Päivä 247: Mineraaleja Suomesta vai netistä?

Tänään puhutaan kahdesta eri tavasta hankkia mineraalimeikkipohja ja näiden tapojen plussista ja miinuksista.

Mitäs tässä turhia jaaritellaan, mennään vaan suoraan asiaan:

Ensimmäinen ja perinteinen tapa on hankkia pohja hoitolasta tai liikkeestä. Ja kun tätä tapaa toteuttaa Suomessa, sanotaan sen tulevan usein hyvin kalliiksi. Kunnollinen mineraalipohja kun maksaa Suomessa sarjasta riippuen vähintään 50-60 euroa.

Tämän vuoksi moni suosii tapaa numero kaksi: edullista nettitilausta. Netissä saatavilla olevien mineraalipohjien kirjo on hyvin laaja ja hinta on hyvin edullinen. Miksi ihmeessä kaikki eivät siis tilaa pohjiaan netistä?

En lähde määrittelemään, kumpi tapa olisi parempi hyvän mineraalimeikkipohjan hankintaan, sillä nämä kaksi hankintatapaa on tarkoitettu hyvin erilaisille ihmisille. Siksi tahdonkin nostaa esiin näiden hankintatapojen niin hyvät kuin huonotkin puolensa.

Netistä mineraalipohjia saa tosiaankin todella halvalla. Niin halvalla, että ihan naurattaa, kun vertaa Suomen hintoihin. Itse olen tehnyt pientä tutkivaa journalismia ihoni kanssa jo toista kuukautta selvittääkseni, aiheuttaako se paljon vouhkottu bareMineralsin meikkipohjan vismutti minulle näppylöitä (tähän väliin voin kertoa, että ei aiheuta, mutta palaan asiaan tarkemmin vielä). Olen jättänyt bareMineralsin pohjan pois pidemmäksi aikaa ja korvannut sen aluksi tavallisella Diorin meikkipuuterilla (näppyjä tuli yhä). Sitten olen käyttänyt hetken Youngbloodin vismuttia sisältävää mineraalimeikkipohjaa (näppyjä tuli yhä samalla lailla, ei eroa). Viimeinen vismutiton kokeiluni on kestänyt huomenna viikon (ei yhtään mitään eroa edelleenkään) ja se on tehty näillä tuotteilla:

Tämä oli paha lipsahdus ostolakkoon, mutta annan sen itselleni anteeksi, sillä homma tapahtuu tietysti tieteen nimissä (seli seli, lipsahdus mikä lipsahdus). Tahdoin siis kokeilla mineraalipohjaa, jossa ei ole bismuttia ja Aliman pohjat kuulostivat houkuttelevilta.

Tuotteista sai tilattua näppäriä sample kokoja 1,5 dollarilla kappale, mutta koska postikulut olivat reilut 12 dollaria, ei parin pieneen sampleen kannattanut tietystikään tyytyä. Itse päätin siis irroitella kunnolla ja tilasin näytteet primerista, eri sävyisistä pohjista, peiteaineista sekä kiinnittäjistä. Ja näillä on menty nyt viikko (juuri sopivasti kuun ensimmäisestä päivästä lähtien, jolloin saapuivat).

Tällainen systeemihän kuulostaa ihan unelmalta, sillä noin halvalla saa näin paljon kaikkea! Mikä tässä sitten on se tylsä puoli? No ainakin se, että kaikki eivät rakasta sävyjen kokeilua ja oikean sävyn ja tuotteen metsästystä. Ensinnäkin on todella vaikeaa arvata, mikä sävy sopii omalle iholleen parhaiten pelkkien nettisivujen perusteella. On siis tilattava useita sampleja. Itse tilasin seuraavat samplet pohjista:
Neutral 0, Neutral 1, Cool 0, Cool 1, Warm 0, Golden 0, Beige 0 ja Beige 1.
Lisäksi tilasin sampleja peiteaineesta sävyissä Porcelain ja Beige, näytteen Primer Powderin Light sävystä sekä Finishing Powderisamplet Yuki ja Keiko. (Ja lisäksi sain kaksi poskipunanäytettä ja yhden luomivärinäytteen.)

Jes, kivaa päästä kokeilemaan! No joo, onkohan sittenkään… Yhtenä päivänä olen näyttänyt keltatautiselta. Toisenä päivänä näytin haamulta. Yhtenä päivänä minulla on ollut valkoiset rinkulat silmieni ympärillä. Ja yhtenä päivänä olen ollut kummallisen punainen. Sävyä saa siis hieman hakea. Ja loput samplet jäävät tietysti käyttämättä, ellei niitä saa kaupattua tai annettua eteenpäin jollekin.

Ja vaikka pohjia on tilannut reilusti ja oikea sävy löytyisikin, ei se takaa, että pohja tuntuu hyvältä iholla. Näissäkin on nimittäin selkeitä eroja tunnussa. Itse tykkäsin bareMineralsin pohjan kuulaudesta ja sitä tämä Alima ei puolestaan tee (ideaali siis niille, jotka tahtovat mattaisempaa kuin bM), mutta ei tämä matta pahakaan ole. Ehkä tämä ei ole minulle ihan se mieluisin pohja hieman kuivakan tunteen vuoksi, mutta ei tämä huonokaan ole ollut. Mutta kyllä minä tahdon testata monta muutakin mineraalisarjaa vielä.

Jos nyt lähdetään miettimään sitä kulupuolta, niin halvallahan tästä nettitilaamisesta ei pääse sitten millään. Samplejen tilaaminen on ensin verottanut parikymmentä euroa. Jos sopiva pohja löytyy, maksaa se esimerkiksi täältä tilattuna postikuluineen sen reilut parikymppiä. Ja ihan kun siihen ei muka tekisi mieli lisätä vielä paria samplea, kun samoilla postareilla kuitenkin tulevat… Ja niin, jos samplet tilattuaan sitten huomaakin, ettei pohja tunnukaan hyvältä iholla, on sama samplejen tilausrumba otettava uusiksi toiseen firmaan. Eli kyllä niitä kuluja siis tässäkin systeemissä tulee.

Kaikkihan eivät jaksa moiseen rumbaan lähteä. Itse kuulun niihin kokeilunhaluisiin ihmisiin, jotka tahtovat testata, räplätä ja etsiä sitä täydellistä tuotetta maailman ääriin asti. Toiset kuitenkin tahtovat kävellä liikkeeseen, pyytää työntekijää hieman kertomaan heidän myymästään mineraalipohjasta, valitsemaan siitä heille sopivan sävyn ja kokeilemaan sitä heidän iholleen. Sen jälkeen he menevät kotiin, katselevat ja kuulostelevat illan aikana tykkäävätkö pohjasta ja onko sävy varmasti passeli ja hakevat seuraavana päivänä liikeestä nappituotteeksi osoittautuneen meikin kotiinsa ja iloitsevat siitä. Tai jos tuote ei ollut hyvä, kävelevät he toiseen liikeeseen, jossa heidän iholleen kokeillaan toinen pohja, joka ehkä osoittautuukin heille paremmin sopivaksi.

Kummassakin tapauksessa loppukustannus on suurinpiirtein yhtä suuri, eli ei voi välttämättä sanoa, että netistä voisi tilata mineraalimeikkejä edullisesti. Toki sitten homma muuttuu edulliseksi, kun on löytänyt itselleen sen sopivan tuotteen, jota tilaa aina uuden edullisen kappaleen vanhan loputtua ja sehän on tietysti ehdotonta plussaa. Mutta toisaalta taas moni on valmis maksamaan hieman enemmän siitä, että saa vaivatta ostettua sen luottotuotteen suoraan liikkeestä. Ja tokihan monia Suomessa kalliimmalla hinnalla myytäviä pohjia myydään myös netissä edullisemmin kuin Suomessa. Ja toki netissä voi päästä edullisesti, jos tekee kaverin kanssa kimppatilauksen!

Kuvissa näkyneiden Aliman tuotteiden ja Youngbloodin pohjan laatu kiinnostaa varmasti monia, joten pyhitän näille omat, kuvalliset postaukset myöhemmin, jotta näistä saadaan varmasti mahdollisimman paljon iloa irti.

Kerron myös myöhemmin omilla kasvoillani tekemistäni tutkimuksista ja kokeista, jotka ovat pyörineet paljon kohua aiheuttaneen bismutin ympärillä, joka kuulemma mahdollisesti ärsyttää ihoa. Ja hei huomio, mikään kosmeettinen aine ei aiheuta aknea iholle (näppyinä ilmenevää ärsytystä toki), sillä akne on ihosairaus, jonka aiheuttajat tulevat sisältä päin (okei, kloori ja öljy voivat olla mukana aiheuttamassa, mutta ne eivät nyt liity tähän mineraalihässäkkään ainakaan). Tästä tuli kommenttikenttään viestiä muutamalta näin netistä lukeneelta ja halusin korjata asian. Toki vismutti voi herkistää ihmisiä ja aiheuttaa näin näppyinä ilmenevää ärsytysreaktioita ihan siinä missä vaikkapa pähkinät, hunaja tai joku muu kosmetiikassa paljon käytetty aine, mutta ihan aknea se ei kyllä kykene aiheuttamaan. 🙂

(Korvasin sanan bismutti vismutilla, sillä se taitaa tosiaan olla se virallinen käännös.)

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  oijoi, testaaminen, räplääminen ja etsiminenhän on aivan parhautta :D!

  nyt alun kolmatta viikkoa mineraalipohjaa käyttäneenä olen aivan ällistynyt : ei näppyjä, tasaisemman värinen iho ja pikkuhiljaa meikin levityskin alkaa sujua yhtä helposti kuten nestemäisen pohjan :). paluuta ei siis enää ole…

  oma valintani tulee kyllä jatkossa olemaan EDM bM:n sijaan, ei bismutista johtuen vaan yksinkertaisesti täydellisestä sävystä. bM:n aloituskitissä tullut keltaisehko light-pohja jäänee silmänalusten peiteväriksi ( toimii 😉 ) ja warmth poskipunaksi mutta mitäköhän tehdä mineral veilillä ja fairly light-pohjalla :-/ …?

  valinnan lopullisuudesta en tosin mene vannomaan mitään, koska jossain vaiheessa se ihana testaaminen ja räplääminen kuitenkin alkaa taas 😛

  /nanna

 2. 2

  Lianna sanoo

  Moikka! Blogiasi pitkään luettuani oon nyt aatellut sortua kanssa noihin bareMineralseihin, ainakin kokeilumielessä. Osaisitko äkkiseltään sanoa että kannattaisko mennä tuon fair- vai light-paketin kanssa, kun normaalisti käytän Lumenen Hydra Dropsia, sävyssä 12? Oon tuolta nettisivuilta nyt tiiraillut vaikka kuinka kauan, enkä oikein osaa päättää, vaikka oonkin ehkä kallistumassa tuohon lightiin. Kuten ehkä huomaat, mä en siis kuulu niihin jotka jaksaa tilata ja testata miljoonaa eri sävyä… 😉

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Olenkin vähän hämmästellyt, kun baremineralsin käytön aloittamisen jälkeen iholle on tullut pientä näppylää, ei siis missään tapauksessa finnejä, vaan ihan pientä, oikeastaan ihottumantapaista. Saattaa varmaan johtua tuosta bismutista? Pitää varmaan kokeilla seuraavaksi noita muita merkkejä, mineraaleista en kuitenkaan suostu luopumaan kun niiden makuun olen päässyt:) Eikä nämä näpytkään ole toistaiseksi haitanneet kun eivät ne juuri näy, mietin vaan mistä ne mahtavat johtua, mutta tässäpä tuli sitten selitys.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Itse löysin noin vuosi sitten Brittiläisen Lily Lolo mineraalimeikkisarjan ja en voisi tyytyväisempi olla.

  Yksinkertaisesti rakastan ko. firman meikkipohjaa, siveltimet tuntuvat samettisilta ja luomivärit ovat aivan herkkuja! 😀 Tähän mennessä olen ainoastaan tehnyt yhden ainoan hutiostoksen heiltä ja se oli luomiväri joka on turhan glitterinen makuuni.

  Suosittelen firman nettisivuihin tutustumista, heiltäkin saa tilattua edullisesti pieniä näytteitä.

  -Anni

 5. 6

  sanoo

  Bare Mineralsiltakin löytyy nykyään matta verso.Se ei sisällä muistaakseni tuota bismuttia ollenkaan.

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Pakko viilata pilkkua, se on vismutti suomeksi, ei bismutti. ;D

  Kiitos kattavasta jutusta ja ihanasta blogista!

 7. 8

  sanoo

  Täytyy nyt kysyä että mitä tämä "bismutti" oikein on? Englanniksi ehkä bismuth eli suomeksi oikeastaan vismutti?

 8. 10

  Tarja sanoo

  Minä olen käyttänyt mineraalimeikkejä kesästä asti ja erittäin pintakuiva, välillä jopa hilseilevä (ei niin nuori) ihoni on tykännyt kovasti. Ihan kuin kosteusvoiteetkin imeytyisivät paremmin, eivätkä jää pyörimään iholle. Näppyjäkin on aikaisemmin ollut aika ajoin, mutta eipä ole ollut enää. Ystävätkin ovat ihmetelleet, mitä ihmettä iholleni on tapahtunut, kun se on niin tasainen ja kuulakas. 🙂

  Tilaan mineraalit Lily Lololta Englannista, joten postikulutkaan eivät ole niin pahat ja tuotteiden hinta sopii kukkarolleni hyvin.
  Värien testaamisen hoidin kyllä viikonlopun aikana niin, etten "väärällä" värillä joutunut heti ihmisten ilmoille lähtemään, puts vaan ja toinen värikokeilu kehiin.
  Lily Lolon kabuki on muuten todella hintansa arvoinen.

  Äskettäin tilasin näytekokoja toiselta englantilaiselta firmalta, Elemental Beautylta. Ensikokemukset ovat oikein postisiivisia.

 9. 11

  sanoo

  "ACTIVE INGREDIENTS: Titanium Dioxide (24.4%). INGREDIENTS: Kaolin, Illite. May Contain: Mica, Iron Oxides"

  Ihanaa kun teit tämän postauksen juuri nyt kun itse mietin ylläolevan mineraalipohjan hankintaa. En ole ainakaan tuosta incistä huomaavinani mitään kovin kamalia pahiksia, vai mitä sanot?

  (Kyseessä on The Body Shopin mineraalipohja n. 25€)

 10. 12

  sanoo

  "ACTIVE INGREDIENTS: Titanium Dioxide (24.4%). INGREDIENTS: Kaolin, Illite. May Contain: Mica, Iron Oxides"

  Ihanaa kun teit tämän postauksen juuri nyt kun itse mietin ylläolevan mineraalipohjan hankintaa. En ole ainakaan tuosta incistä huomaavinani mitään kovin kamalia pahiksia, vai mitä sanot?

  (Kyseessä on The Body Shopin mineraalipohja n. 25€)

 11. 13

  sanoo

  Minä pääsin ekan kerran testaamaan mineraalimeikkejä kun ostin ison kasan vähän käytettyjä sampleja sellaiselta joka oli jo löytänyt oman suosikkinsa. Kun olin itse kokeillut niitä, useissa purkeissa oli vielä paljon jäljellä, joten lahjoitin ne iho-ongelmista kärsivälle ystävälle, jonka on ollut hankala löytää käyttökelpoisia meikkejä. Kävin myös paikallisessa hoitolassa tutustumassa Iredaleen ja ostinkin yhden pohjan, 60 euroa..

  Itse olen käyttänyt nyt LilyLoloa jo puolisentoista vuotta ja ystävänikin vuoden verran. Yhteistilaus lähtee taas näinä päivinä. Olen välillä kokeillut muitakin pohjia, mutta aina palannut tuohon juuri oikean sävyn vuoksi.

  bM on yksi suosikeistani, mutta vain kesällä, sillä sieltä ei löydy riittävän vaaleaa sävyä talvi-iholleni :/. Joskus myös tuntuu että bM hohtaa liikaa, joten odotan mielenkiinnolla mattea jota en ole vielä päässyt kokeilemaan.

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Mielenkiinnolla odotan arvioitasi Youngbloodin mineraalista. Itse käytin tuotetta enemmän ja vähemmän säännöllisesti muutaman vuoden ajan ja olin ihan tyytyväinen.

  MUTTA: noin puolivuotta sitten vaihdoin BM:n ja olen ollut erittäin tyytyväinen!! Ihoni on pysynyt hyvänä, paljon parjattu kiilto/kuulto vaimikäseoli ei minua haittaa, päinvastoin: pitkästä aikaa rasvainen ja (ennen) näppyläinen ihoni näyttää terveen kuulakkaalta!

  BM on mielestäni myös ihastuttavan huomaamaton verrattuna YB:n, joka iltaan mennessä kasaantui ylähuulelle ja nenänpieliin.

  Kiitos taas paneutumisestasi!

  Tuulia

 13. 15

  sanoo

  Kiitos tästä postauksesta. Itsekin eilen lueskelin juurikin tuolta tiptoes-blogista tuosta bismutti-vismutista, ja aloin epäröimään BareMineralsia : D

  En ole kokeillut vielä BareMineralsia enkä vismutitonta mineraalipohjaakaan, mutta tuo puhuttu BareMineralsin kuulaus kiinnostaa, itse en tykkää hirveästi übermatasta pinnasta. Toisaalta taas ihoni ärsyyntyy aika helposti. Pitänee siis ryhtyä kokeilemaan!
  .

 14. 16

  Anonyymi sanoo

  Täytyy kyllä kiittää BareMinerals vinkeistä, juuri tänä aamuna ihastelin että onpas iho ollut vuodenajan vaihtumisesta ja stressistä huolimatta hyvässä kunnossa. Itselläni on käytössä Hydrating mineral veil ja mielenkiinnolla odotan, mitä naama sanoo talven kuivuuteen, pitääkö vaihtaa BE:n oma rasva johonkin muuhun.

  Itse nautin suunnattomasti, jos saan ostettua jotain halvemmalla ja kun vertasin stokkan Opin envyn hintaa ebayn hintapolitiikkaan, jenkkilä-tilaus lähti viikonloppuna ja säästöä tuli 15-17,-

 15. 18

  sanoo

  Asiantuntemuksesi ja innostuksesi on joskus hämmentävää 😉 Kiitos joka tapauksessa taas uuden kosmetiikkasarjan esittelystä.

  Omat kokeiluni bareMineralsin maailmassa alkoivat kevättalvella tilattuani mineraalipohjan netistä. Tosin otin liian vaalean sävyn enkä voinut käyttää sitä kesällä. Sittemmin tilasin sen kokeilupakkauksen, jossa oli usemapia sävyjä ja sittemmin onnisti (sekoittelemalla sävyjä saan parhaiten sopivan). Huomasin äskettäin, että tilaamani pakkaus maksaa Kicksissä n. 50e enemmän kuin Briteissä. Eli hintojen vertailu kannattaa.

  Varsinainen kysymykseni sivuaa tätä aihetta: mitä mieltä olet bareMineralisin meikkisiveltimistä? Itse olen vähän pettynyt siihen kabukiin, joka tuli kokeilupakkauksen mukana – sillä on alusta lähtien ollut "karvanlähtöaika" ja pelkään sen kaljuuntuvan… 😉 Mietin varrellisen vastaavan (handy buki) ostamista, mutta jos sekin on yhtä huono kuin tuo toinen…

 16. 19

  sanoo

  Hei kai on vielä aikaa osallistua ripsimissikisoihin? Mä haluan mut en oo kerenny kuvaileen kunnon kuvia vielä ja vasta ehkä lauantaina sais parhaimman naturelliripsikuvan 😛

 17. 20

  Anonyymi sanoo

  Sun blogin ansiosta oon innostunu kynsilakoista! Ne on vaan ollu mulle sellanen juttu että omistan kaksi eri väriä, joista toista en käytä ikinä 😀 Mut vähän aika sit hurahdin Goshin ihanaan pinkkiin lakkaan, ostelin muutaman uuden, ja juuri äsken ostin vielä 3 uutta… 😀 Nyt haluisinkin tiedustella sulta, tiedätkö jotain hyvää läpinäkyvää lakkaa, joka kuivattaa värillisen nopeesti? Siis sellasta suht halpaa, jota sais jostain perus sokoksesta? En oikeen löytäny tänään… Ja luotan sun mielipiteeseen 😀 Joskus kerroit jostain lakasta jota ite käytät, mutta se merkki tais olla muistaakseni sellanen ettei kaikkialta löydy… Sori, en jaksa selata taaksepäin näitä postauksia.
  Ja sit mun on jo kauan pitäny kysyy millanen koulutus sulla on? Ja missä oot opiskellut? Olis kiva jos kertoisit vähän siitä puolesta 🙂

 18. 21

  Anonyymi sanoo

  BareMineralsia olen jo vuoden verran käyttänyt, enkä enää halua mineraareista luopua. Iho ei ole koskaan ollut paremmassa kunnossa. Toki loistava kunto ei ole vieläkää, kiitos geenien. Satutko tietämään (myös joku muu saa vastata), mistä nettikaupoista saisi tilattua Mattea? Tahdon kovasti kokeilla, koska normi-bM aiheuttaa hikoillessa pientä hetkittäistä kutinaa osalla ihoa. Olen antanut itseni ymmärtää, että kyseinen reaktio johtuu bismuthista (eli suomeksi ilmeisesti vismutista). Kaverini on kyllä tulossa Jenkeistä joulukuussa, mutta en millään jaksaisi odottaa…

  Muita mineraalipohjia en ole kokeillut, mutta mielessä on käynyt. Ensimmäisen ostan mielelläni ihan kaupasta, että näen, mitä olen ostamassa; värisävyn, koostumuksen, ym. Varastojen täydennyksiä tilailen sitten netistä.

  -Copperhead-

 19. 22

  Anonyymi sanoo

  Täällä onkin monta, jotka ovat käyttäneet Lily Loloa. Mulla on ollu se myös käytössä ja oon tykänny. Nyt on kuitenkin leukaan ja suupieliin on alkanu ilmaantua näppyjä ja olin ajatellu kokeilla Bm sarjaa. Näpyt voi toki johtua ihan muustakin kuin meikkipohjasta. Mutta apua Golden Girl, uskaltaako sitä Bm:n pohjaa nyt kokeilla ollenkaan, jos se sisältää jotain pelottavaa allergisoivaa ainetta?! Miten haitallisesta aineesta siis oikein on kyse ja mitä vismutti oikeastaan edes on?

  Kiitos hyödyllisestä blogista.

 20. 23

  sanoo

  Harmittaa ihan hurjasti, kun tanne Istanbuliin ei netista voi mitaan tilata – kaikki jaa tulliin… Ostelen siis jarjettöman kalliita tuotteita suoraan kaupasta 🙂 Kosmetiikassa kun on taalla viela ylimaarainen "luksusvero", esimerkkina normaali L'orealin mascara n. 20 euroa…

 21. 24

  sanoo

  nanna: Kiva kuulla, että mineraalit ovat vieneet mennessään. 🙂 Edm on kyllä minunkin ehdottomasti vielä kokeiltava. 🙂

  Lianna: Sopivin sävy olisi varmasti Fairly light, sillä Fair on aika vaalea ja Light on todella keltainen jua jää varmasti ihan liian tummaksi. 🙂

  Anonyymi: Suosittelen, että jätät pohjan hetkeksi käyttämättä ja kun tilanne rauhoittuu, käytät sitä vain kasvojen toiselle puolelle hetken kokeilumielessä. Jos näpyt palaavat tälle puolelle kasvoja, on syy oikeasti pohjassa, mutta jos näin ei tapahdu, on kyse ihan vaan sattumasta. 🙂

  Anni: Lily Lolo on ehdottomasti testauslistallani. 🙂

  Nea: Oi, kiitos infosta! 🙂

  Nena: Ei tosiaan sisälläkään. Olen kovasti odotellut sen nettikauppohin tuloa, mutta ei vaan ole vielä näkynyt. 🙂

  Anonyymi: Kiitos viilauksesta. 🙂

  Sirpale: Vismutti tosiaan on oikea käännös ja kyseessä on alkuaine, josta google osaa varmasti kertoa minua enemmän. Suomeksi olen kuullut puhuttavan kummastakin, joten meni viralliset ja epäviralliset käännökset sekaisin. 🙂

  Anonyymi: PureLuxen värikosmetiikasta on ollut paljon puhetta, mutta meikkipohjista olen kuullut vähemmän viimeaikoina. Täytyisi tutustua. 🙂

  Tarja: Kiva kuulla, että olet tykästynyt mnineraaleihin. Pitäisi tosiaan itsekin kokeilla Loloa. 🙂

  g: Tuo kaoliini imee tehokkasti rasvaa itseensä, eli voi olla aika kuivakka pohja (samaa on moni lukija todennut käytännössä). Eli ei ehdottomastikaan yhtään kuivuuteen taipuvaiselle iholle. Rasvaisenkin ihon pintaa saattaa toki kuivattaa, mutta kokeilemalla selviää parhaiten.

  Satu: Tuo kierrättely epäsopivilla sampleilla on kyllä kätevää. 🙂

  Tuulia: Olen kovasti koittanut vertailla bM:n ja Youngbloodin pohjia käytössä (ja nyt Alimaa myös) ja kaikilla on kyllä omat hyvät puolensa. 🙂

  Nekku: Kokeilemalla selviää, sillä omassa lähipiirissäni kenenkään iho ei tosiaan ole reagoinut tähän mitenkään. 🙂

  Anonyymi: Toisille bM tosiaan sopii aivan loistavasti. 🙂

  milipili: Olenkin tutkinut Meown:n pohjia netissä ja niitäkin kyllä tahtoisin kokeilla. 🙂

  Elina: Omat siveltimeni ovat olleet aivan loistavat, mitä nyt kabuki on ahkerassa käytössä vähän "levähtänyt", eli harjakset eivät ole yhtä napakat kuin ennen. Tekee kyllä yhä hyvää jälkeä. Handy Kabukin kanssa minulla oli aluksi paljon karvanlähtöä ja pelkäsin tuota kaljuuntumista kovasti, mutta karvanlähtö loppui lopulta ja sivellin on yhä tuuhea. Jos karvaa kuitenkin lähtee liikaa, kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä firmaan tai ostopaikkaan, sillä kyllä nuo ovat osoittautuneet itselläni ainakin loistaviksi enkä ole kuullut noista oikein mitään negatiivista. 🙂

  mari: Kyllä kerkeää, kuvien tulee olla perillä sunnuntaina kello 12 mennessä. 🙂

  Anonyymi: Oma suosikkini on Mavalan Mava-Dry. Aivan täydellinen ja loistava. Klikkaa tunnistetta "Mavala" ja löydät tuosta paljon juttua blogistani. 🙂
  Minulla on taustalla kosmetologin opintoja (en koskaan sitten valmistunut) ja tällä hetkellä opiskelen alan teoriapuolta ja myyntiä (en vielä tarkenna tuota sen enempää), mutta oma tiedonjano, kiinnostus ja työkokemus ovat kartuttaneet eniten tietoa. 🙂

  -Copperhead-: Mattea olen minäkin metsästänyt, mutta ei ole vielä näkynyt muualla kuin ebayssa. :/
  Itse olen käsittänyt tuon nipistelyn johtuvan titanium dioxidista ja ainakin bM:n aurinkosuojapohjaa levitettäessä (voimakkaammin titanium dioxidia) tuo nipistely/kutina hikoillessa vaan korostui. Sama nipistely on tuntunut ihollani hikoillessa nyt myös Aliman kanssa, jossa ei ole vismuttia.

  Anonyymi: En ottaisi stressiä vismutista. Ihan samalla lailla monet ovat yliherkkiä maidolle, pähkinöille tai vaikkapa omenalle ja monet muut taas eivät. Aine ei ole siis millään lailla haitallinen, mutta toiset vaan saattavat olla herkkiä sille ihan niin kuin mille tahansa aineosalle voi olla herkkä. Ja tosiaan itselleni ei ole vismutti mitään aiheuttanut eikä ystävilleni ja näyttäisi täälläkin olevan useita, joilla vismuttia sisältävä pohja on ollut käytössä hyvä. Älä siis hätäänne vismutista. 🙂

 22. 25

  sanoo

  Karoliina: No voi harmi. Mutta älä sure, kyllä ne L'orealin mascarat täälläkin ovat jo noin sen 17 euroa, eli aika paljon tuo meidänkin 22% alvi niiden hintaan pistää euroja. 🙂

 23. 26

  Anonyymi sanoo

  kiitos Golden kun rauhoittelit vismutti hätääni. Kävin kuitenkin jo Nannan kehuista innostuneena tilaamassa Everyday Mineralsin samplet ja ne menee ennen tuota Bm testaukseen. Ihan mahtava juttu EDM:ssä oli, että jokaisesta pohjasta sai valita erikseen että ottaako matan, semi-matan vai "kuulaan".

  Autatko vielä päätöksen teossa: Ongelma ihossa on, välillä pintakuiva sekaiho leuka näppylöillä. Minkä putsarin näistä hankkisit.
  – REN MAYBLOSSOM & BLUE CYPRESS FACIAL WASH
  – OLE HENRIKSEN ALOE VERA DEEP CLEANSER
  – MURAD AGE REFORM REFRESHING CLEANSER

 24. 27

  sanoo

  Anonyymi: Muista tulla kertomaan kokemuksiasi EDM:n pohjista sitten, kun pääset niitä kokeilemaan, kuulen mielelläni. 🙂
  Tuosta Muradista minulla ei ole kokemuksia enkä ole inciä nähnyt, mutta nuo kaksi muuta ovat kyllä hyviä ja itse olen ihan rakastunut tuohon Ole Henrikseniin. 🙂

 25. 28

  sanoo

  Alimasta en ollutkaan ennen kuullut, joten kokemuksia siitä odotan kovasti! Sävyvalikoima meikkipohjissa näyttää nimittäin tosi hyvältä.

  EDM oli minun makuuni jotenkin liian "jauhoinen" tai jotain.. EDM luomivärejä minulla on muutama ja niistä pidän kovasti.

 26. 29

  sanoo

  Kiitos taas posteistasi!

  Mulle on käynyt kuten kommentoineelle anonyymille tuossa aiemmin, eli olen myös hurahtanut kynsilakkoihin tämän blogin myötä.

  Nettitilaamisesta ja kaupassa shoppailusta sen verran, että omat plussani kauppashoppailulle on se, että pääsee räpläämään tuotteita. Muuta bonusta siinä ei sitten olekaan. Asiantuntijan apu ei maksa ja sen saa, kun kertoo kiinnostuneensa vaikka näistä pohjista. Siinä saa tarvitun tiedon, tuotteiden hypläilymahdollisuuden, hyvän palvelun sekä itselle sopivan sävyn. Sitten kotiin ja http://www.strawberrynet.com tms. .. Bm starttipakettikin on nettikaupoissa huomattavasti edullisempi kuin vaikka Kicksissä.

 27. 30

  sanoo

  Kaneli: Minun on pakko sanoa tähän kosmetiikkamyyjänä, että jos ei aio tuotetta ostaa liikkeestä, niin on aika törkeää käydä pyytämässä valinta-apu myymälästä ja hakea tuote muualta. Itse olen esim. kokeillut ja valinnut tuotteita ja sävyjä asiakkaalle ja lopuksi asiakas on pyytänyt kirjoittamaan tuotteiden sävyt ylös ja todennut, että hän ostaa ne sitten kun lähtee pian laivalle. Ööh, kiitos? Ja siis vaikkei hommaa nyt ääneen sanoisikaan, niin on se kyllä mielestäni ikävää kun ottaa huomioon, että myyjä on kuitenkin paikalla myymässä eikä tekemässä hyväntekeväisyyttä.
  (Anteeksi, en tarkoittanut tätä avautumista mitenkään henkilökohtaisesti ja hoidat itse varmasti tilanteet nätisti, mutta kun asia tuli puheeksi, oli pakko päästä avautumaan.)
  🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *