Päivä 173: Seura tekee kaltaisekseen

Tiedätte, että kun minulta alkaa jokin tuote näyttämään merkkejä loppumisesta, käytän sitä kahta kauheammin ja olen jo kantamassa purkkia jätekasaan sillä sinisellä sekunnilla, kun sen viimeiset tipat lähtevät käyttöön. Raivaan paljon kaappeja ja eliminoin jatkuvasti tavaraa ja teen sitä eteenkin kosmetiikan kanssa. Tiedätte, että unelmoin asunnosta, jossa ei olisi turhaa ja ylimääräistä tavaraa. Harmikseni wannabe-insinööri ei ole kanssani samalla linjalla.

Inspiraatio tähän postaukseen lähti tästä Pradan matkakokoisesta suihkugeelistä, jonka pakkaus on jo pari päivää nököttänyt tyhjänä suhkussamme:

Lisäinspiraatiota toi tämä Lumenen kosteusvoide, jonka annoin wannabe-insinöörile lähes kaksi vuotta sitten käytettäväksi:

Wannabe-insinööri on yrittänyt selitellä minulle rasvaa olleen yhä jäljellä siksi, että se olisi todella riittoisaa (jep, siitähän tässä on kyse). Joitakin päiviä sitten hän vihdoin voitonriemuisasti julisti purkin loppuneen (kun ensin olin hänelle useasti huomauttanut, että jos hän vain käyttäisi sitä edes pari kertaa, loppuisi se vihdoin). Tuote loppui, mutta tyhjä purkki jäi möllöttämään kaappiin.

Tyhjän purkin vieressä jököttää silmänympäryssticki, joka minun oli tarkoitus vain ruuvata auki kuvaa varten ja kertoa, että siinä missä itse kulutan moisen kolmessa kuukaudessa, on sama sticki wantsulla käytössä lähes vuoden. Menin kuitenkin haistamaan stickiä kuvatessani sitä ja mikä pilaantuneen tuotteen löyhkä! Tästä minun oli jo pakko huomauttaa wannabe-insinöörille ja vastaus oli ”Joo, en mä sitä uskalla käyttää enää kun viimeksikin kun laitoin niin sain jonkun silmätulehduksen.” (Mikä hänelle tosiaankin oli juuri joku aika sitten lievänä.)

Hän oli tosiaankin päättänyt, ettei käytä tuotetta enää (kuten ei ollut aiemminkaan suuremmin käyttänyt näköjään…), mutta ei ollut vaivautunut heittämään sitä roskiin. Ihan tosi, miksi kaikki pitää vaan jättää pyörimään tänne?!?

Leikkasin toista viikkoa sitten auki wannabe-insinöörin kasvokuorintatuubin. Jos itse leikkaan jonkun tuubin auki, on se sen verran vahva merkki sen lopuillaan olosta, että tahdon pian käyttää tuotteen loppuun.

Vaan wantsullapa ei ole kiire. Jos en häntä hoputtaisi, niin tuo auki leikattu kuorinta olisi suihkussamme varmasti vielä ensi joulunakin…

Sanotaan, että vastakohdat vetävät puoleensa, mutta hei oikeasti, hamsterin kanssa on rankkaa asua! Itse yritän eliminoida kaikkea mahdollisimman tehokkaasti ja toinen taas näköjään tekee kaikkensa, ettei roskiakaan tarvitsisi heittää pois.

Ihan kiusallanikaan en noita heitä pois itse. Saa nähdä, kauanko menee, että wantsu ne omatoimisesti heittää pois. Luultavasti minulta tosin menee hermot noihin jo vuorokauden sisään ja kärrään ne wannabe-insinööriltä edes kysymättä roskiin. Hän tuskin edes huomaa asiaa tai jos huomaakin, niin pitää roskispalveluani itsestäänselvyytenä. En ehdottomastikaan suosittele hankkimaan miestä (tai insinööriä), joka muuttaa kanssasi asumaan suoraan äidin hellistä hoivista. Nämä yksilöt ovat nimittäin melko tottouneita siihen, että äiti kyllä hoitaa.

Kun olen yksin kotona wannabe-insinöörin ollessa reissussa tai töissä vapaapäivänäni, siivoan aina asunnon. Siistissä asunnossa on ihanaa olla ja se tekee myös mieli pitää siistinä. Mutta kun asuu sottapytyn kanssa ja asunto sotkeutuu, meinaa tilanne aina välillä riistäytyä käsistä. Vai mitäs sanotte tästä näystä:

Meikkipöydälläni jos jossakin on kuitenkin yleensä aina melko siistiä. Seura vaan näyttää tekevän kaltaisekseen!

Postissa tuli tänään kaksi mielenkiintoiselta vaikuttavaa kirjaa:

Toivottavasti näistä on hyötyä romujen taltuttamisessa, vaikuttavat nimittäin juuri minulle sopivilta oppailta. Mielestäni on tosin kyllä melko ironista, että päästäkseeni tavarasta eroon, piti taas hankkia kaksi tavaraa…

Nyt menen rentoutumaan siivoamalla meikkipöytäni. Kerron noista opuksista lisää myöhemmin luettuani ne läpi. Vielä kun saisi wannabe-insinöörinkin lukemaan ne ja iinostumaan asiasta…

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Miehet….. 😀

  Mutta hei, kysäisenpä, vaikket hiusekspertti sanokaan olevasi, että onko vinkkiä kaljuuntumiseen? 😀 Musta tuntuu, että multa lähtee älyttömästi tukkaa päästä. Osittain kyse on varmaankin jostain hormoonihässäkästä lapsen ja plaaplaaplaa jälkeen, osittain… karvanlähtöaika? Tällä hetkellä shampoo ja hoitoaine on Tigin Moisture maniac, mutta olen ajatellut vaihtoa noiden ollessa lopuillaan.. Olisiko suositusta tällaista kamppailua, sekä kuivahkoa, ohuehkoa ja pörröistä hiuspehkoani ajatellen? Tigi on suosikki.

 2. 2

  sanoo

  Ai että on ihana lukea toisen kokemuksia mieshamsterista! Meillä mies aina pihistelee määrän kanssa kun käyttää jotain tuotetta (esim. hoitoaine), kun taas minä käytän tuotetta ihan reippaalla kädellä. Koetan sitten siinä opastaa, että "sun hiukset on jo niin pitkät ja kun ne on noin paksut niin sä tarvit vähän enemmän!" ja mies vain pihistelee, ettei tuote kulu loppuun. Kaapissa on mm. joskus kolme tai neljä vuotta sitten lahjaksi ostamani Lumenen parranajon jälkeen käytettävä rauhoittava neste, jota on käytetty vain muutama millilitra koko purkista. En edes halua tietää kuinka pilaantunut kyseinen tuote jo on, mutta jos en itse heitä tuotetta pois niin mies kyllä säilöö sitä hamaan tulevaisuuteen. Hohhoijakkaa. Samoin kylppärin kaapista löytyy miehen hiustenmuotoilutuotteita, joissa on jäljellä enää jämät jos sitäkään – mutta näitäkin on tietysti säilöttävä kaiken varalta.

  Itse hamstraan tuotteita mutta en sentään säilö niitä ikuisuuksia, joten hamstereitakin on erilaisia. Itse siivoan aina yksin kotona ollessa turhaa tavaraa kunnon mukaan joko roskiin tai kierrätykseen, kun mies ei suostuisi luopumaan mistään. Eipä se ole kyllä kysellyt kadonneiden tavaroiden perään, joten tuskin on edes huomannut niiden katoamista. 😀

 3. 3

  sanoo

  sanotaanko vaikka näin, että mulla ja mun wannabe-insinöörillä on täysin samalla tavalla eroavat maailmankatsomukset… ja minä myös teen aina lupauksia olla koskematta hänen tavaroihinsa. lupaukset kestää korkeintaan puolitoista vuorokautta.

 4. 4

  sanoo

  Voi tuota miestä!:D Tutulta kuulostaa.

  Exäni luona kyläillessä yllätyin, kun mies alkanut käyttää silmänympärysvoidetta. Tuubi oli melkein lopussa ja kehuin miestä. No, naamarasvanahan sitä oli kuulemma käytetty, kun se "oikea naamarasva" loppui. Huokaus…

 5. 5

  sanoo

  Meilläkin mies jättää tyhjät purkit lojumaan. Ei yleensä edes sano onko joku loppunut (toki tärkeimpiä pyytää lisää), ajattelee varmaan että seuraan hänenkin purkkiensa tilannetta jatkuvasti 😀

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Ostin tuota kuorintavoidetta KTM:lle vinkkisi perusteella ja jostain kumman syystä sain hänet käyttämäänkin sitä! VAU! No mutta parasta on se, että testihenkilön naama kyllä tuntuu selkeästi siloisemmalta nyt! Jos sinulla on muitakin hyviä vinkkejä, joita voisin saada KTM:n käyttämään tämän hyvän alun jälkeen, niin niitä otetaan mielellään vastaan!

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Kiitos mahtavasta blogista! Olen saanut täältä paljon hyviä ideoita ja varsinkin lohdutusta, että minulla ei ehkä sittenkään ole pahin kynsilakkafetissi maailmassa. 😀

  Ymmärrän täysin mitä joudut kokemaan eläessäsi tulevan insinöörin kanssa, joka on tullut yhteiselämään suoraa äidin hoivista. Mulla on samallainen kotona ja täytyy sanoa, että useammin kuin olisi tarpeen täytyy ihmetellä sitä saamattomuuden määrää! Ei sillä, täytyyhän sitä ymmärtää, että joillekin vaatteiden ihanteellinen säilytyspaikka on keskellä lattiaa, astiat ovat aina olleet ihmeellisiä taikaesineitä, jotka löytävät itse tiensä pesukoneeseen ja sieltä kaappiin, ja mihinkäs muualle sen märän pyyhkeen voisikaan laittaa, kuin myttyyn sängylle. Välillä siinä on aika paljon kestämistä. Varsinkin kun yrittää tosiaan ajatella, että minähän en sen puolesta niitä hommia tee, mutta ainakin itse sorrun yleensä vajaassa vuorokaudessa.

 8. 8

  sanoo

  Hahah! Sama homma meillä! Tai noh..meillä miestä ei koskaan saisi edes käyttämään kuorintavoidetta tai silmänympärysvoidetta..mutta ne tökötit jota käyttää niin niitähän on oltava useampi pyörimässä ties missä. Kun ihmettelen asiaa toteaa mies kahden muun olevan lopussa..no vie ne sitten roskiin! 😉

 9. 9

  sanoo

  Itsekin jonkintyyppisenä wannabe-insinöörinä (tietotekniikan teekkari) olisin hyvin kiinnostunut kuulemaan, että minkä alan wnb wantsu mahtaa olla.. Mietin kun itselläni on täsmälleen sama, tyhjiä puteleita ei nakella roskiin – ikinä. 😀 Ymmärrän jos et halua anonyymiyden säilyttämisen vuoksi kertoa, kunhan pohdin!

 10. 10

  Katja sanoo

  Heipä hei taas ja voi apua, joudun varmaan muuttamaan tyyliäni ja kokeilemaan noita BMn tuotteita ennenkun vanhat ovat kuluneet loppuun. Olen niin vaalea, että luulen että ne ovat mulle liian tummia. Ja joudun tilaamaan sen kaikkein vaaleimman. No onneksi on äiti jolle voi antaa liian tummat tuotteet =)

  Vielä myös niistä BMn poskipunista, ne varmaan ovat yhtä puhdasta ja laadukasta tavaraa kun muutkin tuotteet? Osaisitko suositella sopivaa väriä, vaaleaa ja luonnollista?

  Mulle mustapäihin kohtuu hyvin ovat toiminnet ne Nivean mustapäälaput, mutta ne ovat aika hinnakkaita jos vertaa esim johonkin kasvonaamioon.

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  En tiedä miten meillä mahtaa käydä kun vihdoin syksyllä muutetaan poikaystäväni kanssa yhteen. Todennäköisesti hän on tarkempi sotkuista, sillä heillä kotona on poikien itse pitänyt viimeiset vuodet siivota vuoroviikoin. Kyseisessä perheessä vanhemmat eivät tee käytännössä mitään, vaan nyt jo aikuiset pojat pesevät itse pyykkinsä, laittavat ruokansa, vievät roskansa…

  Saa nähdä, voihan se olla että miehenpuolikkaaseeni iskee hirveä laiskuus sillä sekunnilla, kun ei enää olekkaan aivan pakko tehdä itse kaikkea. En minä kyllä niitä kaikkia futiskamoja ala pesemään.

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Hello!

  Blogistasi saa hyviä vinkkejä, kiitos niistä. Tuotevinkkien lisäksi olen alkanut leikata itsekin tuubini katki kun ne ovat loppumaisillaan. En olekaan ennen tajunnut, kuinka paljon tuotetta siellä vielä on!

  Jostain syystä tässäkin huushollissa pyörii tyhjiä purkkeja miehen hyllyllä. Itse sitten joskus nostelen niitä ja laitan tyhjät pois. Se roskiin laittaminen on niin raskasta, ettei sitä jotenkin jaksa! Miksi ihmeessä niitä tyhjiä purkkeja säilötään siellä jossain? Olen koettanut kysyä tätä mieheltä ja ei se tiedä sitä itsekään. Varmaan jotain sukupuolityypillistä käytöstä vain.

  -RK

 13. 13

  chic sanoo

  Heippa!
  Joku kyseli tuolla alempana valokynäpostauksessa Lorealin Touche Magiquesta, että onko se valokynä vai peiteaine? Itse oon ihmetellyt samaa, kun joskus aikoinaan sen olin ostavinani valokynänä, mut nyt se myydään peiteaineen nimellä. Mitä ikinä onkaan, niin pointti on se että saanko järkyt pandasilmät & silmäpussilookin jos sitä käytän tummien silmänalusten häivyttäjänä. Se kuitenkin tuntuu peittävänkin jonkunverran.

  JA viel toinen juttu. Osaatko sanoa miten sulfaatiton shampoo (esim tigin superstar?) eroaa sellasesta missä sitä on? Mitä tekee hiuksille?

  Kiitti loistoblogistasi 🙂

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei!
  Kiitos mahtavasta blogista!
  voisitko postata jonkun kasvonaamioekstran? olen naamiohyllyllä aina ihan sormi suussa. Lämmittävä naamio? Kuorintanaamio? C-vitamiininaamio? Toiset kovettuu iholle, jotkut huuhdellaa ja jotkut revitään pois. Kerran minulla oli jopa sellainen kasvojen mallinen kosteuspyyhe, jotka lätkättiin naamalle ja otettiin pois 😀
  Ja kannattaako ostaa iso naamiotuubi vai pieniä pussituotteita?

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Moikka! Ensinnakin kiitos mahtavimmasta blogista ikina, taalta olen saanut ihan hirveasti uutta innostusta kosmetiikkaan! Haluaisin kysya sellaista asiaa, etta onko sulla mitaan vinkkeja silmapusseihin? Tummat aluset osaisin peittaa, mutta ne eivat ole ongelmana, vaan hirveat pussit. Elamantapani ovat ainakin lahes moitteettomat, olen kokeillut eri merkkeja kasvojen hoidossa ja varmaan kymmenta eri silmanymparysgeelia ja voidetta, mutta mikaan ei tunnu auttavan, vaikka jaakaapissa sailyttaisi. En ole kuitenkaan rohjennut ostamaan kalliimpaa merkkia vaan kayttamani ovat olleet tyyliin nivea, lumene, garnier.. Olisiko jossain tyyriimmassa sarjassa apu?
  Toivottavasti pystyt lukemaan vaikka eras vokaali uupuukin,
  terv. lomalainen 😉

 16. 17

  Mandi sanoo

  Kiitos mahtavasta blogista – täällä taas yksi täysin koukkuuntunut! Tämän päivän aiheen ulkopuolelta, mutta kiitos myös noista nettikauppavinkeistä! Blogisi innostamana uskaltauduin tilaamaan Cherry Culturesta kynsilakkoja ja ihania löytöjä teinkin – ja vielä super-edullisesti. Nyt olisi vain yksi kynsilakkoihin liittyvä kysymys. Eli osaatko kertoa mistä johtuu, ettei lakka pysy kynsissä? Onko vika lakassa, kynsissä vai lakkaajassa? Muuten lakat pysyy kyllä ihan hyvin, mutta heti kun käy suihkussa, lakka irtoaa kärjistä ja lähtisi helposti vaikka kokonaan kuoriutumaan pois. Ärsyttävää, kun mielelläni käyttäisin värillisiä kynsilakkoja mutta aika ei kuitenkaan riitä joka päivä lakkoja poistamaan ja uusia laittamaan suihkun jälkeen.

 17. 18

  sanoo

  Kaneli: Vaikka muuten hiustuotteiden päälle melko hyvin ymmärränkin, niin hiustenlähtöön en osaa mitään neuvoa. Taitaa tosiaankin olla enemmän kiinni sisäisistä kuin ulkoisista asioita, joten lääkäriltä voisit saada parhaiten neuvoja.

  Beauty Babe: Miehet ovat kyllä melkoisen nuukia kuluttamaan tuotteita, mutta eivät sitten edes ihmettele, jos purkki katoaakin jonnekin joskus. Kyllä minä ainakin huomaisin, jos yksikin purkeistani katoaisi! 🙂

  cottonmouth: Taidan itse juosta kohta heittämään wannabe-insinöörin purkit roskiin, ei niitä vaan kestä katsoa. 😉

  MouMou: Hah, niin miehistä toimintaa! 🙂

  Nea: Tuo on kyllä niin totta täälläkin, mies olettaa ilmeisesti, että seuraan hänen purkkejensa kulutustahtia ja uudet kyllä ilmestyvät automaattisesti. No, taidan kyllä niin tehdäkin… 😉

  Anonyymi: Muita ihan noin konkreettisesti vaikuttavia tuotteita en ole itsekään oikein keksinyt. Miehet kun eivät oikein innostu ajatuksesta "Käytä tätä nyt, niin sinulla ei ole 10 vuoden päästä ryppyjä," vaan he tahtovat enemmän tuloksia heti. :/
  Mutta yksi on jo hyvä alku! Vielä kun hän muistaa kosteuttaa kuorinnan jälkeen niin iho pysyykin pehmeänä hyvin.

  Anonyymi: Aaarh, juuri kun luin kommenttisi, olin siirtänyt kostean pyyhkeen sängyltämme pois… 😀

  Anttis: Eikai niitä nyt voi roskiin heittää, sehän olisi tuhlausta. 😉

  Inna: Tuskin tuo pahastuu jos kerron, että materiaalitekniikan.
  "Ai mitä sä niinkun sitten opiskelet?"
  "No materiaalitekniikkaa."
  "Ai siis niinkun mitä?"
  "No perehdyn materiaaleihin ja niiden optimaalisiin käyttötarkoituksiin."
  "???"
  "No mitenköhän sen nyt sulle selittäis… No, jos tehtaalla mietitään, että millaiseen rasiaan se puuteri kannattaa laittaa niin minä olen se, joka sen asian ratkaisee."
  "Aaah…okei."
  😉

  Katja: Kokeile nyt kesällä Fairly Lightia ja sitten talveksi Fairly jos tuontuvat hyviltä. En muista ulkoa noita poskipunien sävyjä kyllä yhtään. :/ Puhtaita mineraaleja nekin kyllä ovat.
  Noita Nivean mustapäälappuja ovat kyllä monet kehuneet. 🙂

  Anonyymi: Kotoa opitut tavat usein kyllä jäävät miehille päälle, joten toivotaan että tässäkin tapauksessa jäisivät. 🙂

  RK: Taitaa tosiaankin olla geeneissä tuo… 😉

  chic: Unohdin vastata edelliselle kysyjälle, tässä sama vastaus nyt uudelleen:
  "Peittäväksi valokynäksi tuo on ilmeisesti sitten virallisesti tehty. Muistaakseni olen itsekin naureskellut telineessä lukevaa peiteainetekstiä: ei ihmekään, että tuotetta käytetään miten sattuu. Keltapohjainen sävy toimii hyvin tummilla silmänalusilla ja punapohjainen taas on enemmän korostussävy.
  Kovin valoa heijastava tuo ei kyllä ole, joten peiteainetta se lähinnä muistuttaa melkeinpä."
  Eli käytä valokynän tavoin juuri niille sinertäville kohdille, mutta älä koko silmänalusille. Peittää sinisyyttä tehokkaasti, mutta saattaa kyllä tuoda pussiefektiä koko silmänalusilla.

  Sulfaatit shampoossa ovat yleisimpiä peseviä aineosia ja sulfaatiton shampoo on helävaraisempi. On myös ollut kovasti vääntöä, ärsyttävätkö sulfaatit ihoa ja ilmeisesti herkempihipiäisiä ne ärsyttävätkin. Itse käytän ihan huoletta sulfaatteja sisältäviä shampoita ja muita tuotteita.

  Anonyymi: Naamiopostaus voisikin olla mukava, kiitos vinkistä. 🙂

  Karoliina: Kohde oli itsekin kovin otettu (kuulemma hintahtavasta) lyhenteestä. 😉

  lomalainen: Melko hyvin sinulla kyllä vaikuttaisi olevan kaikki keinot hallussa, eli en usko, että millään voiteella voisit enää saada ihmeitä aikaan. Jos pussit ovat aina eivätkä vaan tule ja mene, en usko, että niistä pääsee eroon muuten kuin veitsellä. :/

  Mandi: Kivaa, että löysit tuon sivuston, sillä on paljon paljon ihania lakkoja.
  Käytäthän alus- ja päällyslakkaa? Varsinkin OPI:n päällyslakka on ihan mieletön, pitää lakkauksen todella hyvin paikallaan ilman kulumista. Myös hyvä aluslakka tosiaankin auttaa asiaa.

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  Monet onkin jo kysyneet tuosta Bare mineralsista että sopiiko rasvoittuvalle iholle, ja olet vastannut että sopii, mutta peittääkö se? Mun mielestä sulla ei oikestaan oo yhtään mitään peitettävää. Mulla taas on todella epätasainen, näppyläinen, isot ihohuokoset, pintakuivuutta ja isoja finnejäki todella monesti. Eli peittäisikö? Pitäisikö laittaa peitevoidetta alle?

 19. 21

  sanoo

  Anonyymi: Peittää, kun laitaa peittävemmällä siveltimellä. 🙂 Kollegani on taas pakko mainita, jolla on nimenomaan akneen taipuvaisuutta ja suuret huokoset, eikä hän voisi ikinä kuvitellakaan painelevansa ilman meikkiä julkisesti. Hän on melko tarkka siitä, kuinka paljon tuote peittää ja tämän hän on hyvin kelpuuttanut. Kabukilla ei vielä välttämättä tule tarpeeksi peittävää, mutta noilla teklonisilla Max Coverageilla kyllä.

  Anonyymi: Kirja oli minulle sisältönsä puolesta melkoinen pettynys. En ole itseasiassa vieläkään jaksanut lukea sitä kokonaan läpi, vaan luen sitä pari sivua kerrallaan sen majaillessa pääosin yöpöydälläni. En vaan jotenkin saa tuosta mitään irti tai inspiraatiota itselleni, kuten olin sitä hankkiessani kuvitellut saavani. Ihan kiva kertomus hänestä itsestään ja elämästään, mutta ei inspiroi kyllä minua.

 20. 22

  sanoo

  No ehkä se on sitten joku teekkareiden yhteinen ominaispiirre! 😀

  Joku muu muuten toivoi kasvonaamiopostausta, minulta myös ääni sille!

 21. 23

  sanoo

  Inna: Kuulin tänään puoltoa sille, että piirre olisi vain yleisesti miehissä. Kamalaa…
  Naamiopostaus mietinnässä. 🙂

 22. 24

  sanoo

  Valitettavasti täältä ilmoittautuu taas yksi, jonka miehellä on samanlaisia taipumuksia… Viimeksi tänään sain valittaa pari päivää vessan tasolla lojuneesta paperirullan hylsystä ja kuivaamattomasta suihkun lattiasta. Vastaus: "Enkös mä just laittanut sen rullan roskiin? Oho, kyllä mä luulin laittaneeni!"

  Blogisi vaikuttaa kivalta, bongasin sen juuri blogilistalta 🙂

 23. 25

  Anonyymi sanoo

  "Joo, en mä sitä uskalla käyttää enää kun viimeksikin kun laitoin niin sain jonkun silmätulehduksen."
  Ahahah. 😀

  Miehet on ihania. x)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *