Päivä 195: Puberty hits again

Aloin syömään e-pillereitä lähes kymmenen vuotta sitten lievään akneen. Ihoni kukki hormoninäpyin eteenkin leuasta ja pahkurat olivat ikävän näköisiä ja kipeitä.
Nykyään ihoni on ollut varsin hyvässä kunnossa ja satunnaisia suurempia näppylöitä on tullut vain silloin tällöin. Ei siis pahoja ongelmia. Tai sanotaanko, ettei minulla ollut pahempia ongelmia ennen tätä kesää.

Tilanne muuttui joitakin viikkoja sitten, kun olin heti kesän alussa jättänyt pillerini pois. Olin halunnut kokeilla pilleritöntä elämää, sillä pillerit saattoivat kuulemma selkeästi vaikuttaa persoonaani ja mielialaani ilman, että edes tajusinkaan sitä. Olinhan ollut teinistä asti jatkuvasti hormonien vaikutuksen alaisena enkä itseasiassa edes tiennyt, millainen ihminen olisin ilman niitä. Wannabe-insinööri oli melko väliinpitämätön asiasta vauhkoamiseni suhteen kunnes kuuli, että etten ehkä kiukkuaisi pillerittömänä yhtä paljon, kuin ennen. Siinä vaiheessa hänkin innostui kokeilustani…

Kokeiluni ei ollut mikään menestys. En ollut osannut ihan oikeasti kuvitella, että murrosikäni voisi vielä näiden monien vuosien jälkeen pamahtaa päälle uudelleen, vaikka olinkin lukenut vastaavista seurauksista. Parin kuukauden jälkeen leukaani pukkasi urakalla pientä näppyä ja suurempaa tulehdusta ja oloni oli taas kuin teinillä. Lisäksi huomasin, että tukkani rasvottui jo päivässä ja hikeni haisi taas kuin ala-asteen jumppasalin pukuhuone. Ja minähän en edes oikeastaan hikoillut ennen! Ja kun tuohon vielä lisää sen, ettei ensimmäisten toista viikkoa kestäneiden menkkojen jälkeen niitä enää kuulunut ollenkaan, petti kärsivällisyyteni. Otin pillerit äkkiä takaisin kuvioihin, sillä niiden jättäminen ei todellakaan vähentänyt kiukkuani. Olin päin vastoin huomattavasti kiukkuisempi, sillä nyt minulla oli syytäkin kiukuta: ihoni rasvottui ja kiilteli hullun lailla, tukkani roikkui rasvaisena ja ikäviä näppylöitä pukkasi jatkuvasti lisää plus että haisinkin vielä. Ja kaiken lisäksi sain vielä menkkoja odotellessa jännittää, saisivatko Dior-vauvat kohta oikean vauvan seurakseen! Eikö siinä jo oikeasti ole tarpeeksi syytä kiukuta, kysynpähän vaan! (Okei, ehkä minun olisi pitänyt malttaa katsoa pilleritöntä elämääni hieman kauemmin, mutta en uskaltanut.)

Miksi minä kerron teille tämän kaiken hormoneistani, näpyistäni, rasvaisesta tukastani ja hiestäni ja jopa niistä kerran kuussa puuttuneista neitien ongelmistani? Kyllä, tähän on jälleen joku pinnallinen syy, kyllähän te jo minut tunnette!

Syy tähän postaukseen on nimittäin se, että pääsen vihdoinkin demostroimaan skeptisemmille ihmisille, että bareMineralsin mineraalipohjalla voi tosiaankin myös peittää näppyjä ja punoitusta. Joka kerta kun nimittäin olen hehkuttanut sitä, toteaa joku, ettei usko sen voivan peittää punoitusta ja näppyjä eikä edelleenkään vaan usko, kun intän vastaan ja kerron tietäväni ihmisiä, jotka sitä käyttävät ja joilla on moinen ongelma.

Useimpien naisten tavoin en todellakaan tahtoisi esitellä näppyjäni koko kansalle vaan mielummin vaan peittää ne huolella ja uskotella kaikille, ettei näin hieno neiti edes saa niitä tavallisten mervitapoloiden tavoin. Tällaisen hyvän asian vuoksi olen kuitenkin valmis heittämään periaatteeni kankkulan kaivoon ja esittelemään teille näppyläni. Tutkikaa siis antaumuksella, mutta älkää kertoko muille, että minäkin saan niitä!

Tässä siis lähtötilanne (jota kamera onnekseni hieman kaunistelee) ja kuva bareMineralsin jälkeen, Katsokaa vaan siis suurempana ja tarkemmin!


Hah, huomasin itsekin vasta tuon klassisen mainoskuvan tempun, joka näissäkin näkyy: Ensin ollaan surkeina näppyjen kanssa ja sitten iloisina ilman niitä. Mutta hei, ei paljon naurata kun yhtäkkiä näppyä on siellä täällä ja iho punoittaa!


Ja edelleen painotan sitä, että en osaa käyttää sitä PhotoShopia oikeastaan muuhun kun kuvien kokojen muuttamiseen ja kuvien rajaamiseen, joten kuvat ovat siis ihan aitoja ja muokkailemattomia. Punoittavat kohdat eivät näy alkuperäisissä kuvissa ihan niin selvästi kun tosielämässä, mutta lopputulosta kuvaavissa kuvissa iho on täysin saman näköinen kuin livenä. Peittämiseen on käytetty vain bareMineralsin meikkipohjaa Fairly apuna Handy kabuki ja Max coverage -peiteainesivellin.

Kohta täytynee jo alkaa pahoitella tätä jatkuvaa bareMinerals -hypetystä, mutta ihan vielä ei ole sen aika. Pahoittelen, etten vielä kykene pahoittelemaan tätä, sillä olen tästä tuotteesta oikeasti niin innoissani, että tahdon ehdottomasti kaikkien tietävän siitä!

Ja nyt olisi muuten hyvä hetki kertoilla niitä omia mahdollisia bareMinerals-kokemuksia, sillä moni tosiaan innostui tilaamaan aloitussetin, kun siitä ensimmäisen kerran vouhotin. Mitäs olette siis tykänneet?

Ps. Mitäköhän postitäti muuten mahtaa pian tykätä, kun pyydän häntä kerralla tulostamaan 50 postimerkkiä… Kiitos vaan vielä kaikille, jotka ovat auttaneet minua pääsemään eroon ylimääräisistä tuotteistani!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Otan osaa pillereiden lopettamisesta johtuviin finneihin. Kun itse lopetin pillerit, kukki otsani vuoden. Luulin jo, että näytän teiniltä lopun ikäni, ja kaipasin ennen niin täydellistä ihoani. Se oli kamalaa, sillä en ollut kärsinyt finneistä todellakaan koskaan aikaisemmin, en edes teininä. Mutta onneksi se iho on nyttemmin rauhoittunut. E-pillereitä en kyllä syö enää ikinä – monestakaan syystä.

 2. 2

  sanoo

  Hei kynsilakkaekspertti! Etsin tummaa metsänvihreää kynsilakkaa, mieluiten mattaa, mutta vaikka metallisenakin paremman puutteessa :). O.P.I.n värikartasta ei löytynyt mitään sinnepäinkään – mistä siis lähden etsimään? Pitäisi olla netistä tilattava tai kansainvälinen merkki että saan lakan tänne Seelantiin… HJÄLP!

 3. 4

  sanoo

  Heips!
  Blogisi ansiosta innostuin tilaamaan BeautyBaystä tuon bare mineralsin starter kitin. Postitäti toikin sen perille eilen.

  Täytyy sanoa, että uuteen meikkipohjaan tutustuminen vie aikansa. Tänä aamuna meikäläiseltä meni normaalin 15 minuutin sijasta 45 minuuttia kun yritin epätoivoisesti peittää näppyjä ja mustia silmien alusia.

  Nyt kun olen ollut pari tuntia töissä, tuntuu että iho hengittää paremmin kuin yleensä. Iho tuntuu jotenkin viileämmältä.

  Mutta, pitäisikö noita silmänalusia varten hommata joku toinen aine kuin mitä tuossa aloituspakkauksessa on? Osaatko suositella? Tuo sp15 -aine tuntuu vain kertyvän silmän alle mutta ei peittävän tummuutta.

  Terveisin
  Iina K.

 4. 7

  sanoo

  Hemmetti, nyt on sitten kai pakko vaan tilata se aloituspaketti, täytyy vaan ajoittaa se niin että poikakaveri on poissa kun paketti saapuu.
  Tuo oli ainut huolenaiheeni juuri mineraalien suhteen ja sait ylipuhuttua, tilaus lähtee tänään tai maanantaina:)
  Ainut ongelma on että mikäs väri…oliko niitä 3 eri vaihtoehtoa??

  On muuten hullua huomata että kotona kun joku tuote loppuu, niin olen aivan innoissani, vaikka en varsinaisesti lakossa olekkaan. Olen kuitenkin ajatellut pyrkiä samaan, eli miksi ostaa lisää, jos vanhat on käyttämättä?
  Kaikkialla paasataan juuri tästä kulutusongelmasta ja siihen kannattaa oikeasti herätä, enää ei shoppailla vaan luovutaan:)
  Eilisessä ex-list ohjelmassa oli hauska juttu tavaroiden hamstraamisesta:)
  Hyvää viikonloppua sinulle, ihanaaa:)

 5. 8

  sanoo

  Otan osaa näppylöihisi, mutta samalla en voi olla huokaisematta helpotuksesta, että silloin aikoinaan kiva ihotautilääkäri totesi allekirjoittaneen pizzanaamasta, ettei sen rauhoittamiseen ainakaan e-pillereitä aleta käyttää. Syy oli juurikin tuo, ettei se varsinaisesti paranna ihoa, se vain siirtää ongelmaa myöhemmäksi. 🙁

  Naamani nykytilanteesta huolimatta alan olla jo täysin myyty bareMineralsille jo pelkästään puheittesi (ja kuvien!!!) perusteella. Tahdonkin nyt vain kysyä mielipidettäsi, että onko se vaalein starter kit sävyineen tarpeeksi vaalea sellaiselle, joka saa kaikista meikkivoiteistakin ottaa aina suosiolla sen kaikkein vaaleimman sävyn? 😀 Ja kun ruskettumistakaan ei edes kesällä tapahdu (jos pisamia ei lasketa), pohja saisi todellakin olla melkoisen vaalea.

 6. 9

  Nanna sanoo

  Moikka 🙂

  itsellä tuli täysin sama ongelma, vaihdoin ehkäisystä toiseen ja jouduin olemaan lähes vuoden siinä välillä ilman mitään hormonaalista ehkäisyä. muutos ei tapahtunut hetkessä mutta tapahtui kuitenkin, naama kukki enemmän kun puberteetti iässä, pikkusiskokin nimes mut jo Akne-Annaks (ehkä jotain hampaan kolossa kun itsellään ei niin puhdas iho ollut kun mulla joskus…). Takas kun pääsin pillereille aloitin tehohoidon ihonpuhdistuksilla, kolme kertaa jo takana ja nyt vielä yks. Korvasin myös kaikki meikkini baremineralssiin, ja tulokset on kyllä hyviä, enään ei oo kun pari silloin tällöin leukaan tulevaa finniä riesana 🙂
  Suosittelen baremineralssia, ja itse meinaan kyllä jatkaa pillereillä niin pitkään kun kestän, ihan vaan jo ihon takia 🙂

 7. 10

  Anonyymi sanoo

  Hei ! Itsekin haluan kokeilla noita bare minerals tuotteita, mutta minulle on epäselvää mikä heillä on kaikista vaalein sävy? Onko se siis light vai fairly?
  -Elina

 8. 11

  sanoo

  Kaikissa esittelyissä mitä oon bareMineralsista lukenu, on ollu vaan kuvia siitä, kun pohja on jo laitettu tai sitten esittelijällä ei ole iho-ongelmia. Vakuutuin nyt kokonaan sitten itsekin, että mun on PAKKO saada toi paketti ittelleni 🙂
  Voisit alkaa pyytää bareMineralsilta lahjoja, kun oot niin hyvänä mainostajana ollut!

 9. 12

  noa sanoo

  Mulla on nyt nämä pillereiden jälkimainingit menossa. Kovia ihonalaisia finnipalluroita ja myös poskiinon ilmestynyt punoittavia finnejä, ei todellakaan kivaa :< Tähän päälle kun on lukenut niin paljon aikuisiän akne pillereiden jälkeen – keskusteluja, on mulla kova kiire saada iho kuntoon.

  Ensi viikolla on aika ihotautilääkärille. Leenu taitaa kyllä olla ihan oikeassa tuosta ongelmien siirtymisestä. Itse söin 15v yhden antibioottikuurin joka auttoi hetkellisesti, ja sen jälkeen otin uuden kuurin sijasta e-pillerit mitkä pitivät tilannetta kaikki nämä vuodet "siedettävinä". Nyt aion tehdä iholle oikeasti jotain, eli uudet antibiootit varmaan edessä. Ei se luonnollisempi vaihtoehto ole, mutta en tahdo enää pillereitä.

 10. 13

  sanoo

  Minä jo linkkasinkin sinulle sen kirjoituksen ensimmäisestä kokeilustani. Olin silloin vielä hiukan skeptinen ja epäilin kuvittelevani tuloksia, vain koska halusin uskoa niihin, mutta kyllä nyt alkaa skeptisyys väistyä. Iho alkaa tottua tuottesiiin, eikä kiiltele läheskään niin paljon kuin muutamana ensimmäisenä päivänä. Ja olen aivan rakastunut siihen, miten nämä saavat ihoni näyttämään niin terveeltä, luonnolliselta ja hehkuvalta <3 Warmth:in vaikutus kasvoilla on varsinkin ollut todella iloinen yllätys, sillä enenn en ikinä käyttänyt mitään poskipunia tai aurinkopuutereita tai varjostajia tai mitään 😀

  Sitä tosin vielä mietin, että soveltuuko tämä peittävyysaste juhla-meikkiin. Minulla on nimittäin taipumus viehättävävän tummat silmän-aluset + silmäpussit yhdistelmään, mitä tumma silmämeikki ei varsinaisesti imartele. Oletko vielä ehtinyt testailla tuotteitasi todella siistiä ihoa vaativien meikkien (kuten esim. tummat ja juhlavat silmämeikit) kanssa?

 11. 14

  sanoo

  BareMinerals-hehkutuksesi ei haittaa. Se alkaisi varmasti ärsyttämään, jos takana olisi mainostuloja havitteleva bloggari 😉 Itse pidän blogistasi juuri sen rehellisyyden takia… sanot mielipiteesi ja that's it!

  Voi, että kun tuo bareminerals houkuttaa. StarterKitissä ei vain taida olla fairy & fairylight (aivan vaaleimmat) vaihtoehtoja? Ainakaan mansikkanetissä, jos oikein katsoin. Light on itselleni liian keltainen – testattu on.

  Täytynee muutenkin syksyllä etsiä kunnollinen ihonhoitosarja (nyt testailen Apteekkimerkkejä ja hyviltä ne vaikuttavat). Heti kun ilmat viilenee, ärsyyntyy couperosa-ihoni. Inhottavaa!

 12. 15

  sanoo

  Anonyymi: Itselläni ei ole koskaan ollut mitään selkeää haittavaikutusta pillereistä ja tämä kokeileva luonne tahtoi vaan hieman taas kokeilla… Ehkäpä omakin ihoni olisi sitten ajan kanssa rauhoittunut, mutta en malttanut odottaa, sillä tällä alalla on melko ikävää työskennellä näpyt naamassa. 🙂

  Athelas: Tarkoitatko oikeasti mattaa vai vaan ihan cremeä, joka on ilman mitään hohdetta tai helmiäistä oleva lakka? Tähän hätään en kyllä keksi mitään muuta kuin tuon kuvassakin näkyneen China Glazen Emerals Sparklen, joka ei ole kyllä kumpaakaan ja jota ei USA:n ulkopuolelle netistä saa kuin eBaysta nykyään. Koitan miettiä asiaa ja palailen, jos keksin jotain.
  Vinkatkaahan muutkin, jos tiedätte hyvän!
  (Ja kerro ihmeessä, jos keksit itse loistavan vastauksen, kuulen sen mielelläni. 🙂 )

  Iina K.: Voi voi, tuo on varmasti nyt vaan alkukankeutta, samoja kokemuksia oli itselläni ekalla viikolla. Ja kyllä se siitä nopeutuu!
  Tuo meikkipohja on peittävyydeltänsä paras, kun sen levittää peiteainesiveltimellä (ja siis bareMineralsin peittävin tuote silloin samalla). Itse käytän tuohon päälle vielä Well-rester for eyesia, joka peittää myös ja neutralisoi sinisyyttä hieman paremmin. Epäilen kuitenkin, että tekniikkaharjoitukset voivat myös auttaa, itselläni ainakin auttoivat. Aluksi tosiaan koin, että meikki jää vaan silmäalusille kökkäreille, mutta nykyään levittyy sinne todella hyvin. Silmänalusilla kannattaa ensinnäkin käyttää todella kevyttä ja vähärasvaista voidetta tuon kanssa, vaikkapa geeliä. Aluksi tuo tieto oli painajaiseni, mutta kun nyt olen käytellyt bareMineralsia pidempään, en päivisin tarvitsisikaan mitään tuhdimpaa.
  Toisekseen aine on oikeasti pyöriteltävä peiteainesiveltimen sisään kunnolla. Jos sitä näkyy reilusti siveltimen pinnalla, tulee siitä vaan iholle paksu ja raskas kerros, joka kökkööntyy. Eli ainetta kanteen ja leiki, että maalaat kantta kuin seinää: vetele ees taas sivelttimen leveällä pinnalla ja voit jopa hieman pyöritelläkin. Näin aine oikeasti menee peiteainesiveltimen sisään ja vapautuu sieltä kasvoille sopivina määrinä vähän kerrallaan. Kun levität sitä iholle, älä töpöttele, vaan tee samanlaisia selkeitä vetoja kummallakin siveltimen puolella.Näitä ohuita kerroksia lisäilemällä saat peittävyyttä, mutta et paksua ja raskasta pohjaa.
  Sanottakoon vielä, että omilla silmänalusillani vei lähemmäs kaksi viikkoa tottua tähän puuterimaisen oloiseen pohjaan ja reilusti yli viikon pohja tuntui kökkööntyvän, kunnes sitten alkoi sujumaan. Koita siis vaan sinnikkäästi jatkaa ja tule kyselemään lisää vinkkejä jos tuntuu, ettei suju. Neuvon todella mielelläni!

  Anonyymi: No ei todellakaan. :/

  Silja: Pahoittelen. 😉 (En!)

  b'cos by Henna: Kerro esimerkkejä käyttämistäsi meikkipohjista sävyineen niin voin auttaa paketin valinnassa, light tai medium -paketti kuitenkin varmasti (tummin on jo todella tumma).
  Ihanaa kuulla, että olen saanut muitakin ajattelemaan. 🙂

  Leenu: Näin se kyllä näyttää olevan, kuten lääkärisi sanoikin. :/
  Itse ostin aloituspaketin edullisten siveltimien ja muiden tuotteiden paitsi itse pohjien vuoksi. (Siveltimet tulevat nimittäin kalliimmiksi hankkia erikseen ja muitakin tuotteita oli kiva heti kokeilla.) Olen sen verran vaalea itsekin (ja pisamainenkin), että monien sarjojen vaalein sävy on helposti liian tumma, joten bareMineralsin vaaleimman setin Fairly light ja Light olivat liian keltaisia ja tummia minulle. Ostin sitten itse vielä erikseen Fairlyn, joka onkin sitten ihan passeli ja oikeasti jo vaalea. Sen uskoisin olevan sinullekin paras.

  Nanna: Samat aseet täällä: bareMinerals ja pillerit. 😉

 13. 16

  sanoo

  Elina: Vaaleimmat sävyt ovat light (keltaisin, ei niin vaalea), fairly light (pitäisi olla neutraali, mutta on melko kellertävä) ja fairly, joka on mielestäni se kaikkein vaalein ja vähiten keltainen, mutta ei mikään vaaleanpunainenkaan. Itse käytän sitä.

  janmau: Hah, eivät taitaisi antaa kun ovcat varmasti Suomen maahantuonnissa enemmän vaan vihaisia, kun yllytän ihmisiä ostamaan tuotteet ulkomailta halvemmalla. 😉

  noa: Itse söin teininä parikin kertaa antibiotteja näppyihin, mutta vaihdoin lopulta pillereihin, sillä antibiottien vaikutus oli niin väliaikainen. Ensin meni kolmesta neljään kuukautta siihen, että iho alkoi olemaan kunnossa ja sitten kun parin kuukauden kuluttua lopetin antibiotit, rajähti iho taas käsiin. Ja sama uusiksi. :/

  Virpi: Itse olen kokenut saavani tällä tarpeeksi peittio myös juhlameikkiin, mutta eräs ystäväni puolestaan sanoi, että tekee juhlameikin mielummin normaalilla meikkivoiteella ja puuterilla, niin saa varmasti tarpeeksi pakkelia aikaiseksi. Aika makuasia varmasti. 🙂

  N: Starter kiteissä on tosiaan vain tuo Fairly light-light setti, jossa ei tosiaan ole tuota Fairlya. Hankin itse setin siveltimien ja muiden takia ja sitten Fairlyn erikseen. 🙂

 14. 17

  Anonyymi sanoo

  Käytän kanebon perus meikkipuutetia nro 203
  Oon käyttäny sitä jo vuosia ja hyvä on. Käy myös juhlameikkiin , voin myös suositella. Nyt on kuitenkin kiinnostus heränny noihin mineraaleihin ja aika hyviä niiden täytyy olla että vaihdan lopullisesti, kanebo kun on kuitenkin aika tuhti:) Innolla odotan!

  t.bcos by Henna

 15. 18

  Saana sanoo

  Itse tein kanssa tuon kokeilun viime kesänä… Tuloksena vuorokauden jälkeen pesusta rasvaisina roikkuvat hiukset sekä mustapäitä, finnejä ja kiiltoa! Myös selkäni alkoi uhkaavasti pukata finnejä, kunnes hain äkkiä uuden reseptin pillereihin.. Enkä ole enää uskaltanut lopettaa 😀

 16. 19

  sanoo

  Bare minerals on todellakin käytössä. Peittää kaiken mitä en halua näyttää. Ihana sävy, joka tekee kasvoista kirkkaamman ja häivyttää harmauden. Iho on päinvastoin paremmassa kunnossa kun ikinä, noin 3 viikkoa piti tuskailla erinäisten kuivumien yms. kanssa mutta sen jälkeen iho on ollu kuin unelma.

  Ja aikaa täydellisen meikkipohjaan tekoon meneen korkeintaan 15 minuuttia. Kiitos siis myötävaikutuksesta ostamiseen:) Kyllä kannatti <3

 17. 20

  s sanoo

  Itse en ole BM-tuotteita kokeillut, mutta muita mineraalituotteita kylläkin ja yhdyn kyllä ylityskuoroon. En oikeasti edes ymmärrä miten kukaan viitsii laittaa iholleen noita kemikaalishaisseja kun vaihtoehtona on paljon paremmat mineraalituotteet.

 18. 21

  Anonyymi sanoo

  Kyllä se on meikäläisenkin nyt tilattava aloituspaketti! Pitkään oon pyöritellyt mielessäni ja näin hyvää jälkeä kun kerran saa, niin pakko uskoa. Itsellä ei tosin näppyjä ole, mutta punoittava iho ja ilmat kun viilenee, niin iho kärsii mielettömästä pintakuivuudesta, johon ei mitkään rasvatkaan auta, tai no ainakin työtä saa tehdä."Tavalliset" meikkivoiteet ja puuterit kun levittää kuivalle kalansuomuiholleni, niin takaan, että näky ei ole kovin ihana 😉 Tässä siis syy, miksi BM houkuttelee testaamaan…

  Osaatko neuvoa mistä kannattaisi tilata ko.aloituspakettia. En ole koskaan aikasemmin tilannut ulkomaisista nettikaupoista, joten kokemusta ei ole, visakortti kyllä löytyy. Tarviiko maksaa tulli tms.maksuja?

  -minde

 19. 22

  Anonyymi sanoo

  Inhoan menkkoja mutten ole uskaltanut kokeilla e-pillereitä, kun uskon niistä saavan pian syövän. Naaman kukinnasta siis kärsittävä niinkuin teininä. :/
  Voin sanoa että minun wannabe-insinöörin huumorintaju on hyvin omituinen ja ne sen kaverit… Noh se siitä sitten, mutta kyllä minäkin ylistän tota bare mineralssia. Peittää erinomaisesti. 🙂
  Kaksi Dior-vauvaa saapui tänään uuteen kotiin, ihania olivat. Pistinpä tilaukseen lisää vauvoja ja joskos ne pian 5kk päästä saavatkin oikean vauvelin joka ei kyllä mene pieneen kosmetiikka laatikkooni.

 20. 23

  Anonyymi sanoo

  Tuli mieleen, että e-pillereiden teho perustuu finnien hoidossa juuri siihen, että se vähentää testosteronin suhdetta "nais"hormonien määrään. E-pillerit auttavat siis hormoniperäiseen akneen, johon taas antibiootit tarjoavat vain hetken avun vähentämällä tulehdusaiheuttajaa. Antibiootit eivät kuitenkaan poista varsinaisesti ongelmaa.

  En siis sanoisi, että e-pillerien käyttö vain "siirtää" ongelmaa eteenpäin, koska niin ei ole. Tottakai pillerien lopettamisen jälkeen ihmisen geenien määräämä oma hormonitasapaino palautuu ennalleen, niin niitä finneja voi sitten ainakin joksisikin aikaa tulla.. Ja loppua sitten, jos hormonitasapaino oikeasti on ikääntyessä muuttunut erilaiseksi, mitä se teininä oli. Kaikilla ei niin ole kuitenkaan.

  Tietty myös ruokavaliolla voi jonkin verran vaikuttaa akneen, mutta jos on ihan kaamea akne oikeasti, ja tulee arpia, niin kyllä sitten ihan muut keinot on tarpeen. Eli lekurille vaan..

 21. 24

  Anonyymi sanoo

  Luulin oikeasti, että ihosi on tasainen, finnitön ja matta. 😮 Ja taas annoit hyvän syyn ostaa bM:n tuotteita, en ole _Vielä_ ostanut yhtäkään ja himo vain kasvaa… 🙂

 22. 25

  Anonyymi sanoo

  Hei mitä luulet olisiko toi bareminerals hyvä mulle kun punoitusta ja epäpuhtauksia löytyy varsinkin otsan, lean ja nenänpieliltä ja iho on suht rasvanen.
  Ja onko toi pitkäkestoista vai joutuuko lisäilemään päivän mittaan?

 23. 26

  sanoo

  Mäkin söin pillereitä lievään akneen useamman vuoden ja kävi aivan samoin, kun lopetin pillerit: naama räjähti valtavaan kukintaan, etenkin leuka ja otsa. 🙁 Kipeitä pahkuroita pullahteli myös hartioihin ja selkään.

  Pillereihin en kuitenkaan enää halunnut palata lukuisten sivuoireiden takia ja sen takia aloin etsiä vaihtoehtoista apua ongelmaani. Lopulta löysin ja se oli niinkin yksinkertainen, kuin ruokavalion muutos. Muutoksella tarkoitan sitä, että jätin hiilarit lähes kokonaan pois eli aloitin karppauksen ja ensimmäiset vaikutukset alkoivat näkyä jo 2-3 viikon päästä! 🙂 Naama alkoi rauhoittua, kipeät finnit vetäytyivät pikkuhiljaa kuoppiinsa ja ihon rasvoittuminen normalisoitui. En ollut uskoa sitä todeksi, että pelkällä ruokavaliolla saattoi olla niin suuri vaikutus. Tein useita testejä eli kun iho oli puhtaimmillaan, niin söin kokeeksi pullaa tms. hiilaripitoista ja seuraavana päivänä tulos oli jo nähtävillä: leuassa komeili tykyttävä finnin alku. Nyt kaksi vuotta karpanneena ei ole aikomustakaan siirtyä takaisin hiilarimussuttajaksi, sillä olen huomannut lukuisia muitakin positiivisia puolia: olo on pirteämpi, vatsa toimii paremmin, hiilariturvotus on mennyttä elämää, jatkuva napostelu on kurissa, ei hiivaa, paino pysyy kurissa ja muutenkin ruokavalioni on muuttunut huomattavasti terveellisemmäksi, kun syön nyt enemmän vihanneksia ja kasviksia.

  Jonkin verran tekemistä naaman kunnon parantumisella saattaa myös olla Dermalogica-tuotteiden käytöllä, mutta ne eivät kuitenkaan ehkäise finnejä ja näppyjä eli pääpaino on kuitenkin ruokavaliolla.

  Tämä siis rohkaisevana vinkkinä kaikille niille, jotka vielä aikuisiällä kamppailevat hormoninäppyjen kanssa, mutta eivät halua pumpata itseensä ylimääräisiä hormoneja! 😉

 24. 28

  Anonyymi sanoo

  Hei! Ajattelin kysäistä sinulta tosta bareMineralsista. Käytän itse YoungBloodin mineraali meikkipuuteria ja olen ollut siihen todella tyytyväinen, paitsi peittävyys voisi olla mielestäni parempi. Onko sinulla tietoa YoungBloodin ja bareMineralsin eroista ja esimerkiksi peittävyydestä? Käytän YoungBloodista sävyä pearl ja se on juuri sopiva, olisiko bareMineralsilla jokin yhtä vaalea?

  -K

  (ps. Sulla on loistava blogi ja sun mahtavia kirjoituksia on ilo seurailla, positiivisesta asenteesta iso kiitos!)

 25. 29

  Anonyymi sanoo

  Katsoin BeautyBay.com:ista tuota starter kitiä, ja hinta näytti olevan n. 40 dollaria, mutta eikös se ole euroina 60€? 40 voisin maksaakin, mutta 60, kuulostaa jo melko paljolta… Ja tulisiko siihen vielä postikulut päälle?

 26. 30

  Anonyymi sanoo

  BareMinerals on kyllä ehdottomasti paras meikkituote! Ennen vannoin Jane Iredalen nimeen, mutta en enää, kun sattumalta ja mielenkiinnosta tilasin viime keväänä BareMineralsin näytepakkauksen ebaysta. En keksi huonoja puolia! Myös BareMineralsin poskipunat ja luomivärit ovat tutustumisen arvoisia. Niissä on paljon pigmenttiä, ne levittyvät kauniisti ja pysyvät hyvin. 🙂

  Mutta sitten asiaan: oon kärsinyt koko ikäni (11-vuotiaasta lähtien) vaihtelevan huonosta ihosta, en siis mistään "täydellisessä ihossani on yksi finni!!!!1", vaan mulla on ollut ihan oikea iho-ongelma. E-pillerit siirsivät ongelmaa eteenpäin ja niiden käytön lopettamisen jälkeen iho palautui yhtä huonoon kuntoon kun se oli jo ennen niitä. Olin epätoivoinen, sillä ei ole kivaa kun naamassa on pizza yli parikymppisenä. Sitten eksyin sattumalta kauneushoitolaan, joka käytti ainoastaan Dermalogican tuotteita hoidoissaan. Kosmetologin innoittamana vaihdoin kaikki ihonhoitotuotteeni Dermalogicaan. Sitä ennen olin käyttänyt vähän mitä sattuu tuotteita marketeista, kuorinut ihoa säännöllisen epäsäännöllisesti jne.

  Mitä siis tein? Käytin vain Dermalogican tuotteita, kävin parin kuukauden välein ihonpuhdistuksessa, hoidin ihoani ihoterapeutin ohjeilla minulle sopivilla tuotteilla ja lisäksi vaihdoin ihomeikkini Jane Iredaleen. Ihme oli, kun hitaasti mutta varmasti iho osoitti parantumisen merkkejä ja nyt olen siinä tilanteessa, että ihoni on parempi kuin koskaan. Vaikka ihoni on nyt hyvässä kunnossa, huomaan heti jos jätän hoitorutiinini tekemättä. Ihoon tulee silloin "röpöläisyyttä" takaisin.. Eli säännöllinen hoito oikeilla tuotteilla pitää ihoni kunnossa.

  Tän kommentin ei oo tarkoitus olla mainospuhe, mutta tämä oli ainoa keino, joka toimi mulla! Akneni piti olla hormonaalista eikä sitä pitänyt pystyä hoitamaan millään tuotteilla. Jopa Roaccutan-kuurin jälkeen finnit palasivat parissa vuodessa…

  Dermalogican tuotteet on Suomessa tosi kalliita, mutta niitä pystyy ostamaan myös ebaysta paljon halvemmalla, kunhan vain selvittää, mitä tuotteita oma iho tarvitsee.

  Kiitos kivasta blogista! 🙂

 27. 31

  Anonyymi sanoo

  Oma ihoni päätti myös kukkia oikein huolella tänä kesänä. Heinäkuussa otsani oli jo yhtä punaista tulehtunutta perunapeltoa. Ei kiva.

  Olin jo aiemmin lukenut mineraalimeikeistä, mutta sinun postausten jälkeen päätin hankkia tuon kuuluisan BM starte kit:in. Kaksi viikkoa käytin niitä ja kosteusvoiteena ainoastaan paketissa tullutta voidetta.

  Tulehdus on kadonnut, iho normaalin värinen, rasvoittuu ja kiiltää päivän mittaan, mutta ei niin paljon kuin ennen. Poskien kuivia läikkiä ei ole ole näkynyt.

  Iho kukkii edelleen hieman, mutta hyvin pienillä ja kivuttomilla näpyillä, tulehdus on siis poissa ja tuntuu aivan kuin iho nyt vaan työntäisi epäpuhtauksia pois.

  Olen erittäin tyytyväinen. Olen aikaisemmin ollut välillä hieman hukassa tämän todellisen sekaihoni kanssa (otsa tooodella rasvoittuva, poskista rapisee iho pois).

  Kiitos siis vakuuttavista postauksista ja myös käyttöneuvoista. 🙂

  Phanta

 28. 33

  Anonyymi sanoo

  Hei Golden Girl!!!

  Minäkin innostuin ostamaan BE kitin ja olen nyt tykännyt todella paljon. Minun iholle tuntuu muutaman päivän jälkeen sopivan.

  Luinko oikein aiemmin, olit hankkinut myös Maximum coverage FACE brushin? Mietin itse, että tarvitsen enemmän peittävyyttä kuin kitin mukana tulevilla sudeilla saan (en tarkoita näppyjä vaan poskia), mutta onko sivellin hintansa arvoinen hankinta.

  Innostuin tilaamaan myös silmille aloitus kitin ja pure pleasures-paketin luomivärejä… Juu, tasapaino kosmetiikan markkinoilla säilyy!

  T. BE-converted

 29. 34

  nin sanoo

  Täällä tarvittaisi neuvoa, sopivasti sivuten hieman tämän postauksen aihetta. Olen pidemmän aikaa kaipaillut hieman epäpuhtaalle iholleni putsaria ja päivä+yövoidetta. Monet ovat kehuneet Vichyn tuotteita ja mielelläni niitä kokeilisinkin, jos tuo satsi ei maksaisi apteekista ostettaessa noin 60 euroa 🙁 tiedätkö saako vichyä halvemmalla netistä? Entä osaatko suositella joidenkin merkkien tuotteita mitä myydään esimerkiksi FeelUniquessa? Ihoni ei oikeastaan ole rasvoittuva, vaan näppyjä vaan tuppaa pulpahtamaan etenkin otsaan.

 30. 36

  sanoo

  Hei! Kyselinkin sinulta aiemmin noista Bare Mineralseista vinkkejä ja hyviä neuvoja sainkin, kiitos siitä 🙂 Olen käyttänyt nyt tuotteita 1,5 viikkoa ja sama ongelma vaivaa kuin muillakin meikeillä eli meikki katoaa päivän aikana iholtani pois 🙁 Minulla on aika suuret ihohuokoset, johtuisiko siitä? Muuten noi Bare Mineralsit tuntuvat mukavalta iholla 🙂

  Miten kauan kynsilakat säilyvät hyvänä avattuna? Mietin kun sinulla on / on ollut noin paljon kynsilakkoja 😀 Minusta tuntuu että parin kk:n jälkeen ne alkavat olemaan vanhoja.. kai jotain luulotautia 😉

  Hauskaa viikonloppua 🙂

 31. 37

  Hazunen sanoo

  Minä olen nyt tehnyt tuttavuutta bare Mineralsien kanssa kohta pari viikkoa 🙂 Ensimmäinen vaikutelma oli lievä pettymys: eihän tämä peitä oikein yhtään, kiiltää oudosti eikä tee mitään taianomaista ihmettä kasvoille. Silti siinä oli JOTAIN erilaista kuin normaaleissa meikeissä, eli jatkoin käyttöä. Ja nyt kun iho on alkanut tottua koostumukseen (ja minä ehkä oppinut paremman tekniikan levittämiselle), alan pitää siitä päivä päivältä enemmän ja enemmän! Olo tuntuu hyvältä, meikittömältä ja kuitenkin kauniilta 🙂 Nyt jo tuntuu siltä, ettei paluuta tavallisiin nestemäisiin meikkivoiteisiin enää tule.

  Kuitenkin joko BM:n tai jonkin muun takia minäkin olen saanut yhtäkkiä kasapäin finnejä, joita ei siis vielä ollut ennen bare Mineralsin aloittamista. Eikai se Skin Rev-er Upper voi sisältää mitään sellaista, mikä voisi moisen aiheuttaa? Jotain ihohuokosia tukkivaa tai muuta sellaista? Parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen ihon kunto tuntui paranevan huomattavasti, mutta sen jälkeen tulivat finnit. Ja tälläkin hetkellä niitä on kasvoissa yhteensä jotain 9. En tiedä pitäisikö keskeyttää bare Mineralsin tai ainakin Rev-er Upperin käyttö, vai jatkaa sinnikkäästi siinä toivossa, että iho-ongelma menee ohi.. Olisi kuitenkin kiva päästä näpyistä mahdollisimman äkkiä eroon, kun olen ensi viikolla lähdössä reissuunkin ulkomaille. :s

 32. 38

  sanoo

  Mitä tuollaisen taikapohjan tekemiseen tarvitaan ja mistä ne tarpeet saa? (Olen jo visa valmiina menossa)

  Olen miettinyt meikkaamista viime päivinä. Haluaisin kokeilla jotain uutta, mutta en oikeastaan osaa. Pelkään värejä käyttäessä pelle-lookkia ja toisaalta en myöskään ole kovin taitava näkemään sitä mikä minulle sopii. Voisitko auttaa tällaisessa asiassa?

 33. 39

  sanoo

  Jee jee, oma vihreä kynsilakkapurtiloni on jo matkalla :). Apu löytyi Amazonista, jonka en todellakaan tiennyt myyvän myös kosmetiikkaa. Vihreitä sävyjä oli vähänlaisesesti, päädyin lopulta metalliseen China Glazen Gussied Up Greeniin, koska se oli tarpeeksi tumma ollakseen metsäinen ja silti tarpeeksi vaalea näyttääksensä vihreältä eikä mustalta.

  Mutta edelleen, jos jossain tulee vastaan täysmatta tummanvihreä lakka, siitä saa ilman muuta vinkata. Cremeistäkin olen kiinnostunut. Kirkkaan- ja limenvihreät jätän väliin :).

 34. 40

  Katja sanoo

  Mulla on nyt sama juttu noiden pillereiden kanssa. Mulla loppu pitkä parisuhde tässä kesällä ja samantien lopetin pillerit koska en nähnyt enää syytä syödä niitä. Kun aikaaan joskus noin 5v sitten alotin pillerit niin mulla oli just Roaccutankuuri loppunut, joten en ole sen jälkeen nänhyt ihoani "normaalitilassa", eikä tää nyt mitään kaunista katseltavaa ole, mut onneksi tilanne ei vielä ainakaan aivan kamala ole. Annoin itselleni määräajaksi tän vuoden lopun, etten siihen mennessä saa aloittaa pillereitä uudestaan ja sen jälkeenkin vaan tosi hyvällä syyllä ennen ens kesää. Mut itseäni hiukan huolestuttaa et millasia vaikutuksia tollasilla lyhytaikaisilla pillerittömillä pätkillä voi olla jos vaikka alotankin ne jo vuodenvaihteessa, et luulis että ois turvallisempaa olla joko tai, eikä vähän vaikaa ilman ja taas aloittaa. Mutta tulin myös siihen tulokseen, että toimiva ehkäisy, säännölliset kuukautiset ja siisti iho voittaa monessa suhteessa kaikki muut mahdolliset ongelmat. Mutta katsotaan nyt =)

 35. 41

  Anonyymi sanoo

  Heipä hei!

  Eilen tuli yleltä uusintana Prisma: Kosmetiikka -dokumentti, joka ainakin minusta oli mielenkiintoinen ja se saattaisi kiinnostaa suakin. En tiedä oletko jo nähnytkin sen, mutta ajattelin vinkata. Näin siitä sanotaan:

  "Naiset käyttävät valtavia summia rahaa kosmetiikkateollisuuden tuotteisiin näyttääkseen kauniilta. Mutta voiko tuotepakkausten tieteellisiltä kuulostaviin selosteisiin luottaa?"

  Areenasta en tuota löytänyt, mutta pirate bayssa se näytti olevan. (Vaikka eihän sellaista saisi käytää, köh köh.) Alunperin tuon on tehnyt BBC, joten saattaisi löytyä sitäkin kautta.

  Ja lopuksi vielä täytyy todeta että sulla on ihana blogi. 🙂

 36. 42

  Ilona sanoo

  Tämä kirjoitus ei voinut tulla parhaimpaan aikaan. Ihan kuin olisit kirjoittanut minusta. Keväällä nimittäin jätin pillerit ja kärsin aivan samoista oireista hienhajua myöten. Neljän kuukauden menkkojen odottelun jälkeen päätin aloittaa taas pillerit. Iho vaan on edelleen tosi pahassa kunnossa. Nyt lähden kaivamaan luottokorttia lompakosta ja tilaamaan niitä mineraalimeikkejä. KIITOS!

 37. 43

  sanoo

  Suosittelisin kokeilemaan muitakin mineraaleja, kuin tuo jutussa mainittu. Itse kokeilin Everyday Mineralsia, ennen kuin löysin Lauressin tuotteet, jotka ovat juuri sopivia pintakuivalle iholleni. Näytepakkauksia saa tilata pienillä postikuluilla ja nekin riittävät vaikka kuinka kauan. Iho todella tuntuu erilaiselta mineraalimeikkejä käyttäessä, tai siis se ei tunnu miltään. Normimeikin tuntee koko ajan, tämä on jotenkin- raikas.

 38. 44

  sanoo

  bcos by Henna: Aluksi saattaa tuntua melko meikittömältä kyllä, kun vetäisee mineraalit nassuun. 🙂

  Saana: Seuraavaksi kokeilen lopettamista varmaan vasta 10-vuoden kuluttua, kun alan harkitemaan lapsia… 🙂

  Carra: Mahtavaa kuulla. 🙂

  s: Tulevaisuuden näkymäksi ollaankin ennustettu, ettei nestemäisiä enää olisikaan ja pelkät mineraalipohjat myisivät.

  minde: Itse suosittelen tilaamaan feeluniquesta, sillä sieltä ei tule postimaksuja ja tämän hetkisen kurssin mukaan paketin arvo on juuri alle 45 euroa, eli ei tule veroja maksettaviksi. Jos haluat pelata varmanpäälle niin lookfantasticista voit tilata pari puntaa kalliimmalla ja postikulujen kanssa, mutta sieltä voit tilata surutta millä summalla vaan tarvitsematta pelätä verojen maksamista. 🙂
  Lue ihmeessä vielä nettiostaminen-tunnisteeni alta lisää infoa nettishoppailusta!

  Anonyymi: Kiva kuulla muista, jotka ovat bareMineralsiin ja Dior-vauvoihin höpsähtäneitä. 🙂

  Anonyymi: Kiitos kommentistasi! 🙂

  Anonyymi: Ihoni ei siis ole mikään eirtyisen hyvä, mutta tuotteet ovat hyviä. 😉

  Anonyymi: Sopii ja on kestävä.

  Kotikisu: Itsekin karppasin vuosi sitten hyvällä menestyksellä, mutta rakastan hiilariruokaa liikaa luopuakseni siitä täysin. 😉

  inkivääri: Ihana haaste, kiitos! Täytyy ihan tosissaan alkaa pohtimaan asiaa…

  K: Yungblood ei ole minulle tuttu sisältönsä puolesta, vain merkkinä. :/

  Anonyymi: Esim. Feeluniquesta vajaalla 45 eurolla tilattuna saat edullisemmin. Ja jos tuo maksaisikin 60 euroa, niin hinta ei ole mielestäni paha. Kun lähdet kosmetiikkaostoksille, et kovin helposti saa 60 eurolla kolmea huippulaatuista sivellintä, seerumia, irtopuuteri, aurinkopuuteria, kahta meikkipohjaa ja DVD:tä. Suhteellista, siis. 🙂

  Anonyymi: Kiitos viestistäsi, pitäisikin tutustua enemmän Dermalogican tuotteisiin. 🙂

  Phanta: Mahtavaa kuulla! 🙂

  BE:converted: Olen itse tykännyt tuosta siveltimestä juurikin laajemmilla alueilla peittävyyttä hakiessani. Hyvä ostos on siis ollut. 🙂

  nin: Vichyn tuotteita myy esim. Garden.co.uk. Hinnoista en tiedä, sillä en ole Vichyn tuotteisiin Suomessa suuremmin perehtynyt.

  milipili: Kiitos sinulle! 🙂

  Mar3ngi: Ehkäpä tarvitset pohjan alle hyvän pohjustajan pitämään meikkiä paikoillaan. Taputteletko kiinnityspuuterin vipalla vai siveletkö vaan kevyesti siveltimellä? Vipalla painelu voisi auttaa myös.
  Vanhin avattuna oleva lakkani on OPI:n vuonna 2005 (tai jopa ennen) avattu lakka ja hyvänä on säilynyt. 🙂

  Hazunen: Kokeile ihmeessä ilman tuota Rev-er Upperia, siinä on silikonia, joka saattaa joillakin tukkia. Voisi auttaa ehkäpä.

  Kaneli: Katso tämä postaus: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/07/paiva-164-mineraalimeikki.html
  Siellä on myös vinkkejä hankintapaikoista. Suomessa näitä myyvät Kicksit.
  Näkemättä tai väristystäsi tietämättä on todella hankalaa lähteä antamaan minkäänlaista vinkkiä siitä, mitä voisit kokeilla. Minkä väriset hiukset ja silmät sinulla on? Oletko kylmä- vai lämminsävyinen?

  Athellas: Ihanaa, että löysit jotain. 🙂

  Katja: "Mutta tulin myös siihen tulokseen, että toimiva ehkäisy, säännölliset kuukautiset ja siisti iho voittaa monessa suhteessa kaikki muut mahdolliset ongelmat." Allekirjoitan ehdottomasti! 🙂

  Anonyymi: Olen tainnut nähdä tuon aiemmin. 🙂

  Ilona: Tule sitten ihmeessä kertomaan, mitä olet tykännyt kun pääset niiden makuun. 🙂

  Sari: Täytynee taas uskaltaa näiden loputtua kokeilla jotain muutakin. 🙂

 39. 45

  sanoo

  Mulla ei nuorena oikeastaan ollut aknea ollenkaan (toisin kuin veljelläni jonka naama oli kamalassa kunnossa) ja pillereitäkin aloin käyttää ihan ehkäisyllisistä syistä. Käytinkin niitä sitten vuosikausia, ehkä noin 15 vuotta. Sitten kun lopetin niin oireet olivat täsmälleen samat: näppylää pukkasi enemmän kuin laki sallii, hiukset rasvoittuivat päivässä ikävään kuntoon, iho oli muutenkin todella rasvainen ja hiki haisi hirveälle, kuukautiset olivat poissa vuoden eivätkä tulleet takaisin edes keltarauhashormoni-hoidolla. Lisäksi alkoi kasvaa viiksikarvoja. IIK! Diagnoosi tähän oli mulla monirakkulainen munasarja-oireyhtymä. E-pillereillä hoidetaan oireita mutta se on vaivanani mahdollisesti loppuelämäni ellei sitten laihtumisen myötä katoa itsekseen. Yleensä tuo vaivaa kaiketi lähinnä hivenen ylipainoisia naisia, eikä ole kuulemma mikään harvinainen vaiva. Eli oireisiin voi olla oikeasti myös lääketieteellinen syy. Nyt kun olen taas syönyt pillereitä säännöllisesti on hiusten rasvoittuminen aisoissa, samoin finnit ja kuukautisetkin kohdillaan.

 40. 46

  Anonyymi sanoo

  Mineraalimeikeistä sen verran että voiko tavallisia poskipunia, luomivärejä ym. käyttää mineraalipohjien päällä/kanssa? Kuinka toimivat mielestäsi sekakäytössä?
  Harmittaisi pistää koko meikkivarasto uusiksi varsinkin kun hankin juuri pari ihanaa poskipunaa MUSilta ja Narsilta. 🙂

  N

 41. 47

  Anonyymi sanoo

  hei, ajattelin tilata ton aloituspakkauksen, mutta haluaisin pohjasta aika matan niin pitäisikö tilata vielä joku lisäksi vai miten mattapinnan saisi parhaiten?
  Muuten käytätkö omassa meikkipohjassasi muita kun niitä aloituspakkauksen tuotteita?

 42. 48

  Anonyymi sanoo

  Hei taas!:) Jäin vielä miettimään, että tiedätköhän myydäänkö Kicks myymälöissä bare mineralsilta sitä fairly sävyä? Kun en oikein ole nähnyt sitä myytävän missään netin kauttakaan. -Elina

 43. 49

  sanoo

  Rhia: Ja heti iski se luulosairaus tänne… 😉 No joo, kai täällä terveitä ollaan. 🙂

  N: Ihan hyvin toimivat, eli jos käyttää mineraalipohjaa vaan siksi, että tykkää siitä eikä pelkän sen puhtauden vuoksi niin sitten se on ok. Itse käytän mineraalipohjan päällä tavallista pokipunaa ja korostuspuuteria sekä aurinkopuuteria.

  Anonyymi: Ihan täysin mattapintaista lopputulosta et tällä mineraalipohjalla saa, vaan pinnasta tulee heleän kuulas. Setin mukana tuleva "kiinnityspuuteri" kyllä mattaa jonkun verran, mutta itse olen laittanut päälle tavallista puuteria silloin, kun tahdon ihan matan pinnan.
  Kiiltäväksi tämä ei siis jää yksinään vaan sellaiseksi heleän kuulaaksi.

  Elina: Huomasin, että olen virheellisesti kutsunut tuota Fair-sävyä kokoajan fairlyksi. Eli vaalein sävy on fair ja sitä saa Kicksistä ja netistäkin. 🙂

 44. 50

  Anonyymi sanoo

  nuo oireet, hiki ja tukan rasvoittuminen yms. kuuluu vain "ylimenoaikaan". Huomasin itsellä samat oireet pillerit aloittaessa ja myöhemmin lopettaessa. Kuuluu siis jotenkin elimistön hormonitilanteen tasoittumiseen uuteen tilanteeseen.

  akneen kanä kannattaa etsiä ratkaisua ruokavaliosta ja ihan tavoista: tyynyliina pitäisi vaihtaa kerran viikossa, siinä on paljon talia ja rasvaa jotka makaa kasvoja vasten. Lisäksi kasvopyyhe pitää vaihtaa kerta viikkoon ja olla vain omassa käytössä, käsillä kasvojen koskettelua välttää ja kännykkää desinfioida mahd mukaan.

 45. 51

  sanoo

  Minuakin on alkanut tosi paljon kiinnostaa tuo BE-meikkipohja (tosissaan nyt jotain sponssia sinulle sieltä!), ja kävinkin sitä jo Kicksissä testaamassa, mutta epäilyttää se hohde, joka siitä ainakin kämmenselän iholle testattaessa tuli. Eikö se sitten kasvoilla näytä luonnottomalta? Kuvistasi päätellen todellakaan ei, mutta en ymmärrä miten se on mahdollista. Ehkä laitoin sitä kädelle ihan liikaa? Huomasin saman ilmiön silti myös Body Shopin mineraalimeikissä, eli hohdetta näkyi siinäkin. Mineraalimeikit ovat minulle hiukan uusi juttu, eli mahtaakohan tuo hohde olla niille yleinen piirre? Minulla on rasvoittuva iho, ja hohde kyllä hiukan pelottaa.

 46. 52

  sanoo

  Anonyymi: Suurimmalle osalle _aknen_ syyt löytyvät hormoneista varmasti. Toki ruokavalio on kyllä yksi suurista vaikuttajista, mutta siinä vaiheessa kyse on vaan yleensä epäpuhtauksista eikä aknesta (samoin kun muissa mainitsemissasi asioissa).
  Itse en voisi kuvitellakaan olevani edes viikkoa samalla tyynyliinalla tai samalla kasvopyyhkeellä ja kännykkääkin putsaan ahkerasti ja mietin, kuinka sitä poskellani pidän. 🙂

  Anna: Liikkeen spottivaloissa tuo näyttää tosiaan varsin mielenkiintoiselta. 🙂
  Ensinnäkin tuota tulee iholle todella pieni määrä, eli et saa oikeaa kuvaa, ellet laita sitä oikealla siveltimellä.
  Toisekseen kun katsot kättäsi spottivaloissa, pidät yleensä kämmenen lattiaan eli näin:_ . Ihmiset kuitenkin katsovat kasvojasi seisaalleen, eli käännä käsi näin | . (Ja ne jotka katsovat makuuasennossa, eivät välitä vaikka hohtaisikin.) Kun käännät käden samoin päin kun kasvosikin ovat huomaat, ettei hohtelu enää itseasiassa näy samalla lailla.
  Ja kolmanneksi kun poistut liikkeen spottivaloista huomaat, että pohjasta tulee tosiaankin vain kuulas, eli glitterinen. 🙂

 47. 53

  Anonyymi sanoo

  Hei
  Oon kokeillu mun pintakuivaan, herkkään, hilseilevään ja arpiseen akneihoon vähän kaikkea.
  Noin kuukausi sitten kävin ihotautilääkärillä ja tämä määräsi mulle apocycliniä ja epiduo -voidetta. Oon nyt käyttäny näitä tosiaan siitä asti kun ne määrättiin,(epiduon jätin pari päivää sitten pois koska oikeestaan vaan pahensi ja kuivatti ihoa) enkä oo huomannu ihossa kovin suurta muutosta.
  Mietin että pitäiskö mun ens viikolla ottaa yhteyttä ihotautilääkäriin ja pyytää tältä roaccutania, vai jatkaa vaan antibioottien syömistä?

  Toinen kysymys että kun oon alkanu nyt käyttää mineraalimeikkejä ja ne tuo ikävästi ihon hilseilyn esille, niin mitähän mun kannattais tehdä tälle hilseilylle?
  Oon yrittäny kuoria hellästi ihoa ja käyttäny humektania mutta eipä noista oo ollu oikeestaan apua ja kuorinta vaan tekee mun ihosta punottavan ja arvet näkyy pahemmin.

 48. 54

  sanoo

  Anonyymi: Antibiottien vaikutus alkaa ylensä näkymään vasta parin kolmen kuukauden käytön jälkeen, eli syö ihmeessä saamasi kuuri loppuun. Kannattaa mielummin kokeilla miedommalla lääkkeellä ensin ja pyytää sitten Roa, jos ei tehoa.
  Humektan on melko kevyt kosteuttaja siinä mielessä, että pintakuiva iho tarvitsee myös hieman rasvaisuutta (esim. Aqualan L), mutta jos iho tukkeutuu todella helposti, voi Aqualan L puolestaan olla liian rasvainen tuote. Mietoa kuorintaa kannattaa välillä tehdä, mutta ei liikaa. Kosteuttava naamio (Lumenen Sensitive Touch) voisi ainakin tehdä ihollesi hyvää.
  Minusta tuntuu, että vaikka mineraalipohja tekeekin hyvää iholle, voi joku voidepohjainen tuote olla tuossa pintakuivassa vaiheessa parempi vaihtoehto ihon tasoitukseen.
  Todella hankala sanoa tämän enempää näkemättä ihoa. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *