Päivä 169: Valoleikkejä

Moni on toivonut postausta valokynän oikeaoppisesta käytöstä ja jälleen kerran toiveenne käy toteen. Tänään siis pidetään pieni tyttöjentuokio valokynän merkeissä.

Valokynän idea on monille ollut hieman epäselvä ja hyvin usein moni pitää valokynää synonyyminä peiteaineelle. Valokynä ei kuitenkaan ole tehty peittämään, vaan nimensä mukaisesti heijastamaan valoa ja luomaan sen avulla optista illuusioita kohotuksesta. Jos et muista tästä postauksesta mitään enää huomenna, niin keskity muistamaan ainakin tämä postauksen tärkein opetus:

Paikka, johon valokynää laitat, kohoaa optisesti ylöspäin.

Valokynää laittaessasi pidä tuo lause mielessäsi. Jos siis levität valokynää näppylän päälle, kohoaa näppy vain entistäkin helpommin huomattavaksi. Jos puolestasi levität valokynää koko silmänalusillesi, saat helposti itsellesi aikaan silmäpussit. Vastaavasti taas valokynän levittäminen poskipäille kohottaa poskipäitäsi. Mieti siis harkiten, mitä kohtaa kasvoista haluat kohottaa!

Tässä pieniä esimerkkejä valokynän konkreettisesta kohdistamisesta:
(Tunnetusti laatukuvina anonyymiteetin ylläpitämisen vuoksi.)

-Valokynää voit käyttää korostamaan poskipäiden korkeimmalla kohdalla nostamassa poskipäitä.
-Pikaliftaus katseesen syntyy, kun sipaiset valokynää kulmaluulle ja kulmakarvan yläpuolelle n. puolivälistä ulospäin.
-Otsalle laitettuna valokynä tuo heleyttä ja kuulautta, sekä tuo esiin pientä ja matalaa otsaa. Itselläni on tosin otsassa jo tarpeeksi pinta-alaa, joten en koskaan korosta sitä valokynällä.
-Valokynää voi myös laittaa nenänvarteen kaventamaan (ja varjostaa sivut siihen sopivalla tuotteella).
-Silmän ulkonurkka on myös sopiva paikka pienelle valokynäpilkulle, sillä se punoittaa usein ja pieni siihen sijoitettu valoefekti kirkastaa katsetta.
-Valokynä toimii loistavasti myös silmänalusilla. Tätä kohtaa tarkennan myöhemmin, sillä tämä on yleisin paikka, jossa valokynää käytetään virheellisesti.

-Alahuulen ja leuan väliin sijoittuvassa mahdollisessa pienessä kuopassa valokynä toimii myös hyvin häivyttäen sitä, samoin ylähuulen ja nenän välisessä ”rännissä”. Punoittaviin ja varjoon jääviin nenänpieliin ja nasolabia-alueeseen (tuo pitkä juonne nenästä viistosti suupieltä kohti) kannattaa myös sipaista valokynää.

-Pienileukainen voi myös sipaista valokynää leukaan korostamaan.

Yleisin syy valokynän hankintaan on tummat silmänaluset, jotka sitten yritetään peittää valokynällä. Heti väärin! Pienet, huonosti nukutun yön merkit voi silmänalusilta kirkastaa valoa heijastavalla tuotteella, mutta ihan kunnon tummuuden häivytykseen ei valokynän pigmentti riitä. Valokynissä kun ei yleensä ole kovin suuresti pigmenttiä, vaikka ne pienen tummuuden peittävätkin. Jos silmänalusesi ovat siis aina tummat, hanki silmänalusille hyvä peiteaine peittämään tummuutta ja sipaise vasta sen päälle halutessasi kevyesti valokynää heijastamaan valoa (oma tämänhetkinen komboni on Estee Lauderin Double Wear ja sen päällä valokynä).

Mihin kohti valokynää sitten silmänalusilla kuuluisi laittaa?
Laita valokynää vain sinne, minne tummuus ja varjo oikeasti tulee. Kun katsot tarkasti, ei tummuus tule kuin tälle alueelle (miinus punoittava ulkonurkka, johon kuvassa myös on sipaistu valokynää):

Vedä siis kevyt viiva valokynää tälle alueelle ja taputtele se iholle niin, ettei selkeitä rajoja enää näy. Muista valokynän kohottava perusidea: Jos laitat valokynää suoraan silmän alle, nostaa se tätä aluetta saaden helposti aikaan illuusion silmäpussista. Jos sinulla jo on silmäpussit, pidä huoli, että levität valokynää vain niiden alle syntyvään varjokohtaan, et niiden päälle. Silmäpussien päälle levittämällä saat aikaan vaan kaksinkertaiset silmäpussit!
Ja jos nyt sanot, että silmänympäryksesti sinertävät myös ulompaa, niin katso tarkasti. Olisiko kyse oikeasti vain läpikuultavista, yksittäisistä verisuonista? Näiden peittämisessä ei valokynä toimi myöskään, vaan ne vaativat peiteaineen.

Oma tämän hetken suosikkivalokynäni hintansa ja laatunsa puolesta on Lumenen Premium Beauty valokynä, joka paitsi leivttyy, kosteuttaa, ja heijastaa valoa hyvin, on myös sen peittävyys parhaasta päästä kokeilemistani valokynistä. Selektiivinen suosikkini on Dior. (Tämä Lumenen Premium Beauty valokynä on muuten juuri lopetettu, joten sitä saattaa bongailla todella halvalla kaupoista. Jos olet valokynää vailla suosittelen kokeilemaan. Myös Lumenen ”tavallinen” valokynä on mainio.)

Ja muista, että kaikki valokynän päälle kaadettu puuteri syö sen valoa heijastavaa ominaisuutta!

Blogini virallisesta aiheesta vielä sen verran, että yksi suihkugeeli loppui vihdoin:

Escadan Magnetism on ihan liian makea hajuvedekseni, mutta suihkugeeli oli aivan I-HA-NA! Juuri sopivan sokerisen makea ja tuoksu jäi iholleni niin pehmeänä ja herkullisena, ettei tottakaan. Harvemmin kuitenkaan viitsin itse sijoittaa suihkueeliin paria kymppiä, joten nautin tästä saamastani lahjasta kyllä täysillä, mutta en itse ihan heti raaskisi ostaa. Tuote oli muutenkin käytännössä mukava, sillä se pesi sopivan hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

Ps. Alan pikkuhiljaa halveksumaan Gloria-lehteä ja sen kauneustoimittajia. Muistatteko, kun aiemmin valitin, kuinka he esittelivät testissään Lumenen irtopuuteria, jonka valmistus oli lopetettu ajat sitten ja jonka hinta oli muutenkin vuosia vanha? Faktoja ei selvitetty ja epäilen asian olevan näin -tuntuma riitti. Uusin kämmi selvisi taas.

Tämä uusin kämmi liittyy Enormous Lashiin. Hehkutin teille, kuinka Enormous Lashin saa palauttaa, mikäli ei ole tuotteeseen tyytyväinen. Nyt kuitenkin kuulin, että Sokokselta olisi todettu Glorian toimittajan tehneen virheen artikkelissaan, jossa tieto mainittiin. Suomessa ei kuulemma olisikaan palautusoikeutta (kuten Jenkeissä), vaan toimittaja oli vain ilmeisesti lukenut tiedon amerikkalaiselta sivulta eikä ollut tarkastanut tietoa maahantuojalta ja lehti julkaisi tämän infon faktana.

Tarkistan asian vielä maahantuojalta ja mikäli toimimattomaksi todettua tuotetta ei tosiaankaan saa palauttaa, olen todella, todella vihainen Glorialle. Voisiko sinne oikeasti laittaa kauneustoimittajajiksi ihmisiä, jotka myös tahtovat ottaa asioista selvää? Täällä ainakin olisi yksi vapaaehtoinen, jota asiat oikeasti kiinnostaisivat! Se, että kauneudenhoito mielletään hömpäksi ei tarkoita, että faktoja ei tarvitsisi tarkistaa…

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Melkoinen kämmi tosiaan Glorialta :-O Tuo on vielä niin kalliskin… Huh! Olen tosin omalta alaltani nähnyt ihan käsittämättömiä virheitä juuri samaisessa lehdessä eli sinänsä en ihmettele yhtään!

 2. 3

  Jenni sanoo

  Kiitos vinkeistä jälleen! 🙂 Voi kerpele tota Gloriaa.. adressi vetämään ja kauneustoimittajat vaihtoon!

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  uu, rakastan tota Magnetism-tuoksua!

  Mä kyllä allekirjoitan samantien adressin "Golden Girl Glorian kauneustoimittajaksi" ;D

 4. 5

  sanoo

  Kiitos valokynätuutoroinnista! Josko sitä nyt nämä opit mielessä uskaltautuisi ostamaan ensimmäisen valokynän… 🙂

  Ohhoh tuota Gloriaa! :O Itse en kyseistä lehteä lue, mutta onhan silläkin oma vankka kannattajakuntansa, jotka seuraavat kauneustoimittajien "tuotekokeiluja" kuin hai laivaa. Todella törkeää toimintaa!

 5. 6

  sanoo

  Ylemmän huulikuvan perusteella sulla on ihan mielettömän kauniin muotoiset huulet (: oon ihan katkera (:

 6. 8

  sanoo

  Argh … bongasin tän sun blogin vasta hetki sitten ja nyt pitäisi löytää jostain aikaa lukea kaikki aiemmatkin jutut, sillä näistä uudemistaki on löytyny jo niin paljon hyödyllistä infoa. Kiitosta vaan vinkeistä 🙂

 7. 9

  sanoo

  Kiitos valokynävinkeistä (nimimerkillä "Valokynävammainen")! Vaan eivät kaikki kosmetiikkamyyjätkään kyllä ole ihan perillä valokynän ihmeistä. Ites hain tummille silmänalusilleni peittoa, minulle tarjottiin valokynää.
  Ja ei kai kukaan nyt niin tosissaan noita naistenlehtiä lue, että vääristä tiedoista olisi mitään varsinaista haittaa?

 8. 11

  Mimi sanoo

  Oma kantani tuohon Glorian juttuun on, että jos todellakin toteat että et ole tyytyväinen tuotteeseen ja rahasi menivät hukkaan, ja koska lehdessä on kerrottu että tuotteen saa palauttaa, niin ottaisin yhteyttä Glorian lehteen ja vaatisin hetiä järjestämään asian. Hehän ovat vastuussa painetusta sanasta, ja jos missään ei ollut mainintaa että tuotetta ei saa palauttaa Suomessa, ja koska tekstissä ei käy ilmi että näin on, minusta olisi heidän vikansa tuo moka, ja heidn velvollisuutensa asia järjestää jos valheellista tietoa levittävät!

 9. 12

  Anonyymi sanoo

  kiitti tuhannesti valokynävinkeistä!

  huhhuh, toi glorian moka on jo aika paha, kun varmaan monet just uskaltaa hankkia tota ripsitököttiä siks että jos ei toimikkaan ni saa rahat takasin.

  olisti kyllä ihan oikeasti aivan täydellinen kosmetiikkatoimittaja, ihan aikusten oikeesti! 😀

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  Gloria lehdellä on nettisvut, joiden kautta voi jättää anonyymisti palautetta. Kerrothan meille, mitä maahantuoja vastasi…

 11. 15

  Anonyymi sanoo

  pitääkö valokynä laittaa siis jälkeen meikkipuuterin(jota käytän)? 😮

 12. 16

  Nina sanoo

  Nämä meikkiohjeet ovat LOISTAVIA, paljon käyttökelpoisimpia kuin monet lehtien vinkit kun selität miksi kuuluu levittää esim mattaa aurinkopuuteria varjostamiseen… Olen oppinut huikeasti blogistasi, nimenomaan tuon matan aurinkopuuterin, irtopuuterin oikeaoppisen käytön ja eri vippojen eroja ja nyt valokynän oikeaoppisesta käytöstä – nyt selvisi miksi joinakin päivinä valokynällä onnistun häivyttämään ja joillakin päinvastoin korostamaan, eikä kyse tainnutkaan olla kuun asemasta maahan nähden 😀 Olen sörkkinyt mielialasta riippuen valokynää välillä tuohon puolikaarikuoppaan, välillä koko silmänaluselle kolmionmuotoisesti ja välillä vain sinnepäin vähän sinne, vähän tänne – ja tulokset ovat olleet sen mukaisia…

  Kävin ostamassa tuon Premium Beauty -valokynän, ainakin testerin perusteella sen koostumus on huikeasti parempi kuin kulttituotteen YSL:n valokynän, paljon voidemaisempi eikä leviä holtittomasti (+ hinta ja peittävyys OLI parempaa). Eli kiitos vinkistä! Muillekin tiedoksi että ainakin Hgin Anttilasta saa kyseistä kynää (lähtöhinta joku 22 e paikkeilla) nyt alle 12 euron.

  Piti kysyä vielä auringon ja kesän tullessa että kun rasvaat kropan koko ilta ja levität ilmeisesti aamulla vielä aurinkovoidetta, niin eikö sun ihosta tule klähmäinen? Minulle tämä on toistaiseksi ongelma, normaali ihoni muuttuu ihan lähmäiseksi tuplavoitelusta vaikka aurinkovoide ei olisikaan kosteuttava. Eikä sen tehot ilmeisesti riitä jos ne levittäisi illalla kun 8 tunnin välein pitäisi levitellä…

 13. 17

  Anonyymi sanoo

  Tuli mieleen yksi postausidea, en tiedä kuinka sinua kiinnostaisi sitä toteuttaa koska se ei suoraan liity blogiisi meikkien tai tuotteiden, mutta kylläkin kauneuden puolesta… Noh, yrittänyttä ei laiteta: olisiko sinulla vinkkejä ihon hoitoon sisäisesti, eli esimerkiksi olisi mukava kuulla ruokavaliostasi, paljonko vettä juot, käytätkö vitamiineja yms.. Kauneus kun kuitenkin lähtee sisältäpäin.:)

 14. 18

  sanoo

  Mitenkäs muuten, onko Crocs-balleriinojesi salaisuus säilynyt? 😉 Siis jos työkaverisi ovat kerta löytäneet tämän blogisi niin eikö kukaan heistä ole lukenut postausta joissa hehkutit crocsejasi ja kuinka työkaverisi eivät tule tunnistamaan niitä Crocseiksi?

  Ei tarvi julkaista… 😉

 15. 19

  sanoo

  Erika: Hienoa, että oli hyötyä! 🙂

  Nea/ Fashioned in Finland: Oli vähän paha kämmi, sillä moni lukee Gloriaa kuin raamattua. :/

  Jenni: Kannatan! Ei vaan, virheitä sattuu, mutta ärsyttää, etteivät tarkista paremmin.

  Anonyymi: Ehkä tyydyn leikkimään teidän omaa toimittajaanne täällä. 😉

  HooCee: No niin, kyllä sinä nyt viimeistään uskallat sen hankkia! 🙂

  Silja: Voi kiitos! 🙂

  Divella: Olisin itsekin ehkä harkinnut kauemmin ostopäätöstä, jos olisin tuon tiennyt, enkä rynnännyt heti kauppaantulo päivänä ostoksille. (Ketä minä huijaan, olisin minä sen silti juossut hakemaan!) 😉

  Ashta: Ole hyvä, nyt vaan lukumaratooni pystyyn. 😉

  Sirpale: Valokynä on sellainen helppo ratkaisu, mutta ei toimivin kylläkään.
  Harmi, että monet kyllä lukevat ja uskovat vaistenlehtien juttuihin kovasti ja jos myyjä on eri mieltä lehden kanssa, on myyjä yleensä heistä huono myyjä. Pienet jutut kuten eri sävyt yms. eivät yleensä haittaa, mutta nuo kaksi mainitsemaani olivat jo selkeitä mokia, jotka haittaavat myös myyhien työtä.

  valeria: Kiitos. 🙂

  Mimi: Jos toteaisin, ettei tuote toimisi, niin varmasti naputtelisin Glorialle katkeran viestin. Toivotaan kuitenkin, että tuote toimii, eikä valitukseen ole aihetta. 🙂

  Anonyymi: Eipä mitään, hyvä jos hyödytti.
  Harmittaa tosiaankin niiden puolesta, joita tuo palautusoikeus juuri rohkaisi tuotteen ostamaan. Toivottavasti kaikki saavat hyviä tuloksia kuitenkin.

  Anonyymi: Trust me, jos ei tuote toimi niin jätän kyllä ihan nimelläni kiukkuista postia. 😉

  Meri Anna Maria: Blogi varmasti jatkuu, sillä ostolakon ideasta on tullut enemmän elämäntapa kuin vaan projekti. 🙂

  Anonyymi: Valokynä ja meikkipuuteri ovat siitä kenkku pari, että ne eivät vaan oikein sovi yhteen. Jos laitat valokynää ensin ja heität sen päälle peittävän ja mattaavan meikkipuuterin, katoaa valokynän valoaheijastava ominaisuus ja tuote on ollut turha. Jos taas yrität levittää valokynää puuteripohjan päälle, ei lopputulos yleensä ole hyvä. Nämä eivät vain sovi yhteen oikein.

  Nina: Hienoa, että vinkeistäni on ollut hyötyä oikeasti! 🙂 PB valokynä on tosiaankin aivan loistava myös koostumuksensa puolesta.
  Rasvaan kropan illalla, mutta koska en ehdi olla päivisin auringossa (enkä olisi, vaikka ehtisinkin), en levitä aamulla kropalleni aurinkovoidetta. Laitan aurinkovoidetta vasta sitten, kun oikeasti olen auringossa. Jos laittaisin aamulla aurinkovoidetta, kävisin ennen sitä luultavasti suihkussa.

  Anonyymi: Ihan hyvä idea ja voisin jossakin välissä sitä toteuttaa lisää, jos keksin jotain lisättävää. Oletko nimittäin huomannut tätä aiempaa postausta: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/04/paiva-72-sisaista-kosmetiikkaa.html
  Tämä valottaa ruokavaliotani jonkun verran, mutta kyllä minäkin herkuttelen ja lipsun, enkä kesällä ole ollut niin tunnollinen (terveisin Voisin elää jäätelöllä).
  Käyttämiseäni ravintolisistä yms. voisin kyllä hieman kertoilla jossakin postauksessa. 🙂
  Ihanaa, että esitätte juttutoiveita!

 16. 20

  sanoo

  Sanni: Blogini löytäneet olivat entisiä työkavereitani, eivät nykyisiä, joten blogini on vielä pysynyt heiltä salassa. 🙂
  Koska olen hirveä hölösuu, en tietysti malttanut olla heti julistamatta Crocsieni mukavuutta. 😉
  Ovat kyllä olleet mainiot ja joku jopa suunnitteli mahdollisesti hankkivansa samanlaiset!

 17. 21

  sanoo

  Kertoisitko GG oman mielipiteesi L'Orealin Touche Magique -kynään: Onko se peite- vai valokynä?? Alunperin ostin sellaisen itselleni valokynäksi, mutta huomasin sen toimivan parhaiten tummiin silmien alusiin (onneksi itselläni ei ole todella tummat silmän aluset, kaipaavat vain hieman kirkastusta). Kun ostin vanhan loputtua uuden kynän eri liikkeestä, huomasinkin että sitä myytiin peitetuotteena. Kumpaa se nyt oikeasti on?

 18. 22

  sanoo

  Jana: Peittäväksi valokynäksi tuo on ilmeisesti sitten virallisesti tehty. Muistaakseni olen itsekin naureskellut telineessä lukevaa peiteainetekstiä: ei ihmekään, että tuotetta käytetään miten sattuu. Keltapohjainen sävy toimii hyvin tummilla silmänalusilla ja punapohjainen taas on enemmän korostussävy.
  Kovin valoa heijastava tuo ei kyllä ole, joten peiteainetta se lähinnä muistuttaa melkeinpä.

 19. 23

  Anonyymi sanoo

  Tämä saattaa olla typerä kysymys, mutta pakko selvittää kuitenkin. Siis: Tavallinen meikkipohjani on Maybellinen nestemäinen meikkivoide + Rimmelin matta kivipuuteri. Missä välissä valokynää kuuluisi käyttää? Olen kokeillut sekä ennen että jälkeen puuterin: jos käytän valokynää ennen puuteria, tuntuu kuin sen vaikutus "häviäisi", jos taas jälkeen puuterin, meikki sotkeentuu. Vinkkisi?

 20. 24

  sanoo

  Anonyymi: Valokynä ja puuteri eivät ole pari, eli niitä ei käytetä samalla alueella. Laita ensin meikkivoide, sitten valokynä ja jätä puuteroimatta alueet, joille valokynää laitoit. Puuterin päälle valokynä ei tosiaan levity siististi ja puuterin alle laitettuna sen valoa heijastavasta ominaisuudesta ei ole enää mitään hyötyä. 🙂

 21. 25

  sanoo

  Hei vaan, luetkohan tätä ketjua enää.. Noh laitetaan kysymys anyway. Eli minua siis kiinnostaisi tietää, näin valokynä ja poskipuna noviisina, että miten noita kahta käytetään yhtä aikaa? Siis jos laitan poskipunan pitkin poskipäitä keskelle päin niin samalle poskipäälle, posken korkeimpaan kohtaan pitäisi laittaa valokynäkin. Miten se onnistuu? Minulla on pyöreä naama ja pulleat posket joten pieni liftaus olisi paikallaan mutta toisaalta haluaisin joskus punata poskeni muutenkin kuin pinnistellen.

 22. 26

  sanoo

  Saary: Eipä tuo yhdistelmä oikein onnistukaan, eli sopivin yhdistelmä olisi ensin poskipuna, ja sitten korkeimmalle kohdalle sipaisu puuterimaista valoa tuovaa tuotetta. 🙂

 23. 27

  sanoo

  Kiitos paljon noista valokynävinkeistä! Tuon silmäjutun tiesinkin jo (eli ei suoraan silmän alle ja sit tohon nurkkaan), mutta muut olivat uusia asioita ja joo. Kiitos kovasti tästä. Auttoi ainakin mun kohdalla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *