Päivä 147: Itsensä ihmettelyä ja tyttöjen paikkoja

Jos on kaltaiseni kosmetiikka-addikti ja meikkikameleontti, kannattaa tasaisin väliajoin tehdä pieni kosmetiikkaratsia käsilaukulleen. Kuten olen teille kertonut, lookkini vaihtuu lähes päivittäin ainakin meikkisävyjen puolesta, joten erilaisia tuotteita tuppaa aina kertymään käsilaukkuuni. Vaikka vaihtelenkin myös käsilaukkuja mielelläni, syntyy laukunvaihtopäätös lähes poikkeuksetta niin nopeasti ja keskellä kiirettä, että yleensä vaan kippaan vanhan laukun koko sisällön uuteen laukkuun sitä sen enempää analysoimatta.

Ehkä kuitenkin olisi syytä analysoida useammin. Laukkuni siivouksen yhdeydessä paljastuvat kosmetiikkaläjät eivät enää nykyään minua, moiseen näkyyn tottunutta yleensä hetkauta. Kolme puuteria ja meikkipuuteri samassa laukussa? Joo, ne ovat eri sävyisiä ja laatuisia. Kaksi hiusharjaa? No, voihan toinen hävitä. Tai ainakin luulin se hävinneen lykätessäni myös toisen laukkuuni… Pari kynsilakkaa? Toinen on korjailuja varten, toinen sitä varten, jos vaihdankin paidan kesken päivän. 15 huulikiiltoa ja 6 huulipunaa? Kaikki ovat ehdottomasti tarpeeseen…tai ovat ainakin olleet jonkun päivän tarpeeseen. Pari hiuslakkaa? Toisessa on vahvempi ja toisessa kevyempi pito. Jalkavoide? Jalat voivat tarvita virkistystä ja kosteutusta keskellä päivää. Käsivoide? Kädet nyt aikankin kuivuvat päivän aikana.

See, everything happens for a reason, kuten Lost-sarjassakin tiedettiin. Kaikkeen löytyy siis selitys, eikä mikään laukustani löytyvä tuote tai tuotteiden määrä saa minua enää ihmettelemään puuhiani. Tai ei ainakaan saanut ennen tätä päivää…

Siivosin taas reilun viikko sitten käyttöön ottamani laukun sisällön ja tällainen oli sen kosmetiikka-anti:

Ihan normaalia minua ja normaali reilun viikon saalis:
-hiusharja
-hiuslakka
-harja
-ponnari
-4 hiuspinniä
-meikkipuuteri
-puuteri
-kaksi huulipunaa
-7 huulikiiltoa + kolme huulikiiltoa paletissa
-5 huultenrajauskynää

Näyttää ihan normaalilta. Mutta jokin tuossa sisällössä sai minut kyllä ihmettelemään järjenjuoksuani. Ja ei, se ei suinkaan ollut huulimeikkieni määrä, siitähän me jo puhuimme. Ihmettelyyni antoivat aihetta nämä:

Siis mitä ihmettä, miksi ihmeessä olen reilun viikon sisään änkenyt samaan laukkuun kolme identtistä huultenrajauskynää? Olisivat nyt edes olleet eri laukuissa tai eri sävyisiä tai jotain, mutta kolme ihan samaa yksilöä samassa laukussa viikon sisään ängettyinä! Nyt täytyy kyllä jo sanoa, että en ymmärrä. (Tai no, tarkemmin sanottuna ymmärrän ja tiedän syyn: Liikaa tuotteita, kartalla pysyminen on mahdotonta.)

Lienee syytä siis siivota käsilaukkua useammin kuin kerran viikossa ja yrittää tehdä sen täytöstä hieman järkiperäisempää…

Kaltaiseni kosmetiikka-addikti on muuten taas saanut jotakin loppumaan:

Loppunut tuote on Tigin Superstar sulfaatiton shampoo. Tämän tuoksu oli aivan ihanan esanssinen tekoäklö mansikka ja rakastuin siihen tietysti kovasti. Shampoo oli laadultaan hyvin pesevä, mutta ei kuitenkaan liian tuju. Tästä minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa, voisin hankkia uudelleenkin.

Seuraavaksi käyttöön lähtee ihanan toffeinen (vai kinuskinen?) Tigin Brunette Goddess-shampoo, jonka tuoksu on kyllä myös niin herkku! Jos Tigi ei käyttäisi näitä herkullisia tuoksujaan, en varmaankaan kyllä edes ostaisi heidän tuotteitaan. Mutta koska tuoksu on minulle tuotteessa hyvin tärkeä, lankean heidän tuotteisiinsa hyvinkin helposti. Tiedän, olen helposti vietävissä ja houkuteltavissa, kun puhutaan kauneudenhoitotuotteista.

Jouduin muuten tekemään yhden hankinnan…

Pohjustan homman kertomalla, että ihokarvani eivät pahemmin kasva kaikkialla. Wannabe-insinööri ei ihan totta edes huomaa, jos (ja kun) olen talvella helposti yli kuukaudenkin ajelematta sääriäni. Ajelemattomuuden seuraus on nimittäin vain hento ja väritön sänki, jota ei oikein edes tunne, ellei oikein ajatuksella silittele vastakarvaan. Ja jos sitten joskus suvaitsen ajella, tapahtuu se höylällä (hätätilanne) tai epilaattorilla (normaalisti).

Kainalokarvoja ryhdyin joitakin vuosia sitten epiloimaan ja sen seurauksena niiden kasvu on nykyään niin hentoa, että voin helposti olla kuukauden tekemättä niille mitään ilman, että kukaan (minä mukaan lukien) asiaa edes huomaa. Lopputulos on pari karvan alkua siellä täällä, joten ei siis ongelmia sielläkään.

Kolmannessakaan paikassa minulla ei ole ongelmia karvojen kasvun kanssa, mutta noh…tietyt tyttöjen paikat nyt vaan on kiva pitää siistinä, tiedätte varmaan. Tähän kröhöm…tyttöjen paikkojen etuosien siistimiseen on varsin kivuliasta käyttää kotoani löytyvää epilaattoria (been there, done that..auts!). Myös höyläily on ikävää, sillä myötäkarvaan höylääminen jättää tässä kohdassa sängen ja vastakarvaan höylääminen tuntuu ikävältä ja aiheuttaa ikäviä, sisäänpäin kasvavia. Ja pinsettejä en edes harkitse, sillä niin kovasti en jaksa syventyä tyttöjen paikkoihini.

Mikä siis neuvoksi, kun epilointi tuottaa tuskaa ja ainainen höyläily pistää jo kiroilemaan? Löysin itselleni sopivan ratkaisun:

Ratkaisuni on Veetin Suihkussa käytettävä ihokarvanpoistovoide (n. 8 euroa). Hyvin näppärä tähän tarkoitukseen, sillä voidetta on tarkoitus levittää mukana tulevalla sienellä halutulle alueelle, antaa vaikuttaa muutamia minuutteja ja sitten pestä aine ja samalla karvat pois sienen toisella, kuorivalla puolella hangaten. Hyvin näppärää ja kivutonta! Jos et ole ihan älyttömän herkkäihoinen vaan enemmän normaalimpi-ihoinen niin suosittelen kokeilemaan. Kannattaa kuitenkin pysyä tyttöjen paikkojen, noh, etuosissa ja ratkaista muiden alueiden toimenpiteet jollain toisella tuotteella tai sitten vaan käyttää tätäkin tuotetta ihanvaaan ja ainoastaan sinne, mihin tämä on taidettu tarkoittaakin, nimittäin sääriin.

(Ja kannattaa tiedostaa, että jos tuote pystyy sulattamaan karvasi irti, ei se missään tapauksessa voi olla kovin hellävarainen tuote, vaikka se toki onkin hyvin tutkittu ja testattu. Itse en siis käyttäisi tätä jatkuvasti.)

Lopuksi vielä päivän kynsikuva:


Lakkana on OPI:n My Private Jet, joka on ihana tumman harmaa (lähes musta) lakka värikkäillä shimmereillä. Ylemmässä kuvassa luonnonvalossa kuvattuna, alemmassa keinovaloissa. Aika mieletön shimmeri, vai mitä?

Kommentit
 1. 1

  maria sanoo

  Onks sulla kokemusta tigin headshot-shamppoosta ja hoitsikasta? Siin tais olla joku piparminttuinen tuoksu. Oon käyttänyt dump blondea isot pönikät, mut jotenkin se oli aika latistava yhdistelmä mun vaalennetuille, melko paksuille mut raskaille hiuksille. Haussa siis joku ilmavuutta tuota duo.

  Toinen juttu hiuksiin liittyen. Mainitsit joskus kuivashampoista. Tiedätkö niiden vaikutuksesta jatkuvammassa käytössä? Itse en niin hyvin osaa inci-kieltä 🙂
  Tykkään siitä "puuterisesta" matta-lookista minkä helposti niillä saa mut mietin josko kuivattaa tms ihan kauheesti.. Mitään suositusta esim kicksillä myytävistä proffs, lee stafford, björn axell?

 2. 2

  sanoo

  maria: En ole itse kokeillut Headshottia, mutta olen kuullut erilaisia mielipiteitä. Siloittaa kyllä tehokkaasti, mutta jotta vältyt lätsähtäneeltä ja muovisen tuontuiselta tukalta, saat uhrata hoitoaineen huuhtomiseen paaaljon aikaa. Mutta siis silkkisen sileä tukka tuolla kuulemma tulee -en sitten toki tiedä, jääkö miten lättänäksi.
  Tuoksu on kuulemma minttutoffee.
  Itse suosittelen harkitsemaan myös Superstaria, mikäli tukkasi ei ole kovin kärsinyt vaalentelusta.
  En ole ainakaan kuullut, että kuivashampoo kuivataisi jatkuvassa käytössä, mutta toki jos sitä laittaa ympäri tukkaa mattaefektin saavuttaakseen eikä vaan päänahkaan niin voisin hyvinkin kuvitella, että saattaisi tehdä tukasta ajanmyötä kuivemman näköisen. Pari-kolme kertaa viikossa käytettynä tuskin kuitenkaan tulee mitään ongelmia, mutta päivittäin käytettynä saattaisi imeä hiusten pinnasta rasva-aineet turhankin tehokkaasti, mutta ei kuitenkaan hiuksen sisältä kaikkea kosteutta. Eli en suosittelisi päivittäiseen käyttöön, mutta joitakin kertoja viikossa käytettäväksi kyllä. 🙂
  Björn Axen jättää kaikkein mattaisimman efektin ja onkin lähinnä tarkoitettu vaan kohottamaan tyveä eikä nimenomaan kuivashampooksi, vaikka toimiikin vastaavalla tavalla (Osikselta muuten löytyy vastaava suolasirottimen näköisessä purkissa). Lee Staffordissa on ihana tuoksu, mutta edullisin Proffs ajaa kyllä myös asiansa loistavasti. Näin tummatukkaisena suosikkini on Proffs, sillä siitä jää vähiten sävyä tukkaan (Axenista jää eniten). Käytännössä noilla kahdella ei varsinkaan ole eroa.

 3. 3

  sanoo

  Veetillä on olemassa myös se bikini kit, joka on tarkoitettu nimenomaan, no, "tyttöjen paikkojen" siistimiseen. Testasin viime viikolla ja hyvin toimii. Voidetta siinä kyllä on huomattavasti vähemmän kuin tuossa suihkuputelissa.

  Ja omasta puolestani voin lämpimästi suositella yllä mainittua Osisksen Dust it -hiuspuuteria. Sillä saa hienon (ja tuuhean) mattatukan ja se on täysin väritön, joten sopii myös tummille hiuksille.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Tämä ei nyt kyllä liity aiheeseen mitenkään, mutta osaisitko sanoa, mitkä huulikiillot ovat kaikkein pigmenttisimpiä? Huuleni ovat luonnostaan todella tummat, ja etenkin vaaleat sävyt eivät näytä oikeastaan miltään huulillani. 🙁

 5. 5

  sanoo

  Ja minä puolestaan voin lämpimästi suositella headshotteja- kosteuttavat ja hoitavat hyvin, hiukset eivät ole sähköiset ja tuoksu todella on hurmaava. Itselleni eivät aiheuta lättätukka-efektejä(toisaalta tukkani on jonkun toisen…) ja pitävät hyvin pidennyksen selvinä.

  Osiksen dust itiä käytän myös silloin kun ei ole jatkot päässä- todella kohottava ja huomaamaton puuteri. Olen vain itse kokenut ongelmaksi, että talkki tuntuu jämähtävän päänahkaan, jos sitä liikaa vahingossa sirottelee. Pestä saa sen jälkeen hiuksen kyllä kahteen otteeseen…

  Ja sitten siihen asiaan, miksi aloin kommentoimaan; naureskelin itseksini, että millähän hakusanoilla blogiisi jatkossa löydetään "tyttöjen alueiden" perusteella 😀

  Ja tuo kynsilakka, nams<3

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Tyttöjen paikat? Ajattelit sitten tuplata herrojen i-t haut? Google Analyticsille töitä 😉

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  mulla olis yks juttu-idea: ranskalainen manikyyri !
  haluaisin siis nähdä miten se tehdään "oikein", ymsyms ..? =)

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  minkä merkkistä epilaattoria käytät? itse olen aikeissa ostaa, mutta en oikein tiedä kannattaako ostaa kallis vai halpa 🙂

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  tässä olis pari kysymystä sulle, kun tunnut tietävän kosmetiikasta jonkin verran: =)
  -sanoit kynsilakka postauksessa, ettet pysty luopumaan kynsilakoista, koska ne ei ole täysin samaa sävyä, mutta mikset luopuisi niistä jotka on Oikeasti samaa sävyä (esim. Anytimen pinkkiusva, jota kerroit omistavasti 2kpl)?
  Ja sitten niihin mun Oikeisiin kysymyksiin 😀
  -Osaatko sanoa mitään GOSH:n luomivärien laadusta? onko sinulla kokemuksia näistä?
  -kumpi on parempi vartalon kuorintaan; kuorintavoide vai kuorintakäsineet?
  -mitä (mielellääm mahd. edullinen) hiusten lämpösuojaa suosittelisit?
  kiitos jo etukäteen vastauksista =)

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Mielenkiinnolla odotan kommenttejasi Brunette Goddessista, kun itse olen tuosta jo varmaan puoli vuotta haaveillut, mutta en ole vielä raaskinut ostaa.

  Blogiasi päivittäin lukevana on pakko kysyä, oletko koskaan kokeillut Avonin kosmetiikkatuotteita? Jos kyllä, mikä näistä mielipide? 🙂

 11. 13

  Anonyymi sanoo

  Tää blogi on ihan paras!!! löysin ihan sattumalta ja luin lähes kaikki kirjoituksesi… Itekin oon ollut jonkin verran kosmetiikka"keräilijä",mutta jonkinlainen järjestelmällisyysfriikkeys on pakottanut minut myös kuluttamaan purnukoita loppuun… en siis kuitenkaan missään tapauksessa ole "keräillyt" niitä samassa mittasuhteessa kuin sinä 🙂
  Oot laittanut kuvia silmämeikistä yms.mut ois tosi kiva nähdä joskus koko pärstäkuva,mua aina häirii jos luen jotain,enkä tiedä miltä kirjoittaja näyttää.
  ite oon turtunu käyttää päivästä toiseen samaa meikkiä,mut nytpä innostuin ja aion jo huomenna kaivaa kakkosmeikkipussistani pitkään käyttämättöminä olleet luomarit ja huularit 😀
  Ethän lopeta blogiasi ikinä 🙂

  ai niin,piti tohon tyytöjen paikkoihin kommentoida,että ite epiloin kaikki sieltä,kantsii käyttää ekoilla kerroilla apuna Emla-puudutusvoidetta,niin ei oo kipu esteenä 🙂

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Sanoit tuolla yhdessä aiemmassa postauksessa että epiloida voi vaikka telkkaria katsellessa, niinpä muakin kiinnostais mikä epilaattori sulla on käytössä, sillä mun ainakin pitää niin kovaa meteliä että ei sitä melkeinpä uskalla enää 22 jälkeen kerrostalossa käyttää ettei naapurit häiriinny (saati sitten että pystyis telkkaria katsella samalla) ;D

 13. 15

  sanoo

  Nekku: Bikini kitissä taitaa kuitenkin olla se lasta sienen sijaan mukana? Kokeilin joskus tuon bikinikitin, mutta tämän kuoriva sieni tuntui minusta lastaa mukavemmalta, mutta eipä tuo Bikini kitkään paha hankinta ollut silloin. 🙂
  Kiva muuten kuulla, että Dust it toimii myös tummassa tukassa -pitää joskus harkita hankkimista.
  Mietin itsekin, mihin hakusanoihin termi johtaa, mutta vähemmän hienovaraiset termit olisivat ainakin yhdistäneet blogini huonompiin hakusanoihin. 😉

  Malla: Pysytään vaan siveellisinä me ainakin. 😉

  Anonyymi: Eiköhän ne herrat haeskele niillä rivommilla synonyymeillä lähinnä, niillä ei ole hienovaraisuuden geeniä perimässä yleensä. 😉

  Anonyymi: Jahka saan kynteni joskus kasvatettua niin voin antaa ranskiksen tekoon vinkkejä.

  Anonyymi: Itselläni on vuosia vanha Braunin epilaattori, johon olen ollut tyytyväinen. En nyt tiedä, kannattaa ko epilaattoriin omaisuutta satsata, mutta en myöskään suosittele ostamaan ihan halvinta. Vertaile hintoja ja tuotteita ja ota siitä puolivälistä hintahaarukkaa. 🙂

  Anonyymi: No joo, ehkä pitäisi luopua noista parista tuplasta… 🙂
  GOSHin luomiväreissä on mielestäni loistava pimentti ja pysyvyyskin on ollut hyvä.
  Itse tykkään käsineistä, sillä ne tekevät ihan saman homman kuin kuorintavoide, mutta tulevat käytössä huomattavasti edullisemmaksi.
  Edullisia hyviä lämpösuojan sisältäviä tuotteita ovat esimerkiksi Got2Be:n Smoothing Lotion (hyvä suoristusraudan tai föönin kanssa). Kiharien tekoon kokeilin kerran Lorealin edullista Studioline (?) suihketta, mutta lopputuloksena oli kova ja koppurainen tukka. Omaksi suosikikseni on käytännössä osoittautunut Cutrinen Multi Spray, mutta se maksaakin sitten jo yli kympin, eli ei ole ihan edullisin, muttei nyt kovin kalliskaan.

  Lotta: Juurikin näin. 🙂

  Anonyymi: Nyt sain otettua Brunette Goddess shampoon pitkästä aikaa käyttöön ja taidankin tykätä tästä jopa enemmän kuin Superstarista. Pesee hyvyn, mutta ei jätä tukkaa liian narskuvaksi ja ole näin ollen liian pesevä. Seuraavalla pesukerralla otan hoitoaineenkin käyttöön.
  En ole koskaan tainnut omistaa yhtään Avonin tuotetta, joten en osaa kommentoida heidän tuotteitaan yhtään. Tällä hetkellä minua ripsivärifriikkinä kyllä kiinnostaisi suunnattomasti kokeilla heidän uusin ripsivärinsä, jonka puikosta voi säätää, paljonko sieltä lähtee harjaan massaa ja näin ollen kuinka tuuhean lopputuloksen tahtoo.
  Omistan Avonia sitten, kun niitä alkaa saamaan muualtakin kuin vain sisäpiiristä. 😉

  Anonyymi: Kiva kuulla, että olet tykännyt. En ole tahtonut laittaa kasvokuvaa sen vuoksi, että nyt kommentointi pysyy tuotekeskeisenä ja olen siihen tyytyväinen. Kosmetiikkablogejahan eivät tietysti saisi pitää muut pitää kuin missit ja mallit, joten epäilen kommentoinnin helposti kohdistuvan myös ulkonäön arviointiin, enkä koe sitä tämän blogin ideaksi mitenkään. Täältä saa tuoteinfoa ja tietoutta, mutta koko nassua täällä ei toistaiseksi näytellä. 🙂
  Ihanaa, jos blogini saa sinut kaivamaan vähemmällekin käytölle jääneitä tuotteita esiin kokeiltaviksi. 🙂
  Ja kiitos tuosta Emla-vinkistä, pitänee joskus parin rohkaisuryypyn jälkeen jälleen kokeilla tyttöjen paikkojen epilointia Emlan kanssa.

  Anonyymi: Minulla on tosiaan Braunin epilaattori ja tokihan se surisee ihan reippaasti, mutta kyllä sen kanssa kurvaillessa voi ihan hyvin telkkaria katsoa…tai ainakin lukea tekstityksiä. 😉

 14. 19

  sanoo

  -R-: Sulfaatit ovat voimakkaasti peseviä aineosia ja sulfaatittomissa shampossa ne on korvattu muilla tensideillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *