Päivä 207: Mascaroita marssii roskiin

Okei, ehkä postauksen otsikko on vähän turhan mahtipontoinen. En nyt puhu oikeastaan mistään mascaroiden joukkomarssista vaan tosiasiassa vaan parin mascaraystävykseni käsikädessä parijonossa roskalaatikkoon hyppelemisestä.

Mascara on suosikkituotteitani. Jos meikkipohjaa ei lasketa ja saisin tehdä kasvoilleni vain yhden pikaisen toimenpiteen ennen ovesta ulos juoksemista, niin se olisi ehdottomasti mascaran laitto.

Olen mascaroiden suhteen varsin kokeilunhaluinen enkä jumita yhdessä. Olen ollut melkeinpä harmissani, kun alkuvuodesta löysin ensimmäistä kertaa elämässäni ripsilleni täydelliseksi osoittautuneen Max Factorin False Lash Effectin: Mitä minä nyt teen, enkö voi enää kokeilla uusia mascaroita? Täytyykö minun käyttää tätä mascaraa lopun elämääni, kun en vaan keksi tässä mitään vikaa?

Myönnettävä on, että moiseen en kykenisi. Jatkossa aion pitää kaapissani aina FLE:n, mutta rinnalla on mukavaa olla kokeilussa toinenkin tuote (eihän sitä koskaan tiedä, jos olisi olemassa vielä jotain parempaa). Tämän vuoksi minikoot ovat ihania:

Dior on siitä ihana merkki, että heillä on usein liikkeellä minikokoja mascaroistaan. No joo, Diorin minikoko ei oikeasti aina tarkoita minikokoa, sillä esimerkiksi kuvassa näkyvän Unlimited-mascaran minikoossa oli tavaraa 5 ml mikä on 0,5 ml enemmän, kun Max Factorin Masterpiecen tavallisessa myyntikoossa. Tämäkin yksilö siis riitti ja pitkäksi aikaa riittikin!

Unlimited ei ollut ihan sitä, mitä ripseni tahtoivat. Mascaran juju piilee kaksipuolisessa harjassa, jonka toisella syrjällä harjataan ripsiin tuuheutta ja toisella pituutta ja erottelua. Omat ripseni tahtovat tuuheutta, mutta sitä tämä ei valitettavasti tarjonnut niille riittävästi ja lopputulos jäi usein varsin pliisuksi. Jos kuitenkin pidennys ja erottelu on enemmän sinun juttusi, voit löytää tästä hyvän ystävän.

Ihan mukava perusmascara, mutta ei vaan säväyttänyt.

Ja säväytyksestä puheenollen, muistattekos tämän, hieman ärjymmän mascarasävyn:

Täyteen hintaan en tätä Clarinsin kesän -08 mascaraa hankkinut, mutta alesta se kuitenkin tarttui myöhemmin mukaan ja meillä oli hetkemme.

Mascaran koostumus ei ollut sen vahvin puoli ja sen vedenkestävä koostumus jätti ripset koviksi ja hieman epäsiisteiksi. Tämä oli kuitenkin sen verran erikoisempi sävy (jonka perusteella minut jopa bongattiin töistä, kun olin sen blogissani esitellyt!), ettei sitä tullut ihan joka päivä käyteltyä, joten kuivahtamaan se ei ehtinyt. Tämä on kuitenkin ollut jo noin kahdeksan kuukautta auki, joten tämän oli aika lähteä. Syksyinen tai talvinen sävy tämä ei sitäpaitsi oikein muutenkaan olisi.

Omistan yhä 9 mascaraa, mutta eivätköhän ne ala käymään vähiin loppuvuodesta, sillä niistä moni alkaa siinä vaiheessa olla ollut avattuna melko pitkään. Ehkäpä helmikuussa blogini yksivuotispäivänä olen mascaroiden kanssa tavoitteessani, eli omistan vain FLE:n ja yhden mahdollisen koemascaran?

Mascaroista muuten tuli mieleeni mascaramainokset, jotka lupaavat mieletöntä näyttävyyttä jo yhdellä vedolla ripsiin. Kaikkihan me tiedämme, ettei moista tapahdu koskaan. Mutta oletteko koskaan pysähtyneet miettimään, kuinka monta niitä vetoja itseasiassa tuleekaan ripsiin harjailtua mascaraa levittäessä? Keskimääräinen tulos on kuulemma yhteensä 70 vetoa. Kuulostaa paljolta, mutta kun alkaa laskemaan yhteisvetojen määrää silmiin huomaa, että 70 vetoa ei edes itseasiassa riitä monille.

Laskekaa siis vetonne ja tulkaa ilmoittamaan määrä. En ole omiani pitkään aikaan laskenut, mutta kun kuulin tuosta 70 vedosta muutamia vuosia sitten sain huomata, että kun 70. veto tuli vastaan, alkoi tuntua, että ripsiä täytyy yhä asetella ja että olen vasta puolivälissä…

PS. Tämä on sellainen pieni henkilökohtainen ylpeily.
Sain nimittäin joku aika sitten sähköpostia, jossa minua pyydettiin laatimaan blogiteksti erääseen mediassa näkyvään ja kuuluvaan ulkoministeriön kehitysviestinnän viestintäkampanjaan. Eikö kuulostakin tärkeältä! Niin minustakin, joten ylpeilin asialla polleasti wannabe-insinöörille (allekirjoituksen ”ulkoministeriön kampanjan puolesta xxx” voi ihan hyvin vääntää muotoon ”terveisin ulkoministeriö”, vai mitä?), jolla on selkeästi täysin erilaiset arvot ohjaamassa elämää. Kuultuaan, mistä on kyse, hän tuhahti, että ”No etkai sä nyt mitään kirjota kun ei siitä edes makseta!” Ööh, minua pyydetään osallistumaan tällaiseen kampanjaan kirjoittamalla blogiteksti ja minun pitäisi kieltäytyä, kun en saa siitä maksua? Eh, ei?

Olin aivan mielettömän otettu pyynnöstä! Tuhlaajatytön ja materialistimamin matka kohti minimaalisuutta on ollut pitkä ja yhä kesken, mutta olin todella otettu siitä, että se oli kuitenkin huomattu. Minun pienenllä mittapullani tuo oli mahtava pyyntö ja voin vaan toistella, kuinka otettu olin heidän lähestymisestään.
Lopuksi vielä linkki itse postaukseen. Tutustukaahan sivustoon muutenkin!
(Pakko tietysti hehkuttaa tätä juttua edes jossakin, sillä wannabe-insinööri ei asiaa ymmärtänyt ja lähituttavapiiristäni kukaan ei blogipersoonastani oikeastaan tiedä (paitsi ne satunnaisesti treffaamani entiset työkaverini).

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Onnea kirjoitustarjouksen johdosta! Nyt toivoisin sinulta (taas?) apua visaisen ongelman ratkaisuun. Poikaystävääni vaivaavat mustat silmänaluset ja hän tahtoisi näyttää freesiltä uuden pomonsa edessä. Poikaystäväni aikoo ratkaista ongelman ostamalla valokynän(!) ja pyysi minulta suosituksia.

  Minä en ole koskaan käyttänyt minkäänlaista valokynää, mutta en tahtoisi paljastaa aukkoa kosmetiikkasivistyksessäni. Osaatko suositella jotain miehelle sopivaa valokynää? Onko kynissä mitään eroja? Helppotajuisista käyttöohjeistakin olisi varmasti hyötyä. 🙂

  Terveisin
  Ex-kynnetön

 2. 2

  sanoo

  Hei Golden Girl,
  satuitko lukemaan 20.8 kirjoittamassani kommentissa (jossa käsiteltiin myös ripsiväreja) kokemuksiani Shiseidon primerista?. Itse olen ollut siihen koukussa jo n. 15v, ja aina palannut takaisin harharetkiltäni kokeiltuani uusia tulokkaita. Suosittelen lämpimästi kaikille, sillä saa hutiostoksetkin näyttämään paremmilta, eikä tarvitse kaikkia heittää menemään.

  Vinkkinä… 😉

 3. 3

  sanoo

  Kirjoitat kauniisti ja tekstiäsi on ilo lukea. Tuo juttusi oli hyvä – myös sisällöltään.

  Sitten asiaan 😀 siis järkytyin suunnattomasti tuosta ripsarivetojen määrästä. Itse taidan vetää vain noin 6 kertaa per silmä; ensin kolme ripsien yläpuolelta, sitten kolme alapuolelta. Sitten 100 vetoa ripsikammalla ja -harjalla..

  Ripsari ei ole mun lemppari, olen niitä kummajaisia, jotka silloin tällöin hiippailevat IRL ilman ripsaria mutta muuten meikattuna. Mun ripset ovat hailut ja kaipaavat kyllä väriä, mutta ne ovat kuin tukkani, aina takussa.

 4. 5

  sanoo

  Ex-Kynnetön: Minua pelottaa aina antaa miehille käyttöön valokynä, varsinkin jos heillä ei ole yhtään meikkikokemusta. Valokynä ei varsinaisesti peitä tummia silmänalusia vaan lähinnä vaan heijastaa niistä valoa. Yleensä myisin mielummin peiteaineen (esim. Make Up Storella on mustat, ihan miehekkäät pakkaukset, hyviä tuotteita mm. valoa heijastava Reflex Cover ja Care and cover -puikko), mutta jos (ja kun) miehesi tahtoo todella huomaamattoman ja kevyen lopputuloksen, voisi valokynää toki harkita, sillä ei ainakaan ole pelkoa, että aine loistaisi kasvoilta kovin selkeästi, kun sitä käyttää.
  Lumenen uudistunut valokynä on laadultaan mielestäni ihan hyvä. Myös YSL:n valokynä on laadultaan mukavan ohut. Monet sarjat kuten Dior ja Lancome myyvät myös vartavasten miehille tarkoitettuja valokyniä ja ne voisivatkin olla katsastamisen arvoisia. Niihin on lisätty myös hoitavia aineita, joten ne ovat monitoimituotteita. Tiedämpä yhden kosmetiikkafriikin äidinkin, joka halusi tuosta syystä ostaa miesten valokynän.
  Ennen valokynän käyttöä kannattaa tarkistaa tästä postauksesta (http://ostolakossa.blogspot.com/2009/07/paiva-169-valoleikkeja.html) se valokynän oikea käyttöpaikka, ettei sitä vaan sudi koko silmänaluselle. 🙂

  Tiina: Kiitos kun muistutit tuosta kommentista, olin lukenut tuon, mutta unohtanut vastata. 🙂
  Itselläni on joskus ollut tuo primeri ja oli kyllä ihan hyvä laadultaan. Melko vastaava esimerkiksi Estee Lauderin primerin kanssa, joka taitaa olla jopa hieman halvempi, mutta käytännössä aika samanlainen. Primeri kyllä tosiaan pelastaa monia huonompia mascaroita. 🙂

  Honey: Tiedän itsekin ihmisiä, jotka ovat varsin tyytyväisiä niihin pariin vetoon. 🙂

  cocogirl: Eikä 80 vedon kohdalla usein edes ole vielä mitenkään erityisen runsaat ripset välttämättä. 🙂

 5. 6

  Jenkka sanoo

  Laskin myös vetoni ja tulos: 8 per silmä. Ja se on muuten sillä selvä, ei siis harjailuja tai kampailuja enää sen jälkeen. Tällä hetkellä "ajossa" Estée Lauderin More Than Mascara ja Elisabeth Ardenin Ceramide.

 6. 8

  sanoo

  Onnittelut blogitekstistä! Hieno teksti ja aivan asiaa. Ripsarimainoksista mielestäni paras ja huvittavin on sen jonkin uuden stiletto mascaran mainos, jossa kehutaan, että tämä tekee ripsillesi sen, mitä stiletot jaloillesi, eli ilmeisesti nostavat ripsiä yms. mutta minulle tulivat mieleen vain rakot ja hiertymät…:)

 7. 9

  sanoo

  Hieno juttu toi ulkoministeriön kampanjaan osallistuminen, onnittelut siitä! Kävin kurkkaamassa ja se kirjoitus oli (jälleen) tosi hyvä. Meilläkin on kotona ajankohtaista tuo tavaran pois heittäminen kun muutto lähestyy ja pitäis oikeasti alkaa luopua turhasta. Ei jaksa muuttaa tavaraa jota ei tarvitse. 🙂

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Tänä aamuna vetoja noin sata! Välineenä lempparini Masterpiece Max (sori, FLE ei toiminut minulle!). Tuntui suurelta määrältä tuo 70 vetoa, mutta sitten kun alkoi testata niin eihän se riitä mihinkään, onhan silmissä nyt sentään neljä riviä ja rivit niin pitkiä, ettei yhdellä vedolla millään tavoita kaikkia ripsiä. Ne sisänurkkaa lähellä olevat ripset vaativat jo parikymmentä minivetoa!

 9. 11

  sanoo

  Pitihän tuo heti testata ja tulokseksi tuli n.60 vetoa. En ois uskonu ilman testausta 😀

  Tällä hetkellä käytössäni Maybellinen the Colossal Volum' Express. Ei tuuheuta hirveästi eikä pituuttakaan tule mitenkään älyttömästi.

 10. 12

  jenny sanoo

  Mitä?!!?!? 80 vetoa? 😀 Ihmekös kun paakkuisia hämähäkkiripsiä näkee niin paljon 😀 Ihmettelen myös sitä kun moni mun kavereista laittaa useamman kerroksen. Harvoin saa luonnollisen näköistä tulosta sillä menetelmällä.

 11. 13

  karkki sanoo

  meni 100 rikki 😀 olen liian pikkutarkka ripsien suhteen 🙂

  Ja mikä tuo primer oikein on? Rupesi kiinnostamaan

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Todella hyvä kirjoitus tuo Mittaa maailmasi -sivustolle tekemäsi! Itse olen kasvanut tietynlaisessa niukkuudessa ja ehkä siksi haalinut tavaraa ympärilleni, kun vihdoinkin olen itse päässyt sitä hankkimaan. Mutta yhä enenevissä määrin olen alkanut miettiä, tarvitsenko oikeasti tuota tai tätä ja myös alkanut heittää pois kaikkea nurkissa käyttämättömänä lojuvaa. Vaikka pahalta tuntuu myös roskiinheittäminen, kierrätyksestä sentään olen aina pitänyt.

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  Tuli sellaset 30 vetoa plus muutama veto alaripsiin. Käytin Avonin Plump Out- ripsaria.

 14. 16

  Apila sanoo

  Mulla tulee Kanebo Sensai 38 mascaralla 28 vetoa per silmä 😉

  Oletkos muuten kokeillut sitä uutta Maybellinen pallopäistä mascaraa? Se houkuttaisi aika paljon…

  ja muuten,

  olen huomannut ettei tämä blogi tee hyvää kukkarolleni, sillä olen onnistunut ostamaan entisten 2 kynsilakan kaveriksi 10 lakkaa, huulikiiltoja 4, meikkipohjia 3, ripsareita 2, rasvoja 3… ja niin edespäin. What to do?

  No, sinä kirjoitat liian hyvin!

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Moi! Tuo postauksesi on loistava. Nautin sen lukemisesta niin paljon, että uskon palaavani sivuille monta kertaa. Blogisikin tuo kyllä muutenkin paljon hyvää elämääni – olen samanaikaisesti keräilijä ja yksinkertaisuuteen pyrkijä, jolle tavarasta luopuminen tuottaa riemua. Lisäksi keski-ikäisen kotiäidin elämä saa vähän luksusta kosmetiikasta ja siitä on kivaa oppia lisää.

  Terv. H

 16. 18

  sanoo

  Mieletön määrä vetoja keskimäärin, tai ainakin kuulostaa.

  Yritän huomenna muistaa testata ;>

  Onnea muuten kirjoitustarjouksesta, menen heti lukemaan 🙂

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  10 vetoa – Rimmel extra super lash. Jos laitan enemmän, niin ripset menee klimppiin, koska koostumus on melko märkää 😛

 18. 20

  ripsi sanoo

  Minusta tuo 80 vetoa tuntuu aivan hirvittävän paljolta, kun itse tykkään laittaa mascaraa aika kevyesti kun ripsistä löytyy jo pituutta valmiiksikin. Joskus jos on ystävä sattunut meikkaamaan silmäni niin oon siinä ollu ihan järkyttynyt kun se luultavasti melko normaali ripsarimäärä (suunnilleen samalta määrältä on näyttänyt ku mitä sulla noissa kuvissa) tuntui aivan järkyttävän paljolta ja olo myös tuntu jotenkin "suhruisemmalta".
  Ilmeisesti tuo päälle 80 vetoa on kuitenkin melko normaali määrä ja enpä mä muiden ripsiä sillä vetomäärällä myöskään rumaksi menisi sanomaan! 🙂 Aika henk.kohtasta varmaan kuitenkin se paljonko laittaa ja ylipäätään kuinka keveitä vedot ovat.

 19. 21

  sanoo

  Onnea Kampanjaprojektiin! Taisin vahingossa tunnistaa sinut tänään ja häkellyin siitä lopulta niin että meinas posket punottaa ja sanat takertua kurkkuun. Tuoreessa muistissa on se mailini jonka sinulle kirjoitin. Olin hakemassa isälleni sitä YSL tuoksua ja itselleni sen Biothermin Vivon. Ei hemmetti. Oletin jotenkin automaattisesti että vaikutat jossain isommassa kaupungissa (niin kuin sillä nyt merkitystä olisi tietenkään). Ei hitto. Kyllä maailma on pieni. Se sinun hammaskuvasi paljasti sinut (ja tietenkin upeat kynnet :D) Kiitos mahtavasta palvelusta ja kenties, kenties joskus uskallan tulla ja ostaa "kumppanille lahjaksi" sen Bareminerals paketin. HEHHEH.

 20. 22

  Riikka sanoo

  Kirjoituksesi ovat todella mielenkiintoisia, kiitokset siitä.

  En tiedä, onko kukaan vielä kommentoinut, mutta kosmetiikkaahan on kovasti myynnissä myös kotikaupusteluna. Mahtaako sinulla olla jotain sanottavaa näistä tuotesarjoista tai verkostokosmetiikasta ylipäänsä. Esimerkiksi Oriflamea ja Mary Kayta on itse tullut käytettyä, kun kotiin tai töihin asti on tultu kaupustelemaan.

 21. 23

  sanoo

  Viitsisitkö jeesata oi ihana Golden Girl, kun ostin Cliniquen Redness solutions-minisetin, niin kuinka noita tulisi käyttää? Mukana siis Daily protective base, Daily relief cream ja Soothing cleanser. Mitä eroa noissa rasvoissa siis on (muutakuin toisessa UV-suoja) ja käytetäänkö tota puhdistajaa ihan normaalin puhdistajan tapaan, eli siis poistaako meikin jne?

  Kiitos vastauksesta jo etukäteen ja lisäyksenä vielä, rakastan blogiasi 🙂

 22. 24

  sanoo

  Mä olin ihan vakaassa uskossa, että mulla menee suunnilleen kuusi vetoa ripsaria yhteensä. Aamulla kun mielenkiinnosta laskin, niin ohops, niitä tulikin 38 kappaletta. Enkä edes laittanut paljoa ripsiväriä, vaan jätin ripset suht luonnollisiksi! Kyllä sitä ihminen voikin yllättyä 😀

 23. 25

  Anonyymi sanoo

  Haha, minä juuri sut sieltä kaupasta tunnistin 🙂 Blogisi on kyllä ihana, ja taas kerran sen takia huvittaa ostaa joku tuote, tällä kertaa juurikin tuo FLE kun vaikuttaa niin loistavalta.

  Itselläni tuli 30 vetoa, on sekin vielä aika kaukana siitä mitä mainoksissa luvataan… 😀

 24. 27

  sanoo

  Nyt on kyllä pakko kommentoida! Miten on mahdollista – yli 70 vetoa? Ja se näköjään pitää paikkaansa, kun pari lukijaakin on saanut saman tulokseksi… huh.

  Itse en olekaan mikään ammattilainen ja ripseni ovat tuuheat ja pitkät luonnostaankin, mutta yleensä menee se joku 7 vetoa per silmä ja sillä saan todella näyttävät ripset. Jos vetoja olisi vähääkään enemmän, tulisi ripsistä varmaan ihan kivikovat tai jotain.

  Äh kerro, miten noin suuri vetomäärä voi olla mahdollista? Ja kauanko se sitten vie aikaa laittaa sitä mascaraa? 😀

  ps. Blogisi on oikeasti ihan huippu, olen oppinut paljon meikkaamisesta yms. 🙂

 25. 28

  sanoo

  Moi! En ole viimeaikoina oikein ehtinyt kommentoida tänne sinun mukavaan blogiin, mutta takautuvasti kerron tässä nyt, että pidin kovasti äitisi kosmevarastopostauksesta (go mami go!) ja nyt tästä uusimmasta. Olet ilmeisen hyvä kirjoittamaan nuoresta (osaan arvioida aika tarkkaan ihmisen iän silmänympärysihon perusteella!) iästäsi huolimatta!! Iän tuoma kokemus tuo nimittäin mukavaa lisämaustetta teksteihin, mutta sinun tekstejä on mukava lukea. Olet muuten 24 vuotias 😉 ;()

 26. 29

  Saara sanoo

  Musta tuo Unlimited vaikuttaa kivalta 🙂 En käytä juurikaan ikinä mitään silmämeikkejä mutta musta tuo kuva oli niin suloinen, että melkein tekis mieli kokeilla…
  Onko tuota jossain saatavilla ja tiiätkö, onko hinta kovin korkea?

  Kiiitoos 🙂

 27. 30

  Anonyymi sanoo

  Toivoisin että antaisit pari vinkkiä koskien hiuksia ja ripsiväriä 🙂 Käytän Lanzan hiustuotteita, volume shampoota, detangler syväkosteuttavaa hoitoainetta ja vielä healing moisture hoitosuihketta. Silti hiukset tuntuvat kuivilta ja ovat pörröiset ja sähköiset. Hiukseni ovat pitkät, vähän yli puolen selän. Tuotevinkkejä?

  Sitten ripset. Vanhat ripsivärit (lumenen blueberry curl ja volume) ovat kuivuneet ja kaipaisin uutta ripsiväriä samasta hintaluokasta. Erityisesti haluaisin pidentävää vaikutusta + samantyyppistä harjaosaa kuin blueberryssä, mutta muunlainenkin kelpaa.

 28. 31

  sanoo

  Hei! Olen lueskellut blogiasi jo jonkin aikaa ja myönnän koukuttuneeni tähän 🙂 En tosin ole aiemmin kommentoinut, sillä muutenkin aktiivisuuteni blogimaailmassa on hieman hiipunut viime aikoina.

  Enivei, pidin erityisesti tuosta kirjoituksestasi, jonka teit kampanjaa varten. Vaikka kirjoitatkin aiheesta, jota useat pitävät ns. hömppänä, on hienoa huomata että taustalla on paljon paljon muutakin 🙂 En siis tarkoita, että itse pitäisin kosmetiikka hömppänä vaan suhtaudun siihen hyvinkin intohimoisesti 😉 Blogisi myötävaikutuksella olen kuitenkin joutunut pohdiskelemaan myös omia (kosmetiikan) kulutustottumuksiani. Kiitos hyvästä blogista ja vinkeistä, joita täällä jaat 🙂

 29. 32

  sanoo

  Tein testin Mitä ihminen tarvitsee tuolla saitilla, jonka linkkasit ja mitä todennäköisimmin kiitos sinun ja inspiroivan blogisi, tulos oli kohtuullinen! Ostin ennen kaiken, mitä mieli teki, nyt ainakin yritän aina perustella tarpeeni ja olla ostamatta turhakkeita. Minä ja maapallo kiitämme. 🙂

 30. 33

  sanoo

  Jenkka: Sinä selviät kyllä vähällä. 🙂

  Aimo: Samoissa luvuissa taidan olla arkena itsekin. 🙂

  Hilja: Kiitos. Ja kiitos myös mielikuvasta, nyt en voi enää katsoa mainosta hihittelemättä. 😉

  Stellina: Kiitos! Muutto on kyllä aina hyvä syy karsinnalle. 🙂

  Anonyymi: Moni kyllä varmasti yllättyy vetoja laskiessaan. 🙂

  Milla: ^

  jenny: Itse saan parasta jälkeä, kun teen useita vetoja. Aina se ei tarkoita massan lisäämistä vaan erottelua ja ripsien asettelua ja varmistusta, että väriä on kaikkialla. Parilla vedolla massaa olisi vain kärjissä ja vähän tyvessäkin ehkä. 🙂

  karkki: Puhut varmaan ripsiprimerista? Eli samalla idealla kuin Lorkun kaksipäiset mascarat: Ensin alle pohjustaja ja sitten päälle mascaramassa. Pohjustaja on tosiaan esimerkiksi Gurlainin ja Estee Lauderin valikoimissa. 🙂

  Anonyymi: Roskiin tuntuu toki pahalta aina heittää ja itsekin pyrin kierrättämään. Toisaalta itse järkeilin tuskissani asiaa niin, että vähän on pakko heittää roskiin oppiakseen uusille tavoille ja kun tavaraa ei jatkossa kerry, ei kaatopaikallekaan päädy yhtä paljon. Pieni itsekkyys on siis tässä hyvästä, vaikka mielessäni kummitteleekin näky kaatopaikasta… 🙂

  Anonyymi: Eli puolet normaalista vaan, onnittelut. 😉

  Apila: L'orealin versiota en ole vielä ehtinyt kokeilla, mutta Givenchyn ensimmäistä "piikkipallomascaraa" olen kokeillut ja kyllähän se ihan kiva oli, jos tahtoi lähinnä pituutta. Lorkun massa tuntuu sen verran löysältä, ettei varmasti sekään kovin paljon runsautta anna.
  Ja muut ovat valittaneet samasta ongelmasta. 😉

  H.: Kiitos kivasta kommentista. 🙂

  Tuulia: Laske ja ylläty, kuten monet muutkin ovat tehneet. 😉

  Anonyymi: Tuo on kyllä märkien mascaroiden ongelma. 🙂

  ripsi: Lopputulos riippuu varmasti siitä, kuinka usein vetojen välissä ottaa lisää mascaramassaa ja kuinka moni veto keskittyy ripsien erotteluun ja kuinka moni vain massan lisäämiseen. 🙂

 31. 34

  sanoo

  juárez: Hih, hauska tapaus: Purin sähköpostini ruuhkaa ja naputtelin eilen vastauksesi yöllä puoliksi valmiiksi. Päätin naputella sen tänään loppuun, mutta taitaakin jäädä sitten naputtelematta kun ihan törmättiin. Tunnistin sinut melko nopeasti ja hieman hymyilytti kun asian tajusin. En vaan sitten kehdannut sanoa asiasta mitään. 🙂
  Toivottavasti A/S on mieleen ja saat näytteellä hyvän kuvan voiteesta. Samaa versiota olen itsekin käyttänyt iholleni ja tykännyt kyllä kovasti.
  Tervetuloa vain uudestaan, niin pieni maailma tosiaan on. 😉

  Riikka: Minulla ei valitettavasti ole kokemusta mistään ns. kotikosmetiikkasarjasta, mutta toivottavasti pääsen niihinkin tutustumaan vielä tarkemmin. 🙂

  Sazu: Puhdistusaine on tarkoitettu nimenomaan meikin poistoon iholta. Cliniquella on kuitenkin ideana, että ensin meikinpoistoaineella pestään meikki ja sen jälkeen vielä puhdistetaan kasvot kasvosaippualla, joten meikin määrästä riippuu, riittääkö tuo yksinään puhdistamaan. Tuo kyllä puhdistaa melko hyvin.
  Protective basessa on tosiaan SPF 15 ja se on itseasiassa vihreää voidetta, joka on iholla kuitenkin läpikuultavaa ja neutralisoi punoitusta. Voit käyttää sitä yksinään (rasvaisempi iho) tai yhdessä tuon kosteusvoiteen kanssa (normaalista kuivempaan taipuvainen iho) niin, että laitat ensin kosteusvoiteen ja sitten tuon (la sitten meikin). 🙂

  kerttu: Moni on tosiaan yllättynyt, kun olen tuon kertonut ja inttänyt kovasti vastaan, mutta ylättynyt laskettuaan. 😉

  Anonyymi: FLE on minulla tosiaan ollut ihan täydellinen. Tosin sillä tykkään kyllä tehdä runsaasti vetoja. 🙂

  Anonyymi: Sinä selviät siis melko vähällä. 🙂

  Lotta: 70 vetoa ei välttämättä tarkoita, että massaa lisättäisiin kokoajan, samalla harjalla pääsee jo pitkälle, mutta saa näyttävää jälkeä. 🙂

  Tintti Alanko: Ikää ja kokemusta odotellessa. 😉 Ihan hyvä veikkaus muuten!

  Saara: Normaalikokoisen hinta on Suomessa hieman yli 30 euroa ja esim. strawberrynetissä kympin halvempi. Minikokoa ei taida olla myynnissä kun ebayssa. 🙂

  Anonyymi: Minä jaksan aina vaan liputtaa edullisen loistavan kosteuttajan puolesta, eli silikonittoman Loreal Elvitalin Nutri Gloss naamion puolesta. Tuon tukassa muhittelu voisi tuoda vähän lisää kosteutta. Jos et uskalla tuohon luottaa niin toki Tigin Oatmeal & Honey hoitoaine on myös hyvä, kun sitä muhittelee. NG vaan siloittaa tehokkaammin ja voisi oikeasti toimia sinulla mainiosti. 🙂
  Oletko kokeillut Max Factorin Masperpiecen? Siinä on hieman samaa Lumenen Blueberryjen kanssa kanssa.

  Elina: Kiitos kommentistasi. Ihanaa, että viimein kommentoit! 🙂

 32. 36

  sanoo

  Heh, ihan tolkuttomasti tulee laitettua ripsiväriä 😀 Mukava kuulla, etten ole ainoa (luulin niin nimittäin) *lol*

  Ainostaan Hypnose Dramalla vain MUUTAMA (!) veto ja samoin Estee Lauderin värisevällä Turbolashilla riittää vähempikin.

 33. 37

  Anonyymi sanoo

  Mitä lämpösuojaa voisit suositella, joku mikä olisi suht edullinen ja hinta/laatusuhde olisi hyvä :>
  Ja entäpä joku tehohoito hiuksille, tai kun mulla on tosi kuivat hiukset ni joku sellanen olisi kiva niin mitä voisit suositella 🙂

 34. 38

  sanoo

  Nea: Täytyykin verrata Draman vetoja muiden vetoihin. 🙂

  Anonyymi: Esimerkiksi Tresemmen lämpösuoja vaikutti hintaansa nähden varsin hyvältä. Tahdotko enemmän föönin kanssa vai suoristukseen (ja siinä tapauksessa kuinka vahva pidon tulee olla)?
  Aivan loistava edullinen tehohoito on Lorealin Nutri Gloss tehohoito vaaleanpunaisessa purkissa. Ei silikoneja ja kosteuttaa, pehmitää ja siloittaa tehokkaasti. 🙂

 35. 39

  sanoo

  🙂 niin.. en tiedä tarkalleen miksi mutta jotenkin minut valtasi hämmentävä ja häpeällinen fiilis. aluksi. ehkä se on omalla tavallaan pelottavaa antaa kasvot nettiprofiililleen (vaikka kirjoitinkin alunperinkin reiluuden nimissä omalla nimelläni). mutta piut paut sellaisille ajatuksille. minusta oli näin jälkimainingeissa jopa hauskaa ajatella että tiesit lähtökohdistani mitä kosmeettisiin juttuihin tulee. palvelu pelasi. thänks! ja sitten asiaan, minun täytyy sanoa että B/V oli pienoinen pettymys… iho helahti kerrasta tomaatinpunaiseksi ja araksi ja sitä pisteli kauttaaltaan jonkin aikaa. itse en tykännyt myöskään tuoksusta en sitten niin yhtään. jotenkin "tunkkainen ja voimakas, vanhoillinen". tuote oli mielestäni myös melko raskas. harmillista, koska odotin siitä enemmän. kuten arvata saattaa, muualla tuntuu pintakuivalta, nenä kiiltää kuin peili. 🙁 joten, etsinnät jatkukoot! (annan B/V:lle vielä toisen mahkun huomenna. kaksi käyttökertaa itse saan tuosta koosta yleensä) no joo. olenhan minä myös superkriittinen. 🙂

 36. 40

  sanoo

  juárez: Ohhoh, jännä reaktio! Tai ei siis edes jännä kun alkaa miettimään, että kuvailit kuitenkin ihoasi ohueksi ja ajoittain herkäksi -mitä en tietysti muistanut viestistäsi kun näytteen sinulle lykkäsin. Tai no, en itseasiassa olisi muutenkaan uskonut tuon olevan niin tuju, että moisen reaktion aiheuttaisi, mutta onni onnettomuudessa, että viisastuin kokeilustasi tuon verran ja tiedän, kenellä jätän sitä suosittelematta. Taas nähdään, kuinka hyödyllisiä myös negatiiviset käyttökokemukset ovat! 🙂
  Taitavat monet aktiiviaineet siis vaan tehdä ihollesi enemmän hallaa kuin etua, ainakin näin päättelisin. Seuraavalla kerralla katsotaan sitten jotain ihan toisenlaista näytettä mukaan. 🙂
  Kuten muuten kerroin pari postausta aiemmin, valtasi leukani ensin paha teini-ikä ja nyt puolestaan kuivuus, kuoriutuminen ja hilseily ja itseasiassa leuassani tuntuu tuon voiteen laiton jälkeen pientä epämiellyttävää kihelmöintiä, punoitusta ja kuumotusta. Ilmeisesti ihoni on leuassa tällä hetkellä sitten niin ohut ja voin vaan kuvitella, miltä voide tuntui koko kasvoillasi… :/
  Ja minusta on kyllä itsestänikin aina melko hämmentävää kohdata työssäni blogissani kävijöitä kasvotusten, sillä monesti tuntuu, että ihmisillä on jotenkin erityisen suuret odotuksen bloggaria kohtaan, vaikka olenkin usein maininnut olevani ihan tavallinen tallukka. 🙂

 37. 41

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Kampanjateksti oli erinomainen. 🙂 Onnittelut siitä.

  Ja sitten ripsiin. Käytössä Cliniquen 38 C vedellä lähtevä ripsari josta tullut suosikkini, toimii huomattavan paljon paremmin kuin Kanebon vastaava. Tämä ei varise, niin kuin Kanebolla oli tapana ja lähtee veden kanssa helpommin, vaatii vähemmän nyppimistä ja kestää kuitekin niin onnen- kuin surun kyyneleet.

  Vetoja tuli 80-100 kpl/silmä ja silti räpsyttimet ovat kauniisti kuosissa ilman klimppejä tai muita.

 38. 42

  sanoo

  Anonyymi: Moni on sanonut tuosta Cliniquen Lash powerista samaa. 🙂
  Vetojen määrä ei tosiaan aina kerro lopputuloksen runsautta, sillä itse teen ainakin paljon vetoja ottamatta harjaan edes lisää massaa. 🙂

 39. 43

  sanoo

  Hyvänen aika, sanon minäkin. Itse sain jollain Esteé Lauderin ripsivärillä 6 vetoa per silmä. Tosin ihan sama mitä ripsiväriä käytän, en sen kanssa enempää tuhraa aikaa. Tosin olen aika kevyesti "mascaroitu", sanotaanko näin, haluan ripsiini vain vähän väriä ja jos mascara vielä pidentää, niin se on siinä. Harmi ettei mies ole kotona, olisi saanut ottaa kuvan ripsistäni…

 40. 44

  Annika sanoo

  En olisi ikinä uskonut noiden vetojen määrää, mutta tuo 70 vetoa upposi ihan helposti, meni jopa muutama ylikin. Ripsarini alkaa tosin olla jo melko vähissä. Uutena sillä ei tarvinnut kauhean montaa vetoa, ehkä reilu kymmenkunta.

  Pitääpä kokeilla tuota Cliniqueta, käytössä tällä hetkellä Kanebon vastaava. Onneksi se alkaa olla jo niin lopussa, että pääsee heti ostamaan uuden. 🙂

 41. 45

  sanoo

  Kampanjateksti oli todellakin erinomainen, ja kyllä sut nyt mun mielestä pitäisi kohta pestata johonkin lehteen kolumnistiksi kun kirjoitat niin hyvää tekstiä! Se on varmaan vain ajan kysymys…. 😉

  Tänään pitää itsekin testata tuo ripsarin harjan vetojen määrä, asiaa mitenkään ajattelematta olisin veikannut itselleni varmaan joku 15-20 vetoa "peruspäivänä" jolloin en laita maskaraa alaripsiin.

 42. 46

  sanoo

  Sirpale: Pääset siis hyvin, hyvin vähällä. 🙂

  Annika: Moni muukin yllättyi. 😉

  Inkivääri: Tule sitten raportoimaan. 🙂

 43. 47

  sanoo

  Tuotanoin, pelkästään yläripsiin meni n. 100 vetoa…. eli kyllähän tuo paikkansa pitää..! Massaa lisäsin kuitenkin vain kaksi kertaa per ripsisarja. Yllättävän monta vetoa siihen selvittelyyn ja asetteluun tosiaan menee! 😀

 44. 48

  toisaa sanoo

  Todella hyvä tuo sun tekstisi. Taitaa olla niin, että ihmisen on ensin saatava kokea se, että saa materiaa haluamansa määrän ja vähän yli, ennen kuin tajuaa, että vähempi parempi. Vähentämisen on siis oltava vapaaehtoista, että se tuntuu hyvältä.

 45. 50

  Anonyymi sanoo

  FLE:tä laitoin lähemmäs sata (ainakin yli 80) vetoa per silmä. Ja voi olla että jos en laskisi, laittaisin vielä enemmän. Ei ihmekään että mulla menee pelkän ripsarin laittamiseen aamulla ihan ikuisuus.

 46. 51

  Anonyymi sanoo

  70 ??????????????
  Halleluja!
  Ihan oikeasti? Siis yhdellä kertaa laitettuna?
  Minulla kuluu ripsiväriä max 3-4 harjanvetoa per silmä per kerta! En voi käsittää mitä järkeä on vedellä niitä harjanvetoja yhtään enempää? Ripset ei varmaan näytä ainakaan yhtään paremmilta, jos tosiaan laittaa 70 vetoa yhdellä kertaa. Vaikea uskoa! Lähinnä näyttänevät kauhealta klimppi mössöltä, joka ei todellakaan ole kaunista katseltavaa 🙁

  Tuo MittaaMaailmasi on jo tuttu minulle. Hyvä kun sait juttusi sinne! Itse mittasin maailmani ja tulokseni oli Jahkailija 🙂

 47. 52

  sanoo

  Anonyymi? 3-4, halleluja, ihan oikeasti?
  Ei vaan, riippuu varmasti ihan taidosta, tekniikasta ja massasta millainen siitä lopputuloksesta tulee. Tottakai tulee paakkua jos massaa lisää jatkuvasti, mutta jos massaa ei lisää, saa ripset eroteltua kauniisti ja massaa myös tulee joka puolelle. 🙂

 48. 53

  Anonyymi sanoo

  Okey! Tuli vähän alakanttiin. Tänään juuri laskin niitä vetoja, kun laitoin ripsiväriä ripsiin ja noin 10 per silmä tuli vetoja 🙂

  Olen muuten käyttänyt jo vuosia Maybellinen Great Lash ripsaria ja edelleen toimii!

 49. 54

  sanoo

  Anonyymi: No niin, edes hieman enemmän. Riippuu tosiaan varmasti mascarasta paljon tuo vetojen määrä. Great Lash oli itselläni ainakin sellainen, että jos alan yhtään vetelemään enemmän vetoja, alkavat ripset jo menemään tikuiksi. 🙂
  Great Lash on muuten mielenkiintoinen mascara, sillä se on todella sekeä makujen jakaja. Toiset rakastavat sitä ja vannovat sen nimeet ja toisilla ei toimi sitten millään. 🙂

 50. 55

  tintti sanoo

  "Mitä?!!?!? 80 vetoa? 😀 Ihmekös kun paakkuisia hämähäkkiripsiä näkee niin paljon 😀 Ihmettelen myös sitä kun moni mun kavereista laittaa useamman kerroksen. Harvoin saa luonnollisen näköistä tulosta sillä menetelmällä."

  En ole itse vielä laskenut (mutta huomenna varmasti testaan) voin silti sanoa että kyllä se yli 80 vedon varmasti menee… Koska sekin on vaan 40per silmä. Itselläni ei ole koskaan paakkuisia ripsiä (ja jos ripsaria laittaessa tulee paakkuja ripsikampa käyttöön) joten tuollaiset kommentit ärsyttävät. En lisää ripsiväriä kertaakaan sen jälkeen kun otan sen harjan siitä pullosta pois ja senkin vedän sitä reunaa pitkin pois ottaessa. Haluan vain että ripsiväriä on jokapuolella sillä mikään ei ole tyhmemmän näköistä kuin ripset jotka on meikattu vain päistä (ja tietysti paakut). Eli lukuisat vedot eivät kerro paakuista ja hämähäkeistä vaan kauniista ja huolella tehdystä silmämeikistä! 🙂

 51. 56

  sanoo

  tintti: Ehdottomasti yhdyn mielipiteeseesi! Usein enemmän vetoja tekevien ripset jopa ovat siistimmät kuin vähemmän vetoja tekevien, sillä tuo vetojen määrä ei suoranaisesti tarkoita, että harjaa dipattaisiin putiloon kokoajan uudestaan. Samalla harjalla siis vaan siistitään ja levitetään massaa paakkujen ehkäisemiseksi ja poistamiseksi. 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *