Päivä 167: Villintää ja hallintaa

Saan usein (onneksi vielä toistaiseksi hymyissä suin kirjoitettuja) kommentteja siitä, kuinka ilkeä olenkaan, kun villitsen täällä hehkutuksillani teitä tuhlaamaan rahanne ja hankkimaan suosittelemiani tuotteita.

Lohdutukseksi voin kuitenkin sanoa, että ette ole ainoita villitsemiäni ihmisiä. Huomasin juuri nimittäin, että villitsin itse jopa itseni! En ollut hetkeen käytellyt mineraalipohjiani ennen mineraalipostaustani, sillä olin tosiaankin yrittänyt käyttää ensin vanhenevat, nestemäiset pohjani pois. Kun sitten tein aiheesta postauksen, villiinnyin taas itsekin täysin, enkä ole postauksen tehtyäni enää muuta tahtonutkaan nassuuni laittaa. Että kiitos vaan taas, Golden Girl, kun villitset ja yllytät meitä kaikkia!

Päätin itse siirtyä meikkipohjissani lähes täysin vain pelkkien mineraalipohjien käyttöön. Yritän päästä eroon muista meikkipohjistani ja valokynistäni yms. pikkuhiljaa ja toivon, ettei minulla parin kuukauden kuluttua enää muita pohjatuotteita olisikaan. Tavallisia irtipuutereitani aion kuitenkin vielä toistaiseksi käyttää mineraalipohjan kiinnittämiseen, sillä ne ovat toimineet siinä erinomaisesti. Yhden nestemäisen meikkivoiteen, peiteaineen ja valokynän ajattelin toistaiseksi pitää itselläni varalla.

Ehkäpä tämä on alku siihen puhtaampien kosmetiikkatuotteitten käyttöön siirtymiselle?

Tämän villitsemisen negatiivinen puoli on tietysti se rahanmeno, mistä tekin olette täällä valitelleet. Tahtoisin nimittäin hankkia pari uutta sivellintä ja pari uutta tuotettakin tahtoisin tietysti. Varmaa on, että ostan nyt jo pitkään himoitsemani pari bareMineralsin sivellintä. En ole aiemmin raaskinut näitä hankkia, koska bareMineralsit eivät ole olleet vakkarikäytössä, mutta nyt kun otan ne vakiokäyttöön, täytyy kaikkien siveltimienkin tietysti olla kunnossa. Hankintalistalla ovat siis olleet jo pidemmän aikaa ainakin Angeled face brush ja Maximum Coverage Face Brush sekä siveltimien puhdistukseen tarkoitettu bareMineralsin oma shampoo ja pikaputsaava suihke.

Luultavasti laajennan tuotevalikoimaani bareMineralsin osalta myöhemmin, mutta vasta tarkan harkinnan jälkeen. Ei siis mitään ex tempore -hankintoja, jotka jäävät vain laatikkoihin pyörimään. Ostolakkoni ideana kun on nimenomaan ollut opettaa minut ostamaan tuotteita järjellä, ei tunteella. Onneksi olen sisäistänyt tämän ajatuksen jo melko hyvin. (Eilen mainitsemani OPI:n ihana kynsilakka on kummitellut yhä mielessäni ja kävin sitä taas tänään kurkkimassa, mutta jätin edellenostamatta. Mitä tahdonvoimaa ja mielenhallintaa!)

Mutta bareMinerals pohdinnoista ihan muihin asioihin taas. Ehkä villitsemiseni ei sittenkään ole kovin vaikeaa, sillä eilen aamulla minut villitsi jo pelkkä tämä näky:

Oh my, yhdestä poskipunastani paistaa jo pohja! Tällaista näkyä ei minun meikkivatastoissani ole nähty vuosiin (vai onkohan nähty koskaan?), joten olen hyvin, hyvin innoissani. Tulisikohan tästä ensimmäinen koskaan loppuun asti kuluttamani poskipuna?

Tuote on L’orealin poskipuna, joka ei ole laadultaan mitenkään erikoinen eikä sävykään ole ollut mikään ihan mieletön (101 Hint of Rose, valikoimista poistunut. Lorkulla on Suomessa melko huono sävyvalikoima tässä laadussa muutenkin. ) Aion kuitenkin käyttää tämän tunnollisesti loppuun ihan vaan siitä ilosta, että kerrankin saisin poskipunan loppumaan. Tähän vaiheeseenkin pääsyssä on jo tosin mennyt ikuisuus, eli tuskin tulee ihan hetkeen loppumaan tuo…

Kuluuko teiltä usein poskipunia loppuun?

Tätyy kuitenkin varoa, etten nyt innostu liikaa tuhlailemaan tätä ja vedä poskipunan annostelussa övereitä. Yksi pahimmista meikkimokista on mielestäni poskipunaöverit. Minulle äiti on teini-iässäni opettanut, että poskipunaa on silloin sopiva määrä, kun toisen poskia katsottuaan jää miettimään, että olikohan sillä poskipunaa vai tulikohan punoitus omasta takaa. Siinä vaiheessa, kun osaat nimetä tarkasti, missä kohdassa kasvoja poskipunaa on, ollaan yleensä överitilassa.

Näihin kuviin ja näihin haaveileviin tunnelmiin on tältä päivältä hyvä lopettaa. Viikonloppuna on muuten tulossa paljon toivottu valokynäpostaus, joten käykäähän kurkkimassa!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Mitä muita mineraalipohjia olet kokeillut? Tuo bareminerals paketti on aika hintava, joten onkohan jotain muuta vaihtoehtoa?

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Oi ihanaa, olin juuri aikomassakin toivoa vinkkejä valokynistä ja niiden käytöstä. Toinen toiveeni liittyy aurinkopuuteriin. Niin yksinkertaista kuin sen käyttö varmasti onkin, haluaisin vähän tarkemmat ohjeet sen käyttöpaikoista kuin "no poskiluiden alle ja vähän joka paikkaan". Itselläni on aurinkopuuteri, jossa on vierekkäin kolmea eri sävyä. Jos aihetta ei riitä paria lausetta pidemmälle, olisin kiitollinen vastauksestasi vaikka tähän kommenttiboksiin.

  Sun blogi on aivan mieletön. Mulla on blogilistassa 10-15 blogia ja yksi ainoista / ainoa, jonka tekstin käyn aina lukemassa, kun selaan suosikit läpi. Kirjoitat asiantuntevasti, mielenkiintoisesti ja elävästi. Mukana myös mahtavia huumorinpilkahduksia. Kiitos tuhannesti!

  P.S.: Lopeta tuo mineraalipohjahehkutus, teet minut(kin) hulluksi! Yritän parhaillaan järjestellä elämääni muuttoa varten, joten en kaipaa yhtään ylimääräisiä rahareikiä. En ole vielä mennyt linkittämillesi sivuille tutustumaan tuotteisiin. Tahdonvoimaa, tahdonvoimaa!

 3. 3

  sanoo

  "Yksi pahimmista meikkimokista on mielestäni poskipunaöverit."

  Poskipuna- ja aurinkopuuteriöverit = kauhukaksikko!

  Tämän kevään ja kesän aikana olen nähnyt ennätysmäärän aurinkopuuteriövereitä, siis ihan oikeasti :I! Varsinkin nuoremmilla meikkaajilla, mutta myös ihan aikuistenkin kasvoilla.

  Häivyttäminen on ilmeisesti ollut tuntematon käsite, kun vastaan kävelee poskia joissa menee karkeasti sanottuna ruskea paksu viiva tai epämääräinen pyörittämällä tehty "kasa".

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Itsellä on käytössä vain yksi MUS:n poskipuna ja kun sitä päivittäin käyttää, niin alkaahan se pohjakin näkyä. Kohta pitää harkita uuden punan hommaamista. 😉

 5. 5

  sanoo

  Mulla on ollut puoli vuotta käytössä lähes loppu oleva aurinkopuuteri. On pikkuhiljaa alkanut nyppimään kun ei se koskaan lopu kokonaan xD Ostin talvella jo uudenkin, mutta onhan toi entinen käytettävä ensin loppuun. Mie käytän kaiken lisäks päivittäin varjostamiseen aurinkopuuteria joten en ymmärrä miten toi ei lopu :DDD

 6. 6

  sanoo

  Hei kiitti hyvästä poskipunavinkistä. Oon aina miettiny, että kuinka näkyvästi sitä pitäsisi laittaa =) Övereitä ei kyllä ole päässyt tapahtumaan, sen verran hillitty meikkaaja kuitenin olen 😀

 7. 7

  Katja sanoo

  Itse olena aika lailla sun vastakohta, itse käytän kaiken järjestelmällisesti loppuun, ennen uuden aloittamista. Saatan toki ostaa jo varastoon jos edellistä tuotetta on alle puolet jäljellä =)

  Mulla on aina ollut tosi huono iho ja nyt olen siirtynyt kokonaan luomutuotteiden käyttöön ihonhoidossa ja meikissä. Mutta vielä ainakaan en ole ollut ihan hirveen tyytyväinen luomumeikkivoiteeseen, joten tilasin nyt ton baremineralsin, toivottavasti se ei ainakaan huononna tilannetta.

 8. 8

  Alisa sanoo

  Hei! En ole varma oletko tehnyt jo tällaisen postauksen, mutta olisi kiva kuulla ammattilaisen mielipide meikkausjärjestyksestä! Suurin osa ihmisistä aloittaa varmasti meikkivoiteesta mutta esim. Raili Hulkkosen kirjassa esiteltiin toisenlaisen koulukunnan näkemystä…

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Moikka! Haluaisitko sanoa mielipiteesi Coastal Scentsillä myynnissä olevasta mineraalimeikkipohjasta? Tässä INCI lista, näyttää melkein samalta, kuin bareMineralsin, mutta ei ihan.
  Titanium Dioxide, Sericite, Iron Oxides, Rice Powder, Boron Nitride, Kaolin Clay, Mica, Ultramarine Blue

  Minulla oli tuosta näytekoko, joka oli tismalleen ihoni värinen, joten jos INCI on kunnossa, niin tilaan kyllä koko purkin!

 10. 10

  sanoo

  Oletko kokeillut MAC:n siveltimiä mineraalipohjan tekoon? Eroavatko paljonkin BareMinerals-siveltimistä?

  Itse olen ihastunut MAC:n kabukiin (182), joka on äärettömän pehmeä ja aivan täydellinen mineraalipohjan tekoon. Jenkeissä käydessäni ostin kokeeksi paljon hehkutetun EcoTools -siveltimen, joka on jopa vieläkin pehmeämpi, kuin MAC:n sivellin (ja huomattavasti halvempi, alle 10 $/sivellin!), mutta sitä en ole vielä hirveästi ehtinyt testailemaan.

  Toinen lempparisiveltimeni on myöskin MAC:lta – skunkkisivellin (187), joka on mielettömän monikäyttöinen. Sillä voi tupsutella primerin, peiteaineen, irtopuuterin, poskipunan, aurinkopuuterin ja jotkut jopa tekevät itse pohjankin sillä!

 11. 11

  sanoo

  Poikaystävä ehdotti bitchslap-poskipunaa, tulee halvaksikin. 😀 Idea sai alkunsa reunan "kivipuuteri"-sanasta, josta hän ei ymmärtänyt yhtään mitään. =)

 12. 13

  sanoo

  Heips, sulla oli viimeisimmässä kirparissas tällainen myynnissä IsaDora Mineral Foundation Powder? Oletko myynyt sen jo? Kun kyseisessä postauksessa ei ainakaan lukenut että olisit sen myynyt?

 13. 14

  sanoo

  Voi että siun kanssas! Erityisesti tämä kohta;

  "Tiedättekö, mikä bareMineralsin pohjassa muuten on kaikkein parasta sen kaiken muun erinomaisuuden lisäksi? Ehdottomasti se, että toisin kuin muut meikkipohjat, se ei suttaannu hikoillessa ja paranee vaan päivän mittaa. Sain itselleni aikaan kevyen hien ja siinä, missä tavallinen meikkivoiteella ja puuterilla tehty pohja lähtisi vain suttaantumaan, muuttuu tämä ihon rasvojen ansiosta aina vaan kauniimmaksi sulaessaan iholle"

  ..Villitsi minut täysin! Sehän kuulostaa juuri minulta! Levittelen siis aamulla sinnetänne jauhetta joka kiinnittyy sitten päivän mittaan ja kun muut ovat suttailleet omansa pois minä loistan muutenkin loistava kuntoisen ja sävyisen ihoni, (jota on lisäksi sävytetty tasaisemmaksi) kanssa. Rimmelin stay matte meikkipuuteri rupesi olemaan niin lopussa että alkoin hajoilemaan rasiassa ja muuttumaan pieniksi rakeiksi. Päätin mennä tänään kauppaan ostamaan harjaa jolla saisin ne jauheet ja rakeet siveltyä iholle mutta päädyinkin ostamaan maybellinen mineraalijauhe meikkipuuteria. Kun sen harjan saa kylkiäisenä.

  Eli; en malttanut odottaa kahden edellisen meikkivoiteenkin loppumista vaan ostin mineraaleja kiinnostuksen ja harjan vuoksi jotta saan meikkipuuterin jämät kulutettua.

  Lisäksi sanoit että aidot mineraalit ovat jauhemaisia. Mitä paskaa sitten tämä maybellinen nestemäinen meikkivoide, lumenen mineraalikivimeikkipuuteri jne jne on?

 14. 15

  sanoo

  Lyyrine: Nestemäiset "mineraalimeikkivoiteet" ovat ihan tavallisia nestemäisiä meikkivoiteita, joissa on vain mineraaleja sekoitettu koostumukseen mukaan.
  Tule sitten ihmeessä kertomaan, miten tuo Maybellinen mineraalisekoitteinen pohja pidemmällä käytöllä toimii, kiinnostaa kovasti. On ollut parhaan tuntuinen noista markettien mineraalipohjaväkerryksistä. 🙂

 15. 16

  sanoo

  mh, olen itse käyttänyt tuota Maybellinen mineraalijuttua vähän yli viikon ja se on kuivattanut mun ihoa ihan mielettömästi ja olin bongailevinani mahtavan määrän silikoneja INCIstä. D: Ehkä se kuuluu asiaan, sillä jos tämä naamaan kuivuus ja siitä seuraavat näppylät ala helpottamaan niin on pakko vaihtaa meikkipohjaa taas.. BM:n mulla ei ikinä ole varaa, mutta kovasti himottaisi MaxFactorin meikkipohjan INCItsekkailu. Jää nähtäväksi.

  Plus halusin kokeilla tuota hamppukäsirasvaa ihan vain siksi että olit niin rakastunut siihen ja koen että meillä on melko samanlaiset odotukset kaikilta kosteusvoiteilta ja voin sanoa että olen nyt jo rakastunut, voisin lisätä tuotta koko ajan vaikka onkin melko tuhtia! Kiitos siis sulle, oot mahtava. ♥

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Voiko sulle laittaa noita omien tuotteiden INCI-listoja "arvosteltavaksi"? Mua hieman epäilyttää pari oman tuotteeni inciä, "pahikset" sieltä ehkä osaisin bongata (sun yhden postauksen perusteella), mutta mites ne "hyvikset"…?

  Kuinka pitkään tuo baremineralsin setti suunnilleen kestää normaalikäytössä?

 17. 18

  sanoo

  g: Voi hyvinkin kuivattaa ihoa, sillä tuo on taas vain noita mineraalisekoitteisia eikä mitään oikeaa varsinaista mineraalimeikkiä.
  Max Factoria en missään tapauksessa suosittele, sillä se on todella hileistä suorastaan (ei kuulasta hohotoa vaan hilettä) eikä sillä voi saada peittävyyttä millään (minkä kouluttajakin totesi ja saman totesin itsekin. Sisältö on kyllä muistaakseni 95% mineraaleja, mutta se ei takaa hyvää tulosta. Tämä jakaa huonoimman "mineraalimeikin" sijan kokeilemani Lorealin kanssa, tosin eri syistä.
  Hamppu käsivoide on tosiaankin ihana, kivaa että tykksit! 🙂

  Anonyymi: Laita ihmeessä tulemaan, voin kyllä katsoa sitä. Tosin täältä voit itsekin selata INCI-listan aineet läpi: http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary.aspx
  Omiin ja muihin kokemuksiin perustuen setin mineraalipohjat kestävät kumpikin 2-4 kk, eli 4-8kk käyttömääristä riippuen. Täysikokoinen pohja kestää yleensä sen 6-9kk.

 18. 19

  sanoo

  Ohhoh, pahoittelen, unohdin kokonaan vastata pariin aiempaan kommenttiin. 🙂

  Anonyymi: En osaa suositella mitään muuta, sillä muihin en ole ollut yhtä tyytyväinen. Kannattaa siis tutkia netistä muiden suosituksia ja kommentteja, Lily Lolo ja Everyday minerals ovat esimerkiksi olleet suosittuja.

  Anonyymi: Yritän saada aurinkopuuterista ihan konkreettisen postauksen aikaan johonkin väliin. 🙂
  Kyllä sinunkin järkkymätön tahdonvoimasi vielä järkkyy ja lankeat mineraaleihin…bareMinerals on nimittäin ihan mieletön. 😉

  Panda: No joo, tuo kauhukaksikko on kyllä se kaikkein pahin. 🙂

  Katja: Minäkään en ole innostunut nestemäisistä luomimeikkivoiteista, koska silikoni on niissä lähes välttämätöntä ainakin ihan pieninä määrinä. Ilman sitä ei pohjasta vaan tule nestemäisellä oikein kaunista. Kokeile ihmeessä bareMineralseja, ovat ihan toista luokkaa! 🙂

  Alisa: Tuosta voisin kyllä kirjoittaa, kiitos ideasta. 🙂

  Anonyymi: Ei tuossa mitään pahaa ole, mikäli ihosi ei ole kuivuuteen taipuvainen. Normaalista sekaiholle varmasti ihan hyvä tuote.

  Kotikisu: Valitettavasti minulla ei ole yhtään MACin sivellintä, sillä olen yrittänyt pitäytyä MAC-vimman ulkopuolella helposti kosmetiikasta villiintyvän luonteeni vuoksi. 😉

  Miss Foxy: 😀

  Mmari: En osaa yhtää sanoa pidänkö ja jos pidän, niin koska.

  Beatamarie: On vielä myynnissä. Laita vaikka sökhöpostia, jos tahdot ostaa. 🙂

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  Kiitos INCI-linkistä! Täytyy alkaa tutkailemaan tuolta 🙂

  Tässä kuitenkin olisi tämä yksi, kyseessä on jalkavoide, kovin "raikastava" ts.silmät vuotaa kun tätä laittaa, niin mentholista on:

  aqua, glycerin, paraffinum liquidum, PPG-15 stearyl ether, cetyl alcohol, dimethicone, cyclopentasiloxane, glyceryl stearate SE, menthol, ceteareth-20, glyceryl stearate, phenoxyethanol, stearic acid, cyclohexasiloxane, glyceryl polymethacrylate, parfum, methylparaben, carbomer, propylparaben, allantoin, citrullus vulgaris seed oil, sodium hydroxide, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol, propylene glycol, bht, ci 16035, ci 17200

  vaikuttaa vähän ihmeelliseltä ehkä?

 20. 22

  sanoo

  Anonyymi: Aika perusjalkavoiteelta tuo minusta näyttää sisältönsä puolesta, ei mitään yllättävää tai erikoista. Mentholia vaan on ilmeisesti vähän reilummin, jos oikein silmissä tuntuu. 🙂

  milipili: On kyllä hyvä vaalea aloittelijan sävy, jonka kanssa on hankala tehdä mokia. 🙂

 21. 23

  sanoo

  INCI villintymistä siis! Tässä maybellinen mineraalimönjä.

  ZINC OXIDE, POLYETHYLENE, BORON NITRIDE, DIMETHICONE, PTFE, SYNTHETIC WAX (wax? vahaa?), ACRYLATES COPOLYMER, LAUROYL LYSINE, CETYL DIMENTHICONE,ALOE BARBADENSIS/ ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, TRIMETHYLISILOXYSILICATE, TRIISOCETYL CITRADE, ISOPROPYL TITANIUM TRIISOSTEARATE, TOCOPHERYL ACETATE, CHAMOMILLA RECUTITA EXTRACT / MATRICARIA FLOWER EXTRACT, [+/- MAY CONTAIN MICA, CI 77891/ TITANIUM DIOXIDE, CI 77163/BISHMUTH OXYCHLORIDE, CI 77499, CL 77492, CL 77491/ IRONOXIDES, CL77007/UTRAMARINES]. F.I.L D294571/1)

  Mitä nuo suuret välit tuolla välissä ovat?

 22. 24

  sanoo

  Lyyrine: Voi luoja tuota Maybellinea, tuossa on taas hyvä esimerkki siitä, että mitä tahansa voi kutsua mineraalimeikiksi, kun siihen vaan lykkää sekaan mineraaleja!
  Zinc Oxide on sentään mineraali, mutta incissä toisena oleva polyeteeni (polyethylene) on sitä samaa muovia, josta esimerkiksi kauppakassit ja shampoopullot tehdään. Boron Nitride on synteettinen, talkkiin rinnastettava aine ja sitä sitten seuraakin silikoni. PTFE on tuttavallisemmin teflon ja synthetic wax on keinotekoinen vaha. Acrylates copolymer on kalvonmuodostaja. Lauroyl lycine jo hieman sentään hoitaakin, mutta sitä seuraa jälleen silikoni. Trimethylsiloxysilicate onkin sitten jälleen silikoni, Triisicetyl citrate ilmeisesti täytelöittää koostumusta ja Isopropyl Titanium Triisostearate on synteettinen emulgoija. Lopuksi tulee sentään e-vitamiinia ja kamomillaa. Väriaineissa tuossa on sentään mineraaleja.
  Eli tuolla meikillä ei ole "oikeiden" mineraalejen kanssa oikeastaan mitään muuta tekemistä, paitsi harhaanjohtava nimi. 🙂

 23. 25

  sanoo

  Kiitos ja voi vittu! (Ja kasa muita kirosanoja). Minnekkähän lähettäisin nyt todella vihaista postia että pistin rahat hukkaan kun sillä summalla olisin voinut kartuttaa bare minerals säästöjä.

  Olettaen että olet niidenkin incin lukenut ja ne ovat todella 'THE niitä' ja 'THE täydellisiä aitouksia'

 24. 26

  sanoo

  Lyyrine: Lohdutukseksi voin sanoa, että monet ovat tuosta kuitenkin tykänneet, vaikkei tuolla olekaan tosiaankaan sisällön puolesta näköjään mitään tekemistä aitojen mineraalimeikkien kanssa. Kiitos kuitenkin kun näpyttelit sisällön nähtäväkseni.
  BareMineralsien incit ovat juuri niin hyviä kuin olen tuotteiden hehkuttanut olevankin: Meikkipohjassa on vain viittä ei raaka-ainetta ja kaikki mineraaleja.

 25. 27

  sanoo

  Tympäs koko yön ku mielikuva maybellinestä on hymyn huulille saava. Tulee naisellinen olo ja luotto siihen merkkiin että "noi on niitä laadukkaita"

  Ja myyvät tuollaista eritettä harhaan johtavalla nimellä.

 26. 28

  katska sanoo

  Hei puhutteko siitä maybellinen jauhemaisesta mineraalimeikistä vai jostain nestemäisestä? Onko mitään kokemuksia jauhemaisesta, jos siis nestemäisestä puhutte?

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *