Päivä 121: Kulttituote ja muuta kivaa

Annan ystäville ja tutuille mielellään eteenpäin minulle ylimääräisiä tuotteita. Välillä on myös kivaa, kun homma sitten pelittää toiseenkin suuntaan.

Sain viime viikolla jo eilisessä postauksessa manitsemani ihanan Make up storen luomivärin sävyssä Fairy Tale. Omassa käytössäni minulla oli entuudestaan vain yksi Make up storen luomiväri, sillä tykkään siitä, että luomivärieni paketit ovat samannäköisiä ja nämä eivät vain sovi enemmistöön (Diorit). Nämä ylimääräiset erilaiset pakkaukset sotkevat hieman ja siksi ne ovatkin omassa erityisessä laatikossaan. Vaikka ihania sävyjä ovatkin toivon, että ne loppuvat jonain päivänä ja pääsen keskittymään vain ja ainoastaan Diorien omistamiseen.

Lisäksi sain vielä eilen Diorin kynsilakan 708 Gold Nugget, joka on viime kesän lookista. Yksi huono puoli Diorin lakoissa on: ”korkki” on vain kulissia, eikä sitä kiertämällä tapahdu mitään. Se on siis otettava pois (ja näköjään myös hajamielisen ihmisen toimesta hävitettävä?) ja vasta sen alta paljastuu oikea korkki. Tätä pikkukorkkia vaan on vähän ikävämpi pitää kädessä… Itseasiasa luulin pitkään, että tuo ”korkittomuus” liittyy vain testereihin, mutta tämän näköisenä pullo pyörii kotonakin, jos Diorin päälle ymmärtämättömänä ei pidä huolta lavasteistaan.

Sävy on aika hauska ja tykkään siitä ehdottomasti, joten kyllä tämä käytettyä tulee. (Toivon ainakin, sillä vajaat 300 muuta lakkaa odottavat myös käyttöään…)

Itseasiassa tuntuu oudolta katsella tämän värisiä kynsiä, sillä vaikka normaalisti vaihdan lakkausteni sävyä vähintään parin kolmen päivän välein, olen nyt löytänyt kestosuosikkini, jolla lakkailin kynsiäni kolme viikkoa. Ihan tosi, kolme viikkoa! Se on hurjan pitkään tällaiselle lakkafriikille. Koko tuona aikana en kyllästynyt kynsiini missään vaiheessa.

Mikä sitten on sellainen sävy, ettei tällainen paatumaton lakkafriikki vaan voi saada siitä tarpeekseen? Kyseessä on OPIn iki-ihana Señorita Rose-Alita, josta en itse millään onnistu vangitsemaan hyvää kuvaa, mutta jonka sävyä voitte käydä kurkkimassa täällä.
Ah, kuinka ihana sävy!

Sitten taas hetkeksi blogin varsinaiseen aiheeseen. Vasta kuun toinen päivä ja tämä ostolakkoilija sai jo kaksi tuotetta lisää kulumaan loppuun. Hyvä tahti!

Ensimmäinen tuote on Lumenen Vitamin+ Energy Cocktail Vahvistava voide, jota tykkäsin kovasti käyttää yövoiteena. Sopivan täyteläinen ja ravitseva kuivalle iholleni. Voiteen valmistus on harmikseni lopetettu lähes toista vuotta sitten, mutta onnekseni minulla on vielä pari hyvin säilytettyä jemmassa, joten vielä saan herkutella parin ihanalla tuoksulla ja koostumuksella.

Värjäsin aamulla hiukseni ja siinä samalla kului loppuun kestovärivarastoni. Ostin tammikuussa alennusmyynnistä kolme (vai neljä?) Decoren hiusväripakettia (sävy 3.0 Tummanruskea) ja nyt värjäsin tyveni niistä viimeisellä. Tykkään näistä kovasti, sillä pysyvyys on hyvä ja lopputulos näyttää hyvältä. Esimerkiksi Garnierin hiusvärien kanssa minulla on ongelmana värin haalistuminen, mutta näiden kanssa ongelmaa ei ole.

Meikkivälineet eivät ostolakkooni kuulu (mutta kuten muissakaan tavaroissa, en osta niissäkään mitää ylimääräisiä), mutta koska mainitsin teille joeilen hankkimistani Shu Uemuran ripsentaivuttimista uskon, että palatte halusta kuulla niistä. Tiedän nimittäin, että blogiani lukevista suurin osa on nimenomaan kiinnostunut kosmetiikasta ja tuotteista, ei niinkään lakkoprojektistani.

Ostin siis kahdet taivuttimet, toiset ovat koko ripsille ja toiset minitaivuttimet lähinnä vain ulkonurkille.

Harmikseni sain todeta, että silmäni muoto on vaan jotenkin niin hankala, ettei isompi taivuttaja taida tehdä ripsissäni mitään erikoista. Kokeilen tuota kyllä vielä muutamat kerrat, mutta voi olla, että se päätyy myyntiin.

Mutta oih ja voih näitä minitaivuttimia! Taivaalliset! Näillä taivuttelen itse koko ripsirivin ja kyllä tekevät hyvää jälkeä! Suosittelen todellakin!

Suomesta näitä ei harmiksemme vielä saa, mutta täältä niitä voi esimerkiksi tilata itselleen. Postikulut ovat tällä hetkellä ihan kohtuulliset (7,95 $), mutta kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että koska tavara tulee Jenkeistä, on tilauksen postikuluineen maksettava alle 45 euroa, jottei sitä joudu tullista hakemaan ylimääräisen laskun kera. Myös ebay on hyvä paikka näiden hankkimiselle.

Omistaako joku lukijoistani kulttimaineessa olevat Shu Uemurat?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Shu Uemuran taivuttimista en sitten ollut kuullutkaan 😀 Ahkerassa käytössä on tosin kyseisen merkin kirkkaanpunainen huulipuna (en nyt muista sävyn nimeä), ja siitä olen pitänyt. Pitäisi varmaan vähän enemmänkin tutkia tätä merkkiä 🙂

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Mulla on yks Chanelin kynsilakka ja siinä on sama juttu kuin Diorilla, eli korkki otetaan irti ja vasta sieltä paljastuu aito, pieni korkki. Mun mielestä se on kyllä parempi niin. Onneksi kaupassa kun ostin sen myyjä valisti että ”tää isompi korkki lähtee sitten irti”. Olisin muute hiukan ehkä ihmetellyt kotona 😀

 3. 3

  sanoo

  lunacracker: Varsinkin siveltimet kyseisellä merkillä ovat kuulemma aivan huippulaatua. Ripsentaivuttimet tosiaan ovat ihan kulttituotteen maineessa ja varmaan lähes kaikilta julkkiksilta/julkkismeikkaajilta ne löytyvät. 🙂

  Anonyymi: Chanelissa tosiaan sama juttu. En itse vaan voi käsittää, miksei korkki voi olla kunnollinen ja tarttumapinta-alaa antava.

 4. 4

  sanoo

  Oi, Shun taivuttimet ovat suosikkini <3 Yhdet normaalikokoiset ja minit ovat käytössä (täytyykin treenata minien käyttöä) ja yhdet normaalikokoiset vielä varastossa. Luulin kerran kadottaneeni nuo, joten ostin toiset varastoon.

  Uskomattomia hintaeroja kyllä noissa: Italissa olivat 30.50€ (meinasin pyörtyä :D) ja Hong Kongissa noin 9€. Ei kannata ainakaan Italian reissuilta noita siis katsella 😀

 5. 5

  sanoo

  Ilmoitan vain, että tuo OPIn kynsilakan sävylinkki ei toimi. Tai siinä on teksti ”ei näytettäviä kuvia”.
  Vai enkö vain osaa käyttää sitä…!? 😀

 6. 6

  sanoo

  Mulla on ollut jo vuosia käytössä Shiseidon ripsientaivuttajat. olen vertaillut Shu Uemuran taivuttimiin ja profiili ja taivutuskaari aikalailla identtiset. Plussana on että Shiseidoa saa Suomesta n.18€ mukana tulee myös taivuttajan vaihtokumi.

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Suosittelen sinulle kirjaa nimeltä Olimme kuluttajia. Voi vaan kuvitella miten maapallo kuormittuisi jos jokaisella meistä olisi 300 kynsilakkaa ja kymmeniä luomiväripaletteja.
  Olet pariin otteeseen blogissasi ihmetellyt sitä miten joillakin on vain yksi meikkipussillinen meikkejä – no, se on ainoastaan järkevää ja joskus tuntuu että sekin vähän tarpeetonta.

  Hirvittää lukea miten paljon pulloja ja puteleita löytyy pelkästään yhdestä taloudesta.

  Ei missään nimessä ole järkevää väkisin lotrata iholle rasvoja vaan että saisi ne kulumaan! Jos kaikki kuluttaisi noin nousisi kosmetiikan kulutus aivan liian kuormittavaksi.

 8. 9

  sanoo

  Riinea: No onpas hintaeroja! Minit ovat ainakin minun silmilleni todella loistavat.

  Mulperiina: Kiitos kun kerroit, jostain syystä toimii minulla. No, Nail polish galleryn hakuun kun kirjoittaa sävyn nimen niin useita kuvia löytyy. 🙂

  Tintti Alanko: Shiseidoja onkin tosiaan moni kehunut.

  Anonyymi: Oletko sisäistänyt blogini ideaa täysin? Epäilen.
  Ja tuntuisi himpun verran turhalta heittää kaikki saamani roskiin. Vai sekö olisi mielestäni fiksua kulutusta? Ja kuka ihme niitä rasvoja nyt väkisin on lotraamassa? Niitä ihan oikeasti kuluu käytössä. Blogiani seuranneet ovat ehkäpä tajunneet, että olen tosiaankin alalla ja välillä kaikelle kertyneelle on syynsä.
  Pitäisiköhän sinun mennä mielummin pommittamaan jonkun lehtitalon printtipajan jätteenhuoltajaa, sieltä voisi irrota paremmin maailmaa pelastettavaksi ja voisit saada pari puuta jätettyä kaatamatta. Huhhuh taas.

 9. 10

  sanoo

  Täällä on ollut nuo normilevyiset Shu Uemurat käytössä muutaman vuoden, ja täytyy sanoa, että ovat ehdottomasti parhaat, mitä olen kokeillut. Ainoa ongelma noissa on ollut vaihtokumit. En oikein pitänyt taivuttimien omasta kumista, mutta japanilaisissa apteekeissa onneksi myytiin täydellisen sopivaa halpisversiota. Nyt en enää asu Japanissa ja aiemmin hamstraamani vaihtokumit alkavat olla lopussa, joten pitäisi löytää joku vastaava tilalle..:P

 10. 11

  sanoo

  Kommenttini ei liity tähän tekstiin juuri mitenkään, vaan ajattelin kysyä muusta. Kehuit (?) jossain tekstissä Lumenen c vitamii -kevyesti päivettävää kosteusvoidetta. Kävin katsomassa sitä tänään kaupasta (koska kiinnostuin tuotteesta) ja kauhistuin hinnasta. Onko tuote 13 euron panostuksen arvoinen vai kokeilenko jotain halvempaa samankaltaista tuotetta?

 11. 12

  sanoo

  Laura: Jos et ole yhtään herkkänenäinen itseruskettavien ominaishajun kanssa, niin pärjäät hyvin muillakin. Meille, jotha inhoavat DHA:n löyhkää on tuo Lumene ihan huippu, vaikka siitä lopulta DHA puskeekin hieman läpi. Lopputulos on kuitenkin ihan vastaava kuin edullisemmilla kilpailijoillaan (Dove, Nivea…)

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Riippuuko itseruskettavan kosteusvoiteen tuoksu/haju käyttäjän ihon ph:sta?

  Olimme kuluttajia-kirjan suosittelija voisi keskittyä muihin blogeihin. Minusta tämän blogin idea on hyvä. Ostolakkohan viittaa juuri siihen, että ostaa vain välttämättömimmän, joka on loppunut + tietenkin diorin viisikot :).

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Puhut eräässä postauksessasi aurinkosuojien tärkeydestä. Kirjoituksesi inspiroimana ostin itselleni SPF 50 -aurinkorasvan kasvoille ja hieman alemmalla suojakertoimella varustetut vartalolle.

  Tarkemmin asiaa tutkittuani minulle kuitenkin selvisi, että aurinkorasvojen terveellisyys on melko kiistelty aihe. Rasvoissa käytetyt ainesosat ja nanopartikkelit nimittäin imeytyvät ihoon ja aiheuttavat mm. DNA-vahinkoja ja muuta mukavaa, jos nyt oikein muistan.

  Nyt kierin melkoisen informaatioähkyn kourissa. Onko loppujen lopuksi parempi käyttää suojakertoimellisia voiteita vai olla luomuna? Olisi hienoa kuulla kosmetiikka-alan osaajan mielipide. 🙂 Kiitos!

  PS. Itseäni ihmetyttävät myös nuo miniripsentaivuttimet – tarkemmin sanottuna se, että niissä on taivutusosan reunoissa nuo ylä- ja alapuolet yhdistävät "putket", aivan kuin normaalikokoisissa. Saako niillä todella yhtenäisen näköistä jälkeä, vai painavatko reunat suttuun sitä osaa ripsiä, joita ei taivuteta? En tiedä ymmärsitkö mitä tarkoitan, tulipa selitettyä huonosti. 😀

 14. 15

  sanoo

  Anonyymi: Käsittääkseni pH ei vaikuta tuoksuun, sillä tuoksu tulee vaan raaka-aineesta. Rusketuksen sävyyn pH puolestaan vaikuttaa.

  Anonyymi: Aurinkosuojien sisältämistä aineosista on ollut paljon kiistelyä. Itse näen, että vaihtoehtona on joko vältellä ryppyjä ja jättää huomioimatta epäilykset (itse kuulun tähän kategoriaan) tai ottaa rypyt vastaan ja välttyä niiltä mahdollisilta spekuloiduilta haitoilta. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että sisältä päin tulevan ravinnon aineosat vaikuttavat huomattavasti enemmän kroppaan kuin ulkoiset aurinkovoiteiden aineosat, eli jos tahtoo olla itseään "myrkyttämättä", kannattaa mielummin pohtia sisäisesti syömäänsä ravintoa ja käyttää suojakerrointa ja välttyä rypyiltä. On turhaa vältellä iholla tiettyjä aineita ja sitten mättää sisäänsä ties mitä lisäaineita, jotka varmasti päätyvät verenkiertoon.
  Eli siis lyhyesti sanottuna kukin päättää kumman linjan ottaa. 🙂
  Itsekin epäilin ensin näiden osaripsentaivuttimien toimivuutta "reunojen" vuoksi, mutta eivät ole vaikuttaneet toimivuuteen tai jälkeen mitenkään.

 15. 16

  Nooru sanoo

  Sorge, että ängen kysymykseni tänne, mutta muistelen, että puhuit joskus esim.huulikiillosta/mascarasta, josta poistit 'värilukon' (se juttu mikä säätelee värin määrää..) niin kertoisitko asiasta uudestaan tai pystytkö kertomaan mistä löydän siitä tietoa?

 16. 17

  sanoo

  Heippa! tiedustelisin sulta että mistä tota Decoran hiusväriä saa? En oo koskaan marketissa törmänny? Mulla nimittäin myös sama ongelma garnierin värien kanssa…

 17. 18

  sanoo

  Nooru: Olen ainakin kertonut poistaneeni annostelija silmämekinpohjustajasta (http://ostolakossa.blogspot.com/2009/04/paiva-71-varasto-tyhjenee-jalleen.html) ja huulikiilloista, mutta en suosittele samaa mascaroille. Loistava kikka kuitenkin. 🙂

  sisko: Olen nähnyt näitä useissa marketeissa, mutta omani ostin alesta, joten voihan olla, että väri on lopetettu kokonaan. En ole viimeaikoina katsellut yhtään ympärilleni hiusvärihyllyjen läheisyydessä. Itse tosin tulin siihen lopputulokseen, että lähes mikä tahansa pysyy paremmin kuin Garnier. 😉

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  kyllä mä ostin jo varmaan kohta viisi vuotta sitten tuollaiset osaripsentaivuttimset s-marketista. oiskohan ollu iberon, en mene takuuseen.

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  en oo kyl sit tosiaan sen jälkeen törmänny noihin vekottimiin. kaipailisin kovasti :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *