Päivä 138: Värikoordinaattorin ale-survivor kit

Uskotteko, että ale-kaudesta tulee minulle rankka? Joudun päivät pitkät katselemaan alepöytiä täynnä kosmetiikkaa ja katselemaan ja kuuntelemaan, kun muut hihkuvat ja hehkuttavat ympärilläni hienoja löytöjään. Sitten tuotteiden hinnat pikkuhiljaa laskevat ja laskevat ja lopulta ne ovat lähes ilmaisia, mutta minä en vaan saa silti hankkia mitään. Rankkaa tällaiselle ostolakkolaiselle!

Jotta kuitenkin selviäisin ale-kaudesta ja ostolakostani kunnialla, laadin sotasuunnitelman. Sotasuunnitelma perustuu vanhaan tuttuun ja hyväksi havaittuun keppi ja porkkana -systeemiin ja uskon sen toimivan minulla hyvin.

Aloitin ale-kauden rentouttamalla mieleni ja poistamalla ”pakko saada jotain alesta”- fiiliksen hankkimalla itselleni tuotteen, jota olen jo yli puoli vuotta himoinnut, mutta jota en ole aiemmin ostanut:

Mariah Careyn Luscious Pink EdP 30 ml kustansi enää vain 13,6 euroa, kun sen normaali hinta Suomessa on n. 35 euroa. Lipsuin lakosta, mutta edullisesti ja kauan harkitulla tuotteella. Ja saahan sitä välillä itseään hemmotellakin! Ja katsokaa nyt, miten kauniilta pullo näyttää! Niin söpö!

Halusin olla varma, että ostolakkoni pitää koko ale-kauden ajan, joten hankin itselleni houkuttimen:

Tämä on SE OPI:n setti, josta kerroin teille jo aiemmin ja jota olen hulluna himoinnut. Tämä setti on minun keppini ja porkkanani. Setti ei päädy käyttöön vielä, vaan asetan sen kosmetiikkakomeroni ylähyllylle houkuttelemaan minua:

Jos selviän alejen läpi ostamatta mitään, mitä en saisi, saan setin itselleni 1.8. ostolakon puolivuotispäivän kunniaksi. Jos kuitenkin lankean ja ostan jotain kiellettyä, arvon setin teidän lukijoiden kesken. Ja te tiedätte, että hevillä en tästä ihanuudesta luovu!
Siellä se siis odottaa hyllyn päällä ja tsemppaa minua päivittäin selviämään aleista tuhlaamatta. Ainakin toivottavasti, sillä muuten se on jonkun teistä.

Eikös ole ihan hyvä selviytymissuunnitelma, vai mitä? Tuhlasin siis 13,6 euroa (tuoksu) plus 12,4 euroa (OPI:n setti), mutta se on hyvin pieni tuhlaaminen siihen verrattuna, että jos en olisi jotenkin yrittänyt pitää itseäni ”kuivilla” ja olisin sortunut aleihin.

Sisäinen värikoordinaattorini oli tänään muuten taas työvuorossa ja lookkini näytti tältä:

Kun laittaa vaalean, siniturkoosin paidan, pitää tietysti laittaa vaaleat, siniturkoosit kynnet. Ja kun laittaa vaalet, siniturkoosit kynnet, pitää tietysti laittaa vaalea, siniturkoosi sormus. (Ylempi kuva vastaa enemmän totuutta sävyissä.)

Ja kun kerran sormuskin menee sävyjen kanssa yhteen, niin pitäähän korvistenkin mennä.

Ja kun koko lookki on muutenkin vaaleaa siniturkoosia, niin siihen mätsäävä meikki on ehdoton.

Luomilla käytin Diorin Sky Glow paletttia ja kynsissä on Anytimen ikivanha Soitto-niminen kynsilakka.

Vaalea siniturkoosin sävy piristi kivasti kesäistä päivää ja oli kuitenkin samalla sopivan pehmeä. Taisin taas rakastua entistä syvemmin Sky glow -vauveliini ja muutenkin löytää kynsilakkojeni joukosta kivan kesäsävyn!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Kiva silmämeikki. Ostin juuri luomivärisetin jossa oli tumma kullanruskea ja kulta ja vaaleansininen. Setin ostin noiden kahden ensimmäisen takia ja mietin että mitä ihmettä teen sinisellä. Tuollainen silmämeikki voisi sopia siihenkin. Onko siinä käytetty tuota turkoosia ja valkoista? Mun tarttee harjoitella häivytyksiä ja ostaa paremmat välineet.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Oletko koskaan tututstunut Lavera kosmetiikkaan? Kiva väri tuo turkoosi. Oletko testaillut koskaan luomu hiusvärejä? On varmaan aivan kiva vaihtoehto, mutta arveluttaa tuo hennaväri niissä.

 3. 3

  sanoo

  Anonyymi: Oih, kuulostaa samanlaiselta kuin eräs IsaDoran ihana paletti. Kokeile ihmeessä laittaa esimerkiksi vaaleampaa kultaista sisänurkkaan ja vaaleansinistä ulkonurkkaan, voisi näyttää aika hyvältä. Tai jos sininen on runsaspigmenttinen, voisit laittaa vaaleampaa kultaa koko luomelle ja tehdä vaaleansinisellä rajaukset silmiisi.
  Valkoista en ole itseasiassa käyttänyt yhtään, vaan tuo siniturkoosi vaan shiftaa noin. Ulkonurkassa on sitten todella kevyellä kädellä oikean yläkulman ruskehtavaa ja vasemman alakulman tummanharmaata.
  Kokeile ihmeessä leikkiä noilla sävyilläsi. Yllätyt vielä, kuinka hyvin sopivatkaan yhteen, vaikka oudolta kombolta vaikuttaisivatkin. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Anonyymi: Lavera on sellainen sarja, josta en ole kokeillut yhtäkään tuotetta. Muutenkin luomusarjat ovat jääneet todella vähäisille kokeiluille toistaiseksi, mutta toivottavasti asiaan saadaan muutosta kun tuotepaljous hieman vähenee. En siis ole testannut hiusvärejäkään luomuna.

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Mitä sitten tapahtuu kun joku Diorin ihanuuksistasi loppuu? Eikö keräilijänä tee mieli pihistellä harvinaisia ja kalliitakin paletteja?

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Mistä nuuuin halvalla tuo hajuvesi?!? Itse olen hirveä hajuvesien himoaja kaapit pursuaa niitä:D

 7. 7

  sanoo

  Anonyymi: Käytettäväksi nämä on kuitenkin hankittu, eli en ala pihistelemään. Jos joku joskus loppuu, niin sitä mietitään sitten. Enemmän näistä on iloa luomilla kuin laatikossa. 🙂

  Anonyymi: Alet ovat alkaneet jo joissakin liikkeissä. 🙂

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Mitähän Alumina mahtaa sanoa erään aurinkovoide purkin INCI listassa? Tarkoittaako se vain alumiinia?

 9. 9

  Heli sanoo

  Kun on näin kommentteja luomu/luonnon kosmetiikkaan liittyen suosittelen kokeilemaan joskus Dr. Hausca sarjaa, kun lakkosi on ohi. Muodikkaamman näköiset pakkaukset kuin weledalla. 🙂

 10. 10

  sanoo

  Anonyymi: Kyseessä on alumiini, mutta en ole varma, onko sillä jotain eroa deodoranteissa käytettyihim hikoilua estäviin aluminum zirconium tetrachlorohydrex gly:iin ja Aluminun Chlorohydrateen. Osaisikohan joku muu kertoa Aluminasta lisää?

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  aika hyvin sä oot pysyny tässä lakossa 😀
  ja uskon, että pysyt kyllä loppuun saakka "kuivilla". ja mistä sitä tietää, että jos ja kun saat kaikki kosmetiikka hommelit sillee kulutettua, että niitä on enää aika vähän ei sun välttämättä tee enää mieli ostaa lisää (ainakaa kauheesti :D)

 12. 12

  sanoo

  Nyt ei enää tiedä toivoakko että lipsut lakossa ja joudut arpomaan ihanuuden meidän kesken vaikko selviät ja saat palkita itsesi;) Ihanan kauniin värinen silmämeikki! Mitkäs värit ne mätsää parhaiten sinisten silmien kanssa? Onko jotain erikoisuuksia, joita kannattaa kokeilla? Huippuhyvää juhannusta!

 13. 13

  sanoo

  Anonyymi: Joo, en minä enää mitään kamalia varastoja haalikaan. Lakkolinjalla pysytään enemmän ja vähemmän läpi elämän: Uusi ostetaan, kun vanha vastaava loppuu ja varastoon ei jemmailla.

  Carra: Sinisten silmien kanssa sopii aina jokapaikassa toitotettu ruskea, mutta kesällä voisit kokeilla kullan sävyjä yhdistettynä pronssiin, persikkaista ja jopa turkoosia. 🙂
  Ihanaa juhannusta myös sinulle!

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Olen aivan innostunut tästä blogista, koska olen sellainen ihminen, että en kerää kamaa ympärilleni. Olen erityisen kiinnostunut noista kynsilakoistasi, voithan myydä niitä ja esitellä niitä vielä? 🙂

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Bodyshopin kaakao käsi & vartalovoide on todella hyvää ja ihanan tuoksuista. Erittäin hoitava ja kosteuttava vartavoide. Suosittelen! On ollut suosikkini jo pitemmän aikaa.

 16. 18

  sanoo

  Anonyymi: Esitellä kyllä lupaan, myymistä en vielä vanno. 😉

  Anonyymi: Tai sitten vaan näytän kuvia niiltä päiviltä, joina satun olemaan. 😉

  Hedelmäsalaatti: Viimeisen kappaleen nappasin eräältä kosmetiikkapöydältä, jolla oli alekamaa. 🙂

  Anpnyymi: Bodyshopista löytyy kyllä ihanan tuoksuisia ja oloisia kroppatuotteita, mutta koska kulutustahto on minulla sen verran kova, en oikein raaski ostaa. Mutta pakko kyllä varmasti johonkin väliin kokeilla ja käytellä hieman tavallista säästeliäämmin. 🙂

 17. 19

  sanoo

  Mä en ihan ymmärrä mitä iloa on hankkia _samaa_ tuotetta montaa kappaletta, ellei sitten kyse ole jo testatusta ja hyvästä tuotteesta? Vai oliko sulla se tilanne, että saat kaikenlaista tuotetta lahjaksi ja siksi niitä puteleita seisoo hyllyillä niin valtavia määriä?

  Sun kynsilakkakokoelma on kyllä huikaiseva 🙂

 18. 22

  Anonyymi sanoo

  Hei,

  Mulla on ollut jo vuosia hankaluutta saada luomiväri pysymään paikoillaan. Olisiko sinulla hyviä vinkkejä? Olen kokeillut useita eri pohjustusvoiteita ja puuteria, mutta ei pysy niin ei! Luovivärit ovat hyvin pian raitoina silmäluomen vaoissa. Arg!! Voisit tehdä tästä vaikka erillisen postauksen.

 19. 23

  Anonyymi sanoo

  Nähtävästi tuo henna on samaa väriä mitä hennatatuoinneissakin käytetään. Ja mtv3 uutisarkistosta lukasin tuoreiden tutkimusten mukaan luonnonhennan aiheuttavan syöpää. Tulee vain mieleen millä värjätä hiukset jos karttaa tavallisia hiusvärejä ja hennavärejä. Itsellä kun alunperin on hyvin vaaleat ja ollut pitempään tummanruskeat nyt.

 20. 24

  sanoo

  Honey: Kuten olen joskus maininnut, työskentelen tosiaankin kosmetiikan parissa ja tavaraa tuppaa aina vaan tulemaan. Ihan pyytämättä ja täytenä yllätyksenä siis. 😉 Ei minustakaan ole järkeä ostaa samaa tuotetta useita kappaleita, ellei kyseessä sitten satu olemaan suosikki tuote, jonka loppumista kaupasta pelkää hulluna.
  Olen tainnut viimeisen kolmen vuoden aikana ostaa ihan maksimissaan kymmenen tuotetta ihonhoitoon (dödöt, suihkueelit, kosteusvoiteet, putsarit, kasvovedet…), tuskin sitäkään.

  Anonyymi: Henna asioihin en osaa kommentoida, itse olen lukenut vain jotain sen haitallisuudesta enkä ole koskaan innostunut kokeilemaan.

  Anonyymi: Alestahan tämä, enempää en kerro. 😉

  Anonyymi: Luomivärin paikallaan pysymiseen ei tarvita omaa postaustaan. Riittää, että sanon taikasanat: Urban Decay Primer Potion. 🙂
  Jos kuitenkin tahdot tietää enemmän, niin lue tämä postaus http://ostolakossa.blogspot.com/2009/04/paiva-71-varasto-tyhjenee-jalleen.html ja laita vaikka googleen hakusanaksi tuo niin saat lisää kehuja.

  Anonyymi: Hyvä, että joku osaa hennasta jotain sanoa. Itse olen kuullut vaan tuosta haitasta, enkä tosiaankaan ole siksi siihen yhtään perehtynyt. Muutenkaan en ole luonnonmukaisiin väriaineisiin yhtään tututstunut, joten en osaa yhtään sanoa, millaisia tuotteita on tarjolla.

 21. 25

  Kipsa sanoo

  Mistä noita mini Dioreita oikein saa? Erikseen nimittäin, vai tuleeko nuo aina jonkun pakkauksen mukana?

 22. 26

  sanoo

  Kipsa: Erikseen ehkä huuto.netistä ja ebaysta jos tuuri käy, mutta ei kaupasta. Tulevat kylkiäisinä normaalisti.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *