Päivä 205: Muotibloggari vs. kosmetiikkabloggari

Olin hyvin otettu, kun sähköpostiini paukahti kolmisen viikkoa sitten viesti, joka alkoi sanoilla ”Hyvä muotibloggari.” (Eikä siinä mitään, että olin juuri naputellut vaatekaapin inventaariota koskevan postaukseni, jossa olin varsin selkeästi ilmoittanut, ettei muoti ole juttuni.) Viestissä kerrottiin, että nyt minulla olisi mahdollisuus päästä testaamaan TRESemmén hiustuotteita ilmaiseksi.

Aluksi tuhahdin kiukkuisena. Jos joku oikeasti vaan lähettelee moisia viestejä sokkona vaivautumatta edes selvittämään, mistä blogissani on kyse, niin pitäkööt tuotteensa. Kiukkuisena puin asiaa wannabe-insinöörille, joka kuitenkin tiesi heikon kohtani ja painotti sitä kovasti: ”Mutta hei tukkatuotteita ja ilmaiseksi!” Näiden taikasanojen jälkeen marinani loppui ja olin hyvin nöyrää tyttöä ja valmiina lunastamaan tuotteeni.

Hyvän hakuyritykseni jälkeen näytteet lähetettiin minulle kotiin. Odotin pieniä näytepusseja ja mahdollisesti muutamaa matkakokoa. Kun sitten raahasin postista kotiini 3,4 kg painavaa pakettia (jonka kanssa postimies toki oli kerran jo käynyt ovellani kääntymässä), olin hieman hämmentynyt, mutta onnissani. Sano minua vaikka hevostytöksi, jos sitä vastaan saan tuotteita!

Tällaiset pienet näytteet sain siis käsiini: 900 ml kosteuttava shampoo ja hoitoaine, 300 ml lämpösuojaava suihke sekä 500 ml hiuslakka. Ohhoh.

Tarkennukseksi vielä kerrottakoon TRESemmé sarjan olevan SE sarja, jolla Muodin huipulle -telkkarisarjan kampaajat aina mallien hiukset laittoivat. Sarja oli Suomessa myynnissä kampaamosarjana 90-luvulla, mutta katosi sitten pois. Ideana on siis, että kampaajienkin käyttämää laatutavaraa myydään kuluttajaystävälliseen hintaan ja esimerkiksi tuollainen jättipönikkä shampoota tai hoitoainetta maksaa 8,9 euroa. Tuotteet lanseerattiin Suomessa elokuussa ja niitä saa ostaa Sokokselta, Emotionista, Anttilasta, Stockmannilta, Halpahallista, Citymarketista…eli lähes kaikkialta.

Ja nyt tahtoisin sitten kertoa näistä mielipiteitä. Koska minua lähestyttiin muotibloggarina, aion toki kertoa mielipiteeni ihan muotibloggarin näkökulmasta ja sen jälkeen toki myös kosmetiikkabloggarin näkökulmasta.

Moisture Rich Shampoo

Muotibloggari: Ihan hyvä perusshampoo, ei mulla tästä mitään erityistä sanottavaa oo. Pesee kyl hyvin ja sillein. Voisin käyttää! 😀

Kosmetiikkabloggari: Ihan vakuuttava INCI ainakin siinä mielessä, ettei tässä ole silikoneja. Mitään erityisen kosteuttavaa tässä tuotteessa ei kyllä ole ja peruspesevä sulfaattishampoo tämä kyllä on. Vaikkei tuotteen tuoksu olekaan mikään voimakas, on hajuste yllättävän korkealla inci-listalla. Toki tuotteeseen on muodon vuoksi laitettu sekaan vehnäproteiinia, keratiinia ja e-vitamiinia sekä muita kosteuttavia aineita, mutta pitoisuudet ovat niin pieniä, ettei niillä saada ihmeitä aikaan.
Jos kuitenkin etsit ihan hyvää persusshampoota, voisi tämä ajaa homman ihan hyvin. Ei pessyt tukkaa natisevan puhtaaksi, mutta tarpeeksi puhtaaksi kyllä. Kyllähän tämän käyttelee toki pois.

Moisture Rich Conditioner

Muotibloggari: Siis tosi hyvä hoitsikka, mun tukka tuntuu ihan älyttömän sileeltä ja hiplaan sitä vaan kokoajan. Tää on ihan älyttömän hoitava, suosittelen kaikille!

Kosmetiikkabloggari: Inci alkaa näin: vesi, emulgaattori, silikoni, silikoni, silikoni… ja kyllä se hajustekin sieltä jo pian tulee. Toki incissä on hoitaviakin aineosia mukana, mutta ne eivät ole niitä aineita, jotka tekevät tuon silkkisen sileän tunteen (joka tästä tosiaankin tulee). Ihan hyvä markettihoitoaine, jos tukka on takkuuntuvaa sorttia ja jos lupaa käsi sydämellä, että käyttää ohella jotain kosteuttavaa naamiota. Yksinään kun tämän kosteustehot eivät varmasti kuivalle tukalle riitä, vaikka meikkaisikin sen sileäksi silikoneilla. Aion kuitenkin itse käyttää tämän kiireellisempien aamujen hoitoaineena, kun kaipaan äkkiä siloitusta.
Plussana kuitenkin sanottakoon, että tämä ei missään tapauksessa lätsäyttänyt tukkaa vaan jätti sen yllättävän ilmavaksi!

Heat Defence Styling Spray

Muotibloggari: Ihan kiva tuote vaik en mä ylensä kyl ees föönaa tai suorista mun tukkaa mut kyl mä tätä voin käyttää just joskus ennen juhlii. 😀

Kosmetiikkabloggari: Todella hyvä edullinen lämpösuojaava suihke. Ja ennen kaikkea tässä ei ole alkoholia kuivattamassa tukkaa, kuten tällaisissa tuotteissa yleensä on, jotta niiden kosteus haihtuisi nopeasti. Tuotteessa on silikoneja siloittamassa, mutta koska kyseessä on siloittava muotoilutuote, kuuluu tässä niitä mielestäni ollakin. Mikään lattialle luistinradan aikaansaava silikonipommi tämä ei kuitenkaan ole. Tärkeintä kuitenkin on, että tässä on myös hoitavia aineita ja esimerkiksi glycerin löytyy ennen silikonia incistä. Tätä voi kyllä suositella!

Volume & Lift Firm Hold Hairspray

Muotibloggari: No oon käyttänyt parempiakin, ei tää nyt ihan niin hirveesti pidä. Tämmönen perus hiuslakka sit vissiin. 😀

Kosmetiikkabloggari: Tämä on TRESemmén kevyimmällä tuella tehty hiuslakka, mutta Suomen valikoimiin on otettu myös Freeze Hold, eli kaikkein vahvin. Tämä lakka sopii hyvin aukikammattuun tukkaan, eli kun hiuksiin tahdotaan pitoa, muttei sitä jäykkää kypärää. Freeze hold sitten puolestaan on enemmän kampauksien tekoon tarkoitettu, kun tukan on ehdottomasti pysyttävä siinä, mihin se kammataan. Koostumukseltaan tämä ei ole liian märkää ja suihkekin on tarpeeksi hienojakoista. Tykkäsin tästä kyllä ja tulen varmasti käyttämään tätä etutukan kiinnittämisessä jatkossakin.

Pointtinani siis on, että jos en oikeasti ymmärtäisi katsoa purkkien sisältöjä, olisin aivan rakastunut näihin. Niin hyvin näissä on toteutettu markettituotteiden missio: halvalla tehty hoitavan tuntuinen tuote. Ja ihan tosi, tämä kosmetiikkabloggari hiplailee hiuksiaan nyt jatkuvalla vimmalla!

Isot pönikät kyllä tuovat kampaamotuotteiden fiiliksen, mutta tällaisen pienen tytön käsissä ne ovat hieman kömpelöitä. Tuollaista kilon shampoopöikkää ei niin vaan käännellä suihkussa, joten pumput olisivat paikallaan. Hiuslakkakin on sen verran massiivisessa pakkauksessa, että hyvän otteen pitäminen on hieman hankalaa, varsinkin kun spraynappi tuntuu aluksi ainakin hieman jäykältä.

Onko teille jo kertynyt käyttökokeumuksia sarjan tuotteista? Kertokaahan tädille, jos on! Täältä löydät vielä koko Suomeen lanseeratun valikoiman.

(Ja rakkaat muotibloggaajat, ymmärtänette varmasti, etten tahtonut loukata teistä ketään. Itse seuraan muutamaa hyvällä suomen kielellä kirjoitettua muotiblogia ja pidän niistä kyllä kovasti.)

Muoks. Kyseessä ei tosiaan ollut alunperin tarkoitus olla persusshampoo vaan perusshampoo, mutta pidettäköön se tekstissä tahattomana komiikkana. 😉

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Täällä eräs muotibloggaaja kaipailee pumppuja noihin.:/ Tuntuu, että yksi olennainen osa noiden tuotteiden kehittelyä on ollut se, että niihin on saatu se kampaamotuotteiden tuoksu. Se on meinaan se perus tuttu. Eli tosissaan perus tavaraa, ei ihastuta, ei vihastuta.;)

 2. 4

  sanoo

  CharmingNails: Kiitos. 🙂

  Nea: Eipä kestä 🙂

  MouMou: Pumput tosiaan kelpaisivat. Suunnittelin kokeilevani Tigin pöniköiden pumppuja, mutta en saa edes noita Tresemmen purkkeja kierrettyä tai revittyä auki voidakseni sovittaa pumppua. Ei taida onnistua siis omat sovellukset. Tuoksuvat mielestäni hyvin samalle kuin VO5-sarjan tuotteet, jotka ovat saman firman tuotteita. 🙂

 3. 5

  sanoo

  Tosi hauska kirjoitus taas kerran, ja silti täynnä asiantuntemusta:) Mun suosikki oli toi kohta "Jos kuitenkin etsit ihan hyvää persusshampoota…" – en edes tiennyt tarvitsevani persusshampoota, nyt tiedän 🙂 🙂
  Kirjoitusvirhe vai tahallinen, sama se ku irtos hyvät naurut!

 4. 8

  sanoo

  Tuikku81: Hah, ihan vanhigossa tullut lipsahdus, mutta tilanteeseen sopiva. Nyt sain jopa itseni nauramaan. 😉

  Anonyymi: ^ 🙂

 5. 9

  sanoo

  Ilman tätä jutttua en olisi varmaan koskaan kuullutkaan kyseisestä merkistä. Mielenkiinto heräsi varsinkin lämpösuojan kohdalla kun sellaista olen etsinyt kohtuuhintaan. Niin ja pääasiahan on se, että putelina on fantsu suihkepullo 😀

 6. 10

  sanoo

  Hihi, olipa hauskasti kirjoitettu juttu 😀 (niinku sulla tosin yleensäkin).

  Sitte mulla olis yks kysymys, eli oon käyttänyt nyt hiuksia pestessä Elvitalin Nutri-gloss -hiusnaamiota hoitoaineen sijasta hiuksia pestessä (alkuun siis normaalisti shampoo-pesu saman merkkisellä shampoolla) ja sen INCI-lista näyttäis tältä:

  aqua, behentrimonium chloride, stearyl alcohol, cetyl alcohol, palm oil, glycerin… etc.

  Eli kysymys oli, että mitä mieltä olet siitä, voiko tuota käyttää hoitoaineen sijasta vai kannattaisiko käyttää vain silloin tällöin? Mitä nyt itse INCI:stä ymmärrän, niin tuossa ei ilmeisesti mitään kovin kuivattavia aineita ole…

  Kokeilin tuolla myös co-pesua (koska tajusin siis myöhemmin, että se on hiusnaamio eikä hoitsikka), mutta en huomannut mitään erityistä vaikutusta. Täytynee kokeilla vielä jollain siihen paremmin soveltuvalla aineella 😛

  Ainiin ja vielä, onko noista latvahoitoaineista apua jos on jo valmiiksi kuivat latvat (nimim. edellinen hiustenleikkaus n. 6kk sitten) vai auttaako ne enemmänkin ehkäisevinä hoitoina?

 7. 11

  sanoo

  aNNiKa: NG:n tehohoito on mielestäni paras markettituote ikinä! Kosteuttaa ja hoitaa oikeasti, eikä sisällä silikoneja. Kuivaan tukkaan tuota voi käyttää mielestäni ihan hyvin hoitoaineen sijaan, itsekin tein niin kun tukkani oli kuivimmillaan ja muhittelin sitä parista minuutista tuntiin päässäni. Co-pesussa tuskin on hyvä tuote, mutta muuten kyllä aivan loistava.
  Tarkoitatko latvasuojia? Latvahoitoaineista en ole kuullut nimittäin. 😉 Latvasuojan tehtävä on nimensä mukaisesti suojata latvoja silikoneilla (ja jotkut tuovat hieman kosteutta ja pehmittävätkin), mutta kuivia latvoja niillä ei saa pelastettua. Niillä voidaan kuitenkin ehkäistä uusia kaksihaaraisia, eli pitkään tukkaan suosittelen niitä käytettäviksi. Oma suosikkini on Bonacuren latvasuoja. 🙂

 8. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei mainitsit kai joskus(?), että sulla on ollu nuorempana huono iho ja oot saanu niihin antibioottikuurin, nii aattelin että saattasit tietää tästä asiasta. Itellä on nyt sama homma, oon 14v ja sain mun lievään akneen antibioottikuurin ja lisäksi illalla laitettavaa Differin geeliä. Aamulla pitää pestä kasvot veellä ja laittaa rasva.

  Nii se mun kysymys oli, että saanko käyttää meikkiä nyt päivisin kun naaman pesuohjeet oli aamulla vesipesu+kasvorasva ja illalla pesu aineella+geeli? Vaikuttaako meikkaaminen ihoni parantumiseen? Unohin kysyä tätä siltä lääkäriltä, enkä tiiä mistä saisin asiaan vastauksen. 😀

 9. 15

  sanoo

  Mä vannoin vielä Jenkeissä asuessani TRÈsemmen tuotteiden nimeen, mutta nyt en enää niinkään tiedä. Hiuslakkaa varmaan ostan ja shamppoon + hoitoaineen aina välillä käytettäväksi, mutta en päivittäiskäyttöön. Sinänsä pidän noista isoista purkeista kun oon pahamaineinen siinä mielessä, että läträän sitä ainetta vähän liikaa aina päähäni, mutta sitten taas yhden käden sormet ei riitä laskemaan kertoja kun varvasparkani olivat mustelmilla purkin syystä tai toisesta hyökättyä liukkaana kimppuuni 😀

 10. 16

  sanoo

  Lindo: 🙂

  Anonyymi: Voit käyttää meikkiä, mutta viikon parin kuluttua huomaat, että tuo Basiron saa ihosi hilseilemään todella vahvasti, jolloin siistin meikin tekeminen on hankalaa ja iho näyttää paremmalta ilman meikkiä oikeastaan. Eli meikki ei vaikuta lopputulokseen, mutta toimii iholla varsin hankalasti.

  Sallamaari: Mustelmaisia varpaita minäkin pelkään. 😉

 11. 17

  sanoo

  Heiiii tässä nyt kun tukkajutskat on puheenaiheena niin onko sattunut missään tulemaan vastaan tuotteita jotka korostaisivat kiharoita? Tigi on nounou, vähän liian iso summa pelkästä imagosta.

 12. 19

  sanoo

  Sanska: Mitä kosteuttavampi tuote, sitä paremmin kosteutettu tukka jaksaa vetää itseään kiharalle, jos on siihen taipumusta. Esimerkiksi tuo kommenteissa aiemmin mainittu Lorealin Nutri Gloss naamio kosteuttaa hyvin ja parantaa sen vuoksi hiusten kihartuvuutta. 🙂

  milipili: Toisaalta kyllä vetoavat varmasti suomalaisiin, jotka tahtovat mahdollisimman isot koot ja halvalla ja melkin kampaamokamaa kuitenkin. 😉

 13. 21

  sanoo

  Oho tässähän on nopea palvelu O_o Hyvä et ehdin päivittää :oD

  Mut joo taipumusta on sellaiseen pieneen kiharaan. Täytyy katsoa jos löytyis joku megakosteuttava :o)

 14. 22

  sanoo

  Kiitos paljon arvostelusta! Mietinkin jo noiden oikeaa toimivuutta. Nyt ei tartte yrittää kyselä Emotionin henkilökunnalta mielipiteitä, kiitos 🙂

 15. 23

  sanoo

  Tää on kyllä aivan liian hauska postaus 😀

  Heii kaipaan pahasti vinkkejä. Kokeilin noita kynsikoristetähtiä mitä ostin sulta. Hirveellä vaivalla liimasin niitä kynteen kokonaisen huippumallijakson ajan ja sain tosi nätisti 😀 Mutta sitten kun vedin päällyslakan (Mavala 5min finish) päälle, vaaleanpunaisista tähdistä jotenkin lähti valumaan tai liukenemaan siihen päällyslakkaan pinkkiä väriä…? Onko sulla tullut tällasta vastaan? Onkohan ongelma koristeissa, liimassa, vai päällyslakassa ja mitähän mä voisin tehdä? Apuaaa!

 16. 24

  lex sanoo

  Hei!

  Asiani ei varsinaisesti liity näihin TRESemmén tuotteisiin, mutta minusta on ihanaa kun viitsit täällä vastailla avuliaasti lukijoiden kysymyksiin 🙂 Tästä blogista saa näkemäni perusteella parempaa palvelua kuin keskiverto kosmetiikkaliikkeestä!

  Itseäni askarruttaa yksi kysymys Lumenen Vitamin C+ tasapainottavasta yövoiteesta. Olisikohan se todennäköinen aiheuttaja näpyille, joita ilmaantui sen käytön aloittamisen jälkeen? Minulla on sekaiho ja nyt pistin ko. voiteen tauolle ja näpyt ovat lähes hävinneet. Mikä olisi vinkkisi tuon voiteen tilalle? (:

 17. 25

  sanoo

  aNNiKa: Hyvä, että auttoi. 🙂

  Sanska: 🙂

  Ninna: Pitäisi käydä muidenkin INCI:t läpi joskus. 🙂

  kiss and make-up: No onpa ihme ilmiö. Itselleni ei kyllä ole koskaan tullut moista vastaan, mutta en ole kyllä koskaan noita liimannutkaan millään. En tosin ole varma, voiko se vaikuttaa. Itse asettelen nuo kostean lakan päälle, annan kuivahtaa ja vetäisen pari vetoa päällyslakkaa kevyesti ja koristeet pysyvät aina niin tiukasti, että niitä saa aina jopa taistella irti lakkaa poistettaessa. Lakka on toki melko tujua tavaraa aina, joten jos vedot eivät ole todella kevyitä, voivat ne toki liottaa koristeita. Itse en tosiaan ole kyllä moiseen ilmiöön törmännyt. :/ Toivottavasti saat homman toimimaan.

  lex: Vika vaikuttaisi tosiaan olevan käyttämässäsi yövoiteessa jos kerta näppylät sen jälkeen katosivat. Voiteen valintaan vaikuttaa paljon ikä, millainen iho sinulla on (millä lailla sekaiho) ja muut toiveesi, joten nyt tarvitsisin vähän lisää tietoja osatakseni suositella jotain muuta. 🙂

 18. 26

  sanoo

  Mekin saatiin nuo Tresemmet testaukseen, mutta eteenpäin lähti osaltani kun tutkin hieman INCI-listoja 🙂

  Itseäni myös ammattilaisena ärsytti erittäin paljon joka etiketissä olevat tekstit "Tavoitteemme on ollut luoda ammattilaistasoisia tuotteita edullisesti…" PLAAPLAAPLAA 😀

  Lakka oli ainut jonka pidin itsellä.

  Tekis mieli linkittää tää sun postaus, niin ei tarviis kirjottaa omaa :DDD

 19. 27

  Jenni sanoo

  Kiitos jälleen hyödyllisistä arvosteluista! 🙂 Etenkin kiinnostuin tuosta lämpösuojasuihkeesta kun Osiksen Flatliner alkaa vedellä viimeisiään. Olisikohan tässä potentiaalinen vaihtoehto tuolle? Siis Osiksen tuotteessakaan ei ole valittamista mutta jos löytyisi edullisempi ja samalla laadulla niin mikäs sen parempi. 🙂

 20. 28

  sanoo

  Mimmi: Katselinkin, että myös te olitte saaneet kunnian olla muotibloggareita. 😉

  Jenni: Flatliner jättää mielestäni tukan jäykemmäksi kuin tämä ja sitä suihkuaa pullosta muutenkin enemmän. Plus että siinä oli muistaakseni alkoholia. Täytyy vielä testata tämä ääriolosihteissa raudan kanssa. 🙂

 21. 29

  sanoo

  Kiitos kiitos kiitos GG, sait minut innostumaan Dior-viisikoista, nyt on omistuksessa "Twilight" ja "Graphic Lights", ja olen niin syvästi rakastunut, että melkein sattuu! (lompakko ainakin valittaa, mutta kyllä sekin selviää…ehkä)

 22. 31

  sanoo

  Loistavat arviot. Alkavat noi tuotteet ja niiden arvostelut jo hiljalleen ärsyttää, kun joka toiselle blogittarelle niitä on lähetetty, mutta sä onnistuit tosiaan saamaan uutta näkökulmaa ja viihdyttävyyttäkin 🙂

 23. 33

  micci sanoo

  Jeij, kiva että kerroit rehellisen mielipiteen näistä tuotteista koska niitä on ruotsalaisissa blogeissa ylistetty "liikaa", epäilinkin ettei ne välttämättä ihan maailman parhaimpia ole.
  Mutta taidan minäkin sen lämpösuojan hankkia, sellaiseen en ole kohtuuhintaisena oikein löytänyt ennen. 😀

 24. 34

  mycurse sanoo

  Siis ai herrajumala, pelastit juur mun päivän! Pyyhin tässä juur räkää näytöltä pois ku naurahdin HIEMAN suureen ääneen kun aloin lukea noita arvosteluja. KIITOS! : DD

  Tää on suhteellisen vanha kirjotus joo, mutta löysin tän blogin vasta tos jokunen päivä sit ja nyt olen jokaisen vapaahetken käyttäny lukiessani tätä, aika pitkälle oonki jo päässy kyllä 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *