Päivä 267: Viisikkofriikki

Jos et ole vielä pitänyt minua Dior-hulluna omistamieni viisikoiden vuoksi, niin nyt ehkä saatat pitää. Tai jos olet salaa kyllä pitänyt, mutta et ole tohtinut ääneen tuomita, niin nyt saat kyllä tuomita ihan luvan kanssa. Osoitin nimittäin juuri itsellenikin, ettei hulluudellani ole rajaa…

Kuulin torstaina, että Diorin uusia paletteja on nyt näkynyt myynnissä. Onneksi olin illan töissä, joten en juossut kauppaan heti (suunnittelin sitä kyllä kovasti). Yritin oikeasti hillitä itseäni. Ajattelin odottaa, että ne tulisivat edullisesti johonkin nettikauppaan myyntiin.

Perjantai aamuna kuitenkin tuli ihan pakottava tarve saada paletit. Jätin aamiaisenkin väliin (ja tein superpikameikin!) ja lähdin kaupungille ennen töiden alkua suunnitellen, että ihan vaan kurkistan paletteja varovasti. (Hah, kyllä minä olin jo varmasti salaa mielessäni päättänyt ne hankkia, yritin vain huijata itseäni.)

Menin paikalliselle Sokokselle, jossa minua tervehtikin jo entuudestaan tuttu Dior-myyjä (vanha tuttu töistä). Kerroin, että tulin kurkkimaan noita kahta ihanaa uutta palettia, joita kovasti himoitsen. Hän sitten lupasi samantien intohimoni tuntien, että juu juu, hän laittaa ne minulle varaukseen niin voin sitten pian ostaa ne Sokoksen kanta-asiakaspäiviltä hieman edullisemmin.
”Ai niin, nekin ovat tulossa. Voisitko tosiaankin laittaa ne varaukseen sinne saakka?”, kysyi Dior-friikki.
”Juu, tottakai voin,” vastasi konsulentti.
”Niin, koskas ne olivatkaan?” kysyi Dior-friikki.
”Kolmen viikon päästä,” vastasi konsulentti.
”Anna ne tänne heti, minä tahdon ne nyt!” huusi Dior-friikki hullun kiilto silmissään.

Lopputulos siis oli, että lähdin paikalta pois kaksi ihanaa palettia rikkaampana (ja pirusti euroja köyhempänä, täyteen hintaan kun kuitenkin ostin):

Vasemmalla Purple Crystal 169 ja oikealla Smoky Crystal 089.

Onneksi ihana Dior-konsulentti antoi minulle kuitenkin mukaan kivan lahjapussukan:

Ja hei, ei minulla edes ole huono omatunto, vaikkei taloudellinen tilanteeni tällä hetkellä olekaan sellainen, että rahaa olisi heitellä sinne tänne noin vaan. Jos olisin käyttänyt ne ihan mihin tahansa muuhun, olisin potenut huonoa omaatuntoa tuhlailusta. Mutta nyt en kyllä tunne yhtään huonoa omaatuntoa. Tämä on todellakin merkki siitä, että olen todellinen Dior-friikki. Tarkemmin sanottuna viisikkofriikki.

Tässä vielä tämä kuva, jota moni on jo useasti kysellyt. Tilannepäivitys viisikoiden perhekuvan osalta näyttää tältä (vanha kuva täällä):

Astetta hauskempi näky olikin sitten meikkihuoneen pöydällä, sillä mallien kodit ja meikkipussit olivat myös hieman levällään:

Muita uudet paletit jo ostamaan rynnänneitä?

PS. Wannabe-insinööri ei osannut yhtään iloita kanssani. Viisikoita ei kuulemma saa ostaa ruuan sijaan eikä todellakaan luotolla. Kehtasi rinnastaa homman luottokortilla ryyppäämiseen. Hah.

Huomasin muuten, että olen mennyt päivissä ja laskuissani lokakuun alussa sekaisin. Sekä 1.10. että 2.10. olivat näköjään kumpikin minulle päiviä 243. Tästä johtuen jouduin nyt suoraan pomppaamaan päivästä 265 päivään 267. Kyllä, minulla oli lyhyt matematiikka lukiossa. Hyvin lyhyt.

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  minä yritin eilen mennä kurkkimaan ( ihan vaan katsomaan, mitäänhän ei ole pakko ostaa 😉 ) uusia viisikoita mutta paikallisessa kosmetiikkataivaassa ei vielä niitä ollut :o. tosin diorin hylly oli muutenkin remontissa, ehkä juuri joululookkia varten…?

  niin – kaikesta huolimatta päätin sitten kuitenkin ostaa toisen paleteista… yllätys. ei sitten tarvitse taas vuoden päästä metsästää ymåäri maailmaa riistohinnalla.

  /nanna

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Pakko kyllä sanoa muutenkin todella vähän luomivärejä käyttävänä että nuohan on ihan samanlaisia kaikki XD ehkä niissä on sitten pieniä sävyeroja mutta nopeasti katsottuna näyttää vaan samalta massalta.

 3. 4

  Saana sanoo

  Ehditköhän ikinä käyttämään loppuun noita kaikkia luomivärejä? 😀
  Osa jää perinnöksi lapsenlapsille :DD

  Ps. Mullakin oli tosi lyhyt matikka =)

 4. 6

  Anonyymi sanoo

  Mä taidan nyt tietää, missä kaupungissa asustelet. Tai siis, olen arvaillut sitä jo aiemminkin ja nyt sain varmistuksen:)
  Mitä tuohon viisikkojen hankkimiseen tulee, niin pitäähän nyt jokaisella jokin pahe olla… tai pakkomielle!:)
  Mulla olisi sulle myös hassu kysymys esitettävänä, nimittäin itseruskettavaan sumutteeseen liittyen. Minulla on ollut käytössä Garnierin kasvoille tarkoitettu aerosolisumute, ja eilen se pääsi yllättäen loppumaan. Jotain väriä naamaan oli kuitenkin saatava, joten hädissäni turvauduin saman merkin vartalolle tarkoitettuun vastaavaan suihkeeseen. Lopputulos oli minusta oikein hyvä, mutta voiko tuota suihketta käyttää kasvoille ilman "haittavaikutuksia"?

 5. 8

  Anonyymi sanoo

  vaikuttava on kokoelma mutta eikös sulla ala olla samat värit tuhanteen kertaan? kovasti toistuvat eri paleteissa…..

  t. nimim. "vain 3 viisikon omistaja" 😉

 6. 9

  Anonyymi sanoo

  Jos oikein laskin sul on noita 32. Siis oot TODELLAKIN Dior- hullu…… Hehe! 😉 Onnea vaan keräilylle

  Päivänsäde

 7. 10

  sanoo

  Toi on kyllä aikasmoista hulluutta. Ei muuten kannata nyt sitten ruveta katsomaan, mikä noiden palettien hinta olisi esim. netissä..

  Tuli vaan mieleen, et kun sä käytät joskus jonkun paletin loppuun, niin aiotko hankkia jostain uuden (joka on kai lähes mahdotonta), yrität säästellä ettei mikään lopu vai suretko vain menetetyn puolesta.

 8. 11

  sanoo

  Hohhoh, sinulle on vähän noita viisikoita kertynyt! 😀 Onko sulla mitään ehdotonta suosikkia viisikoista, tai onko joku, mitä käytät todella harvoin? Nuo on tosi himottavia, ja jos saisin joskus säästettyä edes yhteen palettiin rahat, olisin onnellinen 😀

 9. 13

  Anonyymi sanoo

  ei oo totta nauroin tolle sun paletti kasalle ! noitahan on PALJON ! käytätkö noita päivittäin ? :))

 10. 14

  sanoo

  kyllä. kyllä sinä olet hullu. mutta saakin olla. 🙂 ainakin sait ihan parasta silmänympärysvoidetta lahjaksi 😉

 11. 15

  sanoo

  Nuo kuvat ovat kieltämättä varsin hauskoja 😉 Mutta eiköhän meihin jokaiseen jonkinlainen hulluus aina aika ajoin iske…

 12. 17

  Anonyymi sanoo

  Loistojuttu! Upeita paletteja 😀 turha ainakaan tuntea huonoa omaatuntoa, itseään saa hemmotella lupaa kysymättä ja oikeutusta hakematta (järkevissä rajoissa tietenkin).

  Toisekseen, mitä elämä olisi ilman pientä luksusta silloin tällöin? Useampi käyttää varmasti rahansa huonomminkin 😉 (Kuten esimerkiksi minä, suklaaseen. Diorin viisikot eivät sentään kerry vyötärölle.)

  Iloista syksyä,
  t. innokas lukija

 13. 18

  sanoo

  nanna: Ei niitä vaan voi mennä kurkkaamaan, ovat liian ihania… 😉

  Anna: Niin minustakin. 😉

  Anonyymi: Toki jotkut sävyt ovat lähes identtisiä, mutta monet, jotka näyttävät napeissa samoilta ovat oikeasti ihan erilaisia. 🙂

  Saana: Juu, en taida ehtiä käyttää. Mutta ne ovatkin enemmän keräilykappaleita. 🙂

  Anonyymi: No pakko sanoa, että olen, kun kuvamateriaali kerran noin vahvasti puhuu puolestaan. 😉

  Anonyymi: Ei ole mitään haittaa, jos kerran jälki on ollut kaunista. Usein erona on vaan se, että kasvoille tarkoittusta tulee kevyempi väri ja hienojakoisempi suihke kuin vartalolle tarkoitetusta versiosta. Jos kroppaversio kuitenkin toimii hyvin kasvoillasi, niin osta ihmeessä sitä. Halvemmaksihan se tulee. 🙂

  Anonyymi: Niinhän se ehkä. Mutta olen luopunut lähes kaikista muista luomiväreistäni ja käytän oikeastaan vaan noita. 🙂

  "vain 3 viisikon omistaja": Toki jotkut sävyt ovat lähes identtisiä, mutta monet, jotka näyttävät napeissa samoilta ovat oikeasti ihan erilaisia. Ja olen sitäpaitsi itse niin laiska, että tahdon kaikkien hyvin ja yhteenpelaavien sävyjen löytyvän samasta paletista enkä jaksa yhden sävyn takia kaivella esiin toista palettia. 🙂

  Mmie.: Normaalisti ostan netistä palettini edullisemmin, joten toki nämä olisi tullut parikymppiä halvemmiksi hankkia sieltä…kunhan vaan joskus olisivat sinne tulleet. 🙂
  Nämä ovat keräilyä varten, mutta myös kulutukseen. Odotan toisaalta innolla, että joitain sävyjä loppuu, sillä se kertoo siitä, että minä tosiaan käytän ja tykkään näistä joka pennin edestä, mitä olen näihin tuhlannut. En ala ostamaan uusia loppuneiden tilalle, sillä tuskin saan koskaan koko viisikkoa loppumaan, yksittäisiä sävyjä eri paleteista lähinnä vaan. 🙂

  Eve-ning: Ehdottomat suosikkini ovat Petal Shine (jossa pannun pohja paistaakin yhdessä sävyssä jo paljon), Iridescent Leather sekä Goldfeever. 🙂

  Siny: Kaikkihan rakastavat vauvakuvia. 😉

  Anonyymi: Käytän ihan päivittäin. Olen laittanut eteenpäin lähes kaikki muut luovivärini (neljä Lorealin trioa ja yksi Clarinsin nelikko löytyy vielä) ja nyt nautin näillä leikkimisestä. 🙂

  juárez: No joo, pieni pöpimäisyys on tervettä. 😉

  tipitii: Näinpä. 🙂

  milipili: Oi, se on kyllä aivan ihana. Itsekin käytin juuri eilen sitä meikissäni. Ehdottomasti hintansa arvoinen. Erityisen rakastunut olen hopeiseen sävyyn. 🙂

  Innokas lukija: Kyllä pieni hemmottelu aina piristää. 🙂

 14. 19

  sanoo

  Ihana kuva, kaikki lapset koossa! Kaikki viisikot on ihan erilaisia keskenään, eihän niitä voi edes verrata toisiinsa? Rakastan kaikkia omiani ja itse en halua kuluttaa yhtäkään loppuun asti ja suosikkeja pitää ostaa 2 🙂

 15. 20

  jenenn sanoo

  Laita kuvia, joissa olet käyttänyt nuita viisikoita. 🙂

  Joskus olisi muuten hauska nähdä sellainen postaus, jossa olet käyttänyt vain yhtä viisikkoa ja tehnyt niistä mahdollisimman monta (itseäsi miellyttävää) silmämeikkiä. Itse kun en nuita omista, niin haluaisin nähdä, kuinka monta nättiä meikkiä saisi yhdellä jo aikaiseksi.

 16. 21

  ShoeGal sanoo

  Ihana vauvakatras! 🙂 Tulee jo hirveä into ostaa lisää luomivärejä kun tuota sävyjen kirjoa katselee!

  Mikä on tuon alimman rivin toisen paletin nimi? Se valko/ruskea/vaaleanpuna/harmaa? Onko tämä kyseinen mielestäsi hyvä yksilö?

 17. 23

  Anonyymi sanoo

  Hienoja! Mulla on ostolistalla yksi viisikko, mitä suosittelet? Hakusessa siis ruskesävyinen ihan arkikäyttöön (ei kovin punaruskeita). Vihreää tai harmaata saa olla myös. Jossain kauneuslehdessä joku kauneustoimittaja esitteli arkimeikkiään, mutta hänen suosittelemansa paletti jäi laittamatta ylös. Kiitos!

 18. 24

  sanoo

  Charming Nails: Näinpä, ihan erilaisia ovat. 🙂

  jenenn: Moni aina toivoo noita ja yritän kyllä aina välillä, mutta olen aika laiska silmämeikkien kuvaaja. Teen usein samoja perusmeikkejä tylsänä. Pitäisi ihan haastaa itsensä, että valitsisin yhden paletin ja toteuttaisin sillä niin monta eri lookkiia kun vain keksin. 🙂

  ShoeGal: Paletti on ihananinen Silk Satin, joka ilmestyi vaan Aasian markkinoille ja jota metsästin hulluna. Tässä postauksessa siitä lisää: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/09/olin-kuvitellut-etta-minulla-olisi.html
  Erinomainen paletti!

  Anonyymi: Lisäsin ne postaukseen. 🙂

  Anonyymi: Kivoja paletteja ovat esimerkiksi Earth Reflection ja Incognito. 🙂

 19. 25

  Maria sanoo

  Toivottavasti voisit auttaa ongelmassani. Hiukseni rasvoittuvat TOSI nopeasti. Jos pesen hiukset aamulla n. klo 7 aikoihin ne ovat jo klo 11 täysin päätä myöten menevät ja rasvaiset. Olen kokeillut kaikkea! Jättänyt hoitoaineen pois, käyttänyt syväpuhdistavaa shampoota ja monia muita keinoja. Olen jo epätoivoinen hiusteni suhteen. Toivottavasti osaat auttaa!

 20. 26

  sanoo

  Maria: Tähän on yksi helppo vastaus: kuivashampoo tai vastaava tuote. Oma tämänhetkinen suosikkini on Björn Axenin Styling Powder (http://ostolakossa.blogspot.com/2009/10/paiva-243-dont-wash-but-go.html). Noiden ideana on, että ne sisältävät tärkkelystä (maissi, riisi tai peruna yleensä), joka imee itseensä rasvaa. Ne ovat siis ikäänkuin puutereita päänahalle. Tuotetta suihkitaan hiusten tyveen, jolloin rasvaisuus katoaa tyvestä ja tukka pysyy ilmavana. Tuo Björn Axenin versio on ollut tehokkain kokeilemani (useita on kokeiltu). Voit suihkaista tuota kuivaan tukkaan jo heti pesun jälkeen ja pitää sitten pulloa laukussa mukana ja suihkia tarvittaessa päivän aikana lisää.
  Toivottavasti tämä auttaa. 🙂

 21. 27

  Ginger sanoo

  Mulle ei tullut ton kaikki-vauvat-kuvan jälkeen mitään muuta mieleen kuin: voi_herran_jumala. Erittäin hitaasti toistelin näitä sanoja ja yritin miettiä jotain astetta järkevämpää. Ei onnistunut..
  Varsinainen asiani kuitenkin oli, että pitääkö joka päivä meikkipohjaa+ripsaria käyttävän 14-vuotiaan teinin käyttää silmänympärysvoidetta? Jos pitää, mikä olisi hyvä, mutta aika edullinen vaihtoehto?

  Ja millaista silmämeikin pohjustusvoidetta käytät?

  Kiitos!

 22. 28

  Jenny sanoo

  Hei, onko Smoky Crystalin ylemmät sävyt samantyylisiä kuin Earth Reflectionsin vastaavat? Näyttää hämmentävän samanlaisilta, vähän himoitsen tuota palettia mutta en tiedä onko siinä järkeä jos mulla on jo puolet sävyistä. Itse en ole vielä päässyt missään testaamaan noita uusia paletteja mutta kuvien perusteella haluaisin kyllä molemmat.

 23. 29

  sanoo

  Ginger: Jos hankaat päivittäin silmänympärysihoa poistamalla siitä meikkiä, niin kyllä minä kosteuttaisin sitä. Hyvä ja edullinen silmänympärysvoide on esimerkiksi Pirkan silmänympärysvoide. Hintaa on alle neljä euroa ja laatu on hyvä. 🙂

  Jenny: Smoky Crystal on siitä jännä paletti, että se näyttää jostain syystä kuvissa hyvin samanlaiselta kuin Earth Reflection ja kun itse pääsin ensimmäistä kertaa vähän huonommissa valoissa katselemaan tätä, huudahdin heti, että ne ovat identtisiä. Kokeilin palettia sitten kädelle, ja sävyt olivat aivan erilaiset. Nyt paletin ilmestymistä odotellessa katselin nettikuvia ja olin taas sitä mieltä, että kyllä ne aika samanlaiset ovat. Kun sitten näin tämän livenä jälleen saatoin todeta, ettei niillä kahdella ole mitään samaa. ER on paljon kultaisempi ja tämä on puolestaan selkeästi harmaampi ja hopeisempi. Jos kurkkaat palettia livenä näet, että sävyt ovat ihan erilaiset ER:n kanssa ja että tämä vain jostain syystä näyttää kuvissa hyvin samanlaiselta. 🙂

 24. 30

  sanoo

  Heh, onhan tuo ryhmäpotretti varsin hämmentävä näky, mutta ei tässä voi sanoa kuin että kaikki harrastaminen/keräily tulee käymään lompakon päälle enemmän tai vähemmän.. On tämä kuitenkin parempi vaihtoehto kuin se ryyppääminen. 😀 Kyllä se iskä toipuu taas ensijärkytyksestä. 😉

 25. 31

  Anonyymi sanoo

  "Kyllä se iskä toipuu taas ensijärkytyksestä. ;)" – hahaa 😀

  kyllä ne miehet jossain vaiheessa sopeutuu… itse olen saanut sujuvasti ujutettua meidän 'lapsikatraaseen' muutaman hevosenkin vaikka mies ensin oli niiiin vastaan ;). naisen kanssa samassa paketissa kun vaan tulee kaikkea muutakin, se on vaan hyväksyttävä ;D

  /nanna

 26. 32

  sanoo

  Heh, hauska tuo wannabe-insinööri kommentti. Meilläpäin insinöörimies antaa myös aika usein palautetta shoppailufriikille. Minulla ei ole tuollaista addiktiota mitään tiettyä tuotetta kohtaan, mutta mustiin (aina samantyylisiin) saappaisiin meinaan hukkua.

  Kyllä vähän hullu pitää olla ja hemmotella itseään. Sitäpaitsi eihän lyhyellä matikalla voi osata hoitaa raha-asioitaan (minulla oli hyvin lyhyt ja huono matikka myös =).

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *