Päivä 210: Jotain rajaa!

Minulta loppui juuri eyelineri, joten tämän merkittävän tapahtuman tiimoilta pääsemme sopivasti puimaan aihetta ”silmien rajaus”. Olettaisin puhuneeni tai ainakin maininneeni joistakin tekstin asioista täällä jo aiemminkin, mutta pieni kertaus tuskin on pahasta kellekään.

Minulta loppunut eyelineri oli Natural Coden Eye Dramatizer Nestemäinen eyeliner. Jos olet kaltaiseni pehmeiden rajausten ystävä, muuten vaan kömpelömpi rajaaja tai haluaisit vasta opetella rajaamaan eyelinerilla, on tämä mainio tuote sinulle. Jos puolestasi tahdot selkeää, tummaa, vahvaa ja terävää rajausta, niin unohda tämä tuote. Sellaista lopputulosta et tällä saavuta.

Tuote on siis tussimainen ja siinä on tarkka ja napakka kärki. Massaa ei tule missään vaiheessa liikaa tai edes kovin runsaasti (loppua kohti jopa todella niukasti, mistä toki itse pidinkin) ja jälkikin pysyy mielestäni varsin siistinä läpi päivän. (Itselläni ei tosin yleensäkään ole ongelmaa rajauksien pysyvyyden kanssa, joten kuulisin pysyvyydestä mielelläni teidän kommenttejanne, jotka olette tuotetta kokeilleet ja joilla pysyvyyden kanssa saattaa normaalisti olla ongelmaa.) Itse laitan usein ensin nestemäisen rajauksen ja väritän päälle kynällä, jolloin väri on intensiivinen, mutta lopputulos kovaa nestemäistä rajausta pehmeämpi. Kynärajauksen tekeminen nestemäisen päälle voi myös pelastaa, jos nestemäisen kanssa on tullut söhlättyä eikä jäljestä oikein tunnu tulevan siistiä.
Sävy on tässä intensiivisempi musta kuin esimerkiksi Max Factorin Masterpiece eyelinerissa.

Tämä tuote on paitsi mainio eyelineri, mutta myös loistava tuote ripsien tyven väritykseen. Kaikki varmasti tietävät tai tuntevat jopa henkilökohtaisesti ilmiön, jossa mascaraa on kaikkialla muualla rpsissä, paitsi ihan ripsien tyvessä. Suomalainen vaalea ripsiraja paistaa tyvestä läpi selkeästi, kun ripsiä katselee ylhäältäpäin:


(Näissä kuvissa ilmiö ei onneksi ole ihan niin pahana kun monesti näkee, mutta kuitenkin varsin tunnistettavissa.)

Mascara harjataan ripsiin huolella ja tyveen asti, muttei tarkisteta, miltä tilanne näyttää, jos silmä on kiinni tai jos katsoo alaspäin. Tässä tilanteessa tämä eyeliner on pelastaja! Toisin kuin moni muu lineri, tämä ei ole liian märkä ja näin ollen klimppaa ripsiä yhteen. Meikin lopuksi voit siis tarvittaessa kevyesti värittää yläpuolelta värjäytymättä jääneiden päällimmäisten ripsien tyvet ja jo näyttää silmämeikki skarpimmalta! Pahimmillaan tämä moka on, jos silmissä on tumma rajaus, sillä rajauksen ja ripsien väliin jäävä vaalea kaistale paistaa kyllä helposti läpi.

Itse tuota värittä jäänyttä osaa ei aina helposti huomaa suoraan peilistä katsoessa, mutta muista kulmista katsovat ihmiset kyllä huomaavat sen helposti. Itse olen huomannut ilmiötä tapahtuvan eniten suuriharjaisten mascaroiden kanssa. Mainitsin itse kerran ystävälleni, ettei Diorin jättiharjaisen Diorshown käytöstä tule minulla mitään ja yhtenä syynä oli tuo, etten päässyt sillä ripsieni tyveen kunnolla ja kun sitten väkisin yritin, sotkin vain yläluomeni (Mascara Guardille olisi tosiaan ollut tarvetta). ”Ai, ei mulla ainakaan ole mitään ongelmia ollu, musta se on täydellinen ripsiväri,” totesi ystäväni ja räpsytteli ripsiään, joiden tyvessä ei ollut massaa ja jonka luomilla ripsirajan yläpuolella oli ripsiväritäpliä…

Kiinnittäkää siis tarkasti huomiota ripsienne tyveen silmiä meikatessa!

Kiinnittämisestä tuli mieleeni ongelma, josta monet ovat valittaneet: Silmämeikkikynä ei pysy kunnolla ja siistinä läpi päivän.

Tämä ongelma on helppoa eliminoida kiinnittämällä kynällä tehty rajaus. Kun olet rajannut silmän kynällä, tuputtele rajauksen päälle samanväristä luomiväriä. Sen puuterimainen koostumus imee ylimääräistä rasvaa ja rajaus pysyy huomattavasti paremmin. Hyviä ja edullisia rajauskyniä ovat muuten Sokokselta ja Emotioneista saatavat GOSHin silmämeikkikynät sekä Kickseistä saatavat BeYu:n kynät.

Muista myös kiinnittää huomiota siihen, millä rajaat.

Suomeksi tavallinen ripsirajan ulkopuolelle tarkoitettu kynä on silmämeikkikynä. Älä pyydä myyjältä tähän tarkoitukseen kajalia, joka puolestaan on huomattavasti pehmeämpi, ripsirajan sisäpuolelle kosteammalle pinnalle tarkoitettu kynä. Moni kajal kyllä toimii myös ulkorajauksissa, mutta pehmeän koostumuksensa vuoksi se saatta sutata oikeaa silmämeikkikynää helpommin. Silmämeikkikynä puolestaan on usein liian kova sisäluomen rajaukseen eikä sitä olla tehtykään kestämään niin kostealla pinnalla.
Eyeliner puolestaan on se nestemäinen rajaus ja kulmakynä on ihan syystäkin kulmakynän nimellä. Sen koostumus on erilainen kuin silmämeikkikynän ja yleensä kovempi. Sillä on hankala yrittää rajata silmiä ja silmämeikkikynä puolestaan on liian pehmeä ja tekee usein suttuista jälkiä kulmiin laitettaessa.

Puhuin itse yllä suomenkielisillä termeillä ja kielestä ja sarjasta riippuen tuotteen nimi saattaa välillä olla mikä tahansa sen käyttötarkoituksesta riippumatta. Esimerkiksi IsaDora on julistanut kaikki silmämeikkikynänsä kajaleiksi ja varsinainen kajal on heillä inliner kajal. Hämmentävää ja hankalaa. Tärkeintä on kuitenkin varmistaa kaupassa, että käytät oikeanlaista kynää tai lineria oikeaan paikkaan, niin lopputulos on hyvä ja siisti. Nimestä siis viis, mutta tarkista kynän käyttötarkoitus.

Kokiko kukaan valaistusta tämän asian tiimoilta vai oliko homma jo valmiiksi hallussa ja kynät oikeassa käyttötarkoituksessa?

Kommentit
 1. 1

  Ida sanoo

  Oi, heti helpottui olo kun ei ole huulikuvaa enää tossa ylhäällä! En toki meinaa, etten olisi siitä pitänyt mutta kun omistan miniläppärin eikä sivuista ole kerrallaan hurjan paljon näkyvillä, niin nyt näen taas heti jos olet postannut jotain uutta 🙂 Saattaa kuulostaa joistakin pikkujutulta, mutta mulle hyvin iso asia 😀

  Itse on ole ikinä käyttänyt oikein minkäänlaista silmämeikkiä, mutta eri kynien käyttötarkoituksen huomasin tuntevani tekstiä lukiessa 😉

 2. 2

  sanoo

  Oli ja olen joutunut valistamaan myös ystäviäni tästä!:D Onneksi äiti on kosmetologi, tuli termit tutuiksi jo ipanana…

 3. 3

  sanoo

  Kiitos valistuksesta! Olen ihan pihalla silmämeikkiasioista. Tästä oli paljon apua, koska olen päättänyt opetella tekemään itselleni kunnollisen silmämeikin (nopeasti) 🙂

 4. 4

  sanoo

  Ooo! Vitsit, olen jo pari vuotta käyttänyt sellaista pehmeää "putkilomaista" kynää ylärajauksiin. Sillä tulee kyllä ihan kivaa jälkeä, mutta suttaantuu tosi helposti! Taidanpa hankkia ensi kerralla jonkin eyelinerin.. Kiitos valaisemisesta! 😀

 5. 5

  Wingless sanoo

  Hui, kyllä oli taas apua! Kiitän nyt tässä samassa rysäyksessä myös muista ihan perusasioita koskevista vinkeistä, sillä ainakin minä olen hyötynyt niistä valtavasti!

  Nimim. Osti ensimmäisen meikkivoiteensa fuksivuonna yliopistossa ja käytti siihen asti yläasteella ostettua ripsiväriä 😀

 6. 6

  sanoo

  Minä oon kokonaan jättäny eyelinerin käytön ku tosiaan se vaalea tyvi paisto niin rumasti sieltä läpi.Pitääpä kokeilla tuota natural coden eyelineria,kuulosti ainaki sun arvion mukaan just sellaselta mikä mulle sopis.Sais sen ripsien tyvenki sitte värjättyä.Tuo ei vissiin ees pahan hintanen ollu..?

 7. 7

  Jenni sanoo

  Kommentoisin tuota Diorin Diorshow Iconic ripsaria jonka ostin kesällä ja josta sinulta täällä kyselinkin. Mascara todellakin oli suuren suuri pettymys enkä onnistunut muuta kun suttaamaan yläluomeni pahasti. Ja tietysti olin vielä töihin lähdössä eikä sitä meinannut saada millään hinkattua pois yläluomilta, melkein jo sattui ja topsipuikkoja kului. Sen jälkeen en ole tuotteeseen koskenut vaan annan suosiolla äidilleni. 😛 Tämä oli ensimmäinen ns. "luksusmascara" (aiemmin käyttänyt pelkkiä markettituotteita, ja ultimatesuosikkiini L'orealin Telescopic Carbon Blackiin palasin jälleen) ja huomasin että aina korkeampi hinta ei tuo laatua ja parempaa tuotetta.

 8. 8

  sanoo

  Vielä palaten Biothermin Skin Vivoon. Tosin, olisihan se kivempi palata silloin kun kirjoitat itse aiheesta mutta olkoot tämä sitten vaikka taustutkimusta. Heh.
  Haalin vielä muutaman näytteen ja kokeilin samalla myös sitä tuhdimpaa versiota.

  Yhteenvetoni on seuraava: tuote ei sovi herkkäihoiselle koska se aiheuttaa punoitusta ja kirvelyä. Tämän lisäksi tuote on todella täyteläistä joten ainakin minulla levittyvyys oli huonoa ja iho jäi tahmeaksi ja kiiltäväksi kuin kärpäspaperi. Ei voi kuvitellakaan päiväkäyttöön ellei halua näyttää todella rasvaiselta ja likaiselta. Tuoksu on mielestäni myös karmea. Ainoa hyvä puoli, tosin kyllä merkittävä hyvä puoli, on se että aamulla iho on kaiken tuskan jälkeen terveen näköinen ja sileä. Joten melko ristiriitainen fiilis jäi. Tuhdimpi versio on hitusen parempi kuin geeliversio mutta en itse koskaan maksaisi tuotteesta täyttä hintaa. En edes verovapaana lentokentiltä. Etsintä jatkukoon siis. 🙂

 9. 9

  sanoo

  Kokeilin aikoinaan Oriflamen vastaavaa "tussia" ja tykkäsin sen lopputuloksesta vaikka se jättikin ehkä turhan paksun lopputuloksen. Tussi kuivahti myös melko nopeasti, varsinkin loppua kohten tuli vain harmaata väriä mustan sijaan :/.

  Osaatko muuten sanoa mistä Suomesta saisi ostettua OPI-lakkoja? Entä onnistuuko hajakokoelmien (aka kaikkea mahdollisia eikä vain sitä uusinta) löytäminen laisinkaan? Kicksissä ei ollut mitään kivoja sävyä kun kävin viimeksi katsomassa :).

  Haluaisin niin kovasti tilata You don't know Jacques -lakan, mutta nettikaupoista se on loppunut :/. Yhdessä kaupassa oli, mutta pelkästään yhden lakan tilaaminen tulee ehkä kalliimmaksi kuin Suomesta ostaminen.

 10. 11

  sanoo

  Loistava ajoitus tehdä tämä juttu! Sain juuri Lumenen Natural Code rajauskynän (sellainen pehmeämpi,ei tussi..) ja pohdiskelin sen käyttöä.

  Omistan rajauskyniä, nestemäisiä nyt tarkoitan, mutta en vain uskalla käyttää ! Olen nähnyt muutaman niin suttuisen että pelkään myös olevani huono, tai sen päivän aikana suttaantuvan. Ehkä ohjeistuksellasi nyt uskallan jo käyttää rajausta useammin 🙂

 11. 12

  Taru sanoo

  Hei! Kysymykseni ei liity hienosti toteutetun postauksen aiheeseen, mutta olet varmasti oikein henkilö tälläisen kysymyksen vastaajaksi.

  Eli haluaisin löytää itselleni sopivan kasvoveden, jollaista ei siis tähän asti ole löytynyt. Olen huomannut käyttäväni liian vahvoja kasvovesiä, joissa esim. on liikaa alkoholia. Tietääkseni se ei sovi oikein hyvin suomalaiselle iholle ja olen huomannut itsekin sen kuivattavaksi. Olen myös kiinnostunut viime aikoina sinkkiä sisältävistä ihonhoitotuotteista.

  Tiedätkö siis, löytyisikö joltain sarjalta (mielummin luonnollisesti huokeampi sarja) kasvovettä, joka sisältäisi sinkkiä eikä olisi kuivattava sekaiholle? 🙂

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Mikäköhän lakka sulla on kynsissä? Aivan IHANA väri. 😛
  En muuten olekaan ottanut huomioon tuota ripsivärin puuttumista ripsien tyvessä.. Noh. Aina oppii jotain uutta. =)

 13. 14

  sanoo

  GOSHin lineri on myös ihan mahtava ! Se nestemäinen. 😉 Tarkka, intensiivinen ja pysyy kun tauti!

 14. 15

  sanoo

  Itse käytän mieluiten Bobbi Brownin geeelirajausta, sillä saa supermustaa ja siistiä jälkeä, eikä kädenkään tarvitse olla kovin vakaa kun siveltimellä rajaa. Ja kestää sateenkin, eikä leviä luomelle päivän mittaan! Suosittelisitko jotain rajaussivellintä? Olen käyttänyt Duroyn matkasivellintä, karvaosa on ihan hyvä mutta varsi liian lyhyt.

  Ja kiva kun olet poistanut huulikuvan bannerista! 🙂

 15. 17

  sanoo

  Ida: Miniläppäriltä itsekin kirjoittelen, joten ymmärrän ongelman. 😉

  MouMou: Lucky you. 🙂

  Hilja: Hyvä, että auttoi. 🙂

  Eve-ning: 🙂

  Wingless: Hienoa, että postauksista on ollut apua. 🙂

  Plaz^: Varsin edullinen on kyllä. En muista tarkkaa hintaa, mutta veikkaisin n. 7-8 euroa. 🙂

  Jenni: Itsekään en tuolle niin suuresti lämmennyt. Ennen ero kalliiden ja edullisempien mascaroiden välillä oli selkeämpi, mutta nykyään erot eivät ole mielestäni kovin selkeitä ja monet edulliset ovat jopa parempia. 🙂

  juárez: Ei tosiaan ehdottomastikaan kuulostanut sinulle sopivalta. 🙂

  Panda: OPIa myyvät Kicksien lisäksi Stocka ja Sokoskin nykyään. Joiltakin Stockmanneilta voi toki löytyä vanhempia kokoelmia, mutta melko heikosti varmaan. :/
  Sokoksillakin OPI on ollut vasta niin vähän aikaa, ettei vanhoja kokoelmia ole ehtinyt kertymään ja moni Kicksikin on niin uusi, ettei vanhempia kokoelmia ole.

  Anonyymi: Kynsilakka on Anytimen vanha sävy nimeltään Pinkin Himo. 🙂

  Rosa: Treeniä vaan! Viikon ajan joka ilta ennen meikkipesulle menoa kokeilet rajata niin varmuus tekemiseen syntyy myös kiireisessä tilanteessa. 🙂

  Taru: Sinkkiä käytetään nimenomaan rasvaisemman ihon tuotteissa, sillä se rauhoittaa ja ehkäisee epäpuhtaalla iholla tulehduksia. Näin ollen sitä tuskin löytyy kovin ehlposti muista kuin rasvaisemman ihon kasvovesistä ja varsinki edullisempien sarjojen rasvaisemman ihon kasvovedet ovat lähes poikkeuksetta tujuja ja sisältävät melkein aina alkoholia.
  Valitettavasti en siis osaa ulkoa nimetä mitään tuotetta, joka voisi sopia. :/

  Anonyymi: Lakka on ikivanha Anytimen Pinkin Himo. 🙂

  g: Toivottavasti joku nappaa vinkkisi. 🙂

  Cvalda: Itse olen jopa tykännyt käyttää Duroyn vinoa ja napakkaa sivellintä geelirajausten tekoon (http://www.duroy.fi/downloads/tuotekuvasto.html sivu 3 tuote 75040). Tuolla saa melkein ohuempaa ja tarkempaakin jälkeä kuin tavallisella rajaussiveltimellä. Toki on melko makuasia, millaisella tykkää levittää. 🙂

  Hippiäinen: Tänks. 🙂

 16. 18

  Sinna sanoo

  Hei! Sain cosmon tilaajalahjana Natural Code -meikkipaketin, johon kuuluu mm. SKIN PERFECTOR Mineral Bronze & Blush. Heti tuli mieleen kysyä ammattilaiselta, joka osaa selittää asiat kansantajuisesti: kuinka tätä tulisi käyttää? Kiitos jo valmiiksi avusta!

 17. 19

  sanoo

  Kävin ostamassa juuri eilen uuden kajalin. Yleensä olen liian laiska opettelemaan virallisia termejä ja kun kiireessä latelen (mahdollisimman epäselvästi, koska ajattelen jo seuraavaa asiaa) tarkoituksen mihin rajausta käytän, saa myyjä-parka päänsä varmasti sekaisin.

  Ainakin sisärajaus on toiminut ja täytyy toivoa, että vältyn "vaaleatyvi" -ongelmalta. Tätä kirjoittaessa olen käynyt tarkistamassa silmämeikkini kaikista mahdollisista kulmista.

  Btw. Kiitokset BareMinerals -hehkutuksesta. Tilasin itselleni paketin ja nyt on meneillään vaikea vaihe 😉 Ei oikein tiedä mitä iho tarvitsee ja mitä ei. Välillä rasvainen, välillä normaali… ja epäpuhtauksia. Meikki näyttää kuitenkin suht hyvältä (harjoitusta kaipaan vielä).

  -Kiitos Hyvästä Palvelusta 😉 –

 18. 20

  sanoo

  Sinna: Onko tuo se persikkainen vai vaaleanpunainen versio (poskipunan osalta siis)?
  Ideana on, että voi laittaa tuotteita erikseen tai sekaisin. Jos käytät erikseen, voit laittaa poskipäälle poskipunaa kohottamaan poskipäitäsi ja poskiluuta pitkin/hieman sen alle aurinkopuuteria muotoilemaan kasvoja. Jos puolestaan sekoitat sävyjä, voit käyttää niitä poskipunan tavoin poskipäillä.
  Itselläni on vaaleanpunainen versio on on aivan ihana, sillä kun sävyt sekoittaa, syntyy persikkainen poskipuna. Oikea monitoimituote siis! 🙂

  N: Myönnän kyllä itse, että oma tyvi saattaa aina välillä hieman paistaa jos ei ole oikein ollut aikaa laittaa ajatuksella ja kunnolla…mutta aina ei vaan voi olla kaikki kunnossa. 😉
  Toivottavasti bM lähtee toimimaan sinulla hyvin. Vaatii tosiaan pientä harjoitusta ja tottumista, mutta toivottavasti voit parin viikon käyttökokemuksen jälkeen todeta olevasi tyytyväinen. 🙂

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  mitä rajaustuotetta suosittelisit sisärajauksen tekemiseen alaluomelle? musta tuntuu ettei mikään oikeen pysy… joku waterproof-kynä mulla nyt on mutta huono se on sekin. kiitos vinkistä jo etukäteen 🙂

 20. 23

  Anonyymi sanoo

  Laitan aina rajauksen silmäluomen yläpuolelle. Silmäluomen sisäpuolelle laitettaessa meikki tuntuu suttuiselta, sekä tuntuu myös suttuiselta. Käytän mielelläni pehmeää kynää, koska kovalla kynällä ei saa minkäänlaista jälkeä aikaiseksi.

  Tuosta jutustasi tulikin mieleeni tämä omistamani MaxFactorin eyebrow pencil, joka on ostosta lähtien ollut aivan liian kova, en saa minkäänlaista jälkeä aikaiseksi ilman, että silmät tulevat kipeiksi. Muuten hyvä väri ja kaikki, mutta en ymmärrä miksi tämä on niin kova? Missä vika, missasinko jotain? Sitten tässä on lisänä myös harja =o !? Mitähän sillä pitäisi tehdä?

 21. 24

  sanoo

  Anonyymi: Olen itse ainakin huomannut IsaDoran Inliner Kajalit hyviksi ja kestäviksi. 🙂

  Anonyymi: Enhän ymmärtänyt nyt oikein kun ymmärsin, että käytät tuota Max Factorin kulmakynää silmiisi? Kulmakynä on tarkoituksellakin kovempi, jolloin sillä saa väritettyä kulmia kevyesti ja piirrettyä pieniä karvojan sinne, minne tarvitsee. Pehmeä kynä tekisi vain suttuisempaa jälkeä. Harja on tarkoitettu kulmien harjaamiseen lopuksi, jolloin väri vielä tasoittuu.

 22. 25

  Anonyymi sanoo

  Täh! =o

  Siis olen käyttänyt sitä silmien rajauksessa, juu.
  "Väritettyä kulmia kevyesti"?
  "Piirrettyä pieniä karvoja sinne, minne tarvitsee"?
  Harja tasoittaa piirretyt karvat??

  Kysymysmerkkinä ?
  Olisikohan tästä mahdollisesti jokin video, joka selventää minullekin mistä on kyse ?

 23. 26

  sanoo

  Anonyymi: No, aina oppii uutta. 😉 Tämän vuoksi kannattaa tosiaan tarkistaa, mitä kynässä lukee, eli eyebrow pencil on tosiaan nimensä mukaisesti kulmakarvoille.
  En nyt tähän hätään keksi mistään videota selvennykseksi, mutta pientä kevyttä piirtoa siis karvojen päälle ja iholle eikä yhtään selkeää väriettyä aluetta. 🙂

 24. 27

  Anonyymi sanoo

  Eli olen ostanut ihan turhan tuotteen. Eyebrown = kulmakarvat! Pitäisi kenties olla sanakirja matkassa, kun lähtee ostoksille. Olen todennäköisesti ajatellut vain, että ei tämä nyt voi olla mitään muuta kuin mascaraa =O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *