Päivä 144: The Last One Standing

Tadaa!

Toiseksi viimeinen vartaloemulsioni eli Pradan 100 ml koko Tendré-tuoksun vartaloemulsiosta loppui vihdoin. Ei ollut mitenkään erityisesti minun makuuni tuoksunsa tai liian kevyen koostumuksensa puolesta, joten en jää ikävöimään. Ajoi kuitenkin ihan hyvin asiansa ja kosteuttikin jotenkuten, joten kyllähän tämän tietysti mielellään pois käytteli ja vartalovoiteen tuoksu on kuitenkin yleensä itse suihkutettavaa tuoksua kevyempi.

Nyt on vartaloemulsiota jäljellä enää yksi L’orealin jo vähän vajaa iso pönikkä ja kun se vihdoin loppuu, saan lopultakin ostaa kokeiluun jotain uutta. Oi, kuinka odotankaan!

Loppuun on kulunut myös yksi silmänympärystuote:

Puikon salakielestä on enää hieman hankala saada selvää, mutta voin kyllä paljastaa näin meidän kesken, että kyseessä on aivan loistava Lumenen Time Freeze Virkistävä silmänympärysstick. Aivan huippu tuote, joka kosteuttaa kivasti ja virkistää samalla. Jos ette kuitenkaan ole vielä 40+ ettekä välttämättä juokse nimenomaan kanervan ja valkoisen turpeen perässä, niin useita euroja halvemmalta löydätte miesten hyllystä vastaavan version, joka on muuten identtinen tämän tuotteen kanssa, paitsi että nuo kanerva ja valkoinen turve tosiaankin puuttuvat.

Puikon mekanismi on huippukätevä kierrettävään stickiin perustuva ja varsinkin miesten tuote on näppärä niille miehille, jotka eivät oikein jaksa keskittyä silmänympärystuotteiden laittoon. Puikko vaan esiin ja nopeat sipaukset suoraan puikosta silmänalusille ja se on siinä.
Itselleni tämä tuote on vähän liian kevyt yksinään käytettäväksi, mutta aamuisin tämä on kiva lisä kevyemmän silmänympärystuotteen alle käytettynä.
Itse en tätä tosin välttämättä tarvitsisi tavallisesti, sillä mielummin tietysti vain ottaisin täyteläisemmän voiteen kun yhdistäisin kaksi kevyttä, mutta tässä vaiheessa, kun kevyemmätkin tuotteet on kulutettava pois, oli tämä kombo passeli.

Kiinnostivatko edellisen kuvan kynnet? Niihin on pohjalle laitettu ensin kaksi kerrosta valkoista, hopeaan taittavaa Essien Pearly Whitea:

Tämän jälkeen päälle on laitettu muutama kerros NYX Girlsin lakkaa CN225:

Aika päheä yhdistelmä! Niin outo, että on jo itseasiassa ihan kivakin. Mitäs tykkäätte?

Moni toivoi lakkauksia näillä NYX Girlsin erikoisemmilla lakoilla, joten yritän tehtailla niitä ahkerasti. Omat lakkani ovat muuten kotoisin Nonpareil Boutiquesta, josta niitä saa hyvin, hyvin halvalla. Postikulut ovat kiinteät 9,9 dollaria alle 49,9 dollarin tilauksille, eli jotta ylimääräisiltä maksuilta tullissa vältyttäisiin, täytyy lakkojen ja postikulujen yhdessä jäädä alle 45 euron. Tuohon mahtuu kuitenkin mukaan kiitettävä määrä 1.5-2.50 dollaria maksavia lakkoja, joten käykää ihmeessä shoppailemassa. NYXin tuotteet ovat muutenkin erinomaisia hinta-laatu suhteeltaan, joten muihinkin tuotteisiin kannattaa tutustua.

Lopuksi vielä päivän silmämeikki:

Diorin Beige Massai -miniviisikko piti tietysti heti ottaa kokeiluun ja kyllä se vain on ihana! Tällä saa todella kivan kevyen, lämpimän sävyisen nudemeikin aikaiseksi. Lopputulos on kuitenkin sen verran nude ja minun makuuni jopa hieman tylsähkö, että tästä paletista minulle varmaan riittää keskosvauvan huoltajuus, täysikasvuista vauvaa tuskin tarvitsen. Ainakaan vielä tänään…

Kommentit
 1. 1

  rydong sanoo

  Missä vaiheessa silmänympärysihoa pitäisi alkaa hoitamaan? Itseltäni löytyy ikää alle 20, mutta meikkaan säännöllisesti. Puhdistusvaahtoni ja kasvoveteni kyllä puhdistavat silmämeikitkin, mutta olisiko parempi olla hellempi silmänympäryksille silmänympärysvoiteen tms. muodossa? Osaisitko suositella jotain tuotetta? Kiitos jo etukäteen, jos osaat vastata!:)

 2. 2

  sanoo

  Ihanat kynnet! Ja tuota stickiä pitää katsella kaupasta, vaikuttaa kivalta ja helpolta. Varmaan sitten miesten versio, vaikka kanerva kivalta kuulostaakin ;D

 3. 3

  sanoo

  Ihanat kynnet!:)

  Tuosta stickistä sen verran, että ei kai sitä miesten versiota uskalla laittaa, kun miehillä on sen verran paksumpi iho, että luulisin heidän tuotteiden olevan liian tehoja naisen iholle? Mietin vaan, kun naistenlehdissä aina mietitään, miksi miehille on omat tuotteet… Nuo stick-SYV:it ovat kyllä mahtavia, kun niitä säilyttää jääkaapissa.:)

 4. 4

  sanoo

  Hei! Jäi mietityttämään siitä hiuspostista, että miten silikonipitoisuus on ilmoitettu hoitoainepurkeissa? Eli mitkä aineet tuoteselosteessa on ne, mitä pitää välttää tuollaista co-hoitoa ajatellen?

  Toinen asia on se, että alan näyttää kolmekymppiseltä, mikä neuvoksi? 🙂 Liekö tällaisiin ongelmiin patenttiratkaisua lainkaan.

 5. 5

  sanoo

  rydong: Silmänympärysvoiteen käyttö kannattaa aloittaa nyt viimeistään. Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi vaikkapa Pirkka-merkkistä silmänympärysvoidetta, joka on kiva peruskosteuttava (oikeasti loistava tuote sisältönsä perusteella!), mutta hintaa ei ole kuin muutamia euroja. Monen luottotuote peruskosteuttavissa silmänympärysvoiteissa. 🙂

  Nea: Suosittelen katsomaan. 🙂

  MouMou: Silmänympärysstickin inci on tosiaankin identtinen, paitsi että kanerva ja valkoinen turve on otettu pois. En muutenkaan ymmärrä miesten tuotteiden pelkoa, sillä miesten paksumpi iho tarkoittaa käytännössä vain sitä, että heille suunnatuissa tuotteissa on enemmän tehoaineita. Tehokkaammat kosteuttajat ja pehmittäjät eivät minun iholleni ole koskaan tehneet muuta kun hyvää ja vanhemmalla iholla harvaa harmittaa, jos juonteisiin vaikuttavat tehoaineet ovat tujumpia. Äitini ainakin on välillä käyttänyt hyvinkin mielellään miesten versioita.
  Ainoa negatiivinen puoli miesten tuotteissa voi olla se, että koska miesten iho yleisesti on myös rasvaisempi kuin naisten, on tuotekehittelyssä voitu ottaa se huomioon ja tällöin kuivempihipiäiset löytävät kyllä paremmat tuotteet naisten hyllystä usein.
  Miesten omia tuotteita perustellaan yleensä tuolla erilaisella iholla, mutta suuri osa tuotteista on tehty miehille tarkoitetuksi vain lisäämällä miehille sopiva tuoksu ja pakkaus. Eli nou hätä, kyllä miesten tuotteita voi huoletta käyttää. 🙂

  Kaneli: Kurkistapas tämä postaus, kun silikoniasiat tuotteissa mietityttävät:
  http://ostolakossa.blogspot.com/2009/04/inci-listojen-ihmeellinen-maaailma-osa.html
  Postauksesta löydät listan silikoneista.

  Kolmekymppiseltä näyttämisen suuren vaaran uhatessa on hyvä hetki tarkistaa, että ihonhoitorutiinit ovat kunnossa. Puhdistathan ihosi hyvin, käytäthän kuorintaa ja naamioita? Löytyykö varastoista ihotyypillesi sopivat tuotteet, jotka on tarkoitettu ehkäisemään ikääntymisen merkkejä (ja käytäthän niitä säännöllisesti)? Mitään tujuja ryppyvoiteita et vielä tarvitse, mutta koska 25-vuoden rajapyykin jälkeen mennään enää vaan alamäkeä, kannattaa ihonhoitoon panostaa. Hyviä tuotevinkkejä minulla voisi olla kyllä antaa, jos osaat sanoa, missä ikä tuntuu alkavan näkyä.
  Kannattaa myös pohtia, ovatko meikkausrutiinit ja tukka-asiat kunnossa ja päivitettynä sinun eduksesi. 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Voi minulla on vielä 5 vartalovoidetta varastossa ja ne eivät lopu KOSKAAN!

  Kiva, että pääset pian vartalovoideostoksille. 🙂

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Miten toi nettitilaaminen tuolla toimii? Tarvinko PayPal-tilin tai luottokortin? Kauan tilauksen toimitus vie?

 8. 9

  sanoo

  Anonyymi: Itse maksoin ihan Visa Electronilla muistaakseni. Toimitukseen taisi mennä pari viikkoa, jos oikein muistan. Tilauksestani on niin kauan, etten meinaa muistaakaan enää muuta kuin sen, että kaikki sujui ongelmitta. 🙂

 9. 10

  sanoo

  Kasvojen pesusta kysymys:

  Näin kesällä tulee pestyä nassu yleensä kolme (tai jopa neljä) kertaa: aamulla, päivällä auringon oton jälkeen, (mahdollisesti myöhemmin päivällä liikunnan jälkeen) ja illalla ennen nukkumaan menoa. Aamulla ja illalla pesen nassun normaalisti eli käytän puhdistusemulsiota. Päivällä pesen perusvoiteella ja liikunnan jälkeen pelkällä vedellä.

  Pitäisikö hiukan yrittää rajoittaa tota nassun puunaamista? Pelkään että iho alkaa kuivumaan liikaa pitemmän päälle. Mutta auringon oton jälkeen naama on täynnä hikeä, pölyä ja kaiken kruunaa aurinkorasva. Pakkohan se moska on pestä pois… :/

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Kasvojen kaksoispuhdistuksesta olisi tarkempana kysymys; mitä tuotteita konkreettisesti suosittelet molempiin vaiheisiin?
  Tuleeko ensimmäisen putsarin olla nimenomaan öljyä, joka vanulla pyyhitään kasvoiltaa pois ja tämän jälkeen tehdään vesipesu aineen kanssa.

  Osaisitko suositella siis joitain tiettyjä tuotteita? 🙂 Itselläni on melko normaali iho, tosin epäpuhtauksiakin löytyy. Epäilyttää siksi tuo öljyn hierominen iholle;)

  Tällä hetkellä käytän cliniquen facial soap mildiä (nestemäinen versio) sekä sarjan kasvovetta (nro2).

  Suurkiitos avusta! Vaikutat ihan huippumukavalta ja avuliaalta tyypiltä! Kiitos että jaksat myös pitää ja päivittää blogiasi. Se on päivien piristys;)

 11. 13

  sanoo

  valeria: Runsas kasvojen pesu voi kuivatta ihoa, mutta toki iho on parempi pestä kuvailemissasi tilanteissa kuin jättää pesemättä. Mitäs jos korvaisit esimerkiksi päivällä tehdyt pesut pelkällä kasvovedellä pyyhkimisellä? Tai ainakin pelkän hikoilun jälkeen tapahtuvan pesun. Raikastaisi ja puhdistaisi, mutta jättäisi iholle myös kosteuttavia aineosia.

  Anonyymi: Kiitos ihan ensimmäiseksi mieltä lämmittävästä kommentistasi. Blogia on kiva pitää, kun kuulee noin kivaa palautetta ja tietää, että täällä tosiaankin käy lukijoita.

  Oma konkreettinen suosikkini kaksoispuhdistuksen ensimmäiseksi vaiheeksi on Lumenen Time Freeze-linjan puhdistava öljy. Puhdistaa ihon hyvin ja kosteuttaa, mutta ei jätä ihoa yhtään öljyisen tuntuiseksi, vaikkei tämän jälkeen käyttäisikään mitään muuta enää. Toisessa vaiheessa en ole löytänyt vielä mitään erityistä suosikkiani, mutta tällä hetkellä lemppareita on Lumenen Premium Beauty puhdistusvoide.
  Perusideana on, että ensimmäisellä tuotteella (maitomainen tai öljymäinen) puhdistetaan ensin meikki pois ja toisella (esimerkiksi vaahtomainen tai geelimäinen) puhdistetaan sitten vielä iho. Kaksoispuhdistuksesta on erilaisia variaatioita, mutta tuo on minun suosikkini. Ensin siis miedommalla sulatetaan meikki pois ja sitten ihotyypin mukaisella putsarilla puhdistetaan iho.
  Öljypuhdistuksessa sitten puolestaan on nimenomaan tuo idea, että iholle laitetaan öljyä, joka pyyhitään iholta pois.
  Suosittelen kokeilemaan tuota Lumenen öljyä tai ihan vaan jotain puhdistusmaitoa ja käyttämään sen jälkeen jotain hyväksi havaitsemaasi perusputsaria. Itse olen pari viime vuotta elänyt niin runsailla Lumene-varastoilla, etten osaa oikein muualta suositellakaan putsareita, joista olisi omakohtaisia kokemuksia. Toivottavasti tähän saadaan pian muutos ja kykenen suosittelemaan muitakin tuotteita paremmin. Pahoittelen, ettei minulla ole antaa hyviä, omakohtaisia vinkkejä.

  milipili: Kolmekymppinen näyttää varmasti ihan yhtä kauniilta kuin kaksikymppinen tai nelikymppinenkin. 🙂 Tässä yhteydessä kolmikymppisellä varmasti tarkoitettiin ihoa, jossa jo ainakin ensimmäiset rypyt ja juonteet alkavat jo näkymään.

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Oletko vielä löytänyt mitään ''varmaa'' tuotetta jota ostaisit aina, kun vanha sama tuote loppuu?

 13. 15

  sanoo

  Täytyy ihan kiitellä oikein kunnolla sinua hienosta blogistasi. Se on saanut mut ihan todella ajattelemaan kaupan rasva ja yms hyllyjen edessä, että tarvitsenko tuota tuotetta juuri nyt, että voinko odottaa siihen asti että vanha vastaavantyyppinen loppuisi. 🙂 Purkkia ja purnukkaa kun tuntuu olevan jo nyt vähän joka nurkassa, vaikka niitä ei oikeasti edes ole paljoa. Joten kiitos, että pysäytät ja saat hetkeksi miettimään.

 14. 16

  sanoo

  Palaan kolmekymppisyyteen vielä..

  Olen aina hoitanut ihoani suhteellisen hyvin, mutta varastan usein hankalista kohdista, kuten meikinpoistosta, mikä on varmasti helmasyntini.

  Kasvojenpesuaineena on Biotherm detoxifying cleansing foam, silmämeikit poistan milloin milläkin, tällä hetkellä joku Maybellinen aine. Olen käyttänyt meikin pesuun ja kasvojen puhdistukseen arkisin samaa ainetta, ja vahvemmat meikit otan sitten jollain öljymäisemmällä pois. Tässä vaiheessa lienee syytä mainita, että olen esiintynyt ammatikseni, joten kausiluontoisesti joudun käyttämään paksua pakkelia, ja arkena käytän melko kevyttä meikkiä. Kasvovetenä minulla on Nivean sellainen vaaleanpunainen vesi…

  Kuorin kasvojen ihon 2x viikossa, vartalon kerran. Naamioita olen käyttänyt hävettävän harvoin, en oikein "osaa" ottaa sitä rutiiniksi. Olisiko joku hyvä naamio, jota suosittelisit?

  Päivävoiteena minulla on Biothermin Aquasource, yövoiteena Nivean regenerating night cream, silmänympäryksiin on varattu Cliniquen joku en jaksa nousta katsomaan mut vaaleanpunainen se oli..

  Minulla on suhteellisen normaali, joskin kuivuuteen taipuvainen iho. Varsinkin talvisin iho on kuiva, kesällä suht normaali. Minulla on aina ollut tavattoman hyvä ja tasainen iho, mutta nyt tuntuu, että tasaisuus, siis väri ja myös laatu, on häviämässä (en osaa selittää tätä paremmin.)
  Kolmenkympin läheneminen näkyy eniten ihon "väsyneisyytenä". Se ei hehku ja loista, kuten ennen muinoin (muumio puhuu). Silmänaluset ovat ehkä tummuneet lopullisesti. Olen myös huomaavinani juonteita silmien nurkissa ja alaluomella. Haluaisin ilmeen kohotetuksi ja ihon hehkumaan.

  On järkyttävää huomata, ettei ole enää hehkeä teini, vaikkei vielä mikään dinosaurus olekaan.

 15. 17

  sanoo

  Anonyymi: Mavalan pikakuivattaja on ensimmäinen, mikä nousee mieleeni ja Ma Factorin False Lash Effect ripsiväristä on juuri tainnut tulla myös sellainen tuote. Olen kuitenkin sen verran seikkailija luonteeltani näissä meikkiasioissa, että en malta pysyä vain tietyissä tuotteissa, vaan kokeilen mielelläni. 🙂

  Laura: Mukavaa, että olen saanut jonkun muunkin pohtimaan näitä asioita. 🙂

  Kaneli: Jokainen meikit kasvoilla nukuttu yö vanhentaa ihoa usealla päivällä (olikohan jopa viikolla?), joten puhdistuksesta ei kannata lipsua yhtään.
  Monilla ihon ikääntyminen näkyy nimenomaan ihon samentumisena. Suosittelisin ottamaan käyttöön c-vitamiinia sisältäviä ihonhoitotuotteita, sillä ne ovat oikeita energiapommeja iholle. Jos olet tykännyt Biothermista, voisit kokeilla Biothermin c-vitamiinia sisältävää, ihon ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä ja heleyden ja kuulauden puutetta vastaan taistelevaa Multi Recharge -linjaa. Linjasta löytyy sekä kevyempää että täyteläisempää voidetta että jopa seerumia ja silmänympärysvoidetta.
  Edullisemmat vastaavan tyyppiset tuotteet löydät Lumenen Vitamin c+ linjasta, josta myös olen itse tykännyt.

 16. 18

  Anonyymi sanoo

  OOn lukenu sun blogii alusta alkaen, mut en oo ikin kommentoinu.
  Sulla kun on nyt vaikka mitä kosmetiikkaa niin mitä ihan perus meikkaajan kannattais hankkia. Hiuksiin, vartalolle, kasvoihin ja muutenkin yleisesti kosmetiikkaa. 🙂

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Mistä nettikaupoista kannattaa tilata kosmetiikka. (Mieluiten suomenkielisiä sivustoja)

 18. 20

  sanoo

  Anonyymi: Siis ihan yleisesti millaisia tuotteita? Hyvät puhdistustuotteet ja hoitotuotteet kasvoille (putsari, kasvovesi, silmämeikinpoistoaine, kosteusvoide ja silmänympärysvoide sekä naamio ja kuorinta). Mielestäni ei voi sanoa, että mitä pitäisi hankkia, mutta blogistani saa hyviä suosituksia, millaisia tuotteita minä suosittelisin hankkimaan. Läpilukeneena oletkin jo varmaan saanut hyvän kuvan, millaisia rutiineja suosittelen. 🙂

  Anonyymi: En ole koskaan innostunut tilaamaan Suomalaisista nettikaupoista kosmetiikkaa, sillä hinnat ja tuotteet ovat oikeastaan samat kuin kaupoissakin, minkä vuoksi nettiostamisesta menee idea. Ulkomailta tilaamisn ideana ovat juurikin halvat hinnat ja erikoisemmat tuotteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *