Päivä 151: Viimeisen päivän täpinät ja ranskalainen manikyyri

Tänään minun olisi ollut tarkoitus tehdä tilanneraportti kesäkuun loppuneista ja uusista tuotteista. Tuoteliikennettä tapahtui tänään kuitenkin suuntaan ja toiseen vielä sen verran, että väliaikakatsauksen pariin on parempi palata vasta huomenna.

No mitä tänään sitten tapahtui? No ennen kaikkea tämä ihanuus saapui luokseni:

Vielä yksi mamin luota puuttunut baby konttasi jokeltaen luokseni (ainakin ajatuksissani). Tällä kertaa kyseessä on paletti nimeltä Myriad (270), joka ilmestyi keväällä -07 ja jonka suhteen heräsin vasta niin myöhään, ettei sitä enää ole ollut kovin helposti saatavilla. Nyt kuitenkin sain tämän ihanan sinisen paletin käsiini ja oih ja voih!

Kuinka ihanat sävyt ovatkaan! Huomenna pääsee varmasti heti kokeiluun. Toivottavasti nyt en enää törmää mihinkään minulta puuttuvaan, hankalasti saatavaan hyvään palettiin ennen elokuuta, sillä silloin on vuorossa uuden Night Butterfly -lookkipaletin hankinta. Mystic Jade ja Night Dust minulta taitaa enää himoitsemistani paleteista puuttua, mutta vain ensimmäistä oikeastaan vain haikailen. Jälkimmäinen kelpaisi hyvin ihan vaan miniviisikkonakin. Onneksi nämä eivät kuitenkaan ole mitään harvinaisuuksia, joten ostokiirettä ei ole.

Dior-haikailuista muihin asioihin. Juuri kun pääsin eilen kertomaan, että viimeinen pikkukäsivoide lähti käyttöön ja pyytelemään suosituksia hyvistä käsivoiteista, niin mitä minä tänään sitten tietysti sainkaan:

Kaksi aivan ihanaa OPI:n Avojuice -käsivoidetta: Pumpkin Butter Juicie ja Cran & Berry Juicie (nami!), kumpikin 30 ml käsilaukkukokoisina.

Ja nyt sitten vasta onkin dilemma: Nämä ovat niin näppäriä käsilaukussa ja tuoksuvat niin herkuille, etten todellakaan tahtoisi tuhlata näitä käyttämällä vain öisin. Mutta olenko oikeutettu ostamaan uutta käsivoidetta yökäyttöön, mikäli omistan kuitenkin nämä kaksi? Hankalaa, tätä täytyy pohtia vielä.

Sitten päivän kohokohtaan:

Viimeinen kropparasva loppui! Kyseessä oli täällä jo usein kehumani L’orealin Nutri Soft -vartaloemulsion kuivan ihon versio (400 ml jättipönikkä), jolle lähden seuraavaksi hakemaan haastajaa kosteusvoiteiden ihmeellisen ihanasta maailmasta. Tämä oli todella ihana kosteuttaja ja pehmittäjä. Vei kaiken kuivuuden parissa päivässä pois ja iho on niin pehmeä ja sileä nyt, kun purkki loppuu, että tekee mieli vaan hiplata itseään kokoajan. Ainoa miinus saattaa ehkäpä olla se, että voide jättää iholle selkeästi hieman rasvaisen tunnun. Itseäni tämä ei haittaa muuta kun helteellä, mutta monien mieleen tämä ei kuitenkaan varmasti ole. Pieni tahmaisuus kannattaa kuitenkin sietää, sillä niin ihanan tuntuisen tämä ihosta tekee.

(Pahoittelen hieman suttuista kuvaa. Taisin olla kuvatessani niin innoissani tuotteen loppumisesta, etten malttanut olla hetkeäkään hyppimättä riemusta ja täräyttelemättä kameraa…)

Päivän kynsikuvana oli tarkoitus olla pelkkä lukijan toivoma Lumenen Matkalla jonnekin, joka on todellisuudessa hieman pinkkiin shiftaava, kuvan sävyä voimakkaampi koralli. Harmi vaan, että tämä jää kahdellakin kerroksella vielä hieman läpikuultavaksi. Ihanan kesäinen sävy jokatapauksessa!

Kuten sanoin, oli lakkana tarkoitus esitellä vain pelkkä Lumenen koralli lakka, mutta koska sain tänään pientä OPI:n koulutusta ja kynsikärpänen puri minua jälleen kunnolla, innostuin tekemään ranskalaisen manikyyrin.

Lähtökohtana ovat kamalat, lakkojen värjäämät kynnet, jotka olivat kärjistä rosoiset ja hieman lähteneet liuskottumaan:

Ensin siistin kynsinauhat kynsinauhaveden kanssa. Kynsinauhavettä sivellään kynsille (lähinnä tyveen) ja sen annetaan vaikuttaa hetki, jolloin se liuottaa kynnen pinnalta irti kynteen kiinni kasvaneet kynsinauhat ja muun kuolleen ihosolukon, joka sitten rapsutellaan esimerkiksi appelsiinipuutikulla irti.

Tämän jälkeen villasin kynnet lasiviilalla siisteiksi jakäsittelin kynnen pinnan bufferilla. Bufferin ideana on siloittaa kynnen pinta ja hioa siltä vielä viimeisetkin sotkut ja rosoisuudet pois. Älä käytä liian karkeaa bufferia, ettet vahingoita kynsiäsi.

Yksi yleinen harhaluulo on, että jos kynnet liuskottuvat, ei bufferia pitäisi käyttää, sillä se ohentaa kynsiä muka entisestään. Jos kyntesi liuskottuvat, niin hanki heti bufferi. Heti, kun kynsiesi kärjet lähtevät liuskottumaan, hio bufferilla varovasti (!) pinta sileäksi. Näin liuskoittuminen ei pääse pahenemaan ja kynnet pysyvät siisteinä ja ilman pahimpia repeämiä. Varo kuitenkin tekemästä tätä liian usein, liian karkealla pinnalla ja liian paljoa, sillä muuten kynnet kyllä ohenevat liikaa. Itse teen tämän maksimissaan kerran kuukaudessa.

Hiottu ja siloitettu kynnenpinta näyttää upealta, kun sen vielä kiillottaa. Kuvassa kiilto ei välity yhtä täydellisenä kuin luonnossa, mutta vasemman puoleinen kynsi on siis ilman kiillotusta ja oikealla oleva kynsi on kiillotettu, eikä siihen ole lisätty mitään lakkaa. Hankaa kynttä siis kiillotuspinnalla, kunnes alat kuulla nitisevää ääntä, jolloin kynsi on kiiltävä ja valmis. Jos et käytä kynsilakkaa, mutta tahdot huolitellut kynnet, on bufferi parasta, mitä voit kynsillesi hankkia. Ja kuolet, kun kokeilet, kuinka ihanan sileiltä kyntesi pinta tuntuu!

Omat suosikkini kynsien hiomiseen ja kiillotteluun ovat kotoisin Kicksistä (hyviä ja edullisia). Kuvassa oleva Make up storen versio sopii kyllä kiillotukseen, mutta karhennuspinnat ovat liian karkeita luonnollisten kynsien pinnalle käytettäviksi.

Nyt kun kynsien pinta on siisti, teki mieleni ihan älyttömästi tyylikästä ranskalaista manikyyriä.

En osaa itse käyttää manikyyriin tarroja, vaan vetelen viivat aina vapaalla kädellä. Ei, älkää luulko, että olisin niin tarkka, että saisin tasaiset viivat näin. Minulla on nimittäin keinoni.

Aluksi vetelen puhtaalle, aluslakattomalle kynnelle valkoiset kärjet vain hieman sinnepäin. Sen jälkeen otan käyttööni salaiset aseeni:

Sivellin ja kuppi, jonka pohjalla on hieman lakanpoistoainetta.

Lakanpoistoaineeseen kostutetun siveltimen avulla (painele ylimääräiset poistoaineet pois, ettei sivellin ole enää märkä) teen kevyitä vetoja (vaakasuorassa linjassa laidalta toiselle) valkoisen kärjen rajaan, jolloin saan aikaan siistin, hieman kaartuvan linjan:

Tämän jälkeen voit lisätä aluslakan (jota itse en tosin koskaan ranskiksen yhteydessä jaksa laittaa) ja sen päälle kerroksen (tai pari kuten itse teen) tarkoitukseen sopivaa läpikuultavaa lakkaa, joka hieman himmentää kärjen ja oman kynnen sävyeroja.

Lopuksi laitoin vielä kerroksen pikakuivattajaa ja tässä lopputulos:

Siistit, kauniit ja huolitellut kynnet. Melkoinen ero ensimmäiseen kuvaan, vai mitä? Nyt sitten vaan vielä tuhdisti käsivoidetta ja kynsinauhavoidetta yöksi käsiin muhimaan, sillä käteni ovat todella kuivassa kunnossa, kuten kuvista ehkäpä välittyykin.

Tässä vielä käyttämäni tuotteet:

Natural Coden valkoinen Have fun -lakka on loistava kärkilakkana, sillä sen siveltimellä on helppo hahmotella kärkeä. Tätä käyttämääni L’orealin lakkaa ei ole myynnissä enää, mutta etteköhän tekin jotain vastaavaa löydä. Vasemmalla vielä suosikkipikakuivattajani Mavalan Mavadry.

Manikyyrin päätteeksi heitin pois kummatkin jo parhaat päivät nähneensä Kicksin viilaa / bufferia, sillä nämäkään eivät oikeasti kestä käytössä hyvänä ikuisuutta. Huomaat poisheiton tarpeen kyllä, kun hiomista ei enää pahemmin tapahdu ja kiillottelukin alkaa olla liian aikaa vievää.

Kuka lähti heti harjoittelemaan ranskalaista manikyyriä?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Itse teen ranskiksen täsmälleen samalla tavalla. Bongasin tuon tavan joskus jostain Youtuben tutorialista ja täytyy sanoa, että tämä tapa on ehdottomasti helpoin ja lopputulos sillä siistein.

 2. 2

  sanoo

  IHANAT noista tuli! Täydelliset.

  Mun mielestä olisi han peusteltua ostaaa yökäsivoide erikseen. Olisi silkkaa tuhlausta käyttää namituoksuisia voiteitä öisin!

 3. 3

  sanoo

  OPIn käsivoiteet on vaan niin parhaita! 🙂

  Juurikin tuo karpalo on kyllä ehdoton suosikkini.

  Omia työnpuolesta saatuja/hankittuja kosmetiikkavuoria tarkastellessani ajattelin minäkin inspiroimanasi ryhtyä pienehköön ostolakkoon kosmetiikan suhteen 😀 Katotaan nyt kuinka pitkään tämä "lakko" kestää…

 4. 4

  sanoo

  Mulla on vielä 7 työpäivää kaupan kassalla edessä. Sitten, kun ne ovat ohi, kasvattelen kynsiini hiukan pituutta ja yritän. 🙂 Mulla on kanssa tuollainen bufferi, vaikken tiennytkään sen nimeä kun sen hankin, Hesasta Kampin kauppakeskuksesta sellaisesta pienestä esittelykojusta. Aivan mahtava, koska sillä saa mun töppö kynnet edes vähän näyttämään siisteiltä rankassa työssä. Tosin, mä teen sen joka toinen viikkon, joskus vähän pidemmällä välillä, koska niin mulle sanottiin. Ilmeisesti on sitten sen verran vähemmän hierovat pinnat, että niin voi tehdä. en nimittäin ole huomannut että kynnet olisivat ohentuneet, päinvastoin, voivat paremmin.

 5. 5

  mimmi sanoo

  Hei, miten lakkaat kärjen. Vaaka tai pystyvetoina? Olen itsekin pari kertaa ranskista yrittänyt ja ihanalta kynnet sen jälkeen näyttävät, mutta kärki jää vähän sotkuiseksi.
  Kiitos blogista hyviä vinkkejä olen tuotteista ssaanut. Mutta mulla onkin yksi mascara ja kolme kynsilakkaa 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Mahtaisiko Cailapin viila jota myydään nimellä 'kynsien kasvua edistävä viila' tms toimia samalla periaatteella? Siinäkin on neljä erilaista pintaa ja itse ostin joskus testimielessä ja hyvältä vaikutti 🙂
  Niin ja iso kiitos mahtavasta blogista,olen saanut täältä paljon vinkkejä! En voi elää enää ilman Maybellinen False Lash Effect-ripsiväriä enkä sitä Kicksin kulmakarvaväriä,nysäkynnet sain nopeasti juhlakuntoon Kicksin valmiiksi liimatuilla tekokynsillä ja mitähän vielä…ai niin,se pelkällä hoitoaineella pesu. Itse olisin vain iskenyt hoitoaineen päähän ja pessyt pois (=ei mitään hyötyä?):D
  Lakkoasi on ollut myös hauska seurata. Ja muita blogeja lukiessa on ollut hauska huomata miten joillekin kosmetiikka on koko maailma ja toisille taas vaatteet 🙂

 7. 7

  sanoo

  Poppy: Samasta paikasta itsekin bongasin ja kyllä helpotti elämää. 😉

  Sikri: No juurikin näin minäkin sen ajattelisin. 🙂

  More to love!-Mimmi: Varsinkin meille työnpuolesta tavaraa saaville edes pieni lakkoiilu on vain hyväksi, sillä harvoin tuotteista on pulaa… Tsemppiä! 🙂

  Laura: Siitä sitten vain kasvattelemaan ja hoitamaan. Bufferi on kyllä aivan loistokeksintö. 🙂

  mimmi: Olen yrittänyt opetella tekemään homman yhdellä tai kahdella vaakavedolla, mutta kesken lakkailun minulta menee aina hermot ja vaihdan pystyvetoihin.
  Treeniä se ranskis vaan vaatii, ei siihen muuta ratkaisua oikein olekaan. Ja hyvässä ja käytännöllisessä tilanteessa olet kyllä mascaroiden ja lakkojen kanssa. 🙂

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Ainakin täällä meilläpäin myydään mystic jadea sokoksella 43€:n hintaan

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Mustakin on ihan oikeutettua ostaa joku muu käsivoide yöksi. Nuo OPI:n rasvat on sellaisia (ja ehkä sen hintaisiakin), ettei niitä öisin raaski käyttää.

 10. 11

  sanoo

  Oi että, ihanan kauniit kynnet sulla ton manikyyrin jälkeen! Taidan itekin lakata seuraavaksi ranskalaisen manikyyrin 😉 Se on vaan toimivin! Itse oon siistiny kärkilakat aina kynsilakanpoistoaineeseen kostutetulla topsilla, mutta toi sivellin näyttäis paremmalta tavalta kyl.

  Tuo bufferi on ihan paras juttu, tosin en minäkään sen nimeä ennen tiennyt. Jossei jaksa lakata kynsiä, se pelkkä kiillotus tekee niistä jo niin siistit. Ja kaikissa töissähän ei saa käyttää kynsilakkaa, joten semmoisessa varmasti myös mukava.

  Ja minusta voit ostaa erikseen yökäsivoiteen, sillä sehän voi olla rasvaisempi kuin päiväkäyttöön jne 🙂

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Mitä suihkushampoita tiedät? Itse en tiedä kuin Yvec Rocherilta pari ja XZ:n lasten muumi suihkushampoon. Ihana tuo ranskalainen manikyyri, itse en ole onnistunut vielä kertaakaan, mutta kai se on niin että harjoitus tekee mestarin. 🙂

 12. 13

  sanoo

  Tosi hyvä vinkki noiden kärkien lakkaukseen, ei todellakaan ole tullut mieleen 🙂 Pääsee kyllä heti testaukseen -kunhan taas saan kynsiin vähän pituutta…

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Kicksiä ei täältä meiltä päin löydy, löytyiskö mistään marketista tai muualta tuollaista samankaltaista viilaa?

 14. 15

  sanoo

  Siis onko bufferi ikään kuin kynsiviila, jolla viilataan kynnen pintaa vai mikä ihme? Voin olla keskivertoa tyhmempi, mutten ole koskaan kuullutkaan!

  Mistähän buffereita voi ostaa? Täällä päin ei ole esim. Sokosta tai Kicksiä.

 15. 17

  sanoo

  Anonyymi: Ajaa varmasti. Kynsien kasvuun vaikuttava teho perustuu varmasti siihen, että hankaus aktivoisi kynsipetiä jotenkin, mutta en kyllä usko, että tuolla voisi oikeasti mitään vaikutusta olla, kynsi kun kasvaa niin paljon syvempää.
  Ihanaa, että olet oikeasti napannut useita hyviä vinkkejä itsellesi. Kiva kirjoittaa, kun tietää, että vinkeistä on muille apua. 🙂

  Anonyymi: Hyvä hinta kyllä kun jää Sokkarin valikoimista käsittääkseni pois. Lähi Sokkarilla ei tuohon hintaan ole myynnissä, mutta onneksi netistä saa edelleen suurinpiirtein tuohon hintaan, joten vielä ei ole pahiikkia hankkia. 🙂

  Anonyymi: Näin minäkin järkeilin. Onneksi Tuo Pumpin Butter osoittautui sen verran oudon hajuiseksi, että käytän sen oikeastaan mielummin yöllä pois kun haistelen sen tuoksua nenääni koko päivää. 🙂

  Anonyymi: Kuorintaa ja tujummalla kasvovedellä pyyhkimistä vaan ahkerasti. 🙂

  norppa: Kiitos, ranskis on kyllä aina niin kauniin tyylikäs. 🙂
  Bufferi on tosiaankin aivan loistava väline, mikäli ei työn puolesta saa käyttää kynsilakkaa.

  Anonyymi: Näin äkkiseltään mietittynä ei kyllä tule muista mieleen. Taitavatkin olla nykyään harvassa!

  Paula: Ennen kuin keksin ottaa tämän keinon käyttöön, ei ranskiksistani tullut yhtään mitään. 🙂

  Anonyymi: Varmasti löytyy. Stockalta, Sokokselta tai jopa ihan Anttilastakin. Voisipa löytyä jopa ison Citymarkerinkin kosmetiikkaosastolta. 🙂

  Cloi: Juurikin näin! 🙂 Katso edellisestä vastauksesta vinkkejä ostopaikasta.

  Anonyymi: Juu, sieltähän ne. 🙂

 16. 18

  Anonyymi sanoo

  Tarvitseeko käyttää vartalovoidetta jos ihoni ei ole ollenkaan kuiva?
  Mitkä tuotteet olisivat ''pakko'' tai no edes välttämättömiä löytyä jokaiselta tai perusasiat ainakin?

  Ihana tuo ranskalainen lakkaus, mutta taas kerran oma yritys meni pipariksi. :/

 17. 19

  sanoo

  Anonyymi: Ei tietysti tarvitse, mutta itse tykkään siitä, kuinka pehmeäksi ja sileäksi se tekee ihon. Mielestäni ei voi määritellä tuotteita, joita jokaiselta kuuluisi välttämättä löytyä. Blogia selailemalla saattat saada jotain uusia vinkkejä, mutta ihan oman tarpeen mukaan on parasta mennä. 🙂
  Kyllä se ranskis vielä siitä onnistuu jollakin kokeilukerralla!

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Itse olen nainen ja olen kovin ihastunut mieheni suihkushampooseen XZ:n Sport 2in1 suihkushampooseen. Voisikohan tuota käyttää siis nainen aivan päivittäin vaikka onkin miesten tuote?

  ''XZ Sport 2 in 1 kiireisiin suihkuhetkiin! Raikas, sitruunantuoksuinen XZ Sport 2 in 1 soveltuu sekä hiusten että vartalon hellävaraiseen pesuun. Shampoo, hoitoaine ja suihkugeeli samassa tuotteessa. Sopii kaikille hiustyypeille päivittäiseen käyttöön.

  Ei sisällä silikonia tai silikoniyhdisteitä.''

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  Ja pieni lisäys edelliseen kommenttiini:
  Minulla on siis värjäämättömät hiukset. 🙂

 20. 22

  sanoo

  Anonyymi: Miehille tarkoitetuissa tuotteissa miehekästä on usein vain tuoksu ja sekään ei aina ole kovin rajoittava. Jos tuote siis tuntuu hyvältä ja hiuksillesi riittävältä niin anna mennä vaan. Monesti nuo tuollaiset ovat hiuksille liian peseviä, mutta koska tukkasi on värjäämätön ja ilmeisen hyvässä kunnossa niin käytä kaikin mokomin, jos on sopinut sinulle. 🙂

 21. 23

  Anonyymi sanoo

  Voitkos ottaa kuvan sillee missä näkyis kaikki noi sun Dior paletit ja sitte kertoisit mitkä niistä on sun mielestä kaikist kivoimmat värit ja mitkä on sellasii mistä et kauheesti tykkää?
  (jos siis pystyt sanomaan mulle on nimittäin tullu sellanen mielikuva, et ne on sulle ku lapsia :D)

 22. 24

  Anonyymi sanoo

  SÄ OOT NIIIIIIIN PARAS!!!!! sain villityksen sun blogin kautta tilata konadeja ja ne on ihan huiput!!! mä oon ihan koukussa näihin ja pikakovettaja on maailman paras keksintö!!! joskus jos satutaan kasvotusten jossain tapaamaan,niin mä tarjoan kyllä safkat XD
  ootkos koskaan kokeillut mitään ylihalpislakkoja, kuten h&m tms? mitä mieltä oot?
  -minsku-

 23. 25

  Tiina sanoo

  Ensimmäiseksi pitää kiittää mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä blogista =) Olen lukenut blogiasi parin kuukauden ajan ja jäänyt koukkuun. Huomasin hetki sitten että olen itsekin alannut ostolakkoilemaan =) Nykyään odotan innolla tuotteiden loppumista ja sitä että saa ostaa uuden tilalle. Nyt testiin pääsi täälläkin (?) kehuttu XZ tyrni shampoo ja hoitoaine. Myöskin paljon puhuttu suihkumyssy löysi uuden ja rakastavan kodin minun luotani, innoissani odotan että pääsen testailemaan hoitoaineen muhittelua suihkumyssyn alla ja sen vaikutusta hiuksiin =) Oikein aurinkoista kesän jatkoa =)

 24. 26

  sanoo

  Anonyymi: Teen uuden kuvapostauksen noista elokuussa, kun hankin uuden Night Butterflyn. Sitä ennen voit tyytyä katselemaan näitä postauksia:

  http://ostolakossa.blogspot.com/2009/06/paiva-123-ala-kuolaa-mun-vauvojeni.html

  http://ostolakossa.blogspot.com/2009/03/paiva-53-uusperheen-uusin-vauva.html

  -minsku-: Ite oot! Piristit nimittäin päivääni niin paljon tuolla kommentillasi. In aina mahtavaa kuulla, että tuotevinkeistäni on ollut iloa muille.
  Minulla on ollut niin laajat lakkavarastot, etten ole oikei koskaan päässyt ostelemaan Hennesin ym. lakkoja, mutta se ei ole ollut kiinni siitä, etteikö olisi tehnyt mieli. 😉

 25. 27

  sanoo

  Tiina: XZ:n tuotteet ovat poikkeuksetta olleet aivan loistavia ja olenkin niitä täällä varmasti suositellut. Toivottavasti toimivat sinullakin. 🙂
  Hauskaa kesää ja mukavia muhitteluja!

 26. 28

  Kummasteleva sanoo

  Miksi sen muuten pitää olla juuri *appelsiinipuu*tikku? Onko se jotenkin pehmeää puuta vai mitä?

  Sorry, toivottavasti ei ole tyhmä kysymys.

 27. 29

  Seitti sanoo

  Kiitos tosi paljon tuosta sivellin vinkistä. Itse olen käyttänyt aina topsia ja sillä ei tosiaan tarkkaa rajaa saa tehtyä.

  Onko sinulla muuten tietoa muista valkoisista lakoista joissa olisi paljon pigmenttiä ettei tarvitsisi montaa kerrosta laittaa? tuo natural code jostain syystä lohkeilee itselläni kynsistä tosi äkkiä.

  Blogisi on aivan loistava, kiitos siitä! ja voimia ostolakkoiluun! 😉

 28. 30

  sanoo

  Seitti: Minulla ei ole omaa kokemusta oikein muista (en ole ehtinyt kokeilla, kun näitä vanhoja Lumeneja ja Anytimeja on valmiiksi jo monta), mutta monilta sarjoilta lötyy nimenomaan ranskiksen kärkilakaksi tarkoitettu valkoinen lakka, jossa lukeekin French manicure white tai tip yms. Esim. IsaDoralta ja Make up storelta löytyy tällaiset. Nämä ainakin varmasti peittävät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *