Päivä 180: Kiltti lompakko

Minä ja lompakkoni olemme olleet varsin kiltisti nyt jo puoli vuotta. Ehkä vähän turhankin kiltisti. Ehkä jopa niin kiltisti, että tämä alkaa jo pikkuhiljaa kyllästyttää.

Älkää käsittäkö väärin, tahdon edelleen kontrolloida tavaroiden määrää ja vähentää niitä radikaalisti, mutta nyt aion hylätä viikonlopuksi ostolakkoni perusidean ja heittää vapaalle. Siinä missä laihduttaja ansaitsee välillä vailla kalorien laskua olevan herkutteluviikonloppunsa, ansaitsen myös minä välillä pienen lakkovapaan hetken. Tahdon tunnustella, saanko ostamisesta samaa iloa kuin ennen ja kykenenkö ajattelemaan järjellä vai menenkö vain fiiliksen mukaan. Lupaan kyllä yrittää mennä järjellä, mutta välillä voi fiilis voittaa…

Tällä hetkellä ostolakko nimittäin tuntuu vähän ahdistavalta ja jopa kahlitsevalta. En missään tapauksessa tahdo ryhtyä täyttämään komeroitani jälleen, mutta edes parin päivän ajan olisi kivaa ostaa, jos vain siltä tuntuu.

Tunnen lakkoni vuoksi hirveän huonoa omaatuntoa jopa saamistani tuotteista sekä ihan vaan ostamisen suunnittelustakin! Välillä olisi kiva vaan antaa mennä ja ostaa joku tuote, kun siihen törmää halvalla ja tietää, että sitä tarvitsee kuitenkin lähitulevaisuudessa eikä vaan noudattaa lakkoa pilkun tarkasti ja miettiä, että ei nyt vaan vasta ensiviikolla sitten.

En varsinaisesti kirjoittanut tätä pohdintaa kysyäkseni mielipiteitänne (joita kyllä toki saa ilmaista), vaan lähinnä vaan kertoakseni, mitä tuleman pitää. Ja hei, pitäähän se jonkun ne tuotteet taas testata, jotta voi ylistää teille parhaimmat. 😉

Pieni humputteluviikonloppu lienee siis tulossa! Saa nähdä, tarttuuko haaviin mitään. Älkää pelätkö, budjettini on tällä hetkellä kuitenkin hyvin rajallinen.

Mutta vielä blogin varsinaiseen aiheeseen, eli päivän loppuneeseen tuotteeseen.

Hankin vain vajaat neljä viikkoa sitten tämän Schollin Kovettumavoiteen ja jo nyt se on loppu. Uskomatonta! Mutta täysin ei kyllä ole vika vain minussa, vaan myös voiteessa. Minua kyllä varoitettiin tämän litkuvoiteen laadusta heti, kun olin tämän hankkinut, mutta en arvannut tätä näin huonoksi.

Voidehan on nimeltään siis Kovettumavoide ja sen luvataan vähentävän kovettumia jopa seitsemässä päivässä. No, miten on mahdollista, että säännöllisen päivittäisen käytön jälkeen jaloissani on enemmän kovettumaa tuubin loputtua kuin oli ennen sen käyttöönottoa, vaikka jopa raspasin ne kertaalleen tuubin puolessa välissä? Ihmeellinen on maailma ja vielä ihmeellisempi on tämä voide. Lienee sanomattakin selväää, että en suosittele tätä tuotetta muuta kun jalkojen kosteustasapainon ylläpitoon. Pehmittämisessä ja kovettumien vähentämisessä tämä ei nimittäin todellakaan toimi.

Minun oli tarkoitus ostaa seuraavaksi Body Shopista hamppu-sarjan jalkavoide, sillä saman linjan käsivoide on ollut aivan täydellinen. Piheys kuitenkin iski ja päätin antaa toiselle Schollin tuotteelle mahdollisuuden (olinhan sitäpaitsi aiemmin tykästynyt kovasti Schollin syväkosteuttavasta jalkavoiteesta).

Olen aiemmin ohittanut tämän tuotteen lukien vain sen pelkän nimen: Protecting Balm, Suojaava hoitovoide. En tarvitse suojaa jaloilleni, sillä en todellakaan juokse (paitsi alennusmyynneissä) tai marssi (paitsi ympäri kosmetiikkaosastoa). Nyt kuitenkin luin tuotteesta enemmänkin: ”Tehokas apu kovettumiin ja halkeilevalle iholle.” No, ihoni ei kyllä halkeile, mutta kuulostaa hyvin ravitsevalta.

Tuubiin oli pakko tarttua ja kipittää sen kanssa kassalle viimeistään siinä vaiheessa, kun luin sen takaa sen soveltuvan erinomaisesti kosteuttavaksi yövoiteeksi. Kuulostaa juuri siltä, mitä minä tarvitsen. Koostumus on myös huomattavasti edellistä tuhdimpaa, joten tämä varmaankin kestää tuota liiruvoidetta pidempään. Toivotaan ainakin.

Tiesittehän muuten, että varsinkin kesäaikaan paljon käytetyt läpsykkäät ovat pahimpia kovettumien aiheuttajia kantapäille, sillä niiden jatkuva ihoa vasten läpsyminen aiheuttaa ihon paksuuntumista (iho suojautuu hankaukselta). Myöskään liiallinen rapaus ei ole hyvästä, sillä iho puollustautuu sitäkin vastaan paksuuntumalla. Raspailkaa siis vain kerran tai pari kuussa, älkää useammin.

PS. Mitenkäs olisi pieni kosmetiikkakirppis viikonloppuna? Löytyisi taas vähän ylimääräistä…

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Moikka, tiedätkö ajaako sellainen hohkakivi saman asian kuin raspi, vai miten tuota hohkakiveä oikein käytetään jaloille?

 2. 2

  sanoo

  Anonyymi: Hohkakivi ajaa saman asian. Toimii parhaiten jalkakylvyn jälkeen ja kostutettuna. Suosittelen levittämään iholle tai suoraan kivelle ensin saippuaa ja vasta sitten hankaamaan, sillä muuten voi olla liian raju hankaus.

 3. 3

  sanoo

  Moi!

  Suosittelen ennemmin (seuraavaksi) The Body Shopin Piparminttusarjasta purkissa olevaa tehokosteuttajaa. On vielä kosteuttavampi kuin hamppu, pysyy ne kovettumat loitolla. 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Kivaa!! Shoppailuraporttia odotellen…
  Olin muuten aikonut seuraavaksi ostaa tuota Kovettumavoidetta,mutta taidankin kokeilla jotain muuta.

 5. 5

  Myrtti sanoo

  Senkus ostelet, mutta älä suotta keksi ihme tekosyitä ostelulle, kun syynä on kuitenkin aina hyvin yksinkertainen asia: Halu. Se on ihan ok antaa halulle joskus periksi. Tykkään blogistasi, älä ymmärrä väärin, mutta olisi ehkä rakentavampaa miettiä mistä halu johtuu sen sijaan, että kovasti paikkailee sitä kaikenmaailman tekosyillä. 🙂

  Ostin innoittamanasi Hamppukäsivoidetta, tykkään siitä myös. Ihan vielä se ei ole onnistunut saamaan superkuivia käsiäni normaalille tasolle, mutta sinnepäin ollaan menossa. 🙂 Ehkä en vain tursuta sitä tarpeeksi.

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  tuli mieleen, että itse käytin joskus helosan-merkkistä jalkavoidetta, rasva oli suht paksua ja se myös oikeasti poisti kovettumat ja pehmensi ihon! suosittelen!

  Annika

 7. 7

  sanoo

  Voin sanoa että tuo Body shopin hamppujalka voide ei tee yhtään mitään, olen sitä nyt 2 viikkoa joka ilta käyttänyt ja jalat eivät ole ihanan pehmeät eivätkä kovettumat ole lähteneet. Purkki on jo puolessa välissä, mikä tässä tapauksessa taitaa olla ihan hyvä juttu..

  Ajattelin ensi kerralla kokeilla L'occitanen jalkarasvaa, sillä sain näytteen käsirasvasta joka on todella paksua ja kosteuttikin mukavasti. Ja tietääkseni samasta sarjasta on myös jalkavoide.

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Mä ainakin olisin todella innoissani kosmetiikkakirpparista! Varastoni kaipaisivatkin juuri nyt täydennystä ja sulta saattaa löytyä juttuja, joita ei välttämättä kaupasta tulisi ostaneeksi. Pliis kiltti? 😀

 9. 9

  sanoo

  Mun mielestä olet ihan ansainnut "vapaapäivän" lakkoilusta. Onhan laihduttajilla vapaapäivä paljon useammin kuin kerran puolessa vuodessa. Yritä, jos mahdollista, keskittyä sellaisiin tuotteisiin, joiden tiedät kuluvan jossain vaiheessa, kuten itselläsi vartalovoiteet, jalkavoiteet, käsivoiteet… ja varo sellaisia joita sinulla on jo paljon kuten kynsilakat, huulikiillot ja huulipunat. Osta myös samalla vanulappuja ja topseja, niitä tarvitsee aina ja samalla tuntuu siltä, että on saanut ostaa enemmän;) Mukavaa ostosviikonloppua.

 10. 10

  sanoo

  Ehkä sen nimi oli kovettumavoide siksi, että se aiheuttaa kovettumia. :O Mutta jee, kosmetiikkakirppis, jee! Viimeiset kaksi olen missannut täysin, kun en ole päässyt koneelle niiden aikaan. Nyt lupaan olla skarppina.

 11. 11

  sanoo

  Moikka!
  Sellasta ajattelin kirjoitella,että kun tuossa joku päivä mainitsin siitä false effect ripsarin ostosta, ja nyt sitten sitä käytin, enkä ollut hirveän innoissani. Ajattelin kuitenkin antaa sille vielä mahdollisuuden huomenna, mutta jos fiilis jää samaksi kuin tänä aamuna, niin haluaisitko ehkä täydentää varastoasi kaksi kertaa koitetulla "ihanuudella" ? Vaikka kympillä tms?! Maksoin 14e alessa. No, toivon kuitenkin että se vielä yllättää:)
  Älä käsitä väärin, se saa aikaa pitkät hienot ripset mutta ei ehkä ihan yllä lemppareideni tasolle omissa viuhkoissani! Ehkä?!

  Sitten toiseen asiaan, en nyt ole varma asuitko pääkaupungissa, mutta kaikille tiedoksi jotka asuu, niin SUOSITTELEN juoksemaan äkkiä Ateneuminkujalle. Sunrisen liike katutasossa myy KAIKKI (paitsi Dermalogican)PUOLEEN HINTAAN ja lähinnä tarkoitan TIGIÄ!! Ostin sieltä eilen ensimmäisen tigi perheeni! Kyllä, myös uudet rockaholic tuotteet olivat -50% , eli hyviä shoppailuja jos sinne eksyt, siinä ei auttanut kuin luottokortin kaunis ojennus myyjä kohden:) ja tukka tuntuu nyt oikeasti ihanalta:) Niistä myöhemmin lisää omissa postauksissani!
  Ihanaa!!!!
  p.s jättäkää sinne edes yksi Tigin kuivashampoo, koska on ehkä pakko hakea tänään toinen:)

 12. 12

  maritus sanoo

  Kosmetiikkakirppis kuulostaa oikein hyvältä asialta! Itse olen todennut esim. hevoskaupoista, agrimarketeista, apteekeista jne saatavan Helosanin loistavaksi jalkapohjille. On niin rasvaista, että sopii kyllä mielestäni hyvin siihen asiaan. Ja edullista 🙂

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Tiedän tunteen.

  Joskus tuntuu että on vaan PAKKO saada ostaa JOTAKI!! Ihan sama mitä, mutta on niiin kiva saada jotain uutta, mitä voi hipelöidä loppupäivän! 😉

  Humputtele rauhassa, me täälä jännityksellä odotetaan mitä löytyy ja kommentteja ostoksista!

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Saisinko vielä selvennystä nettikaupasta tilaamiseen, ei tajua ei… 😉

  Puhuit tuossa aikaisemmin että jos ostos menee yli 45€:n voi joutua maksaan tullia tms. Oon suunnitellut tilaavani (joko Feel Unique tai Look Fantastic) GHD:n raudan ja jotain muuta kivaa ;), niin sehän menee loppusumma lähemmäs 200€. Kuin mun tilauksen sitte käy? Feel Uniquehan vielä mainostaa ilmaista toimitusta mihin tahansa, niin maksanko jotain tullia tms. vielä kuiten?

  Onko jollain muuten kokemuksia em. nettikaupoista? Toimitusajoista jne. Kumpi ois parempi?

 15. 15

  sanoo

  Repsahdukset kuuluvat vierottautumiseen, siis onnistunutta repsahdusviikonloppua sinulle. Toivottavasti ostolakkoblogi ei kuitenkaan vaihdu ostomaniablogiksi, niitä on jo netti tulvillaan.

 16. 16

  Jasmine sanoo

  ostin itse tuota samaa rasvaa jokin aika sitten. mulla se ainakin toimii hyvin, ja tykkään siitä kun koostumus on niin paksua 🙂 välillä vaan ärsyttää kun se imeytyy niin kamalan hitaasti.

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Mun mielestä on täysin oikeutettua pitää pieni humputteluviikonloppu. 🙂
  Hyvästä työstä voi palkita itseään.

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  Minua kiinnostaisi nähdä enemmän "päivän meikkejä" eli silmämeikin kuvia siis ja sitten vaikka kuvaa, että mitä meikkejä olet käyttänyt kun sen olet tehnyt. 🙂

 19. 20

  sanoo

  More to love!-Mimmi: Kiitos vinkistä. Voisin varmaan kokeillakin, vaikkakin Rainbown virkistävästä jalkavoiteesta jäi sen sortin traumat, että piparminttu epäilyttääkin. 😉

  Anonyymi: Suosittelen tosiaankin jotain ihan muuta. 🙂

  Myrtti: Usko pois, asiaa on mietitty melko paljon tämän puolen vuoden aikana. 😉

  Annika: Helosania ovatkin monet kyllä suositelleet, pitäisi oikeasti taas kokeilla. 🙂

  Tuuli: Kiitos kun kerroit, en siis himoitse sitä enää niinkään. 🙂

  Anonyymi: Eiköhän se kirppis sitten tosiaankin ole tulossa. 😉

  Vilja: Kiitos kommentistasi. Mahtava tuo vanulappuvinkki. 😉 Keskityn kyllä varmasti oikeasti tarpeellisiin" tuotteisiin, sen verran hyvin on tämä lakkoajatus iskostunut mieleen. 🙂

  Nekku: No sinähän sen keksitkin! 😉
  Kirppis tosiaan tulossa, toivottavasti löydät sieltä jotain kivaa. 🙂

  b'cos by Henna: Omiakin ripsivärejä on kyllä niin reilusti vielä jäljellä, että nyt on kieltäydyttävä hyvästä tarjoukseksesta. Kiitos kuitenkin.
  Harmi, ettei ole osoittautunut sinulla loistavaksi. Omat räpsyni kyllä vaativat tuota useamman kerroksen mahtavaan lopputulokseen. Mutta niin vaan ovat ripset erilaisia. 🙂
  Kiitos Sunrise vinkistä!

  maritus: Helosan pitäisi tosiaankin kokeilla. 🙂

  Anonyymi: Kiitos, yritän pitää kuitenkin kohtuuden mukana. 🙂

  Anonyymi: EU:n ulkopuolelta tilattaessa voit joutua maksamaan verot. Voit tilata Look Fantasticista rajatta, mutta Feel Unique ei kuulu EU:n veroalueeseen (tai jotain sinnepäin), joten yli 45 euron tilauksesta voit joutua noutamaan pakettisi tullista ja maksamaan verot. Suuremmat tilaukset siis Feel Uniquesta! 🙂 Kummatkin ovat olleet loistavia ja nopeita minulla.

  Caitia: Ei pelkoa teeman vaihtumisesta! 🙂

  Jasmine: Paksua tuo kyllä on. 🙂

  Hyppyselinen: Avonilla on paljon kiinnostavia tuotteita, saisivat vaan myydä niitä ihan kaupassa… 🙂

  Anonyymi: No niinpä! 🙂

  Anonyymi: Toive kirjattu ylös. 🙂

 20. 21

  Anonyymi sanoo

  Suosittelen tilaamaan GHD-suoristusraudat ennemmin Lookfantasticilta kuin FeelUniquelta, sillä vaikka Lookfantasticissa tuleekin postarit hinnan päälle niin ei ole pelkoa tulliin joutumisesta.

 21. 22

  Saana sanoo

  Mä käytin tota Body shopin hamppukäsivoidetta myös kantapäihin ja hyvin toimi! =)
  Omat kantapäät on kauheat korput, vaikka hoidan jalkojani tosi hyvin… Mieheni jalat ovat pehmeät kuin vauvalla, vaikkei se ole varmaan koskaan edes laittanut rasvaa jalkohinsa 😮 Kyllä elämä on epäreilua.
  Kiitos hienosta blogista, jäin koukkuun ensi lukemalta!

 22. 23

  Anonyymi sanoo

  Korjaisin sinua Golden Girl hieman. Feel Unique lähettää pakettinsa Jerseyn saarilta jonka takia nykyään yli 45 euron paketeista todennäköisesti joutuu maksamaan verot, kuten minä jouduin juuri toissapäivänä… Jerseyn saaret eivät kuulemma mene verottomaan sopimukseen enää, näin kertoi mukava tullipostin täti. Joten kannattaa pilkkoa tilaukset alle 45 euron eriin niin välttyy 22 % mätkäsyltä ja matkalta tulliin 🙂

 23. 24

  Anonyymi sanoo

  Korjaus edelliseen verojuttuun, eli siis isommat tilaukset Look Fantasticista?? Ei uniquesta?! Ei veroja:) eikö näin!!?

 24. 25

  Jenni sanoo

  Tuo Schollin Protecting Balm on ihan uskomaton tuote säännöllisessä käytössä! Todellakin pehmittää jalat. Käytin muistaakseni viitenä iltana peräkkäin yövoiteena jaloille ja korppujalkani pehmenivät huomattavasti. Tästä en luovu! 🙂

  Ja kosmetiikkakirppis kuulostaa aika herkulta idealta. 🙂

 25. 26

  sanoo

  Mulla tuo voide on toiminut muutaman kovettuman kanssa sangen hyvin! Kieltämättä epäilin aluksi sen liirulaatua, mutta kyllä se ainakin jollakin asteella pienempiin kovettumiin toimii – joskaan ei niinkään niihin isompiin, esimerkiksi kantapäihin, tai sitten sitä saisi olla kyllä koko ajan läträämässä.

 26. 27

  sanoo

  Heips, suositteleppa jotakin edullista perusmarketti kasvovettä? Jotain sellaista, mikä herättää aamulla 🙂 Nyt käytössä on geelimäistä kasvovettä (tosi kivasti toimiva yms, mutta ei oikein herätä). Ihotyyppi kestää kaiken ja mahdollisen:) Huomasin, että HG-listaltasi puuttuu kasvovesi, siksi ajattelin kysäistä.

 27. 28

  sanoo

  OPS, Pieni virhe livahti! Tarkoitin siis, että isommat tilaukset Look Fantasticista tietenkin, sillä Feel Uniquesta voi tosiaankin joutua maksamaan veroa (kuten aluksi sanoinkin). 🙂

  Anonyymi: Itsekin tosiaan GHD:ni tilasin Look fantasticista. 🙂

  Saana: Mieleni onkin kyllä tehnyt kokeilla tuota käsivoidetta jalkoihin. 🙂

  Anonyymi: Juuri noin oli tarkoitus sanoa, Feel Unique vaan lipsahti lopuksi Look Fantasticin sijaan. 🙂

  Anonyymi: Juuri noin piti sanoa, eli isommat Look Fantasticista, sillä Feel Uniquesta voi mätkähtää verot. 🙂

  Jenni: Lupaavalta kuulostaa! 🙂

  amyellen: HG-listaltani puuttuu hyvä kasvovesi, sillä en ole löytänyt vielä mitään listalle kuuluvaa. Mitään erityisen virkistävää en osaa kyllä suositella, mutta suosittelen säilyttämään sitä jääkaapissa, jolloin viilentävän ja raikastavan tehon aamulla huomaa. Esimerkiksi suihkutettava, jääkaapiin viilentämä kasvovesi on todella mahtava piristys aamulla! 🙂

 28. 29

  Anonyymi sanoo

  Aika pitkä aika sitten (en kyllä tarkalleen muista) kerroit, että olit ostanut Veetin Suihkussa käytettävän ihokarvanpoistovoiteen. Haluaisin vähän tietää tästä tuotteesta, että miten sitä käytät ja miten kauan sitä pitää pitää ja miten toimii? Ensi postaukseen jos voisit jonkun tietopläjäyksen laittaa ja kertoa omia kokemuksia, että onko ostamisen arvoinen juttu. 🙂

 29. 31

  toisaa sanoo

  Ihan oikea asenne ottaa breikki jos alkaa kyllästyttää. Ei se minusta mikään väkisin väännetty tekosyy ole, vaan ihan just se oikea syy. Ja etukäteen rajattu, hallittu breikki on tietysti paras, jos ei tosiaan halua heittää harakoille koko projektia.

 30. 33

  sanoo

  Itse olen jo muutaman vuoden käyttänyt Compeed Yövoidetta kantapään halkeamille, saa apteekista. Koostumukseltaan paksua ja hyvin imeytyvää. Pitää jalat kunnossa. Kannattaa kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *