Päivä 254: Loppuneita meikkejä

Meikkituotteita on nyt päässyt loppumaan pari kappaletta. Onneksi.

Korkkasin tämän YSL:n Faux Cils Volume mascaran vasta kuukausi sitten, kun löysin sen laatikkoni perukoilta ja rakastuin siihen kovasti taas, mutta harmikseni se oli ehtinyt muhimaan laatikkoni pohjalla vähän turhan kauan…

Tarina tämän mascaran takana menee niin, että ostin tämän viime syksynä osana mascarasettiä, jossa tuli mukana myös minikokoinen silmämeikkikynä ja silmämeikinpoistoaine. Tai oikeastaan ostin näitä settejä kaksi, sillä näille jäi Sokoksen 3+1 päivillä hintaa enää reilut kuusi euroa (!) kappale. Muistelisin näiden olleen toissajoulun lahjasettejä, joten halpa hinta 3+1 päivien viimeisenä päivänä selittyi sillä. Ensimmäisen setin mascaran käytin heti, mutta tämä toinen jäi odottamaan vuoroaan.

Ei siis tullut yllätyksenä, että tämä valmiiksi pari vuotta vanha mascara kuivahti lähes täysin oltuaan käytössä vasta reilun kuukauden. Tämä ei siis ole tälle mascaralle missään tapauksessa tyypillistä ja vika oli vain itsessäni, kun unohdin ottaa tämän käyttöön. Tiedä vaikka minä tai joku muu olisi kurkannut tätä jo vuosi sitten, jolloin massan sekaan olisi päässyt ylimääräistä ilmaa. No, niin tai näin, mutta ihan mieletön mascara tämä silti oli toimiessaan. I’m lovin’ it!

Kaksi muuta loppunutta meikkituotetta oli tarkoitettu kulmille.

Toinen niistä oli Lumenen harmaanruskea kulmakynä, joka oli pitkään lemppareitani. Laatunsa puolesta tämä on kyllä hyvä kynä varsinkin kun miettii tämän hintaa. Ei pahaa sanottavaa, mutta tällä hetkellä tukkani on sen verran tumma, että olen joutunut käyttämään tätä yhdessä Lumenen harmaanmustan kulmakynän kanssa (joka sitten puolestaan on yksinään helposti liian tumma). Tämä sävy on kyllä varmasti hyvin monelle sopiva ja voisinkin heittää villin veikkauksen, että tämä on varmasti Suomen myydyin kulmakynä sävyltään.

Toinen loppunut kulmatuote oli Diorilta:

Diorshow Brown kulmageeli sävyssä 781 Shiny Brown, jonka sävy itseasiassa mätsää lähes kuvassa näkyvän kynsilakan kanssa (China Glaze Prize Winning Mare).

Hauskaa tässä tuotteessa oli, että kun tuotetta kurkkaa, näyttää se itseasiassa lähinnä glitterilinerilta shimmereineen (mitä en tietenkään tajunnut kuvata ennen kuin heitin tämän pois). Kulmissa tämä shimmeri ei kuitenkaan tule vahvasti esiin vaan lisää vaan lähinnä kolmiulotteisuutta:

Jäljestä tuli helposti aluksi hieman liian tumma, mutta kun tuote kuivahti himpun verran eikä sitä enää tullut kulmiin kerralla liikaa, tykästyin tuotteeseen kovasti. Harmi vaan, että tämä poistui juuri Diorin valikoimista.

Toisaalta tykkään kyllä kulmavahoista kulmageelejä enemmän. Geelit jättävät kulmat kovemman tuntuisiksi ja jäykemmiksi kun taas vahat tekevät pehmeämpää jälkeä -ihan kuten hiustuotteissakin. Tyytyväisenä otan siis käyttöön vuoroaan odottaneen Lumenen kulmavahan, joka taitaa loppujen lopuksi kyllä olla lempparini kulmia kiinnittävistä tuotteista.

Yhdestä tuotteesta olisi vielä pakko mainita. Tämä oli sellainen tuote, että jos olisin ollut vähänkään amatööri näiden tuotteitteni kanssa, olisin heittänyt tämänkin jo pois. Kyseessä on ehdoton HG-luomivärinpohjustajani Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion:

Lähes puolen vuoden käytön jälkeen tästä ei enää saanut pahemmin mitään irti. Tuttu ongelma varmasti monelle. Olen kertonut tämän vinkkini täällä ennenkin, mutta kertaus on aina tarpeen. Varsinkin kun tätä voi tosiaan soveltaa myös huulikiiltojen kanssa.

Kun tällaisesta tuotteesta ei enää oikein irtoa mitään, kannattaa irrottaa tuotteen suuaukolta annostelija:

Tuo pieni palanen päättä, minkä verran tuotetta pääsee pakkauksen suuaukon läpi tulemaan ja estää applikaattorin kunnollisen pyörittelyn putkilossa. Mascaroiden kanssa en tätä poistoa suosittele, mutta huulikiillot ja voidemaiset luomivärit yms. ovat sellaisia, joista saa mukavasti vielä tavaraa irti annostelijan poiston jälkeen. Itse käytin tätä tuotetta viimeksi puoli vuotta annostelijan kanssa ja sitten toiset puoli vuotta ilman annostelijaa ja siinäkin vaiheessa tavaraa olisi vielä ollut vaikka kuinka paljon jäljellä, mutta vuoden lähes päivittäinen käyttö tällaiselle silmän lähelle menevälle tuotteelle oli ihan tarpeeksi.

Tähän väliin on kuitenkin taas hyvä hetki kehua tuota primeria. Aivan loistava tuote, jonka päälle luomivärit tarttuvat hyvin ja jonka kanssa luomiväri pysyy ihan läpi päivän hyvänä. Ja ennen kaikkea tämä on tosiaan hyvin riittoisaa. Helpoiten tätä taitaa saada ostettua Look Fantasticista.

Muita tähän rakastuneita?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mulla on huulikiilto josta ei oikeen tullu mitään, joten poistin ton annostelijan, ja nyt sieltä tulee niin paljon ettei sitä voi käyttää 😀 Lisäks se vuotaa nyt jos sen laittaa vaakatasoon 😀

  Täytyykin kokeilla tunkea toi annostelija takasin sinne.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  mielelläni lahjoittaisin sinulle uuden diorin kulmageelin, minä kun hamstrasin noita poistosta lähes ilmaiseksi ja nyt luulen että en ehdi käyttää niitä tarpeeksi nopeasti etteikö se viimeinen vähintäänkin menisi vanhaksi kaapissa :-/ … kun nyt satuin saamaan kaupan päälle vielä sen testerinkin – oli pari tuntia aikaisemmin avattu, kun edellinen oli ollut kuivunut ja tod näk sitä ei ollut kukaan ehtinyt edes räplätä vielä 😉

  /nanna

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Saisiko pyytää, että ottaisit joskus silmäkuvia vähän luonnollisemmasta kulmasta? Nuo silmämunakuvat ovat meikkejä kuvatessa vähän huonoja (ja luulen, että se huono olo mistä joku Ripsimissikisassa mainitsi johtuu juuri tuollaisista kuvista). Taidekuvana tuo ehkä menisi, mutta jos on tarkoitus näyttää kuinka ripset asettuvat, olisi edestä otettu kuva huomattavasti toimivampi.

 4. 5

  sanoo

  Vähän aiheen ohi tiedustelu, johon ei lähi-Kicksin henkilökunta osannut vastata:

  Poistuuko/Poistuiko Diorilta vain tuo sävy kulmageelistä? (Diorshow Brown kulmageeli sävyssä 781 Shiny Brown) Vai poistuuko heiltä koko tuote?

  Olen ihastunut kyseisen tuotteen vaaleampaan sävyyn, ja pohdin pitäisikö sitä alkaa hamstraamaan?

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Hei! Tuli mieleeni tummasta tukasta puheenollen, että oletko koskaan antanut katsausta markettien hiusväritarjontaan? Niitähän on vaikka minkälaista ja laadutkin vaihtelee kovasti. Olisin kiinnostunut kuulemaan ajatuksiasi hinta-laatusuhteesta, värin ja kiillon kestosta ja mikä yleensä ottaen on suosikkisi! T. Utelias

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Nyt menee vähä tämän aiheen ohi, mutta pakko hehkuttaa.

  Kotiuduin juuri BareMinerals kutsuilta ja rakastuin ihan täysin.

  Siis niin ihania!Ihanaa,kevyttä jälkee. Ei jää sellasta kamalaa maskia!

 7. 9

  Satu sanoo

  KYLLÄ, tämä on ensimmäinen pohjustus, joka pitää luomivärin siistinä myös minun malliltaan hankalilla (näkyvä liikkuva luomi lähes olematon) luomillani koko päivän. Kokeilin aiemmin mm. Guerlainin paljon kehuttua pohjustusainetta, mutta kallis tuote oli hetkessä käyttökelvoton kuivuttuaan kuukaudessa, myöskään toimivuus ei mielestäni vastannut mainetta. Harmi vain, että UDPP on ostettava ulkomailta. Ottaisikohan Stocka valikoimiinsa Urban Decayn, jos laatisimme nettiaddressin?

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Ei vitsit… Ostin viime viikolla yhden kosmetiikkatuotteen, aloin hiukan katumaan ostostani, joten googlasin sen. Löysin sinun blogisi, tykästyin. Sitten yllätyin, nuo kynnet tässä postauksesi ekassa kuvassa on ne samat kynnet mitä ihailin sillä myyjällä joka minulle möi tämän kosmetiikkatuotteen!

  Mikä sattuma! Sinä siis möit minulle (Lumenen voiteen) josta minä etsin tietoa, ja löysin blogisi 🙂

  Kyntesi jäi mieleen, kun ne oli niin siistit ja hyvin hoidetun näköiset.

  Aikmoinen sattuma 🙂 Hyvää syksynjatkoa sinulle!

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Hei! Onpas kiva blogi! Löysin tämän vasta googlatessani erään kokeilemasi tuotteen nimellä. Selailin blogin läpi lukien sieltä täältä, toisista kohdista enemmän ja toisista vähemmän. Minä kun en itse kosmetiikkaa juuri käytä enkä oikein, tuota, ymmärrä sinun elämäntapaasi, mutta et sinäkään ehkä minun. 😉 Tämä on niin vetävän hauskasti kirjoitettu, että koukkuun jäin! (Sama kävi Sophie Kinsellan Himoshoppaaja-sarjan kanssa, oletko lukenut niitä kirjoja?) Ja heti löysin itselleni oivasti sopivan vinkin, nimittäin tuon Bepanthenin. Meillä kun sattumalta on juuri tuota sinistä, koska mies osti apteekista väärää kun piti tuoda punaista.

  Haluan esittää sinulle pari kysymystä: millä saa tosi rohtuneet kädet taiottua äkkiä taas pehmeiksi? Kyse on lapsesta joka on vissiin päässyt päiväkodissa ulkoilemaan ilman hanskoja, itse en omiani ikänä saisi moiseen kuntoon. 😡 Mutta jos sinulla olisi jotain hienoja kikkakolmosia ihan perustuotteilla.

  Ja toinen on nassun pikapuhdistuksesta kyse. Pyöräilen töihin ja vaikka en nyt täyttä häkää polje niin kostuuhan siinä naama väistämättä jonkin verran. Osaatko suositella mikä olisi nopea ja kätevä tapa tahi tuote muutaman minuutin puhdistautumisriittiä varten? Naama tarvitsee siis vain puhdistaa, meikkiä en voi (enkä edes haluaisi) käyttää eli siitä ei tarvitse huolehtia.

  Loppuun tarjoan sinulle vielä yhden vinkin: http://tinyurl.com/ylbh868

  Kiinnostuitko? 🙂 (Löytyy myös valkoisena mutta niistä ei ollut kuvaa. Ja löytyy monesta muustakin paikasta kuin vain linkin esittämästä mutta tuosta löysin sen nopeiten.)

  Terveisin Leppäkerttu

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Voi kun minua innostaisi tilata tuo pohjustaja mutta en uskalla :/ kuinka paljon tuohon läntätään veroja vai tuleeko ollenkaan?

 11. 13

  sanoo

  Opri: Juu, ei toimi kovin täysien tuotteiden kanssa, kokeiltu on. 😉

  nanna: Itse taidan loppujen lopuksi olla tyytyväisempi Lumeneen. 🙂

  Anonyymi: Itse en tahdo ripsikuvia katsoessani tietää, kuinka ripset asettuvat vaan nähdä sen konkreettisen jäljen: tuleeko tuuheutta, pituutta, paakkua, erottelua… Omilla ripsilläni edestä päin kuvattuna eivät ripsivärien ominaisuudet tule millään esiin.
  Ja hei, ainahan minä katselen muita nokkapystyssä, eli ihan luonnollinen kuvakulma. 😉

  Jana: Koko kulmageeli poistuu valikoimista. :/

  Marsu: Näinpä. 🙂

  Utelias: Itse käytän vain markettivärejä ja koska itse tummennan tukkaa vaaleasta 8-9 asteisesta 3.0 tummuuteen, täytyy värin oikeasti olla hyvä ja jaksaa värjätä sekä pitää väri. L'orealin konserniin kuuluvien (L'oreal, Garnier) jälki ei ole vakuuttanut minua tähän mennessä vielä ollenkaan, Schwarzkopfilta puolestaan on löytynyt mainioita värejä. Itse vaihtelen väripakkauksia lähes jokakerralla jos vain on oikeaa sävyä tarjolla, eli olen kokeillut useita, mutta mitään mieletöntä suosikkia ei ole ehtinyt tulla. 🙂

  Anonyymi: Juuri tuosta minäkin tuossa pohjassa tykkään. 🙂

  Satu: Joku saisi kyllä ottaa valikoimiinsa. 🙂

  Anonyymi: Eikä! 😀 Mikä tuote mahtoi olla kyseessä, jos vaikka muistaisin? Harmi, jos tuote ei olekaan ollut mieleinen. :/

  Leppäkerttu: Olen usein tukussa katsellut noita, mutta jättänyt aina ostamatta. Olen todennut, että leikkaan aina kuitenkin auki. 😉
  Normaalisti suosittelisin omaa ehdotonta leppariani rohtuneille ja kuiville käsille, eli Body Shopin Hamppu käsivoidetta yöksi tai sitten jotain muuta rasvaisempaa käsivoidetta yöksi puuvillahanskojen kanssa. En sitten tiedä, kuinka päiväkoti-ikäinen innostuu puuvillahanskojen kanssa nukkumisesta. :/ Yöksi se tujumpi voide kannattaa silti varmasti laittaa, niin ei haittaa lapsen leikkejä.
  Ihan vaan kasvovesi tai puhdistusvesi (esim. Clarinsilta) voisivat olla kivat puhdistajat ja virkistäjät. Melkein pelkkä kasvovesi voisi riittä, sillä varsinaista puhdistusta et niinkään tarvitse. Kasvovettä vaan vanulappuun ja kasvojen pyyhkäisy ja olet valmis. 🙂

 12. 14

  sanoo

  Anonyymi: Ei tule veroja ollenkaan. Tuotteen hinnan lisäksi tulee 2,2 puntaa postareita eikä mitään muista kuluja tule. Tilaa vaan rohkeasti. 😉

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  täytyykin varmaan myös kokeilla tuota lumenen kulmavahaa… tykkään kovasti diorin kulmageelistä, mutta nyt kun olen pitänyt hiuksia omanvärisinä (punainen) enkä värjännyt tummemmaksi tuo shiny brown tuntuu melkein liian tummalta – sehän kun on kuitenkin kulmissa lähes mustaa.

  täytyy varmaan säilyttää nuo avaamattomat siltä varalta, että joku päivä taas tummennan tukkaa. tai sitten värjätä hiukset mustaksi, jotta saan käytettyä pois 😀

  /nanna

 14. 16

  Anonyymi sanoo

  Kiitos vastauksestasi!

  Ettäkö ihan pelkkä kasvovesi riittää? Ettei tarvitse mitään päivävoidetta lisäksi?

  Ja no, päiväkoti-ikäisen saa helposti nukkumaan hanskat kädessä. Ensin etsitään puuvillaiset hanskat (meiltä sattui löytymään) ja pestään ne, ettei sänky tulee hiekkaiseksi. Sitten odotetaan, että tenava nukahtaa ja nukkuu sikeästi (meillä tähän liittyy aina se, että käydään sammuttamassa huoneesta yövalo mikä on jäänyt päälle), rasvataan ne kädet ja vedetään hanskat käteen. 🙂 Näin välttyy tuloksettomista perusteluista miksi yöllä pitäisi käyttää hanskoja… Kyllä ne hanskat varmasti jonkun aikaa kädessä pysyvät vaikka eivät ehkä aamuun asti. Jotkut allergiset lapset joutuvat aina nukkumaan kädet siteissä etteivät raavi itseään yöllä verille plus paksut, hoitavat rasvat saavat rauhassa vaikuttaa. He käyttävät apteekista saatavaa sideharsotuubia.

  Minkälaisia hanskoja itse käytät yöllä? Minä olen itselleni käyttänyt sellaisia siivoushanskojen alushanskoja, joskus kun on kesätienestejä tullut siivoojana hankittua, mutta ne menee niin helposti rikki.

  Terveisin Leppäkerttu

 15. 17

  sanoo

  Leppäkerttu: Niin siis minä puhuin vaan puhdistuksen osalta, sillä siitä ymmärsin sinun vain kysyneenkin. 🙂
  Mutta siis ehdottomasti kyllä suosittelen ihotyypin mukaista kosteusvoidetta puhdistuksen jälkeen kosteuttamaan ja suojaamaan ihoa.
  Itsekin olen käyttänyt noita samoja siivoushanskojen alla käytettäviä ja ovat toimineet minulla hyvin, sillä olen aika rauhallinen nukkuja ja öisin kädet saavat olla aika rauhassa. En tiedä, löytyisikö vaikkapa apteekistasitten kestävempiä.

 16. 18

  sanoo

  Leppäkerttu: Olen nähnyt The Body Shopissa myytävän valkoisia puuvillahanskoja, siis juuri tuohon tarkoitukseen 🙂 Hintaa en kyllä millään muista…

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Ostin tänään Turun Wiklundilta Diorshow brow 541 shiny blond 50% alessa. On hyvä tuote ja hintakin. Ostin myös mavalan mava dry mutta sitä en oo vielä testannu. Täältä saa niin hyviä vinkkejä että samaan tapaan vaan blogiasi jatkamaan! 😀
  T:Marsupilami

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *