Päivä 170: Yksi lakka yli laidan (vihdoin)!

Te tiedätte, että minulla on pari kynsilakkaa. Se kävi teille varmasti hyvin selväksi jo viimeistään tässä postauksessa (josta muuten puuttui kaksi lakkaa). Pieneksi onnekseni sain lakkavalikoimaani kutistettua vihdoinkin edes yhdellä lakalla, jota olen näin kesällä tykännyt kovasti kulutella niin sormissani kuin varpaissanikin:

Lakka on L’orealin Jet-Set Shine sävy 753, josta tykkäsin kovasti ja josta muuten myös löytyy kuva aiemmin linkittämäni lakkapostauksen lopusta. Melko vaisu ja tylsä väri, mutta niin kesäinen silti. Tykkäsin tästä, mutta en silti jää ikävöimään. Yhdellä kerroksella tämä oli melko läpikuultava ja vaatikin vähintään kaksi kerrosta. Ikävä kyllä tämä ei kuivunut kovin nopeasti ja tämän kuivumista odotellessa meinasi hermot jo monesti mennä, sillä pikakuivattajakaan ei aina auttanut täysin.

Tällä hetkellä lyhyen tähtäimen tavoitteenani on päästä kynsilakkojen kanssa alle 290 lakan. Pitkällä tahtäisellä haaveilen, että jouluu mennessä lakkoja olisi enää 270. Ei taida olla ihan realistinen tavoite kun miettii tämän hetkistä kulutustahtia, mutta ehkäpä sitten, jos innostun lakkojani myymään pois. Katsellaan, miten etenen.

Lakoista tuli mieleeni eräs suru-uutinen, jonka sain selville juurivähän aikaa sitten (kiitos erään lukijani, joka havahdutti minut tähän kylmään totuuteen). Head2toebeauty.com:ista ei voi enää tilata China Glazen kynsilakkoja Suomeen edullisesti (kuten ei Creativenkaan lakkoja ole hetkeen voinut), sillä he eivät toimita niitä USA:n ulkopuolelle. Määräys ei ole itse nettifirman, vaan China Glazen valmistajan (American International Industries -AII) ja se tulee voimaan myös muihin nettikauppohin. Eli USA:sta ei voi jatkossa nettikaupoista tilata suomeen China Glazen lisäksi ainakaan Ardellin, EzFlow:n, idn:n, Genan, GiGi:n, ProLincin, Sechen (aivan loistava pikakuivattaja kuulemma) tai SupeNailin tuotteita valmistajan kiellon vuoksi.

Ilmeisesti tällä halutaan eliminoida lakkojen jälleenmyyntiä ja pitää eri maiden omat maahantuojat leivissä. Onneksi kaikki valmistajat eivät ole vielä samalle linjalle lähteneet, mutta esim. Essien lakkojen hinta on tuolla Head2Toessa noussut meille ”taviksille” noin tuplaan ja ilmeisesti vain ammattilaiset saavat niitä enää edullisesti. Surullista. Onneksi kuitenkin OPI:n, Misan, Color Clubin ja Orlyn lakkoja voi edelleen tilata tuolta edullisesti. Ja onneksi on eBay!

Nyt lähden tästä kuluttelemaan loppuun viimeisintä vartaloemulsiotani ja huomenna esittelen teille paitsi mielipiteeni siitä, myös sen korvaajan. Stay tuned!

Kommentit
 1. 1

  Bicy sanoo

  Oi ei, mulla oli suunnitelmissa tilata sieltä China Glazea heti seuraavan luottokorttilaskun lyhennyksen jälkeen. 🙁 Saako niitä lakkoja mistään päin Suomea, edes kalliilta, tai tilattua Euroopasta? Koetin vähän googlailla ja heikolta näytti. Menetin sydämeni niille väreille!

 2. 2

  sanoo

  Minä tilasin torstaina H2T-kaupasta pari China Glazen lakkaa.Ja sit lauantaina satuin käymään niiden sivuilla ja huomasin just tuon että eivät toimita.Laitoin niille nätin sähköpostin että jos ne vaikka vielä ne mulle lähettäis..Sitä odotellessa 🙂

 3. 3

  Nina sanoo

  Uskallatko käyttää samaa lakkaa sekä varpaankynsissä että sormien? Entä leikkureita / viilaa? Etkö pelkää kynsisientä tai varpaankynsien bakteereja, itse pelkään hysteerisesti kynsisientä niin pitäisi olla oma lakkapullo varpaille =/ Onko tämä turhaa hysterointia, voisiko kynsisieni levitä sormien kynsiin lakkapullosta?

 4. 4

  sanoo

  Bicy: Ebayta suosittelisin hankintakanavaksi. Suomessa lakkoja saa Kickseistä, mutta sävyvalokoima on varsin pieni (12 sävyä muistaakseni ja uusi kokoelma neljä kertaa vuodessa).

  Jos joku lukija osaa vinkata muita hankintapaikkoja, niin vinkatkaa!

  Plaz^: Joillekin, jotka ovat tilanneet ennen tekstin ilmestymistä on toimitettu ilmeisesti, mutta jotkut ovat saaneet perästä viestiä siitä, ettei lakkoja voida lähettää ja että rahat palautetaan. Toivotaan parasta, että saat lakkasi!

  Nina: Kyllä se kynsisieni varmasti leviää, jos se on, mutta itselläni ei ainakaan ole koskaan moista ollut. Ja jos kynsisieni on, suosittelen sen hoitamista pois heti ensin (sen kyllä näkee, onko sitä).
  Kyllä minä (ja äiti ja kaverit myös) ainakin käyttelen samoja lakkoja ristiin ja jos jaloissa/kynsissä ei ole mitään ongelmia, niin ihan hyvin voi käyttää. Kynsilakka on muutenkin sen verran myrkkyä, etteivät siinä kovin monet pöpöt viihdy (jalkasientä yms. lukuunottamatta tietysti). Eli mielestäni turhaa pelätä. 🙂

 5. 6

  sanoo

  Anonyymi: Kiitos tiedosta! Sijaitseekin muuten ihan tutuilla huudeilla tuo firma. Pitäisikin kysyä jälleenmyyjät sieltä.

 6. 7

  sanoo

  Saanko udella, että miten niin monet kynsilakat pysyvät hyvänä? Luulisi, että ne kuivahtaisivat.
  Minulla lakat eivät kestä yleensä puoltavuotta enempää hyvänä, vaikka putsaan reunat lakasta ja suljen huolellisesti. 🙂 Millaisia nuo China glazen kynsilakat ovat?

 7. 8

  sanoo

  RagDoll: Vanhin OPI:n lakkani on vuodelta 2005 (vai 2004) ja edelleen loistavassa kunnossa. Samoin vuosituhannen alkupuolelta olevat Anytimet ovat edelleen hyviä. En tiedä mistä on kyse, mutta hyvinä nämä ovat pysyneet. Todella harvoin minulta kuivuu kynsilakka. Johtuisiko sitten siitä, että yksittäistä lakkaa ei tule käytettyä kovin usein? Jos käytän jotain Lumenen lakkaa ahkerasti, niin ne kyllä tuppaavat hieman paksuuntumaan loppua kohti. Muiden kanssa ei ole ollut tätä ongelmaa ja tämäkin ratkeaa kyllä ohentajalla.

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Tiedätkö onko 8ty8beautylla samanlaista rajoitusta, pystyykö sieltä tilaamaan China Glazea?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *