Päivä 234: Ostolakossa vai ”ostolakossa”?

Olen nyt ollut ostolakossa yli puoli vuotta. Minulle, kosmetiikka-addiktille, ostolakko tarkoittaa, etten saa ostaa ylimääräistä kosmetiikkaa. Ylimääräiseksi lasketaan kaikki sellaiset tuotteet, joista minulta löytyy vastaava jo valmiiksi käytettäväksi. Ainoastaan Diorin viisikko-vauvat on jätetty lakon ulkopuolelle.

Lakko on sujunut tähän asti varsin kelvollisesti. Lipsahduksia on ollut vain vähän ja tuotteisiin on kulunut vain pienen pieni summa rahaa (ei mitään verrattuna entiseen!). Lakon idean mukaan kaikki on siis mennyt hyvin.

Toisaalta kuitenkin tuntuu, ettei tässä hommassa ole tällä hetkellä edes mitään haastetta enää. Juu, en osta tuotteita, mutta työni vuoksi minulle ilmestyy niitä kokeiluun joka tapauksessa varsinkin näin syksyllä. Onko siis turhaa esittää marttyyria ja olla ostelematta tuotteita, kun tuotteita kuitenkin virtaa kotiin jo ihan muutenkin? Alunperinkin ideana toki oli, että koska tavaraa tunkee kotiin jo työnkin puolesta, ei sitä olisi tarpeen haalia enää vapaa-ajalla itselleen omatoimisesti ja sen idean mukaan tässä on mentykin.

En aio potea huonoa omaatuntoa minulle tulevista tuotteista ja ammattitaidon ylläpitämiseksi tahdon kokeilla niitä myös tulevaisuudessakin, mutta halusin vain sanoa, että tuntuuhan tämä ”ostolakossa” kulkevan blogin nimissä kirjoittelu hieman hassulta, kun kyseessä ei ole mikään absoluuttinen tuotehanojen sulkeminen. Mutta toisaalta tämä on minun blogini ja on ihan minusta kiinni, mitä haluan tuolla blogin nimellä sanoa.

Pointtina siis on, että vaikka tavaraa tuleekin välillä enemmän jo ihan vaan työn puolesta, on minulla silti ajatuksena ja toiveena kaappien tyhjeneminen pikkuhiljaa. Aion jatkossakin pitää yllä ”ostolakkoani”, josta on jo muodstunut minulle elämäntapa enemmän kuin pelkkä tietyn ajanjakson voimassa oleva sääntö. Ehkä lukijoistani ei aina tunnu blogiani lukiessa, että kyseessä olisi tavaranvähennysprojekti, mutta tämä tavaranvähennysprojektista lähtenyt blogi on pikkuhiljaa kehittynyt myös viralliseksi kosmetiikkablogiksi.

Mistä nämä kaikki pohdinnat oikein kumpusivat? Epäilen, että osasyynä pohdintaan olivat muutamat tuotteet, jotka minulle vähän aikaa sitten ilmestyivät…

Tämän Mavalan käsivoiteen käsilaukkukoon kanssa me olimmekin jo vanhoja tuttuja. Ihan hyväksi osoittautunut tuote, jonka käytän hyvillä mielin pois.

Mavala on jokusen aikaa sitten laajentanut tuotteitaan myös jalkojenhoidon puolelle ja olin varsin iloinen päästessäni kokeilemaan näitä. Tarkempaa raporttia saatte kuitenkin vielä odotella hetken.

Hyviä markettishampoita ja-hoitoaineita blogissani kyselleille olen vinkannut usein XZ:n tuotteista ja olin innoissani, että sain piiiitkästä aikaa taas itsekin niitä käyttööni.

Uutta deodoranttia en ole saanut itse ostaa kohta varmaan viiteen vuoteen enkä näytä vielä tulevaisuudessakaan saavan kovin nopeasti ostaa. Ei se mitään, kivaa saada pitkästä aikaa Herbina kokeiluun!
Herbinan tyvikohottajasta saatte tarkempaa raporttia lähiaikoina.

Prevage on minulle sarjana aivan uusi tuttavuus. Prevage on Elizabeth Ardenin maailmalla paljon hypetystä osakseen saanut juonteita ehkäisevä sarja, joka sisältää idebenonia. Kyseinen aine on kuulemma yksi vahvimmista ja tehokkaimmista saatavilla olevista antioksidanteista! Syytä ollakin tehokas, sillä esimerkiksi tämän sarjan yövoide näyttäisi maksavan 160 euroa per 50 ml purkki! Tässä saamassani näytesetissä on näyte sarjan seerumista, seerumin päälle laitettavasta yövoiteesta sekä silmänympärysvoiteesta. Ero pitäisi kuulemma huomata jo ensimmäisen vuorokauden jälkeen, eli innolla odotan tämänkin kokeilua.

Lisäksi sain vielä näytteet kahdesta uutuustuoksusta.

Marc Jacobsin Lola ei ole yhtään minua. Kukkainen ja viettelevä ehkä, mutta en vaan pääse tämän makuun. Pullo on muuten jotain ihan käsittämätöntä! Hieman ehkä liioitellusti voin sanoa, että tavallisen 50 ml tuoksun pakkaus vie kaupassa puoli hyllyä tilaa (naurettavan) ison korkkinsa vuoksi:

Ehkä hieman prameileva pullo, mutta toisaalta tuo on jo jotain niin kamalaa, että se on tarkemmin ajateltuna jo ihanaa.

Mitäs tykkäätte pullosta? Oletteko käyneet jo tuoksuttelemassa itse tuoksua?

Tuoksu, jolle itse sitten lämpesin enemmän oli Cloén uusi Eau De Parfum Intense:

Täytyy myöntää, etten ole käynyt aiempia Chloén tuoksuja tuoksuttelemassa, mutta tämä kyllä sai aikaan himon käydä! Tuoksu ei ole yhtään sitä tyypillistä sitruksisen raikasta tuoksumaailmaa, johon normaalisti tykästyn, vaan jotain paljon naisellisempaa ja tyylikäämpää. Cloén esittämä ”Truly chic, intensely feminine, mysteriously seductive,” on mielestäni hyvin nappi kuvaus tuoksulle. Tässä on juuri sopivasti sitä miellyttävää puhtautta ja raikkautta yhdistettynä kevyesti ruusun tuoksuun ja roseepippuriin. Tuoksussa on ihan kevyttä itämaista vivahdetta, mutta en miellä tätä yhtään tyypilliseksi mausteiseksi itämaiseksi tuoksuksi (lue: vahvat aromit eivät saa minua voimaan pahoin tai tukahduta minua).

Suosittelen tuoksutettavasti ehdottomasti niiden toimesta, jotka tahtovat naisellisen tuoksun, joka ei saa olla päällekäyvä, vaan mielummin pehmeä ja jossa saa olla mukana raikkautta jossain muussakin muodossa, kun vain sitruksisena.

Onko joku muu ihastunut jo tähän tuoksuun? Voisin itse ehdottomasti kuvitella tämän iltatuoksukseni ja minä sentään ihastun tuoksuihin todella, todella harvoin näin paljon. (Ja huom. kyseessä on tosiaan uusi Intense-versio, ei pelkkä EdP.)

Terveisin,
Pimeneviin syysiltoihinne valoa tuova kosmetiikkalähettiläänne, joka kyllä lakkoilee, mutta vetää silti tavaraa kummasti puoleensa (teidän onneksenne)…

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  huhh, nyt mentiin jo minunkin sietokynnykseni yli – 160€ / 50 ml :O !! tai no, jos sillä saisi taikavoiteen joka toisi oikeasti yhdessä yössä sen 16-vuotiaan ihon takaisin (ilman finnejä, kiitos) niin toki ostaisin ;).

  uutta voidetta tässä kaipailtaisiinkin kyllä, joko samaa loppuvan tilalle tai sitten toista. harmi vaan kun olet niin kovin anonyymi (minkä toki ymmärrän erittäin hyvin), mielelläni asioisin kasvovoiteen merkeissä työpaikallasi nyt kun olen shopp… ööö, sairauslomalla. toivottavasti muualtakin löytyy myyjiä, jotka oikeasti osaavat ihon perusteella suositella sitä _sopivaa_ voidetta…

  koulutetaanko kaikkien kosmetiikkamyymälöiden henkilökuntaa eri merkkien puolesta säännöllisesti? toivoisin todellakin, kun kerran tuhlaan rahojani kalliimpaan kosmetiikkaan, että ihan hirveitä huteja ei esim. juuri kasvovoiteiden kanssa tulisi… koskaanhan ei toki voi _ihan tarkkaan_ tietää, mikä käy ja mikä ei mutta ymmärtänet pointin.

  /nanna

 2. 2

  sanoo

  On kyllä aika hassun näköinen tuo Lolan pullo. Toi kuva ei kylläkään näy tai sillä lailla näkyi että kun painoi tuosta missä kuvan pitäisi olla ja otti edestä http:// -rimpsun pois.

 3. 3

  sanoo

  Nyt sitten näkyvätkin noi kuvat taas, en tiedä johtuuko siitä kun otin sen http:n pois vai mistä syystä mutte kuitenkin :D.

 4. 4

  sanoo

  Kuleppas Golden Girl, unohda nuo mietteesi "huonosta omastatunnosta", koska saat työsi kautta kokeiluun uusia tuotteita.
  Sinussa on se ihailtava ominaisuus, että kerrot rehellisesti mielipiteesi eri tuotteista, laadusta, tehosta, koostumuksesta jne. Uskallat myös sanoa, jos et suosittele tuotetta erityisesti, jos se on vain "ihan kiva".

  Tällainen informaatio on meille normikuluttajille todella tärkeää ja itse arvostan sitä suunnattomasti.
  Mieleeni tuli toinen bloggaaja, joka myös saa paljon tuotteita ilmaiseksi ja kun luen niiden arviointeja, niin poikkeuksetta kaikki ovat valtavan hyviä, laadukkaita, hankinnan arvoisia jne. Ei tällainen tuotearviointi voi olla luotettava, jos mistään ei löydy mitään negatiivista ja tuotteiden kuvailukin on paljon puutteellisempaa, kuin sinä sen teet. Kyseessä on monesti aivan samoja tuotteita, joita sinäkin täällä arvioit. Eihän se niinkään voi mennä, että jokainen tuotelahja on täydellinen, olipa merkki sitten mikä tahansa…

  Minä arvostan rehellisyyttäsi, paneutumistasi arviointeihin ja rehellisiä kommenttejasi…, sen lisäksi, että olet aina aulis auttamaan muita. Näkee selvästi, että teet työtäsi sydämellä ja myös tätä blogiasi!

  Tästä tuli vähän pitkä sepustus, mutta olen itsekin vähän samanluonteinen tuon tutkimisen ja vertailujen suhteen, niin minuun tämä blogi kolahtaa kuin nappi silmään sen lisäksi, että olen saanut tietoa, ehkäpä välttänyt ostamasta joitakin tuotteita vain lehtien mainospuheiden perustella.

  Jatka samaan malliin ja kiitos aiemmistakin postauksista, hyppäsin kyytiin myöemmin, mutta en toki ollenkaan liian myöhään

  Syyspäiviin iloa ja valoa! <3 <3 <3

 5. 5

  sanoo

  Olen Tiinan kanssa täysin samaa mieltä. Ei sinun kannata tuntea huonoa omaatuntoa siitä että saat tuotteita lahjoina. Se on osa sun työtä ja that's it.
  Ne tuotteethan on kuitenkin annettu sinulle ilmaiseksi, lahjoina. Eli blogin nimi edelleenkin pätee koska et ole niitä ostanut.
  Minäkin olen enemmän kuin kiitollinen siitä että kerrot tuotteista rehellisesti mitään kaunistelematta. Kosmetiikan kuluttajana tärkeintä on todellisen hyödyllisen tiedon saaminen tuotteen ominaisuuksista. Naistenlehtien maksettuihin tuotetesteihin ja vertailuihin ovat kaikki varmasti jo kyllästyneet aikaa sitten. Siksi luen blogiasi innolla koska ikinä ei tiedä milloin se täydellinen luottotuote kävelee täällä vastaan =)

  Ja lisäpointsit myös siitä että kerrot aina innolla noista kauneus-alan omituisista(kin?) uutuuksista. Ei ole pahitteeksi pysyä mukana kehityksessä ja täällä se käy sekä hauskasti että nopeasti.

  Meinasin jo huolestua kun postauksen alku kuulosti sille että nyt olet kyllästynyt koko blogin pitämiseen ja tää on loppu ny. Onneksi se taisi kuitenkin olla vain lievää taisteluväsymystä =)
  Tsemppiä bloggaukseen ja voimia sateiseen syksyyn joka epäilemättä on ihan nurkan takana!

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Huomenta! Minua kiinnostaisi tietää mitä nuo sivupalkissa lymyilevät muut hiustuotteet (19) ovat. Toisin sanoen enemmän hiusjuttuja toivoisin. Ja jos sattumalta päätät kokeilla joskus hiuksiin jätettävää yönaamiota,(tai varmaan oletkin jo joskus kokeillut) niin kovin mielelläni lukisin mielipiteesi Schwarzkopfin Seah Beauty Sleep Night Maskista tai muista jätettävistä hoitoaineista.
  -Tulppu

 7. 7

  sanoo

  Moi!
  Ihan postauksen aiheesta poiketen, mutta pystyisitkö tekemään joskus postauksen luonnonkosmetiikasta? Oletko ehkä tutustunut? Itse en ja siksi minua kiinnostaakin kysyä joltain, joka saattaisi jopa tietää aiheesta jotakin:)

 8. 8

  sanoo

  Millainen tuoksu tuossa Mavalan käsivoiteessa on?
  Ehdin tykästyä Lumenen kynsinauhavoiteeseen, joka kulki aina laukussani ja toimi samalla ihan käsivoiteenakin. Nyt sen valmistus on lopetettu ja etsin vastaavaa tuotetta tilalle.
  Ostin Mavalan kynsinauhavoiteen, mutta se tuoksuu kovin miehiselle ja imeytyykin hitaasti, itse en siis voi kuvitella käyttäväni sitä kuin öisin.
  Eli olisiko vinkkejä hyvin imeytyvästä ja hyvätuoksuisesta/tuoksuttomasta kynsinauhavoiteesta, jonka pakkauskoko olisi laukkuun sopiva?

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  aika hassu ajatella että olisi "marttyyrimaista" olla ostamatta lisää kamaa kun sitä joka tapauksessa tulee lisää lahjojen muodossa? Eikö silloin juuri pitäisi olla tyytyväinen että kaikkia tarvittavia tuotteita löytyy

 10. 10

  sanoo

  AH, nyt vihdoinkin sain kaverini hakemaan minulle Helsingistä essien päällyslakkaa.. Tulisipa jo perjantai, oi tulisipa.. ♥

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  teit joskus sen selostuksen siitä miten hoidat finnit pois, että ensin jotain kuivattavaa tuotetta ja sitten bepanhtenia ja sinkkipastaa, niin puristatko näpyt sen kuivattavan tuotteen jälkeen?

 12. 12

  sanoo

  Tämän blogin nimihän on "ostolakossa", ei "ottolakossa", joten sinun ei tarvitse pohtia lainkaan blogisi nimen sopivuutta sen suhteen, että saat ilmaiseksi tuotteita kokeiluun! ;D

  Mielestäni tuo Herbinan Viola deo on aivan ihana!! Ensimmäisenä päivänä kun sitä laitoin, en voinut olla välillä nuuhkimatta kainaloani… 😀 Eikä siis sillä, että onko tuote pettänyt, vaan ihan sen vuoksi, että sen tuoksu on niin hyvä!! 🙂

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Kommentoin taas samanlailla, että vaikka blogin idea onkin "ostolakossa", on mukavaa silti lukea uutuuksista. (Vaikka en olisikaan aikeissa niitä ostaa). Mutta että vähän asiasisältö vaihtelee. Ostolakkoa puollan kitenki sen verran, että hyvin olet siinä OSTO LAKOSSA pysynyt, ja toivottavasti pysytkin! =) Koska jos lipsuminen alkaa, niin oot pian samassa tilanteessa kun mistä lähdit. Varsinkin kun SAAT tuotteita noin runsain määrin! Mutta nuo töistä saadut tuotteet on tosiaan asia erikseen, ja vaikka tuotteet lisääntyvätkin, on asia mun mielestä ok!

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  …Niin ja äskeiseen haluan lisätä saman kun edellinen kommentoija että oot mukavan rehellinen! On tosi ärsyttävää lukea ostettuja mielipiteitä! Arvostan rehellisyyttäsi!

 15. 15

  Anonyymi sanoo

  toinen päivä bare mineralsilla menossa, ja tyytyväisyys vain kasvaa :).

  levitän pohjan ja veiliä päälle, katson peiliin enkä oikeastaan näe mitään meikkiä kasvoilla. 5 minuutin kuluttua joudun oikeasti miettimään, onko iholla meikkiä vai onko minulla oikeasti näin tasasävyinen ja kaunis iho – no ei, ei se sitä ollut hetkeä aikaisemminkaan.

  peittävyys ei toistaiseksi ole ollut mitenkään kummoinen, mutta menossahan on siis todellakin vasta TOINEN päivä ;). ja vaikkei pohja olekaan superpeittävä, se kuitenkin tasaa ihon sävyä hienosti.

  mitähän ihmettä teen noille nestemäisille meikkivoiteille jos ( eli kun ) jäänkin tähän koukkuun :O ?

  /nanna

 16. 16

  nanaa sanoo

  Omasta mielestäni on turhaa miettiä ollenkaan muiden mielipiteitä tästä ostolakostasi. Sinulla saa olla täysin omat säännöt ja ehdot lakollesi, eikä kenenkään tulisi epäillä rehellisyyttäsi minkään asian suhteen. Itse ainakan ihailen sinua, kun kerrot täysin suoraan, josset jostain tuoteesta pidä ja kerrot myös ne 'lipsahdusostokset' (jotka ovat kyllä minun mielestäni täysin sallittuja, pitää sitä herkkuja saada! :).

  Että jatka vain samaan malliin. Rakastan blogiasi!

 17. 18

  sanoo

  nanna: Ammattilaisia löytyy onneksi kaikkialta. Itse olen huomannut, että pienemmissä liikkeissä saa usein helpommin asiantuntevampaa palvelua, sillä myyjillä on hallittavanaan hieman pienempi tuotevalikoima ja pienissä myyälöissä tuotteisiin on usein aikaa ja mahdollisuutta tutustua paremmin kuin suurissa tavarataloissa. Pienissä myymälöissä myös jokainen asiakkaan myymälään tuoma euro on jopa merkityksellisempi kuin tavaratalon osastolla, joten asiakaspalvelu on usein parempaa.
  Tämä oli toki vain kärjistettyä spekulointia ja vain omaan mielipiteeseeni perustuva kommentti, jota ei voi ottaa yleiseksi faktaksi. 😉
  Vastauksena kysymykseeksi myyntihenkilökuntaa koulutetaan kyllä hyvin, mutta hyvin suuri osa tuotetietoudesta on myyjän omasta tiedonjanosta kiinni. Voi kyllä saada tuotekansioita tutkittavaksesi, mutta kukaan ei vaan tule puhaltamaan tietoa korvasta sisään vaan se on itse opeteltava ja tuotteita myös mielellään kokeiltava. 🙂

  i'm lacking: Toivottavasti näkyvät! Kun kävintoiselta koneelta kuin oma kotikoneeni katsomassa, katosivat välillä. :/

  Tiina: Kiitos sinulle taas ihanasta ja mieltä piristävästä kommentistasi, se oli ilo lukea! 🙂

  Rhia: Kiitos sinullekin kommentistasi. En tosiaan petaa lopun alkua, vaan puuskutan edelleen täysillä eteenpäin. Kaikenlaista uutta on työnkin merkeissä tulossa ja siitä tulee toivottavasti hyvää blogimateriaalia. 😉

  Tulppu: Yritän perehtyä tukkatuotteisiin lisää jossakin vaiheessa.
  Tutkin tuon mainitsemasi yönaamion inciä joskus ja incin alussa ollut denaturoitu alkoholi (kuivattava) syöpyi mieleeni niin vahvasti, etten ole sen jälkeen uskaltanut purkkia edes tutkia. 😉

  Hellu&Rellu: Luonnonkosmetiikan tietämykseni on toistaiseksi vähäistä, mutta näin syksyn mittaan asiaan saattaa tulla muutosta ja perehdytän kyllä teitäkin siihen, jos sen maailma vain minulle aukeaa! 🙂

  Fla: Melko mieto tuoksu tuossa on. Valitettavasti en tähän hätään keksi mitään erityisen hyvää ja kevyttä kynsinauhavoidetta, josta olisi omakohtaisia kokemuksia, sillä itse olen metsästänyt aina vaan niitä tuhdimpia. LCN:n kynsianuhaöljy kynät ovat kuitenkin olleet varsin kehuttuja ja käteviä päiväkäyttöön, käy esim. Sokoksella kurkkaamassa! Hintaa muistaakseni noin kymmen euroa.

  Anonyymi: Pitää toki olla tyytyväinen, mutta on vähän hasua retostella pitävänsä ostolakossa-blogia, jos ei edes ole tarvetta ostaa. 😉

  g: Oi, hyvää kannattaa ehdottomasti odottaa. 😉

  Anonyymi: Jos näpyn "talipää" on näkyvissä niin puristan sen pois ja sitten hoidan Bepanthenin emulsiolla. (Muista hygienia ja puhtaus tässä vaiheessa, niin vältyt pahalta punoitukselta.) 🙂

  Mulperiina: Kiitos kommenteistasi tuosta Herbinan dödöstä! Odotan, että pääsen korkkaamaan. 🙂

  Anonyymi: Kiitos kommentistasi. Lipsumiset yritetään pitää kurissa. 😉

  nanna: Minulta meni hetki tottua tuohon, että näytti "meikittömältä", mutta silti iho näytti tasaiselta. Tuntui aluksi hyvin oudolta, mutta kun siihen tottui, alkoi meikkeivoiteella tehty pohja tuntua jo liian paksulta ja näkyvältä. 🙂

  nanaa: Kiitos kivasta kommentista! 🙂

  kiukkupussi: Oih, kiitos! <3

 18. 19

  K sanoo

  Iteki oon tuon tyrni shampoon kokenu parhaaksi :)! Ainut vaan, kun viimeksi vaalensin hiuksia (yleensä värjännyt punertavaksi) niin ei ole kyllä niin hyvä. Ostin vaihtelun vuoksi saman sarjan puolukkaa joskos se ois parempi vaaleille hiuksille 🙂

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  vähän samat fiilikset alkaa olla nestemäisen meikkivoidepohjan suhteen jo nyt, kun 3 päivää mineeraaleja on takana… tuo tuote vaan on niin kertakaikkisen hämmentävä, kun iho todellakin näyttää meikittömältä mutta silti tasaiselta ja kuulaalta – täydellinen huijaus 😉 😀

  suunnittelin jo, että jätän jo tämän lyhyen tuttavuuden perusteella itselleni vain yhden nestemäisen meikkivoiteen, diorin nuden, ja forever saa huomenna tehdä erään ystäväni onnelliseksi :). turhaa sitä on pilaannuttaa meikkilaukussa…

  olen kyllä huomannut, että pienemmissä kosmetiikkakaupoissa on äärimmäisen hyvä palvelu – kuten tuossa lähi'kylässä', varsinkin kun sijaitsee niin lähellä pääkaupunkia että asiakkaista on isojen tavaratalojen kanssa kilpailua. toisaalta, hieman kauempaa isosta kauppakeskuksesta olen myös saanut loistavaa palvelua ja paremmat kaupanpäälliset ;)… joskin tuonne 'lähikauppaan' on ihana mennä, kun 'oma' myyjä muistaa aina mitä tuotteita käytän ja kyselee, miten viimeksi ostamani toimi <3. taidan senkin puolesta lähiaikoina suosia lähempää, ettei noita kaupanpäällisiä ala kertyä jo liikaakin 😉

  /nanna

 20. 21

  sanoo

  K: Tule kertomaan puolukasta kun otat käyttöön. Kuulisin mielelläni, sillä itse en pääse sitä vielä aikoihin kokeilemaan. 🙂

  nanna: Noin päädyin minäkin tekemään ja nyt on se viimeinenkin nestemäinen jo hävitetty. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *