Päivä 251: Älä tuomitse turhaan

Kuten moni muukin bloggaaja, sain minäkin Aussien Real Volume shampoon ja hoitoaineen testattavikseni. Testausta on nyt takana jo pari viikkoa ja olen muodostanut niistä hyvin selkeän mielikuvan.

Kun sain nämä tuotteet käsiini ja katsoin incejä olin ihan 100% varma, etten todellakaan tule tykkäämään näistä.

Shampoon sisältö näytti todella pesevältä ja hoitoaineesta löytyi vain melko kevyesti kosteuttavia ja pehmittäviä aineosia. Todella erityyppisiä tuotteita siihen verrattuna, millaisia olen tottunut hakemaan. Halusin kuitenkin antaa näille mahdollisuuden ja oletin, että käytän näitä sen pari kertaa hampaat irvessä ja sitten ne hautautuvat hyllyn perälle, josta ne jaan joskus eteenpäin.

Mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että ei olisi saanut tuomita etukäteen! Yksi asia nimittäin jonka olen tuotteiden sisältöjä viimeaikoina opiskellessani oppinut on, ettei huonoja tuotteita oikeastaan ole pahemmin olemassa. On vain erilaisia tarpeita ja niihin erilailla sopivia tuotteita.

Minähän olen hakenut mahdollisimman hoitavia ja kosteuttavia tuotteita tukalleni enkä ole ajatellutkaan, että käyttäisin vähemmän hoitavia tuotteita. Mutta miksi ihmeessä olen ajatellut näin? Oma tukkani on kuitenkin tällä hetkellä ihan hyvässä kunnossa ja mitä enemmän tuotteet pehmentävät tukkaa, sitä tehokkaammin ne myös lopulta lätsäyttävät minulla. En minä tarvitse tällä hetkellä jatkuvasti tehokkaasti kosteuttavia ja tukkaa pehmittäviä tuotteita. Tarvitsen shampoon, joka pesee hyvin ja hoitoaineen, joka jättää tukan pehmeäksi ja sileäksi ja mielellään ilmavaksi, mutta jonka siloitusteho ei välttämättä perustu pelkkiin silikoneihin. Ja hei, taisin löytää ne.

Jos tykkäät, että shampoo pesee tukan kunnolla (muttei nyt ihan mäntysuovan lailla kuitenkaan) ja että tukkasi jää pesun jäljiltä ilmavaksi uskoisin sinun tykkäävän tästä. Tämä nimittäin tosiaan pesee kunnolla, mutta ei minun mielestäni kuitenkaan liikaa. Kuivalle tukalle ja päänahalle en tätä suosittelisi, mutta muuten tämä on aivan mainio.

Jos tahdot hoitoaineen jättävän tukkasi sileäksi ja pehmeäksi, mutta kuitenkin ilmavaksi eikä ollenkaan raskaaksi, saatat tykätä tästä. Jos tukka on kuiva, suosittelen käyttämään hoitavempia aineita, mutta jos mitään mieletöntä kuivuusongelmaa ei ole ja haluat kevyesti hoitavan hoitoaineen, niin kyllä tätä kannattaa kokeilla. Tuotteen mainostetaan tuuheuttavan humalan voimalla (eikä nyt tarkoiteta, että käyttäjän pitäisi vetää kännit voidakseen vaan kuvitella tuotteen tehoavan vaan siis tuote itsessään sisältää humalaa), mutta sitä on kyllä tuotteessa niin vähän, ettei teho kyllä siihen pahemmin perustu vaan lähinnä vaan siihen, että tuotteessa on vain kevyesti hiusta pehmittäviä aineosia, jotka eivät vedä tukkaa lättänäksi.

Minä tosiaan aioin vaan kokeilla näitä. Kokeilin kerran ja tukasta tuli niin kivan tuntuinen, että tahdoin kokeilla uudelleen. Kokeilin uudelleen ja tukka tuntui edelleen hyvältä. Nyt olen sitten käyttänyt näitä yli kaksi viikkoa putkeen enkä ole oikeasti malttanut käyttää mitään muita shampoita tai hoitoaineita.

Olen jotenkin ajatellut, että jos käytän vähemmän hoitavia tuotteita, tukkani kuivuu. Mutta piru vie, tukkani tuntuu kokoajan vaan niin hyvältä, että sitä on pakko hiplata! Ja koska hoitoaineessakaan (kuten shampoossakaan) ei ole silikoneja, ei siloittava tunne perustu pelkästään niihin. Johtopäätös: tukalleni riittää kevyemmät kosteuttavat aineet eikä sitä tarvitse ladata täyteen hoitavia aineita ja lätsäyttää sitä täysin. Ei siis ehkä kannata tuomita tuotteita täysin kokeilematta niitä itse ensin. Ja sitäpaitsi näiden kahden käyttö yhdessä pitää tukkani tavallista kauemmin puhtaan tuntuisena, sillä tukka ei tosiaan makaa päätä pitkin, vaikka onkin sileä ja pehmeä.

Aina jos bloggaaja saa tuotteita kokeiltavikseen oletetaan, että hän kehuu tuotteita siksi, että on saanut ne ilmaiseksi. En ymmärrä tätä logiikkaa, sillä en minä ainakaan olisi ostettavissa kahdella hiustuotepullolla. Hei ihan tosi, niitä on kuitenkin muutama jo valmiiksi ja kyllä niitä muutenkin aina varastoihin ilmestyy. Voin siis ihan rehellisesti sanoa, että minä tykkäsin näistä ja aion ehdottomasti käyttää pullot tyhjiksi yhteen putkeen. Mitään tehohoitavia nämä eivät ole, mutta eipä se ole näiden tarkoituskaan.

Kokeilkaa itse, tykkäättekö!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Mistäs soita Aussieita sitten voisi hankkia? Onko muualla kuin esim. Kickseissä, jota täällä Oulussa ei tietenkään ole… Muuten tuottet kyllä kiinnostaisivat, sillä useammaltakin eri taholta olen kehuja kuullut.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  hihh, minullakin on ollut tapana 'ylihoitaa' hiuksiani. ja olin aivan pöyristynyt, kun kampaaja sanoi että ei suosittele että käyttäisin itään hoitoainetta kun tukka on niin hyvässä kunnossa :O. whattt?? mutta kyllä se paikkansa piti, hiukset tuntuvat hyviltä vaikka laitan hoitoainetta vain kerran viikossa ( sen verran on pakko lipsua 😉 )

  /nanna

 3. 3

  sanoo

  Anonyymi: Myös Sokoksilta ja Stockalta ja jopa netanttilasta voi ostaa. 🙂

  nanna: Ohhoh, kerran viikossa vaan. 😮 Täytyy kyllä itsekin nyt kokeilla olla ilman tätä jatkuvaa tehohoitamista, sillä minulle on tullut ihan uutena asiana se, että myös pesun jälkeinen päivä voi olla Good hair day. 🙂

 4. 5

  sanoo

  Rellu: Ei tämä shampoo ainakaan omaa hiusppohjaani mitenkään ole ärsyttänyt. Ärsyttävä siis siinä missä mikä tahansa muu hyvin pesevä shampoo (ei kuitenkaan mitään syväpuhdistajan tasoa sentään). Hoitoaine ei ärsytä, sillä sehän ei mene päänahan lähelle eikä siinä kyllä mitään peseviä aineosia olekaan. 🙂

 5. 6

  sanoo

  Koska blogisi idea on jakaa kosmeettisten tuotteiden suru- ja ilosanomaa, päätin kertoa omasta löydöstäni. Kirjoitin aikaisemmin japanilaisen kosmetiikan saloista marks&web tuotteiden tiimoilta mutta totesin muutaman päivän jälkeen ettei tuotteet kuitenkaan sopineet herkälle iholleni pitkässä juoksussa. Annoin lähes käyttämättömät tuotteet eteenpäin. Mutta mitä tapahtuikaan tämän 15 vuoden tuotetestausten jälkeen kun sokkona menin ostamaan sokoksen 3+1 päiviltä Gatineaun puhdistusgeelin ja kasvoveden sekaiholle. Tuotteet ovat olleet eittämättä parhaat mitä olen koskaan käyttänyt ja usko minua kun sanon, vertaamispohjaa löytyy. Modéractive Primrose Gel Cleanser, Modéractive Nasturtium Toner ja herkän ihon kosteusvoide Serenite Multi Protective Fluid olivat pelastukseni. Ihoni on parin viikon käytön jälkeen tullut todella tasapainoiseksi. Nenän kiilto on hävinnyt kokonaan ja muualta herkkä ihoni on todella tasaisen värinen, sitä ei kutita eikä se punoita. Puhdistustuotteet kuitenkin puhdistavat tehokkaasti ja kosteusvoide rauhoittaa. Aamulla iho on todella pehmeä, sileä ja tasaisen värinen eikä illalla nenä tosiaankaan kiiltele. Voisin jopa väittää että "pienet" ilmerypyt ovat madaltuneet silmänurkista. Ihan mahtava tuoteperhe on kyllä ollut tähän asti. Tuoksut ja koostumus, etenkin puhdistustuotteista muistuttaa erittäin paljon Clarinsin tuotteita (joista en itse kuitenkaan pidä) mutta tehot ovat ihan toista luokkaa. Halusin jakaa tämän ilosanoman sinulle jos sinulta joskus joku kysyy tuotteista. Täällä on ainakin yksi erittäin tyytyväinen ihminen joka sai herkän sekaihonsa tasapainoon. Great.

 6. 7

  sanoo

  Olen nyt käyttänyt varmaan kuukauden ajan jo tuota Aussien Miracle Moisture shampoota ja olin kyllä ensimmäisillä kerroilla ihmeissäni…en tarvitse enää hoitoainetta ollenkaan kun hiukset eivät takkuunnu 🙂 Kunhan kutrini kasvavat pidemmiksi, uskon että hommaan tuon saman sarjan hoitoaineen ihan vain varmuuden vuoksi. Hyvä kuulla että näissä ei ole silikoneja, minä kun en niitä osaa etsiä ja löytää sieltä incistä 😀 Kannattaisiko muuten tämän sarjan hoitoaineilla kokeilla sitä hoitoainepesua? Oletko itse kokeillut?

 7. 8

  sanoo

  Minä en viitsi tuon takia enää niin tarkasti incejä lukea, kun oma tukka on kuitenkin hyväkuntoinen ja muutenkin tiptop. Nämä yllättivät kyllä minutkin, mikä on vain positiivista, sillä en ole millään muulla tuotteella saanut yhtä puhdasta ja ilmavaa tukkaa. 🙂

 8. 9

  sanoo

  Miltä noi Real Volumet tuoksuu?

  Mä oon käyttänyt Aussien Colour Matea ja ollu tosi tyytyväinen! Ne tuoksu ainakin tosi hyvälle, joku persikka tais olla 😀

 9. 10

  Myyrä sanoo

  Heippa ja kiitos mahtavasta raportista, jota jo ehdin odotellakin 😉
  Muiden bloggaajien kommentit hiustenhoitotuotteista yleensä rajoittuvat siihen, miltä tukka tuntuu käytön jälkeen. Itseäni kiinnosti erityisesti kuulla käyttökokemuksia taholta, joka ymmärtää jotain tuotteiden sisällöstä(kin).

  Täytyy sanoa, että kuulostivat kyllä huipputuotteilta (ottaen huomioon, ettei ole kyse mistään 30e-pullo kampaamotuotteista), erityisesti kun eivät ole liian hoitavia, itselläni kun on turhan lätsähtävä tukka. Lisäksi hyvä pesevyys ja silikonittomuus kuulostivat loistojutuilta.

  Nyt vain pohtimaan, keksisinkö jonkin syyn lisätä pari pulloa muutenkin pursuviin varastoihini :S

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  En ole ennen itse Aussieta kokeillut. Ainakin netanttilasta tuota näkyy saavan. Voisiko kenties Aussiesta tulla lempituotteesi ja päästä HG-listalle jopa joskus? Vaikutti tosi lupaavalle. Kenties joskus voisin kokeillakkin.

 11. 12

  emilia sanoo

  Mitä mieltä muuten olit ko. tuotteiden tuoksusta? Olen kuullut että jotkut tykkää ja jotkut ei, mitä mieltä itse olit? Oliko häiritsevän voimakas?

 12. 13

  sanoo

  Hah, humalan voimalla. Nauratti mielikuva suluissa olevasta tekstistä. 😀

  Mutta voisi itsekin noita kokeilla, sillä hiukseni ovat kyllä hyväkuntoiset ja hoitoaineet tahtovat vähän latistaa tukkaa. Kuitenkaan en ilman hoitoainetta halua olla, sillä ainakin latvat takkuuntuvat pesussa helposti. Saisikohan näitä vaikka matkakoossa, että voisi testailla ennen isojen pullojen hankintaa. Täytyykin katsoa. 🙂

 13. 14

  sanoo

  Tää ei nyt liity tähän ko. postaukseen, mutta mustapäistä olisi kysymys: mikä aiheuttaa mustapäitä ja voiko niiden syntymistä jotenkin ehkäistä? Ovatko mustapäät perinnöllisiä vai kielivätkö ne aina pelkästään huonosta ihonhoidosta tai vääränlaisesta ruokavaliosta? Vai aiheutuvatko rasvoittuvasta ihosta, puhdistipa kasvonsa miten hyvin tahansa?

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Kotikisulla oli mielenkiintoinen kysymys. Minulle tuli myös mieleen, että mistä näpyt tulevat? Ovatko ne jotain sukua mustapäille? Jos kyseessä ei ole akne, niin kertooko näpyt vääristä tuotteista ja huonosta ruokavaliosta?

 15. 16

  sanoo

  Juárez,
  laitan sinulle tätä kautta viestin, kun en muutenkaan voi.. Olipa kiva lukea kokemuksiasi Gatineaun tuotteista. Käyn itse kosmetologilla, joka tekee hoitoja tällä sarjalla ja niitä on siellä myynnissä. Ostin kerran mainitsemasi puhdistustuotteen ja kysäisin samalla, mikä ero sillä ja Clarinsin vastaavalla puhdistusvaahdolla on (jota sitäkin olen kokeillut), niin hän sanoi, että Gatineun tuotteet ovat hoitavampia.

  Kokeilepa sarjan Melatogenine Futur Plus-linjan Anti-Wrinkle Radiance Mask´ia (kosteuttavaa ja hoitavaa naamiota, jota voi laittaa myös silmänympärysiholle). Itse pidän siitä kovasti ja kuivaihoisemmat voivat jättää sen vaikuttamaan yön yli.

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Minä ja siskoni seuraamme hyvin aktiivisesti tätä blogia. Aussie on itselleni tuttu, on tullu törmättyä ja ihan hyvälle vaikuttaa. Olen kuitenkin mieltynyt enemmän Tigeihin.

 17. 18

  sanoo

  juárez: Kiitos taas kommentistasi! Sinun tuotekehujasi on mukava lukea, sillä tiedän, että olet tosiaan kokeillut PALJON ja ettei kaikki sovi noin vaan. Täytyisikin tutustua sarjaan itsekin tarkemmin. 🙂

  MustaHukka: Täytyykin itsekin taas ottaa nuo Miracle Moisturet uuteen kokeiluun ja antaa niille tilaisuus.
  Itse en näitä tuhlaisi CO-pesuun vaan käyttäisin jotain halvempaa, ainetta kun kuitenkin kuluu reilusti. 🙂

  Jossu: Tieto lisää tuskaa. 😉 Parempi olla joskus lukematta ja käyttää vaan tyytyväisenä. 🙂

  orchid: En osaa kuvailla tuoksua, tuoksuvat ilmeisesti sitten sille humalalle (jolla ei muuten ole mitään tekemistä esimerkiksi kaljan hajun kanssa). Miellyttävä, pehmeä, Aussiemainen tuoksu. 🙂

  Myyrä: Niin no, en saisi kannustaa, mutta ovat nämä kyllä todella hyviä… 😉

  Anonyymi: Saa nähdä, antaako sisäinen ääneni periksi ja nostaa tällaiset hoitamattomat tuotteet noinkin korkealle kuin HG-listalleni. 😉

  emilia: Voimakas, mutta Aussiemainen eli ei ollenkaan pistävä. Itse tykkään kovasti. 🙂

  Tiina: Harmi, ettei ole myynnissä kun näitä normikokoja. :/

  Kotikisu: Mustapäät syntyvät, kun talia erittyy jatkuvasti liikaa ja se virtaa talirauhasen käytävään, jossa käytävä sitten vähitellen tukkeuttuu ja yhdessä siihen kertyneiden kuolleiden ihosolujen kanssa massa hapettuu ja tummuu muodostaen mustapään. Sanoisin, että yleensä kyseessä on sisäiset hormonaaliset ja perinnölliset syyt, mutta toki huono ihonpuhdistuskin voi edesauttaa mustapäiden syntymistä. Ei siis ole ihan yksiselitteinen juttu, mutta en sanoisi, että noita voisi estää tulemasta vain hyvällä ihonpuhdistuksella. Ja toki se mitä syöt voi myös vaikuttaa ihosi kuntoon, mutta en lähtisi sanomaan, että ihminen, jolla on mustapäitä syö huonosti eikä pese ihoaan tarpeeksi. 🙂

  Anonyymi: Finnit ja mustapäät ovat kummatkin tyypillisiä epäpuhtaalla iholla. Myös finnit syntyvät talin liikaerityksestä ja yksinkertaisesti voisi sanoa, että kun talia syntyy liikaa, jähmettyy se helposti eikä pääse talirauhasesta ulos normaaliin tapaan ja näin syntyy finni. Yleensä syyt ovat hormonaalisia, mutta ruokavaliokin voi vaikuttaa näppyjen syntyyn. Finnin synty on kuitenkin pidempiaikainen prosessi, eli edellisenä päivänä syöty suklaa ei ole voinut aiheuttaa seuraavana päivänä iholla näkyvää finniä vaan sitten kannattaa miettiä, olisiko jo toista viikkoa sitten myös syönyt jotain epäsopivaa. 🙂
  Vaikka kyseessä ei olis akne, eivät näpyt välttämättä kieli huonosta ruokavaliosta tai huonoista hoitotottumuksista. Naisilla hormoonitoiminta vaihtelee kuun eri päivinä jonkun verran ja tämä heittely saattaa aiheuttaa yksittäisiä näppylöitä.

  Anonyymi: Tigeistä tykkään itsekin, sillä minuun on helppo vedota kivoilla tuoksuilla, kekseliäillä tuotenimillä ja ihanilla pulloilla. 🙂

Trackbacks

 1. […] Tällä hetkellä kotoani löytyvä Aussie-perhe näyttää tältä. Kokeilemiini shampoisiin olen ollut todella tyytyväinen, sillä tykkään vahvasti pesevistä shampoista. Hoitoainesuosikikseni on noussut entinen Real Volume, nykyinen Aussome Volume hoitoaine. Siloittaa ihanasti ja selvittää, muttei lätsäytä tukkaani liikaa. Aivan mainio tapaus ja tätä olenkin hehkuttanut teille jo ennenkin. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *