Päivä 184: Vaatekaapin inventaario

Paitsi että olen keskittynyt vähentämään kosmetiikkavarastojani, olen myös pyrkinyt vähentämään ylipäätänsäkin kaikkea asunnossani olevaa tavaraa ympäriltäni. Näytin teille pari päivää sitten kuvan vaatekaapistani ja minulta toivottiinkin sen jälkeen postausta, jossa kertoisin, millaisilla vaatteilla kaappi tulisi täyttää, jotta se olisi näin hallittu.

En ole missään tapauksessa oikea ihminen kertomaan, millä kaappi tulisi täyttää. Ammattini on kosmetiikka ja voin kertoa, että kun Suomeen seuraavaksi rantautuu telkkarin stailausohjelma, ilmoittaudun sinne heti mukaan. Olen nimittäin todella tylsä ja tavallinen pukeutuja johtuen siitä, että työ sanelee pukeutumistani suuresti enkä ole vapaa-ajallanikaan mikään kovin aktiivinen menijä.

En siis osaa kertoa teille, millä vaatteilla kaappinne tulisi täytää. Mutta sen sijaan olen mielestäni erinomainen kertomaan teille, millä sitä EI tulisi täyttää. (Piristän teitä toki kuitenkin välillä kuvilla, jotka kertovat paljon siitä, kuinka tavallinen ja tylsä vaatekaappini on…)

Tässä siis ohjeitani vaatekaapin iventointia varten:

-Niin tylsältä ja kliseiseltä kun se kuulostaakin, lue netistä tai osta tai lainaa itsellesi kirja, jossa kerrotaan vinkkejä, millaiset vaatteet vartalotyypillesi sopivat ja millaiset eivät. En sano, että sinun tulisi orjallisesti noudattaa vaatekaapissasi vain näitä ohjeita, mutta sieltä saattaa jäädä päähäsi edes joku sinulla toimiva vinkki ja seuraavan kerran, kun vedät poolopaitasi kaapistasi päälle huomaat miettiväsi, olisiko siinä sittenkin perää, että se saa isot rintasi näyttämään vain yhdeltä epämuodostuneelta möykyltä…

-Käy kaikki vaatteesi ajatuksella ja rehellisesti läpi ja mieti, mikä oikeasti sopii sinulle ja saa sinut näyttämään hyvältä. Se, että paita on nätti, ei vältämättä saa sinua näyttämään nätiltä. Liian tiukka tai liian lyhyt tai muuten vaan sinulle epäsopivan mallinen paita ei saa sinua näyttämään hyvältä, vaikka paita olisikin kaapissa roikkuessaan maailman kaunein. Jos et osaa itse olla tarpeeksi kriittinen, on lähipiirissäsi varmasti joku, joka osaa ja voi olla avuksi…

-Myöskään se tosiseikka, että vaate on ollut kallis, ei saa sitä näyttämään hyvältä päälläsi. Monilla meillä on kaapissa lähes käyttämättömiä tai jopa täysin käyttämättömiä vaatteita, joista ei raaskita luopua ihan vain siksi, että ne ovat olleet kalliita. Kalliskaan vaate ei kuitenkaan ole minkään arvoinen, jos et käytä, arvosta, nauti ja pidä siitä myös huolta. Entä sitten, vaikka se paita maksoikin 119 euroa, se vain ei ole enää minkään arvoinen, jos se on kaapin nurkassa rytyssä käyttämättömänä! Jos arvostat vaatetta, pidä siitä huolta ja käytä sitä. Jos nyt huomaat, ettet näköjään arvostakaan vaatetta mieti, onko se sinulla tosiaankin vain siksi, että olet sen ostaessasi maksanut siitä mielestäsi korkean summan etkä siksi tahtoisi luopua siitä. Hei, se vaate ei ole pankki, eikä siihen tuhlattu summa kasva korkoa, vaikka vaate roikkuisikin kaapissasi. Ihan tosi, myy se tai anna eteenpäin, et enää parin päivän päästä edes muista omistaneesi sitä. Huonomman omantunnon saat, jos näet sen lähes päivittäin vaatekaapissasi ja se muistuttaa sinua aina siitä, kuinka paljon siihen tuhlasit rahaa, vaikket edes käytä sitä.

-Lähes kaikilla on vaatekaapissaan pieneksi jääneitä vaatteita, joita säästellään siinä toivossa, että niihin taas joskus mahduttaisiin ja ne muka motivoisivat. Heitä ne pois! Ensinnäkin sinua vain pännii nähdä ne farkut, jotka joskus näyttivät hyviltä päälläsi, mutta joiden nappi ei mene enää millään kiinni. Ja usko minua, että jos niihin joskus taas mahtuisitkin, eivät ne todellakaan enää olisi makuusi tai muutenkaan enää tyylikkäät. Ja sitä paitsi jos laihtuisitkin, olisit mielestäni todella oikeutettu palkitsemaan itsesi uusilla vaatteilla sen sijaan, että kaivaisit kaappisi perältä vanhat, siellä kauan jo pölyttyneet riepusi. Ja kun luovut näistä, et edelleenkään parin päivän kuluttua edes muista niiden olleen olemassakaan ja sinulla on tilaa täyttää kaappiasi vaatteilla, jotka oikeasti sopivat ja näyttävät hyviltä päälläsi nyt.

-Heitä pois kompromissivaatteet. ”No joo, onhan tää toppi vähän lyhyt, mutta sopii neuleen alle,” tai ”Kyllä tätä puseroa voi pitää, jos ei sulje nappeja,” tai ”No tämä sopii hyvin yhteen sen yhden tietyn paidan kanssa.” Ei ole mitään järkeä kasata kaappia täyteen vaatteita, jotka sopivat vain jonkun tietyn vaatteen kanssa yhteen tai joita ei voi yhdistellä muiden kanssa vapaasti kun joutuu pelkäämään, että napa näkyy ja naapurin pojat nauraa. Toimivan vaatekaapin ideana on nimenomaa, että siellä on paljon yhdisteltävissä olevia vaatteita. (Toki sekaan mahtuu aina muutamia vaikeasti yhdisteltäviäkin.) Pääsääntönä pitäisi kuitenkin olla, että vaate näyttää hyvältä myös yksinään ja oikein käytettynä. Eli jos vaate tarvitsee peittää osaksi toisella vaatteella näyttääkseen hyvältä tai sitä ei voi/mahdu pitämään päällään niin kuin sitä olisi tarkoitus pitää, heitä se pois. Nämä ovat juuri niitä vaatekaapin riippakiviä, joita sinne helposti kasaantuu.

-Osta vain sellaisia vaatteita, joihin rakastut samantien. Tiedättehän ne vaatteet, jotka näyttävät hyviltä jo ennen, kuin ehdit edes vetäistä ne kokonaan päällesi? (Niitä toki tulee vastaan harvemmin, mutta ei se mitään, sillä vaatekaappisi sisältö pysyy näin kohtuullisena.) Jos joudut miettimään ja katselemaan vaatetta päälläsi eri kulmista ja oikeasti pohtimaan, sopisiko se, niin älä osta. Et sinä sellaisia kaipaa vaan ainoastaan niitä, joissa tiedät heti näyttäväsi hyvältä!

-Älä osta sovittamatta tai jos ostat, niin pidä huoli, että voit palauttaa. Ja palauta se sitten myös, jos et rakastunut. Yhä hintalappuineen vaatekaapissa roikkuvia vaatteita on nähty ihan liikaa!

-Jos uskot käyttäväsi kaikkia vaatteitasi aktiivisesti, tee testi: Aina kun käytät vaatetangollasi roikkunutta vaatetta, käännä sen henkari vastakkaiseen suuntaan koukku itseesi päin. Kaapissa viikatuille vaatteille voit keksiä oman merkitsemistavan. Kuukauden kuluttua katso, mitä vaatteita olet oikeasti käyttänyt.

-Jos et edelleenkään ole varma, voitko luopua joistakin vaatteista, laita ne pahvilaatikkoon ja sen päälle pakkaamispäivämäärä. Jos huomaat, ettet ole parin kuukauden jälkeen ottanut vaatteita laatikosta käyttöön, laita laatikon sisältö eteenpäin kurkistamatta sinne enää. Et ole vaatteita tähänkään asti kaivannut etkä varmasti tule kaipaamaankaan. Jos kurkistat laatikkoon, keksit vain jonkun tekosyyn niiden pitämiseen.

-Ota ilo irti siitä, mitä sinulla nyt on ja miltä kroppasi näyttää nyt ja osta itsellesi sopivia vaatteita, äläkä vain täytä kaappiasi sinulle sopimattomilla vaatteilla, jotka eivät tunnu sopivan oikein mihinkään tilaisuuteen!

-Tämän olen sanonut täällä jo ennenkin, mutta tätä ei vaan voi korostaa liikaa: Jos omistat jotain ihanaa, käytä sitä äläkä säästele. Se ei kulu loppuun helpolla, eikä taatusti tule olemaan elämäsi ainoa ja viimeinen vaate, jota tulet rakastamaan.

Hyvä arkivaate on sellainen, jossa tunnet itsesi nätiksi kaupungilla, et liian pornoksi hakiessasi lasta päiväkodista, mutta sopivan viehkeäksi istahtamaan suoraan töistä yhdelle lasilliselle.

Ja älkää pelätkö, muotibloggaria minusta ei tule (näkeehän sen jo piristyksenä olleista wannabe-muotibloggari -kuvistakin). Tämä oli ainoa sanottava, mitä minulla oli vaatekaapin sisältöä koskien. Päivän asu -postauksia ette siis tule jatkossakaan näkemään, elleivät ne sitten liity oleellisesti meikkiini tai kynsiini.

Kuvissa näkyneistä vaatteista vielä sen verran, että tuo pitsireunainen toppi tosiaankin on sama toppi, mutta eri väreissä. Rakastuin siihen niin kovasti sen monipuolisuuden vuoksi, että se oli pakko hankkia monena kappaleena eri väreissä. Näyttää hyvältä toisen paidan alla rinnuksista, sopii hyvin olkapäät paljaaksi jättävän paidan kanssa, sopii bleiserin, jakun tai ohuen neuletakin alle, menee hätätilanteessa jopa yksinään tai boleron alla… eli siis täydellinen arkivaate helpon yhdisteltävyytensä vuoksi. Ja on astetta söpönpi kun perus painijatoppi.

Musta tuubitoppi taas on lempparini siksi, että se sopii niin arkeen kuin juhlaan ihan riippuen siitä, millä sen asustaa. Toinen musta toppi taas on monipulinen (ja enemmän juhlaan kuin arkeen), sillä sen pituutta ja ilmettä voi säädellä resorin ja säädettävien olkaimien ansiosta (kuvassa resori on piilossa ja toppi lyhyenä). Muutenkin omasta vaatekaapistani löytyy paljon mustaa, sillä sitä on helppo yhdistellä. Ja nuo kengät nyt vaan ovat niin minua!

Tekeekö jo mieli rynnätä inventoimaan kaappia?

Kommentit
 1. 1

  Myy sanoo

  Kylläpäs sulle sopii hyvin pastellisävyt, ainakin mitä näkee noista päättömistä kuvista. 😀 Oletko muuten koskaan tehnyt värianalyysiä? Uskotko niihin muutenkaan?

 2. 2

  sanoo

  Heh, inventoin vaatehuoneeni juuri muutama päivä sitten ja lähtihän sieltä pari kassillista vaatteita ja laukkuja! Tosin tämän luettuani pitää ehkä käydä vielä hakemassa muutama rytky pois ja pistää kirppikselle : D

 3. 3

  sandra sanoo

  Mulla on ihan liikaa vaatteita, jotka ovat vaan ihan kivoja. Viime aikoina olen kuitenkin onnistunut hillitsemään ostamistani niin, että ostan vain vaatteita, joista oikesti pidän. Niitä tulee vastaan sen verran harvoin, etten jaksa kierrellä kaupoissakaan niin usein kuin joskus. Olen myös yrittänyt panostaa laatuun, jotta kivat vaatteet kestäisivät pidempään. 🙂
  Ja kyllä, inventoin kaappini varmasti vielä lähiaikoina.

 4. 4

  ShoeGal sanoo

  Tästä postauksesta sain taas lisää intoa aloittaa oman vaatekaapin suursiivous, siellä kun niitä "kompromissivaatteita" ja väärän kokoisia vaatteita on säilössä vaikka kuinka!

  Saanpahan lisää tilaa uusille sopivammille vaatteille, vaikka vaateasioissa olen myös erittäin "tavallinen (ja tylsä)", menen usein arkisin perus farkut+t-paita lookilla. 🙂

  Muuten tuo opetuksesi "käytä kivoja vaatteita/meikkejä nyt äläkä ensi vuonna" on niin totta, omaksuin sen heti ja otin arkikäyttöön mm. säästössä (juu-u… :D) olleita ihania huulikiiltoja! 😉

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Äää voitko kertoa mistä olet ostanut nuo ihanat röyhelötopit? Taidan olla sokea kun en mistään kaupoista bongaa niitä :/

 6. 7

  sanoo

  Mun niin pitäisi siivota vaatekaappini, mutten halua nähdä sitä, kuinka moni vaate on liian pieni. 😛 Mutta hienosti olet saanut vaatemäärän pidettyä kurissa!

 7. 8

  sanoo

  Myy: Kiitos. 🙂 En ole perehtynyt vuodenaikoihin perustuvaan värianaalyysiin, mutta muuten kyllä värianalusoin itseäni ja töissä muita jatkuvasti sopivien sävyjen suhteen. 🙂

  Milla: Hah, anna mennä vaan vielä. 😉

  sandra: Laatuun olisi tosiaankin fikua panostaa. Itse aina suunnittelen sitä, mutta löydän silti itseni Hennesiltä tai Ginalta…

  ShoeGal: No niin, vaatekaappia sitten vaan karsimaan ja surutta ja rankalla kädellä. 😉
  Hyvä, että olet ottanut säästellyt tuotteet käyttöön. 🙂

  Anonyymi: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: Gina Tricotista ihan vaan ovat. 🙂

 8. 9

  sanoo

  Oon ruvennut ostamaan perusvaatteet postimyynnistä. Säästää ihan mielettömästi aikaa ja rahaa, kun koko tarjonta on nätisti vartissa löydettävissä koko-, materiaali-, pesu- jne tietoineen.

  Paketin tultua uudet voi kokeilla kotona useampien jo olemassa olevien vaatteiden kanssa: laitan yleensä lisäosia vaativat setit sängylle ja testaan lisäosien sävy- & tyyliyhteensopivuuden siinä. Ja palauttaminen on olevinaan paljon helpompaa kuin uudelleen käyminen ko liikkeessä. No ainakaan ei tule sorruttua uusiin ostoksiin palautellessa…

 9. 10

  sanoo

  Heti tekee mieli juosta vaatekaapille heittämään puolet vaatteista pois 😀

  Parhaita neuvoja on mielestäni juuri se että ostaa itselleen ja tyylilleen sopivia vaatteita, eikä seuraa orjallisesti muotia ja näin päädy ostamaan vaikka omalle vartalolle täysin sopimattomia vaatteita 🙂

  Varmistaakseni ostoksen järkevyyden teen usein myös niin että kun ihastun johonkin vaatteeseen, käyn katsomassa sitä muutamaan kertaan ja käyn vaikka katselukertojen välillä kahvilla. Sitten jos vaatekappale jää "kummittelemaan" mieleeni, on se ostamisen arvoinen 😀 jos taas vaate unohtuu lähes heti, ei sitä kannata ostaa.. Samaa tekniikkaa olen käyttänyt mm. silmälasikehyksien valitsemiseen ja miksei sitä voisi soveltaa vaikka autokaupoissa 😀

 10. 11

  Mandi sanoo

  Erinomaisia ohjeita kyllä, näiden mukaan yritän itsekin pitää vaatekaappiani kuosissa. Tosin vaatekappaleiden määrä on varmaan kolminkertainen, mutta pikkuhiljaa olen sitä karsinut juuri noita samoja ohjeita soveltamalla. Pari kertaa vuodessa (pari viikkoa sitten viimeksi) teen vaatekaapin suur-inventaarion, levitän koko sen sisällön sängylle ja käyn vaate kerrallaan läpi. Jos en muista jotain vaatetta omistaneeni tai tiedän, etten ole sitä käyttänyt edellisen inventaarion jälkeen vaate lentää surutta roskiin/UFFille/myyntiin. Nyt pitäisi enää opetella kokeilemaan vaatteita ennen ostamista. Housut koitan kyllä aina, mutta peruslaiskana ihmisenä en yleensä paitoja kokeile, koska tiedän kuitenkin kokoni jos tutusta kaupasta ostan. Huteja tulee harvoin, mutta joskus kuitenkin. Ehkäpä sitä pikkuhiljaa oppisi niitä paitojakin oikein kokeilemaan ennen ostoa 🙂

  Ihania kyllä nuo pastellitopit, mahtavatko vielä olla myynnissä? Kävisivät hyvin tulevaa etelänmatkaa ajatellen minunkin vaatevarastooni 🙂

 11. 12

  maritus sanoo

  Toi toppivalikoima näyttää samalta miltä mun hennesin ja ginatricotin topit (tosin ihan perustoppeja ilman pitsiä tjsp). 🙂 Niitä on kans miljoonissa väreissä kun pystyy hyvin käyttämään muiden paitojen alla. Itsellä on kyllä aivan liikaa vaatteita ja vaatekaappi tarvis kyllä rankalla kädellä tyhjennystä. Jotenkin aina jää näitä "kyllä tää menee tallilla hevosten kanssa" (jossa muuten käytän aina samoja paitoja). Pitää nyt kesän loputtua poistaa ne t-paidat ja muut kesävaatteet mitä ei ole tänäkään kesä tullut pidettyä.

  Ai niin, tämä tyttö lähtee ensi keväänä Pariisiin 😉 Onko sinulla (tai vanhemmillasi) kokemusta paikasta, että mihin kosmetiikkakauppaan tuhlaan rahani? 😀 Itse ollut siellä viimeksi 10 vuotta sitten ja silloin ei jaksanut vielä Diorit kiinnostaa 😀

 12. 13

  sanoo

  Taika: Postimyyntishoppailu on kyllä kätevää, jos tietää selkeästi kokonsa ja makunsa. Itse en tässä oikein onnistu, joten jätän sen suosiolla. 🙂

  Kaisa: Tuo on kyllä fiksua, että palaa tuotteen luo vain, jos se jää vaivaamaan mieltä. 🙂

  maritus: Sephoroita on monessa paikassa, ne ovat ne paras juttu! Varsinkin Champs Elyseeltä löytyvä päämyymälä kannattaa ehdottomasti koluta. Samoin Printemps – ja Lafayettes- tavaratalojen kosmetiikkaosastot. 🙂

 13. 14

  maritus sanoo

  Kiitos vinkistä! Tuon Lafayettesin muistankin, tosi hieno jo itse rakennus. 🙂

 14. 15

  Zansku sanoo

  Joo yli 3/4 osaa vaatekaapista sais lentää pois kuha vaa kerkiäs siivoon sen :D.

  Ootko aatellu tekevän ton saman siivouksen huulipunille ja huulikiilloille? Huonot kiillot pois kylmästi mitä harvemmin käytät (ei tietty uusia hyviä esim. Lumene Natural Code tai Diot tms), pilaantuneet pois (niitä tuskin sulta löytyy), muutama joita et poiskaan viitsi heittää kirpparille tai ystäville ym., yrität käyttää tavallista useammin niitä jotka ovat lähellä loppumista, net pois josta et laisinkaan pidä, sekä net joita ajattelet säästäväsi jotakin tiettyä tilaisuutta tms. varten jota ehk. kerran vuodessa tai kahdesti käytät mm. esimerkiksi Anytime jota ei varmaan montaa enää löydykkään, Kaksois taikka kolmoiskappaleet (avaamaattomat?) pois myyntiin mm. kirppikseen jos sellainen tulee joskus taas. Ni eiköhän tuolla kaavalla edes yksi huulikiilto taikka puna lähde pois kodistasi ;). Rohkeesti vaan katsomaan mitä asialle voisi tehdä :).

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Itse INHOAN postimyyntejä koska silloin yleensä mopo karkaa käsistä ja tulee hutiostoksia, vääränkokoisia, materiaali huonompaa mitä luuli kuvastossa, lappusia ja kuvastoja satelee (vähäväliä, riippuen kuvastosta)postiluukusta. Lisäksi inhoan mennä muodin perässä, kun hetken päästä muotivaatteet ovatkin rumia. Lakkaatko aina varpaan kyntesi? Siinä kuluu kivasti lakkaa myös.

  -nea

 16. 17

  sanoo

  Mulla on kans Ginasta perustoppeja 5 eri värissä ja ne käy tosi monen kans 🙂 Ei juur päivääkään etten sellaista käyttäis.

  Lisäks mul on samanlaiset kengät 😉

 17. 18

  sanoo

  okei, tunnustan, aloin tyhjentämään vaatekaappiani tämän postauksen inspiroimana!

  Eikä siinä vielä kaikki, sain nimittäin murunikin houkuteltua vaatekaapin inventaarioon! 😉

 18. 19

  sanoo

  maritus: Itseäni harmittaa, että olin Ranskassa niin nuorena, etten ymmärtänyt kosmetiikkaputiikkien päälle yhtään. Nyt kun pääsisi… 😉

  Zansku: Uskotko, että yritän tehdä tuota siivousta niille lähes päivittäin. En vain löydä mitään pilaantunutta, myytäväksi kelpaavaa tai minulle enää kelpaamatonta… Muutamia olen saanut eliminoitua noin, mutta paljon on kyllä sellaisia loistavia punia ja kiiltoja, joista ei vaan ovi luopua, vaikka tiedänkin , ettei niitä tule kaikkia koskaan käytettyä loppuun.

  nea: Vähän sama ongelma postimyyntikuvastojen kanssa kyllä, sillä minulle eivät aina nuo standardivaatteet välttämättä mene.
  Ja varpaan kynnet ovat AINA lakatut, olen viimeisten kymmenen vuoden ajan ollut varmaan yhteensä maksimissaan 3 tuntia ilman lakkaa. 😉

  Martina: Perustopit rules!
  Samoin nuo ihanat Anttilan kengät. 😉

 19. 20

  Saara sanoo

  MMoi! Mullon varmaan mahdollisimman tyhmä kysymys pikakuivattajista; miten niitä käytetään? Ennen tätä blogia en siis ollu kuullutkaan tollasista D:

 20. 21

  lille sanoo

  tittidiii mä niin tiän missä oot töissä, just varmistuin tosta kynsilakasta ;DD hihii saanko joskus tulla sanoo sulle jotain ? 😀

 21. 22

  maritus sanoo

  On tullut selailtua blogeja, joita Ranskassa asuvat kirjoittelevat hyvien vinkkien toivossa. Mitähän muu matkaseurue tykkää kun reissu pitää suunnitella mun ostosten mukaan? 😀 Selailin jo noita Sephoran nettisivuja ja voi että näytti kaikki niin ihanalta 🙂

 22. 23

  sanoo

  niinu: Alkoiko tuntumaan, että olisin? 😉

  g: Mahtavaa, kun vielä sait toisenkin houkuteltua mukaan! 🙂

  Saara: Kun olet lakannut kynnet ja antanut lakan kuivua minuutin kaksi, voit vetäistä päälle kerroksen pikakuivattavaa lakkaa (päällyslakan tapaine) ja minuutissa kyntesi ovat kosketuksen kestävät ja parin lisäminuutn jälkeen täysin kuivat. 🙂

  lille: No anna ihmeessä merkki, kun törmätää. 🙂

  maritus: Hah, tuon takia wannabe-insinööri ei suostu lähtemään kanssani Pariisiin tai Lontooseen… Ei kuulemma jaksa mennä vaan kosmetiikkaliikkeestä toiseen.

 23. 24

  Anonyymi sanoo

  Mun vaatekaapin siivous tyssää siihen et en tiedä mihin iskisin ne vaatteet joita en halua. Kirppispöytiä en rupea varaamaan, huutonetistä en tiedä ostaisiko kukaan ainakaan noita kaikkia (ja postittelu on rasittavaa)… En tiedä kehtaako minnekään UFF-lootiinkaan viedä esim. itse tuunattuja tai vähän rikkinäisiä tai nuhjuisia mutta periaatteessa käyttökelpoisia vaatteita ja tämäkin vaatisi sen vaivan että etsisin moisen lootan tai muun vastaavan ja sit vielä raahaisin autottomana ne kamat sinne. Roskiinkaan nyt ei viitsisi heittää. Tulkaa joku hakemaan kotiovelta niin voin heti lahjoittaa puolet vaatekaapin sisällöstä pois! Nyt mun vaatekaappiin ei siis mahdu mitään. Ja vanhempien luonakin kaapissa on yllättävän paljon kamaa.

 24. 25

  Anonyymi sanoo

  Vitsit, todellakin innosti!! Mun on pitänyt jo liian kauan ottaa itteeni niskasta kiinni, ja ruveta raakkaamaan vaatekaappiani (vaatteet jotka ovat huonoja masentavat turhaan), mutta tää oli se sysäys, joka saa mut vihdoin tekemään sen! KIITOS 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *