Päivä 157: Koodien purkamista ja salatieteitä

Muistatteko, kun silloin ennen vanhaan vielä kaikista Lumenenkin tuotteista löytyi selkeästi parasta ennen -päiväykset, joista saattoi tuotteen tarjouskorista poimiessa päätellä, kannattiko tuotetta ostaa enää? Eikö olekin harmi, ettei kaikesta kosmetiikasta enää löydy näitä päiväyksiä? (Laki vaatii parasta ennen- päivayksen vain tuotteisiin, jotka säilyvät korkeintaan 30 kuukautta valmistamisen jälkeen). Päiväykset on nykyään korvattu pienellä kuvalla, joka ilmaisee vain, kauanko tuote säilyy avattuna: (12M eli 12 kuukautta):

Tämä merkintäkään ei vaan valitettavasti kerro meille yhtään mitään siitä, kauanko tuote on yhteensä seissyt avaamattomana eri varastoissa ja kaupan telineessä. Eikö olisikin kuitenkin mukavaa tietää, koska tuote oikeasti on valmistettu?

(Yleensä tuote muuten säilyy avaamattomana pari vuotta ja siihen päälle avattuna pakkauksessa esitetyn ajan. Pakkausmerkintäkään ei muuten takaa, että tuotteen koostumus säilyy täydellisenä koko aikaa, sillä se takaa vain, kauanko tuote säilyy varmasti käytön kannalta ihmiselle turvallisena. Jos tuotteen koostumus siis muuttuu esim. löysemmäksi lyhyemmässä ajassa kuin säilyvyys avattuna -merkintä ilmaisee, ei tuote silti välttämättä ole virheellinen.)

Tiesitkö, että pakkauksessasi on eränumero, joka voi paljastaa sinulle jopa tarkan valmistuspäivän? Eränumero on yleensä itse tuotteen tarralapussa tai jossakin kohdassa tuotetta sekä painettuna tuotteen pahvikotelossa. Eränumeroa ei ole merkitty selkeästi, sillä sen ei oleteta olevan kuluttajalle mikään tärkeä tai merkittävä tieto, mutta jokaisesta pakkauksesta se kuitenkin löytyy.

Tämä Estée Lauderin irtopuuterin pakkausmerkintä paljasti minulle, että suoraan maahantuojalta minulle loppukeväästä 2009 toimitettu irtopuuteri onkin itseasiassa valmistettu marraskuussa 2007. Todella tuoretta tavaraa siis suoraan maahantuojalta!

Tämä huulipuna on ollut minulla jo useita vuosia ja olenkin miettinyt, että kuinka vanha se oikeastaan onkaan. Koodin avaaminen paljastaa, että tuote on valmistettu 26.10.2005. Melko vanha puna jo siis!

Diorin Graphic Lights- viisikon pakkaus puolestaan kertoo, että tuote on valmistettu vain kuukautta ennen sen ilmestymispäivää, eli huhtikuussa 2009.

Kuinka noita koodeja sitten luetaan? Monella valmistajalla on oma taktiikkansa ujuttaa koodin omat salaiset lukunsa, mutta nämä minä olen oppinut:

Estée Lauder -konserinin merkit (Estée Lauder, Clinique, MAC…) käyttävät kolminumeroista eränumeroa.
Koodin ensimmäinen kirjain tarkoittaa valmistuserää, eli A on kuun ensimmäinen erä, B on kuun toinen erä ja niin edelleen.
Toinen numero tai kirjain tarkoittaa tuotteen valmistuskuukautta. Luvut 1-9 tarkoittavat kuukausia tammikuusta syyskuuhun ja kirjaimet A lokakuuta, B marraskuuta ja C joulukuuta.
Koodin kolmas numero tarkoittaa valmistusvuotta, eli 5 tarkoittaa 2005, 6 tarkoittaa 2006 jne.

Diorin koodissa meille kuluttajilla ovat tärkeintä kaksi ensimmäistä tunnusta. Ensimmäinen numero kertoo valmistuvuoden, eli 8 on 2008, 9 on 2009 jne.
Toinen tunnus on kirjain, joka kertoo valmistuskuukauden. A on tammikuu, B on helmikuu jne. Jostain syystä i-kirjain jätetään kokonaan välistä ja n-kirjaimen kohdalta kuukaudet alkavatkin sitten taas alusta (N on tammikuu, O on helmikuu, P on maaliskuu jne.) .

L’oreal (L’oreal, Lancome, Biotherm, Helena Rubinstein, Vichy, Garnier…) kertoo eränumerossaan kaikkein eniten.
Ensimmäinen tunnus kertoo tuotteen valmistuspaikan (tätä en osaa avata sen enempää ja minulle onkin aika sama, missä Ranskan ym. tehtaassa tuote on tehty).
Toinen tunnus puolestaan kertoo valmistusvuoden: A=2004, B=2005, C=2006, D=2007, E=2008 ja F=2009.
Viimeiset numerot puolestaan kertovat, kuinka monentena päivänä vuotta tuote on valmistettu. Esimerkiksi siis MC067 -merkintä pakkauksessa kertoo, että se on valmistettu vuoden 2006 67. päivänä, eli tarkemmin sanottuna 8.3.2006.

Clarinsin eränumeron ensimmäinen numero puolestaan kertoo tuotteen valmistusvuoden. (Jos joku osaa avata Clarinsin koodia enemmän, niin jaa ihmeessä tietosi!)

Aika jännää salatiedettä, vai mitä?

Jos et jaksa alkaa laskeskelemaan, löydät tästä linkistä laskurin, joka laskee puolestasi. Laskurissa on myös muutamia muita merkkejä, joita en maininnut (niiden järjestelmiä en ole itse vielä selvittänyt). Huomasin kuitenkin, ettei laskuri osaa laskea ihan kaikkea, eli esimerkiksi Diorin palettien valmistuskuukaudet se osaa laskea vain M-kirjaimeen asti, mutta ei tiedä, että kuukaudet alkavat alusta N-kirjaimesta. Myös L’orealin, Body Shopin ja YSL:n tuotteiden kanssa oli epäselvyyksiä.

Tutkitteko omia tuotteitanne? Yllättikö jonkun valmistusajankohta teidät?

PS. Miksi pakkauksissa sitten muuten oikeasti on eränumero? Jokainen valmistuserä numeroidaan (looginen tapa on tietysti suositeltavaa) ja jokaisesta erästä otetaan talteen verrokkikappale. Kun sitten esimerkiksi asiakaspalautuksena tulee koostumukseltaan pelkkää vettä oleva meikkivoide, voidaan sitä verrata helposti erän verrokkikappaleeseen ja tutkia, mahtaako koko erässä olla sama vika. Tarkemmin en verrokkikappaleen hyödyistä tiedä, mutta jos joku teistä tietää, niin kertokaa ihmeessä.

Jos muutenkin löysit postauksen väittämistä virheitä tai haluat täydentää tietoja, niin ilmaiset itseäsi vapaasti kommentti-kentässä!

Kommentit
 1. 1

  Pippi sanoo

  Kiitos! Ostin siis kirpputorilta käyttämättömän, vuonna 2007 valmistetun Biothermin Eau D'énergie -vartalovoiteen ja -tuoksun yhteensä kolmella eurolla. Pelkäsin niiden olevan paljon vanhempia, vaikka koostumus ja tuoksu onkin yhä priimaa.

  Miten mulle tuli yhtäkkiä kutina, että joku kosmetiikkafirma pyytää kohta sulkemaan sun blogin, kun kuluttajat saa liikaa sisäpiirintietoa! 😀

 2. 4

  sanoo

  Taidat olla ajatusten lukija, juuri eilen pohdin tätä asiaa! Oma Diorin meikkivoide on nimittäin mennyt todella kummalliseksi (möykkyiseksi/rakeiseksi) ja ostin sen vain kuukausi sitten. Meikkivoiteessa on painettu eränumero 9P02 (jos nyt osasin oikeaa kohtaa katsoa) ja sehän tarkoittaisi, että tämä on valmitettu tänä vuonna maaliskuussa. Pitänee mennä kysymään ostopaikasta, että onko tuo ihan ok… =o/

  Kyseessä siis Diorskin Nude meikkivoide, jos satut tietämään siitä jotain? Alkuun meikkivoide oli hyvää ja tasaista mutta viime viikolla huomasin levittäessä "rakeita". Ensin luulin että meikkisieneni oli hajoamassa ja siitä irtosi nypyrää iholle, mutta ei, kyllä ne "rakeet" on tuossa meikkivoiteessa. Harmittaa, jos on viallinen tuote! Kai siitä siinä tapauksessa silti hyvitystä saa, vaikka onkin ostettu kuukausi sitten?

 3. 5

  Anonyymi sanoo

  Olen tykännyt tosi paljon Lushin tuotteista ja yksi syy on se, että tuotteista näkee heti milloin ne on tehty + kuka ne on tehnyt :)! Muuten, siellä on aika ihania tuorekasvonaamioita (jotka on siis max. jotain viikon ikäisiä, nii mulle ainakin viime käynnillä uskoteltiin), joita kantsii kokeilla, tuli vaan mieleen tuosta aikaisemmasta kasvonaamiopostauksesta.

 4. 6

  sanoo

  Tämä oli varmasti INCI-sanaston lisäksi hyödyllisn ja informatiivisin postaus jonka sisältämää tietoa en kyllä koskaan olisi jaksanut etsiä itse, eli kiitos valistuksesta.

  Jenkeissä on käsittääkseni ihan normaalia, että firmat lahjoittavat tuotteitaan bloggareille ja tavallisille tallaajille jotta saisivat viidakkorummun avulla markkinoitua tuotteitaan. Varmasti parempi markkinointimetodi, sillä ei kai juuri kukaan usko enää ripsivärimainosten 300% lisää volyymiä!- toitotuksiin… Eikös mainostoimistotkin tutkineet, että nainen luottaa parhaan ystävänsä suositteleman tuotteen toimivuuteen enemmän kuin mihinkään muuhun suositukseen? Sinä taidat nyt sitten olla meidän kaikkien virtuaalinen best friend 😉

  Käytätkö muuten mitään kotikonsteja kauneudenhoidossa? Esim. kurkkuviipaleita kosteuttamaan kasvoja tms? Sitä vaan, että ovatko nämä pelkkiä urbaaneja legendoja vai toimivatko nämä kikat oikeasti?

 5. 7

  sanoo

  Täältä saa hyvää infoa 🙂
  Muuten, Avonin tuotteissa on valmistuspäivä painettuna, ihan ilman salakoodeja 😉 Noh mä olen vähän puolueellinen, olen konsultti 😀

 6. 8

  sanoo

  Salatieteitä ei tarvitse ollenkaan, jos ostaa Lushin tuotteita. Minulla on tässä kädessäni Lushin mainio vartalo- ja käsivoide Dream Cream. Sen kyljessä on tarra, jossa kerrotaan tekijän nimi, valmistupäivämäärä ja viimeinen käyttöpäivä. Minusta tämä on erinomaista palvelua.

  Lushin tuotteet ovat muutenkin tuoreita verrattuna tavistuotteisiin. Olen joskus miettinyt, että moni tavallinen huulipuna ym säilyy varmaan kemikaaliensa ansiosta parisataa vuotta suhteellisen saman näköisenä (vaikka ei nyt ehkä käytettävänä!).

 7. 9

  sanoo

  Kiitos ihanasta blogista Golden Girl, sä näet ihan hirveästi vaivaa postauksillas, uskon että kirjoitustyöhön ja kuvien ottamiseen menee tovi jos toinen!
  Näin kesällä mulla on duunissa hieman liikaa luppoaikaa, ja siks luinkin sun blogin alusta saakka. Kirjoitat tosi laadukasta tekstiä ja tosi hauskasti… välillä mun työhuoneesta kuuluu käytävälle epämääräistä hihitystä 😀 Ethän saa blogista stressiä? Kyllä me täällä
  odotellaan sun postauksia tarvittaessa pidempäänkin! Niin ja siitä henkilöllisyydestä – se ei todellakaan kuulu kenellekään! Mä ainakin luulen että sä oot satuhahmo 😉

  Jos jokaikisestä käyttämästään kosmetiikkatuotteesta yrittää omin avuin löytää sen täydellisen, huomaa olevansa vähintään satavuotias ennen kuin työ on tehty –
  siks asiaa helpottaa kaikenlaisten kosmetiikkavertailujen hyödyntäminen ja etenkin sellaisen henkilön kirjoittama blogi, joka käyttää aiheen parissa 24 h vuorokaudesta 😉 HG-lista on loistava yhteenveto, mutta pitkin matkaa blogia oon löytäny hyviä suosituksia. Viimeisin ostokokeiluni oli suklaa-mutanaamio, oikeesti tosi hyvä ja tehokas, mutta ei kuivata. Ja se tuoksu!
  Lisäks musta on mukavaa, että huomioit myös taviksen budjettirajoitteen!

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Mitenkäs Maybellinen tuotteet? Niitä ei löytynyt tuolta datecalculatoristakaan |: Koodit ovat mallia 16D513

 9. 11

  Reetta sanoo

  Ohhoh, jo 4000 profiilin katselu kertaa. Onneksi olkoon!

  Kiva kun laitoit nuita suosimiasi nettikauppoja tuonne. Jo löytyi kivasti tavaraa tuolta Garden.co.uk:ista. Taitaaa lähteä kaksi Dior vauvaa sieltä sammalla kotiin ;).

  Ihmettelinkin tuota tuotetta:
  http://www.feelunique.com/p/Mavala-Mava-Dry-Spray.html

  Mitä pitäisi huomioida epilaattoria ostettaessa?
  Millainen epilaattori olisi hyvä?
  Olisi kiva tietää lisää infoa epilaattorista.

  Olisiko epilaattoripostaus mahdollinen sinulta joskus?

  Kiitos hyvistä vinkeistä, olen löytänyt useita hyviä tuotteita blogisi ansiosta. 🙂

 10. 12

  maritus sanoo

  Piti katsella muutama tuote läpi mitä käsiini osui koneella istuessa, ei ainakaan Diorit ja Lorealin Color Riche huulipuna olleet mitään vanhuksia vielä 🙂

  Tuo kuva, joka kertoo tuotteen säilymisen avattuna, on ollut mulle niin pitkään mysteeri. Kiitos kun kerroit sen merkityksen, nyt saan nukuttua yöni hyvin 😉

 11. 13

  sanoo

  Ooo, mielenkiintoista. Yritin tutkia samaa Lumenen Skin Perfector Mineral Powderista, mutta en oikein tiedä, onnistuinko löytämään oikeaa koodia. Siellä kun on vain hyvin pienellä joku MP71 (tai m:n tilalla n tai joku muu kirjain, who knows) ja NET WT 0.35 OZ. Ja säilyy avattuna 36 kuukautta…. Eli eikö tästä sitten tarvitse löytyä sitä koodia, vai miten on? Osaatko sanoa?

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Mulla ois pari kysymystä. Miksi kynsinauhat pitäisi poistaa? En ole ikinä eläessäni tehnyt niille mitään…

  Miten saisin puhdistettua kasvot meikistä ilman vettä? Kasvojeni iho kuivuu herkästi, joten haluaisin mieluusti kokeilla jotain muuta keinoa kuin vesipesua.

  T: Appelsiini

 13. 15

  sanoo

  Ihan loistavan hyödyllinen postaus!! Kiitos miljoonasti GG!! Tuon Estee Lauder -koodin jo tiesinkin mutta muut tuli uutena oppina. Vähänkö alan nyt käymään kaikkea kosmetiikkaani läpi ja avaamaan koodeja…! ^__^ Esim. nyt on helppo tsekata miten vanhoja Strawberrynetistä tilatut Diorit ovatkaan….

 14. 16

  sanoo

  mä oon aina luullu että toi 12 m tarkottaa että jos sitä tuotetta levittää sen koko purkin niin se on 12 metriä. että sen riittoisuus on 12 metriä pitkä viiva. voi elämä että voi olla tyhmä ihminen.

 15. 18

  sanoo

  Sikri: Hih, kiitos. 🙂

  Jana: Olen kuullut tuosta paakkuuntumisesta jo muutamalta ihmiseltä. Jos saat siihen jonkun virallisen vastauksen, niin kerro ihmeessä minullekin!

  Anonyymi: Lushin tuotteet kyllä vaikuttavat kiinnostavilta ja varmasti niihin jossakin vaiheessa perehdynkin enemmän. 🙂

  Flicka: Jei, ihanaa olla virtuaali bestis monille. 😉
  En itse pahemmin käytä keittiöstäni löytyviä aineita kosmetiikkana, mutta kyllä esimerkiksi kurkunviipaleet oikeasti virkistävät ihoa.

  Arja: Ihanaa, että Avon esittää tämän tiedon selkeästi. Kiitos kun kerroit! 🙂

  Honey: Lushin tuotteet kyllä vaikuttavat hyvin kiinnostavilta ja tuoreus on aina hyvä juttu. 🙂

  Tuikku81: Kiitos ihanasta kommentistasi, piristi ehdottomasti päivääni. Juuri tuollaisten ihanien kommenttien takia rakastan tätä blogin pitämistä eikä bloggailu tosiaan stressaa yhtään. Päin vastoin, välillä olen niin innoissani postauksestani, etten malta odottaa seuraavaan päivään sen kirjoittamista vaan näpyttelen jo toisen postauksen saman päivän aikana ja ajastan se ilmestymään heti vuorokauden vaihduttua (blogini idea kuitenkin on, että lakkoa seurataan päivä kerrallaan enkä siksi tee samalle päivälle yleensä useampaa postausta). 😉 Esimerkiksi tämä oli sellainen aihe, etten malttanut odottaa aamuun sen näpyttelyä ja julkaisua, vaan julkaisin sen jo vuorokauden vaihduttua.
  Ja mielelläni pysynkin kyllä satuhahmona, mutta jos joku tunnistaa joskus, niin saa kyllä tulla tervehtimään. 🙂
  Oma budjettinikin on sen verran rajallinen, että tuotesuosituksissa tulee väkisinkin yleensä huomioitua lompakko.

  Anonyymi: Mietin itsekin, että mitenkän Maybellinet, kun kuitenkin kuuluvat Lorkkuun. Eivät kuitenkaan ainakaan omien koodieni perusteella näyttäisi menevän samalla systeemillä. Vuosiluvut kyllä näyttäisivät menevän oikein kirjaimien perusteella (päättelin omistamistani tuotteista ja niiden ilmestymisajankohdista), mutta muuten ei ole kaikkea infoa tarjolla.

  Reetta: Kiitos. 🙂
  Tuossa Mavalan pikakuivattavassa suihkeessa on jokseenkin sama idea kuin lakassa, mutta en ole ihan varma, mihin perustuu. Itse olen todennut lakat suihkeita toimivemmiksi.
  Voisin kyllä kyhätä epilaattoreista postausta johonkin väliin. Eilisen postauksen kommenteista löytyy hieman aiheesta.
  Mukavaa, että olet saanut hyviä vinkkejä. 🙂

  maritus: Hienoa, että kykenin auttamaan unirauhasi aikaansaamisessa. 😉

  Ssu-: Nuo koodit eivät päde mitenkään Lumeneen, jonka koodit ovat minulta vielä avaamatta ja näin ollen täyttää hepreaa. Tuo MP71 on varmaankin se oikea koodi (NET WT 0.35 OZ. kertoo painon unsseissa). Koodi siis löytyy aina, mutta en osaa sanoa siitä sinulle mitään. 🙂

  Appelsiini: Kynsinauhoja ei ehdottomastikaan saa poistaa, sillä ne suojaavat kynsiä ja kynsivallien alusia tulehduksilta. Usein esimerkiksi Virossa jalkahoidoissa näkee, kuinka kaikki kynsinauhat poistetaan ja tämä ei ehdottomastikaan ole suotavaa!
  Sen sijaan kynsiin kiinni kasvaneet kynsinauhat on hyvä ihan vaan esteettisistä syistä liuottaa kynsinauhaveden avulla irti kynneltä.
  Monet _puhdistusemulsiot_ voi pyyhkiä kasvoilta pelkällä kasvopaperilla pois (ilman, että huuhtelet vedellä). Tämän jälkeen kannattaa kuitenkin pyyhkiä huolellisesti kasvovedellä, ettei iholle vain jää meikin jämiä. Pakkauksissa lukee aina, millä menetelmällä aineen voi iholta poistaa, eli jos aine toimii (myös) ilman vettä, lukee se tuotteessa. Yksi esimerkki on ihan vaan apteekin perusvoide Aqualan L, joka sopii tähän tarkoitukseen mainiosti. Myös Lumenen Sensitive Touch puhdistusemulsion voi vaan pyyhkiä kasvopapereilla iholta.
  Ota kuitenkin aina silmämeikki pois erillisellä silmämeikinpoistoaineella.

  Inkivääri: Eipä kestä, monelle on varmasti apua tuosta. 🙂

  elisa: Oih, tuo oli kyllä yksi hauskimmista luuloista, joita olen tuon merkin yhteydessä kuullut. No, oppia ikä kaikki. 😉

 16. 19

  sanoo

  Anonyymi: Miksi en ostaisi? Tottakai ostan. Blogini nimi tulee (yllätys, yllätys) blogini ideasta, joka selviää varsin helposti oikealla olevaa sivupalkkia tutkimalla.

 17. 20

  Anonyymi sanoo

  Mitä tarkottaa jos L'orealin ripsarin koodi on 26E001 ? Kiitos muuten mainiosta postauksesta 🙂

 18. 21

  sanoo

  Anonyymi: Ilmeisesti sitä, että se on valmistettu 1.1.2008. (Painavatko koneet tosiaankin uudenvuoden päivänäkin töitä? Ilmeisesti on sitten tarve…)

 19. 22

  sanoo

  Olipa mielenkiintoinen postaus. En tiennyt edes tuon purkinkuvan merkistystä, mutta nytpä olen huomattavasti viisaampi. Olen Tuikun kanssa samaa mieltä siitä että blogisi on hyvin kirjoitettu ja vaikka sinulla onkin siinä oma lehmä ojassa niin täältä saa aina hyviä vinkkejä ja mielenkiintoista tietoa kosmetiikasta. Suurkiitos =)

 20. 23

  Lemon. sanoo

  Monesti odotan, että päivä vaihtuu ja kello on joko 10 tai 30 yli 00.00:n, muuten en malta mennä nukkumaan. 😉
  Ei siitä ole mitään vaivaa, kun monesti tulen vasta töistä kello 00.00:n aikaan ja siinä vielä suihkaa sekä vähän palastelee jotain. Erikoinen tapa ehkä.
  Tuota merkintää olen luullut aiemmin olevan vain joku merkintä sen olevan kosmetiikkaa, ennen kuin jostain lehdestä lukaisin sen oikean tarkoituksen.
  Kiitti vielä nuista nettikauppojen osoitteista. Pari China Glazea tulee sekä Diorin luomiväripaletti lähti tilaukseen. Aivan huippuja nuo China Glazet sekä Diorit. 😀

 21. 24

  Lemon. sanoo

  Ja jos tästä on yhtään lohdustusta lakkamäärääsi, niin ei siinä mitään. Pidän lakkailua suurena harrastuksena. China Glazet on enemmän kuin tuttuja. Ne ovat minulle kuin Dior vauvoja. Mainittakoon vielä (kauhistelin itsekkin lakkamäärääni), että omistan 127 China Glazea. Olen aivan hulluna niihin. Ne ovat aika halpojakin. En omista mitään muita paitsi tietty OPI lakkoja lisäksi noin 15 kappaletta. Minusta ei ollenkaan ole pahe omistaa lähes 300 lakkaa. Pitäisi varmaan lopettaa itse niiden osto. 😉

 22. 25

  sanoo

  Rhia: Kiva, että opit uutta ja kiitos kommentistasi. 🙂

  Lemon.: China Glazet ovat kyllä ihan huippuja. Olisi ihanaa, kun minullakin olisi koko kokoelma täynnä pelkkiä China Glazeja ja Opeja. Meneväthan nuo Lumenet ja Anytimet yms. myös, mutta tykkäisin yhdenmukaisesta ilmeestä ja siitä, että kaikki lakat olisivat varmasti huippulaatua.
  Ihanaa kuulla kokoelmastasi ja lakkainnostuksestasi. Voi, miten kuola valuukaan, kun aloin miettimään kokoelmaasi. Olisipas ihanaa nähdä siitä joskus kuva. 🙂

 23. 26

  sanoo

  Eihän tuo purkki -kuva ole edes uusi juttu!? Itse en ole ainakaan varmaan edes elänyt millään päivämäärä aikakaudella, sillä olen jo sillon ensimmäisiä meikkejä ostellessa 5. luokalla alias 11-vuotiaana alias 7 kokonaista VUOTTA sitten katsellut noita purkki ja kuukausi -kuvia enkä mitään vanhentumispäivämääriä..?

 24. 27

  sanoo

  taina: Lumene luopui parasta ennen -merkinnöistään kesällä 2006 ja monet sarjat eivät ole niitä edes koskaan käyttäneet. Säilyy avattuna -merkintä tuli EU:ssa ja sitä kautta Suomessa laissa pakolliseksi helmikuussa 2005 ja ainakaan suurimmassa osassa pakkauksia merkintää ei sitä ennen käytetty.
  Alle 30 kuukautta valmistuksesta säilyvissä tuotteissa on edelleen oltava parasta ennen -päiväys.

 25. 28

  sanoo

  Päivitystä Diorskin Nude meikkivoiteeni paakkuntumistilanteeseen:

  Kävin tänään liikkeessä näyttämässä tuotetta, ja hekin olivat siellä aivan kummissaan. Ei sen kuulemma pitäisi tehdä niin (ellei ole pitänyt tuotetta todella kylmässä/kuumassa). Ei ainakaan nämä myyjät olleet moisesta paakkuuntumisesta edes kuulleet, vaikka ainakin yksi heistä kertoi itsekin käyttävänsä kyseistä meikkivoidetta. Eli ei selvinnyt ongelma. He kuulemma tekevät siitä valmistajalle (tai kenelle lie) reklamaation ja itse sain tilalle uuden (samanlaisen) tuotteen. Enkä muuta olisi tahtonutkaan, koska tykkäsin meikkivoiteesta – ennen kuin se noin muutti muotoaan.

  Voisitko kertoa tarkemmin kaveriesi kokemuksista tämän kanssa? Onko kovinkin yleinen ongelma tuo paakkuuntuminen? Kuinka nopeasti heillä se on tullut? (Itselläni tuli kuukaudessa.) Ovatko he kysyneet tästä myyjältä/liikkeestä/jostain muualta? Ja ovatko he uskollisesti ravistelleet purkkia? Ohjeessa ja purkin kyljessähän lukee niin ja itse olen ravistellut ennen jokaista käyttökertaa. Ei kai se voi paakkuunnuttaa tuotetta??

  Onpas mysteeri… =o/

 26. 29

  sanoo

  Jana: Eivät siis ole olleet ystäviäni, vaan yleisesti olen kuullut jo muutaman mainitsevan siitä.
  Ja tiedätkö mitä… Nyt kun kävin pumppaamassa vähemmälle käytölle jäänyttä omaa Nudeani, niin sen koostumus tuntui tavallista jäykemmältä ja ei se massa enää kyllä ihan tasaista ollut kuin aluksi. Otankin tuon vähäksi aikaa käyttöön, niin voin seurata, paakkuuntuuko omani lisää. Nyt rakeet kyllä hajoavat helposti levitettäessä.
  Yritän ottaa asiasta selvää ja kerron, jos saan jonkunlaisen vastauksen.
  (Pistän vastauksen sen päivän postauksen perään, jona vastauksen saan, sillä katsot ilmeisesti kommentitkin aina. 😉 )

 27. 30

  Anonyymi sanoo

  Kiitos kiinnostavasta postauksesta! 🙂

  Itseänikin on kosmetiikkatuotteiden valmistuspäivämerkinnät mietityttäneet, varsinkin kun eri firmoilla on erilaiset tavat! Nyt ne vihdoin avautuivat minullekin!

  Taidankin ottaa ohjeet ylös ja lähteä tästä tutkimaan purkkien kylkiä 😉

 28. 31

  sanoo

  Oon lukenu sun blogia melkein alusta asti ja nyt ajattelin laittaa sulle kommenttia.
  Käyn aina koneelle tultaessa tarkistamassa heti onko sulta tullut postausta, oon saannu tosi monia vinkkejä kauneudenhoitoon liittyvistä asioista.
  On aivan ihanaa kun osaat kirjoittaa tekstit isoilla alkukirjaimilla, pilkuilla ja pisteillä, blogisi on helppo lukea.

  Mitä mieltä oot Oriflamen tuotteista? Oletko koskaan käyttänyt mitään kyseiseltä sarjalta?
  Ja haluisitko suositella jotain jalkavoidetta? Varsinkin näin kesäsin mulla kantapäät kovettuu nopeasti kun kävelen paljain varpain ja tuntuu ettei toi mun nykynen jalkavoide pehmitä niitä ollenkaan vaikka raspaan ja kuorin jalkojani säännöllisesti ja laitan joka ilta jalkavoidetta.

  Toivotan sulle hyvää kesänjatkoja ja onnea tuotteiden kulutukseen (:

 29. 32

  sanoo

  Anonyymi: Toivottavasti ei tule ikäviä yllätyksiä merkintöjä tutkiessa. 😉

  Silja: Kiitos kommentistasi. Pieniä kielioppivirheitä varmasti eksyy joukkoon, mutta yritän kyllä kovasti pitää kiinni siitä, että blogini olisi hyvällä suomen kielellä kirjoitettu.
  Oriflamen tuotteita en ole koskaan testannut yhtäkään, joten en osaa sanoa niistä mitään.
  Oma suosikkini jalkavoiteissa on ollut jalat hyvin pehmeinä pitänyt Schollin Deep Moisturizing Cream, mutta nyt otin kokeiluun saman merkin kovettumavoiteen ja näin parin kokeilukerran perusteella vaikuttaisi kyllä ihan hyvältä. En uskalla vielä kuitenkaan hehkuttaa, mutta ensiviikolla osaan varmasti jo kertoa, onko tästä apua kovettumiin.

 30. 33

  Jenni sanoo

  Ohhoh, enpäs ole kyseistä asiaa ikinä ajatellut (muuta kuin jäänyt kaipaamaan niitä Lumenen tuotteiden kuukausi/vuosi parasta ennen-päiväyksiä). Kiitos tästä hyödyllisestä postauksesta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *