Päivä 211: ”Jos vuori ei saa tulla Mooseksen luokse…”

”Jos vuori ei saa tulla Mooseksen luokse niin Mooses hakee sitten itse vuoren luokseen.”

Vai mitenköhän se sanonta nyt oikein menikään… No anyways, katsokaahan, ketkä tulivat tämän meikki-Mooseksen luokse vähän aikaa sitten yökylään:


Ei, nämä eivät ole omanani vaan olivat ihan vaan yökylässä tosiaan. Minun täytyi vakuuttaa itselleni, etten oikeasti tarvitse näitä ja kokeilla näitä ihan käytännössä. Ja tämä yritys taisi mennä ihan yhtä pieleen kun edellinenkin pelastautumisyritykseni, jolloin yritin vakuuttaa itselleni, että samat sävyt löytyvät muista paleteistani. Eivät muuten löydy.

Katsokaa nyt itsekin näitä:Nämä on tehty ylemmällä 001 paletilla.


Ja nämä alemmalla 002 paletilla.

Keinovalo ei anna sävyille oikeutta, ei varsinkaan alemman kuvan violeteille säyille. Meikit näyttävät kuvissa hieman liian hailakoilta todellisuuteen verrattuna, mutta kyllä noista kuvista jotain saa irti silti. Tai minä ainakin saan. Ja paljonkin.

Kaksi sanaa: Huoh ja oih. Ja itseasiassa vielä kolmaskin: Voih!

Jopa ne sävyt, joiden arvelin jäävän vähemmälle käytölle, olivat ihan täydellisiä. Esimerkiksi 002 paletin punertava luumuinen geelirajaus epäilytti kovasti, mutta osoittautui silmässä aivan ihanaksi. Myös saman paletin tumma punertavaan violettiin menevä luomiväri pelotti, mutta osoittautuikin todella ihanaksi eikä tehnyt silmästä yhtään itkuista. (Kyllä, silmästä yksikössä. En ehtinyt kokeilla meikkejä kumpaankin silmään, joten meikkasin toisen toisella ja toisen toisella paletilla.) Puuterimaiset kulmavärit olivat myös loistavia ja yliglitteriset ”topcoatitkin” osoittautuivat täydellisiksi ja enemmän kuin käyttökelpoisiksi.

Ja ennen kuin sitten huomasinkaan, olivat vikkelät sormeni tekemässä tilausta cosme-de.com:ista. Päätin kuitenkin, että hankin toistaiseksi itselleni vain toisen paletin. Päädyin palettiin 001, sillä 002-paletin luoman lookin kykenen lähes saavuttamaan jo omistamillani sävyillä, mutta 001 oli jotain sellaista, mitä minulla ei ihan oikeasti vielä ollut.

Mutta älkää luulko, että päästän itseni näin helpolla tämän asian kanssa. Okei, olihan yksi paletti parempi kuitenkin kuin kaksi, mutta ei tätä tavaraa noin vaan voi hommata, jos on kielto päällä. Tämän vuoksi neuvottelin itseni kanssa (lue: pakotin itseni) pienen diilin, jonka avulla voisin lunastaa paletin käyttööni: liikuntapalkinto.

Pohjustan hommaa sillä, että minähän en siis pahemmin liiku. En tykkää hikoilla, sillä sen jälkeen tukka on pakko pestä. Lisäksi meikit leviävät enkä tahdo lähteä ihan meikittä liinkuntapaikalle. En käy salilla, koska en tiedä, mitä siellä tulisi tehdä. Lenkkeily on tylsää yksin, mutta lähistöllä ei ole siihen seuraakaan. Tulee kalliiksi lähteä kaiken maailman jumppiin. Työvuorot eivät koskaan sovi yhteen minkään liikuntaharrastuksen kanssa. Kaikki tekosyyt liikkumattomuudelle on siis käytetty.

Joskus steppailen kotona stepperillä telkkaria katsellen (mutta vain, jos tiedän muutenkin aikovani pestä tukkani). Joskus leikin jumppapallolla. Joskus teen YouTuben ihanan kannustavia 8 minutes -treenivideoita (”Your jeans are going to look better in no time!”). Mutta kun en vielä neljänkään urheilullisen päivän päästä ole timmissä kunnossa, minä luovutan. Syön sitten mielummin vähemmän.

En siis nauti liikunnasta. Tämän vuoksi sovin itseni kanssa (=päätin typeryyksissäni), että clutchin käyttöönlunastaminen edellyttää 20 tuntia liikuntaa. Määrä on varmasti enemmän, kuin mitä olen saanut koko kuluneena vuotena yhteensä, joten kaltaiselleni tietokonenörtille sohvaperunalle määrä on kova. Ja kun ottaa huomioon, että vauva alkaa olla jo kohta matkalla luokseni, alkaa tulla hieman kiire. En nimittäin tahdo kovin kauan vain kuolata sitä kaapin päältä…

Eli jos olen lähiviikkoina blogissani vähemmän aktiivinen, voit tavoittaa minut juoksemasta läheistä ostoskeskusta ympäri tai hyppimässä kerrostalomme rappuja ylösalas. Tai sitten olen katsomassa Frasierin uusintoja stepperini kanssa.

Mitäpä tässä enää sen kummempia höpöttelemään, lenkille vaan…

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Eikse oo et jos vuori ei tule Muhammedin luo niin Muhammed menee vuoren luo? 😀

 2. 5

  Tiina sanoo

  Niin oisin ostanut minäkin! Ja vielä molemmat, jos ne tuolla lailla himottavat 🙂 Itsekurini on luokkaa parempi ostaa ja katua kuin jättää ostamatta ja katua…Tällä perusteella olen parin viime päivän aikana hankkinut neljä uutta Diorin viisikkoa. Ihan kuin ehtisin näitä joskus käyttämään, mutta niin, pakko vaan saada 🙂
  Ja valitettavasti "himoni" eivät rajoitu vain kosmetiikkaan vaan myös vaatteisiin, laukkuihin ja kenkiin…

  Sinun innoittamana olen kuitenkin yrittänyt vähentää etenkin tuota kosmetiikan ostamista – niiden 20 meikkivoiteen kaveriksi en todellakaan tarvitsisi enää yhtään uutta!! 😉

 3. 6

  sanoo

  Miksi ihmeessä edes mennä kokeilemaan noita meikkejä käytännössä, jos tiedät että et voi vastustaa niitä sen jälkeen?

  Mielestäni vähän tyhmää tieten tahtoen hankkia itselleen "hoitoon" tuotteita, joihin on aivan heikkona. Ehkä tiesit jo alunpitäen että tulet hankkimaan tuotteet kuitenkin jossain vaiheessa? (;

 4. 7

  sanoo

  Suosittelen liikuntaharrastukseksi uimista. Minäkin vihaan hikoilua kun sitten on mentävä suihkuun ja pestävä tukka. No kun menee uimaan niin A) ei ensinkään hikoile, tai ainakaan sitä ei huomaa B) uiminen on kivaa eikä ollenkaan niin raskasta kuin esim lenkkeily, lempeä myös nivelille C) voi käydä samalla saunassa rentoutumassa ja koska suihku ja hiustenpesu ikäänkuin kuuluu siihen uimassakäymiseen niin se ei tunnu läheskään niin isolle vaivalle kuin jos kuntosalin jälkeen menisi suihkuun.

  Monet uimahallit ovat nykyään auki myös aikaisin aamulla. Aloitin uintiharrastuksen työkavereiden kanssa. Kävimme kaikki porukalla kerran viikossa töiden jälkeen uimassa. Sitten kun vaihdoin työpaikkaa aloin käydä uimassa aamulla kuudelta heti kun halli aukesi. Hyvin ehti laittautua valmiiksi töihin ja oli koko päivän tosi freesi olo =)

 5. 8

  Anonyymi sanoo

  Uskaltaudun nyt kommentoimaan ensimmäistä kertaa:) Suurilta osin sinun innoittamanasi tilasin bare mineralsin get started kitin ja olen aivan myyty! En ole koskaan osannut käyttää meikkivoiteita, ne ovat aina näyttäneet liian tummilta/paksuilta/suttuisilta ja olleet epämiellyttäviä käyttää. Yleensä olenkin ollut vaan ilman, mutta joskus sitä haluaisi olla huoliteltu…nuo mineraalit on kuitenkin olleet aivan täydelliset, hyvin peittävät mutta niiiiin luonnolliset, just mun makuun! Levittäminenkin on niin helppoa ja nopeaa. Ikinä en ole rakastuntu mihinkään kosmetiikkatuotteseen näin palavasti. Kiitos kivasta blogistasi, tätä on ilo lukea!

 6. 9

  wellamo sanoo

  Hmm.. ovatko nuo paletit samantyylisiä kuin Diorin designer viisikot? Itselläni on vihreä designer ja rajausväriä en oikein osaa käyttää, tai en ole löytänyt hyvää pensseliä. Paletin pensseli ei omaan käteen oikein sopinut.

 7. 10

  sanoo

  Anonyymi: Hienoa, että ymmärsit homman vitsin. 🙂

  Heidi: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: Siksi sen ostaminen ei ollutkaan luvallista. Jos olisin tarvinnut sitä ehdottomasti, ei sen hankkimisesta olisi tullut showta. 😉

  Tintti Alanko: Oih, niin minullakin… 17 tunnin liikunnan jälkeen. 😉

  Tiina: Juuri oikea ajattelutapa. 😉

  Carmabella: Yleensä himoni laantuu kokeilun jälkeen. Tuolla lailla olen saanut monta himoa laantumaan ja monta tuotetta on jäänyt ostamatta, kun eivät olekaan osoittautuneet käytössä niin mahtaviksi.

  Rhia: Kiitos vinkistä. Pitänee ihan oikeasti tutustua paikalliseen uimahalliin! Innostuin vinkkisi perusteella jo selvittämään aukioloajat ja maksun ja varmaan suuntaankin sinne jo tällä viikolla. 🙂

  Anonyymi: Ihanaa, että bM on vienyt sydämesi! 🙂

  wellamo: Hieman samalla idealla osa sävyistä, eli tuostakin löytyy shimmerisiä luomivärejä, topcoat ja geelirajaus, mutta ei "pohjustajaa" kuten designereissa vaan mattasävy ja kulmaväri sen sijaan. 🙂
  Pensseli kyllä ratkaisee paljon, eli koita löytää omaan käteen parhaiten sopiva.

 8. 12

  Anonyymi sanoo

  heip,

  löysin blogisi vahingossa googlettaessani diorin siveltimiä – ja jäin koukkkuun ;).

  olen itsekin himoinnut tuota diorin uutuutta, ja cosme-de.comissa näkyi tosiaan olevan edullinen. ongelmaksi muosdostui vain se pikkuseikka, että samaan pakettiin löytyisi muutakin kaveriksi… tavasin sivulta, että tuotteet tulevat hong kongista, ymmärsinkö oikein? eli tuleeko tuolta tilatessa taas ostosten tulliraja eteen?

  terv. nanna

 9. 13

  sanoo

  nanna: Kannattaa tosiaan pätkiä tilaus osiin, eikä tilata kaikkea kerralla (postikuluja kun tuolta ei edes tule, joten siinäkin mielessä helppo pätkiä). Kannattaa pitää tilaus alle 45 euron, niin et joudu maksamaan siitä veroja. Muuten on riskinä tulliin jääminen ja verojen mätkähtäminen. 🙂

 10. 15

  Anonyymi sanoo

  Lenkille mp3-soitin/sauvat/lisäpainot, mikä tuo vaihtelua. Kuntosaleilla usein ensimmäinen kerta ja ohjaus sekä ohjelman teko on ilmainen, jos ostaa 10-kortin. Jumppaan maksaa 10-kortti noin 50 euroa,ja jos käy kerran viikossa, siitä riittää 2 kk eli n. 25e/kk mihin työssäkäyvällä voisi luulla olevan rahaa. Kansalaisopistot on täynnä kursseja edulliseen hintaan, mitkä kestää useamman kuukauden ja hintaa on 15-45 euroa.

  Itte oon jättäny pari vaateriepua ja namupussia ostamatta ja mennyt jumpalle.

  Selityksiä selityksiä 😉

 11. 16

  sanoo

  Tartun nyt yhteen pikku kohtaan, joka viittasi aiheeseen, jota olen itse pähkäillyt. Sanoit nimittäin, että "tumma punertavaan violettiin menevä luomiväri" ei tehnyt silmästä itkuisen näköistä, ikään kuin olisit odottanut sen tekevän. Siispä, osaisitkohan sanoa minkälaiset luomivärisävyt sopisivat parhaiten, jos silmät punoittavat, ja minkälaiset vain korostavat punoitusta?

 12. 17

  Anonyymi sanoo

  Tosi hienot nuo tummasävyiset meikkaukset. Luomivärisiveltimistä olisi kiva saada laajempi postaus. Millaista jälkeä milläkin siveltimellä tulee (kuvat mukaan!)ja mihin luomen kohtaan milläkin kannattaa sutia?

 13. 18

  Anonyymi sanoo

  Olen pettynyt. 210 päivää pärjäsit kivasti, ja nyt lankesit keksimällä tekosyyn. Mutta niinhän se helposti käy, kun yrittää jossakin lakossa pysyä: kiellettyä/rajoitettua asiaa himoaa eikä himoitsemastaan pysty itseään vierottamaan kohtuullisuuteen. Eli ymmärrän – pettyneenä.

 14. 19

  sanoo

  Kommentti vanhempaan kysymykseen: Joku kyseli ihan hetki sitten edullisempaa kasvovettä, joka sisältää sinkkiä , mutta ei olisi kovin tuju. Huomasin juuri, että Lumenen kasvovedet Premium Beautyn kasvovettä lukuunottamatta sisältävät zinc gluconatea (sinkin ja glukoosin yhdistelmä). Sensitive Touch voisi siis olla mukavan hellävarainen, mutta sinkkiä sisältävä vaihtoehto. Toivottavasti kysyjä näkee vielä vastaukseni. 🙂

  Anna: Punertavat violetit tekevät helposti itkuiset ja punottavat silmät. Sävyt näyttivät paletissa juuri tuollaisilta, joten siitä olettamus. 🙂
  Itkuisiin silmiin suosittelen vaaleaa, nudebeigen väristä kajalia (esim. IsaDoran Blonde) neutralisoimaan punoitusta. Myös punertavia violetin sävyjä ja liian punaisia vaaleanpunaisen sävyjä (oikeastaan pinkkiä) kannattaa vältellä. 🙂

  Anonyymi: Pistetään muistiin! 🙂

  Anonyymi: Niinhän se on vaan todettava, että bloggarikin on vain ihminen. En nyt itse koe asiaa kovin suureksi kriisiksi. 🙂

 15. 20

  Ex-kynnetön sanoo

  Ei muutama poikkeus lakkoa kaada ja olet pärjännyt hienosti tähän asti. Jos himoitsema asia tulee jo uniin, niin minä en ainakaan pysty olemaan kauaa ilman. 😀 Liikunnan aloittaminen on hieno juttu myös! Itse vein juuri kolme kesäkiloani ulos reippailemaan. Kannattaa valita kiva maisemareitti niin lenkkeilyn tuska unohtuu ympäristöä ihastellessa.

 16. 21

  sanoo

  Ex-kynnetön: Tylsäähän tämä homma olisi, jos kaikki sujuisi suunnitelmien mukaan ja liian helposti ja täydellisesti. 😉
  Vedin juuri lenkkirompeet päälle ja nyt lähden katselemaan kauniita taloja ja söpöjä pihoja. 🙂

 17. 22

  Anonyymi sanoo

  Vesijumppa on myös kiva laji ainakin kokeilla. Jos uinti ei innosta niin vesijumppa saattaisi ehkä olla aivan kiva liikunnan harrastus muoto. Ei minusta kovin raskasta vaikka vesijuoksua onkin. Kannattaa kokeilla. Jos kovin innostuu niin eihän se vesijumppavyö paljoa maksa. Ainakin oman paikkakunnan uimahallissa on yleisesti vesijumppavöitä lainattavaksi ilmaiseksi, mutta muista uimahalleista en tiiä sitten. Kannattaa kokeilla. Kokeilemisen arvoista.

 18. 24

  sanoo

  Anonyymi: Kiitos muistutuksesta! Kävin vesijumpassa joskus ja tykkäsin kyllä. Kävin tuolloin myös ystäväni kanssa vesijuoksemassa ja tykkäsin kyllä kovasti. Täytyisi varmaan kokeilla yksinkin.

  Anonyymi: Niin, on se vaan kurjaa huomata, että bloggaajakin on vain ihminen. Kiitos kannustuksesta!

 19. 25

  Safire sanoo

  Pyh, kyllähän sitä laihiksellakin suositellaan pitämään yksi herkkupäivä viikossa, niin mikset sinä voisi välillä ostaa jotakin? 🙂

  Itse hain tänään Stockmann Beautysta Night Butterflyn, huomenna pääsen testaamaan. On kyllä upea ja kaunis. Ja avokki ei ylläri tajunnut miksi hihkuin ja tuijottelin sitä ihan onnessani. 😀

  Niin ja kiitos vielä LCN:n kynsiöljyn vinkistä, kynnet tuntuu voivan huomattavasti paremmin kun aloitin sen käytön. 🙂

 20. 26

  sanoo

  Safire: Älä välitä, ei wannabe-insinöörikään oikein ymmärrä. 😉
  Ihanan hankinnan olet kyllä tehnyt ehdottomasti.
  Kiva kuulla, että LCN:n kynsiöljy on ollut avuksi sinulle! 🙂

 21. 27

  Anonyymi sanoo

  Innostuin tutkailemaan noita cosme-de.com -sivuja, hinnat ovat kyllä uskomattoman edullisia. Löysin mun lempparikosteusvoiteen murto-osalla siitä hinnasta, millä sitä myydään Suomessa:)
  Oletko Golden Girl aiemmin tilannut tuolta mitään, kuinka nopeasti tuotteet ovat tulleet perille?

  Mä en osaa päättää, onko tää sun blogi huono vai hyvä juttu… Tän ansiosta oon nimittäin innostunu nettishoppailusta ihan ennennäkemättömällä tavalla:D

 22. 29

  Anonyymi sanoo

  Hyviä lenkkejä tai mitä sitten harrastatkaan. Ylimääräisiä painoja ei kannata kuitenkaan lenkille mukaan ottaa. Ne kuormittavat vain niveliä, jotka ajan myötä kuluvat – ei hyvä! Painonnosto on sitten eri juttu.

 23. 31

  elina sanoo

  Kyselin sinulta aikaisemmin vinkkejä Jazzclub 001:n metsästämiseen, ja lopulta löysinkin yhden ainoan kappaleen vähän kauempaa Helsingistä Kicksistä, mutta pikkureissaaminen oli sen arvoista! 😀 Tosin sen jälkeen jouduin kärvistelemään synttäreihini asti, kun äitini otti tulevan lahjani ilkeästi huostaan. Nyt se on vihdoin korkattu 😉 Jos viitsisit vielä vastata, mitä paletin sävyjä olet käyttänyt tämän postauksen kuvissa? Sekä mikä rooli on paketin mukaan "korostus luomivärillä", joka on siis tuo ihan valkoinen luomari?
  Ja vielä yksi kysymys, mistä olet hankkinut kaikki ihastuttavat OPI:n kynsilakkasävyt, kun itse olen kaupoissa törmännyt vain aika niukkoihin valikoimiin? Oletko kuitenkin löytänyt jonkin kattavan OPI-keitaan vai tilaatko netistä? Esimerkiksi noita 08 syksyn Designer Series-lakkoja ei tunnu löytyvän mistään..
  Kiitos paljon taas jo etukäteen ! 🙂

 24. 32

  sanoo

  elina: Ihanaa, että sait paletin lopulta. 🙂
  Itselläni on kuvassa paletin kaikkia luomivärisväyjä luomella. Korostusvärin ideana olisi ilmeisesti virallisesti, että sitä laitettaisiin lopuksi pieni täplä keskelle luomea tuomaan valoa, mutta itse käytän sitä sekä kulmaluulla että sekoitan luomivärien kanssa, jolloin tulee uusia ihania sävyjä. Kuvan meikissä olen tainnut sekoittaa sitä viereisen sävyn kanssa silmän sisänurkan sävyn luomiseen. Ilman sitä meikistä tulee tuolla helposti todella tumma.
  Itse tilaan OPI:ni netistä. Head2Toe on lempipaikkani tilata, sillä lakat ovat niiiiin edullisia. Kurkkaa tämä postaus, jos kiinnostuit: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/03/paiva-38-ah-mika-kynsikas.html
  🙂

 25. 33

  elina sanoo

  Aloimmekinjuur i vihdoin ystävystyä paletin luomivärien kanssa, joten nyt sujuu jo 😉
  Mutta mahtavaa, tuhannet kiitokset taas! Säästän monta euroa tuon tilausvinkin avulla 🙂 Blogisi on kyllä loistavaa luettavaa! (Tosin paha kukkarolle..)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *