Päivä 222: Se on niitä pitkäkyntisiä…

Siis voi luoja! En vaan kykene säästämään tätä lakkauskuvaa loppukevennykseksi, vaan minun on pakko postata tämä heti:

Siis eihän mitään näin upeaa voi edes olla! Peukalon, etusormen ja keskisormen kynsissäni on OPI:n Baby It’s ”Coal” outside, joka toki yksinäänkin on ihan mukava lakka, mutta katsokaa tuota pikkurilliä ja nimetöntä! Aivan mieletön lakkapinta! Olen niin rakastunut vähän aikaa sitten hankkimaani Essien Matte About You päällyslakkaan ettei tosikaan.

Lakkasin sillä loputkin kynteni enkä vaan voi lakata ihastelemasta niitä:

En nornaalisti aina lämpene mustille lakoille varsinkaan sormissani, mutta tämä pikkuprimpsessa koki nyt ihan suunnatonta halua olla rock ja pahis ja hemmetti, että näyttävät minun silmääni hyvältä! En vaan voi lakata ihailemasta lakan pintaa…

Kynsistä päästäänkin hyvin monien blogiani lukevien mieltä askarruttavaan kysymykseen: Kuinka olen saanut kynteni kasvamaan?

Jos selaatte kynsiaiheisia postauksiani taaksepäin, ei teidän tarvitse selata kovinkaan kauaa kun jo voitte huomata, että olin ennen melko töppökyntinen. Pari kynttä suostuivat ennen kasvamaan nätisti ja vaikka tein muille kynsilleni mitä, en vaan saanut niitä kasvamaan pitkiksi ilman, että ne lähtivät ensin liukottumaan ja sitten lohkesivat. Nimetöntä ja pikkurilliä lukuunottamatta kasvatuksesta ei vaan tullut mitään.

Mistä tämä yhtäkkinen muutos tynkäkynnestä pitkäkyntisten joukkoon siis johtuu?

Uskon, että minulla on loistava ässä hihassa, mutta sekään ei toimi, jos eivät perusasiat ole kunnossa. Ensiksi siis pari perusjuttua:

– Tämä on se kaikkein tärkein. Vaikka tinkisit kaikista muista asioita, niin tästä et kyllä saa tinkiä: Kynnet ovat kuin koru, eivät työkalu. Älä siis ikinä koskaan milloinkaan tee kynsilläsi mitään! Jos sinun pitää rapsuttaa pinnalta irti tarra, tee se vaikkapa saksien avulla. Jos hampaankolossasi on ruokaa, kaiva se pois hammastikulla. Älä tee kynsilläsi mitään! (En siis kehota silti heittäytymään avuttomaksi: sormesi ovat edelleen vapaasti käytettävissä.)

-Hanki lasiviila. Tavallinen hiekkapaperiviila aiheuttaa helposti liuskottumista, sillä se saa kynnen eri kerrokset helposti erottumaan toisistaan ja näin kynnet liuskottuvat. Lasiviilan kanssa samaa ilmiötä ei tapahdu.
Muutenkin aina kynsien lakkauksen yhteydessä kannattaa kynnen päästä vetää pari vetoa lasiviilalla. Vaikka et tahtoisi lyhentää kynttä, tasaa tämä kynnen kärjen mahdolliset kulumat, joita et ehkä välttämättä edes silmällä vielä näe. Näin kynsi kasvaa varmemmin ilman lohkeiluja ja liuskottumisia.

-Hanki bufferi. Bufferilla ei tarvitse jatkuvasti olla kiillottelemassa ja hiomassa kynnen pintaa, mutta se on loistava ensiapu silloin, kun kynsi lähtee liuskottumaan. Liuskottuneen kynnenpinnan voi nimittäin hioa bufferilla tasaiseksi ja laittaa lakkaa päälle, jolloin kynsi ei lähde liuskoittumaan enää pahemmin. Oma ehdoton pelastajani, sillä ennen leikkasin liuskottuneen kynnen heti lyhyeksi kun en kestänyt, että se tarttui joka paikkaan eikä lakka pysynyt siinä siististi.

-Kiinnitä huomiota lakanpoistoaineeseen. Lakanpoistoaineen tulee ehdottomasti olla asetoniton ja alkoholiinkin kannattaa kiinnittää huomiota, ettei poistoaine kuivata kynsiä. Omat lempparini ovat IsaDoran alkoholiton ja asetoniton lakanpoistoaine sekä uusi nouseva suosikkini (Kickseistä saatava) Dependin vihreä lakanpoistoaine, jossa on kyllä alkoholia, mutta joka tuntuu IsaDoraakin hellävaraisemmalta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

-Pidä kynnet siististi lakattuina. Siisti lakkakerros suojaa kynttä ja estää sitä lohkeilemasta ja liuskoittumasta. Ja jostakin syystä kauniisti lakattujen kynsien kanssa on myös varovaisempi kuin kynsien, joissa on jo parhaat päivänsä nähnyt lakkaus…

-Kosteuta! Liuskoittuminen johtuu usein kynsien kuivuudesta. On siis tärkeää, että kosteutat tehokkaasti kynnet ja kynsinauhat vähintään kerran päivässä. Itse pidän yöpöydällä kynsinauhavoidetta, jonka hieron kynsiini ja kynsinauhoihini käsivoiteen lisäksi joka ikinen ilta.

-Ja lopuksi tulee uusi luottotuotteeni, OPI Nail Envy. Itselläni on käytössä tämän superhyvän ja kehutun kynnenvahvistajan original-versio, mutta myös Sensitive&Peeling -versiota olen kyllä kuullut kehuttavan. Voin sanoa, että olen kokeillut kynsiini paljon erilaisia tuotteita, mutta mikään ei ole lopettanut liuskoittumista näin konkreettisesti. Selatkaapas vaikka postaukseni läpi! Elokuuhun asti kynteni ovat melko lyhyet lähes poikkeuksetta, mutta kun elokuun alussa aloin käyttämään tätä, ovat kynteni (varsinkin ongelmakynteni etusormissa, keskisormissa ja peukaloissa) vaan pikkuhiljaa kasvaneet.

En ollut tietoisesti ajatellut saavani kynsiäni kasvamaan Nail Envyä käyttämällä, mutta huomasinpa niiden vaan yhtäkkiä pysyvän pidempinä ja aloin selvittämään blogini kynsikuvista, että missä vaiheessa hommaan on tullut muutos. Eli jos liuskoittuminen ja siitä johtuva kynsien katkeilu ovat ongelmana, niin suosittelen ehdottomasti hankkimaan Nail Envyn!

Lopuksi vielä teemaan sopivat rokkaavat varpaankynteni, tai ainakin neljä niistä:

(Pienin taisi olla niin pieni, ettei yltänyt edes kuvaan.)

Päheet tuli!

Ps. Huomaathan toki, että tahdoin ehdottomasti esitellä upeat kynteni kaikissa mahdollisissa kuvissa ja jokaisesta kulmasta. Jotta saisin kynteni vielä kerran esiteltyä totean, että en suosittele alla olevassa kuvassa näkyvää Make Up Soren Bufferia luonnonkynsille ehdottomastikaan, sillä sen karhennuspinnat ovat aivan liian karheita. Kiillotus kyllä toimii hyvin.

Olisiko teillä jakaa muille hyviä ja toimiviksi osoittautuneita vinkkejä kynsien kasvattamiseen?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Blogisi on turmiollinen. Nyt tahdon mineraalimeikkipohja-aloituspakkauksen lisäksi myös tuon kynsitökötin. Kyllä, todellakin ymmärrän rakkautesi siihen!

  ps. Onhan tämä turmiollisuudestaan huolimatta aivan loistava blogi 😉

 2. 2

  sanoo

  Onpa muuten upea tuo pinta 😮 Jäin itekin haaveilemaan.

  Mulla kasvaa kynnet ihan tajuttoman hurjaa vauhtia ja ovat ihan kivikovat eli eivät pahemmin lohkeile tai mitään ja kaiken lisäsi ovat myös hyvän malliset. En tee niille muuta kuin lakkaa eli tämä ihmetyttää mua kuten myös mun kateellisia kavereitani. 😀 Tiedä sitten mistä johtuu! En ole ikinä edes viilannut kynsiäni puhumattakaan mistään kosteutuksista tai vastaavista. 😀 Outoa.

 3. 3

  sanoo

  Hei,
  tuli tuossa pari päivää sitten täällä kommenttilaatikossa tieto, ettei Sephorasta lähetetä tilauksia Suomeen. Sinulla näkyi olevan Sephoran kynsinauhavoidetta—saako niiden tuotteita tilata muualta? Ajattelin lähinnä bM:n aloitussettiä.

  Nämä sinun kynsipostaukset ovat saaneet minutkin nyt lakkaamaan kynteni säännöllisesti, noin huolellisesta jokailtaisesta hoitamisesta en ole saanut kiinni, mutta kyllä se jo kuuluu viikottaisiin perusrutiineihin:)

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  osaisitko auttaa mua, kun mulla on tällänen iho joka alkaa punoittaa tosta nenän ja nenänpielien kohdasta aina joskus iltapäivällä/illalla vaikka ei olisi meikkiä.. Olisko mitään voidetta tai muuta mikä auttaisi. (ihossa on noissa kohdissa johkun verran epäpuhtauksia) 🙂

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Mä olen käyttänyt Trindin Nail Repairia ja on ainakin mulle toiminut todella hyvin. Sitä pitää alkuun kylläkin jaksaa laittaa joka päivä kahden viikon ajan, mutta sen jälkeen kerran viikossa. Itse laitan aina aluslakaksi. Ja toimii. 🙂

 6. 7

  sanoo

  Luovuin toivosta saada luonnonkynteni kasvamaan kauniiksi ja pitkiksi, ja niinpä otin akryylivahvistukset kynsien päälle (tai alkuun otin tipeillä, mutta nyt ne ovat jo kasvaneet ulos) enkä kyllä ikävöi luonnonkynsiäni enää. Rahanmenoahan tämä on, mutta niin oli luonnonkynsienkin hoito. Käytin Trindin Nail Repairia, bufferia, lasiviilaa, kynsiöljyjä ja mikään ei auttanut :/

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Heippa,

  Olen todella tietämätön kynsien hoidon suhteen ja tässä tulikin hyviä vinkkejä! Olen huomannut, että kesäisin kynteni pysyvät paremmassa kunnossa, mutta talvisin liuskoittuu ja katkeilee. Johtuisikohan vitamiineista, joita tuntuu kesäisin saavan enemmän kuin itsestään? Pitää kyllä oikasti alkaa hoitamaan kynsiä nyt syksyn tullen, jos vaikka saisi kerrankin säilytettyä kauniit kynnet myös kaamoksen ajan..

  Pari tyhmää kysymystä kuitenkin olisi.. Miten noita kynnenvahvistajia tulisi käyttää? Kynsilakan alla vai yksinään?

  Toinen kysymys: miten kynnet kosteutetaan jos on lakkaa? Imeytyykö voide lakan läpi??

  t. Anna

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Kyllästyin alkukesästä myös lohkeileviin ja liuskottuviin kynsiini niin,että marssin apteekkiin.Ostin kalkkitabletteja,joita nyt napsin 2 päivässä,sekä käytän ainoastaan lasiviilaa.Ostan myös vain enää lakkoja,joiden tiedän kestävän käytössä,niin poistoaineella ei ole niin suurta merkitystä,kun sitä ei jatkuvasti tarvitse lutrailla.Minä nimittäin yleensä ihastun johonkin kynsilakan väriin niin,että käytän sitä sitten pullollisen putkeen.Mattavärejä ei usein löydy,mikä silmää miellyttäisi,mutta nyt näemmä siihenkin asiaan on löytynyt korjaus.Tuo kalkki on muuten korjannut ilmeisesti kynnessäni vuosikausia olleen virheenkin,koska kynteni ei ole enää haljennut pystysuuntaan niinkuin ennen aina samasta kohtaa,vaikka pituus on jo pitkään ollut kutakuinkin sinun kynsiesi luokkaa.Edelleen "kesäterkuin" rouva47

 9. 10

  sanoo

  este: Pahoittelen. 😉

  Tiia: Sinua onnellista. 🙂

  Tiina: Ei saa tilattua yhtään mistään. Harmi. :/ Omani ystäväni toi tuliaisena Ranskasta.

  Tiina: Blogger temppuilee jotain. Eilen nuo vielä olivat siellä missä pitikin ja nyt ovat pompanneet kirjoitusten alle. Asetukset ovat kuitenkin niin, että niiden pitäisi olla siellä, missä ennenkin. Toivottavasti homma korjaantuu itsestään takaisin…

  Anonyymi: Punoituksen peittoon ainakin sopii hyvin Lumenen punaisuuden neutralisoija. Punoittaako iho siitä kohti vain vai kuumottaako se myös?

  Anonyymi: Monet ovat Trindiä kyllä kehuneet. Itse en saanut näin hyviä tuloksia, mutta en voi kyllä huonoksikaan missään tapauksessa sanoa. 🙂

  Cvalda: Niinhän se vaan on, että kaikilla ei vaan kasva. :/

  Anna: Vahvistajaa voi käyttää yksinään tai aluslakkana (kuten itse käytän). Ihan suoraan lakan läpi tuskin mitään imeytyy, mutta kynsinauhoista ja kynnen tyvestä ja joistakin kohdin kosteutusta kyllä menee kynsiin. Itse ainakin huomaan selkeän eron rasvaamattomuuden ja rasvailun välillä, vaikka lakat ovatkin aina kynsissä. 🙂

 10. 12

  sanoo

  Mulla mikään ulkoinen tökötti ei yksinään riittänyt, joten aloin popsia PiimaxC+biotiini -ravintolisää. Jo loppui liuskoittelu.

 11. 13

  Anonyymi sanoo

  minä kuulun myös niihin onnettomiin, joilla kynnet ei vaan kasva… toisaalta minulla on myös sellainen harrastus, etteivät ne kauaa ehjänä kestäisikään. keskityn siis hiusten kasvattamiseen, kumma kyllä tukkaa puskee senkin edestä :O

  /nanna

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Mullekin on luonto suonut nykyisin niin vahvat kynnet että en edes tiedä, kuinka pitkäksi kasvaisivat jos en välillä lyhentäisi niitä. En hoida niitä muuten kuin lakkaan vaan ja rasvailen ahkerasti käsiä, ja käytän muuten kynsiäni kaikkeen, kerran jopa ruuvimeisselinä (en tosin suosittele…)

  Luulen että ruokavaliolla on paljon osuutta asiaan. Ennen olin tosi laiha, söin vaan sokeria ja kynnet lohkeilivat aina. Nykyisin syön hyvin, oon normaalipainoinen ja kynnet ovat terästä :). Juustoa kupuun niin kynnet kasvaa.

 13. 15

  sanoo

  Mulla kasvaa Tiian tapaan kynnet nopeasti sopivaan malliin eivätkä ne tuppaa yleensä lohkeilemaan. On kyllä onni, että kynteni ovat niin kovat, sillä vaikka ei pitäisi, käytän niitä joka päivä kaiken maailman rapsutteluun ja purnukoiden availemisiin. Kun viilaa tarvitsen niin olen kyllä myös huomannut, että tuo lasiviila on ihan ehdoton 🙂

 14. 16

  sanoo

  Nyt täytyy sitten jostain metsästää tuo OPIn kynnenvahvistaja, jos se tekisi ihmeitä minunkin kynsilleni. Lasiviilaa olen käyttänyt nyt vuosia, samoin kuin kynsinauhavoiteitakin. Kynsinauhaöljy kuuluu nykyään jokailtaiseen ruutiiniini ja vihdoin sain hankittua kunnollisen bufferinkin. Silti aina vaan tuntuvat liuskottuvan – tai sitten olen vain turhan kärsimätön… Mutta osaisitko kuitenkin vinkata mistä tuon OPIn saisi hankittua edullisesti? 🙂

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Sulla oli muistaakseni kynsilakkakirppiksellä myynnissä China Glazen lakka, joka sai valkoisen lakan loistamaan pimeässä. En ollut silloin tarpeeksi nopea, joten osaisitko sanoa, että mistä kyseistä lakkaa saa ostettua? (: Jostain kaupasta saisin paremmin kuin netistä, ei haittaa vaikka kauppa olisi ulkomaillakin.

 16. 18

  Anonyymi sanoo

  osaisitko neuvoa hyvän ja luotettavan nettikaupan josta tuon matta Essien voisi tilata?

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  pähkinöiden syöminen vahvistaa kynsiä 🙂 en noudata mitään mainitsemistasi vinkeistä, mutta syön paljon pähkinöitä. kynnet ovat vahvat ja eron todella huomaa.

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Minulla ei tällä kertaa ole kynsistä kysyttävää, vaan tummista silmänalusista.

  Itselläni on aina tummat (siis todellakin tummat) silmänaluset vaikka nukkuisin 10 tuntia ja saisin kaikki vitamiinit ja tarpeeksi vettä. Olen yrittänyt kaikkeni niihin vaikuttaa, mutta kun mikään ei oikein toimi, niin ajattelin, että oikea meikki toimisi.

  Olen nyt käyttänyt vain Lumenen valokynää, mutta en tiedä toimiiko se niin hyvin kuin haluaisin. Olisiko jotain hyvää peitevoidetta joka toimisi tummin silmänalusiin? Ei tarvitse olla mikään kovin halpa, muttei kalliskaan.

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  jos nyt saan oman vinkkini tänne pukata, niin minulla ainakin toimii tummiin silmänalusiin joe blascon keltainen peiteväri (special yellow), ja parhaan tuloksen saa mielestäni meikkivoidesiveltimellä levittämällä :). ei kuitenkaan ole iholla keltainen, vaan melko neutraali koska toimii vastavärinä silmänalusten tummuudelle mikä loppujenlopuksi on kaiketi sinisyyttä.

  ja seuraavan kerran kun golden girl potee huonoa omaatuntoa jostain ostoksesta niin muistelepa tätä tarinaa : lähdin tänään ostamaan sellaisia isoja haisolkia, siis tietynlaisia hiusklipsejä kauppakeskuksesta. no, samalla tietysti piti käydä ostamassa se biothermin huulirasva kun sattui olemaan loppu. ja naapurihyllystä diorin nude meikkipohja, se jauhemainen… joka tietysti tarvitsi diorin mineraalisudin kaveriksi. eikä se voinut muuttaa meille ilman sitä diorin ihanaa, muhkeaa puuterisivellintä (onneksi poskipunasiveltimet sentään olivat loppuneet ko. liikkeestä…). matkalla ulos huomasin toisessa liikkeessä lash queenin tarjouksessa, joten pakkohan se oli hakea kotiin myös. jostain syystä matkaan tuli myös diorin incognito-viisikko, mistä olen pitempään haaveillut… niitä oli onneksi vielä yksi jäljellä! kun kauppakeskus meni kiinni raahasin ostokset parkkihalliin ja tajusin, että niin – ne hiusklipsit sitten vallan unohtuivatkin kokonaan, hups… ja rahaa paloi ihan mukavasti siihen nähden että suunnitelmissa oli ostaa parin euron hiussolkia :-/ …

  toisaalta, kaupanpäällisinä sain sensain ison meikkilaukun tuotenäytteillä sekä toisesta liikkeestä versacen (!) ison tekonahkaisen olkalaukun joten tavallaan tuli myös säästettyä 😀

  …oliskohan se ostolakko paikallaan täälläkin ;)?!

  /nanna

 20. 22

  Anonyymi sanoo

  ai niin, ja kehräsin tyytyväisenä molemmissa kaupoissa kun diorin clutchit olivat loppu – onneksi kerkesin ostaa omani jo :P!

  /n.

 21. 23

  sanoo

  Anteeksi Golden, mutta tää on mun lempiaihe 😉 -Osta Anonyymi ihmeessä Bobbi Brownin Creamy Consealer! (ei tosin saa Suomesta- mutta pyydä jonkun tuomaan tai osta nettikaupasta) Se on ainoa jolla saa tummat ja vaikeastitummat silmänaluset häivytettyä 😉 Kävin muuten Stoccalla ja uusia O.P.I.n mattasävyjä joita käytin kuvauksissa ei ollut vielä myynnissä.. Niitä odotellessa..

 22. 24

  sanoo

  Tintti: Suomeen kaikki tulee tosiaan aina niin jälkijunassa. :/

  Skirty: Sisäinen ravinto on kyllä se tehokkain. 🙂

  nanna: No, onneksi jotain kuitenkin kasvaa sitten kynsienkin edestä. 🙂

  Anonyymi: Voi sinua onnellista, ota kynsistäsi ilo irti! 🙂

  manna: Oi voi sinuakin onnenpekkaa kynsinesi. 🙂

  marisa: Ebaysta tai head2toebeauty.com:ista esimerkiksi. 🙂

  Anonyymi: En oikein osaa sanoa enää mitään muuta paikkaa kun eBay, sillä noita ei taideta oikein missään myydä ja nettikaupatkin ovat lakanneet toimittamasta China Glazea usa:n ulkopuolelle valmistajan kehotuksesta. :/

  Anonyymi: Ebay tai head2toebeauty. 🙂

  Anonyymi: Pähkinöissä on kyllä kynsillekin hyviä rasvoja paljon. 🙂

  Anonyymi: Sinullakin on kyseessä tosiaan rakenteellinen vika (sama kulkee meillä suvussa), eli iho on silmänympäryksillä niin ohut, että verisuonet ja sitä kautta sinisyys kuultavat läpi eikä siihen voi vaikuttaa mitenkään muuten kun väliaikaisesti meikillä. Pari lukijaa ehtikin heitellä jo vinkkejään ja tässä vielä minun:
  Oma kuivan sy-ihon suosikkikomboni on ollut Estee Lauderin Double wear peiteaine yhdistettynä valokynään. Valokynähän ei itsessään pahemmin peitä, eli vaatii alleen peiteaineen, jos tummuus on oikeasti ongelmana. Jo mainitun Blascon lisäksi Make Up Storelta löytyy oma tummille silmänalusille tarkoitettu tuote (hintaa alle 20€), mutta kuivemmalle sy-iholle en sitä suosittelisi. Edullisempi vaihtoehto (kevyemmällä peittävyydellä) löytyy Lumenelta peiteainepaletin muodossa, mutta tuota saattaa olla vaikea löytää tällä hetkellä, sillä se on jäämässä pois ja vasta parin kuukauden kuluttua markkinoille saapuu sen korvaava tuote.

  nanna: Kiitos, kun jaoit vinkkisi! On kyllä hyvä tuote.
  Voi voi sinua ja sinun shoppailusaldoasi. No, ainakin olet saanut aivan loistavia tuotteita, joten rahanmenoa on ihan turha miettiä. 😉
  Ja saitpa vielä kivoja kaupanpäällisiäkin!

  Tintti: Kiitos tuosta vinkistä. Olen yrittänyt metsästää tuota Bobbi Brownia nettikaupoista, mutta heikosti on tullut vastaan. Ebaysta olen aina välillä bongannut. Olen vakavasti harkinnut hankintaa ja olisinkin kyllä jo itsekin hankkinut, ellen olisi niin lumoutunut mineraaleista. 🙂
  Saas tosiaan nähdä, koska matat rantautuvat tänne pohjolaan…

 23. 26

  sanoo

  Anonyymi: Esimerkiksi Biohtermilla on Sos-suihke, joka nimenomaan rauhoittaa kuumottavaa punoitusta. (http://www.biotherm-usa.com/_us/_en/facecare/index_prod.aspx?prdcode=BS0007&CatCode=AXE_FACE_CARE^F1_VIS_SKINPERFECT^F2_VIS_SKINPERFECT_SOS&)
  Tuttuni, jonka iho lehahtaa helposti punoittavaksi ja kuumottavaksi tykkää kantaa tuota mukanaan ja suihkia päivän aika meikinkin päälle ja hänellä se kuulemma ainakin rauhoittaa hyvin.
  Myös tätäv on kehuttu, sillä neutralisoi punoitusta ja hoitaa ja rauhoittaa samalla:
  http://www.biotherm.co.uk/_en/_gb/WOMEN/catalog/product.aspx?catpath=WOMEN^AXIS_WOMEN_FACE_CARE&catcode=F2_WOMEN_FACE_CARE_SPECIFIC_CARE_SENSITIVE_SKIN&topcode=Collection_Women_Face_Care_BioSensitive&prdcode=02739x

 24. 27

  sanoo

  Kiitos Bobbi Brown -vinkistä! Täällä Uudessa-Seelannissa merkkiä myydään siellä sun täällä, ja oon miettinyt onko se tutustumisen arvoinen. Ilmeisesti on!

  Ja tuota mattalakkaa mulle tänne heti nyyyyyyyt! Tän hetken hittiväri on OPIn Suzi Skis in the Pyrenees ja mä oon aivan varma että se ois järjettömän upea mattana…

 25. 28

  sanoo

  Varmin tapa saada Bobbi Brownia on ostaa itse ulkomaanreissulta tai esim. antaa matkustavalle kaverille mukaan rahaa (tai kaverin äidille jne.). Aina on joku joka lähtee matkalle! Ostopaikat näkyvät Bobbin sivuilta. Itse sain viimeksi kaksi purkkia kun huomasin facebookista, että kaverini hiippailee Lontoossa 😉

 26. 31

  sanoo

  Athelas: Oi, tuo olisi varmasti aivan upea mattana. 🙂

  Anonyymi: Ei ole kokemusta yhdestäkään. :/

  Anonyymi: Ei toimita Suomeen.

 27. 32

  sanoo

  Voisitko kertoa, että missä hinnoissa tuo kynsein ihmeaine pyörii? Pysyykö aine juoksevana useasta käyttökerrasta huolimatta?

  Olen käyttänyt Trindin nail repairia, joka toimii muuten loistavasti, mutta joudun heittämään aina puolet käytettyäni pulloon mäkeen, koska tökötti muuttuu niin äkkiä paksuksi, eikä enää levity kunnolla kynnelle.

 28. 33

  sanoo

  RagDoll: Suomessa törkeät 27 euroa, maailmalla huomattavasti halvempi. Omani on ollut käytössä vasta 1,5 kk, eli en osaa sanoa vielä, kuinka nopeasti paksuuntuu tai paksuuntuuko edes. En ole ainakaan kuullut, että tämä pahemmin paksuuntuisi. Töissä minulla on ollut käytössä sama purkki n. 9kk ja ei ole ainakaan vielä mihinkään paksuuntunut. 🙂

 29. 34

  loreal sanoo

  Hei! Ja vielä tänneki tulee tänään kommentoitua: en siedä kynsiäni sillä ne liuskoittuvat todella nopeasti ja sen takia ovatkin ihan tylpät koko ajan 🙁 Luin tämän postauksen jo syksyllä mutta jotenkin tuntuu niin vaikealta yrittää saadat kynnet kuntoon että jätin huomioimatta tämän. Mutta ensinnäki en tykkää yhtään viilaamisesta (jotenkin tulee kylmät väreet), joten osaisitko sanoa miten kannattaisi viilata kynnet kun ikinä oikeastaan viilannut niin en oikein tiedä? Ja sitten kysyisin että mitä kynnenkosteuttajaa suosittelisit? (Tämä muuten on näitä yhtiä tuotteita mistä ikinä kuullutkaan..) 😀 Mutta kiitos jo avusta ja ehkä kohta olisi tälläkin puolella ihanat kynnet 🙂

 30. 35

  sanoo

  loreal: Hanki lasiviila. Lasiviilan pinta ei ole samalla lailla karhea kuin tavallisen viilan (ja on muutenkin kynnelle parempi juuri tuon pintansa vuoksi) ja uskoisin sen vähentävän kylmiä väreitä.
  Suosittelen hankkimaan kynttä vahvistavan lakan ja kynsinauhaöljyn/kynsiöljyn. Lakka vahvistaa ja suojaa kynsiäsi ja öljy kosteuttaa. Merkillä ei ole mielestäni erityisesti välilä tuon öljyn kanssa, mutta suosittelen öljyä voiteen sijaan siksi, että lakatuissa kynsissä voit laittaa sitä myös kynnen vapaan osan alapuolelle, jolloin se pääsee imeytymään kynteen, vaikka kynnen päällä onkin lakkaa.
  Onnea kasvatteluun! 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *