Finnin taltuttamisen 1-2-3: Näin hoidan finnejä

Jankutan ihonhoidosta aina ja pyrin pitämään omasta ihostani mahdollisimman hyvää huolta. Se ei kuitenkaan valitettavasti tarkoita sitä, ettenkö minäkin saisi finnejä. Ja kun minä saan finnin, on se nimenomaan iso, ikävä, hankala, mahdoton ja kipeä. Tässä siis ohjeita kaikille siihen, kuinka finni kolmivaiheisesti taltutetaan.

Homma lähtee käyntiin siinä vaiheessa, kun iholla huomataan tulossa oleva finni tai iholle on jo ilmestynyt kuivatusta kaipaava näppy. Tämä on kaikille se tutuin vaihe: Finniä kuivatellaan ja hoidellaan täsmähoidolla, kunnes se on kuivahtanut pois.

Oma suosikkini tähän hommaan löytyy Cliniquelta (Anti-Blemish Solutions Clear Blemish Gel, n. 20€) ja edullisempi suosikkini Natural Codelta (n. 7 euroa muistaakseni). Tällä hetkellä minulla on pakon edestä käytössä edellä olleessa kuvassa näkynyt Anytimen täsmähoito, joka ei tosin tunnu paljoa auttavan, mutta jota yritän käytellä loppuun.
Jos finni tulee yllättäen, eikä täsmähoitoa ole saatavilla, voi sitä kuivattaa myös perusvalkoisella hammastahnalla (sisältää kuivattavaa liitua).

Vaihe kaksi on sitten harvemalle tuttu. Tässä vaiheessa finnistä on sisältö lähtenyt ja se on kuivunut, mutta siitä on jäljellä ikävä kuiva jälki, jota on hankala peittää kauniisti, sillä iho on rikki ja punoittaa yhä ikävästi

.

Nyt kuiva iho hoidetaan ehjäksi Bepanthenin siniraitaisella emulsiovoiteella (huom, ei punaraitainen ja rasvaisempi voide), joka korjaa ihoa ja kosteuttaa (apteekista viitisen euroa). Itse laitan tätä hoidettavaan kohtaan aina kunnon nokareen kotona hyöriessäni ja lisäilen tarpeen mukaan. Vähintään yöksi kannattaa ainakin levittää reilu kasa tätä ja antaa sen sitten korjata iho kuntoon. Viimeistään parissa päivässä iho on taas korjaantunut kuntoon ja jäljelle jääneen punoittavan kohdan peittämininen on taas helppoa.

Nyt pitäisi sitten päästä punoittavasta arvesta eroon nopeasti. Yleensä noiden punaisten läkkien haalistuminen kestää ikuisuuden, mutta tuohon on onneksi olemassa loistava apukeino ja prosessin nopeuttaja, josta tietää yhä vain harvempi.

Tämä loistava apulainen on Zinkosal-P sinkkipasta, joka vaalentaa ihoa (apteekista noin kahdeksan euroa). Sinkkipastan koostumus on nimensä mukaisesti todella paksua, joten sitä ei voi käyttää arven päällä kuin kotona rauhassa piilossa ollessa. Tätä suosittelen käytettäväksi vain hereillä ollessa, sillä paksu tahna ei kuivu vaan jää pehmeäksi ja paitsi tahraa yöllä petivaatteesi, tekee se myös niihin vaaleita läikkiä.

Itse laitan tätä illalla arven päälle töiden jälkeen kotiin tultuani pariksi tunniksi ja jo muutamassa illassa arpi on usein kadonnut. Tätä kannattaa laittaa vain arpien päälle, sillä laajemmalle laitettuna sinkkipastan paksu koostumus ei välttämättä anna ihon hengittää ja se saattaa aiheuttaa iholla tukkeutumista. Sinkkipastaa voi kokeilla myös muille punaisille arville, kuin finniarville. Toimii sekä uusiin että vanhoihin arpiin. Marketeissa on myynnissa myös esimerkiksi Natusanin vauvojen pepuille tarkoitettua sinkkivoidetta, mutta se on koostumukseltaan ohuempaa eikä mielestäni yhtä tehokasta.

Näillä kolmella tuotteella minä hoidan finnini pois. Itseasiassa tuon sinkkipastan kävin juuri hakemassa tänään apteekista, sillä vanha sinkkipastani on loppunut ajat sitten (on muuten todella riittoisaa!) ja nyt oli uudelle tarvetta. Millaiset aseet teillä on finnejä vastaan?

Pomppasin muuten aamulla varsin innoissani sängystä ylös, kun ovikello soi. (Viis siitä, että olin juuri minuuttia aiemmin kääntänyt kylkeä ja päättänyt nukkua vielä viisi minuuttia tai että olin tukka pyystyssä, naama kiiltävänä ja jouduin nappaamaan alusvaatteitteni peitoksi vain ensimmäisen vastaantulevan pyyhkeen.) Ovella oli nimittäin ihana postipoika (joka katseli ulkoista olemustani hieman hämmentyneenä), joka toi minulle suuresti odottamani paketin:

Paketissa oli bareMineralsin sivellinshampoo, sivellinsuihke sekä Max coverage face -sivellin meikkipohjaa varten. Ensikokeilun perusteella tykkään näistä kovasti ja erityisesti sivellinsuihkeen tuoksu on aivan ihana!

Olen muuten nyt käyttänyt bareMineralsin meikkipohjaa taas reilun viikon putkeen pidemmän tauon jälkeen ja pakko taas vaan huokaista, kuinka hyvältä iho tuntuu ja näyttää. Pintakuivuus on poissa, iho on paljon heleämpi ja pehmeämpi.

Pari ensimmäistä käyttöpäivää pohja tuntui taas liian kuivalta, mutta nyt kaikki kuivuudesta johtuvat pintarypyt ja juonteet ovat kadonneet. Huomaan tämän erityisesti hymyillessäni, jolloin silmien lähelle ja nenänvarteen ilmestyy kuivuudesta johtuvia pienen pieniä juonteita -kaikki ne ovat nyt poissa.

Pieni kuivuus vaivaa kyllä silmänympäryksiäni yhä, mutta ei ollenkaan niin suuressa mittakaavassa, kuin vielä reilu viikko sitten. Lisäksi otsaani ja leukaani jo jonkun aikaa vaivannut uusi murrosikä pienine näppyineen rauhoittui jo lähes kokonaan.

Eli jos jollekin on jäänyt vielä epäselväksi, niin minä RAKASTAN tätä meikkipohjaa!


Joko luit nämä postaukseni?

finnitarrat ihon-syvapuhdistus-puhtsari mario-badescu-drying-lotion
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Toi sinkkipasta alko kiinnostaa… Mulla on esimerkiks kädessä yks vähän isompi arpi, johon voisin sitä testailla. Jollain tavalla toi kuitenkin tuntuu pelottavalta. Voiko sitä käyttäessä ihoon jäädä muuta ihoa vaaleampia jälki? Kyllä, olen monien asioiden kanssa vainoharhainen ja epäluuloinen 😉

 2. 2

  sanoo

  tipitii: Tarkoitatko, että jos vaalentelemasi alue vaalenisikin muuta ihoa vaaleammaksi? Sinkkipasta vaalentaa todella kevyesti yhdellä käyttökerralla, eli voit lopettaa käytön sitten, kun tuntuu, ettet tarvitse enää vaalennusta. 🙂

 3. 3

  Jenni sanoo

  Mistä tuota käyttämääsi sinkkipastaa saa? Apteekista? Minulla nimittäin on jäänyt juuri noista finneistä ikäviä punaisia läikkiä (ja olleet jo vuoden!) poskiin niin tämä kuulostaa ihan unelmatuotteelta! 🙂 Minullakin harvoin tulee _finnejä_ (jotain ihme pientä näppyä, ei finnejä eikä mustapäitä on ollut ala-asteelta asti ;/) ja sitten kun se pamahtaa ilmoille niin sitten se kanssa näkyy ja on kipeä. Pisteenä i:n päälle tietysti jättää vielä jälkeensä punaisen läntin..

 4. 4

  sanoo

  Jenni: Apteekista tosiaankin saa. 🙂

  Sanni (jonka viestiä en julkaise): Juu, alan kyllä muistamaan useamman kerran kommentoineita. 🙂
  Nykäise ihmeessä hihasta, jos tunnistat. 😉

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  pitänee hoidella sinkkipastalla finniarpia.. tuo kevyempi vauvojen sinkkivoide on sen sijaan vakiintunut ärtyvän intiimialueen hoitotuotteeksi ajelun jälkeen. toimii kyllä siihen erinomaisesti 🙂

 6. 6

  sanoo

  Voin onnellisena todeta että kiitos Cliniquen ja Bare Mineralsin, finnit eivät ole enää riesana! Ennen minulla oli todella huonokuntoinen iho ja finnejä oli joka päivä. Nyt minulla on ihanan tasainen iho, vaikka ihan syvimmät mustapäät nenässä ovatkin vielä jäljellä. Niihin kun vielä keksisi konstit…

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Joo on sinkkipasta tuttu 7 vuotta sitten olleesta vesirokosta kun sivelin rokkoarpiin sitä ja kovin tehosi tai vaalenisi. Finnejä jostakin syystä en enää saa kovinkaan paljon, ehkä syy oli Herbinan kosteusvoide josta niitä tuntui saavan finnejä joka päivä, muttei enää sen jälkeen kun vaihdoin Lumenen Sensitive Touch kosteusvoiteeseen.

 8. 8

  Heluna sanoo

  Mut eiks moni tee sen virhee et ne puhkaisee finnin kun pitäisi kuivatella ja tulee pahempaa jälkee. :/

 9. 9

  sanoo

  Kiitos taas hyvistä vinkeistä. Tuo sinkkipasta oli nimenä tuttu mutta käyttötarkoitus outo. Voi kun olisin tiennyt siitä aikaisemmin!

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Hei.

  Olen seurannut blogiasi jo jonkun aikaa ja pari ostostakin on tullut tehtyä. =)
  Onko sinulla vinkkejä miten saa nenästä häivytettyä/pienennettyä isot ihohuokoset. Joudun niiden kanssa taistelemaan.
  Jos käyttää tav. meikkivoidetta niin päivän mittaan kerääntyy ihohuokosiin ja jos taas bare minerals mineraalimeikkejä niin ihohuokoset erottuu. Joku aine konsti millä saisi niitä häivytettyä olisi tervetullut.

  kiitos.

 11. 11

  Katja sanoo

  Kiitos nopeasta vastauksesta eiliseen kysymykseeni BareMineralista. Minäkin odotan kovasti käyttökokemuksia, jota varmasti tulen hehkuttamaan myös tänne, mutta koska olen täysin erilainen kosmetiikan käyttäjä kuin sinä niin kokemuksia saa odotella, kunnes vanha meikkivoide on lopussa =)
  Hieman vaan hirvittää värien tummuus, koska olen niin vaalea, mutta haen sitten Kicksistä tai tilaan sen kaikkein vaaleimman jos aloituspakkauksen värit ovat liian tummat.

  Siinä BMn DVDllä puhuttiin useammastakin poskipunasta sen Warmthin lisäksi, onko sinulla näistä kokemuksia?

 12. 12

  sanoo

  Saako udella mistä olet ostanut nuo sun bareMineralsin meikkiroippeet ?
  Kovasti tekis mieli noita kokeilla, kun niin monet niitä hehkuttavat.

  Mä oon tähän asti käytellyt finnien kuivatukseen Vademekum-suuvettä, mutta täytyy kyllä kokeilla tuota Natural Codea.
  Ja muutoinkin, kiitos vinkeistä finnien hävitykseen ! Mulla ongelmana yksitellen ilmestyvät jättimäiset näpyt, täytyy koittaa oisko sun vinkeistä apua. 🙂

 13. 13

  Annika sanoo

  Kiitos mahtavasta vinkistä, käynpä heti ostamassa sinkkipastaa! Ahdistaa kun naamassa on tuollaisia pieniä punaisia finnien jäljiltä jääneitä "näppyjä" ja tuntuu että jotkut niistä eivät lähde koskaan pois. Tuo Cliniquen geelikin pääsee ostoslistalle heti kun olen päässyt vanhoista Avonin ja Oriflamen vastaavista tuotteistani eroon. Niistä ei muuten ole juuri mitään apua ollutkaan. 🙁

 14. 15

  sanoo

  Bepanthen on huipputuote! Suurkuluttaja ilmoittautuu… Ja kyllä, Bare Minerals on jotain täydellistä. Palasin tällä viikolla kouluun (aloin siis loman aikana käyttää mineraalimeikkipohjaa) ja sain heti kommentteja tyyliin wau, ootpas hehkeän näköinen, taisit levätä hyvin lomalla, ootko hiuksia värjännyt tai jotain kun sun yleisilme on jotenkin piristynyt… Siinä sitten vaan hymyillään ja nyökytellään että kiitos kiitos :).

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Tilasin viikko sitten mineraalimeikki starttipakkauksen postauksesi innoittamana ja aloitin kokeilut innoissani jo eilen illalla kun posti toi paketin perille 🙂 Toivottavasti auttaisi ihoon, jossa on atooppista ihottumaa, mutta toisaalta otsa ja leuka kärsii liiasta rasvoittumisesta. Innolla odotan tuloksia!
  Blogisi idea on kiva, vaikken itse olekaan kovin kiinnostunut kosmetiikasta, lähinnä hiustenhoidosta!

  – Aurora

 16. 18

  sanoo

  Mä käytän finnien tappamiseen joko teepuuöljyä tai EA:n 8h Creamia. Tuo jälkimmäinen tehoaa jopa paremmin, kuin teepuuöljy, kun sitä laittaa heti finnin alkuvaiheessa eli samantien kun alkaa tuntua, että kraateri tekee tuloaan. Sivelen sitä yöksi paksulti alkavan finnin päälle ja parhaassa tapauksessa finnin alku on hävinnyt yön aikana!

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Mistä muuten ostit BareMineralsisi? Huomaan että seuraat hintoja, joten voitko jakaa vinkkisi meillekin? 🙂

 18. 20

  sanoo

  OOH!! Kiitos paljon tosta Bepanthen-vinkistä! =)

  Osaisitko vielä kertoa, miten saan nenässä olevan tummentuman (finnin jäljiltä) pois? :'( Sinkkipastalla?

  + osaisitko neuvoa vinkkejä/tuotteita joilla saisi mustapäät pois ?

 19. 21

  sanoo

  Anonyymi: Täytyisikin itsekin kokeilla vauvojen versiota ajelun jälkeen. 🙂

  Cvalda: Mukavaa kuulla, että olet saanut ihosi kuntoon! Itselläni ei ole mustapäihin oikein mitään erityistä niksiä, sillä ne ovatkin varmaan ainoa asia, mitä minun nassussani ei koskaan oikeastaan ole ollut riensana.

  Anonyymi: Voiteessa on varmaankin tosiaankin ollut joku tukkiva aineosa.

  Heluna: Näinpä. Itsekin kyllä välillä tunnustan kuuluvani niihin finninrepijöihin…hyi hyi, ei saisi.

  Anttis: Eipä kestä, kiva antaa uusia vinkkejä eteenpäin. 🙂

  Anonyymi: Mitään pysyvää ratkaisua isoihin ihohuokosiin ei ole, eli pieniksi niitä ei tule millään konsteilla saamaan. Erilaiset meikinpohjustajat täyttävät ne kuitenkin väliaikaisesti (silikoneilla) ja siloittavat ihonpinnan, jolloin ne ainakin häipyvät väliaikaisesti ja meikki levittyy ja pysyy paremmin kuin normaalisti. Clarinsilta, Estee Lauderilta, Lumenelta ja bareMineralsiltakin löytyy tällaiset pohjustajat. Kanebolla on myös paljon kehuttu pohjustajaneste, jossa ei itseasiassa edes ole silikoneja. Itse en ole tuota vielä testannut, mutta mieli kyllä tekisi.

  Katja: Itsekin olen sen verran vaalea, että pakkauksen light -sävy on liian tumma. Pakkauksen Fairly light menee, jos olen itserusketellut itseäni, mutta muuten olen tilannut erikseen Fairlyn, joka on loistava sävy vaalealle iholleni.
  Olen kokeillut poskipunia ja ollut ihan tyytyväinen, mutta en omista niitä yhtäkään itse.

  Hedelmäsalaatti: Itse olen ostanut suurimman osan feelunique.com:ista tai strawberrynet.com:ista. Näistä löytyy hyvään hintaan tuotteita ilman postikuluja. Muista vaan jättää tilaus alle 45 euron, ettet joudu hakemaan pakettia tullista ja maksamaan veroja.

  Annika: Sinkkipasta on tosiaankin ihan pelastaja. 🙂

  Sikri: Vaikuttaisi incinsä puolesta kyllä varsin tehokkaalta tuotteelta. Täytynee joskus kokeilla, kiitos vinkistä siis sinullekin! 🙂

  Athelas: Mahtavaa, että on toiminut sinulla noin hyvin. Valittelin itse työkaverilleni pariviikkoa sitten pieniä näppyjäni ja hän juuri pari päivää sitten kysyi, että millä minä nyt olen saanut ihoni kuntoon. BM tietenkin. 😉
  Katso vastaukseni laajentuneisiin ihohuokosiin ylempää. 🙂

  Aurora: Uskon kyllä, että auttaa tasapainottamaan ihosi. Muista sinnitellä se kaksi viikkoa, vaikkei aluksi toimisikaan niin varmaasti sitten viimeistään huomaat eron! 🙂

  Kotikisu: Teepuuöljy on tosiaakin mainio, mutta eipä ole koskaan tullut 8h creami mieleen tappajana. Olisin kuvitellut sen ehkäpä Bepanthenin korvaajaksi. Ajaisikohan tuo sitten sekä kuivattajan, että Bepanthenin aseman kummatkin? Pitäisikin kokeilla, kiitos vinkistä! 🙂

  Anonyymi: Itse tilaan feeluniquesta tai strawberrynetistä. http://ostolakossa.blogspot.com/2009/07/paiva-164-mineraalimeikki.html Tuolta löytyy vähän lisää infoa. Toisessa paikassa toiset tuotteet ovat halvempia, toisessa taas toiset. Noiden kahden väliä kuitenkin lähinnä surffaan. 🙂

  Minna: Sinkkipastalla voit vaalennella ne.
  Mustapäihin minulla ei valitettavasti ole mitään vinkkiä tarjota, sillä ne ovat yksi harvoista riesoista, joita minulla ei ole koskaan oikeastaan ollut. Onhan noita mustapäälaastareita (Nivea) yms. tosiaankin, mutta koska en ole itse pahemmin mitään käytellyt, en osaa neuvoa suoraan varmasti toimivia ratkaisuja. Puhdistavia naamioita kannattaa kuitenkin säännöllisesti käyttää ehkäisemässä uusien muodostumista.

 20. 22

  sanoo

  Jana: Diorilta vastattiin näin koskien Nuden rakeisuutta:
  "…on hyvä mainita, että pullo tulee ravistella hyvin ennen jokaista käyttöönottoa. Ainesosat ovat erilaiset kuin muissa Diorin meikkivoiteissa. Jos pumppu menee tukkoo, kunnon ravistus usein auttaa siihen että pumppu alkaa taas toimia. Tietenkin joskus on tilanteita, että tuote on liian rakeista ja silloin tuote vaihdetaan uuteen."
  Eli ei mitään kunnon selitystä kyllä tullut. Oli kuitenkin tuttu ilmiö, kuulemma, mutta yleensä ratkeaa tehokkalla ravistelulla.

  Toivottavasti huomaat tämän vastauksen!

 21. 23

  Anonyymi sanoo

  Kannattaa muuten kokeilla apteekista saatavaa Basironia tai vastaavaa, vaikka ei olekaan kovin hellävarainen iholle niin toimii. Täytynee ostaa tuota sinkkipastaa, kokeilin joskus Natusania eikä siitä ollut mitään apua :/

 22. 27

  Mineca sanoo

  Minä olen hoidellut omia finnejä pääasiassa kosteuttamalla. Joten tuntuu, että kuivattamisesta jää ikävä punainen jälki iholle ja varsinainen finni tuntuu usein jäävän kovaksi muhkuraksi ihon alle. Puhdistan ihon huolella ja laitan vain reilusti kosteusvoidetta finnin päälle. Ainakin pienet näpyt voivat hävitä tällä hoidolla jopa yhdessä yössä 🙂 Kaikkein pahimmissakin kraatereissa se minusta nopeuttaa finnin poistumista enemmän kuin kuivattaminen.

 23. 28

  Anonyymi sanoo

  olen pahanlaatuinen tanorektikko, ja kärsin vanhoista finniarvista. arveluttaa että mahtaako tuo sinkkipasta "valkaista" myös rusketukseni? eli lähteekö rusketukseni pois niistä kohdista mihin tuota pastaa laitan? eli pitäisikö yrittää olla ilman rusketusta, se ei kyllä taida onnistua…. 🙂

 24. 30

  Maija sanoo

  Pft, ostin tota Natural Coden täsmähoitoa eikä se kyllä tunnu auttavan yhtään. 🙁 Kauhee paise ollu leuassa jo monta päivää, vaikka lutraan tota voidetta siihen runsaasti monta kertaa päivässä…

 25. 31

  Anonyymi sanoo

  Mut mistä sen tietää millo se finni on tarpeeks kuiva, et kannattaa ruveta laittaa bepanthenia siihe? Ku monesti oon jo useamman yön käyttäny hammastahnaa finniin eikä se oo enää yhtää kipeä, vaan semmonen kuivahko punertava patti. Pitäskö jo sillo laittaa vai oottaa et kohta on melko sileä?

 26. 32

  sanoo

  Anonyymi: Itse alan laittamaan Bepanthenia sitten, kun iho on rikki ja näppyä on sen vuoksi jo hankala paittää nätisti. Ehjä iho on huomattavasti helpompi peittää kuin kuiva ja rikkinäinen, vaikka näppyä vielä olisikin hieman jäljellä. Makuasia.

 27. 33

  Anonyymi sanoo

  Ostin juuri tänään tuon sinkkipastan. Aloitin Brevoxylin käytön pari, kolme viikkoa sitten ja sen sisältämän aineen bentsoyyliperoksidin pitäisi poistattaa finnit suurimmaksi osaks keskimäärin kuudessa viikossa. Muutoksia on kyllä paljon tullut verrattuna parin viikon takaiseen tilanteeseen, mutta vielä on arvet jäljellä. Toivottavasti tää toimii!

  Ps. Mulla on aina tapana vastata liian myöhään näihin ikivanhoihin postauksiin 😀

 28. 34

  Anonyymi sanoo

  yksi finnirepijä ilmottautuu. ostanpa bepanthenia et sais ton jälen kuntoon. ärsyttävä ku ei saa meikattua sitä piiloon mut kaikista ärsyttävintä ku pitää itellä aina räpeltää 😛

 29. 35

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Tiedän, että tämä on jo aika vanha postaus, mutta kysynpä silti.

  Minulla oli juuri todella paha tulehtunut finni huulen yläpuolella. Nyt rupi on lähtenyt ja iho on jo lähes kokonaan terve. Sen kohdalle on kuitenkin jäänyt iso punainen täplä.

  Haluaisin laittaa siihen sinkkipastaa, mutta pelkään että huuleni päälle tulee vain iso kasa mustapäitä? Minulla on niitä muutenkin aika paljon kasvoissa. Luuletko, että jos laitan sinkkipastaa parina iltana ja pesen pois yöksi niin minulle ei tule lisää epäpuhtauksia naamaan?

  Kiitos jo etukäteen!

 30. 37

  Anonyymi sanoo

  Kiitos vastauksestasi!

  Aion kuitenkin varmaan koittaa. Montako tuntia yleensä pidät sinkkipastaa arven kohdalla? Pesetkö sen sitten sen jälkeen pois normaalilla kasvojenpesuaineella?

  Kiitos vielä sulle! 🙂

 31. 38

  sanoo

  Pidän nokaretta joko yön yli (jos on keskellä kasvoja eikä paikassa, joka sotkee liinavaatteet helposti) tai sitten illalla kotona ollessani niin kauan kuin vain mahdollista neljästä kuuteen tuntia esimerkiksi. NOkare kannattaa poisottaessa ensin pyyhkiä hyvin paperilla ja vasta sitten putsata ihonpihdistustuotteella, sillä moinen klöntti on hankalaa saada liukenemaan putsareilla ja tuppaa vaan leviämään yleensä.

  Toivottavasti saat tuloksia! 🙂

 32. 39

  Anonyymi sanoo

  Okei. Kiitos sinulle tosi paljon nopeista vastauksista! Voin raportoida myöhemmin, miten kävi 🙂

  Hauskaa sunnuntaita!

  Kiitos hyvästä blogista!

 33. 40

  Maikki sanoo

  Hei! Mulla on nenänpäässä luomi jonka haluaisin poistaa tai edes vaalentaa sitä, enkä viitsisi mihinkään leikkaukseen mennä. Luuletko että sinkkipasta voisi vaalentaa sitä ? Ja paljonko tuommoinen tuubi suunnilleen maksaa ?

 34. 41

  sanoo

  Mahtava löytää apu finneihin täältä, reilu kuusi vuotta postauksen kirjoittamisen jälkeen 🙂
  Minulle tulee finnejä leukaan/suun alueelle ja ovat aina sellaisia valtavi, punaisia ja äärimmäisen kipeitä. Niistä jää punaiset jäljet vähintään useiksi kuukausiksi. Kiva päästä kokeilemaan, toimiiko nämä vinkit meikäläiselle, ei viitsisi enää kolmikymppisenä kovin teiniltä näyttää 😛

 35. 42

  Anonyymi sanoo

  Sinkkipastaa kevyempi on Sinkkispray (merkki muistaakseni Wonder), mistä sain vinkin toisen blogin kommenteista. Sitä saa apteekeista. Kevyempi kuin voide, huomaamaton iholla niin pystyy käyttämään meikin allakin. Ja KIITOS tähän asti kaikista vinkeistä!

Trackbacks

 1. […] Päivä 172: Finnin taltuttamisen 1-2-3En selkeästikään ollut finnien peittoamiseen ohjeistavaa postaustani tehdessäni ainoa, joka kaipasi vinkkejä niiden hoitoon ja nujertamiseen. Onneksi moni sai tästä postauksesta vinkkejä itselleen, sillä tiedän kyllä itsekin, kuinka ärsyttävää näppyjen kanssa on yrittää elää. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *