Päivä 261: Meikkijärjestykseni

Seuraava loppunut tuote on ollut todella suuri apu aamuisin. En väitä, etteikö tätä voisi korvata tavallisella kasvovedellä (sillä sellainenhan tämä itseasiassa on tavallaan), mutta tämä on ainakin jossain määrin tarkoitettu siihen, mitä minä sillä teen.

Kuulostaapa salaperäiseltä ja mystiseltä. Mikä ihme tuote oikein on kyseessä?

Tuote on Clarinsin Water Comfort One-Step Cleanser ja tarkemmin sanottuna normaalista kuivalle iholle tehty versio.

En kuitenkaan käytä tätä aamulla tavallisen kasvoveden tapaan ihonpuhdistukseen tai aamuherättelyyn, kuten voisi kuvitella. Ai mitä minä tällä sitten teen?

Noh, minä tykkään tunnetusti meikata Diorin viisikoilla. Tykkään erityisen paljon iridescent-laatuisista viisikoista, joissa on ihana shimmeri. Shimmerisävyjen käytössä on vaan yksi inhottava puoli: shimmeriä varisee helposti silmänalusille meikkiä tehdessä ja häivytellessä. Mikä siis neuvoksi?

Monia on kiinnostanut tietää, missä järjestyksessä minä teen meikkini. Voin kertoa, etten todellakaan tee sitä kenenkään muun laatimien sääntöjen mukaisessa järjestyksessä vaan ihan vaan niin kuin itse tahdon. Ja minä tahdon tehdä seuraavalla tavalla:

Ensiksi pesen kasvoni puhtaaksi yövoiteista ja yön hikoiluista.

Seuraavaksi pohjustan silmämeikin ja levitän luomivärit ja rajauksen. Tässä vaiheessa shimmereitä on helposti pitkin silmänalusia hyvinkin häiritsevästi (ja vaikka kuinka yritin, en ikävä kyllä saanut niitä oikein vangittua kuvaan):

No, joka tapauksessa niitä on nyt pitkin silmänalusia, enkä voi sietää niitä.

Tässä vaiheessa laitan vanulappuun puhdistusvettä (tai kasvovettä) ja pyyhin silmänaluseni puhtaiksi.

Seuraavaksi taputtelen silmänympärysvoiteen ja kosteusvoiteen paikoilleen ja niiden imeytyessä sudin mascarat paikoilleen. Jos rasva on tuhdimpaa, käyn myös harjaamassa hampaani tähän väliin.

Voiteiden imeytymisen jälkeen on sitten sopiva hetki pyöritellä meikkipohja paikoilleen kabukilla ja sutia siveltimellä enemmän peittoa sitä tarvitseville alueille.

Tässä välissä laitan kulmakynän ja kulmavahan paikoilleen.

Lopuksi lisään kevyesti poskipunaa ja korostuspuuteria poskipäille ja teen vielä tarvittavat lisäykset ja korjaukset meikkiini.

Millaisia meikkijärjestyksiä teillä on?

(Joku tietysti sanoo nyt, että tee ensin meikkipohja ja pyyhi sitten varisseet luomivärit lopuksi pois tai laita irtopuuteria stopperiksi tai mitä käteviä neuvoja näitä ikinä onkaan, mutta minä sanon, että enkä! Tämä on paljon helpompaa eikä shimmereitä takuuvarmasti jää pitkin poskia ja silmänalusia eikä silmänalusille muutenkaan tarvitse tuhlata viittä kiloa irtopuuteria ihan vaan siksi, että sen pyyhkii kohta kuitenkin pois.)

Joku olisi tietysti halunnut tietää kommenttejakin tuosta Clarinsin puhdistusvedestä, joten tässä hieman niitäkin:

Tämä jätti iholle todella kivan tunnun ja putsasi varisseet meikit helposti ja hellävaraisesti. Tämä oli minulle ennen myös näppärä apu, kun käytin vielä meikkivoidepohjaa ja tulin töistä käymään kotona ja minulla oli vain pikainen hetki aikaa valmistautua illanviettoon ja pikakaunistaa itseni. Perinteinen meikkipohjahan ei välttämättä aina pysynyt siistinä aamu seitsemästä lasikengän putoamiseen, joten tykkäsin pyyhkiä sen tällä helposti pois ilman, että silmämeikkiäkin tarvitsi tehdä uudelleen. Nyt puhtaalle iholle oli helppo tehdä uusi, siisti pohja illaksi. (Ja luojan kiitos, että olen jättänyt meikkivoiteet ja siirtynyt mineraalipohjiin niin tästäkin mössääntymisilmiöstä on vihdoin päästy ja sama meikki pysyy siistinä aamusta yöhön eikä nassuni taatusti muutu yön pikkutunneilla kurpitsaksi.)

En nyt tiedä, onko tämä huomattavasti tavallista kasvovettä pesevämpää (tai no tiedän: ei ole), mutta ihan kiva tapaus tämä ainakin on kasvojen pikafreesaukseen.

Itselläni oli tuotteesta vain matkakoko käytössä enkä ihan välttämättä tarvitse tällaista tuotetta itselleni, joten en hanki uutta. Aamuiset luomivärinrippeet lähtevät kyllä pelkällä tavallisella kasvovedelläkin (joka tämä sisältönsä puolesta melko pitkälle olikin) ja muuta käyttöä minulla ei tälle nyt juuri olekaan. Reissun päällä tällaiset puhdistusvedet ovat käteviä, mutta jatkuvaan käyttöön ainoana meikinpuhdistajana en näitä kellekään suosittele.

Käyttääkö joku näitä puhdistusvesien nimellä kulkevia tuotteita usein?
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Olen tähän asti tehnyt niin, että olen laittanut meikinpohjustusvoiteen/mineraaliprimerin ja sitten silmämeikin ja pyyhkinyt siveltimellä hileet ja ripsiväriroskat, mutta ehkä tuo onkin järkevämpi järjestys – eli että pesisin kasvot, laittaisin käyttämääni Favoran kosteuttavaa suihketta, sitten silmämeikin ja sen jälkeen samalla suihkeella ja pumpulitukolla hileet pois ja sitten kosteusvoide ja muu meikki.

 2. 2

  Oma järjestys täälläkin sanoo

  Hauska kuulla, että muillakin on "omia" järjestyksiä. Mä joskus yritin tuota puuterikikkaa ja totesin, että ei ole minua varten. Silmänaluseni näyttivät sen jälkeen aivan rutikuivilta.

  Mä putsaan aamulla kasvot kasvovedellä ja laitan silmänympärysvoiteen ja kosteusvoiteen. Niiden imeytyessä pesen hampaat. Pohjustan luomet, laitan luomivärit ja rajauksen. Ja pyyhkäisen tarvittaessa silmänaluset. Olen kyllä sitä miettinyt, että pyyhkäiseekö se kosteusvoiteenkin, mutta olen ajatellut, että eiköhän se ole tuohon mennessä imeytynyt riittävästi.

  Tämän jälkeen laitan tuuhentavaa ripsiväriä ALAripsiin. Sillä välin, kun se kuivaa, laitan kulmakarvat kuntoon. Sitten taivuttelen yläripset ja laitan tuuhentavaa ripsiväriä lähinnä ripsien juureen (en siis värjäile yläripsien latvoja kovin huolellisesti).

  Sit onkin aika tehdä kasvomeikki eli mineraalit on käytössä. Käyttämäni satsi vähän riippuu tilanteesta, mutta maksimissaan foundation, peitot, varjostukset, poskipuna ja puuteri.

  Sitten laitankin hieman pidentävää ripsiväriä yläripsiin ja lähinnä siis kärkiin keskittyen. Lopuksi huulet.

  Muuten, mikä noista Diorin viisikoista ois sellainen kohtuu nude sävyiltään? Haen siis jotain sellaista, missä ois vaikka jotain ruskean sävyjä, ehkä pinkkiä vähäsen. Minulle on kertynyt paljon kaikkia voimakkaita värejä, kuten mustaa, hopeaa, violetin sävyjä. Nyt kaipailisin jotain sellaista, jolla saa varsin huomaamattomankin meikin halutessaan. Sen verran kommenttina, että monet luumun/kanervan sävyt saavat luomeni näyttämään "itkettyneeltä" eli ilmeisesti ihoni sävy jotenkin nappasee punaisuuden ja korostaa sitä. Eli ei saisi olla mitään "punertavaa" ruskeaa. Tuli vaan mieleeni, että sinulla noita viisikoita on, niin voisit tietää tuosta noin vaan. 😀

 3. 3

  sanoo

  Itsellä aamujen meikkijärjestys/rutiinit ovat niinkin helppoja ku kasvojen & hampaiden pesu, rasvojen laitto, ripsiväri, kulmakarvat, meikkivoide ja poskipuna. Ja aikaakin menee tasan 7 minuuttia. 😀

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Oma meikkijärjestykseni on täysin samanlainen kuin sinun! Mielestäni paljon loogisempaa (ja siistimpää) tehdä silmämeikki ensin! 🙂

 5. 5

  sanoo

  Heippa taas,
  tähän väliin on hyvä esittää kysymys, joka on pyörinyt kielen päällä. Minä kun keikun nyt vielä meikkivoiteen ja mineraalipohjan välillä…
  Kuinka mineraalipohja kestää kyyneleet? Minulla on herkästi vuotavat silmät ulkona tuulessa ja niitä kyyneleitäkin vuodatan aina silloin tällöin muutenkin.
  Lähteekö pohja mukana helposti, jääkö ikävännäköinen noro poskelle ja silmänaluset heti pilalla?

  Itse en ole lämmennyt koskaan noille puhdistusvesille. Kyllä kasvovesi ajaa saman asian.

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Mitä mineraalimeikkipohjaa suosittelisit? Onko olemassa yhtään Suomesta saatavaa, hyvää ja kestävää meikkipohjaa, jonka saisi kohtuullisella hinnalla? Onko esim. The Body Shopin mineraalimeikit oikeasti mineraaleista valmistettu/sisältävät mineraaleja? Kun puhetta on ollut siitä, että monet markkinoilla mineraalimeikkeinä myytävät meikit eivät oikeastaan sisällä mineraaleja. Haluaisin todella meikkipohjan, joka kestää aamusta iltaan, eikä mene piloille. Olen meinaan tottunut siihen, että meikkaamisen jäljiltä muutamassa tunnissa meikkipohja ovat ''sulanut'' pois kasvoilta. 😀

 7. 7

  sanoo

  Hei, hassua 😀 avasin blogin, tässä oli 0 kommenttia, nyt kun aloin kommentoimaan, oli kommentteja jo 6! 😀

  Täällä päässä meikit tehdään näin: ensin meikkivoide, kulmien pohjustus, luomiväri, rajaus, ripsari, puuteri ja poskipuna. Jos kulmista on lähtenyt pari liikakarvaa pois, piirrän ne aivan ensiksi.

  Musta on tosi hassua, kun ennen oli tosi erikoista kun jotku pisti rajauksen luomivärin jälkeen, mutta nykyään itsekin teen sen niin. Ennen laitoin ensimmäisenä rajauksen.

  Ja vielä se, tykkään blogistas kauheena! Hirveästi itekin tekee mieli bloggailla tuotteista jotka ovat loppuneet…

 8. 8

  sanoo

  Minä olen ihastunut Nuxen puhdistusveteen. Se on vähän monikäyttöisempi, koska toimii hyvin vaikka vaan silmämeikinpoistoaineena. Tosin en myöskään käyttäisi tälläistä monitoimituotetta ainoana puhdistustuotteena. 🙂

 9. 9

  Miia sanoo

  Tälläinen postaukseen liittymätön pyyntö, mutta voisitko johonkin postauksen loppuun vaikkapa laittaa kuvan, jossa sinulla on huulillasi Lumene Natural coden huulikiiltoa sävyssä 02 Berry Smoothie?

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Mineraalimeikkipohjista kysyvälle sanoisin, että baremineralssin meikkipohja kestää paremmin kuin kokeilemani meikkivoiteet, itse lopetin melko vasta meikkivoiteiden käytön ja siirryin mineraalimeikkien käyttäjäksi (kokeilujen kautta). Toki kiiltoa voi esiintyä päivän mittaan, mutta se on helppo korjata pienellä määrällä sarjan irtopuuteria. Mutta meikkivoiteiden tapaista meikin "valumista" ja "sulamista" jne. ei esiinny. Kannattaa tilata baremineralssin starter kit ja kokeilla, ainakin kyseiset tuotteet olivat minun ihoni pelastus 🙂 iho on paremmassa kunnossa ja enää ei tarvi katsoa työpäivän jälkeen peilistä paakkuuntunutta meikkivoidekasaa 😀

 11. 11

  Jedevela sanoo

  Täältä löytyy myös yksi "väärässä järjestyksessä" meikkaava 🙂 Ensin putsaus ja rasvaus/pohjustus, sitten silmien rajaus, ripsari, luomivärit ja viimeisenä meikkipohja/kulmat. Itse olen todennut tuon helpommaksi tavaksi kun rajausta joutuu korjailemaan ja ripsiväri helposti sotkee luomen/alaluomen (=luomivärit pilalla)
  Kiitos muuten, tämä on yksi lempiblogejani!
  Max Factorin ripsariin tutustuinkin vinkistäsi ja tykästyin.. Seuraavaksi ajattelin juurikin noita mineraalipohjia kokeilla, kunhan rahatilanne tästä hieman paranee, että joskos ne sopisivat paremmin atooppiselle/pintakuivalle iholleni.. (verrattuna siis normi meikkivoiteisiin)

 12. 12

  sanoo

  Minäkin meikkaan silmät ihan ensimmäisenä. Varisseet luomivärit poistan teipinpalasella. Tarttuvat hyvin sellaiseen perus-Scotchiin ja tällä tavalla voi levittää kosteus- ja silmänympärysvoiteen ennen silmämeikkiä, teippi ei kuluta niitä kuitenkaan pois.

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Myös minä teen ensin silmämeikin (rajaus, luomiväri ja ripsari) ja sitten vasta levitän meikkivoiteen, puuterin ja aurinkopuuteria (lopuksi hoidan kulmat). Teen meikkini tässä järjestyksessä samasta syystä kuin sinä, mutta myös siksi, että hankaan kädelläni helposti poskea, kun teen vaikka rajausta, joten se kuluttaisi heti vähän meikkipohjaa pois turhaan.

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Suosittelen kokeilemaan Vichyn vastaavaa, ootas kun käyn katsomassa nimen… Vichy PURETE THERMALE Calming Clensing Solution face and eyes
  Tällä lähtee myös silmämeikki jos luomivärikokeilut meni överiksi. Ei kuivata lainkaan todella mukava fiilis jää iholle.

 15. 15

  sanoo

  Kiva kuulla muiden järjestyksiä. 🙂

  Oma järjestys täälläkin: Earth Reflectionissa on nudeja sävyjä (enemmän viileitä kun lämpimiä), mutta kevyesti vaaleanpunertava keskellä. Samoin toisessa ensikuussa ilmestyvässä lookkipaletissa. Noissa on kuitenkin kevyt shimmeri mukana. Muuten nudeja paletteja ovat Incognito ja Beige Massai, mutta ne ovat sitten aika nudeja tosiaan ilman mitään piristävää pinkkiä yms. Beige Massai on lämpimempi, Incognito viileämpi.Myös Spring Bouquet on aika kiva kevyt paletti. 🙂

  Tiina: Kestää mielestäni hyvin ja koska tämä on niin ohut, eivät kyyneleet nimenomaan jää mitenkään raitoina pohjaan, kuten meikkivoide+puuteri pohjaan usein jää.

  Anonyymi: Ei oikein ole Suomessa tarjolla. Toki kaikki mineraalimeikeiksi kutsutut aina sisältävät mineraaleja, mutta niin ne myös sisältävät paljon muutakin. Suomen markkinoilla on todella vähän puhtaita mineraalipohjia (esim. bareMinerals, Youngblood)ja niiden hinta on sitten jo yli 50 euroa. TBS:n mineraalipohja ei ole ihan puhdas mineraalimeikki, mutta sopii kyllä rasvaisemmalle iholle hyvin, sillä imee rasvaa tehokkaasti. Kuivemmalle iholle en kuitenkaan suosittelisi. Marketin mineraalimeikit suosittelen skippaamaan suosiolla. 🙂

  Miia: Mielelläni näyttäisin, mutta en omista tuota sävyä enää. Annoin sen joskus ajat sitten pois, sillä se oli noista kiilloista heikkolaatuisin. Kerääntyi ikäviksi kasoiksi huulien juonteisiin eikä pysynyt oikein siistinä. :/

  Anonyymi: Kiitos Vichy vinkistä! 🙂

  JenniJ: Kiitos teippivinkistä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *