS. Utelia Googlettelija löysi tällaisen keskustelun aiheesta:
  http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=21&t=154430&o=0

 28. 40

  Anonyymi sanoo

  täältähän minä sen seerumin keksinkin, ja ostin myös tuon nudesävyn mikä on ai-van ihana 🙂

  /nanna

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *