Päivä 163: THE Puuteripostaus

Muutama lukijani on kaipaillut vastauksia erilaisista puutereista ja niiden käyttötarkoituksista. Ihan siltä varalta, että useampikin teistä kaipaa asiaan tarkennusta, päätin pyhittää niille oman postauksensa.

Kivipuuteri on varmasti se kaikkein tutuin tapaus, jonka lähes jokainen neiti ottaa käyttöön jo ala-asteella. Koska tuote on kuitenkin nimeltään puuteri eikä peiteaine, ei sitä ole tehtykään peittämään, vaan lähinnä vain poistamaan kiiltoa ja rasvaisuutta. Jos siis tarvitset punoittaville poskille tai silmänalusille peittoa, niin hanki peittämiseen tarkoitettu tuote äläkä vain yritä kasata paksua puurerikerrosta ihollesi (kuten olen huomannut monien yrittävän tehdä).
Kivipuuteri saattaa yksinään käytettynä myös kuivattaa ihoa (suosi esimerkiksi talkittomia koostumuksia), joten ole tarkkana.

Kivipuutereita myydään sekä sävyllisinä että sävyttöminä. Sävytön vaihtoehto on oma suosikkini, sillä moni sävyllinen vaihtoehto tummuu, kun sitä laitetaan jo rasvaiselle iholle kiillon poistoon. Sävytön kivipuuteri ottaa vain kiillon pois, mutta ei jätä iholle mitään väriä.

Itse suosin kivipuutereissa yleensä edullisempia vaihtoehtoja, sillä käytän näitä niin vähän ja harvoin. Kivipuuterin oikeana käyttötarkoituksena on nimittäin vain meikin korjailu ja mahdollisen kiillon poisto kodin ulkopuolella.

Hyviä kivipuutereita löytyy esimerkiksi seuraavilta sarjoilta:
-Dior (irtopuuterin koostumus on pressattu kivipuuteriksi)
-Estee Lauder (hienojakoinen ja pitää hyvin mattana)
-Lumene (hienojakoinen ja kevyt)
-Natural Code (hienojakoinen ja melko hyvin mattana pitävä)
-Rimmel (todella mattainen lopputulos)

Irtopuuteri on se tuote, jota puolestaan käytetään kotona, kun meikki aamulla (tai mihin vuorokauden aikaan tahansa) tehdään. Irtopuuteri on hienojakoisepaa kuin kivipuuteri, ja siksi sillä kiinnitetty meikkivoidepohja paitsi näyttää siistimmältä ja kevyemmältä, myös yleensä kestää paremmin. Irtopuuterin voi levittää iholle joko siveltimellä tai sittenvipalla: sivellin antaa kuulaamman ja kevyemmin puuteroidun lopputuloksen, vippa puolestaan matamman.

Itse olen ehdoton samettivipan ystävä (en siis minkään rimpuloiden tai muidenkaan möhkäleiden) ja rakastan Diorin irtopuuterin mukana tulevaa ihanaista , samettista vippaa. Kun irtopuuterin painelee iholle tällaisella vipalla, tulee kerroksesta ohut, mutta mattainen. Erikseen näitä vaan on myynnissä harmittavan vähän.

Irtopuutereita on sekä sävyllisiä että sävyttömiä vaihtoehtoja ja itse suosin sävyttömiä, sillä ne vain kiinnittävät meikkivoiteen ja pitävät kiillon poissa muttamatta mitenkään meikkipohjan sävyä. Periaatteessa värittömiä on kahta eri laatua: translucent (valoa heijastava) ja transparent (mattaisempi), mutta valitettavan usein näitä termejä käytetään vain toistensa synonyymeinä eikä nimi aina takaa lopputulosta.

Harmittavan moni edullisempi sarja on lopettanut irtopuuterinsa. Hyviä irtopuutereita ovat esimerkiksi:
-Dior
-Estee Lauder
-Clinique (erinomainen hinta-laatu -suhde!)
-Rimmel

Cliniquen irtopuuteri ansaitsee erityismaininnan, sillä siinä on tavaraa huomattavasti enemmän kuin muiden valmistajien irtopuutereissa, 35 grammaa, eikä senreilun 30 euron hintakaan ole paha. Sanottakoon kuitenkin vielä, että puuterimaisten tuotteiden grammamääriä ei kannata sokeana tuijotella, sillä mitä hienojakoisempaa tuote on, sitä kevyempää se myös on. Grammat eivät siis aina kerro suoraan sitä, kuinka paljon tavaraa rasiassa itseasiassa on.

Meikkipuuteri puolestaan on kiireaamujen pelastaja. Siinä missä kaksi edellistä puuteria vaativat alleen kaverikseen meikkivoiteen tuomaan peittävyyttä, on meikkivoiteen peittävyys jo yhdistetty meikkipuuterin puuterimaiseen lopputulokseen. Et siis tarvitse kuin yhden tuotteen ja lopputulos syntyy kiireessä nopeasti sutien. Helppoa ja kätevää, mutta lopputulos ei ole aina yhtä kevyt ja luonnollinen kuin meikkivoiteella ja irtopuuterilla erikseen käytettyinä.
Moni puuterimainen meikkipuuteri toimii sekä kuivalla että kostealla sienellä levitettynä: kuivalla tulee kevyempi peittävyys, kostealla puolestaan voimakkaampi peittävyys.

Meikkipuutereita löytyy sekä puuterikoostumuksella, että voidemaisina. Voidemaiset tuotteet ovat levitettäessä vielä voidemaisia, mutta muuttuvat iholla puuterimaisiksi. Melko makuasia (ja ihostakin toki riippuu) kummanlaisista tykkää.

Meikkipuuteri on muuten tuote, jossa hinta ja laatu menevät todella usein käsi kädessä. Selektiivisten sarjojen meikkipuuterit ovat ihan omaa luokkaansa verrattuna edullisempiin, sillä niiden jättämä jälki on paljon ohuempaa, mutta kuitenkin peittävää. Suosittelen joskus kokeeksi ostamaan esimerkiksi Lumenen sijaan hieman kalliimpaa ja vertaamaan eroa. Oma vanha ehdoton suosikkini oli peittävyytensä vuoksi Max Factorin meikkipuuteri, mutta Dioria kokeiltuani en enää edes tohdi katsoa Maxiin päin.

Hyviä meikkipuutereita:
-Max Factor (jos jotain edullista on pakko suositella)
-Dior (Ihana!)
-Clinique Almost Powder Makeup (nimensä mukaisesti todella luonnollinen)

Moni on myös kysellyt aurinkopuuterin eroa tavalliseen puuteriin nähden.

Aurinkopuuterin ideana on tuoda iholle päivettynyttä sävyä, eli sen funktio on ihan eri kuin kiiltoa poistamaan ja meikkiä kiinnittämään tarkoitetun kivi-/tai irtopuuterin.
Aurinkopuuterin laadusta (matta vai helmiäinen) riippuu, mihin kohtaan sitä voi kasvoilla laittaa.

Perusideana on, että aurinkopuuteria voi sipaista kasvojen korkeimpiin kohtiin, eli niihin paikkoihin, joihin aurinkokin helpoiten osuu. Tällaisia paikkoja ovat poskipäät, nenänvarsi, otsa ja leuka. Jos aurinkopuuterissa ei ole voimakasta shimmeriä, voi sitä myös sipaista kevyesti koko kasvoille tuomaan sävyä ja heleyttä. Korostan kuitenkin, että sipaista, eli ei värittää koko kasvoja. Itse levitän aurinkopuuteria ensin poskipäille ja sitten sipaisen loput siveltimeen jääneet aineet mualle kasvoihin, jolloin lopputulos on kevyt ja luonnollinen.

Mattaisempaa aurinkopuuteria voi käyttää myös kasvojen muotoiluun (mikäli sävy ei ole liian punertava tai oranssinen), eli sitä voi levittää esimerkiksi poskiluun alle, nenän sivuille, leuan alle, kasvojen reunoille… ÄLÄ käytä helmiäistä sisältävää aurinkopuuteria näille varjokohdille, sillä helmiäisen ideana on nostaa ja tuoda esiin aluetta siihen osuvan valon avulla. Helmiäinen ei siis toimi poskilla varjostuksissa, vaan saa aikaan vain sen, että poskipäät näyttävät valahtaneen turhan alas tai sitten poskien pyöreys ihan vaan korostuu.

Aurinkopuuterin käytössä kannattaa muistaa, että pieni on kaunista. Lähde siis kevyellä määrällä sävyä ja lisää tarvittaessa. Aurinkopuuteri näyttä iholla kauniilta ja luonnolliselta, kun se vain korostaa kasvoja ja tarvittaessa kevyesti muotoilee. Siinä vaiheessa, kun kasvoja katsomalla osaa tarkasti kertoa, missä kohti aurinkopuuteria on (häivyttämättömät rajat, liian vahvat vedot), ei näky ole enää kaunis vaan liioiteltu.

Hyviä aurinkopuutereita:
-Lumene (mattainen sävy sopii vaalealle iholle loistavasti, helmiäinen puolestaan on juuri sopivan shimmerinen)
-Natural Code (Yksittäisessä sävyssä on sopivasti shimmeriä, poskipunan kanssa yhdessä oleva puolestaan on hyvin monikäyttöinen)
-Dior
-Clarins

Sitten on vielä korostuspuuterit, jotka toimivat osittain samoissa paikoissa kuin helmiäistä sisältävät aurinkopuuterit, eli eteenkin poskipäillä ja nenänvarressa, mutta myös esimerkiksi kulmaluulla. Jos teen kunnon meikin, laitan mattaisen aurinkopuuterin poskiluun alle, poskipunan poskiluuta pitkin ja korostuspuuterin sitten poskipäiden korkeimmalle kohdalle. Esimerkiksi nenää saa myös optisesti kavennettua laittamalla korostuspuuteria kevyesti nenänvarteen ja mattaista aurinkopuuteria nenän sivuille.

Korostuspuutereita on harmittavan vähän myynnissä varsinkaan edullisemmilla sarjoilla. Loistavia korostustuotteita löytyy kuitenkin näiden joukosta:
-Dior Shimmer Powder
-Lancome Blush subtil highliter
-Make Up Store Sparkling Loose Powder

Tässä vielä erinomainen havainnollistava kuva meikkiguru Kevyn Aucoin kirjasta korostusten ja varjostusten oikeista paikoista:

Itse teini-iässä meikkaamaan opetellessani tulostin tämän kuvan ja teippasin peiliini kiinni ja jo alkoivat mennä valot ja varjot kohdilleen.

Myös mineraalipohjat ovat kiinnostaneet monia, mutta niistä minulla olisi niin paljon sanottavaa, että niille on pakko pyhittää oma postauksensa. Tähän postaukseen totean vaan, että täydellisessä mineraalipohjassa on yhteen purkkiin ängettynä tavallaan meikkivoide, puuteri, peiteaine ja valokynä ja lisänä vielä hoitotehoa, eikä yhtään ylimääräistä ainetta, vaan pelkkiä mineraaleja. (BareMinerals!)

Ja ennen kuin syntyy riitaa totean, että nämä ovat vain minun omia näkökantojani. Juu juu, juuri se teidän käyttämänne puuteri peittää paljon ja juuri sinulle se sopii hyvin ihan vaan yksinäänkin käytettynä. Käyttötapoja ja mielipiteitä on yhtä monia kuin käyttäjiäkin, joten en lähde väittelemään. Nämä ovat tosiaankin vain omia mielipiteitäni ja itse toteamiani asioita.

PS. Enemmistön mielipide oli selkeästi kannallani: Postauksia tulee jatkossakin olemaan useampia samalla sivulla, eli mitään muutoksia ei tehdä. Samalla sain palautetta blogini ulkonäöstä. Osa toivoi, että elävöittäisin blogiani laittamalla taustakuvaa tai tekemällä hienon bannerin ja osa taas oli tyytyväinen nykyiseen, pelkistettyyn ulkomuotoon. Itse viihdyn pelkistetyssä ulkomuodossa ja pyrin pitämään huomion bloigni sisällössä, en taustoissa yms. Värikkäät taustat ja muut ovat minun makuuni liikaa, mutta ehkäpä saan jonkun mukavan bannerin kehiteltyä joskus kun inspiraatio iskee Kiitos teille kaikille, jotka kerroitte mielipiteenne ja annoitte palautetta, kaikki kommentit olivat hyvin tervetulleita!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ainako täällä sinun blogissa pitää roikkua 😉 ???? Oikeasti: KIITOS! Uskomattomia vinkkejä, kivoja ideoita yms.

  Btw. pidä blogisi ilme yksinkertaisena. Luen mieluummin asiaa kuin tsekkailen taustakuvia, bannereita tms.

  Onko BareMinerals "hyvä"? Itse kokeilin kerran (ammattilainen levitti iholleni plus teki kaiken "oikein") ja jotenkin päivän aikana ihoni ärtyi, kuivui ja näytti rumalle -ei yhtään luonnolliselle. Minä koukutuin Diorin mineraalimeikkivoiteeseen (en tiedä onko juuri se-nude tms. kun en jaksa käydä katsomassa) – hassua.

  Nyt auringossa ruskettuneena olen miettinyt, jos antaisin mahdollisuuden BareMineralsille. Tosin lomaillaan ensin ja katsotaan parin viikon päästä tilanne uudelleen!

 2. 3

  sanoo

  N: Samaa minulta kyselee myös wannabe-insinööri… eli myös minä roikun täällä usein, tosin eri asioilla kuin te. 😉
  BareMinerals on loistava, mutta iholta menee pari viikkoa tottua siihen. Oma ihoni näytti ekoina päivinä samalta, kuin mitä kuvailit, mutta tilanne parani ja iho meni aina vaan parempaan kuntoon. Teen aiheesta kunnon postauksen lähiaikoina! 🙂

  Anonyymi: Varsin hyödyllinen kuva tosiaankin. 🙂

 3. 4

  sanoo

  Mun ikisuosikkimerkkini kivipuuterissa on Lumene, pölypuuterissa (kuten siskoni asian ihanasti ilmaisee) Clinique, aurinkopuutereissa ehdottomasti Guerlain ja korostuspuuteri on Make up storen, eli aika hyvin natsasi mielipiteet sun omien kanssa! Meikkipuuteria en taida omistaakaan.

 4. 5

  sanoo

  Pari kuukautta sitten tilasin Bare Mineralseja ja olin kyllä saman tien ihan myyty! Heitin kaikki "normaalit" meikkipohjat kaapinperälle enkä ole niitä vielä takaisin kaivannut. Meikkipohjat ovat kyllä todellisia all-in-one tuotteita ja ne ovat tehneet ihostani tosi hyväkuntoisen, ystävänikin ihan ihmetteli. Toinen mikä on parantanut ihoani on Bare Mineralsin Skin Rev-er Upper. Odotan innolla mineraalipostaustasi!

 5. 6

  sanoo

  Kiitos kovasti näin hyödyllisestä postauksesta!

  Minkälaista/merkkistä puuteria suosittelisit tällaiselle sekaiholle? Muuten naama on joskus joistan kohdista jopa kuiva, mutta usein melkein heti puuterin laittamisen jälkeen alkavat nenän (ja otsan) alueet kiiltää… Kokeilen silloin tällöin joitakin meikkivoiteita, mutta eivät ole nekään oikein auttaneet. Pohjana on siis usein Vichyn Normaderm Pro Mat kasvovoide (ainakin näin kesäisin, kun siitä suojakerroinkin löytyy) ja päälle sitten Lumene Natural Coden puuteria. Okei, tässä on heti virhe, että laitan suoraan kivipuuteria… Eli millaista irtopuuteria suosittelisit? Niihin kun ei ole koskaan tullut tutustuttua.

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Itse inhoan tuijotella taustakuvia tms. blogeissa, mutta banneri voisi olla aivan kiva, ei liikaa jää tuijottelemaan. Kiitos jos joskus väsäilet sellaisen 🙂
  Ihanaa että pidät blogisi tällaisena rullattavana. Kiitos. 😀

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Kiitos tästä postauksesta! 🙂 Siitä oli suuri apu. Innolla odottelen sitten sitä mineraalimeikkien postausta. :))

  Ja minun mielipiteeni on että tämä ulkoasu on juuri hyvä. Blogin sisältö on se pääasia, eikä se ulkonäkö. Ja koska sinun blogissasi on sisältö hyvä, ei ulkonäönkään tarvitse olla mitenkään kummallinen. 🙂

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  bareminerals on täydellinen!nestemäisten meikkivoiteiden pullomeren jälkeen löysin VIHDOIN iholleni sopivan tuotteen, kyllähän tuossa pari vuotta vierähtikin! toivottavasti pian tulisi se postaus niistä, omistatko muuten barelta sellaista kaksiosaista korostusväriä vai mikähän se oli, siitä olisi kiva kuulla lisää:o

 9. 10

  sanoo

  Yksinkertainen on kaunista, niin tässä blogissakin, joten en ainakaan itse toivo mitään taustakuvia tänne!

  Hyvä postaus! Ehkä vielä jonain päivänä ihmiset sisäistävät tosiaan sen ettei aurinkopuuteria tarvitse laittaa "vauhtiraidoiksi" poskille, eikä sitä puuteria tunkea kiloittain naamaan! ;D

  Odottelen vielä sitä mineraalimeikkiasiaa, itsekin kokeillut pari kertaa mutta mutta… 😀

 10. 11

  sanoo

  Kiitoksia paljon näistä vinkeistä! Mulla on ollutkin ongelmia puutereiden kanssa, kun tuntuu että käytin ihan väärin, mutta en näköjään käyttänytkään. 😀 Sainpahan lisävinkkejä ja vieläpä hyviä sellaisia.

  Ja mun mielestä tämä tausta on ihan hyvä tällaisenaankin, joku banneri vois ehkä olla kiva, mutta toisaalta en kovin usein hengaile pitäen sivua pelkästään bannerin kohassa, tätä tekstiähän tässä luetaan eikä sitä 🙂

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Tuo Diorin puuterivippa on ehkä ylellisintä mitä olen tuntenut kasvoillani, mutta koska se on niin pieni, käytän useimmiten isoa samettivippaa meikkipohjan tekoon. Miten pidät puuterivippasi puhtaana?

  Olisiko hyviä seerumivinkkejä? Saa olla halpista tai kalliimpaakin. Oma Lumenen seerumi (valkoinen pumppupullo, vaaleansiniset tekstit) on loppu, enkä erityisemmin pitänyt siitä. Kosteutusteho ei ollut riittävä, eikä se tuntunut erityisen raikkaalta ja hoitavalta iholla. Pidän seerumista, jonka koostumus on melko nestemäinen ja sen täytyy todella tuntua tehokosteuttavalta iholla!

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Jes! Vihdoinkin tajusin mikä ero näillä kaikilla puutereilla on. Suuri kiitos! 😀 Voisitkohan tehdä joskus juttua silmämeikkikynistä ja muista sellaisista? Minkä merkkinen rajauskynä on sopiva vähän herkemmälle silmälle/iholle? Mikä pysyy parhaiten ja ei tule sellaista "suttuisen" näköistä? 🙂 Itselläni nimittäin silmät alkavat vuotaa todella helposti (ilmeisesti johtuu nykyisestä rajauskynästäni) ja silmämeikistä tulee silmien vuotamisen takia helposti suttuinen..

 13. 14

  sanoo

  Kiitos upeasta postauksesta! Tämä selvensi hirveästi. On hienoa lukea asiantuntijan tekstejä aiheesta 😉

  Ulkoasuasiaa sen verran, että jokin yksinkertainen ja hillitty banneri voisi olla hieno lisä ja jonkin todella vaalean taustavärin voisit laittaa (kermanvärinen? Pastellisävyinen, puuterinen vaaleanpunainen?), muuten tämä on oikein hieno tällaisenaan.

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Mitkä kivipuuterit olisivat sävyttömiä? Onko esim. Lumenen, Natural Coden tai Rimmelin kivipuutereissa sävytön vaihtoehto?

  Jos Natural Codella ei ole sävytöntä kivipuuteria, niin mikä niistä sävyistä olisi vaalea keltapohjainen?

  Olisi muuten kiva lukea tämäntapainen postaus myös parista muustakin tuoteryhmästä, nimittäin peiteaineista ja erilaisista hohto/korostustuotteista. Niiden valinnassa ja käytössä eri tarkoituksiin on varmaan monella hankaluuksia.

  Kiitos tosi hyvästä blogista, kommentoin tänne nyt ensimmäistä kertaa.

  t. M.

 15. 16

  sanoo

  Tästä oli paljon apua, tosin en edes ennen tämän lukemista tiennyt tarvitsevani kaikkea tätä tietoa. Varmistan vielä, että ymmärsin oikein. Helmiäishohtoinen siis kuuluu mallikuvassa noille valkoisille kohdille?
  Toiveena olisi vielä meikkausohjeita silmälasi-ihmisille 🙂

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Hei, olisi kiva jos voisit tehdä jonkun kynsipostauksen. Eli miten kynsiä pitäisi viilata, mitä kynsinauhoille kuuluisi tehdä yms. 🙂

 17. 18

  sanoo

  Kiitos taas tästä(kin) postauksesta! Usein on käynyt mielessä, että ONNEKS on sun blogi olemassa, aina oppii jotain uutta! 🙂

  Itse käytän ainoastaan mineraalimeikkejä, joten jään innolla odottamaan mineraalipostausta! Onko sulla kokemusta muistakin mineraalimerkeistä? Esim. Meowista, Lily Lolosta, Lumieresta ym.? Jos on, niin mielelläni kuulisin sun kommentteja eri merkeistä!

  Blogin ulkonäön suhteen olen enemmistön kannalla eli ehdottomasti pelkistetty ja aikuismaisempi versio ilman häiritseviä taustaräpellyksiä.

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  Hei,
  Osaisitko antaa vinkkejä minkälainen puuteri minulle sopisi? Mulla on ongelmana sekaiho + paljon oransseja pisamia. En tahtoisi peittää pisamia meikin alle vaan päinvastoin korostaa niitä, mutta iho-ongelmat ja kiillon tahtoisin piiloon. Kiitos tosi paljon jos vastaat! 🙂

 19. 20

  sanoo

  Kaneli: Ihana sana tuo pölypuuteri. 🙂

  Cvalda: Katsohan siis huomenna postaukseni. 😉

  Ssu-: Etkö siis käytä puuterin alla mitään meikkivoidetta? Voisit tutustua ihan vaan pelkkiin hoitotuotteisiin ja ihon "mattaajiin" puuterin sijaa, jos tahdot vain kiillon pois. Katso huominen postaukseni mineraalipohjasta, voisi olla sopiva sinullekin. 🙂

  Anonyymi: En ole itse innostunut vielä bareMineralsin kaksiosaisesta korostajasta, mutta johtunee ehkä vain siitä, että korostustuotteita on jo valmiiksi tarpeeksi. 🙂

  Anonyymi: Itse pesen vippani kerran viikossa marsei-saippualla ja hyvin pysyy kunnossa ja puhtaana.
  Itse en ole myöskään löytänyt mitään loistavaa tehokosteuttavaa seerumia (esimerkiksi Biothermin ei tuntunut tarpeeksi kosteuttavalta), joten jos joku muu osaa jotain suositella, niin vinkkejä otetaan täälläkin vastaan! 🙂

  Anonyymi: Voisin vaikkapa tehdäkin. Ensihätään voin kertoa, että ihan Lumenekin on juuri ottanut valikoimiinsa hellävaraisen automaattisilmämeikkikynän, jonka pitäisi sopia herkillekin silmille.

  M.: Lumenen sävy 1 on sävytön, Rimmeliltäkin pitäisi sävytön löytyä. En ole ihan varma, onko tuo käyttämäni Natural Coden sävy 10 sävytön, mutta siltä vaikuttaisi. Sävy 11 on muistaakseni vaalea ja keltapohjainen (jos en nyt ihan väärin muista).

  janmau: Juurikin näin. 🙂 Katsellaan sitä silmälasipostausta, itselläni kun ei ole laseja eikä kellään ystävälläkään niin ei pääse demostroimaan.

  Anonyymi: Katsohan tämä kynsipostaukseni ensihätään: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/07/paiva-151-viimeisen-paivan-tapinat-ja.html

  Kotikisu: Hienoa, että tästä on ollut hyötyä. Katsohan huominen postaukseni mineraalipohjista. 🙂

  Anonyymi: Myös sinua suosittelisin katsomaan huomisen postauksen mineraalipohjista. 😉

  Mineraalipohja ja huomisen postaus näyttäisi olevan tänään vastaus kaikkeen. 😉

 20. 21

  Anonyymi sanoo

  Lisäisin listaan vielä puuteripaperin, onko sulla siitä kokemuksia? 🙂 Mä olen sitä joskus käyttänyt, ja kivasti silläkin saa kiillon pois.

 21. 22

  sanoo

  Anonyymi: Puuteripaperi on kyllä kätevä keksintö. Itse tosin tykkään enemmän kiillonpoistopapereista, joista ei jää puuteripintaa ja jotka vaan ottavat kiillon pois (esim. Clinique). Myös Ritzlat muuten käyvät tähän tarkoitukseen. 🙂

 22. 23

  Anonyymi sanoo

  Tämä nykyinen ulkoasu on yksinkertaisen tyylikäs ja hieno, ei tarvitse mitään taustavärejä tai bannereita!

 23. 24

  sanoo

  MAhtavan tietopitoinen postauus, selvensi ihan todella mitä eroja kaikilla puutereilla oikein on. Itselläni on käytössäni Maybelinen Pure. Foundation Mineral meikkivoidepuuteri, sellainen vipalla levitettävä. Olen ihastunut ihan täysin tähän yhdistelmään, koska sillä saa pienen siloituksen kasvoille näin kesä aikaan. Mulla on kasvojen iho voinut paljon paremmin sen jälkeen kun aloin käyttää tuota, koska sillä saa niin ohuen kerroksen. 🙂

 24. 25

  Anonyymi sanoo

  Voi, tämäpä oli mukava postaus! En malta odottaa mineraalipohja postausta!

 25. 26

  Anonyymi sanoo

  Hienoa että joku kirjoittaa blogia muutenkin kuin vain itselleen toitottaen joka välissä "mitään ehdotuksia blogia koskien on turha jättää, kirjoitan tätä itselleni". Olen saanut täältä paljon hyviä vinkkejä, kiitos! 🙂

 26. 27

  sanoo

  Täytyy heti aluksi sanoa että sun blogi on ihan mahtava! :)parhaimmat vinkit löytää tääältä ja sulla on mukava ja hauska tyyli kirjoittaa. Mutta tosiaan kysyisin,että onko sulla jotain hyvää tuotetta suositella reilusti rasvaiselle iholle?On tultu kokeiltua monenlaisia meikkivoiteita yms. puutereita,mutta aina päivän aikana naama menee rasvaseks,suttuseks ja meikki on kamalan näkönen :/kiitos sulle jo etukäteen !:)

 27. 28

  sanoo

  m: Esimerkiksi Estee Lauderin Double Wear on sellainen, josta voisit pyytää näytettä ja kokeilla ihan ihollesi. Myös Cliniquen Superfit voisi olla yksi vaihtoehto.
  Kannattaa kiinnittää erityistä huomiota meikin pohjustukseen ja kosteusvoiteeseen. Hyvä meikinpohjustaja tai vastaava pitää ihoa mattana (esim. Clinique Pore Minimizer T-Zone Control) ja esimerkiksi Clarinsilta löytyy loistava Ultra-Matte lotion (kosteusvoide), joka pitää kiiltoa hyvin poissa ja parantaa näin meikin kestoa hoitaen ihoa samalla.
  Rasvaisen ihon omistava kollegani on tykännyt paljon myös Estee Lauderin Double Wear -kivipuuterista.
  Käy ihmeessä kyselemässä näytteitä noista ja kokeile. Jos eivät ole yhtään avuksi, niin kerro hieman, mitä olet ennen käyttänyt ja miallaisin lopputuloksin, niin ehkä osaisin neuvoa vielä jotain parempaa. 🙂

 28. 29

  sanoo

  Voi ei miten hyviä vinkkejä sulta saa! Alotin lukemaan tätä sun blogia alusta asti (oon vasta tässä menossa :D) mut monta kertaa on pitäny jo kirjottaa ylös kaikkia asioita täältä (esim. must have rintsikkavarasto, ne silikonien nimet joita meikeissä on sekä tää lista). Uskomaton blogi, miks en oo aikasemmin tätä löytäny! Kiitos!

 29. 30

  sanoo

  "Jos siis tarvitset punoittaville poskille tai silmänalusille peittoa, niin hanki peittämiseen tarkoitettu tuote äläkä vain yritä kasata paksua puurerikerrosta ihollesi (kuten olen huomannut monien yrittävän tehdä)."
  Ehm… Tätä on yritetty, mutta onneksi se ei sentään hirveän paksu ole ollut :–D

 30. 31

  sanoo

  Löysin tän blogin jokunen viikko sitten, ja nyt oli pakko alkaa kelata taaksepäiv ja lukea kunnolla! Eli siis mitä mieltä olet millaista minun kannattaisi käyttää. Ihoni on helposti rasvoittuva, varsinkin nenän "ulkoreunoista" ja kiiltelee helposti. Otsa eikä posket sitten olekaan ongelma.. Mieluiten käyttäisin meikkipuuteria tai bb voidetta tai mikä nyt olisikaan sellainen nopea, helppo ja kestävä. Halpakin ois plussaa 😀 tällä hetkellä on käytössä ollut rimmelin stay matte, mutta tämän kanssaa saa olla parin tunnin välein nenää puuteroimassa… Lisäksi käytän erikseen peitevoidetta finneillä, ja valokynää.

 31. 32

  Anonyymi sanoo

  mulki on samantyyppinen ongelma. Eli mulla o rasvottuva iho ja se kiiltää helposti. en haluis käyttää mitään kokokasvoille levitettävää maskimeikkivoidetta. jotai bb voidetta esim. ettisin. tiiäks mikä ois hyvä ja melko halpa ja löytys sävy vähän ruskettuneelle iholleni? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *